Mainos

Helsinki Cup '06

  • 4 208
  • 28

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Snakster kirjoitti:
Kyse on myös siitä, että jos omaa nuorena luontaisesti liikaa sellaisia ominaisuuksia, joiden turvin pärjää (voima, nopeus, koko), niin ei ole tarvetta kehittää itseään monipuolisesti. Näinpä sitä myöhemmin nämä jäävät monipuolisempien ja enemmän itseään kehittäneiden jalkoihin.

Tulee muuten mieleen tästä aika moni suomalainen jääkiekkopelaaja. Siis voima, nopeus ja koko. Noh aika moni fudispelaajakin, kun voimaa&nopeutta&kokoa painotetaan niin paljon.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Maple Leaf kirjoitti:
Tietenkin joku voi nyt sanoa, ettei esimerkiksi jalkapallossa synny uusia jarilitmasia, jos ei junioreita jo pienestä pitäen "tehovalmenneta". Itse uskon kuitenkin siihen, että nämä "tehovalmennukset" tulee aloittaa vasta siinä vaiheessa, kun kundi on siinä tienhaarassa, jossa valitaan pussikalja tai urheilukenttä: siis siinä vaiheessa, kun todellista motivaatiota lajin harrastamiseen kysytään. Sitä ennen on syytä (jos esimerkiksi jalkapallosta puhutaan) keskittyä treeneissä ennen kaikkea pallollisen taidon kehittämiseen. "Tehovalmennuksen" voisi tässä mallissa aloittaa likimain samoihin aikoihin, kun kundilla hartiat levenevät ja finnit aloittavat kukintansa.

Täysin samaa mieltä. Kuitenkin siinä vaiheessa sen tehovalmmennuksen pitäisi nykyisin kulkea huomattavasti paremmin esim. koulun kanssa limittäin ja pitäisi pystyä ns. "elämään jalkapalloa" samalla kun voisi hoitaa koulunsakkin kunnialla. Vielä kun tähän lisää että valmennuksen pitäisi olla tarpeeksi laadukasta ja juuri pelaajia, ei vain tuloksia tukevaa.

Niin ja Jari Litmasen, Joonas Kolkan, Teemu Tainion, Mikael Forsselin ja suurimman osan suomalaisista nykyisistä huipuista menestys perustuu omaan harjoitteluun. Tätä tulisi muistuttaa pelaajille ja tukea sitäkin. Jos homma perustuu vain ns. pakonomaisiin seuravalmennukseen nin kovin harvasta tulee huippua.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Maple Leafilta täyttä asiaa.

Itselleni kävi juuri noin, vaikken mikään huippu koskaan itse ollutkaan, oma seura vaan sattui olemaan ihan maan huippua. 15 ikävuoteen saakka päivät menivät järjestäen niin, että aamulla kouluun, koulusta suoraan lätkätreeneihin, lätkätreeneistä suoraan fudistreeneihin ja illalla 21-22 aikoihin kotiin. Jos oli vapaata niin sit kentälle pallon kanssa tai vastaavasti talvella ulkojäille. Ei mikään ihme, että murrosiässä kun alkaa juuri tytöt yms. kiinnostaa niin molemmat lajit jäi vuoden sisään pois kuvioista.

Kuvernöörin kanssa myös samaa mieltä optimitreenaamisesta. Kyllä ne todelliset taidot kehitetään yksin pallon kanssa. Näistä pallottelijoista ne huiput jalostuvat.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Kuvernööri kirjoitti:
Asiapuhetta. Paras "tehovalmennus" näille about 10v. junnuille on se, että on jengin treenejä se 3-4 kertaa viikossa, ja se "tehovalmennus" tapahtuu sitten omalla ajalla pallon kanssa. Se joka rakastaa lajia ja haluaa pelata fudista niin on sitten vaikka 10 tuntia päivittäin pallon kanssa.

Viime kesänä "bongasin" Aliianssin 10 tai 11 v. joukkueen treeneissä Talissa Hesa-Cupin aikaan. Valmentajat veti kovaa ja jengi hikoili, ihan jees. Mutta...??! Yht´äkkiä alettiinkin treenaamaan targetpeliä, eli kärkipelaaja oli ns. target-pelaaja. Kaikille selitettiin mitä tällä tarkoitetaan ja sitten vaan treenaamaan. Palloja kärjelle, jonka piti pudottaa pallot taustalta tuleville.
Eiköhän tällaiset treenit kuulu vetää huomattavasti myöhemmin, eli sitten kun kentällä vipeltää 11 kaveria. 10 - 11 vuotiaat pelaavat 6 + 1 kokoonpanoilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös