Haukkojen muistolle

  • 9 540
  • 63

masu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kahdentoista vuoden pituinen taistelu alkaa olemaan pian ohi.

Kiitoksia peleistä.

Haukkojen muistoa kunnioittaen,

masu
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Täytyy katsoa, jos lähtisi Kouvolaan katsomaan Haukkojen historian viimeistä ottelua. Harmittaa pirusti. Erityisesti KoJon vuoksi. Nämä on todella paskoja asioita, mutta elämä on.
 
Kiitos Haukoille hienoista peleistä ja hyvästä taistelusta. Aina ei ole ollut onni ja olosuhteet myötä. Mutta niin vain on lintu pysynyt siivillään.

Todetaan nyt tähän loppuun, että kyllä Haukkojen parhaat pelit pelattiin silloin, kun mitään Mestis-hömppää ei ollut vielä olemassakaan. Divarin playoffseissa taisteltiin SaiPaa, Kiekko-67:aa ja Pelicansia vastaan, ja kruununa liigakarsinnat KalPaa vastaan. Radiossa tuli vieraspelejäkin, selostajana Hermanni Seppälä(?), ja niitä selostuksia tuli kuunneltua silloin kun ei vieraspeleihin paikanpäälle päässyt.

Voi niitä aikoja.
 

Makke

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Todella masentava uutinen ja olen vilpittömästi pahoillani niin Haukkojen pelaajien kuin kannattajienkin puolesta. Haukat on vaan jotenkin kerännyt sympatioitani sisukkaasti taistelevana joukkueena ja tiukkana kilpakumppanina TuTolle. Taas on yksi vanhoista poissa ja tilalle tulee tietysti joukkue jostain pirun kaukaa. Mestiksestä on kehittymässä todellinen maakuntasarja enkä näe siinä mitään positiivista mestiksen jatkoa ajatellen. Epäilen, että koko mestis kokee jossain vaiheessa Haukkojen kohtalon.

Muistoa kunnioittaen
 

jarnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
FNM hockey club
Harmittaa vietävästi Jäkeläisten puolesta ja niiden, jotka ovat tehneet kovaa työtä seuran eteen.
Tässä voi olla seurauksena lumipalloilmiö ja pelkään pahaa että haukat ei jää ainoaksi seuraksi joka ei jatka mestiksessä ensi vuonna.

Mestiksen kiinnostus on lopahtanut ja syitä on monia, joita on turha lähteä kaikkia tässä ruopimaan. Katsomoon on vaikea saada ihmisiä kannustamaan, kun panokset mestiksessä ovat mitä ovat ja digiboxista näkee pientä kuukausimaksua vastaan ihan tarpeeksi urheilua.
 

Dante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vanhana Järvenpääläisenä harmittaa - toki jo nähtävissä ollut - lopputulos: Uusimaalaisen jääkiekon katoaminen kokonaan. Erityisesti harmittaa seuran ahkerimpien taustavoimien, talkooväen ja uskollisten kannattajien puolesta, joille nyt julkistettu päätös on varmasti katkera paikka. Monessa Järvenpääläisperheessä on Haukkojen eteen uhrattu sydänveren lisäksi kelpo tukku €uroja. Haukkojen värit olisivat ansainneet enemmän. RIP.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Onhan tämä tilanteena täysin perseestä.

Eniten melkeinpä harmittaa, että Järvenpäässä ei nähtäne edustuskiekkoilun uutta nousua ainakaan kovin pikaisella aikataululla. Taustajoukot ovat niin pienet ja kilpailu niin kovaa, että tilanne vaikuttaa turhan tukalalta. Helvetin lujaa menee Järvenpään urheilulla.

Mitäs sitä nyt käydään katsomossa, kolmosdivarin futistako? Pari vuotta sitten kaikki oli vielä "hyvin", mutta nyt järvenpääläinen huippu-urheilu kulkee syvällä suossa. Kyllä lähes neljänkymmenen tuhannen asukkaan kaupungissa pitäisi olla riittävästi potentiaalia yhden Mestis-joukkueen elättämiseen. Mutta ei, kun ei.

Itse asun nykyään Lappeenrannassa, joten pääsen onneksi seuraamaan tiiviisti SaiPan otteita. Vaikka SaiPankin peleissä elää tunteella mukana, on Haukat kuitenkin aina ollut SE joukkue. Voehan perse.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ikävä asia suomalaiselle jääkiekkoilulle ja erityisesti järvenpääläisille kiekkoaktiiveille.

Tämä herättää lisää kysymyksiä Mestiksen tulevaisuudesta ja itse asiassa koko järjestelmä joutunee suurennuslasin alle. Miksi näin piti tapahtua? Kenen syy tämä on? Ketään tuskin voi suoraan osoittaa sormella, mutta väkisinkin mieleen hiipiin Liigan sulkeminen kuusi vuotta sitten ja siitä alkanut Mestiksen näivettyminen. Niin tai näin, mutta toivottavasti samanlaisia kohtaloita ei tule lisää. Pahoin pelkään, että tulee..

Päällimmäisenä muistona kaukalosta jäi mieleen ystävänpäivän ottelu 14.2.06 Haukat-Jukurit, jonka olin katsomassa. Haukat sai tämän johdosta ikuisen ystävän paikan sydämessäni.

Haukkojen muistoa kunnioittan,

Jape
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Vaikkakin odotettu uutinen, niin silti pahalta tuntuu. Voin vain yrittää kuvitella teidän Haukka-fanien fiiliksen juuri nyt, rajumpaa iskua fanin kasvoihin ei ole olemassakaan. Kiitos hienoista vuosista Suomalaisen jääkiekon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja erityisesti kiitos hienoista kamppailuista akselilla Vantaa-Järvenpää. Tuskin lohduttaa yhtään, mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Ehkä me kohtaamme vielä joskus tulevaisuudessa? Voimia Järvenpäähän.

Ja anteeksi edellisen Tikkurilan ottelun Ruutanoiden huudot liittyen Haukkojen rahatilanteeseen. Hävetti seuraavana päivänä ja hävettää edelleen. Uskon, että jokainen Ruutana liittyy mukaan tähän anteeksipyyntöön.

HCM
 

ToniKopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Voi Voi! Niin monta kertaa totesin "kova joukkue toi Haukat" kun Hermes kävi ottamassa kuokkaan Järvenpäässä. Ja tulihan ne Liigakarsinnatkin teillä käytyä, joka on helvetin hieno suoritus! Kyllä tää on merkki jostain pahemmasta... Ei tätä voi käsittää... RIP Haukat
 

Blue80

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Osaanotto myös KalPan Etelä-Suomen Susiklubi-leiristä!

Harmittaa pirusti juurikin Johanneksen ja muiden tosi taistelijoiden (sammakkoprinssi? ...) puolesta (tarkoitan sitä jengiä, joka oli viime kaudella Kuopiossa käymässä).


-Jari
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä syö miestä. Pääkaupunkiseudulta käsin operoivalle TuTo-fanille Järvenpään poistuminen kartalta merkitsee jälleen muutaman lähiottelun katoamista. Hyvinkään menetys oli jo perseestä, nyt sitten seuraava uhri. Voi vain kuvitella Haukkafanien tuntemuksia, syvät surunvalittelut tapahtuneen johdosta.

Kiitokset Haukoille, toivottavasti vielä tapaamme.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Jape kirjoitti:
Tämä herättää lisää kysymyksiä Mestiksen tulevaisuudesta ja itse asiassa koko järjestelmä joutunee suurennuslasin alle. Miksi näin piti tapahtua? Kenen syy tämä on? Ketään tuskin voi suoraan osoittaa sormella, mutta väkisinkin mieleen hiipiin Liigan sulkeminen kuusi vuotta sitten ja siitä alkanut Mestiksen näivettyminen. Niin tai näin, mutta toivottavasti samanlaisia kohtaloita ei tule lisää. Pahoin pelkään, että tulee..
Jos tuohon uutiseen voi luottaa niin seuran 12 vuoden Mestis/Divari ajalta ei ole yhtään positiivista tilinpäätöstä niin syy ei ole suljetun liigan vaan Haukkojen huonon sijainnin.
Pelaajien houkuttelun ja pelaajapohjan takia loistava paikka, mutta taloudellisesti heikompaa paikkaa saa hakea.
Vastaavan kokoinen paikkakunta muualla Suomessa olisi pitäny Mestis seuran pystyssä,
mutta Uudenmaan ja Pääkaupunkiseuden tarjonta samanlajin ja muiden kilpailevien viihdemuotojen kanssa on huomattavasti kovempaa kuin muualla Suomessa.

Valitettavaa Haukkojen kuolema, mutta viitteitä siitä on ollut ilmassa useampana vuotena.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Taas on jääkiekkoliiton pamput saaneet yhden tiimin ajettua tälläiseen ratkaisuun. Milloin nämä onttokallot ymmärtävät, ettei näin voi jatkua?

Savonlinnasta toivotan Haukoille voimia ja tulevaisuutta kuitenkin, eihän sitä koskaan tiedä. Vaikeaa se on täälläkin päin mutta en toivo enää tuota kohtaloa kellekään.

Kyllä on Savonlinnassakin tullut katsottua muutamia SaPKo-Haukat otteluita ja varmasti vielä joskus niitä nähdään lisää. Luotetaan siihen!
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Osanotto täältäkin, omalla tavallaan sympaattinen ja jo perinteikäskin divariseura on pian poissa.

Haukat nyt ei ehkä joensuulaisittain aivan mielenkiintoisimpia vastustajia ollut eikä seuran kohtalo yllätys, mutta ei se muuta miksikään sitä asiaa, että tapaus on erittäin ikävä. Ei tällaista toivoisi yhdellekään seuralle. Toivottavasti edustuskiekkoilu jatkuu Järvenpäässä, vaikka sitten siellä kakkosdivarissa. Pääsee sieltäkin taas ajan myötä varmasti ylöspäin.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Ei ihan kauhea yllätys tämä päätös mutta ikävä uutinen kuitenkin. Haukoissa on eri nimillä ollut potkua divarissa vuosien varrella. Hodo koutsina, Jan Lehti koutsina, Vilenin Jaska ikitsempparina viime kauteen saakka... Personaallisuuksia ja rehtiä amatööritsemppiä ei koskaan ole liikaa missään sarjassa.

RIP. Ja Raijalle terveisiä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
R . I . P.

Miten olisi 1 min hiljainen hetki kaikissa Mestis-halleissa viimeisellä kierroksella?

Muistoa kunnioittaen,

Pekutti
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
Monia hienoja pelejä mahtuu tuohon 12 vuoteen, mitä Haukat KooKootakin vastaan pelasi. Yksittäisenä pelaajana Haukoista jää mieleen Vilen, joka teki maalin joka pelissä, minkä kouvolassa pelasi.
Toivottavasti saatte kunnon porukan mukaan "via dolorosalle" kouvolaan niin saadaan hieno päätös Haukkojen taipaleelle mestiksessä tällä erää.
Tiedän tunteen, joka sielläpäin on.. Vittumaista..
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
pekutti kirjoitti:
R . I . P.

Miten olisi 1 min hiljainen hetki kaikissa Mestis-halleissa viimeisellä kierroksella?

Itse en lähtisi ihan näin rajua linjaa vetämään. Jos mulla olisi mahdollisuus vaikuttaa asioihin, niin keräisin kaikilta muilta Mestis-seuroilta kolehdin, jolla kustannettaisiin Haukkojen matka viimeiseen otteluun Kouvolaan luxus dösällä ja yö Kouvolan hotellissa joka jätkälle pelin jälkeen. Kun 10 seuraa löis vaikka 500 euroa tiskiin, tämä onnistuisi. No ei tämäkään muuta vettä viiniksi, mutta olisi edes jotain.
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Paljon muistoja KalPa-kannattajassakin Haukkojen kohtalo herättää. Kahdesti KalPan Mestis-aikana tuli myös Järvenpään halli valloitettua, sinäänsä historiallista että varsinainen ensimmäinen KalPa-kannattajien toimesta Mestiksessä järjestetty vierasmatka suuntautui juuri Järvenpäähän. Ja kyllä, muistoissa elää vielä Liigakarsinnatkin, joihin tullessaan Haukat aiheutti lähinnä kysymyksen: "Mitkä ihmeen Haukat?".

Lopuksi vielä Järvenpäässä 5.2.2005 pelatun Haukat-KalPa ottelun jälkitunnelmissa tuotettua tekstiä:
Haukat on kyllä joukkueena sympatialistani kärkipäässä. Vaikka joukkue ei materiaaliltaan sarjan kärkipäähän kuulu, joukkue ei tyydy riipu-raasta-räiski-linjalle, vaan pelaa iloisen hyökkäävää kiekkoa. Two thumbs up!
Lennä vapaana ja korkealla!
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Pahoittelut täältäkin päin Järvenpäähän.Tulee itsellekin hieman huono olo ja haikeus tälläisten uutisten tultua tietoon.Aina kirpaisee tälläiset uutiset,rakkaudesta lajia kohtaan sarjaporrasta katsomatta.Toivotaan kumminkin itse hienon lajin jatkuvan siellä jollain tasolla.Joukkue itse oli ihan hyvä nähdäkseni.Toivotaan parempaa huomista ja päättäjiltä viisautta ja tekoja nyt jo tänään.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jani82 kirjoitti:
Jos tuohon uutiseen voi luottaa niin seuran 12 vuoden Mestis/Divari ajalta ei ole yhtään positiivista tilinpäätöstä niin syy ei ole suljetun liigan vaan Haukkojen huonon sijainnin.

Ahaa, KalPa-fani Jani82 tuli taas haaskalle, jottei hänen pelkonsa eli liigakarsnnat toteutuisi. Tokihan siinä KalPa joutuisi todennäköisesti vaihtamaan sarjatasoa, kun Jukurit ja Sport olisivat liigakarsinnoissa vastassa. Herran jestas sentään, kuka jaksaa vielä puolustaa suljettua SM-liigaa??? Näköjään Jani82!
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Ketkä ovat lähdössä katsomaan KooKoo-Haukat-peliä?

Ajattelin vain kysyä. Harvoinhan todellakin tällaista Via Dolorosaa näkee. Tosin Englannissa kävi samalla tavalla London Racers-joukkueelle.

Kuvia Racersien viimeisestä ottelusta:
http://www.londonracers.co.uk/gallery/uploads/C7DevilsA201105EIHL/C7DevilsA201105EIHL_A_044.jpg
http://www.londonracers.co.uk/gallery/uploads/C7DevilsA201105EIHL/C7DevilsA201105EIHL_A_058.jpg
http://www.londonracers.co.uk/gallery/uploads/C7DevilsA201105EIHL/C7DevilsA201105EIHL_A_070.jpg
http://www.londonracers.co.uk/gallery/uploads/C7DevilsA201105EIHL/C7DevilsA201105EIHL_A_075.jpg

Olen sitä mieltä, että Haukkoja tulisi muistaa myös viimeisessä KooKoo-ottelussa. Todella sympaattinen seura ja tätä ei olisi toivonut kenellekkään. Mestis häviää, kun Haukat häviää.
 
Jani82 kirjoitti:
Jos tuohon uutiseen voi luottaa niin seuran 12 vuoden Mestis/Divari ajalta ei ole yhtään positiivista tilinpäätöstä niin syy ei ole suljetun liigan vaan Haukkojen huonon sijainnin.

Kyllähän totuus on tosiaan siinä, että ensimmäiseksi on aina peiliin katsottava. Nuo yllä mainitut faktat kertovat sen, että jotain olisi silloin liigakarsinnan jälkeisinä hulluina vuosina pitänyt tehdä.

Mutta kyllä osoittaisin myös sormella suljettua liigaa. Eihän Haukat koskaan nousua tosissaan yrittänyt, liigakarsinnoissakin lähdettiin Rindellin Harrin sanoin vain tekemään kiusaa isommille.

Mutta avoin liiga synnyttää ilmiöitä. Pelaajia, yksilöitä, persoonia, joita hallille tullaan katsomaan. Pelättyjä, vihattuja, inhottuja.

90-luvun puolivälin SaiPa, josta Järvenpäähän tuli usein runkosarjan peleihinkin bussilastillinen väkeä. Ja vastaavasti Järvenpäästä satapäin ihmisiä katsomaan, josko tällä kertaa pystyttäisiin lappeenrantalaiset nujertamaan. Harvoin pystyttiin, katkerimmat musitot Haukkojen debyyttikauden pudotuspeleistä, SaiPa jatkoon 3-0, ja vuotta myöhemmin liigaan.

Kari Eloranta ja Pelicans. Pätee samat kuin edelliseen. Monesti oltiin Lahdesta liikkeellä useammalla bussilla. Ja mielestäni tämä peli oli Haukkojen menestysvuosina se oikea paikalliskamppailu. Ahmat oli pussileukojen rinnalla pikkuveli. Näillä peleillä oli merkitystä vielä runkosarjan viimeisillä kierroksilla, vaikka sarjasijoitukset olisivat olleet jo selvät.

Ja viimeisenä tietysti Tamin Kärpät. Vaikka Haukat/KJT olisi rämpinyt sarjataulukon alapäässä, keräsi Juhani Järvenpään jäähalliin aina sen noin tuhat katsojaa. Pienellä varauksella mukaan myös viime kauden KalPa, vaikkei kuopiolaisista voi Kärppien kanssa puhuakaan samassa mittakaavassa.

Jos vastaavaa miettii nyt, niin mikäpä joukkue kiinnostaisi sellaista jääkiekkoa satunnaisesti lähinnä paikallislehden ja teksti-tv:n välityksellä seuraavaa tavallista tallaajaa niin paljon, että hän lähtisi hallille? Etenkin kun oman joukkueen otteet ovat menneet penkin alle. Ja mistä Mestis-paikkakunnalta saadaan nykyisin lähes säännöllisesti joka peliin vähintään se yksi fanibussi keskellä viikkoakin liikkeelle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös