Forssan Palloseura 2019–2020

Zigismund

Jäsen
Ensimmäinen pelaajasopimus julkistettu, joten on aika avata ketju myös Forssan Palloseuralle.

Heti kärkeen saatiin varsin mieluisa sopimus, kun hyökkääjä Jyri Waajakoski jatkaa Palloseurassa. Viime kaudella tehtaili 23:ssa ottelussa komeat tehot 16+25. Ilman loukkaantumista olisi taatusti ollut pistepörssin kärkisijoilla. Waajakosken lähtöä pidin huomattavasti todennäköisempänä, kuin jatkoa Forssassa. Hienoa, että jatkaa edelleen Palloseurassa!

Aikaisemmin on kerrottu, että FPS jatkaa myös alkavalla kaudella Asko Rantasen komennuksessa. Rantanen on tehnyt hyvää työtä Palloseuran peräsimessä, joten tämäkin jatko on erittäin mieluinen.

Joka kausi saa myös jännätä, kuinka pahasti joukkue hajoaa. Toistaiseksi on tiedossa, että viime kauden ykköspakki Mikko Saikkonen jatkaa uraansa S-Kiekossa ja tehokkain pelaaja Aleksi Karlsson hakee pelipaikkaa TUTOsta. Karlssonin uskon saavan sopimuksen TUTOlta.

Lähipäivinä pitäisi tulla lisää sopimusuutisia.
 

Zigismund

Jäsen
FPS:n runko alkaa valmistua. Toukokuun aikana Palloseura on julkaissut 15 pelaajasopimusta.

Maalivahdeista jatkosopimukset tekivät Topi Salokannas ja Joonas Laaksonen. Salokannas toimi viime kaudella kakkosmaalivahtina ja Laaksonen kolmosmaalivahtina. Pidän todennäköisenä, että tilanne ei tälle kaudelle muutu. Odotellaan Lintosen jatkosopimusta tai uutta veskaria muualta. Salokannas voi toki pelata viime kautta enemmän, ykkösmaalivahtina en vielä kauteen lähtisi.

Puolustukseen saatiin jatkot tehtyä Samuli Virtasen ja Joel Lehtosen kanssa. Näiden lisäksi viime kaudella Liekkien sopimuspelaajana ollut Aleksi Moisander on tehnyt sopimuksen. Virtanen on hyvä palanen ensi kauden pakistoa. Tulee olemaan isossa roolissa ensi kaudella. Lehtonen onkin mielenkiintoinen jatkaja. Kahden viime kauden aikana pelattuja sarjapelejä on tasan yksi. Sopimuksen myötä nousee taas odotukset siitä, että miehen paikat olisivat viimein kunnossa. Kunnossa ollessaan erittäin tärkeä palanen FPS:n peräpäätä.

Hyökkääjistä jatkosopimuksen tekivät Mikko Jaakkola, Joni Leppikoski, Jesse Poussu, Peteris Pujats, Miku Ronkainen, Joona Vainio ja Joni Vuorela. Liekeistä saapuivat Santtu Ahonen ja Tuomas Raunio. Näistä sopimuksista etenkin Pujats ja Ronkainen ovat todennäköisesti isoissa rooleissa. Vainio ja Vuorela voidaan myös varmuudella sijoittaa kokoonpanoihin.
 

Zigismund

Jäsen
FPS on solminut seurayhteistyösopimuksen TUTO Hockeyn kanssa.
Varsin odotettu uutinen. Taisi olla lehdessäkin aikaisemmin juttua, että yhteistyötä viritellään. Viime kaudella oli myös yhteistyökuviota Tuton kanssa. Vuorio oli Forssassa lähes koko kauden ja Pyyhtiä saapui ennen kevään pelejä. Uusitalo ja Reinikainen paikkasivat pakkipulaa muutaman ottelun verran. Aika näyttää, miten yhteistyö tällä kaudella toimii.

Päivitetään samalla hieman kuulumisia Palloseurasta. Joukkue sai mukavan paluumuuttajan, kun keskushyökkääjä Teemu Karjalainen palaa Palloseuraan. Karjalaiselle jos jollekin soisi ehjän kauden. Täyttä kautta ei ole pelannut aikoihin (jos koskaan?). Terveenä ollessaan Suomi-sarjaan loistava ykkössentteri. Kahden FPS-kauden aikana joukkue pelasi 12 playoff-ottelua, Karjalainen oli niistä mukana kahdessa. Tällä kaudella toiveissa pitkä kevät.

Toinen uusi sopimuspelaaja on Pyrystä saapunut hyökkääjä Kristian Kause. Kuuden ottelun verran pääsi viime kaudella pelaamaan Suomi-sarjaa. Pelannut ainakin ensimmäiset harjoitusottelut FPS:ssä sentterinä.

Harjoitusotteluissa on ollut mukana myös muita uusia nimiä. Näistä luulisi jokusen jatkavan myös sarjan alkaessa.
Niko Ojala
Rene Pylvänäinen
Kristian Pylvänäinen
Raivo Freidenfelds
Nikolas Ulessi

Lisäksi viime kauden FPS-pelaajista mukana ovat olleet Kasperi Lähteenmäki, Otto Rantanen ja Niklas Saha.
 

Zigismund

Jäsen
Palloseuran joukkue alkaa muodostumaan.

Maalivahteina nähdään sama kolmikko, kuin viime kaudella, kun Petrus Lintonen allekirjoitti jatkosopimuksen. Tälläkään kaudella ei FPS kaadu maalivahtipeliin. Lintonen on osoittanut kuuluvansa Suomi-sarjan parhaimpiin maalivahteihin. Viime kaudella kiekot pysähtyi runkosarjassa komealla 92,4% tarkkuudella.

Puolustuspäähän saatiin muutama vanha tuttu, kun Joona Tala ja Pasi Palmumäki palaavat FPS:n riveihin. Talalla on takana kaksi täyttä kautta Palloseurassa ja viime kaudellakin edusti FPS:ää 11 ottelun verran lainasopimuksella TUTOsta. Laina loppui, kun Tala siirtyi loppukaudeksi Peliittojen riveihin. Mestiksessä Talalla ollut hieman hankalampaa, mutta Suomi-sarjaan mies on hyvä kiekollinen puolustaja. Toinen "vanha tuttu", Pasi Palmumäki, siirtyy FPS:ään HPK:n A-junioreista. Palmumäki käväisi myös viime kaudella lainalla FPS:ssä kahden ottelun verran. Hirveästi ei muistikuvia Palmumäestä näin lyhyellä otannalla ole, mutta muistelisin herran suorituneen mallikkaasti pikavisiitillään.

Jääkiekkoliiton siirroissa on myös kerrottu harjoitusotteluissa pelanneiden puolustajien Niko Ojalan ja Rene Pylvänäisen siirtyvän Palloseuraan. Saman listauksen mukaan hyökkäykseen saapuu Kristian Pylvänäinen ja Nikolas Ulessi.

Määrällisesti sopimuksia alkaa olemaan riittävästi. Todennäköisesti montaa sopimusta ei ennen kauden alkua enään tule. Viime kauden pelaajista Lähteenmäki, Rantanen ja Saha lienevät ainakin lähellä jatkoa.

edit: Harjoitusotteluissa esiintynyt latvialaishyökkääjä Raivo Freidenfelds jatkaa Palloseurassa tulevan kauden.
 
Viimeksi muokattu:

Zigismund

Jäsen
Harjoitusottelut takana ja aivan kuten viime kaudella, ei sarjaa edeltävät pelit sujuneet kaksisesti. Viidestä harjoitusottelusta yksi voitto ja neljä tappiota. Ennakolta Suomi-sarjan kovimmat jengit Kiekko-Espoo ja Pyry latoivat taululle melko selvät lukemat. Tosin viime kaudellakaan ei harjoitusottelut paljoa luvanneet.

Eilisessä Pyry-ottelussa oli jälleen muutama uusi hyökkääjä. Vihreäpaidassa viilettivät toissakaudella FPS:ssä piipahtanut Kristian Tikka, KeuPasta paikkaa hakenut Totte Moberg ja viime kaudella HPK:n A:ssa pelannut Leevi Kannisto. FPS on aikaisemmin ilmoittanut etsivänsä yhtä puolustajaa ja yhtä hyökkääjää.

Aiemmin esillä ollut puolustaja Pasi Palmumäki ei liiton siirtolistauksesta huolimatta taida kuulua FPS:n kokoonpanoon. FPS ei ole missään vaiheessa sopimuksesta uutisoinut, eikä miestä myöskään ole näkynyt harjoitusotteluissa. Nettisivuilla ei myöskään ole Palmumäen nimeä.

Mahtaako sama päteä täksi kaudeksi paluun tehnyttä Teemu Karjalaista? Karjalaisen nimi löytyy kyllä Palloseuran sivuilta, mutta toisin kuin kaikilla muilla, Karjalaiselle ei ole merkattu pelinumeroa. Harjoitusotteluissa ei ole miestä näkynyt, eikä liiton siirtolistassakaan ole herraa mainittu. Karjalaisen loukkantumishistorian tuntien on toki mahdollista, että alkukausi menee toipuessa. Toivotaan, että Karjalainen nähdään vielä FPS-paidassa. Sentteriosasto kokee muuten pahan kolauksen.
 
Mahtaako sama päteä täksi kaudeksi paluun tehnyttä Teemu Karjalaista? Karjalaisen nimi löytyy kyllä Palloseuran sivuilta, mutta toisin kuin kaikilla muilla, Karjalaiselle ei ole merkattu pelinumeroa. Harjoitusotteluissa ei ole miestä näkynyt, eikä liiton siirtolistassakaan ole herraa mainittu. Karjalaisen loukkantumishistorian tuntien on toki mahdollista, että alkukausi menee toipuessa. Toivotaan, että Karjalainen nähdään vielä FPS-paidassa. Sentteriosasto kokee muuten pahan kolauksen.
Karjalainen on lyönyt hokkarit kuuleman mukaan seinustalle, joten häntä ei ainakaan näillä näkymin pelikentillä enää nähdä.
 

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Karjalainen on lyönyt hokkarit kuuleman mukaan seinustalle, joten häntä ei ainakaan näillä näkymin pelikentillä enää nähdä.
Tämä on kyllä harmillinen uutinen, sillä Karjalainen oli omaan silmään yksi Suomi-sarjan ehdottomasti tyylikkäimmistä pelintekijäsenttereistä. FPS:lle niin ikään todella iso menetys.
 

Zigismund

Jäsen
Tänään se taas alkaa. Kovasti on FPS:n kokoonpano elänyt viime päivinä. Hiljattain joukkueeseen liittyi peräti kolme uutta hyökkääjää, kun viimeisessä harjoitusottelussa esiintyneet Leevi Kannisto, Totte Moberg ja Kristian Tikka vahvistavat Palloseuraa. FPS ei varsinaisesti ole sivuillaan sopimuksista uutisoinut muuten kuin lisäämällä nimet joukkue-sivulle. Samanlailla vähin äänin poistettiin Karjalaisen nimi listoilta.

Lähdetään nyt sillä ajatuksella, että edellä mainittu kolmikko on Palloseuran riveissä koko kauden mittaisilla sopimuksilla. Hyökkäys näyttää tällöin erittäin hyvältä. Maalivahteina jatkaa sama kolmikko, kuin viime kaudella, joten senkin osaston luulisi olevan kunnossa. Puolustus on se, mihin tälle kaudelle kohdistuu suurimmat kysymysmerkit.

Otetaan vielä yhteenvetona FPS:n sopimustilanne kauteen lähdettäessä.

Maalivahdit
Joonas Laaksonen
Petrus Lintonen
Topi Salokannas
Puolustajat
Santtu Ahonen (Liekit, II-div)
Joel Lehtonen
Kasperi Lähteenmäki
Aleksi Moisander
Niko Ojala (Pyry)
Rene Pylvänäinen (JYP A)
Joona Tala (Peliitat)
Joona Vainio
Samuli Virtanen
Hyökkääjät
Raivo Freidenfelds (Venta 2002, LAT2)
Mikko Jaakkola
Leevi Kannisto (HPK A)
Kristian Kause (Pyry)
Jukka-Pekka Kurtelius
Joni Leppikoski
Totte Moberg (Helsingborgs HC, SWE3)
Jesse Poussu
Peteris Pujats
Kristian Pylvänäinen (JYP A)
Otto Rantanen
Santtu Rantanen
Tuomas Raunio (Liekit, II-div)
Miku Ronkainen
Niklas Saha
Kristian Tikka (HCIK)
Nikolas Ulessi (Haukat)
Joni Vuorela
Jyri Waajakoski
 

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Hurja on ollut Palloseuran alkukausi. Yhdeksän ottelua ja yhdeksän voittoa. Pohjoisen reissut myös tehtynä ilman pistemenetyksiä, mahtavaa!
Ihmettelen, jollei jokin Mestis-seura kohta ala kosiskella Asko Rantasta sarjaporrasta ylemmäs. Mies tekee vuodesta toiseen helkkarin laadukasta työtä FPS:n vaihtopenkin takana, eikä menoa edes näy haittaavan se, että kärkipelaajat karkaavat kesäisin muualle.

Tälle kaudelle ajattelin, ettei FPS ehkä ainakaan alussa kovin vahvasti tule suorittamaan, kun joukkueen pakisto meni Samuli Virtasta lukuunottamatta lähes täysin uuteen uskoon, mutta mitäpä vielä... voitosta voittoon on perunasalaattipitäjän paatti seilannut ja minkäänlaisia aallonpohjia ei siinnä horisontissa.

Forssalaisten pelaajarunko vain näkyy olevan niin vahva, että uusia vastuunkantajia löytyy kokoajan lähteneiden tilalle ja loput napsitaan sitten markkinoilta jalostumaan Rantasen kouluun.
 

Zigismund

Jäsen
Ihmettelen, jollei jokin Mestis-seura kohta ala kosiskella Asko Rantasta sarjaporrasta ylemmäs. Mies tekee vuodesta toiseen helkkarin laadukasta työtä FPS:n vaihtopenkin takana, eikä menoa edes näy haittaavan se, että kärkipelaajat karkaavat kesäisin muualle.

Tälle kaudelle ajattelin, ettei FPS ehkä ainakaan alussa kovin vahvasti tule suorittamaan, kun joukkueen pakisto meni Samuli Virtasta lukuunottamatta lähes täysin uuteen uskoon, mutta mitäpä vielä... voitosta voittoon on perunasalaattipitäjän paatti seilannut ja minkäänlaisia aallonpohjia ei siinnä horisontissa.

Forssalaisten pelaajarunko vain näkyy olevan niin vahva, että uusia vastuunkantajia löytyy kokoajan lähteneiden tilalle ja loput napsitaan sitten markkinoilta jalostumaan Rantasen kouluun.
Kieltämättä Rantanen on tehnyt hyvää jälkeä Palloseuran peräsimessä. Rantanen valmentaa nyt neljättä kauttaan FPS:ää. Peli on aika hyvin pysynyt tällä aikavälillä kasassa, ei ole suurempia notkahduksia sattunut. Tasaisesti ollaan Rantasen komennolla runkosarjassa sijoilla 3-5. Millään kaudella FPS ei ole lukeunut suurimpiin ennakkosuosikkeihin, kärkiporukoihin kylläkin.

Rantanen on forssalaisen kiekkokoulun kasvatti ja asunut lähestulkoon koko ikänsä Forssassa. Voisiko tämä vaikuttaa siihen, että Rantanen ei ole mihinkään lähtenyt? Onko tavoitteena tehdä valmentamisesta itselleen ammatti vai valmentaako vain kotikylän joukkuetta, jossa kenttäpelaajana vietti lukemattomia kausia. En tiedä mitä esimerkiksi Mestiksen päävalmentajat tienaavat, mutta perheellinen mies haluaa varmasti järkevän korvauksen.

Toisaalta Rantasen FPS ei ole Suomi-sarjassa välieriä pidemmälle päässyt. Pidemmälle pääsy olisi toki vaatinut aivan täydellistä onnistumista. Voisihan tässäkin olla yksi syy, miksi Mestis-ovet eivät ole auenneet.

Omaan silmään Rantanen vaikuttaa varsin kunnianhimoiselta valmentajalta. Itse uskon, että tämän kauden mennessä hyvin Rantanen nähdään ensi kaudella päävalmentajana Mestis/A-SM -akselilla tai apuvalmentajana Liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös