Golfin harrastajat

  • 493 054
  • 2 958

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onkos kukaan jatkislaisista pelannut Jyväs-golffissa? Jos on niin millainen mesta, hyvät ja huonot puolet? Jyväskylässä asustelen itse nykyään ja olisi ajatuksissa käydä kesän aikana tuo pelaamassa läpi!

Kun opiskelin Jyväskylässä niin tuli pelattua varmaan puolenkymmentä kertaa. Ei ole jäänyt ihmeemmin mieleen hyvässä tai huonossa, mutta kentällä on vain 9 reikää eli saa pelata kaksi lenkkiä jos meinaa saada täyden kiekan aikaan. Ei muistaakseni ollut oikein ikinä timanttisessa kunnossa ja on osittain rakennettu "suolle". Toisaalta hyvää oli sijainti eli 5km (?) keskustasta, siis näppärä käydä pelailemassa vaikka arki-iltana. Summa summarum, todennäköisesti pelaisin mieluummin Peurungassa tai Muuramessa jos vain aikaa piisaa siirtymiin, mutta ihan ok kenttä nopeaan puolikkaaseen ja treenailuun.

Olin harrastuksen alkutaipaleella, kun siellä pelasin ja itseasissa pari päivää sitten mietin, että pitäisi vaikka kesällä käydä heittämässä lenkki kokeeksi. Veikkaisin että kulkisi merkittävästi paremmin kuin takavuosina.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Kisakausi alkaa tänään syntymäpäiväpäissään Kotkassa pelattavalla Alue Tourin osakilpailulla! Pestyt mailat ja viikatut pelivaatteet odottavat eteisessä aamun aikaista lähtöä. Bring it on!

Nykyinen setti siis:
D: Mizuno MP-650 9,5° Orochi Blue Eye X-stiff
3W: Mizuno MP-650 15° Orochi Blue Eye Stiff
H: Callaway Razr X 21° Callaway original Stiff
I: Mizuno MP-64 4-P ProjectX 6.0 (X-stiff)
W: Mizuno T11 50° & Mizuno MP-R 54° & 58°
P: Odyssey White Ice 2-ball 34"
Pallo: Nike 20XI-x
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jaahas, nyt on 3 kokonaista ja 2 puolikasta lenkkiä kasassa, kaikki eri kentillä.

Rivi näyttää seuraavalta:
Tapiola Golf 18r, 27 pb
Keimola Golf (Kirkka) 18r, 36pb
SHG Luukki 18r, 31pb
SHG Lakisto 9r, 16pb
Golf Talma Master 9r, 18pb

Eli ekaa kiekkaa lukuunottamatta tasoitukseen tai bufferiin tullut heiluttua. Ehkä eniten toivomisen/kehittämisen varaa lähipelissä. Putteja vaihtelevasti sellaiset 2,22-2,5 per viheriö ja sieltä voisi saada monta lyöntiä pois. Mm. eilen Talmassa aika jäätävä alku, kun kahden reiän jälkeen oli 7 puttia kasassa... Samoin <75m lähestymisistä ja lyhyistä chipeistä pitäisi saada rutistettua parempaa tulosta, karkailevat välillä pahasti. Avaukset osuneet väyliin ihan ok ja väylälyönnitkin olleet kohtuullisella tasolla, joten fokus siis tällä hetkellä tuossa lähipelissä. Tuohon tietty auttaisi ihan vaan treenaaminen siinä harjoitusviheriön tuntumassa, mutta vähän laiskasti tullut otettua sen suhteen.

Hyviä pelejä ja kelejä kaikille palstalaisille!
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli tässä itsekin kaivettua mailat naftaliinista ja kausi avattu. Tulos ynnämuuta. Mutta huippukuntoinen Kulloo, mahtava keli ja me ollaan yksin siellä kentällä. Ravintola menee seiskalta kiinni jne. Lopunajan merkit ilmassa.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Viimeiset viisi kierrosta ovat sujuneet seuraavalla tavalla:
21.5. 81 valk 35 bp
22.5. 83 valk 33 bp
23.5. 80 valk 37 bp
24.5. 79 kelt 35 bp
27.5. 82 valk 34 bp

Alkaa olla perustekeminen ihan kohtuuhyvällä tasolla. Griiniosumien määrä on ollut melko pieni (34 viidelle kierrokselle eli alle 7/kierros), mutta lähipeli onkin sitten kulkenut ihan kohtuullisesti. Pieni "ongelma" kuitenkin on, kun spoonilla lähtee pidempiä lyöntejä kuin driverilla. Kun mailojen tarkkuusero on suurempi kuin pituusero, on mailavalinta melko ilmeinen. Nyt tätä on vähän saatu jo korjattua, eli kun on kunnolla lääniä, niin on järkeä ottaa raineri käteen!

Hyvillä mielin pääsee siis lähtemään ensi viikon kisoihin! :)
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Mikä siinä on, että kun lyö rauta-9:llä, niin ei ole "mitään ongelmaa", mutta kun käteen ottaa vaikkapa rauta-7:n, niin johan ollaan ihmeissään, että mitäs nyt pitäisi tehdä?

Saatana. Noh, reeniä reeniä.
 

Zago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä siinä on, että kun lyö rauta-9:llä, niin ei ole "mitään ongelmaa", mutta kun käteen ottaa vaikkapa rauta-7:n, niin johan ollaan ihmeissään, että mitäs nyt pitäisi tehdä?

Saatana. Noh, reeniä reeniä.

Allekirjoitan täysin. Tosin omat ongelmat alkaa siinä pykälää isommilla raudoilla eli 6 vielä onnistuu mut 5 ja 4 aivan yhtä tuskaa. On tietysti ihan selvää, että pidemmillä mailoilla virheet kertautuu, mutta tuntuu, että tuossa 6 ja 5 välissä on järkyttävä ero. Keskiviikkona onneksi pääsee pron tunnille, joten toivottavasti jotain saadaan korjattua.

Eilen tuli avattua golf-kausi ensimmäisen kierroksen merkeissä ja tuntuihan se ihan hyvältä taas tauon jälkeen. Peuramaan Porkkala ei tietysti ole helppo kenttä aloittaa kautta, mutta pelaaminen oli hauskaa, vaikkei tulosta syntynytkään.

Talven jäljiltä kyllä huomaa, miten lähipeli on vielä talviterässä ja lähes jokaisella väylällä tuli tehtyä jokin iso virhe viimeisissä kolmessa lyönnissä. Joko lähestyminen menee reisille, chippi jää useita metrejä vajaaksi tai menee reilusti yli tai sitten puttaa ihan päin sitä itseään. Onneksi on vielä aikaa parantaa ennen JA-golfia.
 

Filatovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & TS
Kävin tuossa reilu viikko takaperin suorittamassa peruskurssin ja sen päätteeksi näppiin annettiin green card myös. Asun Vantaalla hiekkaharjussa ja vieressä on golfkenttä, jossa olisi tarkoitus alkuun käydä hieman kiertämässä kuusireikäistä harjoituskenttää ja sen jälkeen myös ysiä. En ole vielä liittynyt jäseneksi, mutta tällä viikolla käyn asian hoitamassa.

Nyt olisi kuitenkin edessä mailojen hankkiminen, osaatteko neuvoa, minkälainen setti kannattaisi hankkia? Olen selaillut esimerkiksi tori.fi ja huuto.net:stä, mutta käytettyjen ostamisessa on aina oma juttunsa, kun ei ainakaan näin noviisina voi olla satavarma mailojen kunnosta tai iän todellisuudesta. Onko heittää jotain tärppejä, onko noista esimerkiksi Wilsonin (esim Vector, 1200 tai Ultra) seteistä mihinkään? Sportsdirectistä melko edullisesti Dunlopin koko setin mutta onko nuo mailat mistään kotoisin?

Kaikenlaiset vinkit ja linkit otetaan ilomielin vastaan. :-)

Edit. Nyt löyty huuto.netistä myös tälläinen paketti Wilson golfsetti Olisiko tuossa mitään ideaa? Kengätkin saattaisivat olla sopivat, koska oma kenkä on n. 43-44 aina.
 
Viimeksi muokattu:

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Nyt olisi kuitenkin edessä mailojen hankkiminen, osaatteko neuvoa, minkälainen setti kannattaisi hankkia?

Itse tein joskus niin, että kuuntelin sujuvasti pron mielipidettä, ja ostin mailat sen mukaan. Suosittelen toimimaan näin, tulee ostettua kohtuu hyvin toimivat mailat heti ensi yrittämällä.

Eli varaa aika pron tunnille tai ½ tuntiakin riittää hyvin. Ammattimies näkee heti lyöntisi ja osaa suositella siihen swingiin sopivia kaluja.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Löytyykö pe pk-seudulle pelikaveria? 15.00 etiäppäin ajattelin pelata jossain
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Edellisen päivityksen jälkeen tullut pelailtua aika vähän, mutta tällaiset lenkit tullut heitettyä:

SHG Lakisto 18r, 38pb
Keimola Golf Kikka 9r, 16pb

Eli edelleen aika tasaista sarjaa ja lyöntejä siihen 100 pintaan (HCP tällä hetkellä 26,7). Kaikilla kierroksella tulee sellaiset 2-4 katastrofiväylää (yleensä peräkkäin) eli 8-10 lyöntiä per reikä ja jos ne saisi karsittua pois niin voisi olla ihan tyytyväinen peliin. Viime lenkillä osuin väyliin 6/9 ja putteja sellainen 2,22 per väylä, eli avauksen ja griinin välillä äkkiseltään ne ongelmat on olleet.

Juhannuksen seutuu olisi tarkoitus lähteä heittämään pieni Keski-Suomen kiertue eli ainakin Puula ja Revontuli tulee varmaan silloin pelattua ja lisäksi joku kolmas on mietinnässä. Ostin just 10 päiväpelioikeutta supergolfista, nekin pitäisi pelailla pois tässä lomien mittaan.
 

Number 11

Jäsen
SHG Lakisto tänään 86 (par71) ja 11 lyöntiä alle tasoituksen. Yleensä tulee pelailtua sinne sadan lyönnin kieppeille ja puskuriin. Kertaakaan aiemmin en ole edes bogeytahtiin pelaillut koko kierrosta. Jännä fiilis kun about kaikki toimi, paitsi draivit. Katellaan jos illalla vetelee vielä toisen kierroksen jollain kentällä nyt kun sopivasti välipäiviä futiksen MM-kisoista.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Maanantai-iltapäivälle Taliin joku kentän tunteva pelikaveriksi! Ti-ke siellä tärkeät kisat.

Viime aikoina peli sujunut vallan mainiosti: maanantaina takatiiltä Koski-Golfissa +1/74 ja eilen Karelia Golfissa takatiiltä +5/77. Ei yhtään tuplaa tai huonompaa kummallekaan kiekalle, ja tärkeässä kisassa vielä painoin iigelin kuppiin! Muuten sitten yhteensä neljä birkkua ja 12 bogia. Viikonlopun ajan vielä preppailua ja maanantaina etelään.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Suoraan otsikon "golf on perseestä" alle:
1. väylä, par 5: GIR, par
2. väylä, par 4: GIR, birdie
3. väylä, par 3: GIR, par
4. väylä, par 5: GIR, par
5. väylä, par 4: missi, +9
6. väylä, par 4: GIR, birdie.

Ensimmäiset kuusi väylää: GIR 5/6, 2x birdie, tulos +7.

Loputkin meni sitten vituiksi, 12 väylää +11. Motivaatio vähän katosi.

Vittu että vituttaa, suht tärkeät kisat ovat. No, huomenna jatkuu.
 

kaspeerk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pittsburgh
Tänään kauden avauskierros, meni paremmin kuin odotin. 89 NGCC Benz kenttä. Tosiaan viimeksi lokakuussa tullut koskettua mailoihin, joten sikäli ymmärrettävää, että putit eivät kulkeneet. Svingi taas toimi yllättävän hyvin muutamaa draivia lukuunottamatta. Händäri ollut nyt pari vuotta 10.0 kun töiden lomassa ei tahdo oikein keretä kentälle, mikä on sääli.
 

Zago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
11 rundia takana tälle kaudelle ja nyt peli alkaa olla edellisen loppukauden tasolla. Keskiviikkona tuli pelattua Peuramaan Vanha Peura, josta tuloksena kesän paras kierros, 87 lyöntiä, joka oli 1 alle oman parin. Peli oli tasaista koko kierroksen ajan. 1 triplabogey outin myötä ja kaksi tuplaa, 1 birdie ja 4 paria, mutta loput tasaisesti bogeya.

Innolla odotan jo seuraava kierrosta ja katsotaan pystynkö pitämään saman tason vai oliko kyseessä vain suonenveto. Olin jo aikeissa aloittaa tasoituksen nostamisen, kun tosiaan nuo ekat 10 kierrosta meni enemmän tai vähemmän penkin alle, mutta nyt on taas valoa tunnelin päässä. Toivotaan, että se ei ole vastaantuleva juna.

Mitenkäs muilla pelit ovat sujuneet?
 

Outzala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL
Täällä n. 15 kierrosta pelattuna tälle kesälle, joista suurin osa kotikentällä Talmassa. Pelihaluja olisi kyllä ollut enemmänkin, mutta työt, huonot kelit ja futiksen MM ovat pistäneet aikataulut kireälle. Tasoitus huitelee siinä samoissa lukemissa kuin viime kaudellakin, 8-9 välimaastossa. Olen pelannut enemmän tai vähemmän aktiivisesti 10 kautta.

Tämän vuoden teemana tuntuu olevan erittäin epätasaiset otteet, joita on havaittavissa sekä kierrosten että yksittäisten väylien välillä. Saatan pelata toisena päivänä 78 lyöntiä ja heti seuraavana 95 mokomaa samalla kentällä. Eilen tuli tehtyä useampi birdie, mutta eipä se tuloksessa näy, kun onnistuu taikomaan useamman tuplan ja kaksi triplaa.

Viime vuonna ostamani draiveri on vihdoin alkanut ajaa asiaansa ja onkin ollut suurin ilon pilkahdus kuluneella kaudella. Par 5:lle tämä sopii hienosti, kun pääsee useinmiten hakemaan greeniä jo toisella lyönnillä, lopputuloksesta viis. :) Draivi siis toimii samoin kuin puttaaminen. Chippaaminen ei tule parantumaan ennen kuin sitä jaksaisi oikeasti harjoitella (ei tule tapahtumaan), joten se on kohtalaisella tasolla.

Suurin murheenkryyni onkin siis rautapelaaminen, jonka vuoksi ei liikaa GIR merkintöjä korttiin eksy. Tähänkin toki löytyisi apua rangelta, jos siellä viitsisi käydä useammin kuin kerran kahdessa kuukaudessa (ennen kierrosta lyötyjä lämmittelyhuitaisuja ei lasketa).

Mutta näillä mennään. 1,5 kk päässä siintää kotikentän mestaruuskisat, joihin tulee nyt osallistuttua toista kertaa. Viime vuonna ne menivät iha kohtalaisesti, siihen nähden miten liukkaaksi griinit oli viritetty verrattuna normaaleihin olosuhteisiin. Kolmipäiväisen tapahtuman päätöspäivälle selviäminen vaatisi tällä tasoituksella ja taitotasolla jo pieneen ihmeen. Täytynee siis skarpata ja lähteä kentälle jauhamaan peli edustavampaan kuntoon.
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itsellä ehkä reilu kymmenkunta kierrosta kasassa, tästä tosin varmaan n. 7kpl iltaysejä eli täysiä kiekkoja ei vielä montakaan ole tullut pelattua.
Samaa hommaa kuin edellekirjoittaneella (vaikka olenkin toki kertaluokkaa aloittelevampi pelaaja) eli taso heittelee kierrosten välillä ja sisällä aika paljon.

Huomaa, että tosi paljon korvien välistä homma kiinni. Kun pääsee ns. flowhun ja homma toimii niin on mukava pelailla, mutta kasetti hajoaa yhtä nopeasti kun huonot suoritukset lähtee kertautumaan. Näkyy usein siinä, että luottoa ei lyöntiin löydy vaan alkaa hirvittävä yliyrittäminen ja pään nostelu lyönnin perään, mikä luonnollisesti on aikamoista myrkkyä lyönnille. Vaikka asian tiedostaakin, niin sitä on vaikea saada kontrolliin kesken kierroksen.

Viime aikoina oikeastaan peli kääntynyt alkukauteen verrattuna päälaelleen, eli puttaus ja lähipeli toimii omaan tasoon nähden hyvin. Viimeiset kaksi 9 reikäistä puttikeskiarvo on ollut alle 2/viheriö, mikä on mulle tosi hyvä suoritus ja vaatii sitä, että sen chipin saa ainakin kohtuulliselle etäisyydelle osumaan kupista. Varjopuolena sitten alkukaudesta ihan ok toimineet avaukset ja rautalyönnit ovat olleet viimeiset 3-4 lenkkiä aika heikolla pohjalla. Veikkaan, että menee edellisessä kappaleessa mainitun yliyrittämisen piikkiin, koska rangella lyönti kuitenkin toimii ihan kohtuullisesti.

Viikonloppuna ja alkuviikosta tulee varmaan pelattua 1-2 kiekkaa, mutta sitten onkin viikon tauko lajista lomamatkan takia. Uskon, että pieni tauko tekee ihan hyvää ja saattaa se rentouskin lyötyä, kun ei tule pakonomaisesti metsästettyä sitä tasaista kierrosta.

Hyviä pelejä ja kelejä kaikille!
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
30 kierrosta takana ja siinähän se. 20 tasoituksella mennään ja siinä n 92-102 lyönnin haarukkaan ovat lyöntimäärät asettuneet. Rautapelihän se täälläkin tökkii ja se onkin johtanut siihen että ei tule rautaseiskaa pidempää oikein enää käytettyä. Tulee vedeltyä hybrideillä vähänkin pidemmät väylälyönnit suosiolla.

Vieraskentistä voisi mainita Harjattulan, josta jäi mieleen yli 200 metrinen par3 väylä. Joku väitti että olisi Suomen pisin?
 

Number 11

Jäsen
30 kierrosta takana ja siinähän se. 20 tasoituksella mennään ja siinä n 92-102 lyönnin haarukkaan ovat lyöntimäärät asettuneet.

Vieraskentistä voisi mainita Harjattulan, josta jäi mieleen yli 200 metrinen par3 väylä. Joku väitti että olisi Suomen pisin?

Samansuuntaista täälläkin. Händäri 21,8 ja kierrosmäärät siinä 25 kieppeillä ja 86-107 välille hajautuneet tulokset. Aika herkästi saan pelin täysin sekaisin esim. punttisalitreenillä.

Pisin par3 minkä Suomessa olen pelannut löytyy Hillside Golfin Valley Courselta ja on pituudeltaan keltaiselta tiiltä 212 (valk 226). Vihdissä on myös yksi lähes 200m par3.

Toivottavasti saataisiin Jatkoaika Golfiin osanottajia tänä vuonna vähän enemmän kuin vuosi sitten. Salamalta erittäin hyvin hoidettu järjestelyt viime vuonna kun ensimmäistä kertaa osallistuin. Rohkeasti vaan kaikki mukaan. Fordél myös vaikka et ilmeisesti enää ole aikoihin kirjoitellut palstalle(?).
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitkä on Jatkoaika Golfin vaatimukset?

Sain greencardin kuukausi sitten ja nyt olen ahkerasti treenannut. Kovasti houkuttelee nytkin lähteä Paloheinään ysi kiertämään heti aamusta, mutta kädet tuntuu aika tukkoisilta.

Tasoitusta olen pudottanut vasta 48:siin.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Taitaa vaatimukset olla luokkaa green card ja häiriintynyt mieli. Saa nähdä, jos itse kerrankin pääsisi mukaan! Millä kentällä se pelataan tänä vuonna?

Mulla viitisenkymmentä kierrosta takana parhaan ollessa takatiiltä +1/74 ja huonoimman luokkaa 100 lyöntiä. Händäri nyt 4,1. Hukkiongelmaa oli alkuviikon kisoissa, kahteen kierrokseen sain räimittyä yhdeksän tuplabogia tai huonompaa. Kahteen otteeseen löin viidettä lyöntiä tiiltä. Ei hirveästi tulosta tehdä...
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nyt kävi köpelösti, rautaseiska jäänyt viime kaudella johonkin.

Onko kenelläkään tiedossa, mistä voisi saada ostettua irtonaisena yhden mieluusti aloittelijaystävällisen rautaseiskan? Golfcenterin verkkokaupassa oli vaan rautanelosia ja erikoisia wedgejä...
Ootko jo löytänyt uuden rautaseiskan? Mulla on yksi ylimääräinen rautaseiska (käytetty) jonka voin hyvin edullisella hinnalla luovuttaa eteenpäin. Grippi kannattaa vaihtaa.
 

Zago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Innolla odotan jo seuraava kierrosta ja katsotaan pystynkö pitämään saman tason vai oliko kyseessä vain suonenveto. Olin jo aikeissa aloittaa tasoituksen nostamisen, kun tosiaan nuo ekat 10 kierrosta meni enemmän tai vähemmän penkin alle, mutta nyt on taas valoa tunnelin päässä. Toivotaan, että se ei ole vastaantuleva juna.

Junahan se sitten oli. Tavarajuna. Eilen tuli oltua fillarionnettomuudessa ja solisluu rikki eli vähintäänkin 4 viikon on tiedossa. Aika näyttää sitten, miten paranee, mutta kyllähän tämä syö miestä rotan lailla, kun juuri oli pääsemässä hyvään vireeseen.
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pisin par3 minkä Suomessa olen pelannut löytyy Hillside Golfin Valley Courselta ja on pituudeltaan keltaiselta tiiltä 212 (valk 226).

Triplan sain tolle lyötyä viikolla ilman penalteja. Leppoisa kierros, vaikka lopussa rupesi sapettamaan 4 hengen ryhmä, joka ei päästänyt ohi, vaikka oltiin 15. (ja 16, ja 17, ja 18.) tiillä samaan aikaan. Siihen mennessä kahden ryhmässä pelatessa ehkä 2,5 tuntia ja vikat 4 reikää tunnin. Niiden takia jäi kiekan jälkeinen bissekin juomatta, kun ravintola oli ehtinyt sulkea ovensa 10 minsaa aikaisemmin. 5 par kolmosta +13 tolla kiekalla, loput väylät +9. Ehkä se hyvä kiekka on sieltä tulossa ...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös