Hegemoniakamppailu: Ilves-Tappara 29.10.2002

  • 3 101
  • 24

Veikko

Jäsen
Hegemoniakamppailu: Ilves-Tappara

Huomenna tiistaina Manchesterissä nähdään jo kauden kolmas paikallisottelu. Molemmilla joukkueilla on ollut ongelmia kauden edetessä enemmän tai vähemmän.

Kohtuullisen alun jälkeen Ilves vaipui 8 ottelun mittaiseen tappioputkeen, jonka jälkeen Ari-Pekka Selin ja Juha Pajuoja saivat lähteä ja tilalle tulivat Teijo Räsänen ja Jukka-Pekka Annala.
Uuden valmennuskaksikon alaisuudessa on pelattu kaksi ottelua ja molemmista on tuloksena ollut tasapeli (0-0, 1-1).
Numeroista näkee, että tehottomuus on vaivannut koko muuta joukkuetta paitsi David Nemirovskya. Numeroista näkee myös sen, että viisikko on saatu pysymään paremmin kasassa ja peli on ollut kurinalaisempaa.
Joukkueen parhaimmaistoa ovat poikkeuksetta olleet Nissinen ja Nemirovsky.
Sarjataulokko kertoo, että pisteitä on tultava jo aika kovallakin tahdillla, jotta pudotuspeleistä voidaan enää edes haaveilla.
Ilveksen avaimet voittoon ovat Tuomas Nissinen vireen jatkuminen, kova liike ja taistelu heti alusta lähtien sekä ylivoimapelin parantuminen.
Tapparan pakkeihin pitää käydä ahnaasti kiinni, jotta nämä saadaan pakotettua hätäratkaisuihin. Tärkeää on myös se ettei Tappara pääse rokoittamaan heti alkuun parilla maalilla.

Tapparan kone on sekin viime aikoina yskähdellyt. Viimeksi Pelicans piti pisteet Lahdessa 4-1 voitolla ja Tappara on pudonnut sarjataulukossa piikkipaikoilta alaspäin.
Maalintekijäksi hankittu Tom Bissett ei kahdesta maalista huolimatta ole ehkä aivan vielä vastannut odotuksia. Voi olla, että kun Bissett saa itsensä parempaan kuntoon, alkaa verkkoa heilua hyväänkin tahtiin. Kuitenkaan Tapparan pelissä ei ole mitään katastrofin merkkejä. Peliä pyöritetään hyvin, mutta tehottomuus on vaivannut pahasti. Hassisen korvaajaa/korvaajia ei ole löytynyt. Viime kauden murhaava ylivoimapelikään ei ole loksahtanut kohdalleen eikä maalivahditkaan ole loistaneet.

Jos Tappara oli viime paikallisottelussa vielä suosikki, on Ilveksellä mielestäni hyvätkin mahdollisuudet voittaa huominen ottelu.

Seuraa heitä:

Tuomas Nissinen, Ilves

Illasta toiseen esittää huipputorjuntoja eikä Ilves ole kertaakaan kaatunut Nissinen huonoon peliin. Näillä otteilla vuoden tulokas.

David Nemirovsky, Ilves

Taikuri kiekon kanssa. Miinuksena on, myönnetään, ajoittainen sukeltelu. Yleisö kuitenkin haluaa nähdä mielummin näitä virtuooseja kuin pitkä päätyyn ja perään-miehiä.

Vesa Viitakoski, Ilves

Alkukauden pimennossa olleen Veskun herääminen auttaisi merkittävästi Ilveksen pudotuspelijahtia. Syyt tiedetään ja ne ovatkin ymmärrettäviä ja valitettavia.
Räkämaalien esi-isä ei ole maalin edessäkään ollut tehokas.
Muutama onnistuminen helpottaisi varmasti paljon.

Janne Ojanen, Tappara

Pikkuhiljaa alkaa tehojakin tulla. Vaarallinen ylivoimalla sekä hienojen syöttöjen että kovan laukauksensakin ansiosta.

Marko Mäkinen, Tappara

Mitä on tapahtunut Mäkiselle. Viime kauden pommikoneesta ei ole tietoakaan ainakaan minun näkemissäni peleissä. Avausmaali odottaa itseään.

Esa Pirnes, Tappara

Pelaa poikkeuksetta hyvin paikallisotteluissa. Taitava kiekon kanssa, on vain 3.ketjussa vain koska edeltä löytyy vielä Ojasen ja Barkovin kaltaisia pelinjohtajia.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Re: Hegemoniakamppailu: Ilves-Tappara

Hegemoniakamppailun vie Ilves HeGe41:n toivomuksesta 2 - 1.
 
Viimeksi muokattu:

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
"Ford Transit Gloria Mundi"

Eli katoavaisia ovat niin pakettiautot, Ilveksen valmennusjohto kuin Tapparan maalintekotaitokin.

Tamperelaisen olemuksen ja sielunelämän kannalta elintärkeä vastakkainasettelu Ilves-Tappara on kuitenkin sen verran hämmentävä spektaakkeli sekä sosiologinen koe, että Satakunnan Lennoston Hornetien lailla mylvivät fanijoukot täyttävät jälleen kerran Hakametsän Pyhätön lehterit. Ilolla ja hymyssäsuin kaksi numeroa liian suuriin oransseihin toppahousuihin ja kolme numeroa liian pieniin musta-vihreisiin pipoihin sonnustautuneet 'vanit' kantavat Lokomolla ansaitut eurosensa lippuluukun ystävällisesti hymyileville palveluhenkilöille. Rytmikkäät, ehdottoman oikea-aikaiset mutta asialliset 'Tappara-ö-ö-ö' ja 'Ilives-ö-ö-ö' -kannatushuudot kantautuvat kauas hallin ulkopuolelle, ja iloisesti hymyillen kotona odottavat äidit valmistivat iltapalaa ottelusta kotiin palaaville isille ja lapsille. Ottelusta keskusteltiin jälkikäteen viikkotolkulla Lokomon kahvihuoneissa sekä koulujen välitunneilla.

Mutta niin vain aurinkoinen eilinen muuttuu synkäksi huomeneksi, kun pääasiaksi muodostuu myydyn oluen määrä suhteessa erätauon pituuteen, ja yhtäkkiä totuus on kaikkien nähtävillä.

Ennen niin mahtavan, kunniakkaan ja kaikinpuolin ärväkkään Suomalaisen Jääkiekon Munasolun molemmat mahtijoukkueet ovat vajonneet synkkään keskinkertaisuuden suohon. Ilman erästä parturia kipeästi kaipaavaa touhutukkaa, muutamaa lapsekasta maalivahtia sekä hurjasti, raivokkaasti sekä epäitsekkäästi kannustavia fanejaan molemmat joukkueet pelaisivat maalittomia tasapelejä Suomen potkupalloliigassa. Viime aikaisilla esityksillä tosin HJK olisi luultavasti voittanut molemmat yhdessä tai erikseen sekä Tammelan stadionilla että kädenväännössä Sorin Krouvissa.

Toisinajattelijat - joita luonnollisesti Tampereeltakin löytyy - ovat kuitenkin alituisena riesana tamperelaisen kiekkoperinteen julkeana ja pahansuopana atooppisena ihottumana.

Huhut kertovat hampaitaan kiristelevistä muka-faneista, jotka eivät enää suostu kyselemättä maksamaan kymmeniä euroja
nähdääkseen näiden ah niin rakkaiden ja rakastettujen jäägladiaattorikomppanioiden keskinäistä huonommuuden selvittelyä. Huhut kertovat myös, että jopa Espoon jylhissä ja luonnontilaisissa insinöörighetoissa on salaa naureskeltu sekä tirskuttu manselaisen kiakon alennustilaa.

Perkele.

muaddib
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
0-0 vai 1-1? Vai saako jopa Ilveskin täydet pisteet Tapparan kustannuksella? Huomenna siihen olisi hyvät mahdollisuudet. Materiaalissa paperilla Ilves häviää Tapparalle selvästi, mutta tämän hetken Tapparan umpisolmu ei taida avautua hetkessä. Onneksi sentään tauko on tulossa.

No, joka tapauksessa minua ei hallilla nähdä, koska yhden hengen lakkoni paikallispelien suurta määrää vastaan jatkuu....
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Niin, kyllä Veikko viestissään jo sanookin kaiken oleellisen huomisesta pelistä Ilveksen osalta. Onnistujiksi tällä kaudella lasken Nemon ja Nissisen, kaikilla muilla parannettavaa enemmän tai vähemmän.

Eniten onnistumisia toivon Tinkelle ja Raipelle, enkä varmaankaan ole ainoa, joka näin ajattelee.

Pistekin Tapparalta maistuisi hyvälle. Neljä pistettä on paikallisvastustajalle tällä kaudella jo annetu, joten eiköhän ole meidänkin vuoro saada edes yksi. Tosin nyt Tappara ei ole aivan niin kovassa iskussa kun materiaalilta voisi odottaa (ei tosin Ilveskään...), joten nyt meillä voisi olla tilaisuus iskeä.

Räsänen on tehnyt täsmälleen ne asiat, joita häneltä toivottiinkin, eli saanut rakkaan Ilveksen pois tappioputkesta ja onnistunut myös saamaan joukkueen pelin edes vähän paremman näköiseksi. Ja puolustuspeli on ainakin toiminut mahtavasti ainakin jos katsotaan Ilveksen päästämiä maaleja parissa viime pelissä.

Valmentajanvaihdoksesta oli siis hyötyä. Vielä kun Teisa saisi hyökkäyspäänkin kuntoon, näyttäisi itse asiassa jo aika hyvältä. Mutta onko hänellä vielä ollut tarpeeksi aikaa tehdä tarvittavat temput auttaakseen hyökkääjiä iskemään vastustajien verkot tötterölle? Toivottavasti.

Mielestäni tämänkertaiseen paikallispeliin lähdetään tasaisemmista asetelmista kuin kertaakaan aikaisemmin tällä kaudella.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Minä taas olen hallilla kuten aina. Jos ilves pystyy pelaamaan samalla tasolla jolla se pelasi HPK:ta vastaan ja Tappara ei nouse Pelicans pelin tasosta, niin pisteet jää Tampereelle. Jos Tappara saisi edes hetkeksi pelin kuntoo, niin Tapparalla olisi pienet mahikset viedä pisteet Tampereelle. Toisaalta jos Nissinen pelaa omalla tasollaan ja Tapparan maalinteko on yhtä tahmeaa, niin pisteet ovat Tamperelaisille tiukassa. TÄH?

Luvassa on tiukka peli Ilves-Tappara ja luvassa on myös todella raju väittely TBK-helinkopteri. =)
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Joukkueet kyntävät suossa. Ilves on löytämässä pääsyä pois, Tapparan vielä etsiessä polkua. Tappara on ollut tehoton, ainakin maalien muodossa.

Kerrankin uskallan väittää, että Ilveksellä on tällä kertaa maalivahtitilanne parempi kuin Tapparalla. (tosin kun minä menen tälläistä väittämään, niin Nissinen on seula tietysti...)
Tulokasmaalivahti Nissinen pelaa yli 90 torjuntaprosentilla, tulokkaalta erittäin hyvä suoritus.

Ilveksellä on paikka ottaa kaksi pistettä mukaansa pelistä. Tosin Tapparan puolustus on toiminut, joten helppoa se ei tule olemaan.
Kuten Tapparan sivujen ennakossa on luettavissa, toivottavasti pelistä ei tule tarkkaa oman pään puolustamista. 0-0 tulos olisi jo paikallispelihengen vastaista. Onko muuten paikallispelissä ikinä pelattu maalitonta tasuria? Ei kai?


Tappara hakee tehoja, mistä löytyy ratkaisija? Bissett? Tarvainen? Joku muu, mikä?
Tamperelaiset ovat ylivoimatehokkuustaulukon viimeiset, ei hyvältä näytä. Ylivoima on se nykyään, millä sitä eroa pelissä saa helpoiten aikaiseksi.
Ilveksen ylivoima ei ole toiminut sitten Nikon poistumisen, Tapparan vastaavaa en ole seurannutkaan.
Kunhan Tappara saa pelinsä kuntoon, on monella joukkueella pahat oltavat. Nyt olisi tosiaan Ilveksellä ainakin yhden voiton oton paikka.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vastoin kaikki odotuksia palataan ottelussa siihen mihin viimeksi jäätiin. Suohiihto jatkuu. Ilves kopauttaa kolmesti tolppaan, tekee johtomaalin (DN) ja sen jälkeen nuhjataan kunnes M. Ojanen tekee ne pakolliset kaksi. Nissinen palkitaan parhaana (42 torj.), Räsäsen ensimmäinen tappio ja ilves.com yskii Räsänen ulos-ketjun tukkiessa linjat.

Huonot on fiilikset täällä päin tulevan suhteen. Kelkan kääntämiseen on aikaa enää kuukausi ja sen jälkeen on jo mietittävä ensi kautta: ulkomaalaisia tuskin pystytään tällaisessa tilanteessa enää pitämään firmassa ensi kautta varten, joten on parempi myydä heidät ajoissa. Veikkaukseni: jos Räsänen ei saa marraskuun aikana hilattua Ipan kurssia olennaisesti selvemmille vesille (sanotaan 1,25p/peli), niin DN myydään jo ennen joulua (taiteilija tuskin kestää hännänhuippuna nöyristelyä ja asenne alkaa vaikuttaa koko joukkueeseen). Racinelle ei taida löytyä ottajia, joten hän jäänee nauttimaan sairaslomapäivistä koskimaisemiin. Which is not nice. Vala ja Korhon pitäisi ehdottomasti saada sitoutettua pitempään projektiin, mutta se tuskin onnistuu. Miehet aloittanevat neuvottelut ensi kauden joukkueesta vuoden vaihteen jälkeen, minkä kaikki osapuolet tietenkin kiistävät koska ne on kielletty. Robertsson katuu liikettään tulla Suomeen hakemaan vauhtia NHL-uralleen.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Joidenkin asiantuntijoiden mukaan tapparan peruspeli riittää kaikille muille paitsi Jokruille.Toivottavasti Tappara pelaa tänäänkin peruspeliään mahdollisimman hitaasti jotta Ilves vihdoin voittaa.

Vielä hitaampia ovat olleet Ilveksen vanhukset mutta nyt luistimen ja pelin muutenkin olisi aika alkaa kulkea.Suurin syy Ilveksen taaperrukseen on Maestron käsittämättömän heikko peli.

Sarjatilanteenkin kannalta meikäläiselle sopisi erinomaisesti Ilveksen voitto.Onnistukaa nyt jo vihdoinkin.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Jaaha lämätäänpä kokoonpanot sitten tähän kun kukaan ei ole vielä ehtinyt.

Ilves

1 Jaakko Huhti, Maalivahti

35 Tuomas Nissinen, Maalivahti AK


1. kenttä

10 Bert Robertsson, Vasen puolustaja AK

42 Jukka-Pekka Laamanen, Oikea puolustaja AK

39 Vesa Viitakoski, Vasen laitahyökkääjä AK

91 Petr Vala, Keskushyökkääjä AK

81 David Nemirovsky, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

21 Mikko Kuparinen, Vasen puolustaja

23 Antti Bruun, Oikea puolustaja

36 Lubomir Korhon, Vasen laitahyökkääjä

41 Raimo Helminen, Keskushyökkääjä

17 Marko Luomala, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

29 Tapio Sammalkangas, Vasen puolustaja

25 Marko Toivonen, Oikea puolustaja

22 Kimmo Vähä-Ruohola, Vasen laitahyökkääjä

33 Ville Hirvonen, Keskushyökkääjä

18 Timo Peltomaa, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

8 Teemu Jääskeläinen, Vasen puolustaja

6 Ville Koistinen, Oikea puolustaja

15 Ville Snellman, Vasen laitahyökkääjä

11 Jesse Niinimäki, Keskushyökkääjä

27 Eero Lajunen, Oikea laitahyökkääjä




Tappara

1 Sasu Hovi, Maalivahti AK

34 Mika Lehto, Maalivahti


1. kenttä

39 Jyrki Välivaara, Vasen puolustaja AK

5 Mikko Luoma, Oikea puolustaja AK

24 Marko Ojanen, Vasen laitahyökkääjä AK

8 Janne Ojanen, Keskushyökkääjä AK

27 Tom Bissett, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

55 Janne Grönvall, Vasen puolustaja

18 Tuukka Mäntylä, Oikea puolustaja

29 Johannes Alanen, Vasen laitahyökkääjä

16 Aleksandr Barkov, Keskushyökkääjä

20 Jussi Tarvainen, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

21 Pasi Puistola, Vasen puolustaja

33 Miska Kangasniemi, Oikea puolustaja

11 Kimmo Koskenkorva, Vasen laitahyökkääjä

10 Esa Pirnes, Keskushyökkääjä

38 Sami Venäläinen, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

6 Pekka Saravo, Vasen puolustaja

36 Ville Hämäläinen, Hyökkääjä

40 Jaakko Uhlbäck, Vasen laitahyökkääjä

81 Arto Kuki, Keskushyökkääjä

22 Toni Mäkiaho, Oikea laitahyökkääjä


Tapparalta "ylös" kutsuttu Hämäläinen siis aloittaa 13. hyökkääjänä ja Mäkinen sivussa, tuo on näköjään pieniä muutoksia ketjuissa aiheuttanut. Hovi saa jatkaa maalissa. Alanen ja MOjanen vaihdettu päikseen ketjuissa. Ei mitään erikoista siis.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Tiukkaa tiedossa

Tänään se paikka olisi. Nimittäin voiton paikka.

Tappara ei ole mitään erikoista viime peleissä esittänyt ja nyt Ilveksellä olisikin oiva tilaisuus ottaa pitkästä aikaa voitto.

Ilveksen peli on parantunut jonkin verran valmentajien vaihdon jälkeen ja HPK-peli oli jo ihan katseltavaa pelaamista. Toki vielä sattuu aivan liian paljon virheitä, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Purkukiekkoja ei tunnuta millään saavan tehtyä kunnollisesti ja ylivoima on melko tehotonta. Siina ainakin pari asiaa mitä pitäisi parantaa.

Maalivahtipelaaminen on tällä hetkellä kunnossa. Voisinkin jopa väittää että ilveksen maalinsuulla seisoo tällä hetkellä SM-liigan toiseksi kuumin maalivahti heti Lehtosen jälkeen.

Hyökkääjiltä odotetaan enemmän. Nemirovsky on ainoa joka pystyy ratkaisemaan pelejä. Hänen jättösyöttönsä ovat ilmiömäisiä. Vielä kun niissä olisi muutkin mukana niin tulisi tuhoisaa jälkeä. Kyllä David tänäänkin taas pari maalia heittää.

Ilves voittaa 4-2
 

carpenter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalla ei taida olla tänään mitään asiaa pisteille. Sen verran avutonta peli on viime aikoina ollut, että edes Ilveksen tasoiselle joukkueelle ei tuota vaikeuksia viedä pisteitä Tapparalta.

Taitaa olla hanskat lyöty tiskiin Tapparan osalta muutenkin, mikäli sopimus Bissettin kanssa pitää paikkansa. Siinähän se tosi kovan luokan vahvistus sitten oli, jota lupailtiin ennen kauden alkua. Toki jollainhan ne kausikortitkin oli myytävä, mutta ensi kaudella tuskin enää monikaan uskoo perättömiin juttuihin kunnon vahvistuksista.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Loistavaa voitto pitkästä aikaa. Ilmeisesti Tapparalla on jonkin näköinen henkinen niskalenkki Ilveksestä, kun nykyään aina pärjäävät hyvin näissä paikallispeleissä. Aikaisemminhan se oli toisinpäin.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Jep, jep, hyvin meni vai menikö? No numeroiden valossa kyllä, mutta muuten on tukka Jukalla mietittävää, meinaan tällä pelillä ei kärppä kaadu. Tappara puolusti suh.koht. hyvin, mutta se sama mikä on jo pitempään vaivannut, vaivaa yhä, eli maalinteko. Tänään Tapparasta peras oli ehkä Kossu, joka antaa jo pienieä elon merkkejä, niin kuin koko joukkuekkin, mutta silti ollaan vileä pitkänmatkaa jäljessä viimekautisesta. On myös ilo nähdä tämän toisen "alkoholituotteen" eli Bissetin onistumista. Mies ei paljon ole pelannut ja jo nyt lähentelee joukkueen maalipörssin kärkeä. Täytyy vielä, ihan vaan tavan vuoksi, mainita, että jälleen se Nemo teki niitä Oulamaisia hyppyjään. Sama kaava toistuu: Kaverin maila kainalossa, mailasta kiinni, maila omaan nassuun ja hyppy. Tuomari huomasi ja haastatteli, mutta ei antanut jäähyä, muuta kuin Tapparalaiselle, miksi? Muuten peli oli keskiverto kiekkoa, mitä Hakametsässä ollaan tänävuonna nähty.
Jäi vaivaamaan: Ilves taklasi enemmän kuin Tappara.
 

tsei_tsei

Jäsen
Viestin lähetti TBK
Jäi vaivaamaan: Ilves taklasi enemmän kuin Tappara.

Rautakorpi mainitsi ottelun jälkeen, että taklauspeliä ollaan tietoisesti pyritty hieman rajoittamaan alkukauteen verrattuna liigan tiukemman tuomarilinjan takia. Ilmeisesti Mäkiahon pitkällä pelikiellollakin oli osuutta asiaan. Taklaamista ei kuitenkaan ole kielletty, mutta kaksinkamppailujen voittamista korostetaan, oli se sitten taklaamalla tai muuten. Lisäksi kuulemma Ilveksen passiivisempi pelityyli vaikuttaa taklausten määrään, tai siis vähyyteen.
 

D4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, futiksessa Tottenham
***tuttaa

Jep, vieläkin ottaa päähän tuo eilinen matsi, vaikka suurimmat tunnekuohut nukuttu yö poistikin.

Tässä muutamia kommentteja.

Nemon sukellus:
Kyllä Nemo kieltämättä filmauksen "jalon" taidon osaa ja kyllä TBK siinä mielessä on oikeassa, että miehen omasta kädestä maila kasvoihin kimposi. Siltikin, minusta on naurettavaa väittää, että Nemo olisi itse tahallaan mailanpään kasvoihinsa heittänyt. Ehkä kannattaisi huomioida sellainen pointti, että kun sillä mailalla tuosta olkapäiden korkeudelta yrittää koukkia, niin kyllä se saattaa kasvoihin osua. Yleinen klisee on, että pelaaja on itse vastuussa omasta mailastaan ja kyllä tämä päti myös Koskenkorvaan eilisessä tilanteessa.

Tarvainen:
Pelin ehkä ratkaiseva vaihto: Ensin 5*koukku Ilveksen puolustajaan (Koistinen) hyökkäyspäässä, pakki kaatuu ja Tarvainen ottaa kiekon (voiko olla tämän selvempää jäähyn paikkaa?). Sitten seuraavasta hyökkäyksestä maali. Tämä vaihto kuvastaa hyvin Tarvaisen Jussin "pelityyliä". Jokaista mailan ulottuvilla olevaa pelaajaa täytyy vähintäänkin huitoa, jos ei pikkukoukkua saa kiinni. Tämä se vasta ämmämäinen pelaaja on jos kuka. Myönnän kyllä, että vittuuntuneisuus juuri Tarvaista kohtaan on näin suuri lähinnä siitä syystä, että kaveri on myös helvetin hyvä pelaaja.

Tuomari:
Tarvaisen tilanne jäi ottamaan päähän, etenkin kun sitten Tapparan kaksi seuraavaa maalia tulivat ylivoimalla Ilveksen rikkeen ollessa (mustakeltaisten lasien takaa katsottuna) selkeästi vähäisempiä. Ehkä Kruus ei sitten tosiaan tuota Tarvaisen koukkimista nähnyt (sokeako se on?)... Taas osoitus siitä, että kaksi tuomaria olisi ihan paikallaan, enkä minä ainakaan eilen huomannut tuomarilinjan olevan mitenkään erityisesti loogisempi kuin kahden tuomarin tapauksessa.

Ilves:
- 0-0-tilanteessa pelataan näköjään vielä suht hyvin, mutta heti kun kumpi tahansa joukkue tekee maalin, sekoaa peli totaalisesti. Ilveksen avausmaalin jälkeen eilen peliä vei täysin Tappara, kun peli siihen asti oli ollut varsin tasaista.
- Montako avausta on tänä vuonna saatu vauhdissa olevan hyökkääjän lapaan? Veikkaisin, että tuo lukema voidaan laskea yhden käden sormilla. Ja tämä on sekä avaavien puolustajien että vastustajan siniviivalla seisovien hyökkääjien vika. Paljon on Teisalla tehtävää...
- Maalinteko on täysin kipsissä. Eilenkin Nemo järjesti lähestulkoon jokaisesta hyökkäyksestä maalintekopaikan, mutta ei vain mene sisään. Vähä-Ruohola ohisutaisu tyhjän maalin edessä olikin sitten jo omaa luokkaansa.
- Pikkuasioita ei tehdä kunnolla. Taklauksia ei viedä loppuun (ei se Ilveskään eilen taklannut, lukuunottamatta Raipen kahta "esimerkinantoa" päätöserässä), vaihtoon tullessa laahustetaan hitaasti paikalle, kaveria ei auteta puhumalla (tai siltä se ainakin katsomoon vaikuttaa), yms. Nämä ovat asioita, jota voi tietoisesti parantaa, vaikka joukkue kipsissä olisikin, asennetta hiukan, kiitos.
- Karvaus: Miksi Raipe hoitaa n. joka toinen kerta kentällä ollessaan kärkikarvaajan roolia? Meillä on joukkueessa tähän tehtävään erinomaisesti soveltuvia miehiä, Viitakoski, Korhon, Luomala, etc., antaa näiden tehdä tämä homma. Jotenkin roolitus tuntuu tässä epäselvältä, tai sitten kyseessä on pelisysteemi, jonka taustalla olevaa ideaa ei näppisvalmentaja-D4 ymmärrä.

No, siinä vähän tunteiden purkua. Kommentoikaa vapaasti (veikkaisin, että tuo Tarvais-kommentti ainakin herättää "happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista" -kommentteja).
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No, jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, ja kyllähän Tarvainen varmasti äärimmäisen v*ttumainen pelaaja on vastustajan kannalta. Huitoo mailalla, saattaa antaa kyynärpäätä, ja tekee seuraavasta hyökkäyksestä maalin. Ymmärrän kyllä D4:n mielipiteen, ja varmasti Tarvainen olisi pidetty pelaaja teidän leirissänne (ja vihattu täällä päin) jos kantaisi Ilveksen pelipaitaa yllään?

Mikähän logiikka Tapparan maalivahtien peluutuksessa on? Ensin Hovi sai vastuuta aivan sarjan alussa, sitten Lehto pelasi pitkät pätkät maalilla. Ja nyt taas Hovi on ollut verkolla pidemmän aikaa. Olisiko takana sitten huhuiltua liikehdintää maalivahtiosastolla - mene ja tiedä. Minä en maalivahtitilannetta lähtisi sorkkimaan, mutta toisaalta eipä Bissettkään aivan ensimmäisenä mieleen olisi tullut jos Tapparan ulkomaalaishankinnoista vastaisin.

(Eikä tuo välttämättä ollut edes kritiikkiä johtoa kohtaan, usein johtoporras vaan näkee asiat erilailla kuin suurin osa faneista. Bissettkin on osoittautumassa kelpo vahvistukseksi?)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Itse pelitilanteessa se Tarvaisen koukkiminen näytti kyllä selvältä jäähyltä. Mutta kun erätauolla sen näki videolta, niin ei se enää niin selvältä näyttänytkään. Kalastelun puolelle taisi mennä, olihan siinä Jussilla tavallaan rikettä jo kerrakseen, mutta ei se Tarvaisen touhu lopulta sitä miestä kaatanut. Ja jos tämä kerran ratkaisi nyt koko ottelun, niin Tarvainen kaatuili 5 sekuntia ennen sitä maalia aivan vastaavanlaisesti, mutta vihellystä ei tullut. Ylösnoustuaan mies sitten meni maalintekoon. Linja piti tässä kohtaa puolin ja toisin.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
 
Viimeksi muokattu:

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Re: ***tuttaa

Viestin lähetti D4

Nemon sukellus:
Kyllä Nemo kieltämättä filmauksen "jalon" taidon osaa ja kyllä TBK siinä mielessä on oikeassa, että miehen omasta kädestä maila kasvoihin kimposi. Siltikin, minusta on naurettavaa väittää, että Nemo olisi itse tahallaan mailanpään kasvoihinsa heittänyt. Ehkä kannattaisi huomioida sellainen pointti, että kun sillä mailalla tuosta olkapäiden korkeudelta yrittää koukkia, niin kyllä se saattaa kasvoihin osua. Yleinen klisee on, että pelaaja on itse vastuussa omasta mailastaan ja kyllä tämä päti myös Koskenkorvaan eilisessä tilanteessa.

En nyt suoranaisesti tarkoittanut, että Nemo sitä mailaa sinne naamaansa tahallaan halusi laittaa, pointtini vaan oli, että pelaaja lähti jäähylle korkeasta mailasta ilman omaa syytän, kun ei itse sillä mailalla kuitenkaan kenenkään naamaan laittanut. Enkä halua mitenkään riitaa haastaa, mutta Nemoa ei suinkaan koukattu olkapäästä vaan n. kyynervarren tietämiltä. Samalta korkeudelta jolta tuomari näyttää koukkaus jäähyn merkin. Sikäli olet oikeassa siinä, että pelaaja vastaa omasta mailastaan, mutta ei se kyllä oikein Kossuun eilen pätenyt, koska ei se ollut Kossun vika, että Nemo mailan naamaansa sai, näin kärjistettynä. En ymmärrä miksi tuomari ei Nemoa jäähylle laittanut, vaikka hän filmauksen itse näki. Ottihan hän Nemon siitä puhutteluun.

Tapparan maalivahti peluutuksesta sen verran, että mielestäni se nyt on ainakin ollut loogista. Lehto pelasi muutaman heikon pelin ja joutaa hetkeksi reenaamaan ja hakemaan sitä menetettyä itseluottamusta takaisin. Toisaalta ei ole ollut vielä syytä vaihtaa Lehtoa takaisin, kun kuitenkin Hovi pelaa hyviä otteluita, eikä niitä helppoja maaleja ole enään mennyt, joita alkukaudesta meni vähintään 1 joka pelissä. Kärpät peli on jälleen hyvä mittari Tapparalle. Jotenkin vaan Tappara ei ole alkukautena ollut se sama Tappara, jotta on tottunut näkemään.
 

D4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, futiksessa Tottenham
Re: Re: ***tuttaa

Viestin lähetti TBK

En nyt suoranaisesti tarkoittanut, että Nemo sitä mailaa sinne naamaansa tahallaan halusi laittaa, pointtini vaan oli, että pelaaja lähti jäähylle korkeasta mailasta ilman omaa syytän, kun ei itse sillä mailalla kuitenkaan kenenkään naamaan laittanut. Enkä halua mitenkään riitaa haastaa, mutta Nemoa ei suinkaan koukattu olkapäästä vaan n. kyynervarren tietämiltä. Samalta korkeudelta jolta tuomari näyttää koukkaus jäähyn merkin. Sikäli olet oikeassa siinä, että pelaaja vastaa omasta mailastaan, mutta ei se kyllä oikein Kossuun eilen pätenyt, koska ei se ollut Kossun vika, että Nemo mailan naamaansa sai, näin kärjistettynä. En ymmärrä miksi tuomari ei Nemoa jäähylle laittanut, vaikka hän filmauksen itse näki. Ottihan hän Nemon siitä puhutteluun.

Olisin hiukan erimieltä tuosta "ilman omaa syytään" kohdasta. Jos kerran pelaaja (niinkuin vähän kaikki nykyään) harrastaa tuollaista koukkimista, niin odotettavissa on varmasti tämäntapaisia jäähyjä, ja hyvästä syystä. En minäkään väitä, että Kossu tahallaan Nemon naamaan osui, mutta osui kuitenkin, mikä on takuulla jäähyn arvoista. Minä en myöskään tuosta mitään sukellusjäähyä pitäisi hyväksyttävänä, vaikka Nemo tietysti tapansa mukaan tekikin tilanteesta näyttävän.

Oletko varma, että Kruus piti Nemolle "puhuttelun"? Voisiko olla mahdollista, että tuomari tarkisti Nemon naamasta, tuleeko verta vai ei, eli onko aihetta esim. 5-minuutin jäähyyn (joka olisi kyllä ollut tuosta liikaa).

No, ei tästä nyt kannata sen enempää jauhaa, kuten ei tuosta Tarvaisen tilanteestakaan. Tosiasia on, että tuomarit tekevät peleissä virheitä, ja varmasti niitä tehtiin eilen puolin ja toisin. Tuo Tarvaisen tapaus yhdistettynä helpohkosti tulleisiin pariin ratkaisevaan Tappara-ylivoimaan vain nyt sattuivat eilen olemaan niin merkittävässä roolissa, että sai yleensä niin analyyttisen ja rauhallisen D4:nkin pois tolaltaan. Tosiasia kuitenkin on se, että kaikkia näitä kolmea Tapparan maalia edelsi melkoisen luokaton Ilveksen pelaaminen:
- 1. maalissa Ilves-pakki antaa "jättösyötön" vastustajan siniviivalla suoraan Tapparalle ja kaatuu vielä sen jälkeen.
- 2. maalissa Tappara sai täysin rauhassa rakentaa kahden miehen maskin maalille ja pelata vetopaikan Bissetille.
- 3. maalissa...no joo, ei tarvinne kauheasti selitellä.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Re: Re: Re: ***tuttaa

Viestin lähetti D4

Oletko varma, että Kruus piti Nemolle "puhuttelun"? Voisiko olla mahdollista, että tuomari tarkisti Nemon naamasta, tuleeko verta vai ei, eli onko aihetta esim. 5-minuutin jäähyyn (joka olisi kyllä ollut tuosta liikaa).

Asiaa sen enempää jauhamatta totean, että hallin kuvaaja sattui kuvaamaan "rintapotretin" Nemosta ja tuomarista ja siinä kyllä tuomarin ilmeistä ja sormella osottelusta päätellen puhutteli Nemoa, aika ankaraan sävyyn.
 

axheart

Jäsen
Maalivahtien peluutuksesta

Mitenkään ottamatta kantaa siihen peluutetaanko Tapparassa näillä perusteilla, on sellainen peluutus ollut tapana aika monissa seuroissa, joissa on ollut kaksi ns. tasavahvaa maalivahtia.
Lehto kommentoi viime Jyppi vuodesta, että oli helppo valmistautua, kun pelattavat ottelut tiesi jo hyvissä ajoin (siis periaatteessa) ja peluutus meni juuri kolme-neljä ottelua toinen ja sitten toinen mokke. Samoin Tepsi ilmeisesti käytti tätä tyyliä tässä viime kausina, jolloin aina muutaman peli peräkkäin luukulla olevaa molaria voidaan treenata ehkä hiukan kovemmin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös