Hehkutetaanko kisoja (taas) liikaa?

  • 5 488
  • 47

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Juu.

Ämäm-kisoja hypetetään ihan liikaa. Kuten tuolla yläpuolella joku jo totesi, Luoja meitä Suomipojan mestaruudelta varjelkoon. Suihkulähteissä kuseksittaisiin... Sussiunaa sitä jäähallien rakentamista moisen onnettomuuden jälkeen. Varmaan jokaisen Siwankin kylmäkoneilla laitettaisiin ainakin yksi tekojäärata pyörimään.

Samalla logiikalla voi vain toivoa että Suomesta ei nouse enää huippuhiihtäjiä. Silloin ne masiinat pyörittäisivät hiihtoputkia... Tosin TGEKPK ja muut klovnit taitavat pitää tästä asiasta huolen.
 

Haipakka

Jäsen
Tilastomiehille tehtävää...

Moni on jo kiinnittänyt huomiota siihen että jokainen helekutin makasiiniohjlema ja akkainlehti on jo alkanut hehkuttaa MM-kisoja.

Urheiluohjelmien kuuluukin (tottakai!) käsitellä maamme johtavan joukkueurheilun maailmanmesteruuskisojen tapahtumia - sitäkin suuremmalla syyllä kun ne pelataan Suomessa. Tää on kaikille selvä juttu.

Mutta kun koko media ryntää sopuleina tän mediaseksikkään aiheen parin. Voi jumankekka.

Ruvetaanpa pitämään tilastoa monessako töllön keskusteluohjelmassa, aikakauslehdessä, sanomalehtien viikonloppuliittessä jne EI OLE parin-kolmen seuraavan viikon aikana ketään

-jääkiekkoilijaa
-jääkiekkovalmentajaa
-jääkiekkovaikuttajaa

Haipakka veikkaa että lista jää lyhyeksi, TOSI lyhyeksi...
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuntuu, että lätkä on meille lajifriikeille ehkä liian totista tuhraamista. Minustakin on mukavaa pohtia sääntötulkintoja tai vaikka ykkösylivoiman kätisyyksiä, mutta valtaosalle maksajista ne ovat evvk.

Suomen jääkiekon rahoitus on kiinni siitä, että pelit ovat viihdyttäviä (päästä päähän) ja oheistoiminnat (kalja, makkara, fanikrääsä ym.) kunnossa. Ja tietenkin, että Suomi pärjää. Näin saadaan myönteistä julkisuutta, sponsoreja, katsomoon tarpeeksi väkeä, TV-näkyvyyttä ja sen mukana mainostajia.

Liiketaloudellisesti ajatellen kaikki hypetys on hyvästä, sillä pääsääntöisesti bisnestähän tämä on. Ei minua nämä ritatainolat kiekkopersoonien tykönä häiritse, pikemminkin naurattaa.
 

salla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ciccobuccit
Viestin lähetti mikkoz
La 26 päivä pelataan turhat ja tylsät Itävalta- Suomi ja Tsekki - Slovenia.
Ma 28 päivä pelataan nämä antikliimaksit: Svk-Jap, Aus-Che, Fin- Slo.

Loppujen lopuksihan kaikki on vain omasta asenteesta ja omista mieltymyksistä kiinni. Itse ainakin ennemmin katson mielelläni uusia vauhdissa pysyviä maita kuin esim. Japania, joka on mukana vain Kauko-Idän paikan turvin.
Jossain kyllä täytyy olla vikaa, jos mieltää Suomen pelin turhaksi ja tylsäksi. Eipä se tshekkikiekkokaan ole mitään maailman tylsintä, ja joukkue on täynnä nimimiehiä kuten ehkä myöskin Slovakia.
Slovenia melko uutena ja Tanska uutena tuttavuutena myös tuovat hieman väriä totuttuun kaavaan. Ja Sloveniahan on noussut ~10 vuodessa MM:n C-sarjasta A:han niillä noin tuhannella rekisteröidyllä jääkiekkoilijalla ja muutamalla hassulla jäähallilla.. Pakko arvostaa.

Mutta kuitenkin, mielipide -ja makuasioita.
 
Viimeksi muokattu:

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Turun lipunmyynnissä edelleen ongelmia

Viestin lähetti Oloneuvos
Saku Koivun tulo jäälle 30.4. Tsekkiä vastaan on SE ottelu, jota täällä tullaan katsomaan. Ruotsalaisturistit pitänevät muutoin huolen suurimmasta metelöinnistä. Ei siis kannata ihmetellä, mikäli katsomot taas ammottavat tyhjyyttään muiden viime vuosien MM-kisojen tapaan.

Nyt tästä on jo mustaa valkoisella. Turun Sanomien sähkeistä löytyi tälläinen uutinen:

MM-lipunmyynti takkuaa Turussa
Lauantaina alkavan jääkiekon MM-turnauksen Turun järjestelytoimikuntaa huolettaa ennen kisojen alkamista laimeasti sujunut lipunmyynti. Uskoimme Ruotsin ja Latvian vetävän vahvasti kisakatsojia Turkuun, mutta lippujen menekki ei ole ollut odotusten mukaista. Ilmeisesti ulkomaille markkinoidut lippupaketit oheistoimintoineen olivat niin kalliita, ettei suurta kysyntää ollut, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Hannu Ansas sanoi. Lauantaina Turussa pelattavat avauspäivän ottelut ovat Kanada-Valko-Venäjä ja Latvia-Ruotsi. Niihin on myyty noin 5 000 lippua, mutta tavoite olisi 7 000 katsojaa kumpanakin päivänä.

Lippujen menekkiä olisi voinut tietysti avittaa myös infoamalla ja markkinoimalla kisoja edes jotenkin? Pelkästään Turussa MM-kisat ovat täydellisessä näkyvyyspimennossa, jotain Latvian tai Tukholman haltuunottoa en halua edes ajatella. Jokohan Ruissalossa tajuttaisiin, että vuoden 2003 kisoja on aika heikkoa myydä 80- tai 90-lukujen maineteoilla?

Toisaalta turkulaiset ovat joskus erittäin hitaita ostamaan ennakkolippuja. Nyt hihat heilumaan ja puskemaan kisainfoa jokaiselle vastaantulevalle media- ja myyntiniilolle!
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Tarinankertojan kanssa samaa mieltä. Kyllä nyt MM-kisoissa pelaavat jo lähes maailman parhaat pelaajat. Parhaiksi en laske välttämättä niitä NHL:ssä rahastavia sarjajyriä, joita ei kuitenkaan MM-kisat kiinnosta, koska eivät välttämättä edes pärjäisi siellä. NHL:n aivan liian yliarvostettu sarja nykypäivänä. Tottakai siellä huippukavereitakin pelaa, mutta on niitä MM-kisoissakin, ja heillä voi motivaatio olla aivan eri luokkaa.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Turhaksi hehkuttamiseksi lasken ainoastaan sen, että joka ikinen kevät veivataan kymmeniä kertoja tv:ssä samaa vuoden 1995 finaalinauhaa. Oletetaanko, että mestaruus voitetaan uudestaan pelkästään vanhoja koosteita näyttämällä? Joskus voitaisiin veivata mieluummin jotain katkeria tappioita, tai oikeastaan voisi keskittyä vain sen hetkisiin kisoihin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Koska jääkiekko on Suomessa johtava yleisölaji niin tietysti sen ympärille kerääntyy suuret määrät asiantuntemattomien mielenkiintoa ja MM-kisatkin saavat suhteettoman merkityksen, koska urheilullisia puolia ei kovin analyyttisesti käsitellä tai ymmärretä. Jos joku toinen laji olisi vastaavassa asemassa niin sitten olisi sen kohdalla samoin. Haluaakohan kovin moni jääkiekon ystävä todella sitä, että rahavirrat (ja asiantuntemattomuus) suuntautuisivat jonnekin muualle?

No, MM-kisoissa on kuitenkin monta positiivistakin seikkaa, vaikka ehkä nykypäivänä sitten osittain kuvitteellisiakin. Ensinnäkin on ne pitkät perinteet ja vanhat muistot - Suomessa etenkin se tuskallinen vuosikymmenien mitalinmetsästys, joka sai suht. eeppiset puitteet lopulta, kun se tavalla tai toiselle aina jäi saavuttamatta. Lisäksi kun seurajoukkueet nykyään ovat puhtaita liikeyrityksiä ja jääkiekko alkaa olla enemmän väline voiton tuottamiseen kuin päinvastoin ja melkein kaikki parhaat pelaajat yhdessä yössä myytäviä NHL-tuotteita niin maajoukkueiden kohtaamisessa tuntuu olevan jotain vanhan ajan henkeä: kamppailua muustakin kuin rahasta ja yksilöllisestä urasta. No, tämä tietysti on pitkälle enemmän vain kuvitelma kuin todellisuus, mutta ei kokonaan sitäkään. Kyllä siitä vanhasta loistosta on jokin hiven jäljellä näissä nykypäivänkin kisoissa, vaikka ne ovatkin valtavan inflaation kokeneetkin.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Kyllä näitä MM-kisoja hehkutetaan ihan liikaa. Vielä kun huomioi sen tosiasian että maailman parhaat pelaajat taistelevat samaan aikaan lajin himoituimmasta pokaalista rapakon takana.

Ok, tottakai MM-kisoissa nähdään myös noita maailman parhaita pelimiehiä, mutta esim. Suomella ei olisi mahdollisuuksia maailmanmestaruuteen jos parhaat olisivat mukana.

Kisat pitää pelata harvemmin. Jos kisat olisivat kerran 4:ssä vuodessa niin ne muistaisi ikimuistoisena tapahtumana jalkapallon MM-kisojen tapaan. Olettaen että silloin kaikki parhaat pelimiehet olisivat mukana.
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Viestin lähetti everon
Ok, tottakai MM-kisoissa nähdään myös noita maailman parhaita pelimiehiä, mutta esim. Suomella ei olisi mahdollisuuksia maailmanmestaruuteen jos parhaat olisivat mukana.

Salt Lake Cityssa mukana olivat parhaat pelaajat, ja Suomi hävisi puolivälierissä tulevalle olympiavoittajalle Kanadalle 2-1. Siis 2-1, ilman Saku Koivua. Ja voitti samoissa kisoissa Venäjän 3-1. Suomella on mahdollisuudet voittoon, oli taso sitten kuinka kova tahansa. Suosikki Suomi ei sen sijaan olisi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Sampe
Salt Lake Cityssa mukana olivat parhaat pelaajat, ja Suomi hävisi puolivälierissä tulevalle olympiavoittajalle Kanadalle 2-1. Siis 2-1, ilman Saku Koivua. Ja voitti samoissa kisoissa Venäjän 3-1. Suomella on mahdollisuudet voittoon, oli taso sitten kuinka kova tahansa. Suosikki Suomi ei sen sijaan olisi.
Totta, mutta silti myönnettävä on, että Suomi oli Kanadaa vastaan niin jyrän alla kuin vain voi olla, kuten myös 0-6 pelissä USA:ta vastaan. Sitäpaitsi omasta mielestäni niiden kisojen paras joukkue oli Ruotsi, joka voitti Kanadan 5-2 ja Tsekin 3-2, ennen tapaturmaansa.
 

Rogue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi ihmetystä!

Ketä se oikeasti häiritsee, että naistenlehdet ym. ovat täynnä kisaintoa? Moniako naistenlehtiä pojat luette? Eikö se olisi meidän naisten paikka valittaa, kun on niin vähän tilaa anoreksiaohjeille, pirun jääkiekko...

Ja tämä marina ei asiantuntijoista. Voi hellanlettas! Pitäisikö sopia, ettei jääkiekkoa saa seurata, jos ei vaikka ole omistanut kausikorttia jäähalliin, mmmm, sanotaan vaikka viittä vuotta..

Muistetaanpas, että MM-kisahuumasta voi seurata myös pidempikin mielenkiinto lajia kohtaan, eikä meitä lajiin hurahtaneita ole koskaan liikaa.
 

Lucky

Jäsen
Viestin lähetti Rogue
Voi ihmetystä!

Ketä se oikeasti häiritsee, että naistenlehdet ym. ovat täynnä kisaintoa? Moniako naistenlehtiä pojat luette? Eikö se olisi meidän naisten paikka valittaa, kun on niin vähän tilaa anoreksiaohjeille, pirun jääkiekko...

Yes! Sääliksi käy nimenomaan kaikkia jääkiekkoon ja urheiluun välinpitämättömästi tai jopa vihamielisesti suhtautuvat suomalaiset - erityisesti naiset - joille tätä aihetta pakkosyötetään. Varakkaammat tietysti häipyvät jonnekin Madagaskariin, mutta jos asunto on pieni, ei Mertarannan ääneltä voi välttyä.

Söpöjä poikiahan monet Leijonat ovat, joten ei ole ihme, että niitä kuvataan naistenlehtiin. Ja voi siinä itse kukin huomata, miten ovat vuodet ovat kuluneet ja itsekin on vanhentunut, kun katselee, miten Sakun, Villen ja Teemun kasvot ovat muuttuneet 10 vuodessa.

Mutta vakavasti: nämä MM-kisathat ovat kansallinen karnevaali, jollaista meillä suomalaisilla ei muuten ole. Mitää pahaa siinä on, että elämässä on välillä hauskaakin?
 

salla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ciccobuccit
Täytyy kuitenkin edes vähän ymmärtää niitä pieniä ja poloisia kotirouvia, jotka eivät pysty innostumaan seuraavien kolmen viikon aikana. Ne näytettävät matsit ja muut makasiinithan vievät Ylen muilta ohjelmilta ohjelma-aikaa pois, tai ainakin siirtävät ohjelmia parilla viikolla eteenpäin.

Tottakai MM-kisaviikot ovat meille hieno asia, mutta ne eivät ole sitä kaikille. Ja me emme tule välttymään lehtien yleisönosastojen "miksi sejasetyperäturhakiekkopeli vei Mirja Pyykön ohjelma-ajan?"-vinkumiselta.
 

Rogue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti salla
Täytyy kuitenkin edes vähän ymmärtää niitä pieniä ja poloisia kotirouvia, jotka eivät pysty innostumaan seuraavien kolmen viikon aikana. Ne näytettävät matsit ja muut makasiinithan vievät Ylen muilta ohjelmilta ohjelma-aikaa pois, tai ainakin siirtävät ohjelmia parilla viikolla eteenpäin.


Jep. Mutta kun kisoja on hehkutettu tarpeeksi kauan, ehkä kotirouvapoloiset ovat vihdoin tätä vuotta varten vaatineet mieheltään joululahjaksi matka-TV:n, sekä muistaneet nauhottaa tarpeeksi Kauniita ja Rohkeita... ;)
 

star

Jäsen
Suomi vs. muu maailma

Hypeta saa ja pitaakin, mutta kun Jortikka sanoo Ilta-Lehden kolumnissa: "Kansainvälisten vedonlyöntitoimistojen mukaan Suomi on kisojen ehdoton ennakkosuosikki ja sijoitetuista rahoista on mahdollisuus saada pienin kerroin. Voimme tuntea tiettyä ylpeyttä, mutta toisaalta tämä myös kertoo paljon siitä, missä jääkiekkoilumme tällä hetkellä sijaitsee kansainvälisessä arvoasteikossa.", niin jotenkin tuntuu, etta vahan on lahtenyt mopo kasista.

Tarkoittaako tuo, etta Jortikan mukaan Suomi on jaakiekkomaailman napa? Salt Lake Cityssa, joita voidaan jonkinlaisena mittarina pitaa, ei kuitenkaan tullut kultaa, eika edes paljon kunniaa.

Samaisessa lehdessa Harkimo vertailee Suomen ja Ruotsin liigojen tasoja: "Taitaa olla niin, että suurimman osan Elitserieniin siirtyvistä pelaajista tavoitteet päästä NHL:ään ja jopa maajoukkueeseen ovat kuihtuneet olemattomiin." Muutenkin kirjoitus on hammastyttavan Ruotsi-vastainen.

Ettei vain olisi niin pain, etta Harkimoa vi**ttaa sm-liigasta pois pain kayva pelaajavirta siina maarin, etta on pitanyt alkaa mollaamaan naapuriliiga ja arvostelemaan sinne lahtevia pelaajia ehtoopuolen kavereiksi? Kuitenkin ensi kaudeksi Ruotsiin ovat suuntaamassa esim. A-J Niemi, Tarvainen, Peltola, Valivaara, Stromberg, Tirkkonen, Gronvall, Mantyla... Varmasti osa on ehtoopuolen pelaajia, mutta eivat kaikki.

Fakta taitaa kuitenkin, valitettavasti, olla, etta SM-Liiga on tasoltaan Venajan, Sveitsin, Ruotsin ja ainakin yhden Pohjois-Amerikan liigan jalkeen heti seuraava.

Kokonaan toinen keskustelu sitten on, etta mita mielta on pelata MM-kisoja silloin, kun kahdeksan joukkueellista maailman huippuja pelaa viela Stanley Cupista. NHL:n ja MM-kisojen tason vertailu on aika turhaa. Vaikka MM-kisat hieno tapahtuma onkin, niin kyllahan Stanley Cup on kuitenkin jaakiekkomaailman ykkostapahtuma. Asiaa voi vaikka tiedustella Suomen supertahdilta kysymalla kummissa kisoissa he mielummin pelaisivat.
 

Haipakka

Jäsen
Hehkutus männäviikolla olikin JOPA PAHEMPAA mitä odotin.

Ei semmoista tv, radio ym. ohjelmaa ollutkaan lehdistöstä ja netistä puhumattakaan jossa ei olisi hehkutettu kuola valuen "pian alkavaa kevään suurtapahtumaa, jääkiekon kauan odotettuja kotikisoja joissa leijonamme lähtevät supertähtien siivittämänä hakemaan kultaa...."

Maailmassa ei siis muuta ole kuin muutaman kymmennen teini- ja vahnemman miljonäärin kisailu kiekosta jäisessä kaukalossa.

Pian tulee oksennus koko hommasta...
 

lakimies

Jäsen
Viestin lähetti Bluesbrother
... Hinnastossa on nimittäin 1. kat liput 110€ 2. kat 80€ ja 3. kat 40€!! Kovasti on inflaatio käynyt lippujen hinnoissa. ...

Sikäli mikäli kun jotain taloudesta tiedän, niin inflaatiolla tarkoitetaan rahan reaaliarvon laskemista. Soveltaen tähän niin lippujen hintojen olisi tullut tällöin nousta ylöspäin. Inflaation vastakohtana on deflaatio, jolla tätä hintojen laskua olisi voinut kuvata. Tosin eihän lasku kuitenkaan johtunut deflaatiosta.

Oli pakko korjata.
 

lakimies

Jäsen
Viestin lähetti Bluesbrother
... Hinnastossa on nimittäin 1. kat liput 110€ 2. kat 80€ ja 3. kat 40€!! Kovasti on inflaatio käynyt lippujen hinnoissa. ...
...lipun hinnalla saakin nyt 11 lippua?

Sikäli mikäli kun jotain taloudesta tiedän, niin inflaatiolla tarkoitetaan rahan reaaliarvon laskemista. Soveltaen tähän niin lippujen hintojen olisi tullut tällöin nousta ylöspäin. Inflaation vastakohtana on deflaatio, jolla tätä hintojen laskua olisi voinut kuvata. Tosin eihän lasku kuitenkaan johtunut deflaatiosta.

Oli pakko korjata.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kolmas maailmansota on syttynyt, mutta toivottavasti se ei häiritse Suomen Leijonien marssia kohti "maailmanmestaruutta".
Aravirta luottaa joukkueeseensa.

SARS-kuume saapui myös Suomeen. Äärimmäiset turvatoimenpiteet on tehty, että Leijonat eivät altistuisi taudille. Olisi perin ikävää, jos jokin nuhakuume vaarantaisi Suomen "maailmanmestaruus"mahdollisuudet.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Viestin lähetti everon
Kyllä näitä MM-kisoja hehkutetaan ihan liikaa. Vielä kun huomioi sen tosiasian että maailman parhaat pelaajat taistelevat samaan aikaan lajin himoituimmasta pokaalista rapakon takana.

Ok, tottakai MM-kisoissa nähdään myös noita maailman parhaita pelimiehiä, mutta esim. Suomella ei olisi mahdollisuuksia maailmanmestaruuteen jos parhaat olisivat mukana.

Kisat pitää pelata harvemmin. Jos kisat olisivat kerran 4:ssä vuodessa niin ne muistaisi ikimuistoisena tapahtumana jalkapallon MM-kisojen tapaan. Olettaen että silloin kaikki parhaat pelimiehet olisivat mukana.


Joo kisat vois olla harvemmin, mutta tuskin se kisojen arvostusta nostas.
Pelataanhan tuolla rapakon takanakin joka hemmetin vuosi jostain hikisestä Stanley Cupista ja sitä arvostaa jokainen ihminen maailmassa joka tykkää jääkiekosta.
Kaikkein suurin ongelma mömmönkisoissa on se että ne menee päällekkäin suuren ja mahtavan nhl:än pudotuspelien kanssa.
Aika moni on varmaan huomannu että kun jaliksen mömmönkisat on käynnissä niin ei minkään maan futis sarjaa pelata samaan aikaan. Tai enpä minä oo ainakaan kuullut että joku huippu pelaaja jää kisoista pois sen takia että seurajoukkueella on pelit niin pahasti kesken.

Elikkä jos mömmönkisat olis 4 vuoden välein niin pitäs pitää edes siitä huolta että ne ei mene päällekkäin nhl:än kanssa.
Mutta tällöinkin olisi melkein joka vuosi joku suuritapahtuma jääkiekkö tasolla. Kun on näitä wordl cuppeja ja olympialaisia.

Tasosta sen verran että nhl:än ja mömmönkisojen tasoja ei voi minun mielestä verrata keskenään mitenkään. Suurin syy on kaukalonkoko. Ja kaukalonkoko vaikuttaa sitten kaikkiin muihin syihin, joten kaukalonkoko on oikeastaan ainut syy.
Se sitten tykkääkö enemmän kapeassakaukalossa pelatuista otteluista vai isossakaukalossa pelatuissa otteluissa on makuasia.
 

Jarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Liikaahan näitä kisoja aina hehkutetaan,mutta minkäs sille voi... Ja kun tuolla joku henkilö puhui jotain kuinka surkea kisabiisi on,niin minusta parempi kisabiisi voisi olla esim. Slayerin Silent Scream..
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Viestin lähetti salla

Jossain kyllä täytyy olla vikaa, jos mieltää Suomen pelin turhaksi ja tylsäksi.

Mutta kuitenkin, mielipide -ja makuasioita.

Sori nyvvaan mutta en kyllä mitenkään innolla odottele tämänkään illan suomi ja tsekki pelejä. Tasoerot kun vaan ovat niin suuret.

Mutta pointti oli että joka päivä tulisi yksi peli jossa taso erot olisivat pienet ja ottelu tasainen. Esim Usa-Venäjä pelataan samaan aikaan kanada-ruotsin kanssa, niin kuin Suomi - Tsekki ja Saksa - Slovakia pelin kanssa. Elin en tarkoittanut että jotain peliä ei näytettäisi vaan että tuota ottelu ohjelmaa saisi rukata isolla kädellä uuteen uskoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös