Mainos

Hätätilalaki

  • 7 927
  • 25

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Haluttiin tai ei, niin nykymuotoista Mestistä ei ole enää ensi kaudella. Joku nostetaan liigaan, jonka jälkeen portit ovat taas kiinni. Lisäksi liigalle on tulossa A-nuorista oma farmisarja, jonka jälkeen sillä ei ole pakottavaa tarvetta Mestikselle farmi-, kuntoutus- ja lainapaikkansa.

Alkaa olla jo liian myöhäistä murehtia ja märehtiä asiaa, vetelät on nimittäin kohta housuissa myös niiden 2/3 seurojen väestä, jotka vielä aiemmin iloitsivat ”kaikkien aikojen mahdollisuudesta”. Nyt pitääkin vain päästä asiasta yli, valmistautua tulevaa ja minimoida vahingot. Alla mun mielestä ainoa mahdollinen resepti.

1§ Veljeilylle stoppi

Kun kerran suuri ja mahtava SM-liiga ei halua leikkiä Mestiksen kanssa enää, niin toimikoon kyseinen muuri myös toisinpäin. Kaikki kanssakäyminen Mestis-seurojen ja liigaseurojen välillä pitää minimoida niin vähäiseksi kuin suinkin mahdollista.

Mestikseen ei tule yhtään pelaamaan yhtään sellaista pelaajaa, joilla on voimassaoleva sopimus SM-liigaorganisaation (liigajoukkue, A-junnut tai farmi) kanssa. Vastaavasti myöskään yksikään pelaaja ei siirry kesken kauden Mestiksestä liigaorganisaatioon – tai ei ainakaan ilmaiseksi. Liiga- ja Mestis-joukkueet eivät pelaa jatkossa myöskään harjoitusotteluita vastakkain.

Erittäin epäurheilullisen ketkuilun johdosta pyrkisin jollain tavalla peittämään rautaesiripulla myös vähintään A-junioritasolla tapahtuvan yhteistyön, kuten osallistumisen samoihin sarjoihin ja mahdollisuuksien mukaan myös nuoremmissa junioreissa. Liigaseurojen mielestähän muun Suomen kiekkoilulla ei ole merkitystä, joten puuhaillaan sitten ihan totaalisesti kahdessa eri leirissä.

2§ Nimi hiuksista v*****n

Niin, vaikka olen tässä käyttänyt – ja käytän jatkossakin selvyyden vuoksi – sarjasta nimeä Mestis, niin yksi ensimmäisistä asioista on heittää kyseinen epäbrändi huitsin nevadaan. Kuriirina voi toimia vaikkapa nykyinen kehitysjohtaja, jolle kerätään kolehtirahoilla yksisuuntainen lippu.

Perinteinen I-divisioona olisi toki paras vaihtoehto uuden sarjan nimeksi. Mutta jos joku taho on valmis maksamaan about kolkytä tonnia nimestä, niin pelataan sitten vaikka mitä tahansa Pampers-liigaa.

3§ Yhteistyö ja solidaarisuus

Toiminta perustuu seurojen keskinäiseen luottamukseen ja yhteisesti sovittuihin pelisääntöihin. Seurat kilpailevat luonnollisesti keskenään kaukalossa, mutta hyvässä yhteishengessä ja kaveristakin pidetään huolta yhteisen hyvän vuoksi.

Kukaan ei lähde sooloilemaan tai kiertämään sääntöjä, eikä siihen ole tarvettakaan, kun säännöt ja lähtökohdat ovat kaikille samat. Sen verran realisti pitää olla, että ainakin alkuvuosina tähän tarvitaan selkeät säännöt mahdollisine sanktioineen.

4§ Hallinto

Päätökset Mestis-seurojen omiin käsiin. Pienemmät päätökset tehdään yhteisesti valitulla työryhmällä nopeasti ja joustavasti, isommat demokraattisesti äänestäen.

Jokaisella seuralla on yksi ääni, lisäksi jääkiekkoliitolla yksi. Jos liitto ei mahdollista hallinnon ottamista omiin käsiin, niin seurat perustakoot SM-liigan tavoin oman osakeyhtiön pyörittämään sarjaa. Tällöinhän kellään ei todistetusti ole mitään sanottavaa asiaan…

5§ Paluu juurille

Sarja on rehellisesti amatööriurheilun ja puoliammattilaisuuden välimaastossa, mihin resurssit rehellisesti sanoen tälläkin hetkellä oikeasti riittäisivät luontaisesti monella Mestis-paikkakunnalla.

Ei haihatella liigapaikasta, vaan pelataan pää pystyssä omaa pientä sarjaa sen ehdoilla. Haetaan mielenkiintoa sarjaan urheilullisuuden, tasaisuuden ja paikallisuuden kautta.

Tasoerot sarjan sisällä pienenevät, kun raha ei ole enää ratkaisevin tekijä. Mahdollistetaan pienempien paikkakuntienkin mahdollisuudet menestyä ja ns. Jukurit-ilmiö (kuinka moni olisi 90-luvulla voinut kuvitellakaan, että Mikkelistä edes puhutaan mahdollisena liigapaikkakuntana?).

Pelien kiinnostavuus tulee rehdistä urheilusta sekä tutuista pelaajista. Oman paikkakunnan joukkueessa pelaa tatukatteluksia ja samiheikkisiä, joiden otteita on seurattu junnuista saakka. Ennen peliä puolestaan mietitään, mitä se sika-Suutari mahtaa tällä kertaa keksiä tai kuinka monella maalilla Helkearo meitä kurittaa.

6§ Säästötalkoot

Vanhat budjetit revitään ja heitetään paperisilppuriin. Yleisöä tulee seuraamaan paikkakunnasta riippuen noin 500-1000 katsojaa. Realistinen suhtautuminen asiaan, budjetit sen mukaan ja käynnistetään kulukuuri välittömästi.

Talkootyötä niin paljon kuin mahdollista, kuten urheiluseuroissa perinteisesti on toimittu ennen bisnesaikakautta. Me-henki: edustuksen pitää olla junioreille tärkeä asia ja päinvastoin.

Kannustetaan seuroja satsaamaan juniorityöhön mm. säännöillä, jotka suosivat paikallisten pelaajien sekä omien kasvattien peluuttamista.

Ei kilpailla pelaajista rahalla. Parhaille maksetaan korvauksia tai palkkaa mahdollisuuksien mukaan, mutta lähes kaikilla on kiekkoilun lisäksi muutakin tekemistä. Mukana on opiskelijoita, varusmiehiä, vuorotyöläisiä ja osa-aikaisessa työssä olevia. Jääkiekkoa pelataan tosissaan, mutta ei muun elämän kustannuksella.

Käytetään seuraorganisaation kontaktiverkostoa hyväksi. Pelaajahankinnoissa ja heidän sitouttamisessaan hyödynnetään opiskelu- ja työpaikkoja, niin pelaajille kuin heidän puolisoilleenkin. Luodaan pelaajille pakettiratkaisuja, joihin sponsorit/yhteistyökumppanit voivat osallistua konkreettisesti.

7§ Pelaajakiintiöt

Yleensä vastustan kaikkia keinotekoisia rajoituksia, mutta tässä tapauksessa niille voisi olla tarvetta.

Ulkomaalaiskiintiö. Esimerkiksi max kolme ulkomaalaista per kausi, jolla estettäisiin muukalaislegioonien kasaaminen rahalla.

Junnukiintiö. Pelaavassa kokoonpanossa pitäisi olla aina X kappaletta seuran A-junioreissa pelanneita, nykyisiä junnuja tai vaihtoehtoisesti pelaajia, jotka ovat edustaneet seuraa vähintään viiden kauden ajan.

Maksimipelaajamäärä. Kausi pitää vetää läpi esimerkiksi 35 pelaajalla. Pistäisi miettimään aiempaa tarkemmin laina- ja keikkapelaajien käyttöä, kun jokainen kävijäkin laskettaisiin. Pelaajakiintiön ylityttyä paikkaajia esim. loukkaantuneille voi nostaa omista junioreista.

Vakiopohja pelaajasopimuksille. Tietyt minimivaatimukset, joista ei lipsuta. Pyritään välttämään liigapykäliä – mutta jos sellainen paperiin kirjataan niin asetetaan merkittävä siirtokorvaus (esim. minimissään 20.000€ ja kärkipelaajille suurempi, jos pelaaja vaatii pykälää), josta ei tingitä. Ulkomaan pykälät mieluiten niin, että mahdollistavat vapaan siirtymisen ainoastaan kauden jälkeen. Kaikki sopimukset mielellään vähintään kaksivuotisiksi.

8§ Urheilullisuus

Liigakarsintojen puuttuminen ei tarkoita sitä, etteikö Mestis voisi olla urheilullinen. Päinvastoin.

Sarjassa pelaa 12 joukkuetta, jotka pelaavat nelinkertaisen sarjan. Ei välisarjoja, revanssikierroksia tai muuta keinotekoista höttöä. 44 ottelun runkosarja, jota pyritään pelaamaan vakiopäivisin (esim. tiistai ja lauantai), niin että joka viikko on keskimäärin yksi koti- ja yksi vieraspeli.

Kunnollinen joulutauko ja muutama muu viikon tauko. Pelaajille aikaa myös harjoitella ja palautua. Runkosarja syyskuusta helmi/maaliskuiden vaihteeseen ja siirtoikkuna kiinni hyvissä ajoin tammikuussa.

Kahdeksan parasta pudotuspeleihin, jotka pelataan paras viidestä. Välierät ja finaalit voidaan pelata paras seitsemästäkin, mikäli näin halutaan. Rahapalkinto mestarille, jos esim. sarjan nimi saadaan myytyä tai joku muu valtakunnallinen sponsorikuvio.

Mukana ei ole sellaisia seuroja, joiden ainoa funktio on palvella muita, vaan kaikki pelaavat samoilla motiiveilla: joko mestaruudesta tai sarjapaikkansa puolesta.

Runkosarjan kaksi huonointa joutuvat karsimaan. Mukaan kaksi parasta Suomi-sarjasta, kaksinkertainen sarja ja viivan päällä pelaavat ovat mukana seuraavalla kaudella.

Oikeasti avoin ja todellinen nousumahdollisuus alhaalta päin. Nousijalta ei vaadita auditointeja tai kriteereitä hallin koon suhteen, kunhan on esittää jonkinlainen uskottava suunnitelma siitä, että pystyvät vetämään kauden läpi (Junkkareiden, HJK:n tai K-Laserin kaltaisia kohtaloita ei halua kukaan) ja sitoutuvat luonnollisesti yhteisiin pelisääntöihin.

Samassa yhteydessä mietittävä uudestaan myös Suomi-sarjan järjestelmä. Minkä verran ja millaisia joukkueita sarjaan jää jäljelle, kun Mestikseen tarvitaan täydennystä yhden liiganousijan ja parin-kolmen katoavan farmiseuran tilalle?

Itse en osaa tuohon ottaa kantaa, mutta yksi vaihtoehto voisi olla valtakunnallisen sarjan sijasta kaksilohkoinen Suomi-sarja, jossa lohkojen parhaat kohtaisivat toisensa vasta karsijat ratkaisevissa pudotuspeleissä. Tällöin ainakin matkakustannuksia saataisiin pienennettyä ja ns. kyläseurojenkin osallistuminen olisi mahdollista.



Rehellisesti sanottuna en osaa sanoa, kiinnostaisiko kuvailemani kaltainen sarja minua katsojana. Sulattelua se ainakin vaatisi. Mutta paljon muitakaan vaihtoehtoja ei taida olla olemassa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Rehellisesti sanottuna en osaa sanoa, kiinnostaisiko kuvailemani kaltainen sarja minua katsojana. Sulattelua se ainakin vaatisi. Mutta paljon muitakaan vaihtoehtoja ei taida olla olemassa.

Hyviä suuntaviivoja. Liigan suuntaan voisi siirtoikkuna olla auki vain huhtikuusta elokuun loppuun eli jalkapallon tapaan ei mitään tammikuuta mukana.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Jos perjantaina ei nosteta ketään ja tämän kauden mestarille annetaan mahdollisuus hakea liigapaikkaa 2015-16 eteenpäin, lienee turha odottaa mitään mullistavaa nyt. Mutta jos Sport nostetaan taivaaseen ja muut Mestiksen "jättiläiset" jätetään nuolemaan näppejään, voisi kenties jotain jännää tapahtuakin.

Mietin maanantaina saunassa sitä, voisivatko Mestiksen kärkiseurat perustaa oman liigan. Onko mitään järkeä pelata "ykkösdivisioonassa", jos sieltä ei voi enää nousta ylöspäin? Mitä Mestis oikeasti tarjoaa? Toki Jääkiekkoliitto antaa selkänojaa ja jonkin verran taloudellista tukea mutta itsessään Mestiksellä ei ole mitään arvoa. Esim. medianäkyvyyshän on suorastaan surkea. Olisihan se taloudellinen riski lähteä "sooloilemaan" mutta nyt olisi paikka sellainen riski ottaa.

Uuteen liigaan (keksi tähän sopiva sponsorinimi) otettaisiin mukaan kaikki ne Mestis-joukkueet, joilla on liikaa kunnianhimoa jäädä höntsäilemään Mestikseen, josta ei voi nousta ylöspäin. TuTo, KooKoo, Jukurit ja HCK olisivat aika selviä tapauksia mutta muutkin kelpaisivat. Alkuun sarjaa voitaisiin kuitenkin pelata vain muutaman joukkueen voimin, jos esim. Hokilta tai SaPKo:lta ei löydy tarpeeksi kunnianhimoa.

Rahojen riittäminen ilman Jääkiekkoliiton selkänojaa olisi tietenkin se iso kysymys. Tähän muutamia ehdotuksia:

1) Aggressiivinen sponsorointi. Kaikki on kaupan lukuun ottamatta seurojen nimiä ja logoja. Ainakin liigan nimi myytäisiin eniten tarjoavalle, olkoon vaikka se avausviestissä mainittu "Pampers-liiga".

2) Medianäkyvyys, kaikin mahdollisin keinoin.

3) Alussa hyväkysyttäisiin sarjan melko heikkokin urheilullinen taso. Luotetaan, että ihmiset tulisivat katsomaan rakastamiaan seuroja vaikka pelaajat eivät olisikaan täysammattilaisia.

4) Kaikenlainen talkootyö ja yhteistyö seurojen välillä. Sarjaohjelma suunniteltaisiin siten, että matkakustannukset ovat mahdollisimman pieniä. Hommaa tehtäisiin yhdessä toisia tukien, vaikka kaukalossa kilpailu paremmuudesta ja uuden liigan mestaruuspokaalista olisikin rajua.

5) Katsojia kosiskelevat, "miehekkäät" säännöt. Tappeluita, rajuja taklauksia. Katsomoissa kalja virtaa ja yleisö nauttii kunnon lätkästä, ei mistään Liigan tai Mestiksen hiirulaiskiekkoilusta.

Mä ainakin katsoisin itsenäistä sarjaa mieluummin kuin Mestistä, jossa muutama kunnianhimoinen organisaatio yrittää tosissaan ja loput puuhastelevat jotain ihme farmitouhuja. Tiedän kyllä, ettei tämä luultavasti tule toteutumaan mutta saahan sitä fantasioida. Jotain muutosta joka tapauksessa tarvitaan ja tiedän, että ainakin TuTo:n organisaatiosta löytyy paljon kunnianhimoa lähteä kokeilemaan uusia juttuja, "kuolevan Mestiksen" sijaan.

Mieluummin näkisin TuTo:n vaikka Allsvenskanissa tai Viron liigassa kuin Mestiksessä, josta ei voi nousta ylöspäin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mietin maanantaina saunassa sitä, voisivatko Mestiksen kärkiseurat perustaa oman liigan. Onko mitään järkeä pelata "ykkösdivisioonassa", jos sieltä ei voi enää nousta ylöspäin? Mitä Mestis oikeasti tarjoaa? Toki Jääkiekkoliitto antaa selkänojaa ja jonkin verran taloudellista tukea mutta itsessään Mestiksellä ei ole mitään arvoa. Esim. medianäkyvyyshän on suorastaan surkea. Olisihan se taloudellinen riski lähteä "sooloilemaan" mutta nyt olisi paikka sellainen riski ottaa.

Minä olen tällä ajatuksella leikitellyt jo useamman vuoden. Toki tämä on erittäin epätodennäköinen skenaario, ja todennäköisesti mahti-Kale liittoineen asettuisi poikkiteloin, mutta toisaalta olihan P-Amerikassakin yritystä perustaa kilpaileva ammattilaissarja WHA NHL:n rinnalle. Se kesti aikansa eli muutaman vuoden ennen kuin osa WHA-seuroista liittyi NHL:ään, mutta ajatus ja yritys oli hyvä, ja loppujen lopuksi pelkkä yrityskin pakotti NHL:n laajentamaan sarjaansa ja muuttamaan vähän linjaansa. Samoin voisi ehkä käydä Suomessakin jos kilpaileva itsenäinen sarjataso saisi vähän rikottua vallitsevaa konsensusta.

Ei Jääkiekkoliitolla eikä SM-liigalla ole juuri yhtään mitään tarjottavaa tai annettavaa Mestikselle nykyisin, joten oma keskinäinen sarja sopivien seurojen kesken ei ainakaan tilannetta voisi heikentää. Kun ei nousumahdollisuuksia ole, niin mikä muka on liittojen ja liigan anti alaspäin? Ei juuri mikään, roposia voi armosta tippua joskus jos persettä nuollaan tarpeeksi.

Kyllä minä menisin katsomaan "Pampers-liigaa", jossa pelaisivat vaikkapa TuTo, Jukurit, KooKoo, Hokki ja Jokipojat näin ensi alkuun, kenties SaPKokin tai joku muu vastaava. Varmasti toiminta olisi alkuun karkeampaa ja kankeampaa, mutta jos vaihtoehtona on näivettyminen ja konkurssi Mestis-raunioilla tai muuttuminen persoonattomaksi HeKi-LeKiksi ja liiga-akatemian jatkeeksi (sori, Peliitat, HeKi-LeKi vain kuulostaa paremmalta ilmaisulta tässä yhteydessä), niin mitä sitten? So what?

Ei minun mielenkiintoni liigaan asti muutenkaan juuri ylety, enkä minä mene yhtään ainutta peliä sen takia nytkään katsomaan, että jossain Mestis-joukkueessa on joku liigalaina mukana, joten itsenäisten ja itsellisten puoliammattilaisseurojen oma sarja vailla liigaporukoiden jämäpelaajia ja farmitouhua kiinnostaisi siinä missä nykyinenkin Mestis, itse asiassa enemmän. Vaikka kuuden joukkueen kahdeksankertainen sarja tai kahdeksan joukkueen kuusinkertainen sarja, siitä tulisi 42 matsia kaudessa mikä riittäisi oikein mainiosti, otteluita on nykyisinkin Mestiksessä aivan liikaa keinotekoisine välisarjoineen ja revanssiviikonloppuineen.

Olennainen ehto tämän Pampers-liigan toiminnalle olisi tietysti se, että pelaajasopimukset olisivat koko kauden mittaisia eikä mitään siirtolainoja tai pikavippejä SM-liigaan sallittaisi kesken kauden. Jos joku kaipaisi sarjasta toiseen, niin sopimuksien purku ja siirtokorvaukset olisivat sitten ainoat vaihtoehdot vastaavalla tavalla kuin mitä KHL-seurat maksavat kun ne nappaavat riveihinsä jonkun liigatähden.

Ei tämmöinen toki toteutumaan tule, mutta sinänsä jo pelkkä vakava uhkakin vastaavasta voisi vähän pakottaa kultapossuliigaa avaamaan rivejään, tekemään ryhtiliikettä omienkin porukoiden kesken ja lopettamaan nykyisen pelleilyn, josta kärsivät kaikki - myös liigakannattajat, jotka katsovat kausikortti kädessään kuinka tyhjennysmyynti alkaa joulu-tammikuussa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Matkitaan vähän isompia kiekkomaita ja lätkästään uuden liigan nimeksi kansainvälinen FHL eli Finnish Hockey League.

Sport voi mennä S/M-liigaan, ja muut entiset Mestis-seurat pelaisivat FHL:ää, johon voisi nostaa vielä Sportin tilalle RoKin ja lisähöysteeksi KooVeen sekä S-Kiekon, ehkä FPS:n myös.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Ja tosiaan aloittaa voisi sillä, että sarjaa johtamassa ja kehittämässä olisivat oikeat liike-elämästä näyttöjä omaavat ammattilaiset. Lisäisin pakettiin vielä vuosittaisen "kv-tasonmittaus" koti/vieraspelin Allsvenskan joukkueita vastaan ja pisteet mukaan taulukkoon
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Sport voi mennä S/M-liigaan, ja muut entiset Mestis-seurat pelaisivat FHL:ää, johon voisi nostaa vielä Sportin tilalle RoKin ja lisähöysteeksi KooVeen sekä S-Kiekon, ehkä FPS:n myös.

Ja nämä rokit ja kooveet sitten kiertelevät koko Suomea bussilla? Kuulostaa taloudellisesti varsin epärealistiselta, mutta toki kivaa hassuttelua.

Imatran Ketterä kannattaisi myös ehdottomasti nostaa uuteen sarjaan :)
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Eivätkös Roki ja KooVee ja monet muut jo nyt kiertele bussilla valtakunnallista Suomi-sarjaa?

Voisi olla mahdollista rakentaa ihan mielenkiintoinen 12-16 joukkueen itsenäinen "aladivarimestaruussarja" Mestiksen raunioille ja nykyisen Suomi-sarjan kärjen pohjalle, ja mikä parasta, siihen voisivat pienemmätkin paikkakunnat yrittää ponnistaa.

Oleellista olisi juuri tuo Evertonin mielenkiintoisesti hahmottelema itsenäisyys liigasta ja urheilullisuus alaspäinkin (ei mitään "nostoja" vaan karsintasarja tms. keväisin). Liigaväki (jos he aladivareita viitsisivät huomata) voisi sitten pitkän runkosarjan aikana miettiä missä sarjassa on oikeasti enemmän jännitystä.

Myös mainittu Allsvenskan-yhteistyö voisi tuoda väriä - mutta tarvitsevatkohan ruotsalaiset meitä tosiaan johonkin?
 
Viimeksi muokattu:

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Minulle riittäisi se, että Suomen Jääkiekkoliitto ry noudattaisi toimintasääntöjään.

Lainaus § 2:sta: Liiton toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet.
Lainaus § 6:sta: Liittohallitus voi erottaa jäsenen, joka ei täytä näiden sääntöjen mukaisia velvollisuuksia tai toimii vastoin liiton tarkoitusta tai toiminnan perustaa. Voi voi. Kalervo Kummola, Mika Anttonen, Harry Bogomoloff, Kalevi Halonen, Matti Johansson, Jukka Koivu, Kimmo Rannisto ja Jukka Toivakka. Erottakaa Liiga ja Liiga-seurat Jääkiekkoliitosta. Ai ettekö erota? Meidän upeaa lippulaivaa, maailman parasta kansallista liigaa. Retorisena heitän, mutta saa vastatakin: Onko missään jääkiekkomaassa paskempaa puuhastelua kuin Suomessa?

Viittasin urheilun reilun pelin periaatteisiin, joista Liiga rikkoo (SLU:n julkaisusta Reilu peli: Suomalaisen liikunnan ja urheilun eettiset periaatteet):

Yleisiä periaatteita :
4. Avoimuus, demokratia, rehellisyys ja oikeudenmukaisuus
Kaiken liikunnan ja urheilun lähtökohta on reilu peli.
5. Kaikkien tasavertainen oikeus liikuntaan ja urheiluun
Liikunta ja urheilu edistää ja toteuttaa laaja-alaista tasa-arvoa.

Pointtini on, että se, minkä mukaisesti pitäisi toimia, on julkisesti esillä, mutta sääntöjä rikotaan härskisti ja tietoisesti.
 

Kolzig

Jäsen
Suosikkijoukkue
#37 Olie Kolzig, Caps, Pens, Jets
Mestiksen nimen voisi muuttaa FHL:ksi samaan tyyliin kuin Elitserien muuttui SHL:ksi ja olemassa on KHL ja NHL.

Kyllä siinä kolmileuka-Kummolalla ja muilla kultapossukerholaisilla menisi pulla väärään kurkkuun kun Mestis olisikin Suomen jääkiekkoliiga FHL.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Edelleen lähtisin katsomaan sitä kansainvälisyys korttia. NordicHockeyLIga NHL (vitsi vitsi , but ei nimi ideaa pahenna)

Eli Mestis, Alsvenskan, Metal Ligaen Tanska ja GET-ligaen Norja muodostaisivat yhteispohjoisamsien Liigan. Tälle saisi taatusti hyvä TV sopparin. Divisioonat maakohtaisia (matkakulut pieninä ) ja vasta divisioonamestarit (tai kaks parasta) lähtis pelaan pleijareita rajojen yli. Tähän taas rahat siitä TV sopparista (joita siis ei lyötäs pelaajabudjetteihin).

Ennakkoluulottomasti yhteistyöllä ohi kansallisten Liigojen.

BTW: EU pelaajien määrän rajottaminen ei onnistu EU:n takia
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Kiitos Evertonille tämän ketjun avaamisesta. Olihan tuo avauksesi niin pitkä, ettei sitä jaksanut lukea, mutta tämä keskustelun sisältö on samalla sekä erittäin viihdyttävää että myöskin innovatiivistä. Pidän siitä! :)

Edelleen lähtisin katsomaan sitä kansainvälisyys korttia....

Eli Mestis, Alsvenskan, Metal Ligaen Tanska ja GET-ligaen Norja muodostaisivat yhteispohjoisamsien Liigan. Tälle saisi taatusti hyvä TV sopparin. Divisioonat maakohtaisia (matkakulut pieninä ) ja vasta divisioonamestarit (tai kaks parasta) lähtis pelaan pleijareita rajojen yli. Tähän taas rahat siitä TV sopparista (joita siis ei lyötäs pelaajabudjetteihin).

Ennakkoluulottomasti yhteistyöllä ohi kansallisten Liigojen.

Riippuen siitä, mikä lopulta Liigan viesti tulee olemaan ja miten tuleva A-nuorten sarja tulee jääkiekkoympäristöä muuttamaan olisi tässä ketjussa heitetyt ajatukset laajennetusta ja alaspäin auki olevasta FHL liigasta kansainvälisin ripauksin erittäin mielenkiintoinen! Tämän hetkiset Mestis-joukkueiden ja Suomi-sarjan kärkijoukkueiden muodostama kenties kahdessa lohkossa pelattava valtakunnallinen sarja, jossa parhaiten sijoittuneet pelaisivat vielä lopuksi Pohjolan herruudesta Allsvensakanin, Norjan ja Tanskan kärkijoukkueiden kanssata vastaan, voisi todellakin olla kiinnostava kuvio median ja yritysmaailman kannalta.

Kannattaa huomioida, että tämä sarja voisi olla erittäin kiinnostava paikka näkyvyyden lisäämiseksi sellaisille yrityksille, jotka käyvät kuluttajakauppaa koko Pohjolassa. Ja jos ei muuta niin ainakin tällaisten kuvioiden kehittely saisi kotoisen Liigamme heräämään - ehkä, toivottavasti. Nimittäin tuohon Pohjolan Liigaan voisi yllättäen lähteä joukkueita Liigastakin.
 

Steus

Jäsen
Itse en näe syytä Allsvenskan -joukkueiden innostukselle, Ruotsissa kun ei ole tapana heittää kakkaa tavoitteellisten joukkueiden päälle.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mielummin pääsarjojen keskeinen Nordicliiga, joissa on joka maalle oma divisioona, johon pääsee karsimalla oman maansa pääsarjasta. Olisi ehkä parasta mitä suomalaiselle kiekolle on koskaan tapahtunut, mutta vähän epäilen, että kukaan olisi halukas lähtemään tekemään yhteistyötä Suomen surkimusten kanssa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joo, kiintiöt ja yhteiset pelisäännöt sovittaisiin siis seurojen kesken. Lakien puitteissa moisia on vaikea toteuttaa.

En usko, että sarjan pelillisen tason (ainakin hetkellinen) putoaminen olisi mikään ongelma. Ei tämän sarjan tasoa olisi enää mitään syyä verrata mihinkään kovempaan sarjaan, kun kerran liigaankaan ei voi nousta ainakaan pelaamalla.

Eli ainoa mittari olisi oikeastaan se, että huonoimpienkin pitäisi olla parempia kuin suomisarjalaisten, jos haluavat jatkaa sarjassa karsintojenkin jälkeen.

Peruskatsoja ei välttämättä huomaisi mitään tason putoamista, vaikka jotkut jaakkoturtiaiset ja nicoaaltoset korvattaisiin oman alueen pelaajille. Oman joukkueen tasoa peilattaisiin kuitenkin ensisijaisesti kulloiseenkin vastustajaan nähden; ja tässä skenaariossa siis kaikilla olisi samanlaiset lähtökohdat.

Ja kuten toiseen ketjuun jo kirjoitinkin, niin en pitäisi ollenkaan mahdottomana, että kunhan systeemi olisi pyörinyt jokusen kauden, niin omista nuorista olisi kouliintunut aivan kelvollisia pelaajia Mestiksen nykystandardeihinkin nähden.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Onhan tuossa avausviestissä ihan hyviä ajatuksia. Ongelma tässä nyt vaan on se, että osa näistä vatipäistä (niin kiekkopäättäjstä kuin -katsojistakin) luulee edelleen, että Mestiksen voittamalla voi nousta Liigaan, ja tämän vuoksi kielet ovat kohtuullisen syvällä liigapäättäjien pakaravälissä tällä hetkellä. Todennäköisesti Mestis ei kehity mihinkään jatkossakaan. Valitettavasti.
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Ongelma tässä nyt vaan on se, että osa näistä vatipäistä (niin kiekkopäättäjstä kuin -katsojistakin) luulee edelleen, että Mestiksen voittamalla voi nousta Liigaan, ja tämän vuoksi kielet ovat kohtuullisen syvällä liigapäättäjien pakaravälissä tällä hetkellä.

TUTOn toimistolla ei ole kyllä kielet olleet ruskeina, mistä olen ollut toisaalta ylpeä, toisaalta huolissani. Joka välissä ovat olleet kuittailemassa näistä auditoinneista ja kabinettipeleistä markkinoinnissaan sekä lausunnoissaan. Pelkään, että jo pelkästään tällainen julkinen Liigan kritisointi sinetöi TUTOn kohtaloksi jäädä Liigan ulkopuolelle nyt ja tulevaisuudessa. Tuskin haluavat ottaa sinne SM Liiga Oy:öön äänekkäästi itseään vastustavia osakkaiksi. Sen sijaan KooKoon reilun viikon takaisen tiedotustilaisuuden uutisia ja lausuntoja kun luki, niin siellä kyllä hunajaisella kielellä Liigan suuntaan lipsuteltiin. Mutta ei siinä mitään. Joku voisi sanoa, että tarkoitus pyhittää keinot ja toinen sanoisi, että asiallista ja järkevää suhdetoimintaa.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
TUTOn toimistolla ei ole kyllä kielet olleet ruskeina, mistä olen ollut toisaalta ylpeä,

Korjaan heti lausuntoani tältä osin, olet aivan oikeassa. My bad. Olisiko Ikasta eniten hyötyä suomikiekolle esim. Mestiksen kehitysjohtajana tai jollain tavalla näistä asioista vastaavana kaverina? Nykyisistä johtajista kun ei ole mihinkään.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Edelleen lähtisin katsomaan sitä kansainvälisyys korttia. NordicHockeyLIga NHL (vitsi vitsi , but ei nimi ideaa pahenna)

Eli Mestis, Alsvenskan, Metal Ligaen Tanska ja GET-ligaen Norja muodostaisivat yhteispohjoisamsien Liigan. Tälle saisi taatusti hyvä TV sopparin. Divisioonat maakohtaisia (matkakulut pieninä ) ja vasta divisioonamestarit (tai kaks parasta) lähtis pelaan pleijareita rajojen yli. Tähän taas rahat siitä TV sopparista (joita siis ei lyötäs pelaajabudjetteihin).

Ennakkoluulottomasti yhteistyöllä ohi kansallisten Liigojen.

BTW: EU pelaajien määrän rajottaminen ei onnistu EU:n takia

Pakko sanoa, että edelleen sytyn tälle idealle. Tottakai säätämistä ja suunnittelua tuo vaatisi, mutta todennäköisesti lopussa kiitos seisoisi.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Puhuttiin ruskeista kielistä ja opponoinnin riskit. Monella on se kuva että vastustaminen haittaa nousua mutta minulla on ainakin tullut sellainen kuva työmaailmasta että hankalat tyypit nostetaan pykälää ylemmäs ja sillä tavalla saadaan ne hiljennetyksi. Toki tätä korkeammalle he eivät välttämättä pääse.

Muuten ihan hyviä ideoita kunhan päättäjiä saisi mukaan tähän ketjuun :)
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Olisiko Ikasta eniten hyötyä suomikiekolle esim. Mestiksen kehitysjohtajana tai jollain tavalla näistä asioista vastaavana kaverina? Nykyisistä johtajista kun ei ole mihinkään.

Hyi helvata. Se kitisijä? Ei ikinä. Tekisi paljon enemmän tuhoa, kuin kehitystä. Mies ei pysty pidättelemään edes valmentajana, saati nyt sitten kehitysjohtajana. Ei hitto! Se olisi Mestiksen lopullinen tuho. Hän saisi varmasti tunnepuuskissaan välit liigaan niin huonoon kuntoon, että korjaaminen voisi olla lähes mahdotonta ja lisäksi aivan varmasti sooloilisi omiinnimiin sekä vetelisi hatusta ihan mitä sattuu sylki poskeen tuomaan.

Kyllä kehitysjohtajan tulee olla diplomaattinen ja sovitteleva. Se ei tietysti tarkoita sitä, että olisi joka suuntaan perse pystyssä, mutta neuvottelemalla ne asiat paranee, ei uhoamisella ja siltojen polttamisella, joita olen varma Ikan tällaisessa tilanteesaa käyttävän työkaluinaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös