Hayley Wickenheiser HC Salamoihin

  • 41 726
  • 303

laatokka

Jäsen
Hege ei ilmeisesti ole katsonut yhtään Suomi-sarjan peliä, ainakaan kärkisellaista, koska ei ollenkaan tajua mistä puhuu. Kyse ei ole siitä ottaako joku asia lujille tai ei ota. Suomi-sarja on kuule ihan täysverinen miesten jääkiekkosarja, missä vauhti ja voimankäyttö on parhaimmillaan ihan Mestis-luokkaa. Siis MIESTEN sarja, ei naisten, eikä lapsien. Mainoskikka tai ei, minusta kyllä koko sarjaa pistetään moisella tempauksella alta lipan. Hyväntekeväisyysottelut ym. ovat moista show:ta varten.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Vaikka kuinka olisi miesten sarja, jos nainen tahtoo yrittää, antaa yrittää. Jos ei riitä rahkeet, niin sitten ei riitä, mutta turha tuomita etukäteen.
 
Itsekin...

...kuulun niihin, jotka eivät usko ameriikan tytön pärjäävän Suomen neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla (Suomi-sarjan edelle menee ehdottomasti myös A-nuorten sm-sarja). Mutta, kun luupää amerikkalainen on ja joukkue idean toteuttamiseen löytyi, niin miksikäs ei. Onneksi seuraava HC Lightningsien vastus on lohkojumbo AaKoo, ehkä he armahtavat ladya sen verran ettei koviin tööttäilyihin lähdetä, ainakaan metsästysmielessä. No, huomenillalla olemme jälleen viisaampia asian suhteen...toivottavasti peliluvat on kunnossa!?
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Suotko eagle myös sen, jos mies HALUAA pelata esim. naisten SM-liigassa niin antaa hänen yrittää...

Tarkkailijan kanssa olen eri mieltä nuorten SM-sarjan paremmudesta Suomi-sarjaan nähden, ainakaan kärkiporukoille (Diskos, HCSalamat, Jokipojat, SaPKo ym.) ei junnut pärjää.
 

Rooster

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS (pesiksessä KPL)
Heh, täällä näköjään moni suhtautuu jopa vihamielisesti siihen, että nainen haluaa kokeilla siipiään miesten sarjassa. Minusta se on Wickenheiserin oma asia, varsinkin kun Suomen jääkiekkoliitto on hänelle luvan antanut. Sehän on vain hyvä, että ihminen uskaltaa joskus kokeilla jotakin erilaista, yllättävää. Totta on, että tuo fyysinen puoli voi olla ratkaiseva ongelma, mutta uskoisin, että mailankäsittely- ja luistelutaidossa Hayley ei ainakaan häviä Suomisarjan pelaajille.
 

zamuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
"Hayley Wickenheiser HC Salamiin"

Pakko lähettää tsättiviesti, pahoittelut siitä...

Minkähänlaista makkaraa tuo HC salami oikein on? HC viittannee hard coreen, joten salami on tavallista rankempaa... Se, että maailman parhaaksi naiskiekkoilijaksi tituleerattu pelaaja menee salamiin, tarkoittanee, että hänestä tehdään makkaraa.

Tämä kyllä kuulostaa hieman tylyltä operaatiolta. Olen toki tietoinen siitä, että uran ehtoopuolella olevia hevosia viedään makkaratehtaalle, mutta nyt aktiivinaiskiekkoilijoitakin pistetään lihoiksi... Mihin tämä maailma onkaan menossa?
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Kyllähän C-junnukin voi olla parempi mailankäsittelijä ja luistelija kuin jotkut miehet, mutta ei hänkään nyt samaan kaukaloon silti hyppää! Eipä naisella paljon itsekritiikkiä ole, tai sitten hän ei oikein tajua, mihin ryhtyy.
 

Brandon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Kylläpä täällä on teilattu Wickenheiser totaalisesti. Sarjassa pelaa paljon heppoisempiakin pelaajia ja ei heitäkään ole telottu sairaalakuntoon, onko naisten luusto ja lihakset sitten niin paljon heikompia ettei se kestäisi yhtä hyvin taklauksia kuin miesten kroppa?

Suomi-Sarjassa pelaa paljonkin samankokoisia ja jotain pienempikokoisempakin pelaajia kuin Hayley ja hyvin ovat pärjänneet. esim. Antti Ahola 169/59, Pekka Heinonen 173/72 ja
Juhana Repo 168/75. Edellyttäen tietysti, että Wickenheiser on oppinut ottamaan taklauksia vastaan ja sopeutuu taklauspeliin.

Mielenkiinnolla jään odottomaan hänen dybyyttiään Salamien paidassa, huomenna hän ei taida vielä pelata?

Vielä uutinen asiasta..
http://www.mtv3.fi/urheilu/uutiset.shtml?hockeynight/julkaisut/148087
 
Viimeksi muokattu:

Brandon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Iltalehden liittessä oli mielenkiintoista juttua Hayleysta. Strategiset mitat ovat lehden mukaan 175/77.
Hagmanin kommentit eilisten harjoitusten perusteella:
"Täytyy sanoa, että pelasi kyllä helvetin hyvin. Paljon paremmin kuin odotin, Hagman pyörittelee päätään."
"Pakkohan se on päästää pelaamaan, oli se niin hyvä. Vasta peleissä nähdään, kuinka hän kestää fyysistä peliä."

Lainauksia jutusta "Wickenheiser ei eroa kaukalossa miehistä ulkonäkönsä puolesta juuri lainkaan. Suojukset ovat yhtä paksut kuin muillakin ja olemus sähäkkä. joukkueessa on monta pienempääkin pelaajaa"

"Paremmin se laukoo kuin monet meidän jätkät." -Maalivahti Lauri Kokko.

Kannattaa lukea iltalehden urheiluliite jo on mahdollista, siinä on koko aukeaman kokoinen juttu Wickenheiserista, mukana myös kuvia harjoituksista. Siinä pidetään myös aika varmana, että Wickenheiser tulee pelaamaan Suomi-Sarjassa.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Varmaan käsitätte, kunka erilainen fyysinen rakenne on esim. samankokoisella miehellä ja naisella. Eikä Kanadankaan naismaajoukueessa tule koskaan vastaan 190 senttisiä ja 90 kiloisia miehiä, jotka taklaavat sitten tosissaan ja "miesmäisesti".
Tyrmään henkilökohtaisesti täysin moisen pelleilyn.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Aika rajoittuneita ovat vastustajien kommentit täällä...

En ymmärrä mitä joku siinä voi hävitä jos joku nainen haluaa kokeilla taitojaan Suomi-sarjassa. Siinähän kokeilee, jos ei pärjää, niin sitten varmaan lähtee kotiin.

Kaikille sivistymättömille sitten tiedoksi että nainen ei niin suuresti eroa miehestä, että hän suoraan hajoaisi taklaukseen. Varsinkin kun kyseessä on ihan ammatikseen treenannut nainen, jolla on myös kokoa suhteellisen paljon. Kyllä Hayley varmaan normaali taklaukset fyysisesti siinä kestää kuin mieskin. Kulmaväännöt sun muut voivat sitten olla eri asia.

Tsemppiä vaan Wickenheiserille!
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Ihmetyttää tosiaan asian herättämä kiihko. Perusturvallisuus näköjään järkkyy, kun nainen muuttuu jääkiekkotapahtuman objektista (cheerleader) subjektiksi (pelaaja).

Samoin ihmetyttää, kuinka paljon kanadalaisen naisjääkiekon asiantuntijoita palstalta löytyykään. Itse en ainakaan oman tietopohjani perusteella uskalla sanoa juuta enkä jaata Wickenheiserin mahdollisuuksista pärjätä Suomi-sarjassa. Ennakkotapaukset puuttuvat.

Nykyisellä Suomi-sarjalla ei valitettavasti ole juurikaan media-arvoa eivätkä pelit hirveästi vedä katsojiakaan, vaikka nousut ja putoamiset ratkaistaankin urheilullisin perustein. Näiden tosiseikkojen valossa ovat tällaiset mediatemput minusta erittäin tervetulleita koko sarjan kannalta. Vaikka homma osoittautuisi käytännössä sellaiseksi pelleilyksi tai vaaralliseksi leikiksi kuin jotkut täällä varoittelevat, niin vaikea sen silti on kuvitella aiheuttavan suurta vanhinkoa itse sarjalle. Edellyttäen tietysti, että kokeilu osataan lopettaa ajoissa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En suo, koska miehillä on mahdollisuus pelata vertaisiaan vastaan ja saada vastusta miehissäkin. Tämä nainen tahtoo lisää haastetta ja se haaste löytyy vain parempia vastaan pelatessa, eli miehiä vastaan. Miksi siis ei saisi yrittää? Jos mies on taas niin paska ettei pärjää kuin fyysisesti voimakkaampana naisia vastaan, niin voi katsoa itseään peiliin. Fysiikka ei noilla mitoilla ole este, vaan lähinnä se miten tottuu kontaktiin tai on tottunut. Että osaa ottaa taklauksen vastaan jne. Vauhdilla ja taidolla pystyy väistämään paljon. Mielestäni kummaa että kun nainen tahtoo hakea uutta haastetta, niin hänet tuomitaan näin jyrkästi. Ilmeisesti kyseessä henkilöt jotka eivät ole ikinä itse pelanneet tai ovat olleet niin huonoja pelaajia, että olisivat tahtoneet pelata tyttöjä vastaan, jotta edes voimalla olisivat voineet pärjätä. Tai sitten puhtaasti sovinisteja.
 
Viimeksi muokattu:

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ihmetyttää itsekin miten jyrkästi tytön kokeilu on tuomittu tällä sivulla joittenkin toimesta. Onko pelkona miehisen sukupuolen pelko siitä, että nainen tekee heidät naurunalaiseksi kaukalossa?

Matti Hagman totesi Ilta-Sanomissa, että "Se pisti silmään, että hän pelasi todella oikeaoppisesti ja teki sellaisia asioita, joita osaa tehdä vain kokenut ja hyvin valmennettu pelaaja."

Voi olla, että kyseessä on jopa hyvä vahvistus Salamoille tällä kaudella, ainoastaan naisten MM-kisat keväällä estävät koko kauden pelaamisen.

Selaisin tuossa alkuillasta kanadalaisten sanomalehtien nettisivuja ja tosi paljon Wickenheiserin pelaaminen Suomessa on saanut palstatilaa. Samantapaiset uutiset olivat niissäkin lehdissä kuin oli suomalaisissakin ja mm. Hagmanin kommentteja oli siteerattu.
Ja lehden mukaan laukaisukin oli oivassa kunnossa, ymmärtääkseni parempi mitä miehisten seuratoverien.

Flikan otteita varmasti seurataan tarkasti Kanadassa. Nyt ei passaa täällä Suomessa mokailla, pidetään pimusta hyvää huolta!

Joo, ainoa mikä harmittaa on se, että pelaajatar ei tullu Jääkotkiin ;) ;).
Mutta hyvällä tuurilla hänet nähdään Ukissa, jos Salamat on karsinnoissa.

Olisi ihan kiva juttu, jos joku tekisi ihan jutun ensimmäisestä pelistä jossa hän pelaa, tälle sivustolle. Asia on mielestäni sen verran kiinnostava.
 

pp33

Jäsen
Onhan se hienoa, että vielä löytyy näitä oikeita vanhan ajan herrasmiehiä. He tuntevat ylempinä olentoina vastuunsa heiveröisistä naisista, joille maailma olisi yksinään aivan liian vaarallinen paikka. Hienoa, että joku on aika ajoin paimentamassa näitä hairahtuneita kertomalla, ettei heidän paikkansa ole suinkaan kaukalossa rikkomassa heikkoja luitaan. Hus, kotiin nyrkin ja hellan väliin siitä!

Juu, eagle tuossa yläpuolella kirjoitti saman, mitä itsekin ajattelin. Uskoisin Wickenheiserin tietävän tasan tarkkaan mihin on lähtenyt mukaan, ei hän ensimmäistä kertaa pelaa miehiä vastaan.

Voihan toki olla, että hän ei pärjää, mutta paha asiasta on etukäteen lähteä itkemään. Tuskin moni on aikaisemmin nähnyt Wickenheiserin pelaavan tai ylipäätään tietää hänestä yhtään mitään. Onpahan vaan nainen. Jos se on niin kova paikka, niin ajatelkaa kyseistä henkilöä jääkiekkoilijana.

Lieneekö essulu se Salami-joukkueen pelaaja, joka joutui luopumaan pelipaikastaan Wickenheiserin hyväksi? Ainakin vastustus on kohtuulisen aktiivista.

Mistä nuo satakiloisetpakit muuten aina ilmestyvät maailmaa parantamaan?
 

keskikatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit, HIFK, sympatiat aina SaiPalle
Juu ollaan solidaarisia ja kohdellaan Wickiä vain pelaajana muiden pelaajien joukossa. Toivottavasti pelaajatkin pelaavat samaa peliä edelleen ja eivät nimiä kattele, muuten selasin niin nopeasti viestit tuleeko Wick' olemaan häkkipää vai ilman?
Kivahan se olisi ollut kanadan tyttö kotkan pakasteteltassa nähdä vaan kun noi Teukkojen vierailut on tältä kaudelta ohi, meinaan olisi ollut olosuhteissa ihmettelemistä.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
käännetäänpäs vähän tuuliviiriä

Jos Haley-popilla menee pelillisesti hyvin, niin miten hän mahtaa tottua taklauksiin? -Mihin helvetin taklauksiin? Perkele sillehän täytyy pistää kertoen heti alusta, että mailaa tulee varmasti käsille, päähän ja kaiken lisäksi vielä haaroväliin, vaikka kenties se ei häntä haittaa niin paljoa kuin meitä "herrasmiehiä" eli, jos vaan on tarpeeksi sisukas kestämään tätä hakkaamista ja selästä ajoa niin teretulemast tän vaa....
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
En pelaa Salamissa kiekkoa. Minua taas ihmetyttää, että miesten sarjoihin ollaan tälläkin palstalla hyväksymässä tosta noin vain naista, vain sen takia, että se on aneemiselle Suomi-sarjalle mainosta tai antaa naisen nyt yrittää... Varmaan Salamat pojat pistävät mainostempaukseksi rintaliivit joka kotipeliin. Miksi ihmeessä pitää sotkea naisia miesten sarjoihin? Eivät miehetkään änkeä naisten peleihin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Pitääkö se vääntää rautalangasta? Pitää. Sen takia naisten tuleminen miesten sarjoihin on huomattava asia, koska naisilla on todellakin erilainen ruumiinrakenne ja heillä on huonommat harjoitteluolosuhteet, jne. Niinpä jos joku uskaltaa silti kokeilla, juuri näiden ennakkoluuloisten sovinistien joukossa, niin todella hienoa. Jos pärjää, vielä hienompaa. Miehet ovat fyysiseltä rakenteltaan vahvempia, heillä on tarpeeksi haastetta pelata miehiä vastaan, eikä suinkaan helpottaa urakkaansa pelaamalla naisia vastaan. Naisille taas tuo vaan tuo lisä haastetta, kun miehien sekaan joutuvat. Kyse on siitä että Wicki on ylivoimainen naisissa ja tahtoo pelata vertaistensa seurassa(siis taidollisesti, fyysisestikkin), miksi ei anneta mahdollisuutta kokeilla.
 

zamuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä se on vaan niin, että naisten paikka on kotona kotitöitä tekemässä. Ompelu ja ristipistot ovat voimistelun lisäksi ainoita naisille sopivia harrastuksia. Fyysinen kilvoittelu on naiselle sopimatonta sillä naisen ruumiinrakenne ja fysiikka eivät kestä rasitusta kuten miehillä. Lisäksi raamattu, koraani, kama sutra ja muut pyhät kirjat kieltävät naista asettumasta miehen asemaan.

Nyt olisikin aika puuttua tilanteeseen kansanliikkeellä, jonka avulla tämä epäpyhä perusarvojen polkeminen saadaan loppumaan. Viimeisetkin miehisyyden rippeet ollaan riistämässä meiltä. Ei ihme, että homojen määrä on nousussa. Juuri tälläiset tilanteet hämmentävät ja häiritsevät nuoria kasvuvaiheessa.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Myönnät sentään, että naisilla on erilainen ruumiinrakenne eagle. No sehän on se koko pointti.Nainen ei tule pärjäämään miesten sarjoissa kuin testosteronilla pumpattuna. Miksi pitäisi pärjätä? Onko se sitten oikea suuntaus? Se ei ole sovinismia, jos erottaa selkeästi urheilussa miesten ja naisten sarjat. Oletko valmis ottamaan niitä miehiä, jotka eivät heikkojen fyysisten ominaisuuksiensa vuoksi pärjää miesten kanssa naisten sarjoihin vahvistukseksi? Siitähän vasta se soppa tulisi. Ja vielä päälle päätteeksi ylivoimaiset sprintterimiehet juoksemaan hevoskilpailuihin...
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti essulu

No sehän on se koko pointti.Nainen ei tule pärjäämään miesten sarjoissa kuin testosteronilla pumpattuna.
Miksi hän ei saisi kokeilla? Mitä sinä siinä häviät jos NAINEN sattuisi pärjäämään Suomi-sarjan joukkueessa? Kokeilkoot, omahan on asiansa. Vakuutukset ovat kuulemma kunnossa, ja kuuleman mukaan Hayley on taitava luistelija, jota ei ihan jokainen satakiloinen pakki edes saa kiinni.

Minä ainakin mielenkiinnolla odotan miten pärjää, ja mitä saa aikaan. Loistavaa että uskallusta riittää ja haluaa kokeilla rajojaan. Ei Wickenheiser tänne pelleilemään tullut.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Sama kysymys sinulle, Footless: Oletko valmis ottamaan niitä miehiä, jotka eivät heikkojen fyysisten ominaisuuksiensa vuoksi pärjää miesten kanssa naisten sarjoihin vahvistukseksi?

Kokeilla saa nainen, jos kerran luvan on saanut, mutta se on mielestäni show:ta , ei vakavasti otettavaa jääkiekkoa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti essulu
Sama kysymys sinulle, Footless: Oletko valmis ottamaan niitä miehiä, jotka eivät heikkojen fyysisten ominaisuuksiensa vuoksi pärjää miesten kanssa naisten sarjoihin vahvistukseksi?
Yritä nyt hyvä mies ymmärtää. Mies on luonnollisesti naista raskasrakenteisempi ja lihaksikkaampi. Jos joku mies tosiaan pelaa jääkiekkoa ja ei pärjää fyysisesti miesten sarjassa, voi lopettaa pelaamisen. Jokaisella miehellä on mahdollisuudet treenaamalla päästä siihen kuntoon että pärjää miesten kanssa.

Wickenheiserilla on täysin päinvastainen tilanne. Hän on naisten sarjoissa ylivoimainen, eikä saa vastusta omissa sarjoissaaan. Sen takia hän haluaa hakea lisää haasteita miesten sarjasta. Tässä tapauksessa Suomen säännöt sen sallivat ja hän sai mahdollisuuden kokeilla Kirkkonummella. Hienoa.

Että mikä sinua siinä risoo? Pelkäätkö että tulevaisuudessa joku nainen vie sinun pelipaikkasi? Vai haudotko muuten vaan pyhää vihaa naisia vastaan? En muuten ymmärrä tälläistä täysin lapsellista ristiretkeä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös