Heikki Kovalainen

  • 6 491
  • 27

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
Olipa upea Mestarien Kisa tältä 23 vuotiaalta kaverilta - pakko uskoa että sitä potentiaalia ja arouskottavuutta on oikeastikin - eikä vain pelkkää managerikizziä.

Race of Champions 2004:

Alkuerissä katsomoon ensin Coulthard ja sitten Alesi.

Välierissä Ferrari Modenalla Michael Schumacheria päihin ja kruununa finaalissa voitto Sebastien Loebistä WRC autolla.

http://www.waypoint.be/rocevent2004/

http://www.f1total.com/bilder/2004/pr/roc04/163.jpg

Eihän näillä meriitteinä muuten kauheasti merkitystä tietenkään ole mutta kyllä tämä urakehityksen kannalta oli loistava tapaus. Tämä avaa ovia ja tekee nimeä tutuksi. Loistavaa!

Eikä Schumacheria ole moni Ferrarilla voittanut!

edit: typo
 
Viimeksi muokattu:

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli Kovalainen muuten sen verran tohkeissaan voitettuaan Shumin että ei tiennyt mihin suuntaan hyppää. Luulin että se heittää voltin sieltä auton katolta.

Eihän tämä mikään merkittävä saavutus Shumille olisi ollut, mutta Kovalaiselle tästä saattaa olla jopa hyötyä ... toivottavasti.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muokataanpas tätäkin viestiä...

Oliko toisiaan niin että Kovalaisen Ferrarista sippasi akku tuossa Nations Cup -finaalissa? Äijät kävi aivan kuumana ja noituivat kun näin kävi, osoitus siitä että aina ajetaan täysillä, heh. Tiplomatia taisi olla hieman hakusessa aluksi, vaan näemmä on sitten löytynyt hieman rauhallisempia lausuntoja jälkeenpäin ;)
 
Viimeksi muokattu:

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Stonecold...juuh, huomasin asian nyt. Ja tuota Kovalaisen voittoa ei pahemmin näytetty Eurosportilla.

Otin kirjoitukseni pois koska siinä oli siis paha virhe.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti Korak
Stonecold...juuh, huomasin asian nyt. Ja tuota Kovalaisen voittoa ei pahemmin näytetty Eurosportilla.


Eikös ne henkilökohtaiset kisat tulleet jälkilähetyksenä myöhemmin lauantaina? Se maidenvälinen taisi tulla suorana?
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seuraavalle suomalaiselle F1-kuskille olikin jo paikallaan avata oma ketju.

Suomussalmen jättiläisen lauantaiset Race of Champions-huikeilut lämmittivät pientä mieltäni oikein tosissaan, sen verran on Heikkiä tullut viime vuosina seurattua.

Tasaisen nousujohteinen ura on viemässä Heikkiä kohti autourheilun kuninkuusluokkaa, ja pidänkin jonkinlaisena ihmeenä ja suurena vääryytenä, jos mies ei pääse F1-luokassa kunnolla kykyjään näyttämään. Kovalaisen lahjakkuudella ja taistelutahdolla menestytään varmasti aina kuninkuusluokkaa myöten, itse ainakin uskon tähän täysin sydämin. Suomalainen on kuitenkin aina suomalainen. Kaikenmaailman Massat, Enket ja Heidfeldit tulevat ja menevät, oikeasti nälkäiset ja kovaan työhön valmiit Kimit ja Heikit ovat asia erikseen.

Kovalaisen kyvyt eivät onneksi ole jääneet vain suomalaisten huomioimiksi. Itse pidän aika merkittävänä asiana, että Autosport- lehti valitsi Kovalaisen maailman parhaaksi F3-kuskiksi vuonna 2002.

Hieman myöhemmin sama lehti valitsi koko maailman 50 parasta autourheilijaa, mukana siis kaikki mahdolliset luokat ympäri maailmaa. Kovalaisen nimi erottui maailmantähtien joukosta, nuorukainen komeili listassa parinkymmenen ensimmäisen joukossa.

Menestystä Heikille. Ainakin mies osaa tuulettaa voittojansa, se nähtiin viimeistään lauantaina Ferrari 360 Modena- merkkisellä palkintopallilla hyppiessään.
 

nedomansky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Viestin lähetti Iker
Suomalainen on kuitenkin aina suomalainen. Kaikenmaailman Massat, Enket ja Heidfeldit tulevat ja menevät, oikeasti nälkäiset ja kovaan työhön valmiit Kimit ja Heikit ovat asia erikseen.

Fast-Nick kai nyt sentään on myös tehnyt hommia uransa eteen, vai...

Tietenkin toivomme Heikki K:lle sitä
parasta. Jospa ne nyt ekana heittäisi
pikku-Keken kanssa vuoden tota
F3000n seuraajaa ja katotaan sitten,
miten pitkälle noste riittää. Hege-Nico
sarjaahan siitä toivotaan.

Iltalehti oli taas keksinyt , että Mika
Häkkinen olisi sittenkin ehdolla Fykkösiin.
Eli ihan mukavalta taas maistuu odotus.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seuraava F1-tähtemme osoitti jälleen poikkeuksellisen lahjakkaan ratinkääntäjän elkeitä.

Timo Hulkkosen kartturina Tunturi- ralliin eli Arctic Lapland Rallyyn viikonloppuna osallistunut Kovalainen pääsi itsekin ajamisen makuun, kun kuljettajansa sairastui flunssaan.

Mäntyvaara 3:lla (11,5 km) Heikki kellotti Ford Focus WRC:llä pätkän kolmanneksi nopeimman ajan. Vain Kristian Sohlberg ja Juuso Pykälistö olivat kyseisellä etapilla Heikkiä nopeampia. Rallia ylivoimaisesti hallinnut Pykälistö oli kolme sekuntia Kovalaista vikkelämpi.

GP2-kauden alkua odotellessaan Heikki on siis piessyt Schumin Ferrarilla, Loebin WRC-Xsaralla, ja nyt siis lumimaisemissa kotimaista ralliparhaimmistoa Focus WRC:llä.

Kyl se ajaa osaa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helmee!

Uuden GP2-sarjan kovin kuljettaja nousi oikealle pallille heti avauskilpailussa. Muiden tekniset murheet sekä omat sössimiset taisivat hieman avittaa Kovalaisen matkaa, mutta eiköhän lopputulos olisi suomussalmelaisen kannalta ollut tämä, noumädöwat.

Digitaalisesti haasteellisena olen melkoisen tyytyväinen Eurosportin näyttäessä huomenna Imolan kisaviikonlopun toisen lähdön suorana lähetyksenä. Ennen sitä tulee jälkilähetys tänään ajetusta kisasta.

Sunnuntainahan ajetaan lyhyempi osakisa, josta voittaja saa 6 pistettä tänään jaetun 10 pisteen sijaan. Tänään kahdeksanneksi sijoittunut Nico Rosberg starttaa huomiseen kisaan paalulta, Kovalaisen starttipaikka on pistemiesten käännetyn järjestyksen takia siis ruudussa kahdeksan.

Ensi kaudella Alonso ja Kovalainen Renault' lla, siitä on hyvä tallin rakentaa tulevaisuuttaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Eurosport2 kanavalta tulee GP2 launtain ns. feature racet suorana mutta vaatii ainakin HTV:n omistajilta Forte paketin hankkimista.
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Onkos kukaan kokeillut, josko noista nettistreameista joku näyttäisi GP2:sta? Siis nämä, jotka on mainittuna tuolla fudis-stream -ketjussa. CoolStreaming ja kumppanit.
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
Viestin lähetti MC61
Onkos kukaan kokeillut, josko noista nettistreameista joku näyttäisi GP2:sta? Siis nämä, jotka on mainittuna tuolla fudis-stream -ketjussa. CoolStreaming ja kumppanit.
Minuakin kiinnostaisi, ja jos olisi vielä DTM:mästäkin tietoa, niin iso kiitos.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Viestin lähetti costi
Minuakin kiinnostaisi, ja jos olisi vielä DTM:mästäkin tietoa, niin iso kiitos.

GP2:sta ei ole suurempaa tietoa, mutta DTM-viikonloppujen koko ohjelma tulee suorana tältä sivustolta. Tosin ilman selostusta, mutta kuitenkin.

-paze-
 

pongo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Heikki Kovalaisen edesottamuksia olen seurannut jo vuosia ja arvostukseni häntä kohtaan kasvaa koko ajan. Olen jo nyt kovempi "Heikki-fani" kuin "Kimi-fani", asiaan varmasti vaikuttaa Kovalaisen pohjoissuomalaisuus, onhan mies kotoisin Suomussalmelta. Aina vain tulee seurattua tarkemmin pohjoissuomalaisten toimintaa urheilumaailmassa.
Kovalainen sitten johtaa GP2-sarjaa kahden kilpailun jälkeen. Ensimmäisen kilpailun Kovalainen voitti ja toisessa kilpailussa hän oli kolmas. Tuota kolmatta sijaa voi verrata jopa voittoon kun ottaa huomioon että kilpailussa ajettiin vain 17 kierrosta ja Kovalainen lähti ruudusta 8. Eiköhän Heikki Kovalainen juhli tämän kauden jälkeen GP2-sarjan voittoa ja aja ensi kaudella F1-autoa. Toivotaan näin.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitäisihän sen olla jo selvä, että Kovalainen ajaa ensi kaudella Ykkösissä.

Mies on lukeutunut jo pidemmän ajan kuumimpiin lupauksiin kuljettajarintamalla, tällä kaudella on tapahtunut lopullinen läpimurto kaikkien tietoisuuteen. Race of the Championsin voitto toi mukavasti lisäjulkisuutta, ja sen jälkeen hän on sopivasti ja varsin odotetusti hallinnut uutta ja paljon näkyvyyttä saavaa GP2-sarjaa.

Kovalaisella on hyvä tilanne, sillä ottajia löytyy muuallakin kuin Renault´lla. Joten jos Briatore ei jostain syystä tajua istuttaa Heikkiä tallinsa toiseen autoon ensi kaudella, suomussalmelainen tuskin jää enää vuodeksi vuoroaan odottelemaan. Eiköhän joku toinen talli osta tai vuokraa hänet parempaan käyttöön.

GP2-sarjassa Kovalainen johtaa 52 pisteellään sarjaa kahdeksantoista pongon turvin seuraavaan, pisteitä on kertynyt mukava potti jokaisena kisaviikonloppuna. Arden-tallin sisäisessä väännössä hän kyykyttää Lapierreä kuin Kimi McLarenilla Montoyaa, ranskalainen on jäänyt jo 40 pistettä suomalaisesta tallikaveristaan. Kuka on kingi?

Joten hanaa vaan Heikki, ensi kaudella isot ympyrät kutsuvat.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Propsit Kovalaiselle - ja muille suomalaisille

Täytyy olla ylpeä Suomen autourheilusta maailmalla. Räikkönen etunenässä hinaa eteenpäin kuninkuusluokan menestyksellään muita ja Kovalainen sekä Keke Rosbergin poika Nico - joka tosin ei osaa pätkääkään Suomea ja omaa kaksoiskansalaisuuden Saksan ja Suomen (?) passin osalta - tulevat tulevaisuuden nimistä perästä. Häkkinen taas palasi DTM-kuskin paikalle, koska Erja Häkkinen on niin perkeleen kova kuluttamaan rahaa kaiken maailman naisten hömpötyksiin (hymiö). Rallin puolelta meiltä "sekopäitä" löytyy monen monta, Grönholmista Kankkuseen - aina löytynytkin.

Joka tapauksessa, kun Kovalaisen topicista on kyse, täytyy kyllä myöntää, että hurjapää on valmis F1:n rattiin minä hetkenä hyvänsä. Olihan hän jo yhdessä kisassa Renaultin kolmoskuskin paikalla ja heti valmis radalle jos käsky olisi käynyt. Hyviä ja kovia testejä, mukaan luettuna piikkipaikka GP2-sarjassa kertonee aika paljon miehen lahjoista. Nyt olisikin aika päästä näyttämään koko odottavalle maailmalle, miksi tämä pieni vaalee on niin hyvä.

Kokonaisuudessaan ihmettelen, miten Suomen maasta tulee niin älyttömän paljon hyviä ja kovia kuskeja? Johtuuko se esimerkiksi Suomen talviolosuhteista ajaa autolla, suomalaisesta luonteesta vai mistä? Kertokaa viisaampi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Routainen Sydän kirjoitti:
Kokonaisuudessaan ihmettelen, miten Suomen maasta tulee niin älyttömän paljon hyviä ja kovia kuskeja? Johtuuko se esimerkiksi Suomen talviolosuhteista ajaa autolla, suomalaisesta luonteesta vai mistä? Kertokaa viisaampi.
Rallin osaltahan tämän selittänee pikku-Tommien ja Kankkusten lapsuuden maisemat ja harrastukset, eli maaseudulla asuessaan pojat saivat siinä viiden ikävuoden paikkeilla "oman" autonsa, jolla sitten päästelivät pitkin pihateitä ja hiekkakuoppia. Hiljalleen vauhdit kasvoivat ja taidot karttuivat.

Ketjun nimikkohenkilö Kovalainen osaa ilmiselvästi ajaa kaikennäköisiä pirssejä helvetin lujaa, katu-Ferrarista WRC-tykin kautta aina Ykkösiin asti. Pieni kuski! On siinä varmaan hänenkin osaltaan autoja ajeltu jo ennen 18-vuotispäivää...
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Taas tuli komea kaksoisvoitto, ja sarjan pistetilanne on nyt aivan yhtä miellyttävää luettavaa.

Eikä ne formulalahjakkuutemme GP2-sarjaan lopu, vaan lisäksi löytyy mm. 19-vuotias Formula Fordin hallitseva Britannian mestari Valle Mäkelä (tällä kaudella vakioautojen MM-sarjan nuorin kuljettaja, mutta Mäkelän tavoitteena on kyllä F1) ja syksyllä 17 vuotta täyttävä Atte Mustonen, joka siirtyi jo täksi kaudeksi Formula Renault'n rattiin.

Vaan toki Mäkelällä ja Mustosella on pitkä matka Kovalaisen ja Rosbergin tilanteisiin, ja moni lahjakas kuski on sille matkalle jämähtänytkin. Heikki ja Nico eivät puolestaan enää jämähdä mihinkään, se on selvä.
 

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
Ei kenelläkään sattuis olemaan tietoa Bahrainin GP2-kisan live-seurannasta? Eka kisa pörähti just käyntiin, Nico lähti paalulta ja Heikki kakkosruudusta. Piste-ero Nicon paalupaikan myötä 5 pojoa..
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Fanduli kirjoitti:
Ei kenelläkään sattuis olemaan tietoa Bahrainin GP2-kisan live-seurannasta? Eka kisa pörähti just käyntiin, Nico lähti paalulta ja Heikki kakkosruudusta. Piste-ero Nicon paalupaikan myötä 5 pojoa..

Tsekkaas eurosport.com/gp2. Sieltä löytyy.
 

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
Jii kirjoitti:
Tsekkaas eurosport.com/gp2. Sieltä löytyy.

Loistavaa! Kiitos!!

Heikki kävi heti kättelyssä suorittamassa pakollisen varikkopysähdyksen..
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Hessu neljäntenä pikku-Keken takana ja kun ottaa huomioon varikkokäynnit, niin voisi taas sanoa, että kansalliseksi (no, joo saksalaiseksi se Nico tituleerataan) tämä taas menee.
 

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
Nyt Nico keulilla, Hessu toisena ja Premat (Nicon tallikaveri) hiillostaa Hessua! Jos Premat menee Hessun edelle, eikä Hessu saa nopeinta kierrosta, niin Nico varmistaa mestaruuden tänään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös