Suosikkijoukkue
Hermes
Huomenna seura julkaisee kaksi pelaajasopimusta. Oma veikkaus on että molemmat on jatkosopimuksia viime kaudella pelanneille pelaajille ja että nimistä Lehmuskallio, Lundell, Nykänen ja Limma ainakin yksi on näiden julkaisujen joukossa. Kahdella ensimmäisellä noista nimistä on sopimuksissaan optiot kahdesta seuraavasta kaudesta ainakin eliteprospectsin mukaan.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Sopimuksia on tippunut ihan hyvällä tahdilla ja joukkueen raamit alkaa pikku hiljaa hahmottumaan. Vielä odotellaan maalivahteja, yhtä pakkia sekä kahen kentän verran hyökkääjiä.

Pakisto alkaa oleen aikalailla valmis, 1-2 pakkia todennäköisesti vielä tulossa lainalle tai sopimukselle. Reinin sopimus olis aika unelma tähän väliin. Omassa päässä kun pyöritellyt tuota pakistoa niin aika tasapainoset parit saadaan, mutta profiili muuttuu kyllä edelliskaudesta hieman kiekollisempaan ja mahollisesti hyökkäävämpään suuntaan.

Juvonen tuli uutena kaverina. Itelle Juvosesta jäänyt sellainen kuva että tykkää nousta ja tukea hyökkäyksiä, tätä tukee valmennuksen kuvaus " Juho Juvonen on erittäin lahjakas offensiivinen puolustaja joka pelaa rightin puolelta." Tää on siinä mielessä mielenkiintonen hankinta että viimekaudella pelitapa ei varsinaisesti tukenut hyökkääviä puolustajia. Viivapeli oli selkeästi ohjeistettu mielummin laskemaan kuin iskemään kiekkoon, puolustajien nousut pidettiin minimissä ja yleisesti pelin rakentaminen oli hyökkääjien vastuulla. Toki pakiston repaleisuus ( Koronatauko, poissaolot, kokoonpanomuutokset eli Vesterinen Meisaari kaksikon sisäänajo ymn) vaikutti varmasti siihen että pelitapaa piti yksinkertaistaa. Mutta kyllähän tässä takaraivoon hiipii ajatus että nähdäänkö ens kaudella hyökkäävämpi ja agressiivisempi Hermes?

Kemppaisesta ei henkilökohtaisesti oo mitään käsitystä, muualta tulleista arvioista olettaisin että tälle tasolle hyvä all around pakki ja olettaisin sopivan hyvin Ketolan tai Juvosen vierelle riippuen tulevasta/tulevista pakeista.

Ketolan jatko oli kyllä hyvä uutinen. Oli liekeissä siitä asti kun palasi. Tärkeä palanen pakistoon kun Vesterinen jatko odotetusti matkaa. Tulee olemaan tärkeä, jos ei tärkein, palanen ainakin 5vs5 ja AV pelissä. YV aika jäi viimekaudella pieneks, saas nähä miten tällä kaudella. Käsiä ja jalkoja kyllä löytyy. Olisko nyt Ketolan ehjä kausi ja pääsis kunnolla lyömään läpi.

Karjalainen yllätti kyllä aivan täysin viime kaudella, uskomattomin askelein nosti tasoa koko kauden ajan. Ensimmäisiä pelejä kun pelasi niin lähinnä ajattelin että mukava kun oma kasvatti saa peliaikaa, mutta taso ei kyllä tuu millään riittämään pelaavaan kokoonpanoon. Niin vaan kaverin pelivarmuus otti jäätäviä harppauksia ja jatkosopimukseen ei voi olla kuin tyytyväinen, ja vielä tyytyväisempi siihen että Akseli otti ne askeleet. Tärkeetä että omat kasvatit nousee tälle tasolle, hyviä esimerkkejä junnuille että se edustuspaikka on realistinen mutta sen eteen pitää tehdä töitä.

Meisaaren sopimus oli kans hyvä homma. Selkeesti hyvä koppipelaaja ja yleinen fiiliksen luoja. Lisäks sopivan ilkeä kaveri joka taklaa hymyhuulilla. Kiekollinen peli tai luistelunopeus ei kuulu varsinaisiin vahvuuksiin, mutta silti pystyy löytämään sen hyvän ykkössyötön rauhallisuuden takia.

Tuupanen osotti alkukaudesta tosi hyviä merkkejä, mutta itsevarmuus hieman kärsi kauden loppua kohden ehkä pelitavan yksinkertaistamisesta, tai sitten koronatauko ja kokoonpanomuutosten takia. Tällä hetkellä lasken Tuupasen ensimmäiseksi joka tippus top6 pakistosta jos sinne joku tulee, mutta jos pelitapa muuttuu hyökkäävämmäks niin se saattaa sopia Tuupaselle paljon paremmin kuin viimekauden passiivinen pelitapa.

Ketola - Kemppainen
Juvonen - Meisaari
Tuupanen - Karjalainen
X

Hyökkäys on vielä hieman auki, mutta alkaa sielläkin olemaan perustukset valmiina. Todennäköisesti ykköskenttä on valmis, kakkoseen haetaan vielä laituria, kolmoseen sentteri ja koko neloskenttää. Isoja lähtijöitä on kun Paasovaara, Sedlak ja Ahlgren on varmoja ja Uomala ja Harju todennäköisiä, ja ilmeisesti Limmakin haistelee ulkomaan tuulia. Lundell olis toivottu jatko nelosen keskelle, siinä kans kaveri joka nosti koko kauden omaa tasoa ja sen ympärille olis hyvä rakentaa toimiva nelonen. Lisäks omissa haaveissa olis että Uomala jatkais kakkosen keskellä ja Lausniemi olis kolmosen keskellä, mutta tähän en enään usko.

Takala - Ahopelto - Nevalainen
Takala - Ahopelto kaksikko oli kyllä suht hyvässä lennossa runkosarjan alussa, ja näkisin että ykkönen rakennetaan tämän kaksikon ympärille. Takalan tahti hieman hyytyi mutta Ahopelto oli kyllä iloa silmälle koko kauden. Ahopellon selvät vahvuudet on pelisilmä ja syöttötaito, lisäks löytyy harvinainen pelin pysäyttämisen taito joka on harvinaista Mestiksessä. Takala hieman rymistelevä voimahyökkääjä sopii Ahopellon kaveriksi häärimään päätyyn ja maalille, nyt siihen etitään sitte kolmatta lenkkiä. Onko se junnuissa maaleja takonut Nevasaari vai maaliherhiläinen Sippala? Molemmat on osottanu että osaa tehdä maaleja, Nevasaaren pitää vielä tuoda ne miesten peleihin.

Sippala - Lausniemi - x
Lausniemi väläytteli runkosarjassa jo omaa taitoa ja pelisilmää. Poffeissa YV peli oli kunnossa, mutta 5vs5 peliä ei Heikkala-Lausniemi-Rautiainen saanu luistamaan ollenkaan. Uskoisin että Lausniemen ympärille saadaan rakennettua ihan kelvollinen kakkonen, vaikka mielummin ja vahvempana kakkosen näkisin Uomalan kans. Sippalan viimekausi ei ollut ihan toissakauden veroinen, oliko vaan sen verran kovia nimiä eessä että peliaika tippu. Mutta uskoisin että peliaika tulee täällä nousemaan lähemmäs 18minuuttiin ja sitä myötä tuloskin paranee. Pelipaikka voi ihan yhtähyvin olla ykkönen tai kakkonen. Kolmatta kaveria tähän todennäköisesti vielä etsitään, en usko että Nykäsen tai Rautiaisen realistinen ja oikea paikka oo vielä 3kenttää korkeammalla. Kovasti huhuissa pyörinyt lähialueen kasvatteja ja vanhoja tuttuja, Tammela, Siironen joka jatko Jokipossa, Tiala ja Saku Kivinen. Kovia nimiä jotka kaikki mielelllään toivottaa tervetulleeks, mutta taitaa nämä jäädä huhupohjalle.

Rautiainen - X - Nykänen
Rautiainen jätti viimekaudella vähä huonon maun suuhun. Vauhtia oli, mutta järki puuttu. Kyllähän se kolmosessa menee, mutta pelin pitää parantua. Viimekaudella oli selkeä kolmosen "kompastuskivi" Heikkalan ja Lausniemen vierellä. Nykänen koronan ja loukkien takia kokoonpanoon ja suoritti hyvin. Tällä kaudella toiveena on että pystyy pelaamaan ihtensä pelaavaan kokoonpanoon, ja uskon että valmennus on sen niin suunnitellutkin. Mestiksen Asta tulleeks lokakuussa 18v täyttäväks mieheks pärjäs fyysisyydessä tosi hyvin, rohkea ja itsevarmaa tekemistä ja uskon kyllä täysin kaverin läpilyöntiin. Sentteriähän tää huutaa, huhuja ei oo kuulunut mutta eiköhän siihen joku Ässä laina tule.

Kolmen Äksän nelonen
Ahlgrenin lähtö jättää kyllä ison loven joukkueeseen sekä neloseen. Jos tästä vielä Limma poistuu niin nelonen ei tunnu enään neloselta. Imagollisesti Ahlgrenia ja Limmaa ei yhdessä kaudessa korvata, Limmalla 153 peliä edustus Hermeksessä ja siihen päälle 3 kauden verran junnuissa. Ahlgrenin Hermes ura ei ihan niin pitkä, mutta sitäkin hienompi junnuvalmennuksineen ymn. Lundell on mahdollinen ja toivottu jatkaja, Tuukan ympärille pystyy toimivan nelosen rakentaa. Ja jos Limmalle saadaan sorvattua jatko niin ehkä Limman olis aika kokeilla jopa ylemmissä kentissä ja tuodaan Rautiainen tuomaan nelosen laitaan vauhtia.

Maalivahdit onki sitte täysin auki, kuten myös maalivahtivalmennus. Huhuissa pyörii niin Kärppien Meriläinen kuin Kasperi Kotkaniemikin. Oma veikkaus on että MV valmennus ei jatka, Kärppävahdit menee tästä syystä muualle/pelaa A junnuissa ja Kokkolassa pelaa pitkästä aikaa omalla sopimuksella selkeä ykkösveskari ja selkeä kakkonen. Olisko jopa Severi Suutarinen ja Kasperi Kotkaniemi kaksikko.


Paljo on vielä auki, mutta eiköhän tästä ihan hyvä tuu. Kausari haaste toteutuu vaikka tavoitteeseen ei aivan päästykkään. Luottoo löytyy valmennukseen sekä seuraan, toiminta on ottanut isoja harppauksia eteenpäin ja halu kehittyä ja kehittää näkyy kauas.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy