Harjoitusottelut 2007

  • 48 399
  • 172

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Pientä raporttia Bluesin otteista: En ollut peleissä ihan selvinpäin, joten yksityikohtaista raporttia peleistä en ala laittamaan, mutta jotain kuitenkin.

Jokerit-Blues. Erittäin tasainen peli. Molemmat joukkueet pelasivat yllättävän hyvä tasoista lätkää ottaen huomioon aikaisen ajankohdan. Blues pyöritti ihan kivan näköistä Ylivoimaa, mutta ainoa maali saatiin aikaiseksi 5-3 vastaan. Öhmän piti kiekkoa upeasti joukkueella ja Hutsko laittoi kiekon maaliin.

Ensimmäisen erän hallinta meni Bluesille selkeästi, mutta toisessa erässä hallinta kääntyi Narreille. Markkanen oli loistava Jokerien maalilla. Mylyniemi oli myös hyvä Bluesin maalilla. Ongelma pelissä näyttäisi olevan maalipaikkojen käyttäminen. Ihan laadukkaita maalipaikkoja oli iso liuta varsinkin ensimmäisessä erässä.

Jokerit oli päätöerässä parempi ja otti niukan voiton.

Jukurit peli oli enemmän höntsää ja vastustaja tietysti heikompi. Tuota peliä Blues hallitsi läpi ottelun, mutta todella hyviä maalipaikkoja ei tasakentällisin onnistuttu luomaan. Osala oli yritteliäs ja Laatikainen lähti rohkeasti tukemaan hyökkäyksiä. Aivan uudenlaista peliä Ladalta. Kaveri oli välillä jopa joukkueen ylin pelaaja.
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Ihan mielenkiinnosta kyselen, että miten Oskar Osala on pelannut näissä parissa treenipelissä?
 

Kapo

Jäsen
Ihan mielenkiinnosta kyselen, että miten Oskar Osala on pelannut näissä parissa treenipelissä?

Sanotaan, että lupauksia herättävästi, mikä oli vähintä mitä odotettiinkin. Pelaa röyhkeästi ja hakeutuu hyvin maalin edustalla paikkoihin isoa ruhoaan hyväksikäyttäen. Laukaus on suomalaisjunnuksi hyvä, mikä kielii tietysti ameriikan kiekkotaustasta. Jos saa alkukaudesta onnistumisia ja sitäkautta itseluottamuksen kohdalleen niin vuoden tulokastitteli on hanskassa. Fyysisesti on täysin valmis liigapelaaja ja puolustussuuntaan asenne on noin sata kertaa Lehtosen Mikkoa parempi. Hyvin pienen otoksen perusteella odotan enemmän Osalalta kuin Lehtoselta.
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Mukava kuulla, että palaute oli positiivsitä. Osalalla on ehkä pienoinen etu Lehtoseen siinä, että kaveri on pelannut jo 16 vuotiaana ensimmäiset aikuisten ottelut. Uskon syvästi, että hänestä tulee olemaan paljon iloa teille tulevan kauden aikana. Käyttää tosiaan isoa kokoa hyväkseen, mutta isosta koosta huolimatta liike on myös kunnossa. Itse uskon hänen taistelevan vuoden tulokkaan tittelistä.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Harjoituspeleistä ei tosiaan vielä kannata suurempaa kimmoketta ottaa, paitsi joukkueen pelitavasta. Alkukaudella muutenkin tärkeää saada kentälliset toimiviksi ja jos Öhman omaa suomen kansalaisuuden, niin rauhassa katsoa vielä sniperiä joukkueeseen. Itse en ikävä kyllä näihin pariin otteluun ole päässyt paikanpäälle, mutta toivon nuorilta kykyä nousta johtamaan ja tietysti valmentajilta siihen mahdollisuudet.
 

Emilio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle
Marskin perusteella Bluesilta puuttuu kaksi melko oleellista asiaa, puolustuksesta kovuutta ja hyökkäyksestä taitoa... Haistapaska kausi näköjään tulossa...

Niin ja mitä vittua Huzcszkowski tekee kokoonpanossa? Melkoista edistystä pitää tapahtua kauden alkuun mennessä...
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Marskin perusteella Bluesilta puuttuu kaksi melko oleellista asiaa, puolustuksesta kovuutta ja hyökkäyksestä taitoa... Haistapaska kausi näköjään tulossa...

Niin ja mitä vittua Huzcszkowski tekee kokoonpanossa? Melkoista edistystä pitää tapahtua kauden alkuun mennessä...

Huomauttaisin,että tässä menneinä vuosina aina on tullut haistapaskakausi kun ollaan harkkamatseja ja Tampereturnauksia voitettu.....

Ihan rauhassa nyt vaan,vaikkei toi tän hetken kokoonpano muakaan vakuuta mutta kyllä siellä potentiaalia on.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Marskin perusteella Bluesilta puuttuu kaksi melko oleellista asiaa, puolustuksesta kovuutta ja hyökkäyksestä taitoa... Haistapaska kausi näköjään tulossa...

Niin ja mitä vittua Huzcszkowski tekee kokoonpanossa? Melkoista edistystä pitää tapahtua kauden alkuun mennessä...

Rostereita toki kun katsoo, niin eihän tässä Kärppien tai Jokerien kanssa samalla viivalla olla, mutta eipä ole HPK:kaan koskaan ollut ja silti menestystä joka vuosi tullut. Pelitapa ja pelikuri kun säilyy läpi vuoden ja säästytään loukkaantumissumalta, niin paikkaan top kutosessa uskon. Mitaliin tarvitaan vielä se maalintekijä...
 

Number 11

Jäsen
Blues siis aloitti Tampere Cupin 0-4 -tappiolla Metallurg Magnitogorskia vastaan ja tästä ottelusta voisin muutamat huomiot kirjoitella. Aika paljon negatiivista palautetta löytyy, mutta syytä on muistaa vastustajajoukkueen poikkeuksellisen kova taso.

- Brückler maalissa pelasi neljästä päästetystä maalista huolimatta erittäin hyvin. Ensimmäinen maaleista lirui helpon näköisesti suojusten kautta maaliin, mutta siinäkin venäläispelaaja sai aivan vapaasti laukoa muutamasta metristä.

- Dale Clarke: järkyttävä esitys tänään. Oli vahvasti edesauttamassa Metallurgin 0-2 -alivoimamaalia menetettyään kontrollin kiekkoon hyökkäyssinisellä. Tilanteesta seurasi 2v1-vastahyökkäys, joka päättyi takatolpalta tyhjiin tehtyyn maaliin. Muutenkin Clarkella jatkuvasti kiekko poltti lavassa ja ylivoimat kuihtuivat siihen kun kiekko pyörähti DC:n lavan yli keskialueen puolelle. Laukaukset useimmiten löysiä ja maskimiehen kaulan korkeudella maalille tulevia. Pelin avaamisessa ongelmia ja omassa päässä yksi pelottavan näköinen kiekonmenetys.

- Rami Alanko: Ensimmäisessä maalissa pihalla kun lumiukko. Venäläiset saivat ylivoiman maalin eteen Alangon hävittyä kaksinkamppailun kulmassa. Maalin syntyyn kyllä vahvasti vaikutti myös se, ettei Töykkälä-Kähkönen -kaksikko jaksaneet seurata omia miehiään. Kokonaisuutena esitys oli kuitenkin Alangolta ihan hyvä ja miehen fyysistä peliä oli ilo seurata.

-Patrik Lostedt: Ei pelillisiä ansioita, mutta väänsi hyvin satakiloisen Vladislav Bulinin kanssa keskialueella. SM-liigan mittapuulla ihan hyvä tappelu, vaikkei varsinaisia osumia juurikaan jaettu. Linjurit antoivat miesten vääntää väsymiseen saakka. Patelle 5+20 ja Bulinille 2+5+20.

- Santeri Heiskanen: Kaksi tyhmää huitomisjäähyä. Ylivoimalla jokainen laukaus viivalta ensimmäistä miestä päin. Pelasi hyökkääjänä Lostedtin lennettyä suihkuun.

- Muut puolustajat: Laatikainen pelasi tutun varmasti, vaikka tehotilastoon merkittiinkin -1. Ei kuitenkaan voinut ainoana oikealla paikalla päivystävänä puolustajana mitään Metallurgin ensimmäiselle osumalle. Gustafssonilla yllättävän hyvä liike ja muutenkaan ei mitään hasardeja. Pikkaraiselta poikkeuksellisen hyvä peli puolustussuuntaan, hyökkäyspäässä tänään täysin turha. Kuoppalan Ismolta aika mitäänsanomaton esitys. Alivoima-aikaa jonkin verran, mutta ylivoimalle ei päässyt. Kerran kävi jäähypenkillä istumassa.

- Ryan Keller: Hyvä liike, hyvät kiekonkäsittelytaidot. Pelasi ns. "pikkunättiä" koko ottelun. Lyhyitä syöttöjä vapaaseen tilaan hyökkäysalueella ja ahtaassakaan paikassa ei näyttänyt kiireiseltä. Ei tosin päässyt maalintekopaikkoihin tänään, joten osaaminen tärkeimmällä osa-alueella jäi tämän ottelun jälkeen vielä hämärän peittoon. Peliaikaa siunaantui ymmärrettävästi vielä aika vähän ja Keller poistuikin vaihtoaitiosta jo ennen pelin loppua. En usko, että kyseessä olisi loukkaantuminen.

- Jaakko Uhlbäck ja Erkki Rajamäki: Vahvaa vääntöä molemmilta, mutta maalipaikkoihin ei vaan tänään päästy. Molemmat kuitenkin voittivat lukuisia kaksinkamppailuita kulmissa ja kiekon suojaaminen hyökkäysalueella oli hyvää.

- Ville Viitaluoma: Heikko peliesitys tänään. Ei pystynyt antamaan joukkueelleen juuri mitään paria henkilökohtaista väläytystä lukuunottamatta. Surffaili pelin ulkopuolella ja otti ainakin yhden täysin turhan jäähyn.

- Oskar Osala: Bluesin parhaimmistoa tänään. Erittäin fyysinen pelaaja iästään huolimatta. Peliaikaa tuli paljon.

- Stefan Öhman: Ei näyttänyt parasta osaamistaan tänään, mutta peliäly ja kiekonkäsittelytaidot ovat sitä luokkaa, että varmasti tulee olemaan hyödyllinen pelaaja Bluesille. Yritti välillä liiankin vaikeita syöttöjä esimerkkinä yksi lähestulkoon polvenkorkuinen lätty 5v3-yv:llä maalin takaa av-kolmion läpi siniviivalle kun syöttöpaikkoja olisi ollut paljon parempiakin.

- Joni Töykkälä: Teki paljon töitä ja pelasi erittäin kovat minuutit. Pari merkkausvirhettä puolustussuuntaan pelatessa, mutta silti ihan kohtuullinen esitys.

- Muut hyökkääjät: Nöyränen tänään täysin näkymätön. Pörräsi kyllä venäläispakkejen avauksia häiritsemässä, mutta kiekollisena ei saanut mitään aikaan. Miettiseltä ja Kähköseltä myös heikohko peli vaikka töitä molemmat tekivätkin paljon. Carlo Grünn saa kyllä tehdä töitä pelipaikkansa eteen, sillä mitään järkevää hän ei tunnu kentällä tekevän. No vielä on aikaa.

Huomenna klo 20.00 alkavassa ottelussa vastassa on Ilves, joka voitti toisen venäläisjoukkueen Torpedon tänään 2-0. Sen ottelun esitykset antavat ehkä oikeamman mielikuvan Bluesin tämänhetkisen joukkueen tasosta, sillä Magnitogorskin tasoisia porukoita ei liigassamme ainakaan toistaiseksi pelaa.
 
Viimeksi muokattu:

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
No niin. Ilves kaatui selvästi 5-1 ja Osala näytti tehneen pari maalia. Viitaluomalle sekä Miettiselle kaksi syöttöä ja onnistuihan Bambikin maalinteossa. Yksittäisestä ottelusta ei voi vetää oikein mitään johtopäätöksiä. Etenkään netin välityksellä.

Ainoa selkeästi ottelusta otteluun jatkunut trendi on runsas jäähyily. Toivottavasti ei uusita viime kautta ottamalla pari kolme jäähyä joka ottelussa ennen kuin aletaan pelaamaan. Tekisi mieli hekuttaa Osalaa, mutta treenipelit ovat treenipelejä...
 

Kapo

Jäsen
Missä oli Keller? Jätti eilen pelin kesken eli jotain vammaa ilmeisesti. Johan sitä saatiin hetki pelatakin ilman loukkaantumisia.
 

Number 11

Jäsen
Jos eilisen pelin jälkeen tuli haukuttua useampiakin Blues-pelaajia niin tämäniltaisen jälkeen ei voi olla kehumatta. Brückler maalissa pelasi jälleen hyvän ottelun ja käytännössä suuria epäonnistujia ei ollut ollenkaan. Mm. eilen kovaa kritiikkiä saanut Dale Clarke pelasi tänään erinomaisen ottelun samoin kun hyökkääjistä Ville Viitaluoma ja Pentti Nöyränen. Varsinkin Penan peli oli tänään hienoa katseltavaa. Sähäkkää liikettä, kiekko pysyi hyvin lavassa ja kaiken kruunasi vanhanaikaisella kiepautettu 0-3 -maali.

Mikko Lehtonen, Oskar Osala, Camilo Miettinen, kaikki onnistuivat tänään todella hyvin. Rajamäeltäkin hyvää tsemppiä jälleen läpi ottelun ja ohjasihan hän Bluesin avausmaalinkin. Laatikaiselta myös totutun vahva esitys.

Bluesin viimeisen maalin syöttäjät tosin mielestäni olivat Stefan Öhman ja Tomi Karlsson vaikka virallisissa tilastoissa Ville Viitaluoma lukeekin. Ovela syöttö joka tapauksessa ylivoimalla takatolpalle, oli syöttäjänä sitten Öhman tai Viitaluoma.

Huomenna klo 17.00 vastassa vielä Torpedo, joka hävisi Skellefteålle tänään. Voitto siitä ottelusta veisi Bluesin Tampere Cupin finaaliin, jossa vastassa olisi todennäköisesti Tapparankin tänään kaatanut Metallurg Magnitogorsk. Joka tapauksessa tämäniltainen ottelu palautti uskon Bluesiin eilisen katastrofaalisen surkean pelin jälkeen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mm. eilen kovaa kritiikkiä saanut Dale Clarke pelasi tänään erinomaisen ottelun...

Pelasiko? Itse en meinannut miestä kentällä edes huomata ja vaikka se normaalisti on kai pakista puhuttaessa ihan jees juttu, on Clarke kuitenkin hankittu yhdeksi ns. ykköspakeista. Ei vakuuttanut. Toisin kuin (mm.)...

...Oskar Osala. Olisiko tässä ensi kaudella todellisen läpimurron tekevä pelaaja? Maalintekijän vainu ainakin löytyy, vaikka harjoitusottelut nyt ovat niitä kuuluisia harjoitusotteluita. Lehtonen veti sitä pikkuhienoaan, kynäillen mm. hyökkäyskulmassa kun pakki olisi ollut vapaana viivalla. Suoraviivaisuutta ja pelisilmää kaipaisi Lehtonen kyllä roimasti.
 

Number 11

Jäsen
Pelasiko? Itse en meinannut miestä kentällä edes huomata ja vaikka se normaalisti on kai pakista puhuttaessa ihan jees juttu, on Clarke kuitenkin hankittu yhdeksi ns. ykköspakeista. Ei vakuuttanut.

Voihan tietenkin olla, että eilisen totaalisen surkean peliesityksen jälkeen Clarken peli näytti paremmalta kuin se todellisuudessa olikaan. Pidän kuitenkin vielä kiinni kannastani eli mielestäni Clarken esitys tänään oli todella hyvä. Avauspelaaminen hyvää, omassa päässä ei vaikeuksissa, ylivoimalla piti viivan hyvin ja laukauksetkin olivat Blues-mittakaavalla hyviä. Osaa ampua jopa suoraan syötöstä.

Vahvasti veikkaisin, että Clarken kohdalla moni tulee pettymään pahasti kauden aikana. Ainakin ne, jotka odottavat Dalelta pisteiden valossa samanlaista kautta kun viime kaudella Tapparassa. Henk.koht olisin tyytyväinen n. 20 pisteen kauteen kunhan puolustusvelvoitteet sujuvat hyvin. 30+ pistettä lienee täyttä utopiaa.
 

flogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tampere cupin sivuilta, Turnaus-kohdasta, löytyy kuvagalleria Ilves-Blues matsista.
 

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Bluesin harjoitusotteluiden epävirallinen pistepörssi kuuden pelatun ottelun jälkeen.

3+2 Oskar Osala
1+2 Camilo Miettinen
1+2 Tomi Karlsson
1+1 Arto Laatikainen
1+1 Joni Töykkälä
0+2 Santeri Heiskanen
0+2 Samuli Suhonen
0+2 Dale Clarke
1+0 Mikko Lehtonen
1+0 Erkki Rajamäki
1+0 Pentti Nöyränen
1+0 Ryan Keller
0+1 Patrik Lostedt
0+1 Rami Alanko
0+1 Toni Kähkönen
0+1 Ville Viitaluoma
0+1 Stefan Öhman
0+1 Juha Gustafsson
0+0 Jaakko Uhlbäck
0+0 Carlo Grünn
0+0 Ari Katavisto
0+0 Ismo Kuoppala
0+0 Kimmo Pikkarainen
0+0 Mikael Kurki
0+0 Miika Huczkowski
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ei saisi vetää hirveesti johtopäätöksiä mutta Uhlbäckin ja Grunnin 0+0 osuu silmään aika räikeesti.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei saisi vetää hirveesti johtopäätöksiä mutta Uhlbäckin ja Grunnin 0+0 osuu silmään aika räikeesti.

Molemmissa on potentiaalia ainakin paperilla kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta ei noilla tehoilla, vaikka Jasukin millainen duunari ja työmyyrä olisi. Grünn voidaan mun puolesta pistää vaikka Mestikseen, jos pisteitä ja ennen kaikkea maaleja ei rupea tulemaan nyt treenipeleissä ja viimeistään liigan alettua. Jarrukenttiin on parempiakin miehiä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Lohkojen väliset ottelut päättyivät kaikki tuon toisen lohkon eduksi Tampere Cupissa. Se auttoi lopulta Bluesin finaaliin, kun tänään tappio (oman lohkon jengiä vastaan) tuli vasta rankuissa.
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Blues sitten voitti Tampere Cupin ja kuittasi 8000 euroa.

Tänään Magnitogorskia vastaan tehokkaimmat olivat Öhman 2+1, Eki, Vili ja Jaska 1+1, Lada ja Keller 1+2 ja Clarke 0+2.

Hyvältä näyttää. Tosin jäähyjä tuli taas aivan vitusti, mutta kai se kuuluu näihin harjoituspeleihin.

Harjoitusmatsien pistepörssi näyttää seitsemän pelin jälkeen seuraavalta:

3+2 Oskar Osala
2+3 Arto Laatikainen
2+2 Ryan Keller
2+2 Stefan Öhman
2+2 Tomi Karlsson
0+4 Dale Clarke

2+1 Erkki Rajamäki
1+2 Camilo Miettinen
1+2 Ville Viitaluoma
1+2 Mikko Lehtonen
1+1 Joni Töykkälä
1+1 Jaakko Uhlbäck
0+2 Santeri Heiskanen
0+2 Samuli Suhonen
1+0 Pentti Nöyränen
0+1 Patrik Lostedt
0+1 Rami Alanko
0+1 Toni Kähkönen
0+1 Juha Gustafsson
0+0 Carlo Grünn
0+0 Ari Katavisto

0+0 Ismo Kuoppala
0+0 Kimmo Pikkarainen
0+0 Mikael Kurki
0+0 Miika Huczkowski

Meniköhän tuo pistepörssi nyt ihan oikein, korjailkaa jos on virheitä. Uudet ja "uudet" pelaajat boldattu.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Blues sitten voitti Tampere Cupin ja kuittasi 8000 euroa.
Se on sellainen vajaan kolmensadan budjetti käteen per nuppi tämän illan baarireissulle. Kyllä sillä juhlii, mutta ei siinä shamppanjoita ruiskutella kuitenkaan.

Aikamoista heittelyä noissa tuloksissa, mutta mikäs siinä. Harkkapelit nyt on mitä on, mutta ei tuo 8-1-voitto varmaan ainakaan vituta. Tiistaina pääsee ominkin silmin näkemään sitten, että miten ne höntsäilee.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
On se vaikea ymmärtää miten noinkin kova vastustaja kaatuu 8-1, pakko uskoa teoriaan että slaavit olivat ottamassa kuppia edellisenä iltana.

Tasaisesti tulee tehoja ja vaikuttaa siltä että kaikki kolme uutta syömähammasta (Osala, Öööman ja Kellari) ovat oikeita vahvistuksia eikä mitään Turekeita tai Zippejä.

Uskaltaisinko olla optimistinen? En, Siperia on opettanut. Me ollaan hävitty tää kausi.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Uskaltaisinko olla optimistinen? En, Siperia on opettanut. Me ollaan hävitty tää kausi.
On se opettanut. Ensimmäisten kolmen liigakierroksen aikana joukkueesta loukkaantuu ensin Keller, sitten Öhman ja sitten Bruckler. Osala lähtee farmiin ja Clarke Ruotsiin. Lehtosta ei ole näkynytkään sitten Ärräcupin.

Loput pelaa sitten tosi hyvin, mutta tulosta vaan ei tule. "On meillä tilanteita ollut, tänäänkin laskin 13 maalipaikkaa vastustajan neljää vastaan", kommentoi Matikainen lehdistötilaisuudessa 1-3-tappioon päättyneen kotiottelun jälkeen.

-"Reivataan vaan osumatarkkuutta pari piirua koilliseen, niin tulostakin alkaa tulemaan. Treeneissä olemme pystyneet pelaamaan ehjiä otteluita", Matikainen lisää.

-"Meidän pitää vain siirtää positiivinen ilmeemme myös liigapeleihin".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös