Viestin lähetti DAF
Eipä todellakaan käynyt näin. Arpatuuri ei suosinut siinä mielessä, ettei saatu helpoimpia, vaan jokaisen korin kohtuullisen keskitasoinen vastus. Italia on toki kovimmasta päästä ykköskoria, mutta siellä nyt ei helppoja ollutkaan. Uskokaa huviksenne, että Belgiakin on kovempi joukkue kuin vierailu Finskillä antoi ymmärtää. Jugojen jengi on vanhaa ja hiipumaan päin, ainakin MM-karsintojen perusteella, Wales ei myöskään kummoisia karsintoja pelannut, Azerit on voitettu MM-karsinnoissa 1997 sekä kotona että vieraissa.. Mikäli pelataan omalla tasolla, on jatkopaikkaan aivan kelvolliset mahdollisuudet. Kovempia lohkoja löytyy helposti katsoen 3-4. Suomea voi auttaa (tietysti, mikäli oma pesä hoidetaan) myös se, etteivät Wales ja Azerbaidzhan ole koriensa heittopusseja.
Ykköskorissa oli helppojakin maita, tai ainakin sellaisia joita vastaan olisi edes mahdollisuuksia. Belgiaa, Turkkia, Romaniaa ja Ruotsia vastaan oltaisiin oltu kotona jopa ennakkosuosikkeja. Italia pahin mahdollinen maa: Ranska on jo nyt vanha eikä nuorene karsintojen edetessä, Italia taas oli EM-kisoissa lähellä voittoa todella nuorella joukkueella joka on kehittynyt huomattavasti sitten niiden kisojen. Espanja, Saksa ja Tsekki olisivat olleet pahoja mutta kotona olisi ollut yllätysmahdollisuus.
Kakkoskorista olisi voinut tulla yksi pahempi: Hollanti. Kroatia ja Englanti ovat Jugoslavian tasoa ja muut huonompia. Ukraina, Puola, Slovenia, Tanska, Venäjä ja Skotlanti eivät ole materiaaliltaan merkittävästi Suomea parempia ja kaikki olisi voitu voittaa jopa vieraissa.
Neloskorin pahin maa taitaakin olla Wales, kyllä joku Viro olisi tuntunut lottovoitolta Giggsiin verrattuna. Georgia olisi ollut myös hankala, samoin Bosnia, mutta muut ovat Walesia heikompia.
Viitoskorista vain Albania on Azerbaidzania vaikeampi, Moldova ehkä samaa tasoa ja muut heikompia. Fär-Saaret, Malta ja vastaavat ovat selvästi heikompia. Tosin ihan hyväkin, että tästä korista tuli joku, jolle voi menettää pisteitä, koska uskon Suomella olevan nöyrä asenne näitä vastaan lähtiessä, toisin kuin vaikkapa Jugoslavialla. He menettävät pisteitä, ei Suomi.
Lohko 1: Ranska, Slovenia, Israel, Kypros, Malta.
Lohko 2: Romania, Tanska, Norja, Bosnia-Hertsegovina, Luxemburg.
Lohko 3: Tshekki, Hollanti, Itävalta, Valko-Venäjä, Moldova.
Lohko 4: Ruotsi, Puola, Unkari, Latvia, San Marino.
Lohko 5: Saksa, Skotlanti, Islanti, Liettua, Färsaaret.
Lohko 6: Espanja, Ukraina, Kreikka, P-Irlanti, Armenia.
Lohko 7: Turkki, Englanti, Slovakia, Makedonia, Liechtenstein.
Lohko 8: Belgia, Kroatia, Bulgaria, Viro, Andorra.
Lohko 9: Italia, Jugoslavia, Suomi, Wales, Azerbaidzhan.
Lohko 10: Irlanti, Venäjä, Sveitsi, Georgia, Albania.
Kolmoslohkossa olisi kakkossijakin ollut mahdottomuus, mutta muissa olisi kyllä päästy paljonkin helpommalla. Kolmannen arvontakorin maista Itävallassa varmaan manataan tuuria, mutta Norjassa on varmaan aloitettu jo kansanjuhlat ja lipunmyynti Norjan peleihin EM-lopputurnauksessa. Todella huono tuuri Suomella kävi, ainakin yhtä vaikea lohko kuin MM-karsinnoissa vaikka oltiin yhtä koria korkeammalla.