Florida Panthers 2023–2024 – time to hunt!

  • 139 413
  • 517

Zohan

Jäsen
Aika siirtää katseet kohti tulevaa kautta, kun varaustilaisuus ja vapaiden pelaajien markkinat lähestyvät kovaa vauhtia. Tuleva kesä tuo mahdollisuuksia vahvistaa joukkuetta, kun Hörnqvistin sopimus loppuu ja Yandlen ulososton vaikutus caphittiin tippuu 4 miljoonalla. Tällä hetkellä palkkakattoon matkaa Floridalla on n. 10.2 miljoonaa.

Sopimus päättyy Hörnqvistin lisäksi tähän kauteen seuraavilla pelaajilla: E.Staal, M.Staal, Gudas, White, Smith ja Lyon. Sekä mainitsemisen arvoisista nimistä muutamat pelit ylhäällä pelanneilta Denisenkolta, Heponiemeltä, Carlssonilta ja Fitzgeraldilta.

Hörnqvist: Ura loppuu melkoisella varmuudella. Liittyisiköhän Floridan valmennukseen?
Eric Staal: Oli talvella välillä hyvä palanen tuossa nelosen keskellä, mutta hyytyi pahasti loppua kohti. Kiitos ja näkemiin.
Marc Staal: Kiitos ja näkemiin, en halua sen enempää enää muistella hänen otteitaan.
Gudas: Hänen kohdallaan hinta tulee olemaan se syy miksi häntä ei voida pitää. Tuo arvioitu 3x3.3mil lappu on liikaa vitospuolustajalle. Gudas oli mun suosikkipelaajia, joten haikeasti joudun toivottamaan onnea jatkoon jossain muussa joukkueessa!
White: Oli näistä Ziton nappaamista ''minimisoppari'' kokeiluista ehkä alkuun se mielenkiintoisin. Kuitenkin täysi floppi, joten kiitos ja näkemiin.
Smith: Oli hyvä piristysruiske talvella tullessaan joukkueeseen, mutta vajavaiset pelitaidot tuli kokoajan enemmän selville. Kiitos ja näkemiin myös hänelle.
Lyon: Mikäli suostuu minimisoppariin niin sopimusta jatkettakoon, muussa tapauksessa hänen on aika jatkaa matkaa. Maalivahteihin menee jo tarpeeksi rahaa.

Sitten tuosta joukosta Denisenko, Heponiemi, Carlsson ja Fitzgerald mielellään rustaisin jatkon kaikille paitsi Fitzgeraldille. Hänelle ei ole käyttöä tässä sarjassa, mutta jokaisella muulla on potentiaalia käyttämättä.

Näiden pohdintojen turvin ensi kauden joukkue alkaisi näyttää tältä:

Verhaeghe Barkov Duclair
Denisenko/UFA Bennett Tkachuk
Luostarinen Lundell Reinhart
Lomberg UFA Cousins


Denisenko, Heponiemi, Samoskevich.

Hyökkäykseen siis hakisin halvalla lapulla ainakin nelosen keskelle sentteriä ja mikäli löytyy ''halvalla'' niin TOP-6 hyökkääjää. Rahaa kuitenkin tullaan käyttämään enemmän puolustukseen, joten toiveissa olisi, että Denisenko saisi reilun mahdollisuuden ensi kaudella. Hyökkääjistöön siis ei paljoa muutoksia, mutta vähintään se yksi tai kaksi alakenttien pelaajaa.

Forsling Ekblad
UFA Montour
Mahura Carlsson/UFA


Carlsson, Kiersted, Balinskis, Benning

Puolustukseen tarvitaan vähintään se yksi TOP-4 pelaaja. Dumba, Graves ja Mayfield ainakin olisi varteenotettavia nimiä tuohon.

Bobrovsky
Knight

Lyon(?)
Gutzda

Toivotaan, että Knight saa ongelmat selätettyä ja on valmis ensi kaudella pelaamaan.

Eli aika pienillä muutoksilla mentäisiin, joskin isoimmat muutoksista luultavasti nähdään puolustuksessa. Mielenkiintoinen kesä kyllä tulossa Floridan näkövinkkelistä. Viime kaudella pelattiin finaaleissa ja nyt joukkue vain vahvistuu entisestään. Mauricen pelitapa on istutettu ja pukukopissa on paras meininki koskaan. Varaustilaisuudessa Florida varmaa kierroksilla 2., 4., 5., 6. ja 7.

Tavoitteena ensi kaudella Stanley Cup. Se on täysin selvää.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Dumban ja varsinkin Mayfieldin näkisin oivallisina vahvistuksina tuohon puolustukseen mutta Graves olisi mielestäni melkoinen riski. Liike oli jo loppuneella kaudella vajavaista, vaikka enimmäkseen pelasikin hyvän kauden, eikä heikko luistelu yleensä nopeammaksi muutu pelaajan lähestyessä kolmeakymppiä.
 

Zohan

Jäsen
Nick Bjugstad kyllä maistuisi tuohon nelosen keskelle. Hyökkäyksen TOP6:seen noista UFA-nimistä eniten sopisi Barbashev, mutta hinta luultavasti nousee liikaa ja muutama muukin joukkue hänen perässään. Max Pacioretty kiinnostelisi myös, mutta eiköhän ura jatku Carolinassa, jos tuosta jalasta vielä ehjän saa.

Vapaista puolustajista en ainakaan Klingberg/Orlov osastoa kaipaisi. Hamonic/Cole voisi olla myös hyviä vaihtoehtoja Gudaksen korvaajaksi. Ehkä jopa Niko Mikkola? Silti eniten mun katse kääntyy kaupoissa, että kenet siihen TOP-4 rooliin hommataan.
 

~POSEIDON~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Panthers,
Hockeysverige huhuilee Theodor Lennströmiä yksisuuntaisella sopimuksella Panttereihin.

 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Lyon: Mikäli suostuu minimisoppariin niin sopimusta jatkettakoon, muussa tapauksessa hänen on aika jatkaa matkaa. Maalivahteihin menee jo tarpeeksi rahaa.
Hyvin kaksipiippuinen on kyllä Floridan veskaritilanne. Mikäli Knight pelaa ja Bobrovsky jatkaa kevään otteita, on Panttereilla ehkä jopa liigan paras veskarikaksikko kasassa. Toisaalta, jos Knight ei pelaa ja Bobin runkosarja on samaa mallia kuin päättyneellä kaudella, kuluu 17,5% cap hitistä molareihin, joita ei voida tai haluta peluuttaa.

Veikataan, että molempien osapuolten halu on tehdä jatkosopimus (Lyon ei todennäköisesti pääse NHL:ää pelaamaan muissa joukkueissa ja Floridan ei Lyonille tarvitse maksaa maltaita kolmosveskarina toimimisesta). Yksi vuosi ja alle miljoonan sopimus ja nimet alle
 

Zohan

Jäsen
Exact timeline TBD, but #FlaPanthers are not expecting to have both Aaron Ekblad and Brandon Montour well into next season.

That complicates Cats' search for help on D. They're looking for a high profile d-man ready to bet on himself:

EK65 huhut eivät ainakaan pienene tämän myötä.
 

Zohan

Jäsen
Bill Zito äsken järjestetyssä lehdistötilaisuudessa toi ainakin seuraavia asioita esille:

- Hän on ollut Spencer Knightin kanssa yhteyksissä ja hän on kuuleman mukaan syksyllä taas mukana joukkueessa.
-Yksi joukkueen pelaajista oli kertonut kauden päätteeksi Zitolle, että hän oli ensimmäistä kertaa pukukopissa missä kukaan ei valittanut mistään koko kauden aikana.
-Jotkut pelaajista tulevat missaamaan kauden aloituksen playoffeissa tulleiden loukkaantumisten takia.
-Zito Tkachukista, kun hän pelasi murtuneen rintalastan kanssa ''What he tried to do at the end was so courageous. Just when you think you can’t earn more respect''

Ekblad ja Montour käsittääkseni molemmat joutuvat leikkauspöydälle olkapään takia.

Florida Panthers pelaa harjoitusottelun Sydneyssä 1.lokakuuta Ottawa Senatorsia vastaan.

E: Sydney tarkoittikin Kanadassa sijaitsevaa Sydneytä, Nova Scotiassa. Heh..
 
Viimeksi muokattu:

Zohan

Jäsen
Panthersin drafti tältä vuodelta:

#63 Gracyn Sawchyn (F)
#127 Albert Wikman (D)
#159 Olof Glifford (G)
#191 Luke Coughlin (D)
#198 Stepan Zvyagin (F)

Kyllähän tässä erittäin tyytyväinen voi olla, että Sawchyn tipahti vielä Floridalle. Zito yritti saada aikaisempaa varausvuoroa, jotta saisi Sawchyn varattua. Kuitenkin lahjana se vielä tipahti omalle kohdalle. Monessa ennakkolistassa ollut TOP-30 varaus. Taitava pelaaja, jolta löytyy myös ''grittiä''. Kuulostaa vähän Trochekin tyyliseltä pelaajalta. Tästä kuullaan vielä!
 

Zohan

Jäsen
Sitten jotain juttuja mitä tullut vastaan artikkeleissä, huhuissa ja twitterissä:

-Hanifia on yritetty saada ja Duclair olisi ainakin toiseen suuntaan menossa, mutta nyt tämä vaikuttaa vähän viilentyneen.
-Marc Staalin paluu näyttää (valitettavasti) mahdolliselta. Eric Staalista ei tietoa.
-Florida olisi kiinnostunut Bertuzzista, mutta tämäkin vissiin vähän viilentynyt.
-Ekblad ja Montour tällä hetkellä ainoat pelaajat, jotka ei ole pelikunnossa kauden avauksessa.
-Hörnqvistille tarjotaan töitä organisaatiosta.

Ehkäpä huomenna alkaa tapahtua! Mielenkiintoisia aikoja kuitenkin eletään, koska joukkuetta on mahdollista vahvistaa.
 

Zohan

Jäsen
We have extended qualifying offers to forwards Grigori Denisenko, Aleksi Heponiemi, and Logan Hutsko and defenseman John Ludvig.

RFA’s Givani Smith, Colin White, Max Gildon and Serron Noel are not qualified by the Cats.

Ei mitään yllättävää.
 

Zohan

Jäsen
Zito remontoi puolustuksen kunnolla:

Mikkola 3x2.5m
Ekman-Larsson 1x2.25m
Reilly 1x1m
Kulikov ?x?

Ja sitten nelossenteriksi Stenlund 1x1mil.

Kulikovin numerot kunhan selviää niin voidaan varmasti todeta, että aika halvalla korjattiin se mikä oli rikki. Gudas sai 3x4.1m Ducksilta, joten tämä maistuu mulle erittäin hyvin.
 

Zohan

Jäsen
Anthony Duclair treidattiin San Joseen. Paluupostissa tuli Lorentz ja 5th round pick. Tehtiinkö tällä tilaa Bertuzzi/Tarasenko signaukselle? Jotain sieltä varmasti on tulossa. Denisenkon soppari muuten yksisuuntainen, joten hän saanee hyvän näytönpaikan.

Lyon lähti Detroittiin ja tilalle hankittiin Storalz.

Day 1 tapahtumat Floridan osalta:

Signed:
Kevin Stenlund 1 yr $1m
Mike Reilly 1 yr $1m
Grigori Denisenko 2yr $1.5m
Dmitry Kulikov 1yr $1mil
Niko Mikkola 3yr $7.5m
Alex True 2-way 1yr $775k
Oliver Ekman-Larsson 1yr $2.25m
Lucas Carlsson 2way 1 yr $775k
Anthony Stolarz 1yr 1.1m

Traded:
Anthony Duclair to San Jose for Steven Lorentz and a 2025 5th round pick

Didn’t resign:

Radko Gudas (ANA 3x4m)
Marc Staal
Eric Staal
Colin White
Givani Smith (SJS 2x800k)
Alex Lyon (DET 2x900k)
 

Zohan

Jäsen
Nyt joukkue alkaa hahmottua. Olettaisin, että vielä yhtä TOP-6 hyökkääjää kartutetaan. Tällä hetkellä kuitenkin näyttäisi tältä.

Verhaeghe - Barkov - UFA?
Denisenko - Bennett - Tkachuk
Luostarinen - Lundell - Reinhart
Lomberg - Stenlund - Cousins

Lorentz, Dalpe, Heponiemi

Forsling - Mahura
OEL - Kulikov
Mikkola - Reilly

Carlsson, Ekblad, Montour

Bobrovksy
Knight
Stolarz

Kyllä nyt leveyttä on paljon enemmän mitä viime kaudella. Puolustuksessa saadaan kilpailua ja rotaatiota, kunhan Ekblad ja Montour tervehtyy.
 

Kara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jäipä hyvät fiilikset eilisestä. Hankittiin hyviä leveyspelaajia, eikä lähdetty mihinkään kilpajuoksuihin mukaan. Runko on kuitenkin pysynyt hyvin pitkälti samana kuin viime kaudella. Capissa on tällä hetkellä tilaa noin 2,5 miljoonaa ja jos Knight on LTIR:ssa, niin sieltä vapautuu 4,5 miljoonaa lisää. Sillä pitäisi saada hommattua vielä Duken korvaaja.

Ensi kausi on sitten viimeinen tällä rungolla, sillä 15 pelaajan sopimukset päättyy kauden jälkeen. Toki Barkov ja Tkachuck on lukittu pidemmäksi aikaa, mutta esimerkiksi Luostarinen, Lundell, Forsling ja Montour on kaikki ansainneet palkankorotuksen. Täysi luotto on silti Ziton tekemiseen ja varmasti jonkin verran jatkosopimuksia saadaan vielä ennen kauden alkua.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
NYT OON ONNELLINEN. Zito jumalauta mitä duunia. Mestaruutta kohti. Nyt on oikeasti helvetin hyvä fiilis tästä!!!!!
Kahtelin viime kaudella paljon Coloradon pelejä, koska Rantanen. Rodrigues ei imo ole mikään pelinkääntävä tekijä. Aika paljon liitelee pelin ulkopuolella. Välillä tekee kuitenkin myös tulosta. Aika paljon vaikuttaa imo samalta kuin Dunclair, ilman sitä nopeutta. Mutta tuohon hintaan ihan ok kokeilu. Aloittanee tosiaan vielä Barkovin rinnalla niin kyllä hän siitä räppää varmaan sen 0.4-0.5ppg.

Olisi kiva nähdä jos Barkov saisi joskus ns. "parhaat" pelaajat rinnalleen. Että millaista se peli sitten olisi. Nythän Barkoville annetaan ne "left-overit" joita ei voi muihin kenttiin sijoittaa. Ainakin näin käytännössä. Toki uran alkuaikoina pelasi usein Hubyn kanssa ja pojat latoivatkin ihan ok pinnoja.

Yhtäkaikki. Hyökkäykseen tuotu terävyyttä+jatkuvuutta ja pakisto on ihan eri tasolla kuin viime kaudella. Ainakin näin paperilla. Joukkue on vahvistunut viime kaudesta. Ensi kauden jälkeenhän joukkue taitaa sitten "räjähtää" enemmänkin.
 

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
Ei kyllä herätä Evan Rodrigues minkäänlaista kiimaa täällä. Puolustuksen päivitys sen sijaan meni ihan ok, edellyttäen toki, että OEL:stä on edes yv:llä vielä jotain hyötyä nyt kun viivamiehet vemppaavat alkusyksyn.
 

agent082

Jäsen
Tää taitaa olla se vuosi kun Cup on mahdollinen. Sitten taas rakentaan porukkaa. Barkovina treenaisin tän kesän ihan hulluna ja laittaisin kaikki peliin.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Ziton mukaan Knightin pitäisi olla joukkueen mukana syksyllä.
Mutta tähän tuli tarkennus joku aika sitten, ettei joukkueen mukana olo tarkoita välttämättä Panthersia. Veikkaan, että aloittaa farmissa kauden. Mikä voi olla hyväkin juttu.
 
Viimeksi muokattu:

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mutta Barkovin "tuntien" hän istuu koko kesän terassilla, tulee huonossa kunnossa campille ja surffailee läpi ensi kauden vailla mielenkiintoa siitä miten peli kulkee.
Sasha on kieltämättä tunnettu juuri tästä. Tuleekohan edes Tampereelle kääntymään kun Floridassa paremmat surffiolosuhteet? (hyömiö)

Tykkään Ziton liikkeistä nyt kesällä kyllä. Puolustus todettiin finaaleissa liian kevyeksi ja se laitettiin nyt kerralla kuntoon ainakin ensi kaudeksi, ja tuohon kului cap hitiä yhteensä vain 6,75M. Nyt kokoonpanosta löytyy kahdeksan NHL-tasoista puolustajaa, kun viime kaudella niitä oli viisi. Lisäksi yksikään hankinnoista ei ole Staalin tapainen yli-ikäinen veteraani, vaan vanhinkin uusista pakeista on 32-vuotias Kulikov. OEL ei ole se pakki jolle aikanaan maksettiin 8M kaudessa, mutta silti edelleen pitäisi olla tekijämies NHL:ssä ja varmasti pystyy ylivoimalla olemaan hyödyksi alkukaudesta, kun Montour ja Ekblad oletettavasti sivussa.

Duclair-Rodrigues "vaihdosta" en osaa sanoa onko jälkimmäinen selkeä parannus ensimmäiseen, mutta ajattelen asian niin, että viime kaudella nähtiin ettei Duclairista ole pelaamaan voittavaa jääkiekkoa, joten hyvin voidaan kokeilla jotain muuta pelaajaa tuossa tilalla. Hyökkäys tulee kokemaan muutoksia ensi kesänä, niin Rodriguesin vähän pidempi sopimus on hyvä tuonkin kannalta, ettei koko paletti leviä kerralla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kyllähän tuohon Barkovin toisellekin laidalle toivoisi pelimiestä, vaikka Rodriguez on ihan ok tuomaan syvyyttä kokonaisuuteen. Ihan hyvältä vaikuttaa muutoin, puolustus jopa aika hyvältä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Onhan tuo Panthersin hyökkäys nyt tarpeeksi leveä, vaikkei siellä mitään kolmipäistä hirviötä olekaan. Ja kun PoMon pelikirja on nyt alleviivattu oikeista kohdista, voidaan jatkaa siitä, mihin pleijareissa jäätiin. Enää ei ole toissakauden maalintekokilpailua odotettavissa, mutta ei se silti jää maalintekovoimasta kiinni. Montourin leikkauksesta toipuminen varmaan näkyy alkukaudella ylivoimassa jonkin verran.

Jotenkin näkisin, että E-Rod istutetaan ykköseen Sashan ja Verhaeghen kanssa, vaikka siellä olisikin sitten kaksi luontaisesti vasenta laituria. Tämä perustuu siihe, että Cousins istui aika luontevasti Bennettin ketjuun. Näin saadaan pidettyä suomalaisketju Eetu-Anton-Reino kasassa. Tai sitten Reinhart nostetaan ykköseen ja Rodrigues laitetaan Bennettin vasempaan laitaan. Siinä skenaariossa Lorentz voi mennä rymistelemään Lundellin vierelle ja Cousins joutuu tyytymään nelosketjuun. Denisenkoa en näe edelleenkään kovin isossa roolissa ensi kauden kissoissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös