Helsinki

  • 572 141
  • 3 516

scholl

Jäsen
Metrohan palvelee loistavasti niitä, jotka asuu sen lähellä. Jos asuu kaukana, joutuu turvautumaan taas bussiin.

minusta ei. Eiköhän esim. polkupyöräily metroasemalle ole yksi ratkaisu, mikä tulee lisääntymään hyvinkin paljon tai joku Vespan käyttö. Ei se Lauttasaari nyt kuitenkaan kovin iso saari ole jos vertaa johonkin muihin paikkoihin. Useammat voivat metroasemalle vaikka kävellä ja jos asuu kauempana niin fillari tai mopo on hyvä vaihtoehto. Lisäksi täytyy muistaa se, että Lauttasaaressa varsinkin kauempana ostarista, asuu myöskin paljon ihmisiä, jotka liikkuvat autolla, eivätkä julkisilla kulkuvälineillä.

Kyllä Lauttasaariseura oli varsin aktiivisesti metroa vastaan propagoimassa. Yleensäkin muuten käsittämättömiä nuo erilaiset kaupunginosayhdistykset jotka vastustavat jokaikistä tienpätkää ja uutta taloa ja esiintyvät sitten "alueen asukkaiden" edustajana ja onnistuvat tuolla meuhkaamisellaan myös vaikuttamaan kunnallispoliitikkoihin.

toi on totta. Kaveri asuu Munkkiniemessä ja kertoi, että siellä kuulemma jotkut soittelivat ja kävivät ovella hakemassa nimiä vastustaakseen tyhjille jääneen Koneen ex-pääkonttorin muuttamista asuinkäyttöön.

Krunikassa aikanaan asuinyhdistys sai aikaan postin muuttamisen. Ennen se oli siinä Senaatintorin kupeessa. Sitten se yhdistettiin Skattan postiin ja oli siinä Nordic Jet Linesin terminaalin yhteydessä tai viereisessä talossa, en ole varma. Anyway, asukasyhdistyksen mukaan liian kaukana krunikalaisille, jonka jälkeen Krunikan posti siirtyi siihen hemmetin pienelle yksisuuntaiselle kadulle, mikä lähtee UPM Kymmenen rakennuksen vierestä alas. Siihen ei saanut autoa mihinkään pysäköityä. Todella loistava ratkaisu. Yleensä asukasyhdistykset ovat aina väärässä ja niissä on aktiivisia sellaiset ihmiset, joilla ei oikeasti ole mitään muuta tekemistä kuin valittaa.
 

scholl

Jäsen
voi sitä äkäisten vanhusten määrää.

aikakausi kysymys. 20 vuotta sitten Lauttasaari oli täynnä vanhuksia. Sittemmin he ovat kuolleet ja nuoremmat ovat ottaneet ne asunnot. Samalla sinne on rakennettu kauppoja, palveluita ja uusia asuntoja, joten se ei ole enää eläkeläisalue. Sama on käynyt monelle muulle alueelle. Töölö on ehkä enemmän sellainen eläkeläismesta tällä hetkellä, mutta nämä menevät aina jollain tavalla sykleissä.
 

scholl

Jäsen
Ei kai kävellen, fillarilla tai mopolla liiku kuin köyhät.

no kuka menee sitten julkisilla?

Nythän oli juuri tutkimus siitä, että pyöräily on lisääntynyt kun ihmiset haluavat pitää kunnostaan huolta ja kävely on muutenkin terveellistä. Ja Vespalla ajaminen on trendikästä. Lauttasaaressa on paljon Vespoja, samoin Esportin pihassa parkissa. Se keski-eurooppalainen kaupunkikulttuuri tulee tänne.

Itsekin muuten ajoin kesällä Helsingissä fillarilla, en tosin selvinpäin, mutta on ihan kätevää ostaa sellainen kaupunkifillari, millä pääsee esim. terassille nopeasti. Voi katsella kaupunkia, nauttia kesäpäivästä ja ottaa muutamat.

Sillä on syynsä, miksi bussin/dösän lempinimi on demari. Metro on jo demariin verrattuna erilainen kulkuneuvo, samoin spåra. Eli kun metro tulee niin sitä alkaa Lauttasaari-Keskusta välillä käyttämään laajempi asiakaskunta ja sitten liityntä metroasemalla on keskeisessä roolissa. Olisi mukavaa jos sellainen vuokrattava kaupunkipyöräsysteemi tulisi, mitä on esim. Pariisissa ja Barcelonassa.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Mistä muuten johtuu se, että jos törmää vittumaiseen tyyppiin niin se on aina syntynyt Helsingin ulkopuolella? Siis Helsingissä. Onko niillä joku alemmuuskompleksi vai onko se huono luonne geeneissä?
Se johtuu yleensä siitä, että sitä saa mitä tilaa!

T: Nimim. Helsingin ulkopuolella syntynyt

P.S. Ei herneitä...
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Laiturien ali pitäisi kulkea tunneli suoraan kadulle aseman viereen. Ehkä tästäkin syystä porukka haluaa vain päästä kyseisen laitoksen läpi mahdollisimman nopeasti sivuille katsomatta.

Kulkeehan siellä raiteiden ali tunneli, pitää vain sporapysäkiltä dallata mäki alas. Harkitsisin ehkä jopa Massukeskuksella jäämistä, siitä pääsee junalle tuota kautta samassa ajassa kuin varsinaiselta aseman pysäkiltä portaiden ja lippuhallin kautta.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Kulkeehan siellä raiteiden ali tunneli, pitää vain sporapysäkiltä dallata mäki alas. Harkitsisin ehkä jopa Massukeskuksella jäämistä, siitä pääsee junalle tuota kautta samassa ajassa kuin varsinaiselta aseman pysäkiltä portaiden ja lippuhallin kautta.

Vaikea uskoa sen olevan nopeampi reitti. Tämmöisessä liikenteen solmuasemassa pitäisi näin olennaiset ja ilmeiset vaihtojen kulkureitit olla tehty mahdollisimman joustaviksi. Eli siis tunneli kiskojen ali siinä sporapysäkkien tai ylikulkusillan kohdalla. Se ylikulkusiltakin on ihan oudosti rakenneltu. Jos haluaa vaihtaa asemalta 7-ratikkaan tai bussiin, joka lähtee pohjoisen suuntaan, pitää kulkea sen sillan kautta. Mutta miten päästä sieltä putkesta kadulle? Pakko kulkea maailman hitaimmalla ja taas kusisimmalla hissillä tai kiertää outojen mutkien kautta. Kerran melkein eksyin tässä.
 

scholl

Jäsen
Joo aivan yhtä trendikästä kuin speedojen käyttäminen julkisella paikalla.

mitä vikaa Speedoissa on? Uimahousumerkkien parhaimistoa. Tosin itselläni ei ole enää kovin monia Speedoja. Muita merkkejä on paljon. Hemmetin tyylikkäät turkoosit O'Neill ostin viimeksi, jossa kaiken lisäksi se O'Neill lukee siellä persuksissa. Se antaa vähän sellaisen vaikutelman, että kyse on ammattilaisesta, maajoukkueurheilijasta, eikä mistään tavallisesta tallaajasta. Eikä ole lahkeelliset, vaan sellaiset oikean lyhyet uimahousut, joissa bruna tarttuu ilman että näyttää joltain pyöräilijältä. Näppärä käydä uimassa niillä. Tosin on mulla lahkeellisiakin monia merkkejä ja värejä. Suomesta hankala vaan ostaa, kun melkein kaikki on mustia kuten hautajaisissa, joten ostan nykyään uimahousut pääasiassa ulkomailta. Jos on hyvä kroppa niin kyllä silloin mielellään laittaa hyvät uimahousutkin niin kesällä ruskettuu ja väreissä näkyy hyvä kontrasti.

Vespa 300 GTS on yksi Saksan myydyimmistä 2-pyöräisistä. Haluaisin periaatteessa sellaisen, mutta kun mulla on prätkä niin en voi oikein ottaa toista kun liikaa huolta ja maksan muutenkin vakuutuksista ihan sikana, kun Pohjolassa ei tajuta, etten voi ajaa kuin yhdellä kulkuneuvolla kerrallaan. Mutta jos seurustelisin niin valkkaisin sellaisen naisen, jolla on Vespa 300 GTS. Sitten voisin lainata sitä välillä kun meen kaupungille.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Suomesta hankala vaan ostaa, kun melkein kaikki on mustia kuten hautajaisissa, joten ostan nykyään uimahousut pääasiassa ulkomailta.
Käytkö useinkin uimahousuissa hautajaisissa?
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Vaikea uskoa sen olevan nopeampi reitti. Tämmöisessä liikenteen solmuasemassa pitäisi näin olennaiset ja ilmeiset vaihtojen kulkureitit olla tehty mahdollisimman joustaviksi. Eli siis tunneli kiskojen ali siinä sporapysäkkien tai ylikulkusillan kohdalla.

Itsekin olen sitä mieltä, että nuo yhteydet on yllättävän huonot tuossa. Mielestäni messukeskuksella jääminen ei nopeuta yhtään ellei sitten satu tulemaan bussilla pohjoisesta (toki bussilla myös pohjoiseen lähtö onnistuu sitä kautta). Itse menen päivittäin Pasilaan (onneksi vain junalla, joten tuo nykyinen tunneli Hartwallin päädyssä riittää mulle) ja ratikan/bussin pysäkit on kyllä vähän heikossa paikassa siinä vaihtojen kannalta. Tosin siihen on paha saada mitään käytännöllistä, ellei sitten olisi ylikulku/alikulku, mistä pääsisi suoraan sekä molempien puolien kävelykaduilla sekä aseman sisälle.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo aina välillä kuulee ihmisten valittelevan sitä, miten kovissa hinnoissa nämä Helsingin asunnot ovat, mutta onko ne nyt edes niin kalliita kun miettii. Mun mielestä ainakin ne ovat hinta-laatusuhteeltaan ylivoimaisesti halvimpia.

Jos miettii vaikka kaikkia kulttuuritapahtumia. Toukokuusta ainakin syyskuun loppuun asti on lähes joka päivä jossakin joku tapahtuma. Kyllähän niistä maksaisi joka kuukaisi ainakin satasen per nuppi. Siltikin lähtee halvalla. Ja jos miettii ton Tallinnan läheisyyttä. Hirveästi säästät rahaa jos sieltä ostat eri juttuja, plus vielä se viihteen määrä. Ainakin satanen siitä, noin alakanttiin arvioiden. Ja miettikää metroa ja ratikkaa, ja ylipäätänsä toimivaa joukkoliikennettä. Siitäkin vähintään satanen. Enemmänkin. Ja näitä eri juttuja keksisi vaikka kuinka paljon.
 

scholl

Jäsen
joku väitti, että sitä saa mitä tilaa. Kuka on tilannut maalaiset Helsinkiin? Mikseivät he menneet Turkuun? Ongelmahan on heidän etninen taustansa, ugrilaiset ovat vittumaisia ihmisiä eli varsinkin Itä- ja Pohjois-Suomesta tulevat, Länsi-Suomalaisissa samoja negatiivisia ominaisuuksia ei ole. Niinpä herää kysymys, miksi heidät on päästetty tänne, kuka heidät tilasi? Onko kyse perheenyhdistämishuijauksista niinkuin somalien tapauksessa?

Sitten kun tulee kesä tai lomakausi niin eivät ne ugrilaiset kuitenkaan täällä halua olla, vaan menevät veke. Muutenkaan eivät halua olla, mutta silti ovat tulleet. Vituttaa kyllä. Mielummin ottaisin ulkomaalaisia tänne asumaan kuin maalaisia. Kateutta, vihamielisyyttä, kyräilyä jne. ei olisi ollenkaan.

En ole ainakaan itse syyllistynyt tähän tilaamiseen. Joku muu saa ottaa kontolleen syyllisyyden taakan.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä tulikin muuten mieleen, että onko pettter harkinnut vakinaista muuttoa tuonne Tallinnaan? Vaikka on sielläkin asuntojen hinnat noussut ihan homona.
Monesti olen joo miettinyt. Jotain mielekästä työtä jos sieltä keksisi, ja vielä suomipalkoin, heh. Olisihan se hienoa. Ei tarvitsisi koskaan runkata tai panna omaa muijaa, eikä tarvitsisi himassa voidella mitään leipiä, tosin en mä ainakaan viiteen vuoteen ole niin tehnytkään.
 

Thoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masokistien ja pessimistien suosikki=SaiPa
Perjantaina mahdollisesti katsomaan HIFK-Blues, kun on mahdollisuus saada ilmaisliput. Auto jätetään Herttoniemeen. Sieltä bussilla, kun näköjään viiskasilla pääsee lähelle hallia. Auroran sairaalan pysäkillä kannattaa ilmeisesti jäädä pois?
Miten pitkä kävely siitä on hallille? Puoli km? Ensimmäinen kerta bussilla Helsingissä, ja edellinen Nordis-kokemuskin on HIFK:n mestaruuskevään Lukko-välieräsarjasta.

Ja paljonko toi Hertsikan ja Nordiksen väli suurinpiirtein maksaa?
 

chubster

Jäsen
Perjantaina mahdollisesti katsomaan HIFK-Blues, kun on mahdollisuus saada ilmaisliput. Auto jätetään Herttoniemeen. Sieltä bussilla, kun näköjään viiskasilla pääsee lähelle hallia. Auroran sairaalan pysäkillä kannattaa ilmeisesti jäädä pois?
Miten pitkä kävely siitä on hallille? Puoli km? Ensimmäinen kerta bussilla Helsingissä, ja edellinen Nordis-kokemuskin on HIFK:n mestaruuskevään Lukko-välieräsarjasta.

Ja paljonko toi Hertsikan ja Nordiksen väli suurinpiirtein maksaa?

Nordis on tien toisella puolella Auroran sairaalasta, joten ei siitä juurikaan kävelymatkaa tule. Bussilippu maksaa aikuiselta n. 3 euroa (muistaakseni vähän alle), tarkkaa hintaa en muista kun tulee omalla kortilla kautta pidettyä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Ensimmäinen kerta bussilla Helsingissä, ja edellinen Nordis-kokemuskin on HIFK:n mestaruuskevään Lukko-välieräsarjasta.

Auroran sairaalan pysäkiltä näkyy lumituiskussakin jo Nordis tai ainakin Nordiksen parkkis, ette voi eksyä. Tunnin voimassa oleva kertalippu on muistaakseni 2,80 ja kuskeilla ei ole velvollisuutta ottaa vastaan 20 euron seteliä suurempaa rahaa.

Kuskille voi sanoa vaikka "Hei, yksi Helsingin sisäinen, kiitos". Helsingissä kuskille ei ole lipunmyynnin kannalta oleellista, kuljetko puoli kilometriä vai kymmenen, sillä Helsingin sisällä hinta on matkan pituudesta riippumatta sama.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Nordis on tien toisella puolella Auroran sairaalasta, joten ei siitä juurikaan kävelymatkaa tule.

Plus seuraava pysäkki on sitten rokkimäkin kohdalla, joten jos tuon missaa, niin Nordiksen ohi ja seuraavalla pois. Taitaa tämä pysäkki olla oikeastaan jopa lähin.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
HSL nosti vuodenvaihteessa(?) hintoja ja se kertalippu on tasan 3 euroa ellet osta automaatista, mistä sen saa 50 senttiä halvemmalla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kuskille voi sanoa vaikka "Hei, yksi Helsingin sisäinen, kiitos". Helsingissä kuskille ei ole lipunmyynnin kannalta oleellista, kuljetko puoli kilometriä vai kymmenen, sillä Helsingin sisällä hinta on matkan pituudesta riippumatta sama.

Helsingissä ei myöskään ole kuskille oleellista tervehditäänkö häntä. Toisin sanoen bussiin noustessa voi sanoa vaikka "sisäinen" ja ojentaa kolikot. Ja luonnollisesti tasarahalla matkustettaessa ei tarvitse sanoa yhtään mitään.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
JNäin ei tarvitse myöskään alkaa dösässä rahan kanssa pelailemaan, automaatissa käy maksuvälineenä sekä käteinen, että kortit.
Onko kaikissa Hertsikan automaateissa korttipuoli myös? Vuokin asemalla osa syö kortteja, osa pelkkää käteistä. Noh, käteinen kelpaa muistaakseni kaikille automaateille.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onko kaikissa Hertsikan automaateissa korttipuoli myös? Vuokin asemalla osa syö kortteja, osa pelkkää käteistä. Noh, käteinen kelpaa muistaakseni kaikille automaateille.
En tiedä kaikista automaateista, mutta ainakin asemalla sijaitsevaan automaattiin käy kyllä kortti. Asemaa vastapäätä on myös Otto-automaatti, jos on käteiselle tarvetta.
 

Benny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Byllistys
Helsingissä ei myöskään ole kuskille oleellista tervehditäänkö häntä. Toisin sanoen bussiin noustessa voi sanoa vaikka "sisäinen" ja ojentaa kolikot. Ja luonnollisesti tasarahalla matkustettaessa ei tarvitse sanoa yhtään mitään.

Ei ole ehkä oleellista mutta yli 15 vuotta julkisilla työmatkoja tehneenä voin sanoa, että useimmat tervehtivät takaisin kun heitä tervehtii. Jotkut jopa hymyilevät. Ainakin meille, joista näkee jo päältäpäin, että maalta ollaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös