Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, Haukat, HPK
Nää on vähän näitä tälläsiä juttuja jotka laskee Mestiksen uskottavuutta. Miten kävi katsojille jotka tuli peliä Versowood areenalle katsomaan? Käsittääkseni sieltä on kumminkin Vierumäelle parisenkymmentä kilsaa matkaa
 
Pienten ja paskasten puolella

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Nää on vähän näitä tälläsiä juttuja jotka laskee Mestiksen uskottavuutta. Miten kävi katsojille jotka tuli peliä Versowood areenalle katsomaan? Käsittääkseni sieltä on kumminkin Vierumäelle parisenkymmentä kilsaa matkaa
Niin. Tuosta en tiedä, mutta insinöörien (vaikka ovatkin kaikkivoipia) keksimä tekniikka saattaa pettää joskus. Tässä kohtaa kyseessä taisi olla uusittu mainos jäässä tms. Eli siis kenttä oli kunnossa mutta jäätä oli jotenkin liian vähän mainoksen päällä. Paska juttu kaiken kaikkiaan (olisikin ihan mukavaa kuulla kootut selitykset aiheesta) mutta Force Majeure. Ottelulippu käy myös seuraavaan kotipeliin (ei toki taida auttaa mahdollisia rovaniemeläisiä katsojia). Paskainen juttu on myös RoKin lyhyttäkin lyhyempi valmistautumisaika lauantain koitokseen. Stemppiä RoKille siihen!

Ottelussa oli myös muita ikäviä piirteitä alkaen ensimmäisen erän lopulta. Ottelun lopun antikliimaksista puhumattakaan. Itse en tarkkaan ottaen nähnyt miten kaikki alkoi, mutta hölmöä tuo nyt kaikin puolin oli. Peli sinänsä oli jo ratkennut ja venynyt muutenkin aivan tarpeeksi.

Näkikö/kuuliko joku näitä huhuttuja huuteluita tai rähinoiden syitä ja aloittajia?
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Väkeä näkyy liikkuvan suuntaan jos toiseenkin. Valkonen puolustukseen ja Harald Espoon maalille. Heh, onkohan muuten huomenna eka peli espoolaisten paidassa...?

Tuo kokonaispelaajamäärä alkaa lähennellä kyllä huumorilukemia. Onhan siihen varmasti syynsä, mutta joku raja pitäisi pystyä jotenkin pitämään. Tuomainen ei kaiketi ihan tätä ole tarkoittanut kommetoidessaan alkukaudesta yhteistyötä Pelsujen kanssa.

Huomenna sitten kinkun sulatuspeli. Hallille lomps.
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Loppiaisena jatkuu Peliittojen pelit Lempäälässä ja heti perään lauantaina läpsitään jo kotihallissa. Pelicansin pelaajatilanne ainakin pakkien osalta näyttäisi tällä haavaa täydehköltä, joten tämä tietänee Peliittojen pyrstöpäästä ei ainakaan lisähöyheniä nypitä. Sen sijaan Lahden päästä saattaisi liietä jotain tännekin päin. Nyt aletaan pikkuhiljaa pelaamaan tärkeitä otteluita. Etenkin loppiaisena olisi hyvä pystyä karistamaan LeKiä pois kannoilta. Toivottavasti orjapiiskuri Tuomaisen valmennusjoukot ovat laatineet joulun ja uudenvuoden välipäivinä sellaisen harjoitus/lepo ohjelman, jolla joukkue on parhaassa iskussa kevätkauteen lähdettäessä.
 
Kussa on mun hopotiti?

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Että semmosta. Kauhea määrä töitä maalien eteen ja sitten viimeisellä puolelle minuutilla 4-5 takkiin Lempäälästä. En henk koht ole sitä mieltä, että tuomarit ratkovat otteluita, mutta muutamaan otteeseen tällä kaudella on kyllä nähty kohtuullisia mokia Peliittojen peleissä. Muistuu mieleeni eräs Fominin ulosajo (tuomarin koskemattomuus) ja jos tuo kuudella tehty voittomaali paikkaansa pitää niin onhan se vähän semmoista sekin. Toivottavasti pelit sujuvat rehdeissä merkeissä ja Peliiitat palaa voittojen tielle lauantaina.
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kaksi perkutin tärkeää ja hienoa voittoa tähän viikkoon. Eväät oli kuuteen pisteeseen, mutta neljään voi olla umpisurkean viime viikon jälkeen tyytyväinen. Iisalmessa venyminen kantoi viimein hedelmääkin, kun tasoitus saatiin kuudella kenttäpelaajalla loppuhetkillä aikaan. Keskiviikkona voitto rankkareilla ja perjantaina jatkoajalla. Jatkoaika ja rankkivoitot ovat olleet viime vuosina harvinaista herkkua. Tällä kaudella tahti on ollut aivan toinen.

Voitto Jokipojista tuli hienolla tapaa. Ottelun alussa käytettiin Jokipoikien uinailu kylmästi hyväksi ja ensimmäiseen vitoseen iskettiin kaksi maalia. Tuntui tosin, että maalinälkä oli ikään kuin tyydytetty kahden maalin jälkeen ja samanlaista tarkkuutta ja maalinälkää ei tuntunut enää ihan samalla tapaa löytyvän. Karmeinta oli päästää vastustaja jo ties kuinka monennetta kertaa maalintekoon oman ylivoiman aikana. Tällä kertaa vielä anteeksiantamattomasti pelin loppuhetkillä. Onneksi Eetu Elo korjasi tilanteen jatkoajalla.

Joukkueesta on noussut esille kaksi johtavaa pelaajaa. Eetu-Ville Arkiomaa ja puolustaja Valtteri Parikka ovat olleet näkyvästi esillä ja olleet ratkomassa otteluita. Arkiomaa havittelee jo kultaista pottaa päähänsä, josta Tuukka Rajamäki ei näytä millään luopuvan. Rajamäki on kyllä äärimmäisen työteliäs hyökkääjä ja pisteitä ropisee pitkälti tuon työmäärän ansiosta. Luistimilla Rajamäki on parantanut vauhtiaan huimasti. Maalilla onnistui tällä viikolla niin Timo Niemi kuin Joona Voutilainenkin. Nelosesta nostaisin esiin Petteri Haverin. Titaaneista pakistoon nostettu Ville Väinölä pelasi perjantaina erittäin hyvin. Oli järkkäämässä yhtä jos toistakin maalipaikkaa.

Toivon mukaan Heinolan oma toivo Jesse Peltonen saisi lämmitettyä itsensä Kotkan Titaaneissa sellaiseen iskuun, että Peltonen murtautuisi Peliittojen pelaavaan kokoonpanoon tyylillä. Suomi-sarjassa Titaanien paidassa Peltonen on pelannut 13 ottelua tehoin 5+6=11. Väinölä puolestaan pakin paikalta 10 ottelussa 5+3=8.

Ensi viikko on Peliitoille erittäin kova. Keskiviikkona vastaan asettuu kovia kokenut pistenälkäinen IPK, joka kyllä kaatuu, jos vaan joukkue löytää jäälle saman latauksen ja pelivireen kuin perjantaina Jokipoikia vastaan. Sitten onkin edessä sysipaha pohjoisen kierros. Perjantain YLE:n kakkoskanavalta suorana tulevassa lähetyksessä Rovaniemellä kohdataan studioisäntä RoKi. Sieltä matka jatkuu sitten lauantaiksi Kajaaniin Hokin vieraaksi. Eiköhän Hokillakin loukkaantumispula ole jo jollain tapaa hellittänyt ja kokoonpanoon palannut avainmiehiä.

Otteluohjelma ei ainakaan helpotu, kun hypätään tästä vielä seuraavaan viikkoon, jolloin Peliitat kohtaa viikon peleissään sarjan kummankin kärkikaksikon. Kaksi todella kovaa viikkoa siis edessä päin. MItä enemmän pisteitä pystyy härkäviikkojen aikana vohkimaan niin sitä parempi on jatkaa eteenpäin. Luvassa on vain kovia pelejä, joten keskittyminen vain ottelu kerrallaan eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:
Kussa on mun hopotiti?

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tänään kova peli tiedossa Iisalmen ylpeyttä vastaan, joka on saanut Janne Sinkkosen orjalaivan kapteeniksi. Vanha tuttu partasuinen sodanlietsoja nykii varmasti pelaajistaan kaikki irti. Peliittojen heikkoudet Sinkkonen tietää paremmin kuin yksikään muu luotsi sarjassa.

Jos IPK:n maalilla pelaa Tolonen, on aivan joutavaa naputella vetoja tyhjänpäin siniviivalta kohti, ellei edessä ohjaajia ja ronskia maskia. Tolonen ei juuri sylje vetoja eteen ja ottaa kyllä kaikki ilman maskia tulleet vedot kiinni. Tiiviin puolustus-sumpun läpi olisi myös päästävä tavalla tai toisella. Iisalmessa IPK pelasi kovaa antaen muutamia kovia taklauksia. Niitä lienee nytkin luvassa. Toivottavasti tästä pelistä saataisiin voitto kairattua.
 
Kussa on mun hopotiti?

Big Bear

Jäsen
Mielenkiintoinen peli tulossa. Jännä tosiaan nähdä että kuinka Sinkkosen paluu tuttuun halliin onnistuu? Lupasi Iisalmen Sanomien haastattelussa laittaa ensin puolustuksen kuntoon, saas nähdä että miten? Uskoisin Tolosen jatkavan maalissa. Pelasi viime viikolla tappioista huolimatta hyvin. IPK:n suurin ongelma on mielestäni ollut surkea viimeistely. Toki omissakin kolissut liikaa. Tänäänkö alkaa iisalmelaisten nousu? Yleensähän nämä valmentajavaihdokset ovat tuoneet vain hetken piristyksen. Pitää kai se peli Fanseatilta katsoa.
 

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Mitähän tuosta sanoisi. Peliitat - IPK 4-3 jatkoajalla. Hyvää 2 pistettä, huonoa tehokkuus maalipaikoissa. Iisalmelaisilla tasan 1 kentällinen, joka pystyi luomaan muutaman maalipaikan. Ensimmäinen maali tuli sellaisesta, 2 muuta ei sitten tulleetkaan, vaan omituisista liruista. Ja se ensimmäinenkin Voutilaisen maskista 2 metrin kimmokkeella luistimeen ja sisään. Toki Hämäläisen laukoma Voutilaisen maskiin tullut laukaus oli kova, mutta olihan kolmessa IPK:n tekemässä maalissa enemmän onnea kuin Hannu Hanhella konsanaan.

Peliitat taas loi paikkoja liukuhihnalta, mutta laukaukset viuhuivat lähes järjestään maalin ohi tai suoraan veskari Tolosen napaan ilman minkäänlaista maskia. Toki parempi veskaria kohti kuin pitkin päätypleksiä. En tiedä onko hyökkääjiä kehotettu liukumaan maalin sivustalle pakin laukoessa riparia kyttäämään. En usko tähän.

Uskon sen sijaan siihen, että ilman maskia tätä nykyä harvoin maalia saadaan aikaiseksi viivavedoilla tai sitten pitää olla hyviä ohjattavia kuteja. Jonkin kerran olisi ollut loistavia paikkoja ohjurille.

Vähän negatiivista tämä kirjoittelu, mutta tulihan sieltä lisäpisteitä kuitenkin. Kunhan nyt hoidetaan paikka pleijareihin niin laitetaan sitten kiekkoa pussiin paremmalla prosentilla. Maalinteon vaikeutta lukuunottamatta joukkueen otteet ovat kuitenkin oikein mallikkaita ja keväältä on lupa odottaa hyvää.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Pohjoisesta tuomisina lunta tupaan. Peliittojen vierasreissu sujui varsin tahmeissa merkeissä. Vain yksi tehty maali ja omissa kolisi kahdeksan kertaa viikonlopun kahdessa ottelussa. Nyt voi sanoa, että eletään vaikeita aikoja. Ensi viikko tulee olemaan kovin tähän mennessä, sillä keskiviikkona kotona kohdataan kärkijoukkue SaPKo, perjantaina vieraissa kakkospaikan TUTO ja vielä lauantaina pitäisi jaksaa niistä tärkeimmistä pisteistä KeuPaa vastaan.

Maalinteko on se homma, joka tällä hetkellä tökkii. Ylivoimapelikin on täyttä kuraa. Pitkään ollaan menty ohuella materiaalilla ja tähän asti jaksettu hyvin. Tulosvastuu on langennut pääosin Arkiomaan ja parin muun harteille. Onnistumisia pitää alkaa tulla nyt mm. Elolta ja Laineelta. Viivasta löytyy tulivoimaa Silfverin ja Parikan muodossa. Parikan on tosin jätettävä käsittämättömät älyttömyydet ja keskityttävä siihen minkä osaa, eli pelaamiseen. Valkonen on puolustuspäässä ollut oiva apu niin puolustus kuin hyökkäyspäähän.

Ensi viikon tärkein peli on ehdottomasti lauantaina. Keuruulta on kairattava voitto hinnalla millä hyvänsä. Lisäksi arkipeleistä pitäisi kiskoa ja nyhtää niin monta pistettä kuin suinkin mahdollista. Helppoa pisteiden vohkiminen ei tule sarjakärjeltä tai Kupittaalta onnistumaan.

Kohta aletaan elää siirtorajan viimeisiä hetkiä. Joukkue kaipaisi ainakin yhtä tehokasta keskushyökkääjää. Siirtomarkkinat ovat tosin kuuleman mukaan tällä hetkellä todella hiljaiset, eikä vapaana riippuvaa lihaa ole liioin tiskin takana roikkumassa. Mielenkiintoista on kuinka Pelicansin kanssa edetään. Jääkö Arttu Heikkinen Lahteen ja mikä on Valtteri Parikan kohtalo..? Ja keitä ovat ne 5 nuorta vapaan liikuttelevuuden pelaajaa. Mielenkiintoisia hetkiä eletään. Playoff-kottikärryiltä ollaan pudottu lähelle karsintakompostia. Toivon mukaan hallin lehterit keskiviikkona pullistelisivat. Nyt alkaa se yleisön tuki tulla melko lailla tarpeeseen.
 
Kussa on mun hopotiti?

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Mielenkiintoista on kuinka Pelicansin kanssa edetään. Jääkö Arttu Heikkinen Lahteen ja mikä on Valtteri Parikan kohtalo..? Ja keitä ovat ne 5 nuorta vapaan liikuttelevuuden pelaajaa. Mielenkiintoisia hetkiä eletään. Playoff-kottikärryiltä ollaan pudottu lähelle karsintakompostia. Toivon mukaan hallin lehterit keskiviikkona pullistelisivat. Nyt alkaa se yleisön tuki tulla melko lailla tarpeeseen.
Kovasti toivoisi pelaajaliikennettä toisinpäinkin kuin miten tällä kaudella on pääsääntöisesti ollut. Huonoltahan tämä vaan näyttää kun tänäänkin Mikko Kousan peli loppui toisessa erässä vielä toistaiseksi epäselvästä syystä ja hän matkasi koppiin. Toki on parempia merkkejäkin ilmassa kun Joonas Alanne ja Roni Rukajärvi alkavat pikku hiljaa olla pelikunnossa. Olettaisinkin, että he hakevat vauhtia Heinolan kautta ja heistä on varmasti hyötyä. Miro Hovinen toisi myös jämäkkyyttä takalinjoille.

Justin Hodgmanin ja Miska Siikosen kuntoutumiset voisivat avata Roope Elimäelle paikan isoon hyökkäävään rooliin Heinolassa, mutta se tuskin tapahtuu lähiviikkoina. Semminkin kun Siikosen paluusta ei ole kuulunut yhtään mitään ja Hodgmanin paluu tapahtunee aikaisintaan kuukauden päästä. Joona Voutilaistakin näkisi mieluusti pelihommissa mahdollisimman nopeasti. Yksi mielenkiintoinen tuttavuus saattaisi olla A-junioreissa pelaava Severi Lahtinen. Alkukaudesta säväytti Liigan puolella jo muutamassa pelissä ja omaa huiman potentiaalin.

Arttu Heikkisestä on sanottava, että on mennyt pelaajana valtavasti eteenpäin lyhyen ajan sisällä! Kova reenikesä alle niin mahdollisuus liigajoukkueen 3-4 kentän raatajana ei todellakaan ole mahdottomuus. Toki Mestis olisi ainakin toistaiseksi oikeampi taso hänelle. Samat hajatelmat myös Valtteri Parikasta, potentiaalia on, mutta kehitettävää riittää vielä paljon.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Jaahas. Ilmaislippuja peliin jaettu ja yleisömäärä huikeat 518... Jos Peliitat pelaa poffeja tällä kaudella niin saa jännittää ylittyykö silloinkaan 600...

Itse peli oli kyllä kovin viihdyttävä. Yleisössä oli havaittavissa jopa Peliitat-huutoja sekä muuta kannustusta. Ainakin kolme kertaa.

Kotijoukkue oli hieman köysissä aika ajoin, mutta käytti momentumit tällä kertaa hienosti. Sami Sunin debyytti oli suorastaan loistava ja muutama gamesaverikin mahtui joukkoon. Paremman muistin omaavat voisivat tietää milloin oma junnu on viimeksi maalilla torjunut? Lauri Rämö, ehkä?

Tuomarit jakoi kyllä kolmatta erää lukuunottamatta jäähyjä ja linja oli melko tiukka. Muutama helppo, mutta tasapuolisesti. Onneksi ottelu ei ratkennut siihen toiseen 5-3:een. Siinä kyllä vierasjoukkueelta odotin huomattavasti parempaa kuin mitä nähtiin. Sitten vaan kohti Turkua.
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Voi hyvät hylkeenpoikaset sentään... Olihan kiekkoilta. Viihdyttävä peli, vanhaa rehtoria muisteltiin, oman kylän pojan debytointi maalilla, hattutemppu ja ennen kaikkea kolme sarjapistettä! Kolme pistettä tupsahti juuri silloin kun niitä vähiten odottaa. Yksi ehdottomasti parhaista ja arvokkaimmista voitoista runkosarjassa. Vaikka ratkaisuhetkiä ei vielä eletäkään, niin kivikovan sarjkärjen kaataminen tässä tilanteessa oli todella kova suoritus.

Jostain syystä kokoonpanossa vilisi tukku Pelicansin pelaajia, jotka tosin siis ovat täällä jo aiemmin kyläilleet. Hienoa, että pisteiden teosta vastasi Rukajärveä vaille omat pelurit. Ruotsalainen pääsi lentoon päästyään ykkösvitjan keskelle. Ainoa pettymys oli alussa koomaillut Pelicansin Miro Hovinen.

Sami Sunin käsittämätön esiintyminen oli kuitenkin se huikein juttu. Oman kylän junnuja on edustukseen toivottu ja haikailtu ja nyt sitten Tuomainen heittää kokemattoman maalivahdin jos ei nyt leijonahäkkiin niin ainakin pässilauman raadeltavaksi. Eikä sieltä nyt montaa haavaa jäänyt nuoltavaksi. Lahtela pääsi kouluttamaan Sunia oikein kunnolla tekemällä vanhanaikaisen. Ehkä kolmannessakin maalissa olisi voinut olla hereillä. Läpiajot ovat puolestaan aina pahoja ja hyvinhän Suni oli siinäkin mukana. Onnistumisia tulikin sitten 46 torjunnan + yhden syöttöpisteen verran. Kyllä olisi vastaavassa paikassa moni 18-vuotias ensikertalainen sulanut.

Suni on vielä raakile, kuten hyvin tiedetään, mutta tulevaisuutta ajatellen kasvamassa on edustukseen kelpo maalivahti. Toivon mukaan kehitys jatkuu. Eiköhän tuolla näytöllä peliaikaa ole tulevaisuudessakin vielä luvassa. Vielä kun Peltosen Jessen mummo leipoisi sellaiset lihapullat, jolla saataisiin Peltonenkin lentoon ja pitkästä aikaa pelaavaan kokoonpanoon. Mitä enempi heinolalaisia kentällä, sen enempi niitä on katsomossa.
 
Kussa on mun hopotiti?

Dank Sinatra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils
Ainoa pettymys oli alussa koomaillut Pelicansin Miro Hovinen.
Koomailiko Hovinen niin pahasti, että Tuomainen ei kelpuuttanut Turkuun mukaan vai loukkaantuiko mies TAAS? Tilastojen mukaan pelasi keskiviikkona ainoastaan 10 minuuttia.

Tietysti sekin mahdollisuus on, että mies vetää huomenna Lahdessa, jos joku on tippunut vahvuudesta harjoituksissa.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Suni on vielä raakile, kuten hyvin tiedetään, mutta tulevaisuutta ajatellen kasvamassa on edustukseen kelpo maalivahti. Toivon mukaan kehitys jatkuu. Eiköhän tuolla näytöllä peliaikaa ole tulevaisuudessakin vielä luvassa. Vielä kun Peltosen Jessen mummo leipoisi sellaiset lihapullat, jolla saataisiin Peltonenkin lentoon ja pitkästä aikaa pelaavaan kokoonpanoon. Mitä enempi heinolalaisia kentällä, sen enempi niitä on katsomossa.
Taivas varjele mitä sieltä tulee kun tämä raakile kasvaa maalivahdiksi :D Ensimmäiset miesten pelin sarjan ykköstä ja kakkosta vastaan yli 93 torjuntaprosentilla ja joukkueelle 6 pistettä. Tämmöiset tapaukset ovat Mestistä parhaimmillaan!
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Taivas varjele mitä sieltä tulee kun tämä raakile kasvaa maalivahdiksi :D Ensimmäiset miesten pelin sarjan ykköstä ja kakkosta vastaan yli 93 torjuntaprosentilla ja joukkueelle 6 pistettä. Tämmöiset tapaukset ovat Mestistä parhaimmillaan!
Vähäisen järkeni seisauttava alku Sunilla. "Rippikouluikäinen" juniori tulee ja torjuu kahdessa ottelussa yli 100 laakia kiekkoja ja kerää siinä sivussa syöttöpisteenkin ja toki torjuu Peliitat kaksi kertaa täysille pisteille! Tällaisia valopilkkuja Mestis tosiaan kaipaa. Oli hienoa seurata Turussakin, kun kaveri otti tärkeitä koppeja juuri ottelun tärkeimmillä hetkillä. Sunin haamukoppi jäänee kyllä kauden komeimmaksi torjunnaksi ainakin Mestiksessä.

6 Pistettä kasassa tältä viikolta, mutta se tärkein peli on nyt lauantaina Keuruulla, kun taistellaan KeuPan kanssa samoista sijoituksista. Pisteitä olisi raavittava Keuruulta mukaan.
 
Kussa on mun hopotiti?

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Peliittojen raskas viikko päättyi sitten Keuruulla pisteen arvoiseen tappioon. Kolme pistettä jäi harmittavan lähelle, mutta bensa taisi vaan koneista loppua, eikä ratkaisuhetkillä enää jaksettu vääntää voittoa kotiin. Yksi piste Keuruulta oli minimitulos, mutta kokonaisuudessaan seitsemän pisteen viikkoa voi pitää jotakuinkin täydellisenä. Kärkiporukoilta ei ollut etukäteen pisteitä paljoa odoteltavissa, mutta toisin kävi.

Tämä viikko käynnistyi jo synkissä merkeissä, kun Joonas Valkonen lähti vanhojen D-markkojen perässä Saksan rahakaukaloihin. Valkonen oli mielestäni mainio täydennys takalinjoille. Kuinka menetys sitten mahdetaan korvata. Lahelaisillako? Toivon mukaan Pelicansin Roni Rukajärvi nähtäisiin edelleen pyyhkimässä Peliittojen peräpäätä. Ehdottomasti paras Lahdesta tulleista köyhäinavustuksista. Taavi Vartiainen myös tuonut hieman ryminää peliin. Joonas Alanne ei ole vielä vauhtiin päässyt.

Tällä viikolla kaksi kovaa ottelua tiedossa. Keskiviikkona testataan rahkeiden riittävyys kovaa K-Vantaata vastaan vieraisilla. Perjantaina on sitten ääritärkeät pisteet liossa kotiottelussa Espoo Unitedia vastaan. Rasmus Tirrosen ohittaminen maalilla ei tule olemaan helpoimmasta päästä. Tai voihan Espoon valmennus tehdä temput ja heittää Joonas Haraldin räppänälle vanhaa seuraansa vastaan. Kovia pelejä ja tärkeitä pisteitä pelissä. Suurella mielenkiinnolla odotan Peliittojen maalivahtivalintaa tälle viikolle. Joko Niemi on kunnossa? Entäs Voutilainen? Jatketaanko Sunilla? Mikä on Yrjölän rooli?
 
Kussa on mun hopotiti?

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
On se vaan aina näkemisen arvoista - tuo Peliittojen peli. Tulee ihan mieleen legendaarisen Titun matsit. Ikinä ei voi tietää mitä on tulossa. Muutamassa edeltäneessä ottelussa maaleja mätettiin vuorotellen koko peliajan eikä puolustamiseen kiinnitetty niinkään huolellista huomiota. Viihdyttävää sekin ja ennenkaikkea sykettä nostavaa. Eilen sitten taas ottelu näytti periaatteessa juuri siltä kuin sen pitääkin. Puolustus piti ja hyökkäysalueella oltiin hyviä, vaikka vain 1 tehty maali taululla lopulta komeilikin. Paikkoja pystyttiin kuitenkin luomaan tasaisesti eikä suurempinumeroinen voittokaan olisi ollut vääryys. Selkeästi parempia oltiin. Jatkoajan otteluanalyysistä tai paikallisesta aviisistamme en montaakaan kohtaa voi allekirjoittaa, mutta kaikilla meillä on oma näkemyksemme. Voutilainen maalillaan oli taas omalla tasollaan rauhallisena ja varmana. Ei tehnyt turhia katkoja, vaan aina tilanteen salliessa luovutti kiekon puolustajalle ja nimenomaan luovutti, ei roiskaissut ränniin silmät kiinni. Peli kokonaisuudessaan hyvä ja jokainen pelaaja täytti paikkansa täydellisesti.

Uljas aiemmin kirjoitteli Valkosesta ja Rukajärvestä. Olen täydellisesti samaa mieltä herroista. Uudestisyntynyt Roni Rukajärvi on ollut parempi kuin koskaan Heinolassa esiintyessään. Todennäköisesti paikka Pelicansista noilla otteilla pikku hiljaa irtoaa eikä häntä ikävä kyllä nähdä enää pitkään Heinolassa. Valkosen olisin mielelläni pitänyt Peliittapakistossa, mutta ymmärrettäväähän se on, että leivän päälle jotakin saa paremmin tässä tapauksessa Saksasta. Kaikkea hyvää hänelle ja kiitos.

Kaiken kaikkiaan näyttää hyvältä. Vielä kun Heinolalaiset löytäisivät hallille ilman ämpärien jakoa tai Vattenfallin apua.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tauko päällä ja sinne päästiin arvokkaalla voitolla Espoo Unitedista. Ei näistä aina kyllä tiedä mitä on luvassa... Viimeksi koko joukkueen puolustuspeli ja maalivahtipeli toimi. Oman maalin eteen pääsi vastustajan rihvelimmätkin pelaajat tosin välillä parkkeeraamaan turhan helposti. Mailat pystyttiin kuitenkin pelaamaan pääosin hyvin pois. Hyökkäyspäässä aineksia olisi ollut hieman suurempiinkin maalimääriin, mutta vastustajan maalivahti oli hyvä.

Homma jatkuu keskiviikkona Turussa. Kupittaalla pitää pelin parantua viime kertaisesta. Maalinteon tehokkuuden on oltava viime Turun reissun luokkaa ja erikoistilannepelaamisen täytyy olla kunnossa. P. Nummelin tulee olemaan erittäin kova pelote TUTOn yyveellä, joten jäähyt pitää jättää minimiin. Siirtorajakin umpeutuu muistaakseni samaisena keskiviikkona. Mielenkiinnolla odotetaan mikä tulee olemaan Peliittojen lopullinen revohka loppukaudelle.

Pelit kovenee ja lehterit toivottavasti sitä mukaa täyttyy. Viikon päästä perjantaina kotona alati vaarallinen RoKi, joka Rovaniemen tv-pelissä nöyryytti Peliittojen kaiken kansan edessä. Kansa vaatii revanssia. Vaikea vastushan RoKi on kuitenkin aina ollut. Paavo Hölsä on maalillaan kova luu ja muutoinkin RoKin pelaaminen on tuottanut Peliitoille hankaluuksia. Kotona pitäisi peli kääntää väkisin voitoksi vaikka pitkän kaavan mukaan.
 
Kussa on mun hopotiti?

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Pölistääs jälleen pitkästä aikaa... Keskiviikkona taidettiin tehdä Heinolassa eräänlaista historiaa... Eipä taida olla toista vastaavaa peliä 2000-luvun puolella Heinolassa, jossa HeKi tai Peliitat olisi voittanut ottelun näytöstyyliin reilusti yli tuhannen katsojan edessä. Monta kertaa on näissä peleissä tutistu, jännitetty ja lähinnä hävitty. Erittäin tärkeä klaarata peli juuri silloin, kun paikalla on iso joukko potentiaalista kansaa, jota ei hallilla nähdä muulloin kuin ilmaislippujen jaon aikaan.

Kokonaisuutena aivan loistava kiekkoilta, joka oli jotakuin kaikin puolin täydellinen. Pelissä nähtiin hienoja onnistumia juuri niille pelaajille joille niitä soisi tulevankin. Petteri Haveri teki uskomattomat kaksi maalia ja haki ahnaasti kolmattakin. Haveri on ollut lähellä maalintekoa jo monessa ottelussa kauden aikana, mutta nyt häkki viimein heilahti ja peräti kahteen otteeseen. Jesse Peltonen ei onneksi jäänyt Kotkaan loppukaudeksi. Peltonen päässyt syöttöpisteille heti kahdessa ottelussa palattuaan kokoonpanoon. Juuso Perttilän maalihanat olivat jo tippuneet tyhjiksi, mutta nyt lorisi jälleen. Kädet kävi nopeaan tahtiin ja tuloksena komea veivimaali.

Peliittojen neloskenttä on ollut todella hyvä viime peleissä ja ollut sitä oikeastaan koko kauden. Nyt neloskenttä on pystynyt myös maalintekoon, mikä on hyvä merkki. Sadanpäämies Tuomaisella näyttää nyt olevan valinnanvaraa joukkueeseen. Tällä hetkellä ei ole tarvis muuttaa mitään, mutta loukkaantumisten sattuessa löytyy reservistä nuoria nälkäisiä pelimiehiä. Henri Fomin taisi loukkaantua tai sairastua ennen keskiviikon peliä. Toivottavasti kyse ei ole mistään isommasta, sillä Fominia loppukaudeksi kaivataan.

Samu Vilkman näytti olevan hämmästyttävän valmis Mestis-peleihin pitkän tauon jälkeenkin. Yhtään ei katsomoon näyttänyt, että mies on vetänyt viime kaudet vain II-divaria. Ja heti syöttöpiste Mestis-paluuottelussa. Vilkman saattaa olla melkoinen jokeri Peliitta-pakassa. Lauantaina taistelu jatkuu kotioloissa kärkijoukkojen Hermestä vastaan.

Loppuohjelma ei ole missään nimessä helppo, sillä mm. SaPKo kohdataan vielä kahdesti ja Kokkolaan joudutaan vastavierailulle. Sitten on vielä taistelupelit EU:ta ja Hokkia vastaan. Tiukka loppurytistys tiedossa. Toivottavasti hallissa riittää yleisöä ja mökää myös ilman ilmaislippuja. Vähän sitä kaipaisi yleistä mekkalaa ja älänmölöä kotijoukkueen tueksi.
 
Kussa on mun hopotiti?

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Jo lauantai ja taas uusi pelipäivä ja mahdollisuus. Keskiviikkona oli tosiaankin hienoa, että vihdoinkin suuren yleisömäärän edessä joukkue onnistuu. Ja mehän onnistuttiin. Loistavaa pelaamista. Timo Niemi maalillaan maaginen. Samu Vilkmanin energiaa on ilo seurata. Herra on pelaillut 2-divaria viisi vuotta ja nyt hyppy mestikseen. Mitä hän on tehnyt siellä divarissa? Taas voisi kehua koko joukkuetta, mutta en minä jaksa niin paljon kirjoitella. Kiitokset kuitenkin teille kaikille keskiviikkoillan mukavasta hetkestä. Olisi sen reilun parituntisen elämästään voinut koko lailla paskemminkin viettää. Eiköhän sovita nyt niin, että vedetään runkosarja komeasti loppuun ja sitten... joukkue valmiina mihin vaan.

Keskiviikosta vielä, Jokipojat tuli otteluun valtavalla temmolla ja isokokoisena joukkueena taklasi kovaa ja kaikkialla osuen tai sitten ei. Sellaista vauhtia ei olisi joukkue kuitenkaan jaksanut kolmea erää, mutta ehkä taktiikka olikin laadittu alun rynnistyksen mahdollisesti tuomaan etumatkaan luottaen ja lopuksi puolustaen. Sitähän meidän ei kylläkään tarvitse sen suuremmin miettiä, koska aina silloin tällöin sieltä liukas Peliitta taklauksen alta lujahti ja päästiin ylivoimahyökkäyksiin ja sitä kautta maalintekoon. Kiitos vaan Jokipojat.

Tänään sitten Hermes. Saapa nähdä kuka maalilla Kokkolalaisista aloittaa. Eilen Edelman sai pelikiellon naurettavasta "myllystään" Espoon Tirrosen kanssa.

Tänään pinnat kotiin niin on helpompi hengittää niin joukkueen kuin minun/meidänkin. Samalla asenteella niin hyvä tulee.

Ensin katsotaan vähän hiihtoja, sitten jääveistoksia Rantapuistossa ja illemmalla Peliittoja. Hakkaa päälle!
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, H.K.H.
Vilkmanin sopeutuminen paria sarjaporrasta ylemmäs ei yllätä yhtään, miehen työmoraali ja asenne on ollut aina niin ammattimainen. Siitä hetkestä kun kaukaloon hyppää siihen hetkeen kun istuu taas penkille ei mahdu kuin yksi asento kaasulla, täysillä. Ei lepsuilua, ei turhia selittelyjä, mies on johtanut täällä joukkuettaan ennen kaikkea esimerkillään ja omalla tekemisellään. Vaikka oman joukkueen puolesta harmittaa menettää todellinen liideri kauden tässä vaiheessa, ei voi kuitenkaan kuin olla tyytyväinen että Samu pääsee pelaamaan korkeamalle sarjatasolle. Ja toivottavasti vielä pitkälle kevääseen.

Oli muuten tuo Peliitat - Jokipojat ottelu siinäkin mielessä mielenkiintoinen seurata että vieraiden riveissä luisteli toinen HKH:ssa pelaillut pelaaja, eli puolustaja Joel Olkkonen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy