Harjoitusottelut kaudella 2024–2025

  • 29 268
  • 304

laimeasilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tänään sitä toivoisi näkevänsä jo pilkahduksia Kerhon jonkinlaisesta pelitavasta. Kahden peli otannalla se puoli on aika huolestuttavassa kunnossa. Kerho tulee lähtökohtaisesti joka ilta iskemään kentälle nimettömämmän nipun kuin vastustaja. Joten homma menee lopulta aivan metsään, mikäli vastustaja onnistuu lyömään Kerhon myös pelitavallisesti ilta illasta.

Kerho on nyt pelannut Peltosen HIFK:ta ja Piken Ässiä vastaan. En pidä kumpaakaan valmentajaa minään taktisena velhona, mutta molemmat ovat lyöneet Kerhon pelillisesti ihan pystyyn. Haaste ei ainakaan helpotu Miettisen Tepsiä vastaan, jos tunnetusti osaa syöttää, antaa painetta ja olla pirun karheakin.

Kerho on näyttänyt hitaalta, reagoi viiveellä ja syötöt eivät tunnu löytyvän. Peli on sekavaa selviytymistä. Ei tietoakaan kiekollisesta rakenteesta tai pelimalleista. Onko joukkue lopulta hidas, onko se täysin kyvytön syöttämään ja onko sillä edes tunnetta? Itse en usko että yksilöt ovat nyt nähdyn osalta ihan noin toivottomia. He tarvitsisivat taakseen todella laadukkaan pelitavan, joilla materiaalin ilmiselviä heikkouksia saataisiin peitettyä edes hiukan. Sen ymmärtää, että tuolla joukkueella voisi olla maalinteon tehokkuus täyttä tuskaa, esimerkiksi. Mutta mistä se johtuu, että vuoden ajan Kerho on luonut Liigan ylivoimaisesti (!) vähiten maaliodittamaa. Jopa sen viime kauden hyvän jakson ajan Kerhoa piti pinnalla osin loistava maalivahtipeli ja todella tehokas ylivoima.

Mä myonnän suoraan, että mulla oli kovat odotukset Mason suhteen tähän harkkakauteen. Pelitapaa päästiin hiomaan uuden ryhmän kanssa jo keväällä, muiden pelatessa pudituspelejä. Maso itsekin korosti, että nyt otetaan kaikki jo keväällä aikaisin mukaan ja korostetusti ollaan myös jäällä. Enkä nyt puhu mistään fysiikasta, hyvästä meiningistä, turvallisista tiloista, psykologiasta ja tunteesta. Vaan siitä pelistä, pelin valmentamisesta.

Tästä Kerhon pelitavallisesta sekamelskasta pitää allekirjoittaneen mielestä pystyä puhua rehellisesti, ilman että se tarkoittaisi automaattisesti että Mason kuuluisi saada potkut, tai että ei tuota joukkuetta kukaan muukaan saisi pelaamaan paremmin. Kumpikin argumentti tappaa rakentavan keskustelun. Ja Hämeenlinnassa jos missä ymmärretään mitä tarkoittaa pelitavallinen kilpailuedun luominen.

Mason ei kuulu saada potkuja, hänen kuuluu saada tuo peli kuntoon. Se on hänen ja muun valmennusstaffin vastuulla. Ja vaikka Kerho häviäisi pelejä enemmän kuin voittaisi, kuten todennäköisesti tulee tapahtumaan, pelin tulisi kuitenkin tuottaa tiettyjä laatutekijöitä, jotta niitä kuuluisia steppejä pääsisi syntymään näille meidän potentiaalisille pelaajille.

Kerho ei voi dominoida tai hallita jotain Ilvestä tai Tapparaa vastaan. Siinä taitaa tulla jo fysiikan lait vastaan. Mutta Kerhon tulisi tiettyjä vastustajia vastaan pystyä luomaan enemmän maalintekouhkaa. Ei eilisen kaltaiset tilastot Ässiä vastaan ole mistään kotoisin, ei edes harjoituskaudella. Niin suurta eroa näillä kahdella joukkueella ei ole kokoonpanon osalta. Tai niin, eilen vaikutti, että siinä olisi kahden eri sarjan joukkueet vastakkain.

Joukkueen materiaali vaikuttaa tietysti. Mutta se ei ole kaikki kaikessa. Kysykää vaikka Jukureiden, Kalpan tai KooKoon suunnilta. Tai omalta kylältä vaikka Lehkosen Timpalta tai Pennaselta.

Pelin voi saada pakettiin vaikka parissa viikossa kyllä, sitäkin on nähty. Kerhokin sen voi vielä tehdä. Riittää, että ollaan vastustajan kanssa pelitavan kanssa vähintään tasoissa syyskuun puolivälissä. Se mikä itseä huolestuttaa on se, että Lehtosen HPK:n pelaamisessa en rehellisesti näe tai ole nähnyt niitä merkkejä, että tuo olisi tuosta lähtemässä lentoon. Mikä ylipäätänsä on se peli, mitä Kerho haluaisi toteuttaa?
Mikä ylipäätään on antanut aihetta ajatella, että Maso Lehtonen saisi pelin kuntoon?

Hän ei ole Mestiksessäkään ollut mikään ”meidän pelin mies”, eikä Liigasta tosiaan ole viime kautta enempää kokemusta. On se merkillinen mies, kun näytöt on aivan nolla, mutta odotusarvo on kova. Se on se suun soitto ja paskanjauhaminen mikä nykyään Kerhossa osataan. Jättäkää se tiede vähemmälle ja raakaa duunia.
 

AIV30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk ja Pata Pori´see myös.
Sieltä se tuli selostajana suusta. Suurin suosikki runkosarjan viimeiselle sijalle!
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Vesteriselle iso hassi ja siitä eka omiin. Kukkonen taisi ottaa vähän kipeetä taklauksesta.
 

AIV30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk ja Pata Pori´see myös.
Vesterinen yritti väkisin lähtee keskeltä omasta päästä paineen alta, olisi pitänyt purkaa laitaan vaikka tyhjään paikkaan.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Suoraviivaista peliä Kerho pyrkii pelaamaan, näin viikonlopun perusteella. Tänään lauotaan ainakin enemmän.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tällä menolla Kerho luo ottelun aikana maaliodottamaa 0,6 maalia.

Ei ihan valtaisaa ryöpytystä.
 

AIV30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk ja Pata Pori´see myös.
Nyt oli Päivärinnalta huono vaihto, kiekko ei tottele ollenkaan äijää.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Nousujohteista? Jonkin verran.

Nuorisoketju pelasi pirteästi. Ylitalo ja Vesterinen pystyivät viemään peliä Tepsin päätyyn.

Huttunen jälleen harjoituskauden tehoilija? Jos ei sitten jäisi taas siihen.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Eka erä merkittävästi parempaa peliä verrattuna HIFK-otteluun. Maali omiin räikeästä Vesterisen virheestä ja muutamaan kertaan jouduttiin puolustamaan pitkiä aikoja väsyneenä.

Hyökkäyssuuntaan näytti olevan nälkää ja selkeähkö ajatus pelata melko suoraviivaisesti maalille, muutama laatupaikka hyökkäysalueen hyökkäyspelistä ja lisäksi pari suorahyökkäyspaikkaa riistoista. Itse avaamalla ei suorahyökkäykset auennut, mutta päätypeleihin ehdittiin hyvällä prosentilla. Sama oli toki toisinkin päin ja varmaankin yksi uusien sääntötulkintojen tuomia asioita yleisesti Liigaan. Ihan tasainen erä.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Kukkoselta epäonnistunut syöttö ja Tepsi pääsi siitä karkuun. Hyökkäyssinisellä ollaan toistaiseksi huolimattomia. Se pitää korjata.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Tepsillä oli jo kolme paikkaa ennen tota.
Oli, pieniä, mutta merkittäviä puolustusvirheitä ja heti avautuu paikkoja. Maalin jälkeen hyvä hyökkäyspään vaihto ja sitten paluu alkuerän tunnelmiin ja 3-1. Päivärintako se oli joka ei osannut ampua kiekkoa kahdesta pelaajasta ohi? Hän ei kyllä valitettavasti ole mennyt yhtään eteenpäin.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Yllättävän positiivinen ensimmäinen erä, toiseen palattiinkin sitten päiväjärjestykseen. Ei helvetti mitä sekoilua.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Jos yksilöistä jatkaa, niin myös Nurmi on ollut ihan unessa. Ja Päivärinta jatkaa sekoilua. Topping on ollut vahva kiekon suojaaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös