HCK 2012–2013

  • 163 938
  • 372
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
LeKi oli ehkä hitusen aktiivisempi, ja sai lähinnä pitempiä pyörityksiä HCK:n päähän. Muutoin peli oli kyllä aika tasainen, ei LeKi niin ylivoimainen ollut kuin mitä numerot kertovat.

Taisinpa jotain kirjoittaa otteluseurantaketjuunkin...
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Ilahduttavasti HCK yllätti tänään Hokin sen kotijäällä. Konttila on tuonut kiekko varmuutta alakertaa ja kun vielä muutkin ymmärtäisivät ettei sitä tarvitse joka paikassa roiskia niin sehän alkaisi näyttää lätkältä. Nyholm oli ensimmäistä kertaa se ÄIJÄ, jota olen odotellutkin. Åstenin maalikin vapautti varmasti kaverin paineita. Nämä yllätyspisteet maistuivat, joten huomenna voi lähteä vapautuneesti pelaamaan Joensuuhun.
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
HCK ja lainat

HCK on ottanut ilahduttavasti pisteitä sarjakärjiltä (Jukurit ja Hokki), joten siinä mielessä tyytyväinen saa olla. Nyt jos käyttää valmentajien suosimaan sanaa "katsotaan pisteiden taakse" niin fakta on se, että näissä pisteissä ovat olleet HIFK lainat suuressa roolissa. Mitä tapahtuu sitten kun näitä lainoja ei enää ole? En haluaisi olla pessimisti, mutta jotenkin pitäisi saada "omat jätkät" pelaamaan sitä valmentajan haluamaa peliä sillä näillä jätkillä pitää pärjätä 31.1.2013 jälkeen. Omien jätkien rooli on ollut aika pieni, poislukien maalivahtipeli sekä puolustus, joissa on suhteessa ollut vähemmän lainoja. Rannan ajama filosofia peluutuksesta on hälyyttävästi lainojen varassa. Hyttinen-Forsström-Mörsky on pysynyt samana, mutta ei paljon mikään muu. Jukurit voitto oli hieno asia ja näitä voittoja tarvittaisiin myös näitä "päävastustajiakin" vastaan, jotta ei annettaisi "helppoja" pisteitä niille. Hienojen voittojen merkitys nollaantuu samantien. Miksi joukkue ei pelaa yhtä isolla sydämellä näitä samoissa pisteissä olevien kanssa?
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Nyt pitää ihan kehua tämän päivän HCK:ta. Joukkue oli selvästi Sportia vastaan parempi. Aaro Peltonen pelasi maalilla erinomaisesti ja välillä oli vähän tuuriakin, mutta niin oli toisessakin päädyssä. Hallilla oli hyvä tunnelma ja nyt oli vähän sitä viime keväistä tunnelmaa havaittavissa. Yksi ihmetyksen aihe pelaavassa kokoonpanossa on. Miksi Sandberg pelaa eikä esim. Linke tai Kettukangas. En ole vielä kertaakaan nähnyt, että kaveri osaisi antaa syötön lapaan. Yleensä Sandbergin lavasta lähtee hillitön purkukiekko. Tänäänkin meinasi HCK:n päädyssä soida kun kaveri "avasi" Sportin hyökkääjän rintaan! No onneksi siitä ei tullut maalia, mutta ihmetyttää vain kaverin peliaika.
Tämän päivän HCK:n kun saisi vielä jalkeille noita Lekejä, Sapkoja sekä Akatemioita vastaan. Jotenkin tuntuu, että näitä sarjakärkiä vastaan joukkue pelaa huomattavasti paremmin kuin ns. päävastustajia. No yksi päävastustaja onkin keskiviikkona vastassa kun karavaani matkaa Vantaalle.
 

Iiro#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, (HCK, K-Vantaa)
Alkuasetelma illan peliin lähdettäessä oli mielenkiintoinen. Sport tuli hakemaan revanssia kauden aikaisemmasta pelistä minkä HCK vei nimiinsä 4-5. Sportin sairasosasto ei näytä tyhjenevän hirveästi ja Lukko avuistakaan illan kokoonpanossa oli enään Jere Laaksonen. Sport paukuttaa viiden ottelun voittoputkessa ja HCK kaatoi keskiviikkona sarjakärjen Jukurit. Red Army saapunut paikan päälle tukemaan omiaan ja HCK viides kenttä täydessä miehityksessä.

Ensimmäinen erä alkoi täysin Sportin hallinnassa. Ajassa 03:00 vapauttava syöttö HCKn Tomi Mustoselle läpiajoon. Mustonen laukoo aivan liian ajoissa vaikka olisi voinut pienellä harhautuksella viedä Iilahden kahville ja laittaa heti 1-0 tulostaululle kotiyleisön mieliksi. Muutama minuutti myöhemmin Sport saa maalintekopaikan jossa Peltonen suorittaa kunnon game saverin. Peltonen näyttää olevansa mies paikallaan.
Sport pyörittää hyvin HCK päädyssä ja ensimmäisen erän suurimmat onnistujat löytyvätkin kotijoukkueen neloskentästä. Jokaisessa vaihdossa nelonen(Laine-Jeskanen-Hintz) sai vietyä peliä vastustajan alueelle.
Ajassa 16:31 Nyholm nappaa koukkaamisesta jäähyn jonka aikana Sport pääsee pyörittämään ylivoimaansa joka tuottaa tulosta 17:20 Heikkinen ja Halava pelaavat Riskalle kiekon viivalle ja sieltä lähtenyt veto yllättää Peltosen täydellisesti. Peltonen juuri sopivasti nousee kurkkaaman pakin takaa missä kiekko menee ja parin pompun kautta kiekko menee puikoista sisään.
Ensimmäiselle erätauvolle lähdetään lukemissa 0-1.

Toinen erä ja HCK laittaa uuden vaihteen silmään. Uronen tarjoilee erän alkuun muutaman hienon maalintekopaikan. Tulee mieleen miehestä halvan miehen Ilari Filppula. Ei mies turhaan kanna HCK kultakypärää.
Ajassa 28:59 Salmivirralle arvotaan 2min huitominen miehen pelatessa kiekkoa maalin edessä. Samalla Pekkala Sportista ottaa väkivaltaisuus jäähyn vihellyksen jälkeisestä torikokouksesta. Neljällä neljää vastaan sopii hyvin HCKlle. Sen näkee myös kentällä. Sport puolustaa ja HCK hyökkää.
Ajassa 31:43 Laaksonen ottaa koukkaamisjäähyn ja HCK pääsee pyörittämään ylivoimaansa. Tuohilampi syöttää Mustoselle joka nopeasti kääntää takaa nousevalle Konttiselle. Konttisen tarkka rannelaukaus yllättää Iilahden ja HCK tasoittaa 1-1 ansaitusti.
Toinen erä täysin ollut HCKn ja muutama minuutti ennen erän loppua Sport saa parhaimman paikkansa, kun kultakypärä Pekkala pelataan läpiajoon. Peltonen kuitenkin nollaa läpiajon ja näyttää taas olevansa mies paikallaan.
Erän loppuun HCKn nelonen saa taas kerran hyvän pyörityksen Sportin hyökkäysalueelle jossa kova työ palkitaan maalin muodossa. Hintz kiertää maalin ja taistelee itsensä vetopaikkaan. Veto uppoaa ja syöttäjiksi merkitään ketjukaverit Laine ja Jeskanen. Maali joudutaan käydä tarkistamassa videolta, mutta siellähän se lepää kotiyleisön mieliksi. HCKn hieno toinen erä palkitaan kahden maalin muodossa ja tauvolle mennään lukemissa 2-1.

Kolmanteen erään lähdettäessä huomaa, että Sport halajaa tasoitusta. Tasoitus meinaa jo tapahtua puolen kentän vedolla erän alkuminuuteilla. Kiekko ottaa jäästä pompun ja pomppaa ohi Peltosen, mutta kotijoukkueen onneksi kilahtaa tolppaan.
Ajassa 42:48 Piiparinen ottaa jäähyn koukkaamisesta ja heti perään Jeskanen heittää aivan käsittämättömän purun ja kiekko katsomoon. HCK joutuu kahden miehen alivoimalle. Tämä kostautuu nopeasti Mörskyn tahtomaalilla aivan HCKn maalin edestä. Syöttäjiksi merkitään Heikkinen ja Riska.
Jäähyjen ansiosta Sport pääsi taas hyvin peliin mukaan. Paras paikka jäähyjen jälkeen tasakentällisillä syntyykin Sportille. Viivasta lähtee kuti jonka Tuhkanen pääsee ohjaamaan. Peltonen kuitenkin venyy kiekon tielle vaikka olikin sivuttaisliikkeessä jo menossa väärään suuntaan.
Tuomarit yrittivät sitten erän loppuun ratkaista peliä ja vihelsivät ajassa 54:06 huitomisesta jäähyn HCKn Mustoselle. Allekirjoittanut ihmettelee vieläkin tätä jäähyä, koska jo ensimmäisen erän aikana huomasin tuomareiden sallivan linjan mailankäyttöä koskien. Kuitenkin Sport ei kauvaa kerinnyt ylivoimaa pyörittää, kun Gröndahl päättää ottaa aivan turhan Kampitus jäähyn hyökkäyspäässä. Heti jäähyn alettua nähtiin taas HCKlta aivan käsittämöntä oman pään peliä. Sportin pelaajalle syöttö omalla alueella ja siinä mitattiin taas mitä Peltonen on miehiään. Hieno ja tärkeä torjunta erän viimeisillä minuuteilla.
Varsinainen peliaika päättyi 2-2 tilanteessa ja kohti jatkoaikaa.

Jatkoajasta ei ole oikein mitään kerrottavaa. Tilanteita luotiin hyvinkin vähän mistä kertoo torjunnat Peltonen 1 ja Iilahti 0. HCK unohti moneen otteeseen pelata viivan, mutta onneksi Sportin puolustus laukoi metrejä ohi maalin.

Voittolaukauskilpailu voidaan käydä ranskalaisin viivoin:
- Sportilta laukomaan Elola. Salibandy rankkari, hidastus ennen maalia ja laukaus yli 0-0
- HCKlta Mörsky. Vie Iilahden sivuttaisliikkeeseen ja ampuu ylös maalin. Tilanne 1-0
- Sportilta Meri. Vie rystylle ja Peltonen nollaa. Ei maalia. Tilanne vieläkin 1-0
- HCKlta Konttinen vuoroon. Rannelaukaus ja Iilahti nollasi. Tilanne 1-0
- Sportilta Halava ja pakko tehdä. Halava lähtee Peltosta kohti ja jäätyy totaalisesti, kun näkee Peltosen ryntäävän ulos maaliltaan ja hyppäävän Halavan jalkoihin. Käärmeenkieli iskee ja Halava nurin. Ei maalia.

HCK vie pelin 3-2 voittolaukauskilpailussa. Peltonen käy pokkaa ansaitusti HCKn parhaan pelaajan palkinnon. 1143 silmäparia sai vastinetta koko rahan edestä.

Molempien joukkueiden matka jatkuu vierasotteluin. Sport matkaa Turkuun Tuton vieraaksi ja HCK lähtee paikalliskamppailun hengessä kohti Vantaata.

edit.typo
 
Viimeksi muokattu:

BonBon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, MG#64, Juhis#50, Donskoi#72, Pulju#98
Loistava otteluraportti Iiro #21:ltä. Lisää näitä!

Miten on Kärppä kasvatti Mustonen pelannut pelaamissaan HCK:n otteluissa? Vieläkö jalat liikkuu vanhaan malliin? Ja minkälaisella sopimuksella hän pelaa..ottelukohtaisella?
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Loistava otteluraportti Iiro #21:ltä. Lisää näitä!

Miten on Kärppä kasvatti Mustonen pelannut pelaamissaan HCK:n otteluissa? Vieläkö jalat liikkuu vanhaan malliin? Ja minkälaisella sopimuksella hän pelaa..ottelukohtaisella?

ehdottomasti samaa mieltä raportista! Iiro#21 voisi tarjota apuja HCK:lekin näiden raporttien teossa. Ovat sen verran vasemmalla kädellä tehtyjä, että siinä varmasti olisi parannettavaa. Mustonen oli alussa erityisen piristävä tapaus. Jalkojen nopeudella kaveri ei loista, mutta kaksinkamppailuissa sekä maalinedusröyhkeydessä erottuu edukseen. Mustonen on tuonut varsinkin Uroseen uutta virtaa, joten on selvä vahvistus HCK:lle.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Käärmeenkieli iskee ja kiekko pois lavasta ja Halava nurin. Ei maalia.


Paitsi että Peltonen ei osunut kiekkoon eikä se lähtenyt lavasta vaan jäässä maatessaankin Halava yritti saada kiekkoa tyhjiin.

HCK:n olisi pitänyt ratkaista tuo jo varsinaisella peliajalla. Sport oli ihan kasa sitä itseään.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Jaaha, HIFK vaihtoi Tuohilammen Vaarasuohon Jukurien kanssa. Harmi, sillä Tuohilampi on ollut HCK:n yksi parhaista pakeista ellei jopa paras tällä kaudella.
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Jaaha, HIFK vaihtoi Tuohilammen Vaarasuohon Jukurien kanssa. Harmi, sillä Tuohilampi on ollut HCK:n yksi parhaista pakeista ellei jopa paras tällä kaudella.

Harmin paikka. Mutta toisaalta tämä antaa muille mahdollisuutta ottaa isompaa roolia.
 

Oranssi 73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia, HCK ja Kerho
Harmin paikka. Mutta toisaalta tämä antaa muille mahdollisuutta ottaa isompaa roolia.

Joo. Mutta ongelma on se löytyykö meiltä potentiaalisia jätkiä tuohon kiekolliseen rooliin? Tällä hetkellä pakisto täynnä 2 metrisiä tankkeja. Ainoa kuka noista "isoista" pystyy yv:tä sujuvasti pelamaan on Korkeavuori(kovan viiva ruoskansa takia).

Muutenkin oli nyt Vantaa pelissä viivalla ongelmia, muutenhan olen tyytyväinen pelillisiin asioihin tällä hetkellä.

Mielenkiintoista on myös se miten johto tähän reagoi. Mitä nyt olen saanut kuulla, että joukkue olisi tässä eikä paljoa lisämiehiä ole tulossa, vaikka kiekollisen pakin kaipuu on kova.


PS. Olisikohan se Erikson vapaana siellä ryssälässä :)

EDIT: Kysymys Mortenille. Onko IFK:n rosterissä ketään muita kiekollisesti kykeneviä pakkeja, jotka olisivat mahdollisesti käytettävissä?
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Ei, käsitykseni mukaan ainoastaan Salmi saattaisi tulla lainaan nyky-HIFK:n pakeista, ja onpa yhdessä sarjapelissä ainakin jo käynytkin. Mutta ei hän ole mielestäni Tuohilammen veroinen.

Koskakohan Kettukangas pääsee siviiliin?
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Tänään sitten jatkuu pelit ja näyttäisi olevan sama kokoonpano kuin toissapäivänä Kiva pelissä. Voittanutta joukkuetta ei vaihdeta ja toivotaan, ettei tarvitset tämän päivän jälkeenkään vaihtaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Ei jumalauta! Kaksi edellistä peliä on oikeasti kaatunut siihen, että vastustaja rokottaa allen 2 minsan pelin jälkeen. Ennakossakin tänään Ranta sanoi että alku pitää ottaa tarkasti. Ja mitä tapahtuu? Vähän yli minuutti ja Sport johtaa 0-1. Siinä vaiheessa olisi pitänyt jo ottaa se "tamilisä" ja alkaa kysymään että mitäs vittua me ollaan oikein sovittu? 0-3 tilanteessa ihan turha enää aikalisätellä.
 

Jawested

Jäsen
Olihan tänään taas sellaista kuraa tuo peli, että huhhuh. Koko touhussa ei ollut päätä eikä häntää. Oman pään virheet karmivia ja niistä vieraat rankaisivat myös kovalla kädellä. Sääliksi kävi Aaroa maalissa, vaikka hyvin pelasikin, niin tuon enempää ei yksin pysty tekemään.
Suurin pelillinen ongelma vaikutti kuitenkin olevan hyökkäyksiinlähdöt. En muista ikinä nähneeni noin epäorganisoitua avauspelaamista. Tästä syystä ei saada rintamahyökkäyksiä kolmelta kaistalta, vaan kiekkoa joudutaan roiskimaan ja taas lähteä riistämään.

Eniten silmiin pisti kuitenkin se, että joukkueessa ei ollut minkäänlaista taistelutahtoa, ei pienintäkään. Tultiin paikalle, koska kalenterissa oli peli ja lähdettiin pois. Harmitti, että tuli maksettua se ylihintainen lippu ja nähtyä noin haluton kotijoukkue.
Paska maku jäi.
 

Iiro#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, (HCK, K-Vantaa)
Itse taas näin taklaavan ja taistelevan kotijoukkueen siihen asti, kun Karvinen laittoi rankkarin sisään.

En tiedä mihin peliin Jawested vertaat tämän päivän pelin alkua. Voin kuitenkin kertoa, että tämä alku oli pitkästä aikaa oikeasti hyvä.

Hyökkäyksiin lähtö on omalla tavallaan karmeaa ja puolustus myös, mutta suurin syy tähän löytyy yhdestä faktasta joka on materiaali. HCK:lla oli 10 laituria ja 2 sentteriä tänään kentällä. Moneen otteeseen huomasi, että keskialue omassa puolustuspäässä ei pelattu oikein. Siinä kohdassa missä kuuluisi olla sentteri ei ollut ketään. "Sentteri" pelasi selkärangasta ja oli puolustamassa siellä missä laiturin kuuluisi olla. Sitten olikin välillä yhden miehen kimpussa kaksi.

Toivottavasti tulevaisuudessa saataisiin neljä sentteriä pelaavaan kokoonpanoon että tälläisiä hairahduksia ei tapahtuisi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Puolustuksessa huomaa Tuohilammen puuttumisen. Siinä oli tälle tasolle hyvä kiekollinen pakki ja hänen varmat kiekon ylösviennit sekä hyvät purut yhdistettynä virhettömään hyvään puolustuspelaamiseen sai muutkin pakit pelaamaan paremmalla tasolla.
 

RaipeRules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Oulun kärpät
Onkos Ville Laine teidän rosterissa mukana vai olenko aivan väärässä..? Huhut toisaalla tälläsestä meinaan kertoo..?
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Ville Laine ilmeisesti käväisi alkusyksystä, mutta mitään infoa ei ole kaverin tämän päivän jengistä ole tihkunut. Ei mielestäni ole jengin mukana. Eilisestä pelistä ei kommentteja voi antaa koska paikalle en päässyt. Huolestuttavaa, aikaisempien pelien perusteella, on ollut nimenomaan isot, "tyhmät", kiekon menetykset tai merkkausvirheet. Omissa on kolissut huolestuttavan paljon. Tämän lisäksi on pistänyt silmään järkyttävä kohnottaminen ja hosuminen. Ymmärtäisin jos kyseessä olisi nuoret pelaajat, mutta tämä on tarttunut lähes kaikkiin pelaajiin. Nyt on pakko saada peli siihen kuntoon, että päävastustajista saadaan voittoja. Muuten voi haaveet karsintojen välttämisestä haudata.
 

Ribari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolustava mestari
eilinen pelleily

On se aika säälittävää kun joukkue häviää 1-6 ja joukkueen paras on maallivahti.
Saa nähdä kauan Aaro jaksaa taistella kun muut vain pelailee,heti kun ollaan tappiolla.
Tänään alussa hirveä vauhti ja kun vastustaja pysyy mukana, niin omista lähtö todella vaikeaa, sitten paha kiekon menetys omissa ja viivalta veto, joka ohjataan metristä Aaron käden kautta maaliin.
0-2 karmea merkkaus virhe omissa ja naapuri pääsi poikittainsyötöstä aivan vapaasti maalilla pelaamaan vasta-aaltoon johon Aaro voinut mitään.
1-3 ensinn KA-lla tuomarivirhe siitä läpiajo ja RL joka maalivahdin kädestä sisään.
1-4, 1-5 ja 1-6 täysin haluttoman joukkueen esityksiä, nämä maalit tehtiin kaikki läheltä kakkos/kolmoskiekoista jossa ainoastaan maalivaht yritti pelata.
Jos ei nyt puolustukseen saada apuja, kuten sentteri osastollekin niin ollaan kyllä aika k.....ssa.
Ps. Lukjanov otti 2 täysin järjetöntä jäähyä, Nyholm ei tee kentällä mitään, ei ihme jos pelaa HIFK rosterissa kun ei edes täällä pärjää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Nyholmin peli on heikentynyt huomattavasti sen jälkeen kun Salmivirta jäi saikulle. Tällä kaudella Bobby on esittänyt parasta peliä kun Salmivirta oli sentterinä ja Åsten toisessa laidassa.
 

Jawested

Jäsen
Itse taas näin taklaavan ja taistelevan kotijoukkueen siihen asti, kun Karvinen laittoi rankkarin sisään.

En tiedä mihin peliin Jawested vertaat tämän päivän pelin alkua. Voin kuitenkin kertoa, että tämä alku oli pitkästä aikaa oikeasti hyvä.

Vertaan sitä esimerkiksi Jokipoikien eiliseen pelin alkuun. Vieraslaatikossa ensimmäinen 5-7 minuuttia niin isännän elkein, kun pystyy pelaamaan. Eihän kotijoukkue päässyt edes omista pois alussa.

Toki faktaa on se, että HCK:n materiaali ei ollut tosiaan edes paras mahdollinen, mutta faktaa on myös se, että HCK jää materiaalissa lähes jokaiselle vastustajalle, joita sarjassa on. Tätä puutetta pitäisi pystyä kompensoimaan pelitavallisesti, mutta tällä hetkellä myös valmennus jää suurimman osan vastapuolen koutsien jalkoihin.

Toki jokaisella on omat mielipiteet, mutta ensimmäisessä erässä laukaukset vieraille 9-24, joista suurin osa hyviltä paikoilta, taululla 0-2 ja jatkuva paniikki joka tilanteessa, ei ole minun käsitykseni hyvästä aloituksesta.
 

Iiro#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, (HCK, K-Vantaa)
Tottakai HCK jää pelaajamateriaaliltaan aivan kakkoseksi pelissä kuin pelissä. Nyt kuitenkin pelin alussa laitettiin miestä seinälle ja yritettiin taistella. Tällä kertaa ei valmistautumisesta tai halusta kiinni.
HCK - TUTO pelin alku oli aivan karmeata. Siinä oltiin aivan juoksijan roolissa ja TUTO pelasi. Jokipoikia vastaan edes alussa oli sellainen olo, että kyllä tästä voi jotain tulla.
Omasta mielestäni HIFK voisi nyt kunnioittaa yhteistyösopimusta ja antaa jotain pelaajia lainaan vaikka A-junnuista. Ei tolla materiaalilla kuuhun mennä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös