Hannu Jortikka – valmentaja ja ihminen

  • 230 284
  • 904

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
marty33 kirjoitti:
Surulla muistelen niitä aikoja kun äijiä oli jonossa ottamaan Tepsin välipysäkiksi ennen änäriä, voi voi, missä pappa-jursi?

Jursi on vaimoineen hallilla peleissä läsnä. Ikäisekseen hyvässä tikissä kättelykontaktilla varmistettuna.
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oli sitten TPS:n alamäen syynä mikä tahansa, niin jotain ratkaisevaa täytyy muuttua. Joko Jortikan on lähdettävä tai vanhojen pelaajien kaartin (jo tarpeeksi voittaneiden) on lähdettävä. Olisi mukava nähdä TPS:ssä ensi kaudella enemmän nälkäisiä nuoria pelaajia (lienee väistämätön tosiasia että näin myös tapahtuu jo resurssienkin vuoksi). Jortikan omaan haluun erota en usko, lienee niin sitkeä tapaus että vika löytyy loppuun asti muualta. Mutta jos joukkue vielä syttyy taistelemaan ja pelaa itsensä Jokereita vastaan (mikä nyt vaikuttaa epätodennäköiseltä), niin tilannetta tulee arvioida uudelleen.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toivottavasti Jortsu jatkaa Tepsin peräsimessä myös ensi kaudella. Sillä näet varmistetaan, että ainakin TPS on ensi vuonna joukkuettaan vahvistavan JYPin takana :D
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Sister luck kirjoitti:
Mutta jos joukkue vielä syttyy taistelemaan ja pelaa itsensä Jokereita vastaan (mikä nyt vaikuttaa epätodennäköiseltä), niin tilannetta tulee arvioida uudelleen.

Onko tämä enää joko tai -tilanne? Eikös joukkue ole melkein jo vaihdettu? Puolivälieräpaikkaan on tosiaan vaikea uskoa juuri nyt. Maalintekopaikat eilen olivat noin 2-3 kpl koko ottelua koskien.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
marty33 kirjoitti:
Pelaajien scouttaus, miksi ihmeessä esim. kerho löytää näitä Mäenpäitä joka vuosi mestiksestä???? Tepsi ei koskaan. Eikö palloseurassa alennuta tsekkaamaan alemman sarjan pelaajia.

Niin ja hallin parkkipaikallakin on sohjoa! Saatanan Jortsu! Eikä kahvikaan ole kovin hyvää, herää jo Jortikka!

Vai olisiko pelaajien scouttaus sittenkin muiden homma, joka olisi kussut pitkin reisiä jo ennen Jortikan paluuta Tepsin penkin taakse? Paljosta voi äijää syyttää tällä kaudella, mutta jotain realismia peliin.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Viime kaudesta Jortikka saa täyden synninpäästön, oli se Narvan ulostaminen sellainen uroteko. Tällä kaudella olisi ollut alustavasti aikaa keskittyä vain ja ainoastaan pelillisiin asioihin, mutta miksei se onnistunut? Noh, itse voisin nähdä homman kaikessa yksinkertaisuudessaan ja lyhykäisyydessään tähän tapaan. Homma levisi jo Duban aikana, kun joukkue hävisi. Silloin lyötäessä mikkiä naaman eteen pelin jälkeen Jortikan tilannetaju petti ja hän haukkui pelaajia. Noita lausuntoja Jortikka ei jääräpäänä ole suostunut perumaan, vaan päin vastoin pitänyt linjansa loppuun saakka. Sitä myötä jokainen tappio on ollut joukkueelle paljon raskaampi mitä sen olisi tarvinnut olla ja negatiivisuus on saanut vallan. Jossain vaiheessa kautta olin näkevinäni jopa nöyryyttä Jortikan otteissa. Hän jopa kehui joukkuetta tappio-otteluiden jälkeen, että "ei ainakaan yrityksen puutteesta jäänyt kiinni ja nyt katsotaan eteenpäin." Se jakso ei tosin tainnut kestää paria peliä pidempään.

Siltikin, vaikka Jortikka ei ole varmasti saanut joukkueesta irti 120% suoritusta, niin kyllä Tepsi on silti tuloksellisesti pelannut juuri sillä tasolla, mitä rosteri antaa myöden. Vain Nurminen pelasi oman tasonsa yläpuolella loukkaantumiseensa saakka. Hurme, Berg, Rautee, Kipru, Aho, Mäkinen, Ulmer, McDonell ja Kantee ovat pelanneet "vain" perustasollaan. Barret, Saarinen, Makkonen, Lehtinen, Jokinen ja Backman ovat pelanneet odotusten alle. Varsinkin pakisto oli jo kauteen lähtiessä säälittävän kapea ja sitä vielä koeteltiin loukkaantumisilla. Pakistosta mm. vain Kipru, Berg ja Kantee ovat miehiä paikallaan ja niistäkin vain Kipru osaa tehdä jotain YV:llä (paitsi laukoa). Kun katsotaan sarjataulukossa yläpuolella olevien rostereita, niin vain HIFK:n osalta voidaan kiistellä teoreettisesta paremmuudesta. TOP5-sakki on kertakaikkiaan kokonaisuudessaan jo paperilla parempi. Esim. Tepsistä vain Kai Nurminen voisi kilpailla alkukauden esityksillään TOP5 joukkueiden 1. ketjun paikasta.

Tavoitehan oli päästä TOP6 sakkiin ja marginaalit oli lopulta kapeat. Runkosarjan sijoitukset 5-8 ratkesivat lopulta kahdessa viimeisessä kierroksessa. Viimeiset JYP- ja Pelicans-tappiot ovat olleet täyttä paskaa, mutta vastaavasti kauden aikana on voitettu Jokereita, Kärppiä, Tapparaa, HIFK:ta ja Bluesiakin.

Tyytyväinen ei voi olla, mutta Jortikkaa en lähtisi kesken sopimuskauden potkimaan sen takia, että
1. Se tulisi aivan tolkuttoman kalliiksi
2. Mahdollinen vaihtoehto saattaisi olla vielä synkempi, (Lue: Tami). Äkkiseltään vain Lehkonen tai Koivu kelpaisi minulle. Hantta ei ole vaihtoehto.
3. Jortikka osaa edelleen valmentaa, jos vain keskittyisi siihen.

Haaste on saada se keskittyminen kohdalleen. Kasin, Sutelan ja kumppaneiden on noustava oikealle paikalleen suhteessa Jortikkaan ja muuhun organisaatioon ja laitettava mm. Jortikka tekemään juuri sitä mihin hänet on palkattu. On oltava selvä järkeen perustuva nokkimisjärjestys ja pelisäännöt siitä, että kenen vastuulla on mikäkin HC Tepsin osa-alue. Jos joku toimija ei meinaa tuohon taipua, niin sitten ulos.
 
Viimeksi muokattu:

rivet

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Canadiens, ManU
AnaMasa kirjoitti:
Siltikin, vaikka Jortikka ei ole varmasti saanut joukkueesta irti 120% suoritusta, niin kyllä Tepsi on silti tuloksellisesti pelannut juuri sillä tasolla, mitä rosteri antaa myöden. Vain Nurminen pelasi oman tasonsa yläpuolella loukkaantumiseensa saakka. Hurme, Berg, Rautee, Kipru, Aho, Mäkinen, Ulmer, McDonell ja Kantee ovat pelanneet "vain" perustasollaan. Barret, Saarinen, Makkonen, Lehtinen, Jokinen ja Backman ovat pelanneet odotusten alle.

mitä mahdoit odottaa Barretista? Hän iski kuitenkin tehot 7+5=12, 16 ottelussa. ja pelasi suurimman osan ajastaan esim Sykön kanssa. Mielestäni ainakin täyttänyt jollain lailla odotukset.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
mission16W kirjoitti:
Vai olisiko pelaajien scouttaus sittenkin muiden homma, joka olisi kussut pitkin reisiä jo ennen Jortikan paluuta Tepsin penkin taakse? Paljosta voi äijää syyttää tällä kaudella, mutta jotain realismia peliin.
Jos nyt otetaan tämä tapaus Mäenpää, niin sehän meni sillä tavalla, että Mäenpää itse soitti Jaloselle, että voiko tulla kokeilemaan. Eli ei se aina pelkästään seuran scouttauksesta ole kiinni. Onkohan Jortikalle tullut vastaavia puheluja missä määrin?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
mitä mahdoit odottaa Barretista? Hän iski kuitenkin tehot 7+5=12, 16 ottelussa. ja pelasi suurimman osan ajastaan esim Sykön kanssa. Mielestäni ainakin täyttänyt jollain lailla odotukset.
Aivan sama. Vaikka Barret nostettaisiin tyydyttävien ryhmään, niin viesti ei muutu. Vaikka meidän kanukit ovat Tepsin lähihistorian mittakaavassa huikeita hankintoja, niin muiden joukkueiden huippuvahvistukset ovat vieläkin parempia.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
AnaMasa kirjoitti:
Viime kaudesta Jortikka saa täyden synninpäästön, oli se Narvan ulostaminen sellainen uroteko.

Paljonko Narvanmaan poissaolo on auttanut Tepsiä? Ei kai mitenkään? Syöksyhän on vain entisestään kiihtynyt tällä kaudella. Entä mitä Jortikan vaakakupissa painaa 2005-06 saavutettu seurahistorian kaikkien aikojen pohjakosketus, 10. sija SM-liigassa kalliilla miehistöllä? Tappio huomenna ja historiaa tehdään taas, 9. sijalla ja kalliilla miehistöllä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Urheilulehdessä P.Sihvoselta kysellään hänen mielipiteitään TPS:n nykytilasta ja yhteen kysymykseen Petterillä on selkeä vastaus.

Urheilulehti:
Mitä itse tekisit TPS:n johtajana juuri nyt?

P.Sihvonen:
Irtisanoisin Jortikan lauantain aikana. Olen varma, että se piristäisi joukkuetta.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Pressiboxi kirjoitti:
Paljonko Narvanmaan poissaolo on auttanut Tepsiä?
Käytännössä kaikki täällä halusivat Narvanmaasta eroon. Kyllä Jortsu itsekin totesi, että laman syvyys yllätti hänetkin täysin, eikä ehkä olisi edes tullut, jos olisi tiennyt asioiden vakavuuden. Minusta syöksy on hidastunut Narvanmaan ulostuksen myötä siten, että nyt Kasin ja Sutelan myötä Tepsillä on edes mahdollisuus yrittää tarrata kiinni rotkon reunasta.

Jortikka 22.4.2005 kirjoitti:
- Ei tulisi mieleenkään suhtautua siten, ettei tästä tule mitään. Mielessä on tietyt uhkakuvat, mutta toisaalta myös tietyt mahdollisuudet.

- Juuri nyt on turha puhua sijoituksellisesta nousujohteisuudesta. Jos lähtisimme taas hakemaan vain loppuottelupaikkaa ja tuottaisimme satoja tuhansia tappiota, finaaleista ei sitten puhuta enää koskaan jatkossakaan, Jortikka korostaa.

- Elämme nyt tiukasti tässä ajassa. Käsiä ei nosteta pystyyn, vaan käärimme niistä vain hihat. Nyt pitää tehdä tavallista tiukemmin töitä 2-3 vuotta ja saada tämä laiva taas kääntymään oikeaan suuntaan.
 
Suosikkijoukkue
TPS
mission16W kirjoitti:
Niin ja hallin parkkipaikallakin on sohjoa! Saatanan Jortsu! Eikä kahvikaan ole kovin hyvää, herää jo Jortikka!

Eikä siinä vielä kaikki! Jortikka ei välitä tulevista kannattajasukupolvistakaan, sillä huutamalla mies höökii ilmakehään hiilidioksidia vähintään kymmenen kannattajan edestä ja siten kiihdyttää ilmastonmuutosta. Häpeäisi, iso mies!

JA:ta seuraamalla on aijoittain tullut se fiilis, että TPS:n taaperrus on mukamas aina kerrallaan yhden miehen vika. Ensin tulilinjalla oli Narvanmaa, ja kun Jok(k)e lopulta lähti, liipasimella on Jortikka. Ehkä olen kuuden hei-mestaruuden sokaisema ja varmasti olen täysin tietämätön kulissien takaisista asioista, mutta jotenkin tuntuu, että ei kaikkea voi eikä pidäkään Jortsun niskaan kantaa.

Jos, esimerkiksi, pelaajat höökäilevät kentällä miten sattuu lähinnä protestiksi valmentajalle josta eivät vaan satu tykkäämään, kyseessä on sen sortin lapsellisuus, johon ei edes ala-asteen liikuntatunneilla törmää.

En tiedä, mitä tarttis tehrä, enkä tiedä, mikä auttaisi syöksykierteeseen. Perspuoliskoissa tuntuu, että ensi kaudella ollaan niin pahassa kuusessa, että tämä on vielä alkusoittoa. Mielenkiinnolla kysynkin tietäväisemmiltä: ketkä olisivat miehiä ja mitkä olisivat keinoja, joilla mahalasku oikaistaisiin? Kuka kelpaisi penkin taakse, mistä korvaajat nykyjohdolle? Luotammeko liikemiestroikkaan ja Tammiseen?
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itäinen pitkä kirjoitti:
Jos, esimerkiksi, pelaajat höökäilevät kentällä miten sattuu lähinnä protestiksi valmentajalle josta eivät vaan satu tykkäämään, kyseessä on sen sortin lapsellisuus, johon ei edes ala-asteen liikuntatunneilla törmää.

En tiedä, mitä tarttis tehrä, enkä tiedä, mikä auttaisi syöksykierteeseen. Perspuoliskoissa tuntuu, että ensi kaudella ollaan niin pahassa kuusessa, että tämä on vielä alkusoittoa. Mielenkiinnolla kysynkin tietäväisemmiltä: ketkä olisivat miehiä ja mitkä olisivat keinoja, joilla mahalasku oikaistaisiin? Kuka kelpaisi penkin taakse, mistä korvaajat nykyjohdolle? Luotammeko liikemiestroikkaan ja Tammiseen?

Asiahan on niin, että jos alaiset eivät luota esimieheen eivätkä motivoidu tämän tavasta johtaa, niin silloin tulokset heikkenevät ja yleensä johtaja vaihdetaan. That's simple! Toki pelaajissa on oma syynsä tässä tilanteessa, mutta motivoivamman valmentajan kanssa ei näitä ongelmia olisi. Ihan sama onko se lapsellista vai ei ja ihan sama minkä takia näin ylipäätään on.

Katselin eilisessä pelissä yhden erän Tepsin vaihtoaition takana ja siitä ilmapiiristä todella huokuu negatiivisuus. Ilmeet ovat peruslukemilla, niska kyyryssä, keskinäinen kannustus on satunnaista ja se vähäkin tuntuu perustuvan lähinnä sisäisiin normeihin. Lisäksi valmentaja kävelee kädet puuskassa aition takana ja huutaa silloin tällöin kurkku suorana vittumaisella äänensävyllä. Eikä silti kukaan edes tunnu kuuntelevan tai reagoivan.

En ole mikään Sihvos-fani, mutta eilisen, katastrofaalisen esityksen jälkeen olen samaa mieltä siitä, että Jortikka pitäisi erottaa tehtävästään tänään ja vetää huominen kaksikolla Virta-Kaskinen. Homma ei voisi ainakaan huonompaan suuntaan mennä.

Mielestäni Jortikalla ei ole mahdollisuuksia jatkaa ainakaan ensi kaudella joukkueen peräsimessä. Syöksykierre jatkuu alaspäin niin kauan kuin tuo organisaation myrkyttäjä saadaan ulos. Aina eiliseen asti olen jollain tasolla uskonut siihen, että homma saadaan oikaistua, mutta enää en. Niin kertakaikkisen halutonta pelaaminen eilen oli. Varmasti palkkakysymys on vaikea, mutta Mibin olisi syytä ymmärtää, että organisaation alamäen katkaisemiseen ei muuta keinoa ole.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
AnaMasa kirjoitti:
Minusta syöksy on hidastunut Narvanmaan ulostuksen myötä siten, että nyt Kasin ja Sutelan myötä Tepsillä on edes mahdollisuus yrittää tarrata kiinni rotkon reunasta.

Tappiot tiettävästi tältä tilikaudelta taas kerran rumaa luokkaa? Tätä ajan takaa. Mikä Tepsissä siis muuttui kun yksi uhka tulevaisuudelle Narvanmaan muodossa poistettiin/ uhrattiin? Eipä kauheasti mikään? Toki nämä tappiot jne. pitää ensin näyttää toteen mutta sylttytehtaalta ja torien laidoilta kuuluu nyt todella huonoja uutisia. Paatti on edelleen hörppimässä vettä sisään ja rajusti. Pelaajaliikenteessäkin saattaa tulla kaikenlaista kivuliasta eteen. Mutta tästä enemmän kunhan kausi (pienellä) on paketissa. Toivottavasti se hetki ei ole huomenna.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itäinen pitkä kirjoitti:
Jos, esimerkiksi, pelaajat höökäilevät kentällä miten sattuu lähinnä protestiksi valmentajalle josta eivät vaan satu tykkäämään, kyseessä on sen sortin lapsellisuus, johon ei edes ala-asteen liikuntatunneilla törmää.
Tuota olen itsekin miettinyt että eihän siinä ole mitään järkeä jos sitä rupeaa miettimään. alisuorittamiselta kaverit vievät itseltään työpaikat ja junnut uran jääkiekkoilijana jos lähtevät vanhojen partojen jatkoajasta tutun emme tykkää jortikasta -leikkiin, Jonkun alatalon kohdalla sen ymmärrän, mieshän on pelannut sykkömäisillä tehoilla pari vuotta ja nostaa nurmismaista palkkaa. mutta uransa viimeistä kautta pelaavilla veteraaneilla ei ole (ilmeisesti) mitään hävittävää. Mutta en siltikään jaksa uskoa että ulkomaalaiset (jotka pelaavat käytänössäkin ensi kauden sopimuksestaan täällä tai muualla lähtisivät johonkin 'sponsored by jatkoaika' - alisuorittamalla jortsu ulos (tm)* jonka seurauksena nostaisivat ensi kaudella huonompaa liksaa jostain muualta. Ja luulisi todellakin junnujen ja neloskenttäläisten nyt yrittävän pitää paikkansa elantonsa tienaavina jääkiekkoilijoina eikä tahallaan yrittää pelata alle taitojen. Henki on varmaan todella huono varmasti esim. alatalon tilanteesta johtuen jossa vielä kun kapteenina oli ei kehdannut penkin päästä lähteä kentälle puhumaan tuomarille vaan antaa kentällä olevien iso ja pikku-A:n hoitaa puhumis hommat. Varmaan syö sisäistä kemiaa sekin että junnut&co. kattelee kolmevitosia tai kolmeysejä joiden ei tarvi tulla aamutreeneihin (huhu vain) ja johtavat jatkoajasta tuttua jortikka ulos -liikettä. ja tekee sen kaks maalia kauteen ja tienaa 5x enemmän. Aika paljon (lue vähän) painavat varmaan -99 mestaruusmaalit...
luulisin ennemminkin että hurmos on hävinnyt ja henki pilalla eikä se että kaikki alisuorittavat savustaakseen valmentajan.
mitään en mistään tiedä mutta silti ei voi kaikkea laittaa jortikan syyksi ja itse asiassa jos tosiaan on noin ollut että leikitään hiekkalaatikkoleikkejä niin sitten ehkä jollain tavalla ymmärrän noita jortikan siirtoja että pidetään aina vahalahti vaikka sitten yhtä ketjua ylempänä nurmista ja kyykytetään altsia nelosessa ja viedään siltä 'c'. vahalahden 'yli'peluuttamisestahan varmaan voi tepsille olla hyötyä jos se myydään (pisteitä enemmän->rahaa enemmän). pelillisestihän ykköstykin (nurminen) pitäis aina pelata parhaimmassa ketjussa ja humlin myynnin jälkeen näin ei ole ollut. heitettiinkö silloin pyyhe kehään? ja myydäänkö kaitsu lukkoon ja saadaan epävirallisia siirtokorvauksia + parit eurot lukkomatsien lisääntyneistä yleisömääristä?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Pressiboxi kirjoitti:
Tappiot tiettävästi tältä tilikaudelta taas kerran rumaa luokkaa? Tätä ajan takaa. Mikä Tepsissä siis muuttui kun yksi uhka tulevaisuudelle Narvanmaan muodossa poistettiin/ uhrattiin?
Taloudellisesti mennään syvällä edelleen vanhojen päätösten, päättämättä jättämisten ja ties minkä takia. Ei kai kukaan kuvitellut, että vuodessa noustaan yhden toimarin vaihdolla konkurssikypsästä plussalle. Kai siinä nyt tovi menee, että pulju alkaa ensin kaikilla tasoilla toimimaan nöyremmin ja tekemään kestäviä ratkaisuja pitkällä tähtäimellä. Voi hyvin olla, ettei Sutelan eväät riitä, mutta nyt on edes yritystä.

Ironista silti, että ikävä kyllä Jortikka kuuluu siihen vähemmän nöyrään sakkiin. Sopparia on kuitenkin vuosi jäljellä ja paras ratkaisu olisi hakata Jortikasta se nöyryys esiin. Jos tänään tai tiistaina tulee turpaan Pelicansilta, niin Jortikka saattaa jopa itse alkaa miettimään, että olisiko jotain voinut tehdä toisin ja löytää itsestään nöyryyttä kesän aikana. Toisaalta, jos nyt laitetaan Pelsuja turpaan ja Jokerit edes tiukoille, saati mentäisiin neljän joukkoon, niin on 100-varma, että Jortsu leimahtaa liekkeihin vanhaan tyyliin.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
AnaMasa kirjoitti:
Taloudellisesti mennään syvällä edelleen vanhojen päätösten, päättämättä jättämisten ja ties minkä takia. Ei kai kukaan kuvitellut, että vuodessa noustaan yhden toimarin vaihdolla konkurssikypsästä plussalle. Kai siinä nyt tovi menee, että pulju alkaa ensin kaikilla tasoilla toimimaan nöyremmin ja tekemään kestäviä ratkaisuja pitkällä tähtäimellä. Voi hyvin olla, ettei Sutelan eväät riitä, mutta nyt on edes yritystä.

Sutelalle & Kasille propsit, kamppailevat urheasti MIB:n tuulimyllyjä vastaan. Tuulimyllyjä, jotka saattavat myrkyttää ilmapiiriä omien etujensakin vuoksi. Aaltojen haastiksessa kuulemma jotain tälläistä tullut esillekin ehkä.

Jortikan tulisi itse erota jos tänään tulee takkiin. Loppusijoitukset kalliilla rosterilla olisivat 10. ja 9. Ei hintalaatusuhde koutsaamisessa kunnossa, todellakaan. Ja haluavatko kaikki sopimuspelaajatkaan jatkaa Tepsissä enää? Fundeerataanko siellä täällä ulkomaankomennuksia pelien päätyttyä? Tiedä häntä, kevät näyttää.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
TPS- urheilukentän Veltto Virtanen

Turun ulkopuolisena kannattajana (järvenpää) on ollut erittäin mielenkiintoista kuunnella otteluselostuksia Auran Aalloilta. Taustalta kuuluu jorden ääni pieniä taukoja lukuunottamatta. Teksti mitä mestarin suusta tulee, on niin painokelvotonta suurimmaksi osaksi, että ihme ettei niitä ole deletoitu pois. Jos kaveri edes puolet sanoistaan siivoaa, ei häntä vielä Isä Aurinkoiseksi voi syyttää...

Jotenkin näyttää selkeästi siltä, että seurasta puuttuu raikkaus, nälkäisyys, iloisuus ja päämäärätietoituus. Liian paljon kuhinaa ja pahaa on organisaatiossa. Eikä paha tule ulos, ennenkuin se ulkoistetaan. Organisaatio on pahassa klikkivaiheessa, mihin ei auta enää edes method putkisto. Jortsun taakkana on jo niin huono maine, ettei pelilliset valmennustaidot riitä sitä kompensoimaan. Henkistä tämä on. Uutta lihaa kehiin ja sassiin!

Olin itse pe hallilla katsomassa pelicans-matsia, josta ohimennen muutama kommentti. TPS saa kiittää onneaan, ettei peli ollut naistenpäivänä. Niin munatonta se touhu oli, että naistenpäivälle sattuessa olisi myös pelaajat pitänyt kukittaa kimpulla.
 

neiti kevät

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,SUOMI,Man Utd,Montreal Canadiens,Brasilia jne
Jortikka ansaitsee osansa, mutta...

...mitkä ovat valmentajan mahdollisuudet vaikuttaa haluttomaan, sitoutumattomaan tai välinpitämättömään pelaajaan, jos penkilläkään ei pysty ohuen materiaalin vuoksi istuttamaan? Kun kilpailua pelipaikoista ei kerran tällekään kaudelle onnistuttu tiukan taloustilanteen vuoksi synnyttämään, on valmentaja aika ikävässä tilanteessa. Uskon, että kauden mittaan on yritetty porkkanalla, kukilla, suklaalla ja ruotsalaisella jutustelulla, mutta nyt niiden aika on ohi ja peli ei enää edes ailahtele...se on tasaisen heikkoa halutonta surffailua. Valmentaja on tietysti helpoin ristiinnaulittava, mutta ison ämpärillisen kaadan kyllä pelaajien niskaan.

Jos ammatikseen pelaavat eivät valmentajaansa kunnioitakaan, pitäisi kunnioittaa edes harvalukuisia faneja? Suomen maajoukkue toimi siten World Cupissa vaikka useammallakin oli sanomista Summaselle. Viimeiset pelit pelattiin suomalaislle lätkäfaneille ja hoidettiin homma kunnialla ja ammattiylpeydellä kotiin. Missä h-vetissä on TPS-pelaajien ammttiylpeys, jos valmentajan kunnioituksesta on kysymys ja pelit vedetään käsijarru päällä?

Kai Nurminen pelasi alkukauden upeasti loukkaantumiseensa asti, mutta sen jälkeen ei juuri ole huvittanut. Tuolla palkalla pitäisi huvittaa! Nurminenko on Iltalehden kolumnissa mainittu vanha sotaratsu, joka haukkuu pukuhuoneessa kaikki muut ja lahjoittaa vastustajalle maaleja? Nimeä ei sanottu, mutta pukukopin ongelmista vihjailtiin munattoman Hifk-pelin jälkeen. Alatalonkin hinta/laatu-suhde on surkean huono, muttei kukaan kai uskonutkaan Altsin uuteen kevääseen tällä kaudella? Enkä usko Altsin ensimmäisenä olevan se joukkuehenkeä hajoittava tekijä...tai Vahalahden? Nurmisella on historiaa joukkuehengen pilaajana muista seuroista ja aiemmilta kausilta.

Kannattaa muistaa ettei alkukaudesta olisi kummoisia pisteitä tarvinnut kerätä ja oltaisi vältetty säälipleijarit. Duba ei ollut "mies paikallaan" vaikka tolppien väliin seisotettiinkin. Urheilullinen syöksykierre melkein oikaistiin, mutta taloudellinen ei. Hyvä puoli asiassa on, että vuorineuvoksien vaihtuminen keskihintaisiin, nuorempiin ja kehittyviin/kehittymistä haluaviin pelaajiin helpottaa ainakin Tps:n materiaalipulaa ensi kaudella, joskin nimet ovat tuntemattomia. SM-liigan kiihkeätempoisessa rytmissä, missä ei NHL:stä tuttuja pitkiä mainoskatkoja ole, on 30 min. peliaikaa läpi kauden aivan liian paljon. Berg nyt keskittyy puolustamiseen, mutta Kiprun hyökkäystehosta se on pois. Yksi kauden opetuksista oli, että materiaaliin on saatava leveyttä ettei tarvitse 4-5:llä pakilla matkustella. Niin tai olihan tuo tiedossa jo alussa, ei vaan ollut euroja millä ostella.

Jortsu ei saa puhtaita papereita, tietenkään. Mutta ei saa kyllä kyllä kovin moni pelaajakaan. Hurme, Berg, Kipru, Rautee, Vahalahti, Ulmer ja McDonell tekivät sen minkä voivat, pystyivät ja jaksoivat...jonkun nimi ehkä unohtuikin, mutta nuo tulivat ekaksi mieleen. Kanukkimme eivät mitään maailmantähtiä ole, joten ollaan realistisia myös odotusten kanssa. Vähintään yksi peli on tätä kirjoittaessa jäljellä ja liekkiin pitäisi syttyä muidenkin. Jos tänäänkin haluttomasti rusettiluistellaan, vältellään mustelmia ja taklauksia, ei lauota, siirrellään vastuuta ja haukotellaan, saamme onnitella Aravirtaa melkoisesta tempusta. Tps-pelaajien ei luulisi Turun yössä lomailevan tai Forten tiskillä notkuvan? Minä en ainakaan kehtaisi.

Missä on tepsiläinen ammattiylpeys? Kunnianpalautus ei kiinnosta pelaajia?
 
Viimeksi muokattu:

Aurora

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
neiti kevät kirjoitti:
...mitkä ovat valmentajan mahdollisuudet vaikuttaa haluttomaan, sitoutumattomaan tai välinpitämättömään pelaajaan, jos penkilläkään ei pysty ohuen materiaalin vuoksi istuttamaan? Kun kilpailua pelipaikoista ei kerran tällekään kaudelle onnistuttu tiukan taloustilanteen vuoksi synnyttämään, on valmentaja aika ikävässä tilanteessa. Uskon, että kauden mittaan on yritetty porkkanalla, kukilla, suklaalla ja ruotsalaisella jutustelulla, mutta nyt niiden aika on ohi ja peli ei enää edes ailahtele...se on tasaisen heikkoa halutonta surffailua. Valmentaja on tietysti helpoin ristiinnaulittava, mutta ison ämpärillisen kaadan kyllä pelaajien niskaan.

Missä on tepsiläinen ammattiylpeys? Kunnianpalautus ei kiinnosta pelaajia?

Jortsu varmasti ansaitsee (ja epäilemättä myös saa) paljon paskaa niskaansa, mutta allekirjoitan ehdottomasti neiti kevään mielipiteet pelaajien vastuusta. Jos itse olisin tavoitellut jotakin todella suurta ja hienoa asiaa koko vuoden, niin ei tulisi mieleenikään lopettaa taistelua kesken loppusuoralla vain sen takia, ettei pomon naama miellytä.

Ja ennen kaikkea, joka jätkälle joka sen mustavalkoisen pelipaidan päälle vetää, sen pitäisi olla kunnia-asia. Aina ja joka tilanteessa. Pelaajilla on isojen palkkojensa vastineeksi vastuu tekemisistään seuralle ja kannattajille. Ja luulisi olevan myös itselleen.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
neiti kevät kirjoitti:
...mitkä ovat valmentajan mahdollisuudet vaikuttaa haluttomaan, sitoutumattomaan tai välinpitämättömään pelaajaan, jos penkilläkään ei pysty ohuen materiaalin vuoksi istuttamaan?

[snip]

Missä on tepsiläinen ammattiylpeys? Kunnianpalautus ei kiinnosta pelaajia?

Tätähän se on. Kiekkovalmentaja ei voi napata pleikkarin ohjainta kaverilta ja käydä tekemässä itse niitä maaleja jos joukkue pelaa päin persettä. Jos joukkueen tärkeimmät pelaajat vain surffailevat löysät housussa jäällä osoittamassa mieltään ala-asteen tyyliin, jätkät pitäisi penkittää tai piestä sukkasaippualla. Milläs penkität, kun tilalle on vain heittää A-junnuja? Toisaalta tuollaistakin ratkaisua voisi ihailla, tulisipa ainakin näytettyä paskahousuille, kuka se pomo lopulta on.

Olen tosin sitä mieltä, että olisi varmasti kaikkien edun mukaista, että Jortikka siirtyisi muihin tehtäviin. Liian paljon paskaa on virrannut jo Aurajoessa ja homma alkaa maistua siltä itseltään varmaan vähän jokaisen mielestä. Varmasti olisi Jortsulle itselleenkin mielekkäämpää jatkaa duunia jossain muussa seurassa, jossa ehkä taloudelliset puitteetkin olisivat lähempänä hänen haluamaansa tasoa.

Tepsille lienee edessä joka tapauksessa jonkinlainen uusi alku, koska Nurmiselle ei ole tarjottu uutta sopimusta, Alatalo on siirtymässä eläkkeelle ja joukkueen runko tuntuu muutenkin leviävän. Vaihdetaan samalla valmentajakin ja otetaan kunnolla uutta ilmaa kuvioihin.
 

crossari

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC TPS
Jotenkin on sellainen tuntuma persiissä, että Hannu ymmärtää erota päävalmentajan paikaltaan. Vaikka mies pitääkin itseään kaiken muun yläpuolella, niin uskon hänenkin ymmärtävän sen, että se on nykytilanteessa ainoa vaihtoehto.

Tämä olisi uskomaton tapahtuma, mutta maailma on ihmeitä täynnä.
 

Yläkatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
crossari kirjoitti:
Jotenkin on sellainen tuntuma persiissä, että Hannu ymmärtää erota päävalmentajan paikaltaan. Vaikka mies pitääkin itseään kaiken muun yläpuolella, niin uskon hänenkin ymmärtävän sen, että se on nykytilanteessa ainoa vaihtoehto.

Tämä olisi uskomaton tapahtuma, mutta maailma on ihmeitä täynnä.

Jortsullahan on nyt hallussaan kaksi huonointa sijoitusta tepsin historiassa ja ensi kaudella on mahdollisuus triplaan. Ei olisi kovin monella valmentajalla kovempaa meriittilistaa: 2 x triplamestaruus ja lisäksi tuo uusin tripla
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
crossari kirjoitti:
Jotenkin on sellainen tuntuma persiissä, että Hannu ymmärtää erota päävalmentajan paikaltaan. Vaikka mies pitääkin itseään kaiken muun yläpuolella, niin uskon hänenkin ymmärtävän sen, että se on nykytilanteessa ainoa vaihtoehto.

Tämä olisi uskomaton tapahtuma, mutta maailma on ihmeitä täynnä.

Kuka kantaa vastuun tämän kauden pelaajahankinnoista? Ovet kävivät kauden aikaan todella paljon ja voi olla että talous on todella pahassa jamassa, jos pelaajabudjetti on päässyt käsistä. Jortikan pitäisi kyllä kantaa vastuuta, mutta jos sopparia on vielä vuosi jäljellä ja palkaa tulossa niin kannattaako? Lisäksi tepsin talous on jo valmiiksi kuralla ja seuralla ei olisi varaa heitää Jortsua pellolle. Niin tai näin niin tepsi on pulassa. Näin TuTon kannattajanakin tuntuu ihan pahalta katsoa tepsin nykytilaa, vaikka en muuten seuraa kauheasti ihannoi. Taitaa olla tepsillä todella laihat vuodet edessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös