Hannu Jortikka Jokerien päävalmentajaksi!

  • 199 562
  • 500
Heipä hei, Hannu A! Tervetuloa Hannu J! Tästä ei voi kuin nousta (tai tippua mestikseen)...pideä juomapullokäsi kurissa tällä kertaa ;)
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Surullista, mutta todellista on jatkoajan jääkiekkokeskustelun tason lasku tässä viestiketjussa. Kun nyt tätäkin ketjua on lueskellut, niin vähissä on se analyyttinen ja asiallinen keskustelu, jota voisi odottaa sivistyneiltä keskustelijoilta.

Ketjussa lienee 50-60% niitä elämänsä nautinnollisimman hetken kokeneita "maakuntalaisia"(mikäli tällainen hauska ilmaisu sallitaan), joille nyt aukeni sanainen arkku, kun Virmanen löysi paremman valmentajan ruoriin, mitä Ara oli. Eikös ne Masan hankinnat kaikki ole olleet p....stä, mikäli oikein muistan lukeneeni täällä kirjoitetun.

Tämä valmentajan vaihdos on varsin yleinen tapa saada joukkue "heräämään", eihän sitä koko joukkuetta voida vaihtaa, lienee selvääkin selvempi juttu.

On aikamoisen tervettä toimintaa Hjallikselta (vai oliko se hjördis?) tehdä tämä toimenpide, kun kassavirta alkaa kääntyä yhä lujempaa miinukselle päin. Huonommin tuskin voi mennä, eli parempaan.

Kerran vielä asian uutisoinnista niille kahdelle jullille, jotka toista väittivät, Iltiksessä asia uutisoitiin aivan oikein, että pesti alkaa heti, sisältäen myös kevään ja tulevan kauden 10-11. Se siitä.
 
Viimeksi muokattu:

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Jep Ara virtasi ulos ja Jortikkaa tuupataan sisäään! Odotettu ja toivottu(kin) muutos.

Vaikea on uskoa ison laivan kääntyvän enää tällä kaudella. Silja Euroopan tavoin taidetaan jäädä kiertämään ympyrää, vaikka onkin Jortikka peräsimessä.

Monelle pelaajalle tulee kovaa koulua ja pahaa pelkään, että osa junnuista ei leikkiä kestä. Ne jotka kestää voivatkin sitten olla parin vuoden sisällä joukkueen vahva runko.

Mikä mies on tämä 2.? Itselleni tuntematon suuruus, joten voisiko joku valaista yössä kulkevan tietä?
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Virmanen löysi paremman valmentajan ruoriin, mitä Ara oli. Eikös ne Masan hankinnat kaikki ole olleet p....stä, mikäli oikein muistan lukeneeni täällä kirjoitetun.

Millä tasolla oikeasti uskot Masan vaikuttaneen tähän(kään) hankintaan? Siis oikeasti? Virmanen tuntuu olevan sinulle täysin pyhä lehmä, joka ei virheitä tee. Sen verran olet muissa ketjuissa virmas-mantraasi käynyt julistamassa että ihmetyttää kyllä eikö mikään mitä johtomme tekee vaikuta sinusta väärältä?

Tavallaan kyllä vastasitkin jo tuohon yllä olevaan ensimmäiseen kysymykseen..
On aikamoisen tervettä toimintaa Hjallikselta (vai oliko se hjördis?) tehdä tämä toimenpide

Vähän kaipaisi perusteluja siitä miten viime vuosien "menestys" on ollut mahdollista kun mielestäsi Jokereitten johdossa tehdä oikeastaan mitään koskaan väärin. Nyt odotellaan sitten sitä asiallista ja analyyttistä keskustelua (lue: hyökkäystä nimimerkkiä kohtaa).
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
... kun Virmanen löysi paremman valmentajan ruoriin, mitä Ara oli. Eikös ne Masan hankinnat kaikki ole olleet p....stä, mikäli oikein muistan lukeneeni täällä kirjoitetun.
Sen enempää kommentoimatta Masan hankintoja suhteessa menestykseen, niin on pakko kysyä, että et kai sinäkään tosissasi luule, että Jortikka olisi jotenkin ollut Masan hankinta?!
Jortsu on täysin Hjalliksen päätös. Ei Masa Jokereissa liigavalmentajista päätä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Eikös ne Masan hankinnat kaikki ole olleet p....stä, mikäli oikein muistan lukeneeni täällä kirjoitetun...

Ei kaikki hankinnat perseestä ole, mutta aika huonosti tuo joukkue on koottu. Haisee vähän Penamaiselle nettiscouttaukselle ja aika erikoiselle älynväläykselle (vain suomalaisia pelaajia).
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jethroa huhuttiin organisaatioon mutta Jore sitten saatiin valmentajaksi. Turkulaisuus nostaa päätään Stadissa. Hienoa!
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kyllä Jortikalta tuntui olevan lähinnä motivaatio kadonnut ja sen myötä myös sitoutuneisuus. Keskittyi lähinnä Narvanmaan kanssa riitelemiseen ja pelaajille vittuiluun.

Jokereissa ei tarvitse varmaan vittujakaan välittää mistään klaanien taistelusta toisin kuin Turussa. Tuloksetkin voivat olla paremmat, kun saa keskittyä valmentamaan.
 

samik

Jäsen
Tuossa kun äsken laskin niin 80 pisteen "säälipleijarirajan" saavuttamiseen vaaditaan se että Jortsun johdolla Jokerien kelkka kääntyy ja loppukauden peleistä saavutetaan pistekeskiarvo 1.83.

Se on sama pistekeskiarvo jonka viime kauden runkosarjan paras eli Jyp teki koko kaudella. Kyllä tästä jotenkin paistaa nyt paistaa läpi se että oikeasti tässä haettiin enemmän ratkaisua tulevalle kaudelle kuin että tähän kauteen enää muuten panostettaisiin kuin selviytymällä pois viimeiseltä sijalta, eli karsijan paikalta.

Sami
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuossa kun äsken laskin niin 80 pisteen "säälipleijarirajan" saavuttamiseen vaaditaan se että Jortsun johdolla Jokerien kelkka kääntyy ja loppukauden peleistä saavutetaan pistekeskiarvo 1.83.
Eikö tuohon 80 pisteen rajan saavuttamiseen riitä 56 pistettä lopuista 36 pelistä eli keskiarvo 1,56 pistettä peliä kohden?

No, se on aika selvää, että ihmeitä ei Jortikka pysty tekemään enää runkosarjassa, tuskin pleijareissakaan. Kuitenkaan Jokerit ei liene mahdollisella (varsinaisten) pleijarien ensimmäisellä kierroksella minkään joukkueen suosikkivastustaja...

Suuntaan katseen kuitenkin ensi kauteen. Jortikan valinta oli joka tapauksessa oikea keino tämän tilanteen ratkaisemiseksi.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuossa kun äsken laskin niin 80 pisteen "säälipleijarirajan" saavuttamiseen vaaditaan se että Jortsun johdolla Jokerien kelkka kääntyy ja loppukauden peleistä saavutetaan pistekeskiarvo 1.83.

Tuohan nyt on niin höpöhöpöä kuin olla voi. Siitä lähtien kun siirryttiin uuteen pistelaskujärjestelmään kaudella 2004-2005, on kymmenenneksi selvinneiden pistekeskiarvo ollut keskimäärin 1,29. Tämä tarkoittaa sitä, että Jokerien on pelattava loppukausi keskiarvolla 1,41. Eli karkeasti sanottuna voittoja ja tappioita suunnilleen saman verran loppukauden otteluista.

Se on sama pistekeskiarvo jonka viime kauden runkosarjan paras eli Jyp teki koko kaudella. Kyllä tästä jotenkin paistaa nyt paistaa läpi se että oikeasti tässä haettiin enemmän ratkaisua tulevalle kaudelle kuin että tähän kauteen enää muuten panostettaisiin kuin selviytymällä pois viimeiseltä sijalta, eli karsijan paikalta.

Viime kausi oli poikkeuksellinen, sillä sarja oli äärimmäisen tasainen. Vertailun vuoksi, uuden pistelaskujärjestelmän aikana runkosarjan voittajan pistekeskiarvo on keskimäärin ollut 2,08, mikä on peräti 0,25 enemmän kuin mitä JYPillä viime kaudella! JYPin viime kauden pistekeskiarvolla olisi päässyt kaudella 2007-2008 sijalle 5.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jortikka on erinomainen valinta ja ainoa miinus tuleekin siitä, että päätöstä ei tehty jo 5-8 kierrosta aiemmin. Mutta ihan hyvä että tehtiin nyt. Kuten tuli jo aiemmin parikin kertaa kirjoitettua vaihdosta odotellessa, Jortikalla on suhteellisen valmis, riittävän yksinkertainen ja siten nopeasti toimiva pelikonsepti. Jortikan edellisvisiitin aikana Jokerit pyrki avaamaan pelin nopeasti ylös ja tästä tulee hyötymään ainakin Rita, jonka pitäisi vihdoin saada pakilta kiekko vauhtiin. Samoin Jortikka halusi Jokerien dominoivan peliä kiekkoa pitämällä ja tappiotilanteessa karvattiin erittäin rohkeasti myös vieraskentällä. Edelleen Jortikan vahvuuksiin kuuluu se, että hänen ei tarvitse tavoitella keinolla millä hyvänsä mestaruutta (itselleen), vaan Jortikka uskaltaa antaa sekä vastuuta että ohjausta Jokerien sinänsä erinomaiselle nuoremmalle kaartille, joita on taas putoamassa massaan Sheddenin, Hanlonin ja Aran jäljiltä. Huonoa Jortikan kiekossa on ehkä se, että pahimmillaan se näyttää varsin tylsältä ja konemaiselta viisikkopuolustamisen ehdoilla toimivalta paketilta. Hyvää taas on se, että parhaimmillaan Jortikan kiekko on tai ainakin oli erinomaista jääkiekkoa, jossa vastustajan puolustus pelattiin kerta toisensa jälkeen upeilla oivalluksilla täysin auki.

Jortikka on aivan oikeasti ainoa suomalaisvalmentaja, joka saa Hjalliksen ja Virmasen kuriin. Palaute tulee "voimakaksikolle" oitis jokaisesta töppäyksestä ja typeryydestä. Eikä tämä ole mitään liirumlaarumia, olen itse ollut pari kertaa paikalla Jortikan höykyttäessä Jokerien johtoa. Jortikan paluu Jokereihin on erinomainen juttu ja kun mies on myös saanut elämänsä isoja asioita kuntoon, uskon menestykseen ensi kaudella. Tällä kaudella siihen ei taida olla enää aikaa.
 

-Jokeri-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ara kyllä tietää itsekin, että joukkueen olisi pitänyt olla muualla kuin viimeisellä sijalla. Nyt katseet sitten Jortsuun. Minulla on Jortikasta lämpimät muistot edelliseltä pestiltä. Silloin kaudella 03-04 Jokerit oli nuorella ryhmällä liikenteessä ja jäi niukasti pois kuuden joukosta, mutta pääsi sääleistä puolivälieriin ja hävisi todella niukasti mestari-Kärpille. Ja 04-05 Jokerit meni finaaleihin Metron ja kumppaneiden kanssa ja sai hopeaa. Jortikka olisi jatkanut silloin muuten Jokereissa, mutta hänen elämäntilanteensa vuoksi hän meni takaisin Turkuun.

Ja kun Jortsu lähti Jokereista, niin sen jälkeen Jokerit on ollut aivan sekaisin:
Immonen, Lindstöm, Shedden, Hanlon, ja nyt Aran johdolla flopattiin.
Nyt kun Jortikka tuli takas, niin toivotaan, että muutaman vuoden show tässä välillä voidaan jättää historiaan ja toivoa, että Jokerit esittää vast'edes faneilleen taistelevaa ja pirullista kiekkoa.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuohan nyt on niin höpöhöpöä kuin olla voi. Siitä lähtien kun siirryttiin uuteen pistelaskujärjestelmään kaudella 2004-2005, on kymmenenneksi selvinneiden pistekeskiarvo ollut keskimäärin 1,29. Tämä tarkoittaa sitä, että Jokerien on pelattava loppukausi keskiarvolla 1,41. Eli karkeasti sanottuna voittoja ja tappioita suunnilleen saman verran loppu kaudella.
Näemmä tulokset näissä pistekeskiarvoissa heittelevät, mutta jos kasassa on 24 pistettä ja 22 ottelua on pelattu, niin 80 pisteeseen tarvitaan lopuissa 34 ottelussa 56 pistettä, eli 1,65 pistettä/peli. Tahti ei ole mahdoton mutta paljon saa tapahtua, että se saavutetaan. Tietenkään tämä totuus 80 pisteen tarpeesta 10. sijaan ei ole mikään fakta, mutta toimii hyvänä vertailuarvona.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näemmä tulokset näissä pistekeskiarvoissa heittelevät, mutta jos kasassa on 24 pistettä ja 22 ottelua on pelattu, niin 80 pisteeseen tarvitaan lopuissa 34 ottelussa 56 pistettä, eli 1,65 pistettä/peli. Tahti ei ole mahdoton mutta paljon saa tapahtua, että se saavutetaan. Tietenkään tämä totuus 80 pisteen tarpeesta 10. sijaan ei ole mikään fakta, mutta toimii hyvänä vertailuarvona.

Miten niin "toimii hyvin vertailukohtana". Tuo viime kauden 80 pistettä on kaikkien aikojen korkein mitä kymmenenteen sijaan on vaadittu. Myös vaadittu pistekeskiarvo 1,38 oli kaikkien aikojen korkein.

Toistan edelleen, että uuden pistelaskujärjestelmän aikana kymmenenneksi vaadittu pistekeskiarvojen keskiarvo on ollut 1,29, mikä tekee 75 pistettä nykyisessä 58 ottelun sarjassa. Otos tähän on siis viisi kautta, mikä on huomattavasti parempi kuin tuo 80 pisteen otos eli yksi kausi.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Pakkohan valmennuksen on alkaa heti. Mielenkiintoisia aikoja taas kerran elämme ja pohjalta ei ole kuin yksi tie.

Jokerithan ei ole tällä kaudella nähnyt vasta kuin SM-Liigan pohjan. Kyllä sitä tietä vielä siitäkin alaspäin piisaa... Aivan pohjaltahan ei tosiaan ole kuin yksi tie, mutta sinne on vielä Jokereillakin matkaa. Toivottavasti hienosti alkanut matkanteko ei nyt kuitenkaan kokonaan tyssää tähän sinänsä järkevään valmentajan vaihtoon.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole jaksanut lukea ketjua sen enempää, koska uskon että se sisältää lähinnä tervetuloa-toivotuksia ja muiden joukkueiden kannattajien vittuilua. Voi siis olla, että aihe on jo käsitelty mutta se ei varmaankaan ole ensimmäinen viesti tässä ketjussa joka n aikaisemman toistoa.

Hannu siis vaihtui toiseen, ja uskon että tällä on positiivinen vaikutus Jokereitten peliesityksiin. Uskon myös, että tällä hetkellä Jokereitten peli on niin lukossa, että jopa Tamminen olisi saanut paremman lopputuloksen aikaiseksi kuin Aravirta.

Älyttömän mielenkiintoista nähdä millaista kiekkoa Jortikka lähtee peluuttamaan. En ole nähnyt junnujen pelejä ja siksi en tiedä miten paljon uutta Jortikka on omaksunut "sapattinsa" aikana. Yleensä välivuosi voi tuda paljonkin uutta valmentajan metodeihin.

Kakkosesta on vaikea sanoa, mutta onko Jortikka ollut miten perillä siitä millainen apuvalmentaja on tulossa? Valmentaminen on nykyään tiimityötä, ja olisi tärkeää, että ominaisuudet täydentävät toisiaan.

Kaiken kaikkiaan varmaan hyvä ratkaisu mutta vähän minulla tulee mieleen, että taisi olla "väärin erotettu" kuitenkin. Ohessa linkki.
http://www.hs.fi/urheilu/jaakiekko/smliiga/artikkeli/S%C3%A4ilynoja+joutui+kertomaan+potkuista+ex-valmentajalleen+ja+pelikaverilleen/1135251018359

Artikkelista saa ainakin sellaisen kuvan, että Keke ja Hjallis päättivät kaksistaan kenkäistä Aravirran. Missä oli Masa kun päätöstä tehtiin? Jos ei UTJ vastaa valentajan hankinnasta, niin mistä hän silloin vastaa? Vai eikö valmentaja kuulu seuran urheilutoimintaan? Ainakin jos meidän puolella Valtanen kertoisi tehneensä päätöksen valmentajan kenkimisestä niin nousisin takajaloille. Jos TJ erottaa valmentajan, niin kyllä silloin täytyy UTJ:n mennä smalla ovenavauksella. Voiko tämän tulkita niin, että myös Virmasen aika on käymässä vähiin, vai onko tämä vaan normaalia hierarkiaa yrityksessä nimeltä Jokerit?
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Minulla on Jortikasta lämpimät muistot edelliseltä pestiltä. Silloin kaudella 03-04 Jokerit oli nuorella ryhmällä liikenteessä ja jäi niukasti pois kuuden joukosta, mutta pääsi sääleistä puolivälieriin ja hävisi todella niukasti mestari-Kärpille. Ja 04-05 Jokerit meni finaaleihin Metron ja kumppaneiden kanssa ja sai hopeaa. Jortikka olisi jatkanut silloin muuten Jokereissa, mutta hänen elämäntilanteensa vuoksi hän meni takaisin Turkuun.
Tässä ollaan asian ytimessä! Itsekin muistan vain hyvällä Jortikan aiempia kausia Jokereissa. Tuo kevät 2004 on jäänyt mieleeni taistelevasta pelistä. Ja siitä, että kaverini, joka on fanaattinen HIFK-fani ja Jokerit-vihaaja (kyllä, silti kaveri...) totesi Jokerien esittäneen todella taistelevaa kiekkoa noissa puolivälierissä. Sanoipa niin, että kyllä Jokerit olisi ansainnut välieräpaikan sillä asenteella, poissa oli miljoonamiesten haukottelua. Kärppien rutiini oli vaan jo silloin niin kauhean kova.

Ja seuraava kausi oli aivan upea, lukuunottamatta finaalitappiota Kärpille. Se on vieläkin suurin pettymys minulle Jokerien kannattajana, ne kevään 2005 finaalit.

Mielenkiintoinen pointti noissa Jortikan aiemmissa kausissa Jokereissa on muuten se, että aivan samaan aikaan HIFK:ta valmensi Ara, aivan sitä loppua lukuunottamatta, kun sai potkut keväällä 2005 play offien ensimmäisellä kierroksella.

Uskon, että Jortikka on aivan oikea valinta Jokereihin! Uskon, että Jortikan johdolla homma kääntyy paremmaksi, eri asia tietysti mihin se enää riittää tällä kaudella. Samoin kerrankin hyvää pelisilmää Hjallikselta, että teki sopimuksen myös ensi kaudeksi. Siitä nyt en ole ihan varma, onko tuo Sami Ranta (kuka h*vetin Sami Ranta?) minkälainen kakkosvalmentajana, mutta näillä mennään nyt.

Hannu vaihtui Hannuun. Aran ja Törmäsen puolesta harmi, että homma ei toiminut. Silloin ainoa oikea ratkaisu on lähteä.
 

takaJEEJEE

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sami Ranta

Voisiko joku valaista minua, ja kertoa vähän lisää tästä herra Rannasta. Ilmeisesti valmentanut A-nuoria kaudet 08/09 ja tämän kauden. B-junnujen luotsina kaudet 06/07 ja 07/08. Minkäslaisia näyttöjä hänellä on? Onko oikeasti eväitä liigan kakkoskoutsiksi?
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Näin tästä viime yönä eräänlaisen enneunen. Aravirta tuli hallille töihin ja Harkimo kutsui hänet huoneeseensa ja antoi potkut. Näin myös unta, että Jortikka on uusi valmentaja.

Ihan hyvä vaihdos, vaikka Harkimo totesikin, ettei se vaihtamalla parane. Mutta tässä tapauksessa on helpohkoa olla eri mieltä. Tervetuloa sekä tervemenoa kaimat.
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Jortikka on aivan oikeasti ainoa suomalaisvalmentaja, joka saa Hjalliksen ja Virmasen kuriin. Palaute tulee "voimakaksikolle" oitis jokaisesta töppäyksestä ja typeryydestä. Eikä tämä ole mitään liirumlaarumia, olen itse ollut pari kertaa paikalla Jortikan höykyttäessä Jokerien johtoa.

Summasen Ramin lisäksi. OT, mutta mainittakoon silti.

Jortikka on mainio valinta, vaikka Araa en täysin ristiinnaulitsisi huonosta menestyksestä. Toivotaan nyt molemmille valmentajille onnea tuleviin koitoksiin ja Jokereille menoa mestikseen ja tätä myötä Virmanen ulos seurasta ja koko Suomi-kiekkoilusta. Toiveunta varmaankin. Mielenkiintoista tosiaan nähdä vaikuttaako valmentajavaihdos millään tavalla alkukauden floppeihin Pirnekseen, Ritaan, Lahteen ym.
 
Viimeksi muokattu:

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Narrit uuteen nousuun.

Hyvä sutina ja pöhinä on taas vallannut Narrien kannatajajoukot, muidenkin joukkueiden fanit ovat saaneet taas spekuloitavaa tänä synkkänä kaamoksen aikana. Jortikka tulee takuu varmasti kääntämään " rakkaan viholaisen " purren taas myötäisille pasaateille.
Eli olen sata varma että keväällä nähdään Pasilan pojat pleijareissa. Helppoa ei tule olemaan, mutta Obersturmfuhrer Jorden opeilla voidaan mennä vielä pitkälle. Mielenkiinnolla odotan Narrien uutta ilmettä ensi viikon paikallisessa väännössä. Uskon että muutoksen tuulet alkavat näkymään pelitavassa ja pelissä per heti. Vapaa matkustajilla tulee olemaan ikävät paikat.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
kun mielestäsi Jokereitten johdossa tehdä oikeastaan mitään koskaan väärin. Nyt odotellaan sitten sitä asiallista ja analyyttistä keskustelua (lue: hyökkäystä nimimerkkiä kohtaa).

En missään ole tuollaista väittänyt, pitää ymmärtää myös lukemansa.

Tiedän kyllä, että UTJ hankkii pelaajat ja valmentajat, sekä neuvottelee sopimukset, jotka tj sitten hyväksyy tai hylkää. Kai se Hjalliskin jossain kohtaa auttaa ko kaksikkoa. Näin se meidän firmassa menee. Ei se kummempaa ole.

Mitä tarkoitit suluissa olevalla tekstillä, ei auennut?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös