FPS:n loppu lähellä?

  • 13 335
  • 39

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se on nyt sitten ilmeisesti loppu. Päivän Forssan Lehdessä Vihreäsaaren Janne kertoo, miten Forssan kaupunki on evännyt Fopsilta jääharjoittelun reilun kahdenkymmenen tuhannen euron maksujen laiminlyönnin takia. Tämän lisäksi Fopsilla on reilut parikymmentätuhatta euroa verorästejä, jotka pitäsi suorittaa ensi kuussa. Homma alkaa olla siis taputeltu.
 

Skii 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FPS, Edmonton Oilers,
Forssan lapussa sanottua:

7.7.2006

Velkainen FPS ei pääse jäähalliin

Pasi Rakkolainen
FORSSAN LEHTI

Forssan kaupunginhallitus päätti, ettei Forssan Palloseura saa harjoitusvuoroja Forssan jäähalleista ennen kuin seura on maksanut 26 434 euron velkansa kaupungille.
FPS:llä on vanhaa vuonna 2002 velkakirjaksi muutettua velkaa kaupungille runsaat 11 000 euroa. Sen lisäksi seuralle on kertynyt uutta velkaa 34 434 euroa, jota kaupunki nyt perii.
FPS yritti keventää satojen tuhansien eurojen velkataakkaansa anomalla kaupungilta 10 000 euron kannatustukea ja lopun velan anteeksi antamista.
Kaupunginhallitus ei suostunut tähän, mutta on valmis lyhentämään FPS:n velkaa 8 000 euron markkinointituella. Sen jälkeenkin FPS:lle jää maksettavaksi 26 434 euroa, joka siis pitää maksaa ennen kuin seuran Mestis-joukkue pääsee aloittamaan jääharjoittelunsa. Syyskuun puolivälissä alkavaan Mestikseen valmistautuvan FPS:n on määrä käynnistää jääharjoittelunsa elokuun alussa.
FPS:n puheenjohtajan Janne Vihreäsaaren mukaan seura ei kykene maksamaan velkaansa kaupungille etenkin, kun samaan aikaan FPS:ltä vaaditaan 20 000 euron edestä vero- ja vakuutusvelkojen maksua ensi kuun loppuun mennessä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Todella paska juttu. Ymmärsiköhän oikein, että loppu on todellakin FPS:llä edessä? Eikös joukkueen kasaaminenkin ole aika hyvällä mallilla?
 

hmm

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Antti Laaksonen
Voi kilin ...tu! Ja nyt kun kaiken pitäisi olla suurinpiirtein kuosissa niin sitten omat koirat purevat!
Olen miettinyt monesti päissäni, että mitä jos Vorssan koripallojoukkueista esimerkiksi se toinen (ei nyt nimetä ketään mutta se seura joka TUL:n jäsen) olisi vastaavissa rahavaikeuksissa, niin mitä sitten?
Mun veikkaus on että kaikki velat olisi kaupungin puolesta anteeksi annettu.
Mutta nyt pelataan jääkiekkoa ja kyse ei ole TUL:n seurasta, joten ei kun piiskaa vaan ja tapetaan hieno laji Vorssan kaupungista!
Kiitos Vorssan päättäjille ja ...tun hienoa kesää!
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Voi surkeus.

Sarjan perinteikkäin seura ja näinkö homma loppuu?

Toivotaan, että toiminta vielä jotenkin pelastuisi. Jos vaikka Laaksosen Antti ryntäisi apuun...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän tässä jo luuli, että FPS olisi ainakin kauden verran jatkoaikaa saanut, kun se on kuitenkin joukkuettakin kasaillut.

Toivon ja uskonkin kuitenkin, että Forssassa pelataan Mestistä ensi kaudellakin. Tuskinpa jäälle päästäisiin muutenkaan vielä kuukauteen, joten sen aikaa on miettiä ja sovitella juttuja. Kaupunki ei kyllä voita mitään, jos se napauttaa seuran nurin. Saatavat jäävät siten varmasti saamatta ja (ainakin teoriassa) jäävuorotulotkin putoavat. Todennäköisesti sille tärkeintä olisikin varmuus siitä, ettei velkataakka ainakaan kasva.

Mutta mikä tuo "satojen tuhansien eurojen velkataakkaansa" on? Kaupungille 26K€ (+11K€) ja verottajalle 20K€ eivät tee tuosta millään edes kolmasosaa. Loputko seuran omistajien henkilökohtaisia takauksia?
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Everton kirjoitti:
Kaupunki ei kyllä voita mitään, jos se napauttaa seuran nurin. Saatavat jäävät siten varmasti saamatta ja (ainakin teoriassa) jäävuorotulotkin putoavat. Todennäköisesti sille tärkeintä olisikin varmuus siitä, ettei velkataakka ainakaan kasva.

Älä suotta odottele mitään järkeviä päätöksiä Forssan kommunisti/demarivetoiselta hallitukselta. Tämähän oli oikea lottovoitto näille runkkareille ja muutamat pääsevät taas kertomaan Forssaan Lehteen, miten Fopsin konkussia juhlitaan vetämällä kunnon kännit. Tyhjään työväentaloon voidaan pistää rahaa satojatuhansia euroja, mutta Forssan ainoaan vielä toistaiseksi hengissä olevan urheilumuotoon ei voida satsata.

Mitähän kaupunki tekee tyhjällä jäähallilla? No, ensin se myydän pilkkahinnalla Sos. dem puolueelle ja sitten kaupunki alkaa maksamaan siitä vuokraa kyseiselle puolueelle kymmenen vuoden sopimuksella miljoonia euroja.
 

Sumpio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vopsi & HPK
Kaupunki on tarjoutunut tekemään velasta uuden pitkäaikaisen velkakirjan. Vihreäsaari totesi tähän osuvasti: "Minä olisin ainoa henkilö, joka pistäisi siihen velkakirjaan nimensä. Maksoin jo viime kaudella ihan tarpeeksi siitä huvista, että Vorssassa pelataan jääkiekkoa, jota kukaan ei tule katsomaan."
Forssan lehti

Siinäpä se. Propsit Jannelle suoraselkäisyydestä.
Odotellaan jatkoa.
Viduttaa nää uutiset,
taidan mennä paskalle.

Kesää kaikille.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Onko teksti-tv nyt liian hätäinen vai mikä on tilanne?

http://www.yle.fi/tekstitv/html/P202_03.html

Tosi perseestä jos pieniä vihreitä miehiä ei nähdä ensi kaudella kaukalossa. Perinteikäs seura, tärkein asia tottakai mutta lisäksi sarjaohjelmat menisi taas uusiksi ja sarja saisi taas kerran negatiivista mainosta. Joko Kokkolassa tanssitaan pöydillä?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
DDR-sarja alkaa hahmottumaan. Jääkiekkoliitto saa, mitä tilaa.

Niin, tai ketä se siellä kiinnostaa, vaikka näivettyy ja kuolee sukupuuttoon. Onhan siellä jo kaikki PK-seudun kaverit mukana.

Osanottoni wanhalle hyvälle vastustajalle.

PS: Meillä on asia jo pariin kertaan kontattu. Eli koskaan ei saa luovuttaa...
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Ohmi kirjoitti:
Älä suotta odottele mitään järkeviä päätöksiä Forssan kommunisti/demarivetoiselta hallitukselta. Tämähän oli oikea lottovoitto näille runkkareille ja muutamat pääsevät taas kertomaan Forssaan Lehteen, miten Fopsin konkussia juhlitaan vetämällä kunnon kännit. Tyhjään työväentaloon voidaan pistää rahaa satojatuhansia euroja, mutta Forssan ainoaan vielä toistaiseksi hengissä olevan urheilumuotoon ei voida satsata.

Mitähän kaupunki tekee tyhjällä jäähallilla? No, ensin se myydän pilkkahinnalla Sos. dem puolueelle ja sitten kaupunki alkaa maksamaan siitä vuokraa kyseiselle puolueelle kymmenen vuoden sopimuksella miljoonia euroja.

Suomi24-palstalle paremmin sopiva kirjallinen tuotos herättää kysymyksiä. Onko todellakin niin, että Forssan kaupunki ei ole tukenut FPS:n toimintaa, vaan pelkästään odottanut tilaisuutta pistää seura polvilleen? Olen ollut näkeväni hallilla merkittävästi kaupungin johtavia poliitikkoja kannustamassa kotijoukkuetta, vasemmalta oikealle. Ja onko tosiaan niin, että kaupungihallituksessa vain demarit ja vasurit ovat pihistelijöitä, muut sitten pitäisivät piikin auki?

Alkaa kyrsimään nämä Mestisjoukkueiden tuupertumiset. Ensin tipahti Ahmat, sitten Haukat. Lisäksi KooKoon vaikeudet muistetaan, ja nyt sitten FPS. Ja onko Kirkkonummellakaan homma ihan kohdillaan?

No, jääharjoittelun alkuun on kuukausi, ehkä FPS:n kohdalta peliä ei ole vielä pelattu. Mutta soisi kaupunkilaisten rynnivän selkeästi sankemmin joukoin hallille, viime vuosina on lehtereillä ollut paljon tilaa.
 

Ekomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, FPS, Tampa Bay Lightning
Kaupunginhallitus

§ 225

03.07.2006

Kaupungilla Forssan Palloseura ry:ltä olevat saatavat

31/11/2006

KH § 225
Forssan Palloseura ry:n (FPS) taloudellinen tilanne näkyy mm. maksamattomina jäähallivuokrina kaupungille. Tilanteesta on neuvoteltu FPS:n edustajien kanssa 25.1.2006 ja 21.3.2006, jolloin paikalla oli myös kaupunginhallituksen jäseniä. Tilaisuudessa FPS:n edustajat selvittivät yhdistyksen tilannetta ja toimenpiteitään taloutensa kohen- tamiseksi.

FPS on toimittanut kaupungille 10.2.2006 päivätyn kirjeen, jossa yhdistys anoo toimintansa jatkamiseksi 10.000 euron kannatustukea ja lopun velan anteeksi antamista. Yhdistys on uudistanut pyyntönsä 27.6.2006 päivätyllä selvityksellä ja markkinointiyhteistyötarjouksella.

Kaupungin FPS:lta olevat saatavat ovat tällä hetkellä ilman viivästyskorkoja 34.434,72 euroa. Saatavat koostuvat huoneistojen ja jäähallin vuokrista. Seuralla on kaupungilta lisäksi velkakirjalaina, jolla vuonna 2002 muutettiin erääntyneitä saatavia velaksi kaupungilta. Velan pääoma oli yhteensä 29.289 euroa. Velkaa lyhennetään vuosittain kahdessa erässä. Lainaa on jäljellä 11.265 euroa. Viimeinen lyhennys on 31.8.2008. Velalla on henkilötakaajat.

FPS:n hallituksen puheenjohtaja Janne Vihreäsaari on pyynnöstä toimittanut kaupungille 27.6.2006 päivätyn selvityksen seuran tilanteen kehityksestä. Selvityksessä pyydetään 21.3.2006 pidettyyn palaveriin viitaten velkavapauden myöntämistä seuralle kokonaan, josta osa markkinointitukena.

Kokoukseen osallistuville toimitetaan oheismateriaalina FPS:n kirje 10.2.2006, tilanneselvitys 27.6.2006 ja markkinointiyhteistyötarjous sekä 21.3.2006 pidetystä palaverista laadittu muistio.

Kaupungin saatavien perintä on ollut keskeytyksissä 21.3.2006 jälkeen. Kaupunginhallitus käsittelee FPS:n saatavien perintää saatujen selvitysten pohjalta. Vaihtoehtona on seuran itsensä esittämän täydellisen velkavapauden myöntämisen lisäksi mm. maksusuunnitelman tekeminen, saatavien perinnän jatkaminen seuraavaksi tuomioistuimessa, jäähallin ovien sulkeminen, osittaisen vapauden myöntäminen tms. toimenpide. Saatavien muuttaminen velkakirjaksi, jolla olisi henkilötakaajat, ei FPS:n hallituksen puheenjohtajan mukaan tule tällä kerralla kysymykseen. (LJ)

Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää seuraavaa:

1. Kaupunki muuttaa Forssan Palloseura ry:ltä olevista erääntyneistä saatavista 8.000 euroa yhdistykselle kaudella 2006 - 2007 maksettavaksi markkinointitueksi ja oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään asiaa koskevan päätöksen ja markkinointisopimuksen.

2. Kaupunki jatkaa muilta osin yhdistykseltä olevien erääntyneiden saatavien perintää.

Lisäksi kaupunginhallitus toteaa, että jäähallin jääaikaa ei voida luovuttaa yhdistykselle ennen erääntyneiden saatavien maksamista kaupungille, ja päättää, että erääntyneiden saatavien pääoman tullessa vapaaehtoisesti maksetuksi kaupunki luopuu viivästyskorkojen perinnästä.

Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen.


Tuossapa tuosta.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaukalon laidalla kirjoitti:
Onko todellakin niin, että Forssan kaupunki ei ole tukenut FPS:n toimintaa, vaan pelkästään odottanut tilaisuutta pistää seura polvilleen? Olen ollut näkeväni hallilla merkittävästi kaupungin johtavia poliitikkoja kannustamassa kotijoukkuetta, vasemmalta oikealle. Ja onko tosiaan niin, että kaupungihallituksessa vain demarit ja vasurit ovat pihistelijöitä, muut sitten pitäisivät piikin auki?

En tiedä pitäisivätkö muut piikkiä auki FPS:lle. Mutta kun siitä työväentalosta maksetaan "vuokrana" likipitäen 10000E/KK tukea työväenyhdistykselle, niin luulisi urheiluseuroille löytyvän enemmänkin kuin 8000E vuodessa tukea. Ne sentään antavatkin jotain kaupungille ja ihmisille.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Gentleman kirjoitti:
En tiedä pitäisivätkö muut piikkiä auki FPS:lle. Mutta kun siitä työväentalosta maksetaan "vuokrana" likipitäen 10000E/KK tukea työväenyhdistykselle, niin luulisi urheiluseuroille löytyvän enemmänkin kuin 8000E vuodessa tukea. Ne sentään antavatkin jotain kaupungille ja ihmisille.

Tuohon nyt on vaikea mitään sanoa, kun en Forssan juttuja tunne. Mutta pöytäkirjan mukaan vaikuttaa siltä, että kaupungihallitus on ollut yksimielinen päätöksessään. Joten ehkäpä se tiettyjen ryhmien solvaaminen voisi jäädä hiukan vähemmälle.

Jos kaupunki nyt sitten ei ymmärrä FPS:in merkitystä, niin eikö fanien ja liike-elämän piiristä löydy taistelutahtoa seuran pelastamiseks? Sellaisella toimeliaisuudella on tapana muuttaa myös kaupungin suhtautumista.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kaukalon laidalla kirjoitti:
Mutta pöytäkirjan mukaan vaikuttaa siltä, että kaupungihallitus on ollut yksimielinen päätöksessään. Joten ehkäpä se tiettyjen ryhmien solvaaminen voisi jäädä hiukan vähemmälle.

Jep, vain 6-5 näyttää olevan hallitus vasemmalle kallellaan.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kaukalon laidalla kirjoitti:
Ja onko Kirkkonummellakaan homma ihan kohdillaan?
...hiljaista on, Kirkkonummella...

Fopsin kannalta tuntuu tosi ikävältä; itse muistan joukkueen jo junnuajoilta pelaamassa HPK:ta vastaan divarissa ja tulihan sitä itsekin FPS:aa vastaan pelattua. Nyt vaan peukut pystyyn, että löytyy vielä joku kaheli joka uskoo tuohon touhuun!!
 

Hessa

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Järkyttävää. Mutta kyllä tästä noustaan. Keräystili pystyyn, mainostusta vaikkapa Forssan lehdessä. Kyllä kansa silloin heräisi ja laittaisi muutaman pennin FPS:n hyväksi. Jos kukaan muu ei tätä keräystä aloita, minä teen sen.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sitaatti STT:n uutisesta:

"Päätöstä toiminnan lopettamisesta ei Vihreäsaaren mukaan ole tehty eikä ainakaan aivan pian aiotakaan tehdä."

Yle siis on mitä ilmeisimmin hätäillyt, mutta pahalta tuo tilanne näyttää silti. Velkaa on STT:n mukaan kaupungille 27 000 euroa ja muualle 20 000 euroa.
 

kakes

Jäsen
HCM kirjoitti:
Tosi perseestä jos pieniä vihreitä miehiä ei nähdä ensi kaudella kaukalossa. Perinteikäs seura, tärkein asia tottakai mutta lisäksi sarjaohjelmat menisi taas uusiksi ja sarja saisi taas kerran negatiivista mainosta. Joko Kokkolassa tanssitaan pöydillä?
Ei täällä mitään pöydillä tanssita. Matalalla profiililla mennään Suomi-Sarjassa ja odotellaan Mestiksen kuoppaamista sillä nykymenolla se kyllä tulee tiensä päähän hyvin nopeasti. Ei yllättäisi vopsinkaan kuoppaaminen yhtään,johan noita kuoppaamishuhuja on ennenkin ollut. Sitäpaitsi pitkästä aikaa todellisia paikallispelejä Keski-Pohjanmaalla. Muistan kyllä ne edellisetkin paikallisväännöt ja ne olivatkin mukavia pelejä ne.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
FourForty kirjoitti:
Sitaatti STT:n uutisesta:

"Päätöstä toiminnan lopettamisesta ei Vihreäsaaren mukaan ole tehty eikä ainakaan aivan pian aiotakaan tehdä."

Yle siis on mitä ilmeisimmin hätäillyt, mutta pahalta tuo tilanne näyttää silti. Velkaa on STT:n mukaan kaupungille 27 000 euroa ja muualle 20 000 euroa.

Onkohan Yle otanut tietonsa Jatkoajasta? Seuraavaksi Forssan Työväentalon vuokrasopimus pistetään valtakunnallisen suurennuslasin alle - sitä ei voi kuin toivoa.

Itse asiasta pävän Forssarissa Kantelus kirjoitttaa, ettei hanskoja olla ainakaan vielä lyömässä naulaan vaan kolmen viikon päästä olisi tarkoitus päästä jäälle. Rahoituksesta ei kuitenkaan ole vielä minkäänlaista tietoa, joten ei tässä auta muu kuin odotella. On tää niin holjaa...
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Todella harmi juttu. Mennään tässä nyt vähän asioiden edelle, mutta jos FPS:n toiminta loppuu niin täytetäänkö se FPS:n jättämä paikka mestiksessä vai mennäänkö 11 joukkueella? Onko kellään tietoa?
 

Japa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Salamat, Blues
Voihan v***u eihän tässä touhussa ole enään mitään järkeä.
Ensin Haukat sitten FPS toivottavasti Kirkkonummella ei ajauduta samaan pisteeseen.
Noh täytyy vaan toivoa että Forssassa saadaan asiat vielä kuntoon tai ainakin lisää aikaa veloista suoriutumiseen ettei käy niinkuin Haukoille kävi.
 

ToniKopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
HCM kirjoitti:
Onko teksti-tv nyt liian hätäinen vai mikä on tilanne?

http://www.yle.fi/tekstitv/html/P202_03.html
Joko Kokkolassa tanssitaan pöydillä?

Empä usko! Kyllä täällä on SS varten budjetit laadittu, että en usko Hermeksen lähtevän ensi kaudeksi Mestikseen! Ja todella harmi olisi jos Forssa lopettaisi!
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
47000 euroako pelkästään on syy kaataa Forssalainen jääkiekkoilu? Verottajan ymmärrän, sieltä päin ei isommin teetä ja sympatiaa ole jaossa kenellekään. Mutta kaupunki itse. Tuo summa, minkä FPS on pystyssä kaupungille, on totaalisen mitätön paskaläntti kaupungin budjettien mittakaavassa. Ei tietenkään kaikille voida velkoja antaa anteeksi, mutta kyllä Mestis-tasoisen kiekkojoukkueen "arvo" kaupungille on enemmän kuin 27 000 €.

Aika monta harrastajaa junioripuoleltakin lähtee muualle aiemmin kun ei ole omaa joukkuetta. Tämä on Kajaanissa takavuosina nähty. Melkoiselta ihmisjoukolta on aika suuri ajanvieteharrastus pois kiekon seuraamisenkin muodossa. Tuommoisia parin kympin summia upotetaan julkisella puolella ihan heittämällä vaikka mihin turhaan ( esim. kajaanissa 50 t€ johonkin patsaaseen tien viereen ). Ei se ole syy vetää kiekkojoukkuetta nurin.

Todella lyhytnäköistä toimintaa kaupungin puolelta. Toivottavasti FPS:n kannattajat muistavat seuraavien kunnallisvaalien aikaan päätöksen tekijät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös