Helsingin jäähalli

  • 410 801
  • 1 819
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
Tämä nyt vain oli kuittia niille, jotka pitävät Wanhaa hallia aitona ja oikeana jäähallina, Hjalliksen pytinkin sijaan.

Kyllä kumpikin on monitoimihalli, muutakin tehdään kuin pelataan jääkiekkoa ja hyvä niin.

Se, että yhteiskunta osallistuu liikennejärjestelyihin, on kovin yleistä, kyllä omakotitalonkin lähelle yhteiskunta tekee tiejärjestelyt, vaikka tontti olisikin yksityinen.

Ei sillä, kuka hallin omistaa ole sinänsä merkitystä. Jäähallisäätiö oli vain omituinen toimissaan. Kun harrkimo (syystä) halusi kehittää Helsingin jäähallia, se ei millään sopinut (ei ole rahaa).

Mutta kun harkimo lähti ja meinasi ottaa HIFK:n mukaan, rahaa ja lainaa alkoi löytyä. Koko Harkimon hallia ei ejkä olisi rakennettu, jos kaupunki olisi ollut suosiollinen aikaisemmin.

itse noordis on muuten vajaakäytössä ja me veronmaksajat maksamme nekin kulut. HIFK tietenkin maksaa omasta käytöstä, mutta niistä toteutumattomista tunneista me muut.
 

Balderis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk + Edmonton Oilers
Oliskohan herralla nimeltä Bogomoloff jotain tekemistä asian kanssa? Tiedätkö muuten Kontulan Ottawa että me veronmaksajat maksamme paljon suurempia summia eri paikkojen vajaakäytöstä? Esim. Eduskuntatalo. Se kuule maksaa ihan helvetin paljon enemmän kuin Nordis. Puhumattakaan Eduskuntatalon lisärakennuksesta ja sisällöstä (lue:kansanedustajat ), ja siinä vain yksi esimerkki.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
Epäonnistunut vertaus.

toisaalta harkimon hallin etu on se, että kerätessään laajemmalla katsojakapasiteetillä rahaa, sitä voidaan käyttää enempi joukkueen kehittämiseen (jota ei kyllä vähään aikaan ole nähty).

Saisikohan rahalla pätevän urheilutoimenjohtajan ja jonkinlaisen mikrofonin, jolla voi kuunnella, mitä fanit ja suuriyleisö haluavat ?

Kyllä HIFK:kin nuo rahat ottaisi ja tuollaisen hallin, jos saisi. Göran Stubb aikoinaan valitteli sitä, että HIFK ei lähtenyt Hartwall-areenalle.
 

Balderis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk + Edmonton Oilers
Jos HIFK olisi lähtenyt Hartwall-areenalle. olisi se tod.näk merkinnyt sponsorisopimuksen purkua Koffin kanssa. Sitä poronkusi-vesi Lapparia ( tai Karjalaa ) kun ei olisi mahtunut saman katon alle. Siinä yksi suuri syy. Voitte pitää ihan omananne tuota teidän "mahtavaa" tunnelmaa jollaista tosiaan löytyy vain vanhainkotien televisiohuoneesta.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Viestin lähetti Kontulan Ottawa
Saisikohan rahalla pätevän urheilutoimenjohtajan ja jonkinlaisen mikrofonin, jolla voi kuunnella, mitä fanit ja suuriyleisö haluavat ?

Eikös siellä fanikatsomon yläpuolella ole jo mikrofonit? Lisää pitäisi saada vai?

Ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin mikrofonilla ei yleensä kuunnella. Se on toki mahdollista, mutta äänentoistollisesti on parempi käyttää kaiuttimia.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
joo hallin vika ei suoraan ole kuitenkaan se, että ei ole tunnelmaa. ja kyllä minä olen käynyt HIFK:nkin kotiotteluiissa viimekin kaudella, ei sielläkään sitä tunnelmaa aina ole, ja päinvastoin. hartwall areenallakin on sitä joskus. saisiko HIFK:n ainoat ja oikeat Hartwall-areenan toimimaan ?

Areenan iso koko on ongelma, vajaalla väkimäärällä (noordiksen täysi halli) ei tunnelma välttämättä ole kunnollinen.

mutta jos ei ole mikrofonia, ei kaiuttimestakaan mitään kuulu.
 

tiamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
giallorossot, 103:n paskasakki
Viestin lähetti Carlos
En tiedä luulenko vain, mutta viime kaudella kävin katsomassa noin kymmenkunta Hifkin kotipeliä, ja niissä kaikissa oli tunnelma kuin kirkossa. Siellä toisessa päässä hallia on kourallinen faneja jotka yrittävät vähän huutaa, mutta sitä ei käytännössä edes kuulu sinne toiseen päähän hallia.

Muuten yleisö sitten istuu hiljaa ja arvokkaasti penkeillään, "rajuimmat" ehkä nousevat seisten taputtamaan kun tulee maali. Joskus, hyvinhyvin harvoin saattaa olla muutaman sekunnin sen verran ääntä että voidaan puhua tunnelmasta, mutta aika vähissä nuo nykyisellään ovat.

Mutta eihän se mikään ihme ole, kuinka moni meistä huutaa äänensä käheäksi kotona kun katsoo lätkää telkkarista? Tuskin kovin moni, siinä sohvalla/nojatuolissa kun on mukava istuskella ja nauttia vaikka virvokkeita.

Olen monasti miettinyt että oliko meillä silloin 90-luvun alussa jonkunlainen fanikulttuuri ja tunnelma hallissa, vai onko aika vain kullannut muistot?

Faktat faktoina. Suomesta tuskin löytyy kovinkaan monta urheilua seuraavaa katsomoa, joka voisi rehellisesti väittää pitävänsä lähes eläimellistä meteliä. No, ehkä silloin jos lajina on taskubiljardi, hallina toimii pieni komero ja ainoana yleisönjäsenenä toimii arvon urheilija, jonka edellistä urheilusuorituksesta on ehtinyt kulua jo muutama hetki.
Aika toki kultaa muistoja, mutta myös kannatustavatkin ovat muuttuneet lama-ajoista, ei ddr-hallillakaan silloin pahemmin välttämättä lauleskeltu, lukuunottamatta kamalaa We are the championsia ja sen soittaminenkin oli ifk-peleissä tuolloin aika vähissä. :)

Suurin ongelmahan on kaiketi se, että kaikilla joukkueilla on oma puolihullujen joukkonsa, joka jaksaa kauhistuttaa muita nostamalla takapuolensa penkistä,huutamalla, hyppimällä ja elämöimällä. Kaikissa halleissa heitä on lisäksi turhan vähän. Sitten tulevat kaikki muut, joille ei suomalaiseen tapaan ole tyypillistä omien tunteidensa näyttäminen kannatuksen kautta. Mutta en jaksa saarnata siitä enempää. Sehän on vain mielipiteeni.

Viime kaudella ddr:ssä oli tunnelmaa, kun siellä vierailin. Tuolloin peli tosin päättyi 4 - 0. Olisi ollut vähintäänkin outoa, jos hallissa olisi ollut silloinkin hiljaista. Mutta siitäkin jäi parannettavaa. Ehkä parin viikon kuluttua sitten voidaan nauttia vielä paremmasta. Me voidaan ottaa ne kuuluisat "mikit" mukaan sieltä Areenan katosta, ei jää epäselvyyksiä tunnelmanluojista.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti Kontulan Ottawa

Kyllä HIFK:kin nuo rahat ottaisi ja tuollaisen hallin, jos saisi. Göran Stubb aikoinaan valitteli sitä, että HIFK ei lähtenyt Hartwall-areenalle.

En tiedä Göranista mutta tässä eräs kirjoitus, jonka löysin netistä.

" Harry Harkimo sopimuskumppanina 1.
Kun Hjallis kusetti HIFK:ta.
Pentti Sainio kertoo kirjassaan Harkimoiden hattutemppu - Lastenklinikalta Hartwall Areenalle asiasta näin:
"Harry Harkimon ja hänen lähipiirinsä kanssa on muiden ollut vaikea sopia asioista. Kun ensin on jotain sovittu, tapahtuukin jotain muuta.

Ari Mennander kuvaa kirjassaan Hjallis, Hartwall Areena, että jääkiekkojoukkue HIFK petti sopimuksensa Hjalliksen kanssa seuran mukaan tulosta areenalle. "Hjallis oli myynyt kaikki aitiot ja yhteistyösopimukset olettaen, että HIFK siirtyy Jokerien mukana uuteen suurhalliin. Sen piti olla täysin selvää. HIFK oli allekirjoittanut asiasta esisopimuksen, jota se ei katsonut sitovaksi. Kyseinen sopimus riitti kuitenkin pankkien ja vakuutuslaitosten lakimiehille, kun Hjallis ja Pekka Laitto olivat rahoituskierroksellaan."

Rahoituskierroksella tuota sopimusta Hjallis kumppaneineen tarvitsikin. Tuo esisopimus syntyi siten, että Hjallis soitti vuoden 1995 kesä-heinäkuun vaihteessa HIFK:n varapuheenjohtajalle Frank Mobergille ja ilmoitti, että "tarvitaan rahoituksen kasaan saamiseksi ilmoitus, että tekin pelaatte tällä areenalla". Moberg otti yhteyttä HIFK:n puheenjohtajaan Kimmo Heinoon. HIFK:n piirissä mietittiin ehdot ilmoitukseen suostumiselle. Ne ilmoitettiin Hjallikselle, jonka toimistossa ne faksattiin takaisin esisopimuksen muodossa. Esisopimuksessa luki muun muassa:

"HIFK sitoutuu pelaamaan ottelunsa Pasilaan rakennettavassa uudessa Helsingin monitoimihallissa. Otteluvuokraksi on sovittu 10 % lipputuloista. Mikäli HIFK siirtää toimistonsa uuteen halliin, on vuokra 70 mk/neliö. HIFK saa myös yhden hallituspaikan Helsinki Halli Oy:n hallituksessa."

Kimmo Heino allekirjoitti esisopimuksen 21. heinäkuuta 1995. Sitten asiassa ei pitkään aikaan kuulunut mitään.

"Tähän esisopimukseen ei koskaan saatu Hjalliksen allekirjoitusta. Kun sitä ei kuulunut, niin meille heräsi ajatus, että mitenkä nämä ehdot nyt ovat? Kun kyselimme perään, että missä viipyy se sopimus, joka perustuisi näihin ehtoihin, niin Juha Rantasilalta tuli sopimusehdotus, jossa puhuttiin 20 %:n vuokrasta, ei tullut hallituspaikkaa eikä toimistoa", kertoo Moberg.
"Meillä raksutti nopeasti missä mennään. Kysyimme Jääkenttäsäätiöltä millä ehdoilla saamme jäädä Jäähalliin. Kun se selvisi tiedotimme julkisuuteen maaliskuussa 1996, että HIFK pelaa Helsingin Jäähallissa",
Moberg sanoo ja ihmettelee, että sen jälkeen häntä mollattiin Harkimon piiristä julkisuudessa "kusettajaksi".

Hjallis-kirjassa Hjallis on jo kiitollinen, ettei HIFK tullut mukaan Hartwall Areenalle. "Saimme niiden ottelujen tilalle parempia tapahtumia, joista tulee myös enemmän rahaa."
"Mutta en koskaan anna anteeksi sitä temppua, mitä ne tekivät."

Näin siis Pentti Sainio kirjassaan Harkimoiden hattutemppu - Lastenklinikalta Hartwall Areenalle.

Edellisen mukaan Harkimo ei kusettanut pelkästään HIFK:ta, vaan myös pankkeja ja vakuutusyhtiöitä, jotka myönsivät hankkeeseen lainarahaa.

Harkimo on siis esittänyt lainaneuvotteluissa sopimuspaperin, jota ei ole aikonutkaan antaa sopimuskumppanilleen ja pitää paperissa sovittua sovittuna.

Onko Harkimon oma nimikirjoitus sellaisessa paperissa väärennös? Täyttääkö tällainen menettely törkeän petoksen tuntomerkit?

Nettisanomat torstaina 18. marraskuuta 1999 pm."

Repikää nyt siitä sitten vaikka "tunnelmaa". ;-)
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
tuo Sainion kirjan sisältö on niin valheellista ja epämääräistä, että kukaan kirjakauppa ei uskaltanut myydä sitä.

Sainiohan itse on saanut petossyytteitä toiminnastaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hyvä, että seurat pelaavat eri halleissa. Sehän vahvistaa kummankin joukkueen vähän eri näköiseksi toisistaan. Business-asiakkaat ovat molemmissa halleissa meidän hardcore-kannattajien riesana. Valitettavasti ilman heitä ei tulla toimeen nykypäivänä.

Ihan karmaisee ajatus jostain HIFK-SaiPa pelistä syksyisenä sadepäivänä 5000 ihmisen silmien edessä Hartwall-Areenalla. Nordiksella sellainenkin väkimäärä saa hallin tuntumaan edes jotenkin kansoitetulta.

Jokerit Hartwallilla - HIFK Nordiksella, hyvä näin.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti Kontulan Ottawa
tuo Sainion kirjan sisältö on niin valheellista ja epämääräistä, että kukaan kirjakauppa ei uskaltanut myydä sitä.

Sainiohan itse on saanut petossyytteitä toiminnastaan.

Näin voisin arvella, mutta "tunnelmaa" näin kauden lähestyessä tuo ainakin nostaa ;-)
 

Sumupainija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suurmetsän urheilijoiden mattopainijat
Eräs näkemys aiheeseen Nordis vs. Hartwall Areena

Tämän vaiherikkaan ja välillä kuumaksikin menevän keskustelun lomassa haluaisin tuoda julki erään näkökannan asioihin. Nimittäin sen, että eikö sitä tosiasiaa, että Helsingissä on kaksi tällaista toisistaan selkeästi erottuvaa monitoimihallia, voisi mitenkään nähdä TOISIAAN TÄYDENTÄVINÄ ja ARKIELÄMÄÄ RIKASTUTTAVINA tekijöinä? Kummallakin hallilla on oma tunnelmansa, oma persoonallisuutensa, omat juttunsa. Nordiksella on HIFK:n matsit + muut jääpainotteiset asiat, uskonnollisia tilaisuuksia, messuja, konsertteja etc. ja Hartwall Areenalla taas Jokereiden matsit + muut jääpainotteiset asiat, uskonnollisia tilaisuuksia, ameriikan ihmelajit kuten "vapaapaini" ja tämä tuleva romurallimonsterihommeli, messuja, horseshowt, konsertteja etc. Mielestäni on upeaa , että kerrankin ei tarvitse jostain vanhasta ja tutusta luopua saadakseen nauttia uuden suomista eduista, niin kuin monissa muissa elämän tilanteissa valitettavasti tuppaa käymään.

Mielenkiintoisen näkökulman asioihin toi eräs amerikoissa asuva ystäväni, Helsingistä lähtöisin. Hän sanoi, että USAssa jos johonkin kaupunkiin rakennetaan uusi halli, melkein poikkeuksetta vanha halli puretaan parkkihallin, ostoskeskuksen tai muun syyn alta pois. Toki uusi halli on aina hieno, pramea moderni, ja muutenkin kaupungille plussaa tuova juttu, mutta kyllä aina osa jää kaipaamaan vanhan hallin tunnelmia,muistoja, upeita juhlahetkiä ja muita vanhaan halliin vääjäämättä kytköksissä olevia asioita. Hän totesi, että Helsinki on ihannetilassa, koska Nordista ei tarttenut mitenkään purkaa , jotta HA olisi noussut pystyyn. Nyt kummatkin voivat jatkaa omaa tulevaa kauttansa toisiaan mitenkään pois sulkematta.

Ja vielä eräs kommentti, olen useasti jutellut, sekä IFK- että Jokerifanien kanssa ko. aiheesta ja monesti esim. IFKta kannattava sanoo, että HA on tuonut paljon kaikkea uutta ja kivaa, ei pelkästään jääkiekkoon vaan muuhunkin kultturitoimintaan ja taas Jokereita kannattavan mielestä on hienoa että Nordis on vielä pystyssä ja saa kokea sielläkin monia upeita hetkiä ja tunnelmaa.

Miten olisi, voisimmeko mitenkään nähdä kahta hallia mieluummin positiivisena asiana eikä negatiivisena?
 

Pate 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Todellakin on positiivista ettei jouduta jakamaan pyhää Jäähalliamme minkään pellelauman kanssa. Mielestäni on täysin ymmärrettävää miten hiljaista ratapihalla on, kaikki areenan narrinkuvat oksettavat itseänikin niin pahasti ettei uskalla suutaan avata.

Oma halli on hieno asia joukkueiden profiloitumiselle, kuten jo tämänkin ketjun väittelystä voidaan nähdä.

Jäähalliin tehtiin muuten remonttia kesän aikana. Huomasin ohikulkiessani isot pressut ja rakennustelineet A-aulassa pääovien takana, ja uteliaana kurkistin mitä sellaisesta seuraa. Sisääntuloaulan keskellä olleet betoniportaat yläparvelle on purettu kokonaisuudessaan pois, eli A-aulan lattiapinta on nykyään vapaana ovilta ihan Brewer's Cornerille saakka. E-katsomoihin pääsee vain myyntikoppien vieressä olevilta portailta katsomon puoleisella seinustalla.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
Muista aina hallilla ollessasi, että pellelauma on ottanut mestaruutensa yhtä lukuunottamatta pyhässä hallissasi.

Jokerihenki on voinut jäädä seiniin ikuisesti uudesta maalipinnasta huolimatta.

varo tartuntaa.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti Betoz
[B

Offtopic: Predator ja BigRedBob voisivat hieman miettiä missä menee hyvän maun raja. Vaikka en mikään uskovainen olekaan, niin jotain kunnioitusta sentään. [/B]

No hyvä on, pyydän Jehovan todistajilta anteeksi. Toivottavasti tulivat onnellisiksi vihreillä tuoleillaan istuessaan. Käynpäs vielä pisteeksi iin päälle muokkaamassa tuota tavatonta pahennusta aiheuttanutta möläytystäni.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Re: Re: Re: VIHREITÄ TUOLEJA?

Viestin lähetti Predator
Asia on selvinnyt - kyseessä olivat tuolit, jotka oli varattu johonkin "jehovan todistajien hulapampleoon tai muuta sellaista".

Me PUNAISET äijät istutaan siis edelleen niillä vanhoilla penkeillä...
 

Balderis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk + Edmonton Oilers
Viestin lähetti Kontulan Ottawa
Muista aina hallilla ollessasi, että pellelauma on ottanut mestaruutensa yhtä lukuunottamatta pyhässä hallissasi.

Jokerihenki on voinut jäädä seiniin ikuisesti uudesta maalipinnasta huolimatta.

varo tartuntaa.

Ei hätää. Antibiooteilla lähtee moiset iljettävät taudit.
Kokeile sinäkin. Susta voi vielä tulla jotain.
 

Balderis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk + Edmonton Oilers
On tullut kokeiltua. Silti seuraavana aamuna muistaa tuskaisen hyvin. Mutta otetaan kupit paikallispeleissä. Hammasta purren kykenen nielemään jopa Karjalaa teidän hallissanne.
 

snumi

Jäsen
Eniten on häirinnyt se, että väliajoilla kytätään katsojia kuin rikollisisa. Huikkaa ei voi rauhassa ottaa kuin veskissä :)
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Viestin lähetti Betoz
Offtopic: Predator ja BigRedBob voisivat hieman miettiä missä menee hyvän maun raja. Vaikka en mikään uskovainen olekaan, niin jotain kunnioitusta sentään.
O-ou, sorry. Pyydän anteeksi vihreiltä istuimilta, jos puhuin niistä jotenkin epäkunnioittavaan sävyyn.
 

Tormentori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Kontulan Ottawa
Urheilulehteä lukiessa Kimmo Heino taas lausui mantraa: "niin tämä haastattelu pidetään sitten Oikeassa jäähallissa"...

Niin, tottahan se on. Joten mitä siitä? Teillä on areena ja monitoimihalli. Meillä Helsingin JÄÄHALLI.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
..tai toinen halli kylmäsä idässä, jossa pääosa tulorakenteesta koostuu semmoisista tapahtumista, missä hevoset paskoo jäälle, Kirka laulaa 80-luvun "hittejään" tai huonosti menestyvät suomalaisyritykset pitävät vuosikokouksiaan ja paljastavat lahoavia budjettejaan.

Kyllähän sen nyt jo näkee "keikkakalenteristakin", että kummassa hallissa pelataan jääkiekkoa ja kummassa hallissa on kaikenlaista luokatonta viihdetapahtumaa.

Minkäs sille voi, Aakekallialapirkkapekkapetelius-halli on yksinkertaisesti monitoimihalli, Helsingin Jäähalli on JÄÄHALLI! Tästä ei tarvitsisi edes "väitellä".

Nimimerkin: "Disney on Ice, Wrestling Supershow, Me starat Areenalla ja Riverdance"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös