Helion

  • Viestiketjun aloittaja Flonaldo
  • Alkaa
  • 5 051
  • 25
F

Flonaldo

Olkaa edellä kehitystä ja voitte kertoa muutaman vuoden päästä, että minä sentään olen kuunnellut jo ensimmäisestä demosta lähtien. Kyseessä on siis erinomainen, nouseva hämeenlinnalaisbändi nimeltään Helion. Tyylisuunta luokiteltaisiin varmaankin johonkin progemetallin suuntaan.

Bändin kotisivut löytyvät täältä. Sivuilta löytyy vapaasti ladattavana poikien ensimmäisen cd:n yksi raita sekä yksi live-raita. Sivujen kautta ostettavissa myös ko. cd.

Vokalistin lausunta kaipaa vielä hieman hiomista, ainakin englanniksi laulettaessa. Äänessä ei ole sitten puolestaan mitään vikaa. Muutenkin pojilla tuntuu olevan instrumentit hallinnassa, kitarat ja rummut kuulostavat levyllä erinomaisilta. Itseeni iski ainakin tuo näyteraita heti ensikuuntelulla.
 

op777

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juhani Tamminen
Jep, yllättävän hyvältähän tuo kuulosti, Noose eilen vinkkasi että kannattaa Helion tarkistaa.

Olen muuten nähnyt 2/5 bändistä (parilla muulla muusikolla vahvistettuna) livenä vetämässä Dream Theaterin Peruvian Skies-biisiä :) Mr. J. Kunnas hoiteli tuolloin laulupuolta, ja rehellisyyden nimissä on sanottava että tuo "oikean" laulajan hankkiminen ei ollut ollenkaan huono veto.


op777
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tulihan tuo kuunneltua tuossa pari päivää sitten. Ei huono, mutta kyllä hiottavaakin vielä löytyy. Onkos tämä bändi tehnyt suomeksi laulettuja biisejä? Ei olisi välttämättä huono idea sekään, jos tuo laulajan lausunta ei parane enkuksi veisattaessa.
 

Mr. Jones

Jäsen
Sands of Timen alku oli ihan mielenkiintoinen, mutta sitten... vähän lopahti. Ihan tavallista meininkiä, on kuultu jo monta kertaa. Mutta eipä sillä, tosta voi homma parantua, muusikoissa tuskin on sen kummemmin vikaa (tosin kitaristille vähän lisää rohkeutta ja omaperäisyyttä pliis), parempia biisejä vaan kehiin jatkossa, niin kyllä se siitä...

Jones
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan kohtuulliselta kuulosti. Ei nyt ehkä ihan minun musaani, mutta oikein kuunneltavaa. Voisi jopa harkita sen levyn tilaamista. Tuollaisten ensimmäisten omakustanteiden hinnassahan voi desimaalipilkku siirtyä pari pykälää oikealle, jos bändistä jotain vähänkin isompaa tulee.
 

luistimet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Darlington FC
Kolahti. Levy lähtee tilaukseen viimeistään viikonloppuna.

Kyllä ainakin minuun Helionin soinnut upposivat varsin hyvin. Sands of Timen alkua hieman ehkä säikähdin, mutta kun biisi kunnolla liikkeelle lähti, se oli menoa sen sileän tien. Vei mukanaan.

Sivuihin on panostettu ja kaikesta näkee, että bändi on tosissaan mukana musiikkibisneksen karussa maailmassa. Uskoisin kuitenkin jamppojen jaksavan ja hoitavan homman tyylikkäästi. Yhtyeestä tullaan siis kuulemaan tulevaisuudessa vielä paljon, toivottavasti.

Loppuun vielä kiitokset Nooselle, joka kyseistä bändiä suositteli.
 

Esco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Noin viikon verran olen Helionin demoa kuunnellut, jonka muuten sain lainaan kyseisen bändin basistin pikkuveljeltä, ja olen varsin positiivisesti yllättynyt. Todella laadukasta tavaraa! Täytyykin heti huomena ostaa tämä itselleni. Luulisi tämän tyyppiselle progemetallille olevan kysyntää. Olisinkin varsin yllätynyt, mikäli Helion nyt jostain syystä jäisi vaille levytyssopimusta. Jään innolla odottamaan, mihin Helion vielä tulee yltämään. Kykyjä on ainakin vaikka kuinka pitkälle.

P.S. Viestin kirjoittaja suositteli Helionia Nooselle. :)
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Biisi kuullosti ihan hyvältä, mutta kuten aiemmin on jo mainittu, laulajan ääntämisessä on aika paljon töitä tehtävänä. Äänen käyttö oli sen sijaan varsin hyvää. Olen toisaalta myös sitä mieltä, että laulajalla pitäisi olla äänessä "se" jokin eli oma juttu. Nyt laulu kuullosti hiukan liian rankasti esikuvien jäljittelyltä, ehkä näkyvimpänä herra Bruce Dickinson.

Ja tuolle nimelle olisi syytä tehdä jotain...
 

Lsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kappas kappas. Pieni tuotoksemme on siis ehtinyt jo tännekin tupsahtaa - ja tietenkin joutua kylmäveristen murhaaja-kriitikoiden hampaisiin :)

Laatta on siis todellakin vielä pelkkä "demo", eikä mikään hiottu, valmis tuotos. Esimerkkinä voisin mainita sen, että soitin osan kosketinraidoista "vekosilla" eli varuskuntavapaalla; Suoraan kassulta studioon, raidat sisään ja takaisin sotimaan. Hienosäätämiseen sekä uusien ideoiden viljelyyn studio-oloissa ei siis todellakaan tällä kertaa ollut aikaa.

Raitojen hienosäätäminen treenikämpillä onnistuu kyllä mainiosti tiettyyn rajaan saakka. Jalostaminen siitä eteen päin edellyttääkin sitten jo studio-olosuhteita. Tähän herkkuun valitettavasti rahamme eivät riittäneet, joten tulos on tämä. Hieman raa'ahko sekä kulmikas, mutta toisaalta mielestäni vallan onnistunut tekele.

Toivottavasti kelpaa.

Lsh
 

Jakke Jäyhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Meininkiä

Kuun vaihteessa olis pari keikkaa:

31.1.2003 Lahti/ravintola Torvi
1.2.2003 Turku/Old School

Sinne vaan, jos kiinnostaa uudempi(kin) materiaali.

Levy-yhtiön metsästys jatkuu...
 

Matwee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Liverpool FC, Suomen maajoukkueet
Hitto. NYT vasta kuulin Helionista ekan kerran. Erittäin lupaavalta kuulostavaa materiaalia. Demon olisin ostanut jos niitä vielä olisi ollut tarjolla.

Ja että levy-yhtiötäkö EI ole löytynyt!!!
Käsittämätöntä, kun ajattelee mitä kaikkea paskaa sitä maailmassa julkaistaan.

Laulajasta sen verran kommenttia että kunhan ottaa muutaman englannin kielen lausunta tunnin niin kyllä TOIMII. :) Mahtavan kuuloinen ääni kaverilla!
 

Jakke Jäyhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pitkästä aikaa

Kotosivut on päivitetty. Keskustelufoorumi on avattu. Toinen kitaristi on liittynyt kokoonpanoon. Pitkäsoitto on kohta valmis. Kaikenlaista on ollut / on tekeillä. Vierailkaa toki siivuilla edelleen...
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Otsikosta jo hetken päättelin, että kyseessä on tuulahdus menneisyydestä. :)
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Hellionia 80-luvulla kuunnelleena ja edelleen silloin tällöin nostalgiafiiliksissa Break The Spelliä luukuttavana tuo Helionin nimi herättää lähinnä huvitusta. :)

Muita vielä vapaana olevia nimi-ideoita uusille metallibändeille voisivat olla: Metalica, Led Zepelin, Uriah Hep, Black Sabath, Heloween, Gama Ray ja Kis

:)
 
Viimeksi muokattu:

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Latasin ne kaksi kokonaista kappaletta - en pidä. Porukalta puuttuu potkua, Dungeon- biisin riffi kuultu miljoona kertaa ja laulaja lausuu englantia huonommin kuin allekirjoittanut. Tuosta Dungeonista tulee mieleen musiikillisesti Tarot, josta en myöskään pidä. Kun odottaa jotakin melodista pätkää, biisissä tuleekin pickslide jokseenkin järjettömään paikkaan. Toisessa biisissä, Sands of Timessa alussa on vähän kikkailtu, joka on ihan onnistunut veto, wahwahit sopivat myös kuvioon. Riffin alkaessa odottaa kunnon räjähdystä, mutta ei - biisi latistuu samantien kasaan. Laulajan äänessä ei ole oikein potkua tähän kappaleeseen.

Ei hyvä.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
"We don't wanna be like you, don't you get that..."

...eikun eihän se mennykään niin.

Herrat ovat ilmeisesti kuitenkin huomanneet, että King of Fools -niminen veisu löytyy myös uutukaiselta Edguylta ja näköjään myös levyn titteli haiskahtaa vähemmän valveutuneellekin jo aiemmin kuullulta. Symphony X:n V:lta löytyy Fool's Paradise. Nojoo, pikkujuttuja ja se siitä. Mielenkiinnolla odottelen kuitenkin vielä muuta biisilistaa, että löytyykö näiden lisäksi muita vastaavia.

Näin soitannollisilta osin Helion näkyy menneen aikalailla hevimpään suuntaan. Ainakin näiltä sämpleiltä voisi vetää myös sen johtopäätöksen, että Koo Högbergin viisas käyttö on jäänyt vähemmälle, kun kovin pystyvä kaverin laulanta on näinkin yksipuolista. Toivottavasti muilta veisuilta löytyy snadisti laajempaa Högbergin osaamisen käyttöä.

Shores oli erittäin hyvä EP ja toivottavasti kokopitkä pysyisi vähintään samalla tasolla. Vähän yli yhdestä viisusta turha lähteä vielä johtopäätöksiä tekemään.
 

Jakke Jäyhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: "We don't wanna be like you, don't you get that..."

Noniin, nyt se kiekko (siis C-levy) on vihdoista viimein saatavílla. Sivuiltamme löytyy tilausohjeistus. Hämeenlinnan seudulla liikkuvat saavat omansa kätevästi myös Levy & Kasetista - hankitpa sitten mistä tahansa, on hinta 12 euroa.

...jos et tiedä minkälaisesta väännöstä on kyse, niin kotisivut tarjoavat edelleen yhden kokonaisen biisin sekä useita klippejä kuunneltavaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Jakke Jäyhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Päivitys nykyaikaan

Paljon on vettä virrannut sitten edellisten postausten.

Laulaja on vaihtunut. Levy-yhtiön kanssa on keskusteltu... ja keskustelu jatkuu.

Uutta materiaalia on tehty - ja jopa julkaistu. Osoitteessa www.helionprog.com (-> media) on ladattavissa lisää biisejä. Keikkaa on tänä vuonna väännetty; parit Helsingin suunnalla ja juuri hiljattain Hämeenlinnan Metropolissa. Paikallisesti ottaen tarkoitus olisi tykittää uudehkossa Rock Townissa loppukesän tienovilla, Ämy on kiikarissa, ja vetoja pitäisi tulla myös muille paikkakunnille.

Asiasta kiinnostuneet, pistäytykää sivustolla pysyäksenne ajan tasalla. Kiitos tuesta tähän asti!
 

Jakke Jäyhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Paljon on vettä virrannut sitten edellisten postausten.

Kitaristi on vaihtunut. Levy-yhtiön kanssa on keskusteltu... ja keskustelu jatkuu.

Uutta materiaalia on tehty - ja jopa julkaistu. Tässä näyte. Osoitteessa www.helion.fi (-> media) on ladattavissa lisää biisejä. Keikkaa on tänä vuonna väännetty; parit Hämeenlinnan suunnalla, Rocktownissa ja Metropolissa. Vetoja haetaan myös muille paikkakunnille.

Asiasta kiinnostuneet, pistäytykää sivustolla pysyäksenne ajan tasalla. Kiitos tuesta tähän asti!
 

Lsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja lisää vettä on taasen virrannut siltojen alta, mutta päivitellään orkesterin tilanne taas tännekin.

Kokoonpano on elänyt jälleen, ja nykyisin reuhataan viidellä äijällä. Vokalistiksi löytyi Espoon perukoilta Simo Autio - aito musikaalinen luova hullu. Samalla musiikkityyli, varsinkin laulujen osalta, liikahti jälleen hieman tuhdimpaan suuntaan. Eli sinne, mihin sen on haluttu jo pitkän aikaa menevän.

Intensiivisten äänitys-, miksaus- ja masterointisessioiden jälkeen tulos on uusi demo-ep, joka kantaa nimeä Bad Dreams | Broken Shadows. Plätyn Dreamcatcher -niminen avausraita on ilmaiseksi ladattavissa vaikkapa täältä.

Käykääpä kuuntelemassa ja antakaa palautetta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
nousi yhdessä viikossa mikseri.netin listalla sijalle 1.

Mitenkään väheksymättä saavutuksia mainitsen, että tuo Mikseri.netin lista menee kyllä välillä ihan randomilla. Lista generoituu kyseisen sivuston mukaan "salaisella algoritmilla", joka tuntuu tosiaan olevan melkoisen mystinen. Omakohtaisena esimerkkinä voisin mainita, että meikäläisen bändin ensimmäisen demon biisit ovat alkaneet nousta viime aikoina jostain kumman syystä tuon listan kärkisijoille, vaikka latausmäärät tai mikään muu ei selitä asiaa. Yksi biisi oli myös kertaalleen listaykkösenä - neljän viikon ajan. Ja aiheetta.

Sen sijaan Helionin biisi taisi olla Mikserin viikon biisivalinta ja se on hyvä suoritus. Siihen ei mikään salainen algoritmi vaikuta.
 

Jakke Jäyhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Juu, ei tuo tosiaan mikään virallinen Top-40-lista ole ;) Latausmäärät on kyllä olleet ihan kohtuullisen messevät, eli tunnettavuus lisääntyy - ja sehän on pääasia. Jos musiikki kelpaa kansalle kuunneltavaksi, ei voi olla kuin tyytyväinen. Viikon biisivalintaan voi kommentoida vaikka notta tuurilla ne laivatkin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös