Hemohes häviää hitaammin miehen elimistöstä!

  • 1 819
  • 8

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
Otin selvää lääketieteellisessä opiskelevan tuttuni avustuksella lääkeaineesta Hemohes. Hämmästystä herätti varsinkin yksi hiihtoliitolta mainitsematta jättämä asia, jonka löysimme. Nimittäin Hemohes häviää miehillä elimistöstä huomattavasti hitaammin kuin naisilla. Tästä vedimme johtopäätöksen, että miehet tuskin ovat ainoita \"testiapinoita\" hiihtoliiton järjestelmässä. Siis, kun \"Hemohes häviää naisilla elimistöstä lähes puolet nopeammin kuin miehillä\" (<= lainaus) on täysin mahdollista, ja todennäköistä, että naishiihtäjämmekin ovat Hemohessiä käyttäneet.[addsig]
 

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Ihan vain logiikan perusasioihin viitaten päättelyketjusi ei ole validi.
 

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
Nyt en aivan ymmärtänyt vastaustasi, enkä nyt tarkoita, että jonkin sanan ymmärtämisen kanssa olisi ollut vaikeuksia. Johtuneeko siitä, että perustelusi olivat kovin vähäiset (missä ne muka oli?). Eli jos vastaat, niin kaipaan monien muiden kanssa vähän perustelu(j)a. Eipäs juupas \"keskustelu\" ei käsittääkseni kuulu tälle palstalle![addsig]
 

Kunze

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Gepards,
Osaatko, \"seisnauraa\" kertoa, mistä lähteestä tämä tieto ja lainaus ovat peräisin? Periaatteessa tämä hydroksietyylitärkkelys (HES) on vain suurimolekyylinen etyloitu sokeriyhdiste, joka sitoo vettä osmoottisen imun kautta.
<BR>500ml annoksen jälkeen 50% annoksesta on erittynyt virtsaan 24h kuluessa ja n. 10% on jäljellä verenkierrossa Veren HES taso putoaa havaitsemisrajalle 7-10 pv tämän kerta-annoksen jälkeen.
<BR>
<BR>Kun sokeri pilkkoutuu pienemmiksi osasiksi verenkierrossa amylaasientsyymin vaikutuksesta se alkaa poistua munuaisten kautta ja tämä prosessi on kyllä miehillä ja naisilla aivan yhtä nopea. Pieni määrä kyseistä molekyyliä jää eräänlaisiin immuunijärjestelmän soluihin (RES) joista sitä voidaan todeta vielä yli 2 kk jälkeen. Tässä saattaa olla kyllä eroa miesten ja naisten välillä, mutta sillä ei liene merkitystä edes herkimmissä virtsasta otetuissa testeissä.
 

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
Totta lähde jäi kertomatta. Muistaakseni (tämähän on jo kuin hiihtoliitossa, että mikään ei ole varmaa... <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif"> se oli Italialainen tai Ranskalainen tutkimus, jossa testattiin pyöräilijöillä Hemohesin vaikutusta suorituskykyyn, sekä aineen poistumista elimistöstä. Käsittääkseni tutkimuksissa oli käytetty vähäisiä määriä Hemohesia. Tutkimustuloksissa kerrottiin selkeällä englannin (onko se selkeää?) kielellä, että aineen poistumisessa elimistöstä oli huomattavia eroja miesten ja naisten välillä.[addsig]
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on ihan hatusta vedettyä hakuammuntaa, mutta voisiko sillä olla asian kanssa mitään tekemistä, että naisilla veri vaihtuu luonnostaan nopeammin sen \"tietyn ajan kuukaudessa\" takia. Muistelisin lukeneeni jostain, että juuri tuon veren vaihtuvuuden takia olisi suositeltavaa, että miehet luovuttaisivat silloin tällöin verta.
<BR>
<BR>Tai sitten se oli SPR:n propagadaa...
<BR>
<BR>Nimim. <i>Kaksi kertaa luovuttanut ja vain toisella kerralla melkein pyörtynyt</i>[addsig]
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Ja eikös joskus puhuttu että tuo hemohes varastoituu lihaksistoon. Ja miehillähän on keskimäärin enemmän lihaksia mihin varastoitua.
 

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Seisnauraalle:
<BR>
<BR>Huomautuksessani en ota kantaa siihen, mikä on esittämiesi oletusten ja johtopäätöksen suhde todellisuuteen, vaan kiinnitän huomioni argumentaatioon, josta koulutukseni pohjalta katson voivani jotain lausuakin.
<BR>
<BR>Väitteesi mukaan suomalaiset naishiihtäjät ovat käyttäneet (\"on todennäköistä\") Hemohesiä. Näyttää siltä, että päädyt johtopäätökseesi yhtäältä siksi, ettei yksikään nainen jäänyt kiinni ja toisaalta siksi, että Hemohes häviää naisten elimistöstä nopeammin kuin miesten.
<BR>
<BR>Näistä premisseistä ei kuitenkaan seuraa välttämättä kyseinen johtopäätös. Jotta jotain mainitsemasi kaltaista voitaisiin väittää, joudutaan olettamaan myös jotain sen tyyppistä, että kiinnijäämättömyys merkitsee tosiasiallisesti dopingin käyttöä.
<BR>
<BR>Tätä taustaa vasten tulkitsen em. olettamusten ja johtopäätöksen välisen suhteen loogiselta rakenteeltaan tautologiaksi: johtopäätös ei sisällä enempää informaatiota kuin alkuoletus. Siksi en pidä sitä pätevänä.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
MM - miten ihmeessä sotkit ketjun aloittajan ja logiikan yhteen. Tuskin kirjoittaja ajatteli yksi yhteen että kiinnijäämättömyys = doping, vaan ajatus löytyy siitä, että myös naiset ovat käyttäneet hemohessia, vaan eivät jääneet kiinni. Kyseessä oli siis oletus, johon haettiin tukea kiistämällä yleisesti käytetty vastaväite.
<BR>
<BR>Mitä tulee viestin totuudenmukaisuuteen, niin asia erikseen. Tässä ketjussa on jo nyt ainakin kolme turhaa vänkäysviestiä, minun, MM:n ja ketjun aloittajan. Piti vain sananen sanoa, kun tuo netistä löytyvä väittelytaito-opas kuluu kaikkien monitorilla. Sitä ei kuitenkaan sinällään voi soveltaa kaikkeen keskusteluun, koska keskustelua ei silloin syntyisi. Ihmisen rajalliset henkiset kyvyt asettavat sen ehdon, että ennen ulosantia ei ole mahdollista tarkistaa kaikkia oletuksia ym. Jos sen tekisimme, emme olisi kehittäneet nykyisenkaltaista viestintäjärjestelmää.
<BR>
<BR>Monte ja MM- etsikääs tuosta logiikkavirheitä. [addsig]
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös