Hermes 2024–2025

  • 87 814
  • 297

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Meidän budjetilla eli ilmaiseksi ei ole tulossa.
Joo no se olikin sellaista "toiveajattelua". Ja eikö potkuista huolimatta palkanmaksuvelvoitekin kuitenkin säily väistyvän koutsin suuntaan, jossei koko sopimuskauden niin ainakin kuluvan kauden loppuun? Vai onko näillä joku lyhempi irtisanomisaika.

Hankala tilanne tämä on kun ei oikein tiedä miten nämä ajatukset pitäisi pukea sanoiksi. Loukkaantumistilanne joo on mitä on, mutta loukkeja on varmaan muillakin, joskaan ei ihan sellaista määrää kuin meillä. Mutta mitä Liukkaan tulee, sitä haluaisi antaa sille mahdollisuuden ja kiva olisi nähdä mitä tästä tulee, kun ukkoa tervehtyy ja sairaslista lyhenee. Kritiikki vain näyttää yltyvän kaikesta huolimatta, mikä ei itseäni kyllä oikein yllätä. Tämä kun kuitenkin on tulosurheilua.
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Joo no se olikin sellaista "toiveajattelua". Ja eikö potkuista huolimatta palkanmaksuvelvoitekin kuitenkin säily väistyvän koutsin suuntaan, jossei koko sopimuskauden niin ainakin kuluvan kauden loppuun? Vai onko näillä joku lyhempi irtisanomisaika.
Palkanmaksuvelvoite säilyy joukkueella sopimuksen loppuun saakka vaikka vapauttaa valmentajan tehtävästään. Käsitykseni mukaan jos kyseinen valmentaja haluaa muualle tehdä sopimuksen niin silloin edellinen sopimus pitää purkaa ja myös silloin palkanmaksu edellisestä seurasta loppuu, mutta voin olla väärässäkin. Tätä kyseistä aihetta puitiin jossain palstan toisessa keskustelussa tovi sitten.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Tänään sitte TUTOn vieraaks ja taas kaks miestä tippunu pois kokoonpanosta. Saari loukkaantu eilen ekan erän lopussa ja Jääskeläinen pois kans, lisäks Vedenpää jäi pois. Oisko lenssu vieläki liikaa.

Vaikka tässä itekki kovasti moitin valmennusta niin kuinka järkevää sitä on vaihtaa? Se on kallista ja joukkue on edelleen repaleinen. Uskon että kun tuo YV lukko saadaan auki se vaikuttaa moneen asiaan, itsevarmuus ja tehokkuus on kummiski isolta osin päästä kiinni ja toisiinsa sidottuja. Tällä hetkellä tuntuu että pelit on paljo ehjempiä kun noita ylivoimia ei joukkueelle tule, ne tuntuu saavan negatiivisen kierteen joukkueeseen. Tuo lukko kun aukeaa niin uskon että koko kentän peli paranee kun turha puristaminen vähenee. Samoin tuo pakiston repaleisuus. Tänäänkin siellä pelaa Peltonen sekä Jalasti joilla ei pitäis olla asiaa top6 pakistoon Mestisjoukkueessa.

Meillä on kummiskin sarjan paras maalivahtikolmikko tällä hetkellä, ja ne on tuonu pisteitä. Hyökkäys on kilpailukykynen monessa suhteessa, samoin pakisto jos sairaslista saadaan joskus tyhjäks. Pienet asiat kertaantuu Hermeksellä tällä hetkellä, ja melkeen väitän että isoimpana on tuo YV tehokkuus ja pakiston repaleisuus. Kaikki lähtee kummiskin omasta päästä kiekon riistosta ja ensimmäisestä syötöstä. Eilenhän tuo onnistu vielä ekassa erässä, toisessa erässä tuntu että Filppulan saaman jäähyn jälkeen Hermes valahti taas sinne epävarmoihin syöttöihin ja heikkoon kamppailupelaamiseen. Jostain pitää kaivaa se YV maali ja uskoa voittoon, nyt negatiivisuus painaa liikaa tappioasemassa. Samalla toivoa suuresti että Wehmas, Saari, Virtala ja Kärjä nelikosta edes kaks palais nopeesti kokoonpanoon.
 
Viimeksi muokattu:

Magnum-44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät
Tuossa katselin kesäkuun alkupäivien kirjoittamaani tekstiä liittyen muunmuassa uuteen valmennukseen . Näyttää siltä, että totuus on juuri sitä mitä pelkäsinkin. Liukan ja Hulkon voisi tänä iltana tuupata ja unohtaa turun hallin pimeimpään nurkkaan. Valmennus ulos, kiitos!
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Oikeen hävettää että yrittää jollain tavalla puolustaa tätä valmennustiimiä. Jotain tuolla on joukueessa on pahasti pielessä ja tää valmennus ei sitä oo saanu korjattua, pahenee vaan ilta illan perään. Pelaajat ei oo näin huonoja, se on valmennuksen tehtävä saada nää pelaajat pelaamaan yhtenäisesti joukkueelle. Tässä on nyt koko alkukausi ootettu että peli alkais paranemaan, mutta se on vaan heikentyny ja heikentyny. Mitä me tehään valmennuksella joka ei tee muutako sekottaa pakkaa?

Jos vielä huhut pelaajien joukkueesta ulosjättämisestä pitää paikkaansa niin valmennus pitää vaihtaa nyt eikä ens vuonna. Ilmeisesti Cede, Sammalisto sekä Uusikartano on/ollaan savustamassa pihalle. Mitä tää kertoo valmennuksesta?
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Pahoittelut vieraisiin pöytiin huutelusta.

Sattuiko jollakin tänään silmään miten Bruno Jalasti suoriutui?
Näytti pojalta miesten keskellä, varsinkin Jokerit pelissä. -4, peliaika 7,38 kahteen peliin ja otteet yleisesti näytti siltä mitä tilastot antaa ymmärtää. Mutta ei kannata liikaa laittaa painoarvoa näille peleille. Hermes kyntää tällä hetkellä niin syvällä että varmasti hankala hypätä mukaan ja ottaa steppiä miesten peleihin jos muu joukkue ympärillä painii oman pelin kans näin pahasti.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Cederberghän lähti jo hyvän aikaa sitten. Tsemppiä vain Cedelle mutta helvetti että riipaisi sen lähtö. Nyt jos koskaan sitäkin jätkää olisi tarvittu.

En ihan heti muista milloin viimeksi olisi ollut näin raskasta olla Hermeksen kannattaja. Perjantaina työeste estää hallille pääsyn ajoissa, mutta ainakin viimeiseen erään pitäisi ehtiä. Kai sitä pitää kuitenkin paikalla käväistä. Ei osaa olla poiskaan, kaikesta huolimatta.
 

Bökki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät
Jos vielä huhut pelaajien joukkueesta ulosjättämisestä pitää paikkaansa niin valmennus pitää vaihtaa nyt eikä ens vuonna. Ilmeisesti Cede, Sammalisto sekä Uusikartano on/ollaan savustamassa pihalle. Mitä tää kertoo valmennuksesta?
Sellaista kieltä, että en oikein tykkää.

Viime kauden runkopelaajia kuitenkin Uusikartano ja Sammalisto, jotka hoitivat rooliaan alaketjuissa kyllä erittäinkin hyvin, nyt ei sitten sitäkään ja lapataan ukkoa sisään milloin mistäkin..
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Onhan tuo peli aika surkean näköistä ollut, mutta pitää myös ottaa huomioon ketä vastaan ollaan nyt pelattu. Jokereita ja Tutoa vastaan kumpaakin kaksi kertaa ja IPK:ta ja Kiekkopoikia vastaan kerran. Näistä kolme ensimmäistä ainakin on materiaaliltaan tämän sarjan kolme laadukkainta joukkuetta ja Kiekkopojat aloittanut myös kauden erittäin vahvasti. Joukkueesta vielä parhaimmillaan ollut telakalla toistakymmentä jätkää yhtäaikaa ja rosteri ollut todella repaleinen niin en millään vaan voi heittää valmennusta enkä pelaajia bussin alle kun materiaaliero on ollut monessa pelissä yksinkertaisesti hyvin suuri. Annetaan vähän aikaa ja katsotaan lähteekö peli löytämään uomiaan kun sairastupa vähän tyhjenee. Muita vaihtoehtoja ei taida olla kun uuteen valmentajaankaan ei varmuudella ole varaa.

Mutta tuo ylivoima... Miten voit jumalauta 33 kertaa, toisin sanoen 63 minuuttia ja 8 sekuntia päästä yrittämään maalintekoa ylivoimalla tekemättä kertaakaan maalia. Kaksi kertaa noilla ylivoimilla on tosin soinut omissa. Tuohon nyt pitää valmennuksen keksiä jotain, kun ei tuossa ylivoimassa ole sitä pienintäkään ideaa. Alivoima on sarjan toiseksi paskinta. Tuo erikoistilannepelaaminen täytyy saada paremmalle tasolle, kun kyseessä kuitenkin varsin oleellinen osa peliä.
 
Kuten Tirehtööri yllä totesi, niin vastustajat ovat olleet viime aikoina kovia. Peli on kyllä siitä huolimatta vielä erittäin hajanaista, eikä viime kausien tyyliin ole omaa peli-ilmettä löytynyt.

Ehkäpä pitäisi keskittyä vielä huomattavasti enemmän alakerran kautta/ehdoilla pelaamiseen. Näin rikkonainen ja vaihtuva rosteri ei anna minkäänlaisia mahdollisuuksia konttollikiekolle, varsinkin kun kaksi edellistä vastusta ovat olleet sarjan parhaita joukkueita tällä saralla.

Onko joku muuten kuullut jo, millainen oli viime kauden taloudellinen tulos? Itseäni häiritsee suuresti se, että osa pelaajista operoi ilman nimeä selässään ja Vedenpäällä on Kärppien maski päässään. Olkoonkin lyhyitä lainoja tai yhteistyöseuraa. Kuinka moni voisi kuvitella TUTOn maalivahdille TPS-maskin päähän?

Voi olla pieniä juttuja, mutta uskottavuuden ja brändin rakentamisen kannalta tärkeitä.
 

Koni

Jäsen
Alla vierasturnee kahta sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Ei ollut paljoa odotettavissa jos ei sitten saatukaan. Joukkueen rosterikaan ei paljon eilen luvannut; 6 pakkia joista Tiihonen ja Andzans nätisti sanoen joutuivat urakoimaan lähes 30 minuuttia mieheen. Kaiken kaikkiaan alkukauden pistesaldo repaleinen rosteri huomioiden on vähintäänkin tyydyttävä.
Jatkossa on pelin parannuttava ja tietysti suurimmat odotukset ovat rosterin normalisoitumisen suhteen. Erikoistilannepelaaminen, puolustusalueen puolustuspelaaminen ( PAPP )ja hyökkäyksiin lähdöt vaativat viilaamista. PAPP:ssa vastustajan liike on saatava pysäytettyä runkoon ajamalla. Ja riistojen jälkeen tarvitaankin sitten hyökkääjien lähiapu. Tällä hetkellä joudutaan liikaa rännittämään ja vain purkamaan alueelta.
Mitä ylivoimaan tulee niin unohtaisin sen harjoittelun hetkeksi. Tällä hetkellä ajatellaan liikaa ja luonnollinen kiekon liikuttelu puuttuu täysin. Sovitaan vaan raamit. Hiotaan sitten kun saadaan apina selästä. Kyllä se yv:kin sieltä alkaa kulkemaan, sillä joukkueessa on taitoa riittävästi.
Hyvää kuitenkin on, että 5-5 pelaaminen on ollut riittävän tuottoisaa. Nyt vaan miehiä sairastuvalta kehiin. Ja annetaan valmennukselle työrauha.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Kyse nyt ei oo vaan noista kahdesta viime pelistä. Isoin ongelma on se miltä peli näytti jo ennen niitä. Jokipo ja Hokki pelit oli ihan yhtä sekavaa ja sillon ei ollu niin isoa painetta peluuttaa noin isolla kuormalla. Ja tuo TUTOn esitys eilen oli niin heikko että se korostaa tuota Hermeksen tilannetta, mutta mentiinhän siinä selkeesti vajaalla miehistöllä, otettiin huolimattomia ja turhautuneita jäähyjä sekä kuormitettiin isosti kärkipakkeja kun pelattiin käytännössä viidellä pakilla.

@Koni lla on hyviä pointteja. Mutta tuo pelkkä runkoon ajaminen ei riitä jos ei oo tukipelaamista ollenkaan, ja se on Hermeksellä iso ongelma. Usein voitetaan se 1vs1 omissa (varsinkin Andzans ja Lahtinen vääntää hyvin kiekot irti), mutta hävitään kiekko koska Hermekseltä puuttuu tukimies kun taas vastustajan tukimies on valmiina vieressä. Ei 5vs5 pelissä voi antaa vastustajalle jatkuvasti omassa päässä 2vs1 tilanteita päätyväännössä. Hermeksellä on tällä hetkellä niin pahoja ongelmia merkkauspelin ja tukipelaamisen suhteen että ei sitä voi laittaa vaan sen syyks että pakisto on niin repaleinen koska ite ainaki katon että hyökkääjät siellä on pihalla näissä asioissa. Noitten pitäis olla suhteellisen yksinkertaisia asioita laittaa edes sille tasolle että pelaajat tietäis suurin piirtein kenen pitää tehä ja mitä, hyökkäyksiin lähdöt ja ajotukset on niitä mikä varmasti vie aikaa jos pelaajat vaihtuu tällä tahilla.

Pakkohan se on odottaa, ilman ulkosta tukea en usko että oo edes varaa vaihtaa valmentajaa. Valmentajan vaihto ei oo halpaa lystiä ja pakostakin tuo pakiston repaleisuus ja Matikaisen pitkä loukki näkyy kukkarossa.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Onko joku muuten kuullut jo, millainen oli viime kauden taloudellinen tulos? Itseäni häiritsee suuresti se, että osa pelaajista operoi ilman nimeä selässään ja Vedenpäällä on Kärppien maski päässään. Olkoonkin lyhyitä lainoja tai yhteistyöseuraa. Kuinka moni voisi kuvitella TUTOn maalivahdille TPS-maskin päähän?
Hermeksen mottohan tais olla jotain siihen suuntaan ku "Yhteisöllisyys, Avoimuus, Rohkeus". Eli todennäkösesti hallitus ei ilmota sitä tälläkään kertaa missään, se vaan ilmestyy joskus rekisteriin ja sitte taas hoo moilasena ihmetellään miten tällanen tulos on mahollista. Eikä siihen kukaan anna vastauksia. Tais tuo edellinen tuloski tulla aika myöhään, eikä sitä kukaan selitelly miten sellanen tulos oli saatu aikaan.
 

Bökki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät
Mua ei hallilla nähdä niin kauan kun S. Liukka on tässä toiminnassa mukana, harmi tähän lähteä mutta mä äänestän jaloilla, kai se pelin rakenne nyt jotenkin pitäisi edes alaketjuilla olla kunnossa, vaikka ukkoja on telakalla??

Vituttaa tollanen lässyttäminen ja sönköttäminen jostain kehittymisestä, peli mennyt vain ja ainoastaan alaspäin eikä pelkät maalivahdit riitä mihinkään.

Karsinnoissa tavataan!
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Hermekselle on tällä hetkellä todella vaikea hävitä.

36 kertaa ylivoimalla, yhteensä siis 67 minuuttia ja 41 sekuntia, ei yhtään tehtyä maalia. Jännä nähdä minkälaisiin lukemiin vielä päästään.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Jos Maso Lehtonen ei ole mahdollinen vaihtoehto, voisi kokeilla vaikka Niko Kivistä. Sillä kuitenkin on valmennuskokemusta myös miesten sarjoista, ja kun pelaajana oli taistelija, voisi puhaltaa noihin puhtia vähän. Pääsin viimeiseen erään, ja niin kauheaa katsottavaa, että jos joku vielä Liukkaa puolustaa, tekee vain itsensä naurunalaiseksi. Nyt Liukka ulos ja vähän äkkiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös