Ilmoitukset

Nimimerkki Johnny B. Goode on kirjoittanut jatkuvasti viestejä, jotka ovat enemmän tai vähemmän mauttomia. Nimimerkin heikon kokonaistuotannon vuoksi tuomaristo on päättänyt laittaa hänet viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Puhelinnumeroiden jakaminen luvatta ei ole palstallamme sallittua. Se rikkoo käyttäjän anonymiteettia ja on muutenkin hyvien tapojen ja netiketin vastaista. Näin ollen nimimerkki -Ville- on asetettu kahden viikon pelikieltoon ja hänen Jokerit-osioon kirjoittamansa viestinsä on muokattu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Franchise Hockey Manager 5

Viestiketju osiossa 'Peliluola' , aloittajana Teloch, 04.12.2018 klo 23.48.

 1. Teloch Jäsen

  Uusi vuosi, vanhat kujeet. Out of the Park Developmentsin kiekkomanagerointi Franchise Hockey Manager saapuu viidenteen osaansa, mutta vailla odotettua rytinää. Pelin edellinen osa tuuttasi sen verran kovalla kädellä parannuksia edeltäjäänsä nähden, että fanipoikana odottelin vastaavaa harppausta pelin laadussa tälläkin kertaa. Valitettavasti mitään suuria harppauksia ei tehty ja tuntuvimmat liikkeetkin tuntuvat vieneen peliä väärään suuntaan.

  Jos hyviä puolia lähdetään hakemaan, pieni mutta merkittävä muutos pelin historialliseen moodiin tuo hieman uutta makua vanhaan pullaan. Pelimuodon ajatushan on ollut, että pelaaja saa aloittaa uransa mistä tahansa vaiheesta NHL:n historiaa aina vuodesta 1917 alkaen ja pelaajat ovat ilmestyneet aina aikanaan varattavaksi ja tätä myöten historiaa on sitten muokattu viemällä miehiä eri osoitteisiin kuin oikeasti. Nyt peli voi kuitenkin arpoa vaikkapa Gretzkyn 40-luvulle tai vaikkapa tuoda nuoren Bobby Hullin liigaan vasta 90-luvulla. Näin ollen pelaajan luomasta vaihtoehtoisesta historiasta voi löytyä kovinkin mielenkiintoisia tutkapareja.

  Mitä taas niin sanottuun "normaaliin" pelaamiseen tulee, OOTP heitti melkoisen pahanmakuisen kapulan kotimanagerin rattaisiin. Pääasiassa peli toimii kuten ennenkin, mitä nyt UI:ta on viilattu modernimpaan suuntaan. Tämä herätti pientä pärinää fanien joukossa, mutta uudistus sopi ainakin omaan makuun vallan mainiosti. Suureksi ongelmaksi nousee jälleen kerran uusiksi vedetyt joukkueen taktiikat.

  Taktiikkapuolella peliä on viety yksityiskohtaisempaan suuntaan ja tänä vuonna päästäänkin jo EHM-tasoiseen nypläykseen yksittäisten pelaajien taktiikoiden säädössä, puhumattakaan tietysti useammasta säätönappulasta niin joukkue- kuin ketjutasollakin. Miksi tämä sitten on huono asia? Pelaajalle saa antaa tasan yhden roolin, jota tämä toteuttaa koko ottelun ajan. Otetaan esimerkiksi pelin julkaisun aikaan Penguinsissa pelannut Carl Hagelin. Tasakentällisin kolmosketjussa mies on jotakuinkin täydellinen roolissa, jossa kärkytään nopeaan vastahyökkäykseen lähtöä. Vaan mitäpä jos kaveria haluaa peluuttaa myös alivoimalla? Ei passaa kärkkyä, ei. Jos miehen rooliksi vaihtaa AV-ketjussa nopeasti omiin palaavan puolustavan hyökkääjän, tuota roolia on pakko käyttää myös tasakentällisin. Käsittämätöntä räpellystä OOTP:n osalta.

  Loppuun pitäisi kaiketi lisätä se pakollinen kappale pelin tekoälystä ja sen tekemistä valinnoista joukkueiden rakentelun suhteen, mutta en rehellisesti sanoen ole nähnyt siinä mitään eroa edelliseen versioon nähden. Edelleen tekoälyn kaupoissa saattaa välähtää jonkinlainen järjen pihaus, mutta täysiä aivopierujakin tulee vastaan joka kausi, useammin kuin kerran.

  Kokonaisuutena on pakko sanoa, että FHM5 on lievä pettymys, vaikka se kantaakin FHM-sarjan lippua ylpeänä eteenpäin. Nelosen ja vitosen erot ovat kuitenkin sen verran pieniä, että FHM5 tuntuu jäävän paitsion puolelle, sikäli kun edellinen osa löytyy hyllystä. Hauskasti näyttäisi siltä että jokainen pariton versionumero pelistä on ihmeellistä hapuilua ja parilliset sitten korjaavat potin. Tältä pohjalta isot odotukset FHM6:lle, koska tuo sitten tuleekaan.

  Muilla ajatuksia ja kokemuksia pelin tästä versiosta?
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2018 klo 12.12
  Bad Bob #42 tykkää tästä.
 2. SharksAttack Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, KalPa, Sport
  Lainaus:
  Tämä on ainoa asia mikä tässä kiinnostaa. Muuten oon tyytyväinen FHM 4:ään. Odottelen alennuksia ennen kuin ostan.
   
 3. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  En ole kuin testannut sitä jotain ekaa versiota tästä. Mutta tosiaanko edellisissä versioissa ei voi antaa yksittäisiä ohjeita pelaajille taktiikoissa?

  Ps. Tuo "Bobby Hull 90-luvulle" kuulostaa kyllä siltä, että kovin epätoivoisesti peliä yritetään kaupata mitättömillä uudistuksilla, jotka käytännössä on hoidettavissa patchilla edelliseen peliin.
   
 4. Teloch Jäsen

  Lainaus:
  Ei voinut, tuo oli tämän vuoden suuri uudistus taktiikoiden osalta. Aiemmin pelaajien henkilökohtaiset ohjeet olivat käytännössä sellaiset suuria linjoja piirtäneet roolit sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Toimi vallan mainiosti, ainakin minun mielestäni. Tämä vielä tarkempi nypläys olisi ollut aivan loistava lisä, elleivät nyt sitten olisi sössineet noita rooleja. Josko sitten ensi vuonna.
   
 5. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Olisi yksi ylimääräinen koodi steamiin. Nopein vastaaja saa napata pelin.
   
 6. jaakkopavunvarsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Koodi kiinnostaa toki!
   
 7. Teloch Jäsen

  Nyt vasta välähti, että unohdin alkuperäisestä postauksesta maininnan siitä, että moninpeli tuli takaisin tähän versioon. Huonona puolena se on samanlaista räpeltämistä kuin viime kerrallakin, eli tiedostojen lähettämistä ja hakemista käsipelillä FTP-palvelimelta. Tervetuloa takaisin 90-luvulle. "Normaalisti" toimiva moninpeli esim. Football Managerin tyyliin olisi pelastanut paljon.
   
 8. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Itselleni ks. pelisarja on entuudestaan vieras mutta kiinnostaa kyllä. Mites, voiko tätä verrata esim. Football Manager sarjaan? Joutuuko kuinka paljon viilaamaan pilkkua että saa hommat toimimaan? Ja onko tässä paljon sellaista "placebo"-säätöä eli vaihtoehtoja joilla eli ole mitään vaikutusta mihinkään niinkuin valitettavan paljon FM:ssä? Entä realismi? Tai aloituskynnys kun ei ole aiempia versioita pelannut?

  tagataan nyt ainakin aloittaja @Teloch
   
 9. Teloch Jäsen

  Minulla ei sitten olekaan FM:stä käytännössä yhtään kokemusta, mutta eiköhän noita voi toisiinsa verrata. FM:llä toki kehityksessä se ~20 vuoden etumatka, vai kuinka kauan niitä pelejä nyt on jo tullutkaan.

  Pilkun viilaaminen hommien virittelyssä on FHM:ssä pelaajasta kiinni. Pelaajan tehtävät on pilkottu moneen osaan, joita voi jättää sitten apuvalmentajien hoidettavaksi, sikäli kun ei itselle maistu. Pelkästään esimerkiksi harjoitusten jättäminen tietokoneen hoidettavaksi säästää pelaajalta aikaa. Lopputulos ei ehkä ole se ihan paras mahdollinen, mutta ei tietokoneen ohjastamat apuvalmentajat ole ketään onnistuneet pilaamaankaan. Jos taas mietitään viilailua siltä kantilta, että huonosti pelaava joukkue pitäisi saada voittamaan, FHM on aina ollut mielestäni hyvin looginen asioiden suhteen. Yleensä hetken miettimällä sekä taktiikoihin ja tilastoihin sukeltamalla pystyy löytämään syitä ja seurauksia sen hetkisen menestyksen suhteen.

  Placebo-hommiin en osaa ainakaan hetken miettimisellä yhdistää mitään FHM:ssä. Väittäisin että jos pelistä löytyy jotain räplättävää, se myös vaikuttaa ainakin jollain tasolla johonkin. Tähän toki voi ottaa joku muu kantaa, sikäli kun on pelistä löytänyt jotain täysin merkityksetöntä.

  Realismi on vähän kiikun kaakun. Tekijät tasapainottavat kyllä peliään koko ajan, että esimerkiksi maalimäärät pysyvät jotakuinkin sellaisina kuin oikeastikin. Samoin pistepörssejä sun muita hallitsee käytännössä ne nimet, joilta sitä odottaisikin. Vastapainona sitten ainakin NHL:n puolella tietokone tekee aina vaan melko käsittämättömiä kauppoja, joissa tavallaan on jonkinlainen logiikka taustalla, mutta joita ei silti oikeassa elämässä koskaan näkisi. Uusimmassa versiossa en ole vielä Liigaa lähtenyt vetämään, mutta ainakin pelin edellisessä versiossa siellä oli hieman suurempaakin ongelmaa. Päällimmäisenä muistissa pronssista pelattu paras viidestä-sarja, sekä kesken Liigan finaalien EHT-pelejä vetämään lähtenyt meikäläisen ykkösketju. Toivottavasti ovat korjanneet tämän vuoden versioon.

  Aloituskynnyksen en kuvittelisi olevan kovinkaan korkea jos FM:n valikkohelveteistä on selvinnyt hengissä. Onhan tuo FHM:n käyttis vieläkin jonkin verran sekava, mutta pitäähän siellä saada mahtumaan melko tavalla tavaraa muutaman valikon taakse. Parin päivän opettelulla alkaa kyllä tärkeimmät nappulat löytymään. Muutoinhan tuo on melko selvää settiä sikäli kun lätkästä jotain tietää. Ja tiukan paikan tullen pelin manuaali auttaa monesti.

  Nythän on tietysti hyvä aika koittaa miltä peli tuntuu omaan käpälään. Hintaa taisi olla karvan yli 8 euroa Steamin talvi-alessa. Ei tämä täydellinen peli ole millään muotoa, mutta on sitä paskempaakin tuotantoa nähty.
   
  Johnny B. Goode tykkää tästä.
 10. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Teloch

  Kiitokset hyvästä ja kattavasta vastauksesta! Kyllä tämä hankintaan menee.
   
 11. IcePhoenix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues, Oulun Kärpät, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Jos lätkämanagerointipelit ei ole ennestään tuttuja, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan myös Eastside Hockey Manageriin. Erittäin hyvä peli ja mielestäni FHM:ää helpommin lähestyttävämpi varsinkin FM:n pohjalla.
   
  Johnny B. Goode tykkää tästä.
 12. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Onko kyseessä joku (todellinen gamekiller) bugi, vai teenkö jotain väärin. Eli siis aina kun kesken pelin vaihdan esim. puolustusvoittoisemman mentaliteetin, niin kun pelaat vaikka kymmenen sekuntia ja katsot, niin se on jälleen se sama mika oli ottelun alussa. Eli siis en pysty käytännössä kesken pelin vaikuttamaan peliin mitenkään...?
   
 13. Jokeri23 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HerTo
  Eugene tykkää tästä.
 14. Nagyanya Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Liverpool, Detroit Red Wings
  Meni ohi alkuvuoden ale tämän osalta, joten tietääkö kukaan onko tätä sopuhintaan tällä hetkellä jossain kaupan?
   
 15. Teloch Jäsen

  Lainaus:
  Just nyt Steamissa alta kympin.
   
 16. Nagyanya Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Liverpool, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Onko kellään heittää vinkkiä missä mättää kun valmentajan vaihdoksen jälkeen en pysty enää laittamaan treenejä ja kentällisten/taktiikan säätämistä koutsille? Eli se mistä säädetään on lukittuna.
   
 17. Teloch Jäsen

  Lainaus:
  Haiskahtaisi ainakin bugilta, mutta vaikea tietysti sanoa sen enempää asiasta tietämättä. Pelin tekijät ovat kyllä aktiivisia sekä Twitterissä että pelin omalla forumilla, jos mielenkiinto riittää sinne asti lähteä asiasta kyselemään. Jos tuo on bugi, korjauskin saattaisi vielä ehtiä pihalle jossain kohtaa, ennenkuin keskittyvät seuraavaan peliin.
   
 18. Buster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Brian O'Neill
  Jos pelin ostaisi ja alkaisi historiamoodia pelaamaan Jokereilla SM-liigavuosista tai kauempaa, niin siirtyisikö joukkue KHL:ään sitten kun aika on (14-15), vai pysyisikö se kotimaan sarjassa? Vai pystyikös tässä ensinnäkään pelaamaan eurojoukkueilla historiamoodia... Olisi aika hienoa jäljitellä historiaa, vaikka ne pelaajien arvot nyt olisikin täysin silmät kiinni heitetty. Korjaisin niitä sitten itse lennossa, kun pelissä on sellainenkin mahdollisuus.

  Olikos tässä jo maajoukkueturnaukset? Ja pystyi manageroimaan maajoukkueita, sekä ottamaan ne heti haltuunsa? Myös historiamoodissa? Se kutkuttaisi oikeastaan eniten mielikuvitusta ja takaisi lukemattoman määrän pelikertoja.

  Perinteisesti syyhyää hokimanagerisormet ensin kauden alussa ja sitten MM-kisoja odotellessa. Ei aina jaksaisi sen tutun EHM:n pariin palata, vaikka siihenkin löytyy historiarostereita. Ei tosin liigat kehity ja muutu.

  EDIT: Vastaan itselleni. Historiamoodissa ei pysty läpikäymään kuin NHL:n historiaa. Mälsää ja se siitä, mutta ymmärrettävää.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2019 klo 09.19