Helsingin IFK pudotuspeleissä 2021

  • 71 537
  • 478

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Ristiriitaiset odotukset playoffeihin. Periaatteessa luottavaisin mielin kun peli on kulkenut ja ketjut on aika hyvin löytänyt kemiansa.

Broadhurtsin ketju on täydellinen Pikkaraisen pelitapaan.
Väänäsen ketju liigan parhaimpia energia/työhevos ketjuja.
Borgströmin ketju aivan timanttia, liigan parhaan kahdensuunnan pelaajan Sallisen ja liigaa pari kautta piste per peli tahtia naputtavan Leskisen kaa.
Lundellin ketju sit on vaan pirun hyvä, vai saako Lundellin ympärille kasattua huonoa ketjua liigapelaajista, niimpä.

Pakistossa annetaan snadisti tasoitusta mutta kuitenkin riittävä mestaruuteen, ainakin tuollaisen hyökkäyksen takana.

Veskoista ei jää kii. Nyt ei mitään Lankista löydy mut ihan riittävä.

Mutta mutta tää vitun korona jättää inhottavan takaportin flopille. Saadaanko Lyytinen kehiin( nää meidän huippu hyökkääjät menee muuten hukkaan jos niille ei tarjonta toimi).
Tiukoissa sarjoissa, jatkoajilla tai peräkkäisinä päivinä pelit niin miten kuntopohja riittää.
Miten nopeasti saadaan yv kuntoon kun sitä ei oo päästy samassa kokoonpanos harjoittelee, av ei huoleta, se on enemmän asenne hommaa.

Taistelutahtoa kyllä tälläisten yhteisten vastoinkäymisten jälkeen löytyy.

Tänä vuonna liiga on niin tasainen että top8 jengit periaatteessa kaikki pelottaa, alkais jo!!!
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Hyvä teksti @auvo11 joukkue on tosiaan todella vahvaja hyvin kasattu.

Yhden ”Luodon” olisin vielä tonne halunnut. Jos jollain näistä meidän hyökkääjistä loppuu pleijareissa vääntövoima, niin olisi syvyyttä. Tom Laaksonen-Sihvonen nevöföget. Vähän on pelkoa, että kentällä on liikaa mikkihiiriosastoa jos parikin hyökkääjää jatkaa saikulla.

Puolustus kaipaa kipeästi Lyytistä, mutta selviää kyllä ilmankin. Karjalaisen PITÄÄ nostaa tasoaan. Noissa tiukoissa väännöissä mestaruuden voittanut pakki voi olla arvokas lisä 7.pakin ruudussa.

Mutta saa nähä miten pelikunto jaksaa pitkät ja tiukat sarjat.

Alkais jo.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Kärpät sieltä tulee vastaan. Ei mielestäni ole esittänyt mitään ihmeellistä, koska Sport on ollut todella huono ja jäähyillyt liikaa. HIFK:n pitäisi normaalilla suorituksella kaataa oululaiset. Mielenkiinnolla kuitenkin odotellaan kohtaamista.
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Katselen Kärppien peliä niin kyllä sieltä kova jengi tulee vastaan!

Pieniä pointteja Kärppä sarjasta:

Kunyk pitää ottaa tarkkaan.
Ei kannata liikaa harrastaa hitaita lähtöjä, Kärpät pelaa hyvin trappia.

Kovassa paineessa Kärpiltä puuttuu rutiini hoitaa tilanne pois.

Eli summa summarum. IFK kun pelaa kovalla intensiteetillä mutta ei yltiöpäisesti ja nopeasti kääntäen peliä niin ollaan niskan päällä.

Kunyk tarkasti.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Katselen Kärppien peliä niin kyllä sieltä kova jengi tulee vastaan!

Pieniä pointteja Kärppä sarjasta:

Kunyk pitää ottaa tarkkaan.
Ei kannata liikaa harrastaa hitaita lähtöjä, Kärpät pelaa hyvin trappia.

Kovassa paineessa Kärpiltä puuttuu rutiini hoitaa tilanne pois.

Eli summa summarum. IFK kun pelaa kovalla intensiteetillä mutta ei yltiöpäisesti ja nopeasti kääntäen peliä niin ollaan niskan päällä.

Kunyk tarkasti.

Toisaalta Sport on ollut nyt koronan jälkeen todella huono. Ainakin parin Vaasalaisen kaverini mielestä korona päätti jengin kauden. Eivät löytäneet enää ajoituksia ja järkeä peliin. IFKn 4-0 voittokin tuli aika helposti.

Ajattelin, että Sport säästeli siinä pelissä, mutta ehkei ne vain ole löytäneet sitä peli-iloaan.

Mutta harmi, että Kärpät sai peli-iloa heidän kustannuksellaan ja se näkynee ekoissa peleissä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se, joka aliarvioi Kärpät, on yksinkertaisesti tyhmä.

Kärpissä on useita urallaan jo mestaruuksia voittaneita, kokeneita pelimiehiä, jotka pellailivat runkosarjan, mutta nyt kun tosipelit alkoivat, fokus on aivan varmasti vain ja ainoastaan voittamisessa. HIFK:lla kävi vähän huono tsägäkln, että sääleistä tulee noinkin kokenut ja alisuorittanut ja jo täysin dumattu jengi kuin Kärpät vastaan.

Mutta: ei Kärpät voittamaton ole, enkä näe mitään muuta syytä kuin kondiksen pettämisen, etteikö HIFK voisi jatkoon mennä. Mutta naureskella ei Kärpille kannata. Ja HIFK sytyttää aina, myös Kärppiä. Kyllä HIFK saa ihan tosissaan pelata päästäkseen jatkoon, mutta luotto on täällä kova.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Toisaalta Kärpät pääsee myös aika helpolla ja ei se tuo tarvittavaa tatsia koviin matseihin. Ainut kysymysmerkki on IFK:n kunto koronan jälkeen ja se että onko treenaamalla saatu ajoitukset ja kollektiivinen peliäly kuntoon. Sekä toki myös AB. Jos puuttuu alkuviikosta niin siinä annetaan paljon tasoitusta ja leveyttä meillä ei ole riittävästi. Toki Lundell, Lyytinen ja Saarinen myös menetyksiä jos joku ei ole kunnossa.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Olikos teillä minkä verran niitä puolikuntoisena olevia pellaajia koronan jäljiltä? Että onko tässä mitään mahdollisuuksia?

T. Pohjoinen
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kärpissä on paljon pelaajia, jotka ovat voittaneet urallaan jotain ja olleet voittavissa joukkueissa tärkeissä rooleissa. Sama pätee valmennukseen. Eli tarkkana pitää olla alusta asti.

Ja sitten yksi ehdotus - olisiko tässäkin ketjussa aika valmis sille, että jo hiukan kuluneista murreilmaisuista luovuttaisiin? Ei mitään murteita vastaan, mutta...No, te tiedätte ja tämä ei siis ole osoittelua ketään/keitä kohtaan. Kiitos.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Jotenkin syttyi sellainen tunne myös, että Kärpät on Jokerit vm11.

Mennään viidenteen peliin, jossa Sallinen-Borgström-Leskinen on aivan pitelemätön ja sitten meitä ei enää tänä keväänä pysäytä kukaan.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
HIFK - Kärpät tällä kaudella:

Pe 9.10. HIFK - Kärpät 3-7
La 14.11. Kärpät - HIFK 1-7
Pe 5.3. HIFK - Kärpät 4-3

sekä tietenkin yksi luovutusvoitto Kärpile ti 6.4.

Vaikea näistä mitään syvällisempää analyysiä on vetää, tasaista ottelusarjaa näiden pohjalta tulossa jos jotain pitäisi veikata.
 

Tackler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erikoinen kausi tämä on ollut. Jo se on poikkeuksellista, että HIFK on runkosarjan jälkeen sijalla kaksi. Vielä erikoisempaa on, että niin loistavalla sijoituksella saadaan ensimmäisellä kierroksella vastaan Kärpät. Koronasta toipuvien tai juuri toipuneiden pelaajien (ja valmentajan) pelikunto ja -tuntuma on itselleni suuri arvoitus. Toimiiko erikoistilannepelaaminen, viisi vastaan viisi peli, ajoitukset, maalivahtipeli, maalinteko jne? Saadaanko jalkeille paras mahdollinen miehistö vai puuttuuko tärkeitä palasia (kuten Broadhurst)? Jaksetaanko painaa tiukalla tahdilla fyysisiä playoffs-pelejä lähes joka päivä, kun tosipeleistä on pitkä aika ja monella saattaa olla sairastelujen jälkeen vielä paras kunto hakusessa. Mielestäni lähtökohdat ovat sellaiset, että Kärpät lähtee runkosarjasijoituksestaan huolimatta ennakkosuosikkina sarjaan. Kotiedullakaan ei ole tässä hemmetin koronatilanteessa oikeastaan mitään merkitystä. Toisaalta HIFK:lla on totta kai mahdollisuus voittoon. Ja jos hoidellaan ensimmäisellä kierroksella Kärpät on sitten pelituntuman löydyttyä mahdollisuudet edetä vaikka päätyyn saakka.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lla on täydet mahdollisuudet mennä välieriin Kärppien kustannuksella. Peli on ollut hyvin uomissaan kauden edetessä, sen suhteen ei huolta, vaikka korona sotkikin valmistautumista kevääseen. Näen ainoastaan tiiviin pelitahdin uhkatekijänä jatkoon pääsyä ajatellen. Neljään päivään kolme peliä on tiukka setti täysin terveellekin joukkueelle, saati sitten juuri koronasta toipuneelle/toipuvalle jengille. Eikä tahti tuosta hiljene, jos sarja venyy pitkäksi. Peräkkäisinä iltoina olevat pelit voivat olla hankalia loppupuoleltaan. Toisaalta joukkue , etenkin koronalta välttynyt osa, on saanut aika hyvin lepoa, joten peliväsymystä ei pitäisi olla rasitteena. Tässä nyt taistellaan Kärppiä, pelituntuman puutetta ja koronan jälkioireita vastaan. Luotto on luja, härifrån tvättas!
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
sekä tietenkin yksi luovutusvoitto Kärpile ti 6.4.

Laskekaapas jossain vaiheessa huviksenne, miten pistekeskiarvot ja sarjasijoitukset olisivat muuttuneet, jos tuosta ottelusta ei olisi jaettu pisteitä laisinkaan. Jossittelu on turhaa, mutta toivotaan että asia oli ja meni ja siihen ei tarvitse palata.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kärpät lienee ennakkosuosikki sarjaan, koska HIFK:n Covid.

Katselin nuo Kärppien säälit ja kova on jengi vastassa. Rybar pelasi paineen alla kaksi virheetöntä ottelua; upeita otteita ja varmaa työskentelyä. Puolustuksessa on herra Sulak, joka on omassa roolissaan Liigan parhaita. Ketjuista löytyy NHL-osaamista (mm. Pyörälä, Jokinen) ja ratkaisutaitoa (JMA, Mustonen). Kärppien Tieksola on oma lempparini ja voi taikoa tyhjästä mitä vain. Conykiä lienee turha mainita - Liigan paras hyökkääjä ja näin päin pois.

Kärppien alakerrassa on herra nimeltä Huttula, joka voisi olla ikiroudan heikko lenkki. Taklauksia, fyysistä peliä ja virheitä. Ketjuissa etenkin Koblizekin ja Kristofin pelin saa ehkä sekaisin hämmentämällä. Rädyn veljekset taas pelannevat tasollaan, eli ei liene vaaraa sieltä suunnalta. Pohjaosaston ketjuista eli Sailion/Karvisen tietävät kaikki. Mukavia ukkeleita ovat he, hieman yksinkertaisia, mutta mukavia, Oulusta kun kerran tulevat. Tämän saran kyntäjäksi HIFK tarvitsee MickeMåken hämmentämään. Toivotaan paranemisia.

Kärppiä rasittanee matkustus. Onhan se pakko tuntua jaloissa 24/7 tien ja ilmojen päällä oleminen puoleen viikkoon. HIFK:n tulee käydä täysillä päälle hullun tavalla ensimmäiset 10 minsaa ja 2-0. Siinä on ainakin sauma välieriin.

Eli tulee olemaan aika arpapeliä, Jossa myös Piken osaaminen ainakin osittain punnitaan. Mielenkiintoista on katsoa kertoimet tälle matsille.

Onnea molemmille.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@Katajanokan spanieli

Kunyk liigan paras hyökkääjä? On hyvä, mutta on mahdollista, että kaikki IFKn kolme keskushyökkääjää tekevät NHL-diilin ja myös todennäköistä, että sekäLundell että Borgström raivaavat ensi kaudella NHL-pelipaikan samaan ainaan, kun Kunyk pelaa Euroopassa. Kunykin tasoisia hyökkääjiä IFKssa on myös Leskinen. Sallinen on Pyörälän tasoinen vääntäjä.

Kyllä IFKn hyökkäysarsenaali on Kärppiä kovempi. Kärpillä sitten pakisto kovempi.

IFKlla on kevään ajan pelisysteemi ollut parempi.

Rybar saattaa viedä veskojen taiston.

Eli kaikki merkit viittaa pitkään sarjaan ja siinä kohtaa etu kääntyy Kärpille IFKn koronakunnon takia. MUTTA IFK on koko kauden osoittanut olevansa ihan mielettömän sitkeä nippu ja siksi tuntuu, että taistelevat Game vitosessa jalat hapoilla sen ratkaisevan voiton.

Upea sarja tulossa.
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Se myös kiinnostaa miten IFK pystyy säästää energiaa säätämällä pelitapaa.
Kaikki tietää et IFK:n big gun on revolveri karvaus ja nopeat käännöt, mutta omasta mielestä kiinnostavin on rytmitetyt lähdöt ja träppi pelaaminen, sillä väkisin niihinkin joudutaan.

Nekin jos hoidetaan niin vain taivas on rajana.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Laskekaapas jossain vaiheessa huviksenne, miten pistekeskiarvot ja sarjasijoitukset olisivat muuttuneet, jos tuosta ottelusta ei olisi jaettu pisteitä laisinkaan. Jossittelu on turhaa, mutta toivotaan että asia oli ja meni ja siihen ei tarvitse palata.

On laskettu jo. Kärpät olisi ollut 1,649 P/O keskiarvollaan 9. ja saanut KooKoon vastaan. Ipa olisi ollut seiska ja olisi todennäköisesti klaarannut Sportin. Olisin mä Ipan ottanut mieluummin kuin Kärpät (Ipalla heikompi MV-peli ja haavoittuvaisempi pakisto), mutta ei se ero nyt huima ole. Kyllä me hyvänä päivänä hoidetaan molemmat ja huonona päivänä hävitään molemmille.

Pelicansin olisin ottanut kaikkein mieluiten. Se joukkue on loukkaantumisten takia liikaa parin yksilön onnistumisen varassa. Sumennat Björnisen ja sumennat sen joukkueen sielun. Toki ei ole Björnistä helppoa tällä hetkellä sumentaa.

Toisaalta TPS varmaan sopii paremmin Pelsuille vastustajaksi. Pelsut voitti TPSn kolme kertaa neljästä runkkarissa. HIFK taas voitti Pelsut kolme neljästä häviten vain merkityksettämän vikan pelin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
@Katajanokan spanieli

Kunyk liigan paras hyökkääjä?
No ainakin lähelle menee. Keitä siellä viime kaudella tehokkaimpia olivat, jotka pelaavat vielä Liigassa? Cody mätti nyt kahteen ratkaisupeliin tehot 2+2.

Sanoisin, että pelaaja, joka yksin voi kääntää sarjan. Meiltä ei taida vastaavaa löytyä?
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
No ainakin lähelle menee. Keitä siellä viime kaudella tehokkaimpia olivat, jotka pelaavat vielä Liigassa? Cody mätti nyt kahteen ratkaisupeliin tehot 2+2.

Sanoisin, että pelaaja, joka yksin voi kääntää sarjan. Meiltä ei taida vastaavaa löytyä?

2+2 on toki hyvä juttu, mutta vastustaja oli Sport. Sallinen mätti juuri yhteen Sport peliin 2+1.

Viime kausi oli viime kausi. Ja tällä kaudella jos pistekeskiarvoa katsotaan (kun ei ole tasamäärää pelejä), niin IFKlla oli Lundell ja Leskinen parempia kuin Kunyk ja Sallinen ja Broadhurst menee aika lähelle samoihin.

Lundell oli muuten ennen EHTta menossa pistepörssin voittoon sarjan parhaalla pistekeskiarvolla ja kahden suunnan pelinsä ansiosta pidettiin monen ammattilaisen mielestä sarjan parhaana hyökkääjänä. Ja Borgström pääsee myös lähelle pistekeskiarvossa.

Jos puhutaan sarjan kääntäjistä, niin
Leskinen muuten yksinään ratkaisi viime Kärpät pelin kolmella maalillaan. Leskinen on myös pelaaja joka on melkein yksinään ratkaissut Kärpille yhden mestaruuden. Eri tason vastustajilla kuin Sport.

Kunyk on hyvä ja vaarallinen, mutta kyllä meillä enemmän sitä sarjan käänteentekevää taitoa on.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
...

Kunyk on hyvä ja vaarallinen, mutta kyllä meillä enemmän sitä sarjan käänteentekevää taitoa on.

Näillä mennään. Toivotaan että ikirouta sulaa ja vaarojen varjoissa kyyhöttävät tunturikoivujen rääsköt tukehtuvat lyyriseen mielenvikaisuuteensa, Toki on huomattava, ettei Oulussa ole tunturikoivuja, koska koko alue on pelkkää suota.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toki on huomattava, ettei Oulussa ole tunturikoivuja, koska koko alue on pelkkää suota.
Tämä on itse asiassa hyvinkin tarkka havainto. Itse Oulun pohjoisosassa asuvana voin todeta, että tunturikoivuja ei näy, mutta kaksi laajahkoa suoaluetta sen sijaan löytyy aivan lähistöltä.

Mutta joo, näinhän siinä taas kerran näyttää käyvän, että HIFK ja Kärpät kohtaa kuumassa pudotuspelisarjassa perinteiseen tapaan kaikkea muuta kuin perinteisellä kaudella. Ja mikäs se sen mukavampaa onkaan kuin kohdata kenties se juuri koko nykymuotoisen Liigan rakkain vihulainen etelärannikolta. Alkais jo!
 

F#21

Jäsen
Laskekaapas jossain vaiheessa huviksenne, miten pistekeskiarvot ja sarjasijoitukset olisivat muuttuneet, jos tuosta ottelusta ei olisi jaettu pisteitä laisinkaan. Jossittelu on turhaa, mutta toivotaan että asia oli ja meni ja siihen ei tarvitse palata.
Kärpät olisivat tippuneet yhdeksänneksi ja Ilves sekä KooKoo yhden sijan ylöspäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös