Aika ylättävää että Mason Raymond on nyt menossa Toronton leirille try-outille kun ottaa huomioon niiden pitäs vielä saada Nazem Kadrin ja Cody Fransonin nimet paperiin.
Kadrin sopimuksettomuushan tuota juuri selittänee. Varaudutaan neuvotteluiden venymiseen yli kauden alun sekä annetaan ulkopuolista painetta neuvotteluihin.
7. Marcus Johansson
- Washingtonilla on noin kaksi miljoonaa capissa tilaa tätä sopimusta varten, eli pitkä sopimus on poissa laskuista. Joutuu tyytymään yhden tai kahden vuoden mittaiseen alta kahden millin sopimukseen.
8. Mikkel Boedker
- Phoenixilla on capissa yli $5 milliä tilaa, joten sekä pitkä että lyhyt sopimus voi tulla kyseeseen. Ei mitään tietoa millaista sopimusta osapuolet mahdollisesti hakevat. Pitkä sopimus olisi varmaan samanlainen kuin Adam Henriquen juuri tekemä sopimus, lyhyempi sitten maksimissaan kolmen millin cap hitillä.
Siinäpä veikkaukset noista jäljellä olevista RFA-pelaajien sopimuksista.
Ja lisäksi tryout viitannee siihen, että Raymond ei mitään kovin isoa liksaa ole tavoittelemassa. Cappiin miehen mahdollisella sopparilla ei siis liene juuri vaikutusta, kun joku toinen suunnilleen samanpalkkainen antaa miehelle tilaa. Tykkään tästä kokeilusta kyllä, kolmosen vasempaan laitaan Leafsilla ei oikein omasta takaa löydy ketään luontevaa vaihtoehtoa ja Raymondin potentiaali on siihen rooliin erinomainen.
TSN:n Aaron Ward twiitailee että Florida Panthers neuvottelisi sekä Tim Thomasin ja Ilya Bryzgalov kanssa. Ilmeisesti Floridassa ei löydy luottoa Jacob Markströmille.
Clemmensen on loukkaantuneena ja missaa koko harjoitusleirin. Floridalla ei ole Markströmin ja Clemmensenin takana ketään NHL-mitat täyttävää maalivahtia. Organisaation kolmosmaalivahti Michael Houser pelasi viime kaudella ECHL:ssä ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Noiden kolmen lisäksi Floridalla ei ole ketään muuta sopimuksenalaista maalivahtia. Joten en näe tuota minään epäluottamuslauseena Markströmiä kohtaan, vaan lähes pakottavana tarpeena saada kolmas edes jollain tapaa mitat täyttävä NHL-maalivahti organisaatioon. Clemmensenin tervehdyttyä sitten joko Clemmensen, Markström tai uusi kaveri joutuisi farmiin, mutta onhan se hyvä olla syvyyttä tuollakin osa-alueella.
Näyttää kyllä olevan ostajan markkinat puolustajarintamalla.
Puolustajaa kauppaamassa ovat huhuissa ainakin Flyers, Pens ja Toronto (onko vielä muita?). Tämän lisäksi sitten vapaissa agenteissakin on ihan ok-pelimiehiä (mm. Hainsey, Gilbert, Whitney, Kuba, White ja Colaiacovo).
Aika hyvä paikka siis jollekkin puolustuksensa vahvistamista tarvitsevalle joukkueelle (Carolina ja Colorado ainakin).
Sama homma on oikeastaan kaikkien pelipaikkojen kohdalla. Alentunut palkkakatto aiheuttaa sen, että jokainen joukkue pyrkii täyttämään alempia kentällisiä halvoilla junnuilla ja kolmoskenttätasoiset (tai pakeista kakkosparin) veteraanit eivät mahdu mihinkään. Voipi olla Eurooppaan tunkua harjoitusleirien loputtua, kun liuta NHL-tason pelimiehiä heittää varustekassit Atlantin yli lentäviin koneisiin. Ensi kesänä palkkakatto luultavasti taas nousee, jolloin muuttoliike on sitten toiseen suuntaan.
Toki kyllä, mutta tilanne juuri puolustajien kohdalla on erittäin korostunut.
Kuitenkin mainitsemani joukkueet ovat mahdollisesti cappinsa takia pakotetuja treideihin, ja todennäköisesti luovuttaisiin juuri puolustajasta. Hyökkääjien tai edes maalivahtien suhteen missään joukkueessa ei ole sama tilanne. Minkä lisäksi juuri puolustajien kohdalla UFA-pooli on nähdäkseni kaikkein kylläisin (top-6-senttereitä ei ole laisinkaan, ja laitureitakin vain muutama).
Mitä tarkoitat top6-sentterillä?
Joukkueista väittäisin Detroitilla olevan vähintään samanlainen tilanne hyökkääjien osalta.
Ja vapaidenkin kärki on mielestäni kovempi hyökkääjissä kuin pakeissa. Brunner ja Boyes voisivat olla 1-2 ketjun miehiä jossain joukkueissa. Noista pakeista on vaikea kuvitella samaa.