Haukat - K-Vantaa 24.2.2004

  • 1 688
  • 17

Afan

Jäsen
Ketju! Avaa!

Jämäkkä aloitus.

Etukäteen ajatellen kenties jopa kauden tähän mennessä kiinnostavin Mestis-ottelu, jossa oma suosikkini ei pelaa. Perusteluna yksinkertaisesti se, että panokset alkavat olla korkeita. Häviäjän tie pudotuspeleihin alkaa olla kivinen, eivätkä ne ole mitään pikkukiviä – kunnon siirtomaalohkareita pikemminkin.

Ajankohtakin esipudotuspelipaikalliskamppailulle on mitä otollisin. Onhan tiistaina kulunut tasan kaksi kuukautta joulusta, minkä kunniaksi vietetään toista nimipäivääni. Minua saa siis onnitella varmasti, pelaavien joukkueiden kannattajista luultavasti vain toista ryhmää.

Asetelma lienee se, että Kiekko-Vantaa on joukkueista pelivoimaltaan hieman vahvempi, mutta Haukkoja puoltaa kotietu ja itseluottamus. Huhujen mukaan vantaalaisten joukkuehenki ei ole edellisten kausien tasolla, mikä saattaisi osaltaan selittää umpisurkeaa vierastilastoa. Tiedä häntä, mutta Haukoilla on henki päällä, eikä KiVan tyly 0-5-tappio Mikkelissä mairittele. Joukkue joko herää Järvenpäässä tai sitten ei kohta enää tarvi herätä.

Prosentit Haukoille 44-19-37.

Avainroolissa on maalivahtipeli. Kaksi kokematonta veräjänvartijaa suurten panosten kamppailussa. Heikki Kokkonen vs Antti Niemi (tai sittenkin Tommi Niemelä). Kumpi on voittajatyyppi, kumpi hermoilee ja on heikoin lenkki?

Tänään, tässä ja nyt arvioin, että Haukkojen mahdollisuus selviytyä kahdeksan parhaan joukkoon on 23 %, Kiekko-Vantaan 45 %.

Jos Haukat vie huomenna pisteet 2-0, ’kyllä play offseille’-prosentti on Haukoille 29 ja KiValle 29. Eli käytännössä Haukkojen voitto kylläkin luonnollisesti parantaisi joukkueen mahdollisuuksia, mutta myös kasvattaisi riskiä, ettei kumpikaan joukkueista pääsee pudotuspeleihin. Joita taas haluan nähdä, joten KiVa saa sympatiani.

Jos Kiekko-Vantaa vie pisteet 2-0, sen jatkoonpääsyprosentti on 60, Haukkojen 9.

Tasapelin myötä prosentit olisivat lohipaidoille 47, Haukoille 17.

Jännä olisi nähdä, mitä tapahtuisi jatkoajalla. Normaalistihan noin puolet jatkoajoista tuottaa voittomaalin, mutta kun vastustajalle ei lisäpistettä saisi missään nimessä antaa, ei suuriin riskeihin olisi kummallakaan varaa. Toisaalta ainakin Haukat pelaisi itseään pistejaollakin ulos jatkopeleistä, joten pistettä olisi kaikesta huolimatta haettava riskilläkin.

Oman mielenkiintonsa kamppailuun tuo henkilökohtaisesti myös se, että se on ensimmäinen, jonka Joni Hakoselta haukkapaidassa näen.

Hyvinkäällä miehet jatkavat talkoita sarjapaikan pelastamiseksi, jotkut muut tekevät jossain muualla jotain muuta.

EDIT: listitty ilkeämielinen typo.
 
Viimeksi muokattu:

amorphous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo. HIFK.
Varsin kattava ketjunavaus Afanilta.

Itse odotan ottelulta paljon. Vantaalaisten vieraillessa Järvenpäässä on yleensä nähty kiihkeätempoinen ja fyysinen kamppailu, toivottavasti pelin tärkeys ei tänään näyttäydy varmistelun muodossa.

Uskon Haukkojen mahdollisuuksiin. Jatkoaikavoitto Hokista antoi varmasti lisää itseluottamusta sekä uskoa omaan pelaamiseen ja sitä kautta playoff-paikkaan. Vantaa on ollut -kuten useasti on jo todettu- surkea vierasjoukkue, kun taas Haukat on koko kauden ollut kotonaan selvästi vaarallisempi kuin vieraskaukaloissa.

Pieni materiaaliylivoima Vantaalla toki on. Haukkapuolustus saa jälleen kerran venyä taitojensa ylärajoille, jos voitosta aiotaan tosissaan taistella.

Veikkaus: kotijoukkueelle 5-3.
 

Afan

Jäsen
Eikö kellään muulla ole mitään sanottavaa? Höh.

En hehkuttanut turhaan. Hyvä peli. Kuumia tunteita ja dramatiikkaa.

Tarkan euron avauserä oli fifty-fifty. Maalipaikat 4-4. 0-1-maali meni aika pitkälti haukkavahti Heikki Kokkosen piikkiin. Hyvä laukaus Miikka Lindholmilta, mutta täysin torjuttavissa olisi ollut.

KiVan Antti Niemelle ei ottelussa helppoja tehty, joten nuorten vahtien taisto meni Niemen hyväksi.

Toinen erä oli vantaalaishallintaa. Maalipaikat 3-6. KiVan ylivoimakin toimi järvenpääläisten vastaavaa paremmin, vaikka Tuomas Luotosen menetyksen jälkeen ylivoiman loppuhetkillä Jaska Vilen karkasikin läpiajosta pelin tasoittamaan.

Vantaan hallinnan myötä erän lopun 1-2-maali oli pelitapahtumiin nähden ansaittu. Haukkojen pakkipari Minkkinen-Huhtaniemi otti tilanteesta jo toisen miinuksensa. Lindholmin osumaan parivaljakko oli syytön, mutta Olli Julkunen pääsi iskemään liian vapaasti liian läheltä.

Vantaa oli pari erää parempi, mutta päätöserässä toistui sama kuin ilmeisesti Haukkojen edellisessäkin kotipelissä. Haukat tuli tosi vahvasti peliin mukaan. KiVa oli kuitenkin tarkkana, joten paineesta huolimatta kotijoukkue sai aika vähän todellisia maalipaikkoja.

Loppu olikin aika draamaa. 47 rangaistusminuuttia viiden viimeisen peliminuutin sisään. K-Vantaa lahjoitti Haukoille tasoituksen, ja Haukat kiitti lahjoittamalla KiValle voittomaalin jatkoajalla. Lisää näitä!

Kokeneiden pelurien hermokontrolli petti. Jukka Hakkaraisen ja Marko Fromin turhaakin turhemmat kakkoset antoivat avaimet varsinaisen peliajan lopulla ihan turhaan Haukoille. Ja niinhän se Hakkaraisen poikittainen kostautui. Kaksi erää huonoa ylivoimaa pelannut Haukat vyörytti peräti kahdeksan ylivoimakutia maalia kohti, ja Timo Suuronen väänsi pelin tasoihin.

Ja sitten vaihdettiin rooleja. Hakkarainen sai kaiken anteeksi (ainakin melkein, pistehän Haukoillekin jäi), kun hermokontrolli petti vuorostaan vastustajan leirissä. Näin Jonni Talaksen mailan heilautuksen vihellyksen jälkeen, mutta sitä en nähnyt, että Talas tosiaan Hakkaraista keihästi. Kokeneelta pelaajalta aika karu moka.

Viisi minuuttia ylivoimaa jatkoajalla, ja kuten odottaa saattoi, maalihan siitä tuli. Sinikuuppa Mikko Kainulainen vippasi läheltä sisään.

KiVa on täysillä play off-kisassa mukana, kunhan hoitaa TuTon torstaina. Haukat on sillassa. Pisteestä on vähän iloa, kun kaveri vei kaksi.

Joku voi olla eri mieltä, ilmeisesti onkin, mutta illan onnistujiin nostaisin ehdottomasti päätuomari Tommi T. Laitisen. Loppu oli tuomarille vaikea, mutta kokonaisuus oli erinomainen. Linja piti, ja pelaajien annettiin pelata, eikä jokaista kaatumista vihelletty.

Vantaalta mainitsemisen arvoisia ovat ainakin kaksi maalia värkännyt ykkösvitja Julkunen-Kainulainen-Linnonmaa sekä Kolehmaisen yhtä hölmöä kakkosta lukuunottamatta pelkkiä plussia papereihini kerännyt pakkipari Nyrhinen-Kolehmainen. Maalintekijä Lindholm ja Tuomas Nikoskelainen olivat myös hyviä. Teemu Sainomaalla oli paljon paikkoja, vaan ei onnistumisia.

Haukkojen kirkas ykkönen oli läpiajomaalin viimeistellyt Jaska Vilen. Puolustajista Fredrik Vara pelasi perushyvän pelin. Tasoitusmaalin tsempannut puolustuja Suuronen oli muuten aika näkymätön, mikä lienee pakille ihan hyvä juttu. Omissa ei soinut, ja kaupan päälle tärkeä maali.

Sunnuntaisen Hokki-ottelun ratkaissut ketju Taanonen-Vilhunen-Salmi ei onnistunut luomaan koko ottelussa ainuttakaan kunnollista maalipaikkaa.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
On sanottavaa.
Kiihkeä ja värikäs peli,jossa Haukat toteutti tuttua´pelaa vain äärimmäisessä hädässä´taktiikkaa.Tällä kertaa kyseessä olivat 3. erän 10 ensimmäistä minuuttia.

Oikeastaan vain KiVa- peleissä pelataan fyysistä kiekkoa ja rähistään asiaan- ja lajiinkuuluvasti.Tässä kookkaamaalla Vantaalla oli lievä etu.Vähän olen eri mieltä tuomarista Afanin kanssa.Muutaman kerran vain kosto vihellettiin.Paras esimerkki oli Haukkojen onneksi Hakkaraisen jäähy Ilolan(muistaakseni) ärsyttävän jälkitönimisen jälkeen.Talaksen piti sitten mennä lopussa Hakkaraiselle kostamaan ja 2 pistettä meni pahimpaan mahdolliseen osoitteeseen.

Jaska oli taas hyvä.1. maali oli mahtava tahdonnäyte.Minuutin alivoimahuhkimisen jälkeen vielä spurtti läpiajoon.Ykkösketjussa Asikainen ei pelannut 3.erässä.Syy saatta löytyä raportista,en vielä lukenut.Minusta pelasi kuitenkin huonosti ja antoi kauheita kikkasyöttöjä,kun olisi eteenpäin pitänyt mennä.Eteenpäinmenosta antoi esimerkkiä hyökkäyksen kärjessä useastikin rynnistänyt peruspakki Vara.Talaksen otteita olen ihmetellyt pitkään.Puolustaja,jolla ei ole laukausta ollenkaan,semmoisen sutaisun osaa vain.Joskus niitä sitten joku sörkkii maaliin.

Vantaasta seurasin erityisesti entistä KJT:n kulttipelaajaa Matti Luomaa.Mies on saanut voimaa lisää.Valitettavasti tämä on vienyt luistelusta entisen Bambimaisen epävarman sulokkuuden.
Aika ehtivä kaveri nykyään ja liikkuu laajalla säteellä.Maalivahti Niemi ei pelannut mailapeliä ollenkaan ja aiheutti kädettömyydellään pari läheltäpiti tilannetta.Torjujana ihan hyvä.

Pudotuspelipaikka sitten Haukoilta käytännössä meni.

edit:vielä Afanille.Kakkosketjun Salmi laukoi ahkerasti ja pari kertaa jopa vaarallisesti.Kolmaanteenhan ketju hajoitettiin,kun Taanonen siirtyi Asikaisen paikalle ykköseen.
 
Viimeksi muokattu:

amorphous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo. HIFK.
Viestin lähetti Afan


Joku voi olla eri mieltä, ilmeisesti onkin, mutta illan onnistujiin nostaisin ehdottomasti päätuomari Tommi T. Laitisen. Loppu oli tuomarille vaikea, mutta kokonaisuus oli erinomainen. Linja piti, ja pelaajien annettiin pelata, eikä jokaista kaatumista vihelletty.

Ei vihelletty ei. Kuten ei myöskään KiVan tavaramerkiksi muodostunutta mailankäyttöä kiekottoman pelaajan estämiseen, kärkikarvaajan pysäyttämiseen, käsille lyömiseen ja yleiseen "vaudin pois ottamiseen".
Kauppi totesi jossain kaudenalushaastattelussa, että tämän kauden Kiekko-Vantaa pelaa "pohjoisamerikkalaista kiekkoa". Ilmeisesti tähän tyylisuuntaan kuuluu tuo mailalla huitominen ja kahva. Mestiksen Tappara.

Fiksu joukkue tietysti pelaa juuri niin kuin tuomari sallii. Jos pilli ei soi, ei rikettä ole tapahtunut. Mutta silti hiukan huolestuttaa, jos Mestiksessäkin pystyy menestymään roikkumalla.

Hmph, meni vähän avautumisen puolelle... Kiekko-Vantaa toki ansaitsi voittonsa, Haukkojen esitys oli pieni pettymys, ja playoff-paikan saavuttaminen on jo melkoisen hankalaa.
 

#14

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Vantaa
Mielestäni jo moneen kertaan parjattu tuomari Laitinen? oli koko kauden surkein esitys Mestiksessä näkemistäni.
Jo ensimmäisessä erässä oli nähtävissä, että peli karkaa käsistä.

Mielestäni molemmat joukkueet pelasivat juuri niin kuin tuomari antoi pelata (kahvaa, koukkua ja roikkumista). Ainoa positiivinen puoli ko. tuomarissa oli se, että muutama puhdas taklaus sallittiin, toisin kun monen muun tuomarin toimesta.

Peli kokonaisuuten oli varsin sekava ja kaukan hyvästä jääkiekko viihteestä. K-Vantaalla oli jo voitto käsissä, mutta "yllättäen" ei taas pää kestänyt vantaalais pelaajilla. Pisteet kuitenkin kelpasivat varmaan joukkueella ja tietysti myös Ruutanoille.
 
Viimeksi muokattu:

spesu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk ja mestisjengit
Viestin lähetti ELÄKELÄINEN
Talaksen otteita olen ihmetellyt pitkään.Puolustaja,jolla ei ole laukausta ollenkaan,semmoisen sutaisun osaa vain.Joskus niitä sitten joku sörkkii maaliin.

No täytyy kyllä hieman antaa eriävä mielipide. Kyseisen pakin otteita monta vuotta seuranneena voinen sanoa, että hänen vahvuuksiaan on yleensä ollut nopea pelinavaus, hyvät syötöt ja laukaus. Olihan hän Vantaalla tehokkain pakki viime vuonna ja tänä vuonna Haukkojenkin pakeista tehokkaimpia. Koko joukkueesta ollut eniten jäällä Haukkojen tekemien maalien aikana ja varmasti useimmiten ollut rakentamassa kyseisiä maaleja vaikkei pisteitä olisi tullut. Jos pelaa lähes puolet pelistä niin kyllä varmaan tämän tasoisessa joukkueessa niitä miinuksiakin tulee eritahtiin kuin Vantaalla, jossa puolustus oli leveämpi kaikilta osin.

Eilen taisi mennä patajumiin viimehetkillä, mutta Hakkaraisen jatkuva koputtelu pohkeisiin lienee syynä tähän. Hakkaraisen loistava filmaus kruunasi pelin. Hakkaraiselle se femma olisi kuulunut siitä Ilolan suuhun kohdistuneesta lyönnistä. Tuomarit eivät olleet ihan tilanteen tasalla. Mutta harvoinhan ne ovat.

Kokkonen on saanut myös tällä kaudella aika kylmää kommenttia. Hän on nuori pelaaja ja ei voi odottaa mitään ihmeitä heti. Kokemukseen nähden ihan ok kausi alla. Haukat on pelannut kaikenkaikkiaan yläkanttiin ja voittanut kärkijoukkueita. Kaikkien lienee syytä olla tyytyväisiä. Ja muistakaa hyvät ihmiset, että suurin osa näistä pelaajista tekee muuta työtä ja silloin ei keskittyminen lätkään voi olla 100%. Liigassa on varaa arvostella enemmän kun pelaajat vain pelaavat ja niillä liksoilla pitäisi pystyä parhaimpaansa.

Usein huomaa täällä palstalla kirjoittelevien näkevän tietyistä pelaajista vain negatiiviset asiat ja virheet. Kaikillehan sattuu virheitä, harhasyöttöjä, huonoja vetoja ja huonoja päiviä. Ei ole olemassa pelaajaa joka ei joskus mokaisi, mutta omien suosikkien mokia ei vaan haluta nähdä tai ainakaan mainita niistä.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Talas on pelannut huonon kauden ja odotuksiin nähden alakanttiin.
Ehkä paras asiantuntijalausunto aiheesta on miehen oma mielipide,joka on ylläolevan mukainen.Tähän mielipiteeseen yhdyn ja olen edelleen ehdottomasti sitä mieltä,että laukaus puuttuu.
Monen muun tapaan olen ihmetellyt miehen huimia peliminuutteja.
Enkä ole täällä paljoa kehuskellut Kokkostakaan.

Molemmat kuuluvat kuitenkin suosikkijoukkueeni pelaajiin ja ovat näin n.20 suosikkipelaajani joukossa.Ei minkään muun joukkueen tekemiset kiinnosta ,niin että ne suuria tunteita herättäisivät.Edelleen kuitenkin kirjoitan joukkueen pelaajista juuri niinkuin huvittaa,enkä kaipaa opetusta missä Mestiksessä ja etenkin Haukoissa on kysymys.
 

spesu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk ja mestisjengit
Viestin lähetti ELÄKELÄINEN
Talas on pelannut huonon kauden ja odotuksiin nähden alakanttiin.
Ehkä paras asiantuntijalausunto aiheesta on miehen oma mielipide,joka on ylläolevan mukainen.

Nyt naurattaa. Eiköhän ne odotukset ole muilla olleet hiukan yläkanttiin ja tämäkin asiantuntijalausunto on kyseisen miehen oma mielipide.

Huono kausi on hiukan liioittelua jos on tehokkain pakki? Muutenhan muilla pakeilla on mennyt aivan perseelleen. Sanotaanko, että kaikki ovat pelanneet keskinkertaisen kauden niin oltaisiin lähempänä totuutta.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Arvostan Spesun malttia pikku provostani,kun ajattelin että terävyydellä tännekin saattaisi saada vähän kaivattua debattia.

Ensimmäistä Spesun kappaletta en tosin ymmärrä.Talas on mielestään pelannut alakanttiin ja olen samaa mieltä.

Vanhojen partojen ´asiantuntijakatsomon´kommentit miehen otteista toisivat täällä pelikieltoa.Samat äijät tosin ylistivät eilen epäonnistunutta Asikaista ennen tämän viltitystä.

Haukka-joukkue herättää jälleen suuria tunteita!Ties vaikka joku vielä kirjoittaisi tähän kuumaan ketjuun!
 
Viimeksi muokattu:

spesu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk ja mestisjengit
Viestin lähetti ELÄKELÄINEN
Arvostan Spesun malttia pikku provostani,kun ajattelin että terävyydellä tännekin saattaisi saada vähän kaivattua debattia.

Ensimmäistä Spesun kappaletta en tosin ymmärrä.Talas on mielestään pelannut alakanttiin ja olen samaa mieltä.

Vanhojen partojen ´asiantuntijakatsomon´kommentit miehen otteista toisivat täällä pelikieltoa.Samat äijät tosin ylistivät eilen epäonnistunutta Asikaista ennen tämän viltitystä.

Haukka-koukkue herättää jälleen suuria tunteita!Ties vaikka joku vielä kirjoittaisi tähän kuumaan ketjuun!

Voin kirjoittaa lisää tähän kuumaan ketjuun...

Peliminuuteista kannattaa osoittaa syyttävä sormi valmentajiin mutta jos ei ole laittaa parempaa tilalle niin eihän sille mitään voi ;) Ja parempaa ei todellakaan ole ollut laittaa tilalle. Pakkikalusto kun ei niin kovin leveä ole ollut.

Talaksella itsellään ei ollut mitään suuria odotuksia kaudesta. Uusimaassakin ennen kauden alkua hän kertoi, että 12h työpäivien päälle pelaaminen on aika rankkaa. Epäilemättä näin on.

"Asiantuntijakatsomojen" kommentit ovat usein aika hupaisia vaikka niissä joskus harvoin joku totuuden siemenkin voi olla.
 

Afan

Jäsen
Keskustelua, jee. Vettä kiukaalle!

Näin näpytteli ELÄKELÄINEN:
Vähän olen eri mieltä tuomarista Afanin kanssa.Muutaman kerran vain kosto vihellettiin.Paras esimerkki oli Haukkojen onneksi Hakkaraisen jäähy Ilolan(muistaakseni) ärsyttävän jälkitönimisen jälkeen.

Saat olla. Oli Lehtikin.

En muista, näinkö, mitä Ilola teki, mutta eihän siinä vaiheessa, kun pudotuspeliä jo käytännössä pelataan, voi koko ajan äijiä pienistä tönimisistä istunnolle heittää. Mutta siinä vaiheessa, kun vastustajaa isketään poikittaisella mailalla kasvoihin, vaihtoehdot ovat aika vähissä. Kosto tai ei.

Toinen vaihtoehto olisi kai ollut Ilolalle (jos nyt siis jotain teki) kakkonen ja Hakkaraiselle 5+20. Kostaja olisi kärsinyt vielä enemmän.

Näin näpytteli ELÄKELÄINEN:
Puolustaja,jolla ei ole laukausta ollenkaan,semmoisen sutaisun osaa vain.Joskus niitä sitten joku sörkkii maaliin.

Maalia kohti suunnatusta sutaisusta saattaa olla huomattavan paljon enemmän hyötyä kuin hurjasta pommista päätylaudoitukseen. Talaksen roikothan ovat oivia ohjattavia tai pienen flipperin jälkeen sisään jatkettavia.

Pettymys Talas on minunkin mielestäni ollut, sitä en kiistä. En tosin niin valtavasti Haukkojen pelejä ole nähnyt.

Näin näpytteli ELÄKELÄINEN:
Kakkosketjun Salmi laukoi ahkerasti ja pari kertaa jopa vaarallisesti.

Jep. Kyllähän noita maalipaikkoja otteluissa on aina rutkasti enemmän kuin minun papereissani. Parempi ilmaisu omille tilastoilleni olisi erityisen vaarallinen maalipaikka, mutta kun ei niin pitkästi jaksa kirjoittaa.

Eilisessä pelissä oli tilastojeni mukaan 27 maalipaikkaa. Luvusta jo huomannee, ettei kaikkia ihan hyviä kuteja ole laskettu.

Näin näpytteli amorphous:
Ei vihelletty ei. Kuten ei myöskään KiVan tavaramerkiksi muodostunutta mailankäyttöä kiekottoman pelaajan estämiseen, kärkikarvaajan pysäyttämiseen, käsille lyömiseen ja yleiseen "vaudin pois ottamiseen".

Järkyttävä sikajoukkue, jonka mailankäyttöön pitäisi puuttua ylemmältä taholta, ja jota vastaan pelaamisen jälkeen saa olla iloinen, että tahallisista vahingoittamisyrityksistä selviää mustelmilla. Tunnistatko? Ahmat Järvenpään reissulla Jan Lehden mukaan.

Ilkeitä joukkueitta siellä käy kylässä.

Vantaa kylläkin osaa käyttää mailaa, myös vihellysten jälkeen, en kiistä. Mutta nuo on kuultu jo.

Näin näpytteli amorphous:
Mestiksen Tappara.

Eikös se ole KooKoo? Kumpikin kahvaa, mutta vähemmän kuin maine edellyttäisi. Eikun...

#14:
Peli kokonaisuuten oli varsin sekava ja kaukan hyvästä jääkiekko viihteestä.

Tämähän on puhtaasti näkemysasia. Mitä on hyvä jääkiekkoviihde? Onko se välttämättä huikeaa taitopeliä ja jääkiekkoilullisia hienouksia? Kyllä minulle ainakin kelpaa oikein hyvin myös sekava peli, jossa on jännitystä, draamaa ja puheenaiheita. Eilen oli.

Oma suosikki Ahmat pelaa kolmen viikon päästä karsinnoissa. En minä odota niitä pelejä innolla suurten pelillisten hienouksien takia, vaan siksi, että pelissä on hemmetisti tunnetta mukana, ja mitä enemmän dramatiikkaa kaukalossa tuolloin nähdään, sitä parempi. Jännitystä ja hauskoja tilanteita? Kyllä!

Kunhan Ahmat vaan säilyisi. No, ei kuulu tähän ketjuun.

Tuomaritoiminnasta sen verran, että väärä ajankohta nyt on lähteä kahvoja ja koukkuja karsimaan, jos sitä ei ole koko runkosarjan aikana tehty. Kun panokset kasvavat, en ainakaan minä halua nähdä sillisalaattia, jossa molemmilla joukkueilla on yli kymmenen kaksiminuuttista. Otetaan karkeimmat pois, ja annetaan pelata.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Perinteiseen tapaan Haukkojen peli käydään porukalla kohta kohdalta läpi!

1.Ilola vs. Hakkarainen

Ilola naputteli Hakkaraista vittumaisesti päähän ihan nenäni edessä.Aika moni semmoisen kuittaa vaistomaisesti,vaikka kyseessä olisi peräti mestiksen pudotuspelipaikka.

2. Talas

Antaa mainioita lättyjä maalille,mutta laukaisutaito paljastuu,kun mies selvästi yrittää lämätä kovaa.

3.Kakkosketju yms.

Kakkosketju pelasi alkup.kokoonpanossa vain 2 erää.Salmi laukaisi kerran erityisen vaarallisesti,kerran vaarallisesti ja kerran löysästi rystyltä.
Vaan miksei Asikainen pelannut viimeisessä erässä?

4.Jääkiekkoviihde

Viime kaudella oikein odotin Haukkojen karsintapelejä,että olisi edes jotain jännättävää.´Tasosta´viis kun on oman joukkueen puolesta jännättävää,kunhan ei kylmät käy.Tänä vuonna hyväksyn sijat 9-10,koska pudotuspelipaikasta on käyty hyvä kilpa.


Ja vaikkei Afan usein käykään Järvenpäässä,niin edelleen hän ei kiistänyt eikä myöntänyt neuvoneensa äänekkäästi tuomareita ja toimitsijoita edellisessä Ahmat-pelissä.Jatkoajan alussa eilen neuvoja olisi taas tarvittu.
 

Afan

Jäsen
Tottakai käydään porukalla läpi. Kuinkas muuten?

1. Varmasti. Poikittainen maila kasvoihin on kuitenkin aika häijy kuitti.

Viestin lähetti ELÄKELÄINEN
Jatkoajan alussa eilen neuvoja olisi taas tarvittu.

Jatkoaikahan alkoi ihan oikein neljällä neljää vastaan, vaikka yleisö ei sitä yllättäen ymmärtänytkään. Virhe tuli siinä kohtaa, kun KiVan pelaajaa ei päästetty pois jäähyltä rangaistuksen loputtua. Toimitsijan virhe.

Tilannehan olisi pitänyt pelata ensin 4 vs 4, sitten KiVa-jäähyn loputtua 5 vs 4, ja sen jälkeen ensimmäisellä pelikatkolla palata jatkoajan normaaliin 4 vs 3-miehitykseen.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Viestin lähetti Afan
Tottakai käydään porukalla läpi. Kuinkas muuten?

1. Varmasti. Poikittainen maila kasvoihin on kuitenkin aika häijy kuitti.



Jatkoaikahan alkoi ihan oikein neljällä neljää vastaan, vaikka yleisö ei sitä yllättäen ymmärtänytkään. Virhe tuli siinä kohtaa, kun KiVan pelaajaa ei päästetty pois jäähyltä rangaistuksen loputtua. Toimitsijan virhe.

Tilannehan olisi pitänyt pelata ensin 4 vs 4, sitten KiVa-jäähyn loputtua 5 vs 4, ja sen jälkeen ensimmäisellä pelikatkolla palata jatkoajan normaaliin 4 vs 3-miehitykseen.


Toimitsija näyttikin epätietoiselta jatkoajan alussa ja piti jäähyaition ovea auki ja kuikuili jäälle.Minä ihmettelin,miksi kelloa ei ruuvattu takaisinpäin,kun Vantaalta meni toimitsijavirheeseen toistakymmentä sekuntia ylivoima-aikaa.
Ehkäpä Haukkojen pitäisi tehdä virheestä protesti ja vaatia uusintaottelua.Minä taidankin pitää ottelua moraalisena tasapelinä,jonka ratkaisu tuli selvän menettelytapavirheen jälkeen ellei peräti sen seurauksena.
 

Kenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Viestin lähetti Afan

Jatkoaikahan alkoi ihan oikein neljällä neljää vastaan, vaikka yleisö ei sitä yllättäen ymmärtänytkään. Virhe tuli siinä kohtaa, kun KiVan pelaajaa ei päästetty pois jäähyltä rangaistuksen loputtua. Toimitsijan virhe.

Tilannehan olisi pitänyt pelata ensin 4 vs 4, sitten KiVa-jäähyn loputtua 5 vs 4, ja sen jälkeen ensimmäisellä pelikatkolla palata jatkoajan normaaliin 4 vs 3-miehitykseen.

Näin minäkin luulin, mutta kuulemma tuo on ihan oikea tuomio ettei päästänyt jäälle. Mielestäni surkea epäreilu sääntö, mutta näin sen väätetään olevan. Eli vasta seuraavalla pelikatkolla päästettäisiin jäälle.

Lisäys: Niin ja lähteenä mm. yksi pelaaja joka pelaa Mestiksessä.
 

Mr Pilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit
Viestin lähetti Kenu
Näin minäkin luulin, mutta kuulemma tuo on ihan oikea tuomio ettei päästänyt jäälle. Mielestäni surkea epäreilu sääntö, mutta näin sen väätetään olevan. Eli vasta seuraavalla pelikatkolla päästettäisiin jäälle.

Lisäys: Niin ja lähteenä mm. yksi pelaaja joka pelaa Mestiksessä.

Höpö höpö Afanin tulkinta tuolla aikaisemmin meni aivan oikein.
Kerran vielä, jos varsinainen peliaika päättyy niin että molemmilla on yksi mies jäähyllä, aloitetaan jatkoaika 4-4. Eilisessä pelissä kun K-Vantaan jäähy päättyi aiemmin kuin Haukkojen jäähy, olisi pitänyt K-Vantaan pelaajan päästä pois ja pelin jatkua 4-5 kunnes tulee seuraava katko, jonka jälkeen olisi jatkettu 3-4.

Tää on just tätä kun luullaan tietävän jotain ja sitten kun ollaan varmasti väärässä, niin haukutaan varmuudeksi tuomarit suohon.
 

Kenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
NONIH! Olin kuin olinkin oikeassa. Muut "asiantuntijat" tyrmäsivät väitteeni täysin.

Kiitos tästä varmistuksesta.

Edit: typoo
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös