uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Mihin mahtaa olla Jätit matkalla? Paljon saa tapahtua, jos kärkiporukat aikoo tosissaan haastaa. Treenattava olisi useammin ja kovemmin. Näkyisi varmasti myös Peliittojen antamina lainapelaajina hyötykäyttöön. Valmennuksesta homma tuskin tulee piiputtamaan.
 
Kussa on mun hopotiti?

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Pelaajamäärällisesti Giantsien joukkue taitaa olla aika lailla kasassa. Uusia pelaajia on tullut paljon rosteriin ja tilastoja katsomalla joukkue ei liene ainakaan kummemmin heikentynyt. Jos joku osaa joukkueesta paremmin kertoa, niin kaikki tieto on tervetullutta.

Viime kauden tehopelaajista Juho Veneskari ja Tomi Stylman jatkavat. Ikävä kyllä Eetu Rasalahti ja Kim Ranta-Aho eivät ilmeisesti ole enää mukana. Vai vieläkö heidän jatkonsa on mahdollista? Kyle Mooren jatkokin lienee positiivinen asia.

Välivuotta pitänyt Jesse Peltonen tulee olemaan sarjan parhaimpia pelaajia, mikäli on/pääsee samaan vireeseen, kuin ennen sapattivuotta. Todella tervetullut paluu. Juha Suni pelasi vain yhden pelin viime kaudella, joten lasketaan hänetkin uusvanhaksi jätiksi.

Hyökkäykseen on tullut lisäksi Serbiasta nuori sentteri Viktor Kastel, Karhu HT:ssä ihan hyvin tilastojen perusteella pärjännyt Esko Gröhn, LeKin junnuissa Mestistä pelannut Saku Aavajoki, Olli Leinonen HAKI:sta ja Mikael Vasara KaPa-51:stä. Näistä pelaajista on vaikea tilastojenkaan perusteella sanoa juuri mitään.

Mika Juvonen ja Remy Pennanen jatkavat maalissa ja muualta on hankittu Ville Viskari ja Roope Tolvanen. Viime kaudella 1-maalivahtina torjunut Joonas Tiippana lähti Kalajoelle. Tämänkään osaston tulevasta tasosta ei ole mitään arviota heittää.

Puolustukseen uusina ovat tulleet Joona Appelgren KooKoo:n B-junnuista, arviolta hyvä vahvistus tälle tasolle Perttu Hynönen Ranskasta, Jarno Jokipakka LeKin junnujen Mestisjengistä ja Michal Zak Slovakian U20 sarjasta. Viime kaudella Giantseissa sekä Titaaneissa lainalla pelannut Niko Kosonen lienee puolustuksen luottopelaajia alkavalla kaudella. Jatkavat pakit eivät tilastojen perusteella häikäise, mutta eipä heitä kannata dumatakaan, kun ei parempaa tietoa ole tarjota.

Mielenkiintoisia hakuja nämä nuoret ulkomaalaiset ja "ympäri Suomea" on haalittu nuorehkoja, kaiketi potentiaalisia pelaajia. Hynönen, Kosonen ja Peltonen tuovat kokemusta, kukin enemmän tai vähemmän. Jännä nähdä, miten toinen Suomisarjakausi tuosta käynnistyy. Yritetään uskoa, että sijoitus kohenee ja karsinnat vältetään.
 
Viimeksi muokattu:

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Kausi alkoi shokkivoitolla K-Espoosta ja odotukset tälle päivälle olivat korkealla. Riemu ei kauan kestänyt, vaikka voittikin Giantsien laukauksien perusteella ylivoimaisesta hallinnasta huolimatta tänään.

Ulkomaalaiset ovat saaneet kelpo alun ja Juho Arminen on jo ylittänyt viime kauden pistesaldonsa. Puolustuksessa on Hynösen parina aloittanut Peliitoista ilmeisesti lainalla oleva Juhani Merikanto. Joukkue vaikuttaa viime kautista kovemmalta ja kahden pelin tilastojen perusteella voisi olla mahdollisuus jopa keskikastiin. Mutta suhdanteet vaihtuvat tällä tasolla nopeasti ja alun perusteella ei voi liikaa päätellä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Alku oli jäätävän kova, mutta Jyväskylästä karvas tappio. Riemun kanssa Jätit todennäköisesti tulevat taistelemaan samoista sijoituksista, joten keskinäiset pelit ovat tärkeitä. Tuosta Espoo-voitosta on kuitenkin äärimmäisen hyvä jatkaa.
 
Kussa on mun hopotiti?

HENRIII

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat & HC Giants
Helpot pisteet sarjajumbo Muik Hockeylta 1-6-voitolla. Peli oli ihan hyvännäköistä, mutta parannettavaa khyllä vielä näyttäisi olevan. Ykköskenttä oli tänään yllättävän vaisu, odotin khyllä enemmän ja pistetehtailua heiltä. Ehkä säästelyä sitten vaan kovempiin peleihin?
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Pinnoja on ropissut todella hyvin kun kohta kolmannes alkusarjasta on pelattu. Tällä tahdilla ei tarvitse pelätä putoamispeikkoa, mutta pelejä on vielä runsaasti jäljellä ja rosterikin näyttää elävän ja otteet heittelee pelin sisälläkin.

Onko kellään tietoa, kuinka hyviä vahvistuksia nämä Aksila ja Aavajoki ovat? Aksila taisi tulla lainalle SaPKosta, Aavajoki jo aiemmin LeKi:stä.

MuiK:ia vastaan kokoonpanosta puuttuivat ainakin Juha Suni, Jesse Peltonen ja Kyle Moore. Liekö jotain vaivaa taustalla vai muita kiireitä?

Juhani Merikanto on nyt Peliittojen mukana, kun taas Eetu Rissanen on ollut Jättien apuna.
Nyt kun Pelicansissa loukkaantumistilanne alkaa lähennellä pikkuhiljaa katastrofaalista, on Peliitat saanut jo siipeensä pelaajamenetyksinä. Tässä vaiheessa on oikeastaan onni, että Peliitoilta on vain 1 lainapelaaja mukana, etteivät poimi ylöspäin useampia. Ellei sitten Giantsien omat pelaajat ala kohta kelpaamaan, jos oikein ohueksi alkaa materiaali mennä. Toki se voisi olla piristys joillekin Giantsien pelaajille päästä kokeilemaan Mestiksessä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Giants on näyttänyt hyvää esimerkkiä Päijät-Hämeen isoveljilleen Peliitoille ja Pelicansille, kuinka tappioasemassa pelataan. Lauantaina kotiottelussa Jätit 0-4-tappiolla, mutta siitä huolimatta päälle painettiin aivan täysillä, mutta ei kuitenkaan ylilyöden. Ei mitään pakkohätäilyä, ei turhautuneita mailan paiskomisia jäähän epäonnistuneissa tilanteissa ja pelitaktiikassa pysyttiin kiinni. Selkäranka ei katkennut saati edes taipunut missään vaiheessa ja Giants sai tehtyä tuosta surkeasta tilanteesta oikean ottelun.

Ja sitten vielä. Jesse Peltonen. Hän on kuin joku 2020-versio Ville-Veikko Väkeväisestä. Luistimen liike ei kärkitasoa, mutta kädet käy ja järki pelaa ainakin kaukalon puolella kuin Gilleten 4-teräinen partaveitsi. Pystyy höynäyttämään vastapuolen pakkiparin ihan vaan paikallaan seisoen, kuten Väkeväinen vanhoilla päivillään. Tosin Ville-Veikko pelasi loppuaikansa pakkina naruttaen hyökkääjiä.

Kuka löisi vielä Peltoselle niin ison tukun dollareita takataskuun, että mies innostuisi vielä johonkin Lasse Virenin pururatalenkkikouluun... Liukkaammalla liikkeellä noilla käsillä taikoisi tehoja aikaan Mestiksenkin puolella.
 
Kussa on mun hopotiti?

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Uskomaton venyminen ja niukimalla mahdollisella tavalla ylempään jatkosarjaan!
Giantsin kautta voidaan pitää jo nyt menestyksenä. Paljon on kovia pelejä nyt edessä. Giants on varmasti inhottava vastustaja isommilleen, sillä riveistä löytyy taitavia pelimiehiä. Toivottavasti ryhmä pystyy reenaamaan laadukkasti, sillä muuten lunta tulee tupaan tuulemalla ja kottikärryissä. Pelitaidoista ja tahdosta homma ei jää kiinni.
 
Kussa on mun hopotiti?

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
Lukko - HIFK
 • 1.90
 • 4.45
 • 3.20
Sport - Tappara
 • 3.75
 • 4.00
 • 1.83
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy