Florida Panthers 2023–2024 – time to hunt!

  • 137 757
  • 511

ipaz

Jäsen
Toinen hyvä juttu on että kausikorttimyynti on nyt jotain 10000 korttia.
Hassusti se menestys tuo katsojia jopa syvässä etelässä.

Ja vastaavasti menestymättömyys syö katsojia kuten Chicagossa taas nähdään. Siellä mentiin 12 vuotta putkeen yli 21,000 katsojan keskiarvolla, mutta nyt koronan jälkeen ja liigan hännille putoamisen johdosta viime kauden ka. 17167.
 

Zohan

Jäsen
Parin viime päivän juttuja

Ekblad ja Montour molemmat aloittaneet jääharjoittelun.

''Bill Zito says that Aaron Ekblad and Brandon Montour are expected to be back around Dec. 15''

Ekman-Larsson ja Forsling tulevat todennäköisesti pelaamaan parina, joten siinä pitäisi olla alkukaudesta se kantava voima. Kyllähän tuo puolustajaruletti tulee olemaan mielenkiintoinen. Carlsson näyttänyt hyvältä jääharjoituksissa ja varmasti kärkkyy tosissaan paikkaa pelaavasta kokoonpanosta. AHL on pelattu jo läpi.

Barkov on Luostarinen: “The sky’s the limit for that guy.”

Hörnqvist oletetusti organisaation hommiin mukaan.

''Patric Hornqvist will join the hockey operations department as scouting and development consultant!''

Ja loppuun vielä Atleticin listalle päässeet Floridan pelaajat.

Per The Athletic in their 2023-24 NHL Play Tier List The following Florida Panther players got a grade in their list:

Tier 1 MVP: Matthew Tkachuk
Tier 2 Franchise: Aleksander Barkov
Tier 3 All Star: Carter Verhaeghe
Tier 4 Top Line: Sam Reinhart, Brandon Montour, Aaron Ekblad
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Hassusti se menestys tuo katsojia jopa syvässä etelässä.

Ja vastaavasti menestymättömyys syö katsojia kuten Chicagossa taas nähdään. Siellä mentiin 12 vuotta putkeen yli 21,000 katsojan keskiarvolla, mutta nyt koronan jälkeen ja liigan hännille putoamisen johdosta viime kauden ka. 17167.

Ei ole ennennäkemätöntä, viimeksi kun mentiin finaaleihin, oli halli seuraavat 2 vuotta loppuunmyyty, sitten oltiin paskoja taas, mutta tuli uusi areena joka veti taas melkein täyteen kolmannen kauden putkeen. Sitten olikin kauan hiljaisempaa synkkinä aikoina, vaikka Buren tulo tuota boostasikin hetkeksi.

Kyllä se NHL:ssä on niin, että kun menestyt niin porukka löytää hallille, muuten on vaikeaa. Alue kuin alue.


Myynti vetää hyvin taas, nyt ilmoitettiin juuri, että kaikki alemman tason territory packages on myyty loppuun.
 

Zohan

Jäsen
Tänään ensimmäinen harkkapeli. Viime kauden NHL-miehistä mukana hyökkäyksessä Barkov, Luostarinen ja Lundell. Uusista pelaajista Rodrigues ja Lorentz. Luostarinen ja Lundell saanee ketjukaverikseen ”tämän talon” kovimman lupauksen Samoskevichin.

Puolustuksessa mm. Forslingin lisäksi uudet hankinnat OEL ja Reilly. Sekä joukkueen paras puolustajalupaus Benning.

Knight maalilla.

Tästä se hyvät ystävät taas alkaa!
 

Zohan

Jäsen
Ja myös kakkospelin lineupit nyt tiedossa. Stenlund saa siellä tulikasteen, kuin myös puolustajista Mikkola ja paluumuuttaja Kulikov. Mielenkiintoisia tulokkaita viime kesän 2. kierroksen varaus Sawchyn sekä puolustaja Santtu Kinnunen.

Isoista nimistä mm. Tkachuk, Reinhart, Bennett ja Bobrovsky mukana.

Alettaisiinko näillä myös vähän noita ketjuja rakentaa? Ykköspelissä ERod - Barkov - Denisenko sekä Lundell - Luostarinen Samoskevich. Molemmat ketjut saatetaan hyvinkin nähdä varsinaisen kauden aikana vielä, mutta Reinhart on tietysti se joka toisen kaksikosta Deni/Samo syrjäyttää. Ja tietty Verhaeghe tulee toisen tilalle.

Toisessa pelissä sitten Tkachuk - Bennett - Cousins pidettänee yhdessä.
 
Viimeksi muokattu:

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Onko kukaan katsellut harkkapelejä? Samoskevich ainakin tehoillut hyvin miltähän meno on noin muuten näyttänyt? Olisi kiva nähdä kaveri avauksessa kun sarja alkaa.

Samoskevich-lundell-luostarinen voisi olla mielenkiintoinen 3 ketju ja samalla vapauttaisi Reinhartin ylempiin kenttiin. Lundell ja Luostarinen kuitenkin todella tunnollisia puolustussuuntaan niin olisi junnulla helpompi tulla Liigaan sisään
 

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, Koovee, FC Haka, NHL
Riley Bezeau, Ryan McAllister, Jake Wise, Mike Benning, Santtu Kinnunen, Evan Nause, Calle Sjalin, Zachary Uens ja Ludovic Waeber passitettu Charlotteen. Rasmus Asplund, Gerry Mayhew ja Lucas Carlsson taas laitettu waivereihin. Pahoin pelkään, että Carlssonin joku poimii, mutta miehen itsensä kannalta voisi olla positiivinen asia päätyä johkin Montrealiin, missä pääsisi pelaamaan kunnon minuutteja. Floridassa tie on kuitenkin melko tukossa.
 

Zohan

Jäsen
Panthers projected lineup after today’s practice:

Verhaeghe-Barkov-Rodrigues
Samoskevich-Bennett-Tkachuk
Luostarinen-Lundell-Reinhart
Lomberg-Lorentz-Cousins

Forsling-OEL
Mikkola-Kulikov
Mahura-Reilly

Ihan kivalta mun silmiin näyttää.
 

Larionov #8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Panthers projected lineup after today’s practice:

Verhaeghe-Barkov-Rodrigues
Samoskevich-Bennett-Tkachuk
Luostarinen-Lundell-Reinhart
Lomberg-Lorentz-Cousins

Forsling-OEL
Mikkola-Kulikov
Mahura-Reilly

Ihan kivalta mun silmiin näyttää.
Arvuutellaanpa kauden avauskokoonpano.

Verhaeghe Barkov Rodriguez
Cousins Bennet Tkatchuk
Luostarinen Lundell Reinhart
Lomberg Stenlund Lorentz

OEL Forsling
Mikkola Kulikov
Reilly Mahura

Bob
Knight
Ei tuo kesän arvaus kovin kauas heittänyt.
 

Zohan

Jäsen
Ei tuo kesän arvaus kovin kauas heittänyt.

Vähän yllättävää kyllä, miten hyvä Samoskevich on. Siellä oikeasti on se TOP-6 ruutu otettavissa ja uskon kyllä, että hän ainakin aloittaa ylhäällä. Lorentz on vakuuttanut kaikki ja tulee olemaan varmasti 4-sentterinä koko kauden. Ymmärsin myös, että melkoisen pidetty jätkä kopissa.

Denisenko se taisi taas hukata mahdollisuutensa ja nyt vielä jotain loukkia. Noista pudotetuista sain vähän yllättäen lukea, että Santtu Kinnunen oli esiintynyt todella vahvasti harjoituspeleissä. Ehkäpä NHL-debyytti luvassa tällä kaudella? Lundell tainnut kehittää laukaustaan kesällä, joten ratkaisuhalukkuutta varmasti löytyy tälle kaudelle.

Kymmenen päivää vielä!
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla

Zohan

Jäsen
Niin vain se Denisenko laitettiin lopulta waivereihin. Ja Vegas hänet sieltä poimi. Tarpeeksi on saanut Denisenko mahdollisuuksia näyttää, mutta usealla pre-seasonillakaan ei ole onnistunut joukkuetta vakuuttamaan. Noh tämä tarina on nyt saatu päätökseen ja ehkäpä se ura sitten muualla urkenee.

Lucas Carlsson myös waivereiden kautta alas. Vaikuttaisi olevan niitä tapauksia, jotka ovat liian hyviä farmiin, mutta ylhäällä ei vain riitä. Ihmettelin vähän, että ei kelvannut kenellekkään.

Sitten vielä huonoja uutisia. Bennett on ainakin seuraavat kaksi viikkoa sivussa. Nyt puuttuu avauksesta siis 2C sekä kaksi joukkueen tärkeintä puolustajaa. Tämä varmasti avaa Samoskevichille viimeistään paikan avausrosteriin täysin ansaitusti.

Uskoisin, että kokoonpano saattaisi kauden avauksessa näyttää tältä:

Verhaeghe - Barkov - Rodrigues
Cousins - Luostarinen - Tkachuk
Samoskevich - Lundell - Reinhart
Lomberg - Lorentz - Stenlund

Bennettin tullessa takaisin sitten Stenlund katsomoon, Cousins neloseen ja Bennet 2C, Luostarinen siirtyy laidalle?

Forsling - OEL
Mikkola - Kulikov
Mahura - Reilly

Sitä en tiedä, mitä tapahtuu aikanaan Montourin ja Ekbladin tullessa takaisin. Mahura, Reilly ja Kulikovista varmaan kahdesta tulee rotaatiopelaajia. Näyttää kyllä puolustuksen syvyys todella hyvältä ja loukkaantuminen tai kaksi ei vaikuta voimasuhteisiin älyttömästi.

Bobrovsky
Storalz

Ja odotetusti Knight aloittaa kautensa alhaalla. Paljon vain pelejä siellä niin hyvä tästä tulee.
 
Viimeksi muokattu:

Zohan

Jäsen
Nyt on kausi avattu ja vähän piippuun se vielä jäi. Näennäisesti hallintaa kaksi ensimmäistä erää, mutta taululla 2-0 Minnesotalle. Kolmanteen saatiin ihan hyvä paine ja ei maali tai kaksi olisi vääryyttä ollut. Noh tämä esitys ei ainakaan minussa aiheuta paljoa huolestuneisuutta. Bennett puuttui ja tuo Cousins - Luostarinen - Tkachuk ei kyllä oikein saanut kemioita kohtaamaan. Tkachuk heräsi peliin viimeiseen erään ja toivottavasti tuo vaihde pysyy. Barkov oli kentän ehkäpä paras pelaaja. Rodrigues pääsi hyvin paikoille, mutta viimeistely oli melkeimpä luokatonta. Samoskevichiltä oikein mallikas NHL-debyytti. Hyvä poika tästä tulee. Toinen debytantti Balinskis pärjäsi myös ihan hyvin ja on esim Fitzgeraldiin paljon parempi vaihtoehto. Ekman-Larsson oli hyvä. Toi hyvää rauhallisuutta molempiin päihin kenttään. Sitä on vähän tältä porukalta puuttunut. Alivoima myös oli tämän yhden pelin perusteella mennyt eteenpäni.

Vieraskiertue jatkuu yhden välipäivän jälkeen Winnipegissä, josta sitten haetaan avausvoitto.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Taisin parjata Rodriguesia jo aikaisemmin, mutta huh. Melkein tuli Dunclairiakin jo ikävä (ei sentäs).

Tuli viime kaudella katsottua useampi Coloradon peli, koska Rantanen. Paistoi silmään tuo Rodrin tehottomuus. Ei osaa laukoa, peli pysähtyy häneen, sijoittuu väärin ja tekee vääriä ratkaisuja. Jos tulla vasemmalla siivellä olisi rightin pelaaja joka osaa laukoa, olisi Florida voittanut tämän pelin 3. erässä.

Ei nyt ole oikein kaataa peliä yhden niskaan. Mutta nyt vasta herätti, miten tärkeä palanen se rightin ukko on, etenkin YVllä.

Toki eka peli ja tehotonta oli muutenkin. Luostarista ja Lundellia en edes kentällä nähnyt. Barkov oli totutun dominoiva, joskin paikkoja oli useampaan maaliin kuten myös syöttöpisteisiin. Pieni ruoste oli vielä myös Barkovin syötöissä.

OEL oli mielestäni erinomainen.
 

Zohan

Jäsen
Verhaeghe - Barkov - Rodrigues
Samoskevich - Luostarinen - Tkachuk
Cousins - Lundell - Reinhart
Lomberg - Stenlund - Lorentz

Samoskevich siirrettiin jo viime pelin kolmannessa erässä tuohon ja saa nyt siinä jatkaa. Muuten mennään samoilla kuin Minnesotassa. Ei taaskaan helppo vieraspeli ole tulossa.

Epäilen, että Tkachukilta tulossa tänään hyvä ilta.
 

Zohan

Jäsen
Epäilen, että Tkachukilta tulossa tänään hyvä ilta.

Eipä enempää ois voinut väärässä olla. Yksi huonoimpia esityksiä mitä häneltä nähnyt. Muutenkaan pelistä ei nyt mitään positiivista sanottavaa. Tuomaritkin parhaansa mukaan antoi Floridalle heppoisesti ylivoima mahdollisuuksia, mutta niitä ei osattu käyttää. Bennettin tarve on kriittinen, koska Lundell eikä Luostarinen ole TOP-6 senttereitä. Puolustuksessa älyttömiä merkkausvirheitä ja Bobiltakaan ei apuja tullut. No kiva, että Rodrigues sai maali- ja pistetilin auki. Ensi peliin ketjujen mylläys?

Ylihuomenna Devils vieraissa.

Ihan hyvä viimeisen 4min loppukiri saatiin sinä aikana, kun tätä tekstiä kirjoitin. Kulikovin jäähyyn taisi sekin sit tyrehtyä. Tkachuk alivoimalla läpiajosta tolppaan vielä, voi vittu!
 

Zohan

Jäsen
Näyttää siltä, että Sourdif saa tänään NHL-debyytin. Pelasi hyvän harjoituskauden, joten ansaitsi tämän mahdollisuuden. Samoskevich antaa tilaa ja muutenkin muutoksia ketjuihin tuon surkean Jets pelin jälkeen. Reinhart ykköseen ja kaksi peliä pimennossa ollut Verhaeghe kakkosketjuun. Cousins sitten kolmoseen. Ihmettelen, että puolustukseen ei reagoitu. Olisin mielelläni nähnyt Reillyn tuossa kolmosparissa. Mahura ollut todella heikko.

Rodrigues - Barkov - Reinhart
Verhaeghe - Luostarinen - Tkachuk
Cousins - Lundell - Sourdif
Lomberg - Stenlund - Lorentz

Forsling - OEL
Mikkola - Kulikov
Mahura - Balinskis

Iso peli tänään, kun vastassa Devilsin nimekäs joukkue. Piste- ja voittosarake pitäisi saada jo avattua.
 

Zohan

Jäsen
Vielä Mauricen kommentteja liittyen Sourdifiin.

Maurice said he wanted to get both Samoskevich and Sourdif into games early this season after strong preseasons.

"This will be a fast game here tonight, and Sourdy (Sourdif) can really skate with the best of them. It’s the right place for him to go in."
 

Myrkky

Jäsen
Nahkea alku kauteen, mutta eka voitto talteen... tosin sekin aika siinä ja siinä, kun melkein menetettiin 4-0 johto. Onneksi vain melkein ja voitto on voitto. Mikkolalta hieno maali Tkachukin syötöstä. Reinhartilta upeat ohjaukset. Bobrovskilta upeita torjuntoja parissa ekassa erässä.


Off-seasonin liikkeistä tykkään kyllä Mikkolan ja OEL:n hankinnoista. Varsinkin Oliver Ekman-Larssonissa uskon olevan vielä potentiaalia vaikka mihin - mikäli säilyy ehjänä. Sen sijaan joukkueeseen tuli kaksi ei-niin-suosikki pelaajaani: Kulikov ja Rodrigues. Rodriguesia enemmän seurasin Avalanchessa, jossa turhaan yritettiin saada hänestä top-6 hyökkääjää. Mielestäni ei vaan riitä siihen rooliin. Kulikov taas on nähty jo aikaisemmin ja mielestäni aivan liian riskialtis pelaaja, ilman mitään todellista vahvuusaluetta. Toivon, että riittää stunttaajaksi (mutta ei sen enemmäksi) Montourin ja Ekbladin loukkaantumisten ajaksi. Radikaalisti (ehkä) ajattelen myös, että olisikohan Ekblad aika treidata kokonaan pois? Sopimus loppuu ensi kauden jälkeen ja mielestäni hän ei ole modernin jääkiekon ykköspakkikaliiberia. Tarkoitan tällä liikkuvuutta ja pisteidentekopotentiaalia. Ei kaikkien tarvitse (eikä pidä) olla Cale Makareja, mutta mutta... Mitä mieltä ollaan, tekeekö Ekblad vielä uuden sopparin ja päättääkö uransa pantterina?
 

Zohan

Jäsen
Sieltä se kauden ensimmäinen voitto ja vielä yhdestä idän isoimmista suosikeista. Barkovin kenttä on nyt ollut kolme peliä putkeen joukkueen paras ja niin sen myös täytyy olla. Nyt kun Reinhart sinne vielä siirtyi, niin tämä joukkue ei vuoda omiin yhtään ja tuotanto pysyy vähintäänkin hyvällä tasolla hyökkäyspäähän. Tkachuk heräsi myös huonon Jets pelin jälkeen ja oli yksi ottelun parhaita pelaajia. Luostarisen vaikeudet jatkuu hyökkäyspäähän. Tänään olisi ollut tarjolla toisessa erässä tyhjää maalia, mutta sivuverkkoihin.. Olisi varmasti helpottanut tuskaa. Verhaeghelle tärkeä onnistuminen, mutta ei peli vielä hänelläkään kulje.

Kolmosketju oli näkymätön, mutta niin saattoi myös odottaa, kun siellä pelasi Cousins - Lundell - Sourdif. Cousins ei kuulu Top-9 ketjuihin, joten toivotaan Bennettin tulevan nopeasti takaisin, että saadaan hänet (Cousins) oikeaan paikkaan neloseen. Sourdif oli jo päästä debyytissä iskemään tyhjiin, mutta Cousinsin kampitusjäähy pilasi sen. Nelonen oli ihan ok. Sai muutamia hyviä hyökkäyksiä ja Lomberg hankki yhden jäähyn.

Bobrovski pelasi hyvällä tasolla ja toivottavasti jatkaa nyt samalla tavalla. Moittimani Mahura paransi ja oli tänään hyvä. Balinskis ja Mikkola myös hyviä, toki jälkimmäiseltä pari turhaa jäähyä. Kulikovilta muutama virhe, mutta myös muutama hyvä syötönkatko ja yksi varman maalin estäminen. OEL-Forsling parilta olen odottanut enemmän apuja hyökkäykseen, mutta sitä odotellessa heidän pelaaminen omassa päässä on ollut melkeinpä virheetöntä.

Vihdoin päästää kohti kotiavausta. Seuraavat neljä matsia ovat kotipelejä. Toronto, Vancouver, San Jose ja Seattle. Pari päivää huilia ja sitten jatkuu. Ihan hyvä, että tämä Floridan otteluohjelma on alkuun melko kevyt.
 

Zohan

Jäsen
Sen sijaan joukkueeseen tuli kaksi ei-niin-suosikki pelaajaani: Kulikov ja Rodrigues. Rodriguesia enemmän seurasin Avalanchessa, jossa turhaan yritettiin saada hänestä top-6 hyökkääjää. Mielestäni ei vaan riitä siihen rooliin.

Mun mielestä Rodrigues on ollut hyvä ja varsinkin olen yllättynyt kuinka hyvä pelaaja myös puolustussuuntaan hän on. Sopii mainiosti Barkovin vierelle ja uskoisin myös kemiaa kehittyvän. Luisteluvoimainen ja hyvän laukauksen omaava. Hän pelaa kuitenkin vain 3 miljoonan CapHitillä ja on oikestaan suora korvaaja Duclairille, jolla CapHit oli yli 5mil. Hänestä ei paljoa apua puolustukseen ollut ja oli lopulta aika yksiulotteinen pelaaja. Ei siis nyt kannata odottaa mitään piste per peli pelaajaa, mutta jos me saadaan 3 miljoonalla sellainen +60p pelaaja, joka ei vuoda omiin niin olen todella tyytyväinen. Seuraillaan kuitenkin kehitystä. Alku on mielestäni ollut vähintäänkin lupaava. Toki en tiedä onko tuo viivapelaajan paikka ylivoimassa ihan oikea hänelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös