Mainos

Florida Panthers 2015–2016 – pleijarit kutsuu

  • 259 962
  • 639

Apheu

Jäsen
Ketäs Florida nyt on meinaamassa varata? Drafthan järjestetään nimenomaan Floridassa, joten sinänsä ikimuistoinen varaus tulee ensimmäisen kierroksen jätkä olemaan. #11 overall. Tyrkyllä mm. Rantanen, Zacha, Werenski, Barzal, Crouse, Meier, Connor. Tarpeen mukaan laituri lienisi paras valinta. Itseasiassa joku Rantanen sopisi erinomaisesti Floridan sapluunaan. Toisaalta kyllähän aina sentterin voi laituriksi siirtää, joten ei sitä pelipaikkaa liikaa kannata katsoa. Werenski tai Jeremy Roy lienevät kai ainoat pakit, jotka tuolla vuorolla voisivat olla kannattavia kohteita. Hyökkäykseen kaipaisi kuitenkin ehkä kokoa enemmän (myös laidalle). Barzal on 183 cm, Connor 185 cm, Meier 186 cm. Zacha ja Crouse ovatkin sitten yli 190 senttisiä, kuten Rantanenkin.

Itse melkein valitsisin ensimmäisenä Meierin, sitten Rantasen, Crousen, Connorin, Barzalin ja Zacha ei itseäni ole erityisesti vakuuttanut. Crousen korkeita sijoja (jopa top vitosessa) en henkilökohtaisesti ole ihan ymmärtänyt, mutta en usko hänen sitten tippuvan top-kympin ulkopuolelle, vaikka tietysti kaikki on mahdollista. Rantasen voisi myös ehkä kuvitella lähtevän aikaisemmin, kuin #11. Meier olisi kai aika erinomainen, miehen kehityskäyrä on lisäksi hienosti ylöspäin.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Itse melkein valitsisin ensimmäisenä Meierin, sitten Rantasen, Crousen, Connorin, Barzalin ja Zacha ei itseäni ole erityisesti vakuuttanut. Crousen korkeita sijoja (jopa top vitosessa) en henkilökohtaisesti ole ihan ymmärtänyt, mutta en usko hänen sitten tippuvan top-kympin ulkopuolelle, vaikka tietysti kaikki on mahdollista. Rantasen voisi myös ehkä kuvitella lähtevän aikaisemmin, kuin #11. Meier olisi kai aika erinomainen, miehen kehityskäyrä on lisäksi hienosti ylöspäin.

Meieriä itsekin olen kaipaillut.

Panthers varaa ensimmäisellä kierroksella yhdentenätoista ja kannatan sitä ajatusta, että sillä vuorolla hankittaisiin Timo Meier, koska tämän Sveitsiläisen EP-profiilissakin lukee, että hänellä on #characteriä.

Koko teksti:
"A physically dominant winger with the ability to play in a skill or character role. In the offensive end, Meier is very aware and gets himself into spaces where he can easily make seeing eye passes or snap hard, accurate shots. Can impact the game in a number of different ways, and is very consistent in his efforts. All-in-all, the kind of versatile player that you can put on a skill line, and trust to create dangerous chances, or on a shutdown line, and trust to help stop pucks from going into your net."

Kaveri on 186/95 kokoinen RW/C ja on tällä kaudella naputellut Halifaxin Hirvinaamoissa runkkarissa 44+46=90 61 peliin ja pleijareissa 10+8=18 13 ottelussa. Lisäksi edusti Sveitsiä U20-kisoissa varakapteenina.

Rantasta en usko, että saataisiin. Tosin jos olisi vielä tarjolla yhdentenätoista, niin kyllähän ehdottomasti kelpaisi, mutta Meieriä odottelen. Toivottavasti ei jälleen sentteriä, niitä on yksinkertaisesti aivan liikaa.

Edit: Tepsistä olisi voinut muodostaa duosta Rantanen-Georgijev KUBE-tyyliin RAGEn. Olisi ollut hauska.

Hehe. Tämän kauden TUTOssa saisi mm. pelaajista Tuohilampi, Seinelä, Virkki-Pulliainen-Kulmala-Lindsten-Similä, Sillanpää-Linke, Karhu-Keinänen "Tuo Se ViPuKulLiSi, SilLi KaKe" yms.
 
Pariin eri otteeseen on ollut puhetta ja parissa eri Mockissa on laitettu Kyle Connoria Panthersiin. En ole vielä kuukauden miettimisenkään jälkeen päättänyt, pidänkö ideasta vai en. Toisaalta kyseessä on kohtalaiset raamit (185cm/83kg, painoa varaa ottaa lisää) omaava, todella hyvin liikkuva ja ratkaisupaikoissa hyvin pelaava pelaaja. USHL:n pistepörssissä oli viime kaudella ylivoimainen ykkönen ja voittomaaleissa vielä ylivoimaisempi yhdeksällä voittomaalillaan (2. eniten kauden 2002 jälkeen yhdellä kaudella). Eliteprospects sanoo sentteri, mutta jostain luin pitkän tutkimisen jälkeen (en muista enää mistä), että olisi pelannut paljon St. Louisin varaaman Letunovin laidalla tällä kaudella. Tallonmainen haku, kun on suuntaamassa yliopistoon ensi kaudeksi.

Jotenkin vaan fiilis kaverista on "nääh". Mieluummin tosiaan Meier, Crouse, Rantanen tai jopa Zacha, joka hänkään ei kyllä kuulu ykkössuosikkeihini.

Edit: Ja nyt kun tuo Chicagon cappiongelmat ovat taas tapetilla, olen koittanut miettiä pääni puhki, millainen olosuhteisiin nähden win-win -treidi tästä olisi mahdollista rakentaa ja suoralla treidillä en uskokaan Sharpin irtoavan. Vaikka urakin oli ainakin runkosarjassa laskusuunnassa. Cappia ei Hawksit halua lisää yhtään ylimääräistä dollaria, joka aiheuttaa päänvaivaa treidin suunnittelemisessa. Trocheck olisi muuten käypää kauppatavaraa, muttei taida istua oikein vastapuolen joukkueeseen, eikä riitä yksinään mihinkään. Boyesin cappikin taitaa olla liikaa ja onko hänellekään käyttöä Chicagossa, tuskin. Pelaajaoikeuksia voisi tarjota Hayesista tai vaikka hädän tullen Howdenista, mutta kiinnostaako Chicagoa signata takaisin Hayesia, jonka palkkapyyntökin saattaa olla aivan liikaa. Ykköskierroksen varauksesta ei kannattaisi tässä vaiheessa luopua edes ensi- tai tulevienkaan vuosien osalta. Taitaa jäädä Sharp saapumatta, ellei tapahdu jotain useamman suunnan diiliä.
 
Viimeksi muokattu:

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Itsekin erinäisiä listoja ja pelaajaraportteja tutkittuani alan kallistua mainittuun kolmikkoon Mikko Rantanen, Timo Meier, Lawson Crouse. Alkuperäinen ajatus isosta ja vaarallisesta laitahyökkääjästä on siis pitänyt pintansa. Rantasesta on vaikea sanoa objektiivisesti mitään, sillä suomalaislasit vaikuttavat vähän kumpaankin suuntaan. Jotenkin meikäläiselle tuntemattomammat Meier ja Crouse houkuttelisivat enemmän.

Meierissä kiehtoo ison koon lisäksi hänen ilmeisen hyvä pelinlukutaitonsa. Tulevaisuuden jääkiekko tulee pakostikin perustumaan enemmän ja enemmän liikkuvaan ja kiekkoa kontrolloivaan pelitapaan (vrt. tämän vuoden finaali) ja kärkiketjujen pelaajien on oltava kiekollisilta ratkaisuiltaan luovia ja nopeita sekä luistelultaan hyviä. Sveitsiläisessä on potentiaalia vastata näihin vaatimuksiin ja tehot QMJHL:ssä ja maajoukkueessa puhuvat puolestaan. Toki siellä on Halifaxissa viilettänyt vierellä Nikolaj Ehlersin tapainen taikuri, mutta yhtä kaikki tekeminen on ollut vakuuttavaa. @Taccutucca aikaisemmin onkin pistänyt lisäraporttia Timosta ja Craig Button komppaa (youtube). Varmuuden vakuudeksi vielä youtube-highlights. Nousee melkeinpä ykkösvaihtoehdoksi myös meikäläisen papereissa.

Lawson Crouse puolestaan edustaa tätä perinteistä kanadalaista voimahyökkääjän profiilia. Kuulemma valmis NHL:ään ja potentiaali ihan ykkösketjun laitahyökkääjän tasolla. Panthersin näköinen eli työteliäs ja peräänantamaton jässikkä, jolla on myös yllättävän pehmeät kädet. Omimmillaan maalin edustalla ja kulmissa. On hyvin mahdollista, että Crouse menee jo ennen tuota yhdettätoista vuoroa. On muun muassa todella seitsemäntenä varaavan Philadelphia Flyersin tyylinen pelimies. Meieriin verrattuna heikompi luistelija, mutta omassa päässä varmempi ja fyysisempi.

Mainitaan jokerikorttina vielä Craig Buttonin jopa sijalle 9 arvostama laitahyökkääjä Brock Boeser. Hieman samantyylinen pelaaja, kuin Crouse ja omaa vaarallisen laukauksen. Niin ikään työteliäs ja iso ja potentiaali lienee helposti tuolla kahdessa kärkiketjussa. Moni muu ennakko on nuorukaista kuitenkin veikkaillut vasta tuonne kahdenkymmenen tienoille, joten en itsekään missään nimessä nostaisi Boeseria Rantasen, Meierin tai Crousen edelle. Jos kaikki kolme ovat ehtineet ennen Panthersin vuoroa mennä, voi Boeser olla yksi yllätyskortti. Tallon on varannut menestyksekkäästi, muttei välttämättä aina ennakkosijoitusten mukaisesti, kuten viime kesän Hawrylukin varaus osoitti.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Hyvää tekstiä Starkilta. Näkisin järjestyksen varmaankin juurikin muodossa Rantanen - Crouse - Meier - Boeser, tosin oma lemppari noista ehdottomasti Meier. Joku laituri kuitenkin, keskellä on täyttä.

Koska tällä hetkellä joukkueesta ei ole oikein mitään juteltavaa, miettisin jos tekisi listan meidän nuorukaisista ja keitä kokeneempia pelureita he saattaisivat muistuttaa tulevaisuudessa, tai mikä olisi heidän kehittymisen "kattorajana".

Sentterit:
Barkov - Ehdottomasti Anze Kopitarin ja Patrice Bergeronin yhdistelmä. Kädet tosin Kanelta.
Bjugstad - Starkin heittämä Erik Staal on varsin hyvä heitto, mutta näkisin Nickin hieman fyysisesti vahvempana versiona hänestä. Staal-Getzlaf-Jagr yhdistelmä? Staalilta taito, Getzyltä mulkeromaisuus, Jagrilta kiekon suojaus.
Hawryluk - Bolland :D Sellanen kolmosen rotta.

Laiturit:
Huberdeau - Nykyään Hubyllä on kyllä aika hyvät eväät, kun on kasvattanut kroppaansa ja pystyy sekä a) riistämään kiekon ja b) pitämään sitä hallussa. Kädet eivät ole aivan niin timanttiset, kuin Kanella, mutta jaksaa luistella molempiin suuntiin joten... Jakub Voracekin taidot Henrik Zetterbergin työmoraalilla? Olisi kyllä pirun kova.
Pirri - Brandon on kyllä todella erikoinen kaveri, kaikessa semihyvä, mutta laukaus löytää hyvin molarin taakse. Vastaisuudessa jos oikeasti rupeaa kehittämään laukaustaan ja tekee paljon maaleja, niin miestä kyllä ruvetaan ehdottomasti vartioimaan paljon enemmän ja maalien teko vaikeutuu. Köyhän miehen Tatar, joka tosin heittää enemmän maaleja? Saa nähdä.
Hayes - Todella vaikea Jimbosta sanoa mitään. Miestä vaivaa kestämättömyys - ei pysty pitämään hyvää tasoa yllään. Jos pääsee tästä eroon, niin potentiaalia on olla tulosyksikön laitahyökkääjä. Sanotaanko vaikka 43v Jaromir Jagr.
Grimaldi - Rocco on kyllä nopea pentele. Zuccarello tai St. Louis olisi helppo sanoa, koska ovat samaa kokoluokkaa. Uskon kuitenkin, että Grims tulee luomaan aivan erilaisen uran.
Howden - Nopea ja 189cm pitkä kaveri, kykenevä puolustamaan. Chris Kreider paremmalla puolustamisella ja ilman dickmoveja?
Lammikko - Köyhän miehen Fisher, tosin laidalla

Puolustajat:
Ekblad - Kokonaisvaltainen vastustajia peliälyllään ja fiksulla sijoittumisellaan dominoiva kaveri. Rikkaan miehen Duncan Keith.
Matheson - Köyhän miehen Duncan Keith.
McCoshen - Jason Garrison.
Kulikov - Dmitrilläkin ongelmana on tason vaihtelu. Tällä hetkellä mies näyttää Tom Gilbertiltä, mutta potentiaalia parempaan kyllä on ehdottomasti.
Gudbranson - Kovempi versio Brooks Orpikista.
Brown - Kovempi versio Gudbransonistä.

Ehkä hieman värilasit päässä kirjoitettu, mutta ideana olikin hakea noita kattorajoja.

Mainittakoon vielä, että Floridan vuonna 2013 yli-ikäisenä varaama Christopher Clapperton on taas varaamiskelpoinen 2015 dräftissä, eli miehelle ei taidettu nähdä käyttöä.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Mainittakoon vielä, että Floridan vuonna 2013 yli-ikäisenä varaama Christopher Clapperton on taas varaamiskelpoinen 2015 dräftissä, eli miehelle ei taidettu nähdä käyttöä.

Vähän kaksijakoinen fiilis tulee aina näistä tapauksista, kun omaa varausta ei haluta loppuun saakka katsoa. Toki organisaatiossa ollaan varmasti punnittu pelaajan potentiaalia suhteessa tämän viemään sopimuspaikkaan, mutta late bloomereita on nähty ja tullaan näkemään edelleen. Clapperton on käsittääkseni taitava ja maaliahne laituri, mutta olisiko sitten pieni koko ja suht heikko luistelu syinä varauksen raukeamiseen. En näe yhtään mahdottomana, että Chris solmisi AHL-sopparin ja tekisi jopa ihan mukavasti tehoja. On myönnettävä, että Panthersilta löytyy aika paljon jo tuollaista pienikokoista laituria ja ehkä tämäkin tilanne osaltaan viittaa siihen, että Tallon haluaa nyt kokoa laidalle. Ja sehän lupaa vain hyvää varaustilaisuutta ajatellen.

Floridan olisi myös näillä näppäimillä tehtävä tulokassoppari vuoden 2010 viidennen kierroksen varauksensa Zach Hymanin kanssa, tai nuorukainen singahtaa UFA-markkinoille. Hyman löi kunnolla läpi yliopistotasolla vasta päättyneellä kaudella ja yli-ikäisenä, kun hän teki 37 ottelussa 54 pistettä. Samassa joukkueessa heikoimmille tehoille jäivät mm. Red Wingsin varaus Dylan Larkin, Buffalon varaus J.T. Compher ja Blackhawksin varaus Tyler Motte - kaikki toki Hymania nuorempia. Hymania kehutaan hyväksi luistelijaksi, joka ei kaihda fyysistä peliä. Mies on lähtökohtaisesti keskushyökkääjä, mutta on pelannut myös oikealla laidalla. Nyt vaan ehdottomasti sopimusta käteen Zachille ja Portlandiin opettelemaan ammattilaiskaukaloiden kiemuroita. Huhuja on liikkeellä, että Hyman ei olisi pääsemässä yhteisymmärrykseen Panthersin kanssa ja lähdössä testaamaan UFA-markkinoita. Sääli jos näin käy. Aikaa sopimuksen tekemiseen on elokuun puoleenväliin saakka.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Jos joku haluaa kuunnella Dale Tallonin mietteitä, niin SiriusXM radiokanava haastatteli Dalea. Kyseinen 12 minuutin haastattelu on kuunneltavissa tästä

Dalen kommentit pähkinänkuoressa:
- Draftistä puhui ympäripyöreitä, paljon vaihtoehtoja miten dräftin suorittaa
- Kehui Jaromir Jagria ja sitä miten joukkueen nuoret pelaajat ihailevat häntä
- Nick Bjugstad odottaa innoissaan seuraavaa kautta (nyt, kun on 100% kunnossa)
- Puhui sentterisyvyydestä, pisti korvaan, että sanoi sentterit järjestyksessä: Barkov, Bjugstad, Trocheck, Pirri, Bolland & MacKenzie
- Joukkueen rakennuksessa on tärkeää saada näille senttereille oikeat palaset laidoille
- Rocco Grimaldilla on suuret mahdollisuudet päästä tiimiin, vahvuuksiksi mainittu: peliäly, kilpailullisuus, taito, dynaamisuus puolustuspäässä kiekkojen hakemisessa, hyvä luistelemaan sekä vaikea pysäyttää
- Mike Matheson ollut todella vakuuttava San Antoniossa "Great speed, great wills and he's got good offensiveskills from the backend"
- Aaron Ekblad ylitti Tallonin odotukset, harjoitteluleirillä oli kuulemma huonompi, kuin oikeiden pelien alkaessa, mainitut vahvuudet: "defensive knowledge and his ability offensively"
- Oikeanpuoliset puolustajat ovat tulevaisuudessa hyvällä mallilla, koska Petrovic, Ekblad, Gudbranson & Weegar
- Luongolla on #characteriä, antoi mahdollisuuden voittaa joka ilta, pelasi kivuissakin
- NHL:n GM:ien keskeisissä kokouksissa yritetään yhdessä parantaa peliä
- Mietteet OT:n muuttumisesta: tiimipeli, peli on hyvässä muodossa, viihdyttävää peliä
- "OIlaan melkein maalissa/lähellä maalia" joukkueen rakentamisessa, tietävät mitkä ovat oikeat palaset, että joukkue saadaan seuraavalle (Chicagon?) tasolle

Kyllähän tässä odotetaan kieli ja muut elimet pitkänä tuota seuraavaa kautta. Kunhan vaan saadaan bottom 9 ketjut toimimaan kunnolla, niin on timanttinen joukkue kyseessä. Yksi kärkilaituri tarvitaan sisään korvaamaan Jagria tulevilla kausilla, muutenhan laiturit on kunnossa depthillä: Huberdeau, Grimaldi, Pirri, Howden (Hayes?) & Lammikko. Huby-Grims-Pirri top6 kamaa. Hayes ehkä hieman väliinputoajana, koska on hieman vanhempi, kuin nämä muut ja kolmosen laitoihin varmaan haetaan pariskuntaa Howden-Lammikko.

Pahoitteluni kielioppivirheistä, tulkkasin tuon haastattelun livenä, niin sieltä varmaan löytyy jotain aivopieruja

Harvemmin tulee sanottua tätä, mutta: Ihanaa olla Panthers-kannattaja. Ainakin tulevaisuudessa.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Jos joku haluaa kuunnella Dale Tallonin mietteitä, niin SiriusXM radiokanava haastatteli Dalea. Kyseinen 12 minuutin haastattelu on kuunneltavissa tästä

Dalen kommentit pähkinänkuoressa:
- Draftistä puhui ympäripyöreitä, paljon vaihtoehtoja miten dräftin suorittaa
- Kehui Jaromir Jagria ja sitä miten joukkueen nuoret pelaajat ihailevat häntä
- Nick Bjugstad odottaa innoissaan seuraavaa kautta (nyt, kun on 100% kunnossa)
- Puhui sentterisyvyydestä, pisti korvaan, että sanoi sentterit järjestyksessä: Barkov, Bjugstad, Trocheck, Pirri, Bolland & MacKenzie
- Joukkueen rakennuksessa on tärkeää saada näille senttereille oikeat palaset laidoille
- Rocco Grimaldilla on suuret mahdollisuudet päästä tiimiin, vahvuuksiksi mainittu: peliäly, kilpailullisuus, taito, dynaamisuus puolustuspäässä kiekkojen hakemisessa, hyvä luistelemaan sekä vaikea pysäyttää
- Mike Matheson ollut todella vakuuttava San Antoniossa "Great speed, great wills and he's got good offensiveskills from the backend"
- Aaron Ekblad ylitti Tallonin odotukset, harjoitteluleirillä oli kuulemma huonompi, kuin oikeiden pelien alkaessa, mainitut vahvuudet: "defensive knowledge and his ability offensively"
- Oikeanpuoliset puolustajat ovat tulevaisuudessa hyvällä mallilla, koska Petrovic, Ekblad, Gudbranson & Weegar
- Luongolla on #characteriä, antoi mahdollisuuden voittaa joka ilta, pelasi kivuissakin
- NHL:n GM:ien keskeisissä kokouksissa yritetään yhdessä parantaa peliä
- Mietteet OT:n muuttumisesta: tiimipeli, peli on hyvässä muodossa, viihdyttävää peliä
- "OIlaan melkein maalissa/lähellä maalia" joukkueen rakentamisessa, tietävät mitkä ovat oikeat palaset, että joukkue saadaan seuraavalle (Chicagon?) tasolle

Kyllähän tässä odotetaan kieli ja muut elimet pitkänä tuota seuraavaa kautta. Kunhan vaan saadaan bottom 9 ketjut toimimaan kunnolla, niin on timanttinen joukkue kyseessä. Yksi kärkilaituri tarvitaan sisään korvaamaan Jagria tulevilla kausilla, muutenhan laiturit on kunnossa depthillä: Huberdeau, Grimaldi, Pirri, Howden (Hayes?) & Lammikko. Huby-Grims-Pirri top6 kamaa. Hayes ehkä hieman väliinputoajana, koska on hieman vanhempi, kuin nämä muut ja kolmosen laitoihin varmaan haetaan pariskuntaa Howden-Lammikko.

Pahoitteluni kielioppivirheistä, tulkkasin tuon haastattelun livenä, niin sieltä varmaan löytyy jotain aivopieruja

Harvemmin tulee sanottua tätä, mutta: Ihanaa olla Panthers-kannattaja. Ainakin tulevaisuudessa.
Mielenkiintoista nahda pysyyko joukkue kasassa, silla palkkakaton myota joukkueisiin on tullut vaihtuvuutta, ehka enemman kuin ennen? Jacques Lemaire sanoi aikanaan etta vuosittain kolmannes joukkueesta vaihtuu ja joukkueen kasaaminen on haasteellista. Syita on monia pelaajien poistumiseen, seura potkii, itse haluaa lahtea, tietenkin kaupat, palkkakatto. Taytyykin katsoa muutamalta joukkueelta minkalaista vaihtuvuutta niissa on ollut.

JOL
 

Louis

Jäsen
Puhetta ja huhuja uudesta kaudesta riittää ja NHL Draft 2015 häämöttää viikon päässä tästä päivästä eli juhannusaatosta. Floridan ykköskierroksen varaus on siis numerolla 11, mutta seuraavaksi Florida varaa alustavasti vasta numerolta 77 kolmannelta kierrokselta. Tässä välissä esimerkiksi Calgary ja Columbus varaa nähdäkseni neljästi, joten ykkösvarauksella olisi syytä onnistua. Muut Floridan varaukset ovat sijoilla 88, 102, 132, 147, 162, 192 ja 206. Varsinkin näillä myöhemmillä varuksilla Florida joutuu enemmän arpomaan ja ehkä nappaa jonkun draftin yli-ikäisen pelaajan, jolla toisaalta on jo paremmat näytöt juniorikiekosta kuin nuoremmalla. Hämmästyksekseni kakkoskierrokselle useissa piireissä leivottu, QMJHL:n parhaaksi pelaajaksi valittu Conor Garland on yli-ikäisenä arvioitu vasta toisella kierroksella varauksi, joten näillä Floridan vuoroilla hän ei uppoa haaviin. Jagr-diilissä meni Floridan kesän kakkoskierroksen varaus.

Tullut hieman seurattua tulevan draftin listauksia ja sijalla 11 olevan Floridan varauksen tuskin riittää yhteenkään draftin top 5 nimeen eli McDavidiin, Eicheliin, Hanifiniin, Stromeen tai Marneriin. Sen jälkeen varaisin Floridan asemassa seuraavassa järjestyksessä: 6. Provorov, 7. Rantanen, 8. Zacha, 9. Crouse, 10. Werenski 11. Meier. Todennäköisimmin GM Tallon ja Panthers "joutuu" valitsemaan Meierin ja Barzalin väliltä, mutta http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=771406 uutisen perusteella uskoisin valinnan kohdistuvan Meieriin. Barzalin ja Meierin asettaisin talentteina lähes samalle viivalle, mutta Florida tarvitsee enemmän maaleja tekevää laitahyökkääjää. Tämän kesän draftissa nähdäkseni ainoastaan OHL:n Erie Ottersin Connor McDavid ja Dylan Strome ovat varausikäisistä pelaajista iskeneet enemmän maaleja kauden aikana (runkosarja+playoffit) kuin Meier. Toisaalta Meier on päässyt esim. Barzalin sijaan iskemään tehoja ylivoimalla Winnipegin huippulupauksen Nikolaj Ehlersin rinnalla. Pelejä ja tehoja näkemättä en kuitenkaan antaisi liikaa painoarvoa tälle. Mutta ensi kausi menisi varmasti vielä juniorikiekon parissa. 2016 off-seasonin aikana voisi sitten hyvin astua esim. Brad Boyesin jättämiin saappaisiin. Parasta toki olisi, että joku näistä Top 10 -kavereista joku "putoaisi" varausnumerolle 11. Jää nähtäväksi.

Mielenkiintoista nahda pysyyko joukkue kasassa, silla palkkakaton myota joukkueisiin on tullut vaihtuvuutta, ehka enemman kuin ennen? Jacques Lemaire sanoi aikanaan etta vuosittain kolmannes joukkueesta vaihtuu ja joukkueen kasaaminen on haasteellista. Syita on monia pelaajien poistumiseen, seura potkii, itse haluaa lahtea, tietenkin kaupat, palkkakatto. Taytyykin katsoa muutamalta joukkueelta minkalaista vaihtuvuutta niissa on ollut.

JOL

Florida Panthersin en usko olevan ongelmissa cap hitin kanssa kuin vasta aikaisintaan 2017 tai 2018. 2016 kesällä mm. Brian Campbellin ja Willie Mitchellin mammuttisopimukset päättyvät. Nick Bjugstadin kanssa tehtiin jo viime kauden aikana hyvä ja edullinen diili. Mutta Dave Bollandin älytön mammuttisopimus jatkuu ikäisyyksiin ja viimeistään vuoteen 2018 mennessä tuosta on tavalla tai toisella päästävä eroon.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuinkas täällä nähdään Jokisen Jussin sopimus ja tilanne joukkueessa jatkossa? Soppari lienee ehkä vähän yläkanttiin. Toki ei nyt puhuta ylimääräisistä miljoonista kuin korkeintaan yhden miljoonan verran varmaankaan. Toki tuo voi äkkiä ensi kaudella muuttua jos painaa alkuun sen kymmenisen maalia enemmän ja pelaa omaa monipuolista peliään.

Mikäli joukkue ja Jussi jatkavat projektiaan onnistuneesti saadaan pari sormustettua lisää Suomeen.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Kuinkas täällä nähdään Jokisen Jussin sopimus ja tilanne joukkueessa jatkossa?

Jussi on erittäin tärkeä ja monipuolinen pelaaja. Tullessaan joukkueeseen, Jussi heti näytti organisaation nuorille pelaajille ammatillisuutta ja esimerkillisyyttä sekä pelasi tosiaan monipuolisesti, eli laiturina & sentterinä ensimmäisestä ketjusta kolmanteen ja omasi myös vastuuta erikoistilanteissa.

2011 UFA-markkinoilta napatuista neljästä pelaajasta, eli "aikaisemmasta UFA-coresta" (Fleichmann 4,500M, Upshall 3,500M, Kopecky 3,000M & Bergenheim 2,750M) viime kaudella vain Bergenheim pelasi palkkansa arvoisesti.

Flash oli välillä aivan jäissä eikä ansainnut paikkaa kokoonpanossa, parhaimmillaan oli yritteliäs n. 3m arvoinen pelaaja. Suoritustaso siis heitteli, vaikka hyvällä asenteellahan hän siellä askissa väänsi.

Upshall teki kaksi tärkeää voittomaalia ja oli niissä + muutamissa muissa matseissa liekeissä, mutta usein kohdisti suuren energiansa turhaan jäähyilyyn, jännä miten pelaaja voi olla niin erilainen kahdella eri kaudella (viime kausi 76 ottelua 15+22=37 +1 ja joukkueen paras pistemies, tällä kaudella 63 ottelussa 8+7=15 -8 ja jäähyjä todella pahoissa paikoissa). Tällä kaudella kuitenkin siis sellainen n. miljoonan arvoinen nelosketjun agitaattori.

Sitten vielä case Kopy: Kopecky saattoi olla kopissa tärkeä, mutta kentällä oli kyllä sellainen paikkojen tuhlaaja ja ehdottomasti yksi NHL:n hitaimmista pelaajista. Alivoimalla teki hyvää työtä, mutta muuten ei kyllä enää tähän sarjaan kuulu.

Näihin kavereihin, kun vertaa, niin Jokinen on suorastaan alipalkattu (tosin suorittamisen taso todennäköisesti laskee iän kertyessä).

Tulevaisuudessa Jussilla löytyy varmasti se paikka lähtökohtaisesti kolmannen tai toisen ketjun vasemmalta laidalta puolustavan sekä peliä rakentavan hyökkääjän roolissa. Vastuuta löytyy varmasti yhä rankkarikisoissa, vaikka menneen kauden yritykset eivät aivan odotuksien mukaan onnistuneet (2/12 meni sisään). Samoin aloitusympyrässä (126 voitettua/124 hävittyä), kun Bolland on jäissä. Lisäksi mies pelasi viime kaudella 1.44 minuuttia alivoimaa pelissä ja 2:13 ylivoimaa, eli vastuuta kyllä löytyy näistäkin yksiköissä.

Yhteenvetona Jussilla yksi parhaista asioista on se, että se "perussuoritustaso" on aina korkealla ja vaikka ei olekaan erityisen näkyvä, niin usein tärkeinä hetkinä nostaa oman pelinsä intensiivisyyttä ja hoitaa lisäksi hoitaa oman ruutunsa eli ketjunsa puolustusvelvoitteet. Ehkä miehen roolin monipuolisuutta kuvaa se, että hänellä on todella tasaisesti aloitukset eri kentän alueilla, H33.2% K35.5% P31.3% (eli siis H=hyökkäyspää% K=keskialue% P=puolustusalue%). Joukkueessa viime kaudella Pantherissä yli 80 peliä pelasivat vain Campbell, MacKenzie, Ekblad & Jokinen ja juuri nämä JJ:n kaltaiset solidit suorittajat, jotka pystyvät pelaamaan koko runkosarjan ja pitämään suorittamisen tasoa silti tarpeaksi korkealla, ovat joukkueelle hyvin tärkeitä.

Itse oikeastaan alan lämpenemään tälle Jussin nostamisella kakkosketjuun, jos sieltä tulee se kovan luokan maalintekijä kakkosen oikealle laidalle, koska Jussi varmaankin pystyisi ottamaan suurimman osan puolustusvastuusta ja toimimaan samalla hyvänä pelintekijänä, kuten tälläkin kaudella oli.

Lopuksi vielä lainaan palstaveli Starkkia viime kauden pelaaja-arvosteluista (Stark on parhaita Cats-kirjoittajia ja yleisesti ottaen todella hyvin perillä pelaajien tasosta):

#36 Jussi Jokinen (81 GP; 8+36=44, -2): Kalajoen Jussilta mukiinmenevä sisääntulo joukkueeseen. Maalimäärä jäi köykäiseksi ja joinakin iltoina ei miestä kentältä erottanut, mutta loppujen lopuksi Jussi oli yksi joukkueen varmoista suorittajista koko pelikentän alueella. Älykästä pelinrakentelua, jonka ansiosta mm. Dave Bolland pääsi edes ajoittain nousemaan hyvälle tasolle. Ei Jussiin oikeastaan voi olla pettynyt, sillä odotuksia ei missään nimessä voinut asettaa Penguins-kausien tulosten tasolle. Ensi kaudella voidaan Juicelta odotella aika lailla samanlaista otetta. Maalipuiden väliin saisi mies toki osua nähtyä useammin. Siitä pienoinen miinus. 8-
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jussi on erittäin tärkeä ja monipuolinen pelaaja.......

Noni. Mitä vain soikin odottaa. Vastauksesta kiitos. Pisteitä kymmenisen maalia lisää niin on sekin puoli hyvällä mallilla. Neljä miljoonaa per kausi ei siis kauheasti satu Jussin kohdalla. Veikkaampa ettei hänen tekemisensä vielä pariin vuoteen iästä kärsi. Toki Jussi nyt ei varmaa nelikymppiseksi jatka vaikka ehjänä säilyisikin.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Aika 50-50. Toisaalta ihan hyvä fyysinen ja isokokoinen voimahyökkääjä, mutta floppiriski on kuitenkin mahdollinen. Kuitenkin mahdollista saada iso ja jykevärakenteinen fyysinen pelaaja, joka myös osaa luistella ja tehdä pisteitäkin. Potentiaalia on olla siis parempi versio Lucicista, mutta toisaalta se on vielä kaikkea muuta kuin varmaa. Olisin varmaan itsekin valinnut jäljellä olevista pelaajista Crousen. Eipähän tarvitse muutaman vuoden päästä Floridassa hirveästi miettiä, että hyökkääjät olisivat mikkihiiriä. Tekisipä muuten Crouselle hyvää varmasti käydä oppimassa muutama niksi Jagrin kiekkokoulussa kiekonsuojaamisesta.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Olisin varmaan itsekin valinnut jäljellä olevista pelaajista Crousen.

Tässäpä kiteytyy kaikki olennainen. Eli BPA ehdottomasti noista jäljellä olevista. Kuten oletettua isot hyökkääjät olivat haluttua tavaraa ja ehkä jopa hieman yllättäen Crouse jäi näistä Panthersin haaviin. Meier ja Rantanen olisivat ehkä olleet hitusen parempia, mutta menivät juuri nenän edestä. Tyytyväinen täytyy siis olla ja Crouse tuo mukavasti kokoa ja fyysisyyttä Panthersin kärkiketjuihin. Varaustilaisuudesta ja Crousesta kirjoittelen sitten vähän enemmän fiiliksiä, kun varaustilaisuus on päätöksessään.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Tekisipä muuten Crouselle hyvää varmasti käydä oppimassa muutama niksi Jagrin kiekkokoulussa kiekonsuojaamisesta.

Toki, mutta ilmeisesti kaverilla on muutenkin treeniasenne kohdillaan. Oli jonkun jutun mukaan WJC - voiton jälkeen mennyt normaalisti heti treenaamaan seuraavana päivänä, vaikka kaikki muut jatkoivat viihteellä.

Sanoisin, että varovaisen tyytyväinen. Piti mennä jo reilusti aiemmin, mutta olikin vielä saatavilla, joten hyvä niin. Scouting reportien ja highlightsien perusteella tästä on lupa odottaa hyvin luistelevaa voimahyökkäjää jonkinlaisilla käsillä ja maalintekotaidolla varustettuna. Ei joka päivä tarjolla.

Sitten draft huhuihin:

- Sharpin perässä edelleen, mutta onneksi ei tuota first pickiä annettu, ja nyt on Chicagon hintakin tippunut - koska kukaan ei maksanut (odotetusti) 1st pickiä. Kelpaa, jos hinta oikea, mutta jalka hidastuu jo, niinkuin näkyi pleijareissa.

- Jostain syystyä Cam Talbotia hamutaan Ragseista. Miksi? Okei, Montoya olisi voinut olla parempikin viime kaudella, mutta ei nyt aivan toivotonkaan. Lu on selkeä ykkönen vielä 2-3 vuotta, ja haluaa pelata. Jos jotain isompaa tekeillä niin ehkä sitten, nythän voidaan oikeastaan heittää J.Hayes hyvillä mielin osana pakettia, Crousen ollessa päivitetympi ja parempi versio. Se on eri asia minä vuonna. Montoya, Hayes, pick, prospect--> Talbot, Nash :)

Olisin odottanut Tallonin tekevän edes jonkinlaisen treidin ykköskiekalla, yleisö oli kuitenkin hyvin messissä ja näin oltaisiin saatu vielä vähän boostia nostettua, mutta ehkä taikuri jätti kanin hatusta vetämisen tälle päivälle? No toisaalta voi jäädä tekemättä, eikös Dale ilmoittanut joskus, että on täällä rakentamassa cup contenderia eikä tekemässä showta.

Nythän viihteestä vastasi ainoastaan Boston, toki ei haittaa että ampuivat itseään jalkaan.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
- Jostain syystyä Cam Talbotia hamutaan Ragseista. Miksi? Okei, Montoya olisi voinut olla parempikin viime kaudella, mutta ei nyt aivan toivotonkaan. Lu on selkeä ykkönen vielä 2-3 vuotta, ja haluaa pelata. Jos jotain isompaa tekeillä niin ehkä sitten, nythän voidaan oikeastaan heittää J.Hayes hyvillä mielin osana pakettia, Crousen ollessa päivitetympi ja parempi versio. Se on eri asia minä vuonna. Montoya, Hayes, pick, prospect--> Talbot, Nash :)

Nythän viihteestä vastasi ainoastaan Boston, toki ei haittaa että ampuivat itseään jalkaan.

Tuo Montoya, Hayes, pick ja prospect <-> Talbot & Nash-treidi taitaa olla vitsi?

Pelkästään Nash yksin on jo tuon kokoonpanon arvoinen.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Tuo Montoya, Hayes, pick ja prospect <-> Talbot & Nash-treidi taitaa olla vitsi?

Pelkästään Nash yksin on jo tuon kokoonpanon arvoinen.

Jep, mutta Nashista Rags haluaa ilmeisesti eroon. Playoffeissa ei mitään aikaan, vaikka hankittiin kantamaan vastuuta juuri jatkopelejä varten. Ja onhan noin isoissa sopimuksissa sekin yksi "arvo", että ottaa tuollaisen palkan kontolleen. En kyllä muista yhtään Rangersien cappi tilannetta ulkoa,
 
Tässä vaiheessa on pakko sanoa, että oma ykkössuosikki sitten osui. Loistava pick ja oli omissa papereissa top2-laituri. Pelkäsin todella paljon, että sieltä olisi napattu se Kyle Connor.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
"As soon as my name (was) called, I think, uhh, half of my family yelled and they were so happy because of the warm weather in here."
- Lawson Crouse

"Rantanen, Crouse, we knew we would've get one of them, we were looking forward to either one of them, but we got the guy we liked and we're excited to having him."
- Dale Tallon

Nyt saatiin kyllä hieno palanen, ja vaikka tuota Sveitsiläis-verta kaipasinkin tähän joukkueeseen, niin Crousella taitaa olla Meieriä enemmänkin sitä #characteriä, tai ainakin treeniasenne kohdallaan, jos ylläolevan dollarikourallisen viestiin on uskominen. Ajattelin vaan, että Crouse on lock Philadelphiaan, mutta heillä kävikin tuuri, että Devils perseili ja otti jonkun HMV Zachan ennen tämän dräftin kokonaisvaltaisesti parasta puolustajaa Ivan Provorovia.

Itse aluksi ajattelin, että "nyt perkele Crouse Jagrin luo asumaan", mutta tuon ylimpänä olevan sitaatin myötä luulisin, että perheestäkin ainakin osa on muuttamassa Etelä-Floridaan, eli jää mahdollisesti tämä Ekbladin Ek-Mitch -suhde luomatta (Ekihän taitaa vieläkin asua Mitchellin luona ja Mitch & hänen vaimonsa on hänelle toinen perhe).

Lopuksi pitää vielä keksiä Crouselle uusi lempinimi, mitä voin viljellä otteluseurantaketjuissa ja luoda hämmennystä. Miehen etunimi Lawson on suoraan käännettynä Lakipoika, joten siitä voi ehkä jotain vääntää. Muutenkin miehellä on muodostunut sellainen poliisin virka, mutta voidaan ehkä nimen kautta viisastella, että mies on hieman enemmänkin oppinut. Lähtökohtaisesti lyhyin versio hänen nimestään on Jawsmaisesti simppelisti Laws.

Seuraavalla trainingcampillä on kyllä kova vääntö, kun nuorista ainakin Grimaldi, Hawryluk, Lammikko sekä Crouse pyrkivät mahtumaan joukkueeseen. Kyllä projekti näyttää tässä vaiheessa todella, todella hyvältä ja yksi hämmentäjä korkeampiin ketjuihin maistuu oikein hyvältä.

Jospa nyt katsottaisiin vielä nuorien panttereiden muodostama ydinkokoonpano tulevina kausina (eli muuten nykyiset, mutta veteraanit (ja Kuli + Hayes) miinustetuna)

Hubs - Barks - Grims
Laws - Bjugs - Pirri
Quints - Hawry - Lammikko

Matheson - Ekblad
McCoshen - Gudbranson
Petrovic - Brown

ja sitten vaihdetaan nuo omien pelaajien nimet sellaisiksi nimiksi, miksi he tulevat todennäköisesti kehittymään:

Voracek* - Kopitar - St. Louis*
Lucic - E. Staal - Benn**
Kreider - Linseman*** - Burrows

Campbell****/Markov - Doughty
Garrison - Byfuglien
Orpik - Boychuk

* ei niin hyvät kädet, mutta parempi kahdensuunnan pelissä
** pelillisesti huonompi, kovempi tykki
*** pelillisesti ei niin hyvä, mutta lyhyydestään huolimatta rottamainen kaveri.
**** Chicagon aikoina

Menestyisikö tuollaisella kokoonpanolla? No kyllä varmasti. Nyt on vaan aika odotella, että pelurimme kehittyvät tuon kaltaisiksi.

Lainaan tähän loppuun vielä Tallonia dräftin jälkeisestä pressistä:

"The best way to build teams is to have a lot of depth and to do it throgh the draft, so players are starring in this new cap-world and that's the way to go, you got to really (have) a developing mentor and be patient with players, so teams are starting to look at that, and we've been doing that, with success, and now we're starting to get deeper and deeper in organisation and I think teams want to do that same kind of thing. To be really good, you got to be bad for a while, you know, it's really painful and it's a tough way to go, but it might be the only way to go."

Tätä mentaliteettia ollaan organisaatiossa seurattu Tallonin palkkaamisesta saakka ja pian se tulee tuottamaan hedelmää. Monesti on ollut todella turhaantunut olo, mutta just wait - pian se maksaa itsensä takaisin.
 

~POSEIDON~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Panthers,
Joku varmaan tekee pelaaja infot varatuista pelaajista, olisi mielen kiintoisa luettavaa.
Näin nopeesti vilkastunut ainakin itelleni positiivisena yllätyksenä tuli #102 varattu Denis Malgin, itseni vakuutti u-20 kisoissa ja luulin että on vasta ensi kesänä varattavissa.
 
Taccutukan "tällaiseksi je tulevat todennäköisesti kehittymään" -lista on kyllä omaan silmään "potentiaalinsa ylärajoilla kehittyvät" -lista.

No offence, mutta Crouse/Lucic, Pirri/Benn, Grimaldi/St. Louis, Gudi/Byfuglien, Matheson/Campbell parhaimmillaan ja Bjugs/E.Staal
aiheuttivat kyllä taitähtihuomioineenkin pientä hymistelyä. Gudilla maksimipotentiaali ei taida olla edes samaa tasoa, paitsi taklausten painavuuden suhteen. Täysin eri profiilin pelaajiakin, vaikka Buffy onkin iso ukko.

Olisihan se tietysti hienoa, jos joka ukko kiitäisi maksimipotentiaaliinsa. Tuossa listassa vaan oli esim. kaksi Arr Rossin voittanutta pelaajaa. Joo, oli tähdin merkittyjä huomioita, mutta jos joku väittää Pirrin todennäköisen tason olevan lähelläkään Benniä, on syytä heräillä.

Edelleen Crousesta huikea fiilis, kaikissa ennakoissa top10-ukko ja silti valahti "meille".

Seuraavaksi jäädään odottamaan Sharpin mahdollista treidiä. Sopisi kyllä Catsien jengiin palkan puolesta ja olisi iso upgrade esim. Boyesiin verrattuna. Jos kärkiketjut olisi luokkaa Huby - Barkov - Jagr, Sharp - Bjuger - Pirri, Juicy - Bolly - Hayes/Trocheck/Grimaldi, niin ei olisi enää huolta, että maalinteko olisi ongelma.

Ekbladin tulokaskausi jaksaa edelleen hämmästyttää. Tehopörssin kärki ja vain viisi pinnaa koko jengin kakkospistemiehen tittelistä
tittelistä. Mulle on aivan sama vaikka diasonanssi keksisi mitä tilastoja, huikea ukko ja tuleva Norris-tason puolustaja.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuntuu siltä kyllä, että Panttereiden draft osui aika nappiin. Crouse sopii Panttereihin oikein hyvin, iso maaleja sylkevä voimahyökkääjä. Thomas Schemitz taas on tilastojen valossa isokokoinen pisteitä tekevä pakki OHL:stä ja Malgin täydentää hienosti Panttereiden taito-osastoa. Pantterit voi osoittautua Malginille erinomaiseksi joukkueeksi, koska Malginilta puuttuvaa fyysisyyttä löytyy kyllä muilta pelaajilta. Hieno draft.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Juu tuo "todennäköisesti" oli aikamoinen sammakko, minkä vahingossa päästin suus... Mekaanisesta näppäimistöstäni. Ideana oli laittaa vähän johdatusta, minkälaiseksi tulevat kehittymään.

mutta jos joku väittää Pirrin todennäköisen tason olevan lähelläkään Benniä, on syytä heräillä.

Pirrille on kyllä todella hankalaa keksiä samankaltaista pelaajaa, miksi hän kehittyisi. Muuten ei todellakaan mikään erityinen millään osa-alueella paitsi laukomisessa. Samankaltaisia pelaajia ei ainakaan tästä liigasta löydy, koska geneerisen lätkänpelurin pitää olla nöyrä tai olla peruspeliltään todella hyvä, jos omaa "oikeuden" ampua ennemmin, kuin syöttää.

Onneksi kyseinen teksti oli spoilerin takana, niin voi toivoa, ettei kukaan sitä lukisi.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
No niin. Tallon ja kumppanit isännöivät varaustilaisuuden tyylikkäästi läpi ja on aika tarkastella, että minkälaista kalaa sitä verkoista löytyy. Mitään pelaajakauppoja Panthers ei viikonlopun aikana tehnyt ja varausvuorojakin vaihdeltiin lähinnä loppukierroksilla. Muutenkaan draftin aikana ei liikkunut sellaisia pelaajia, jotka Panthersin tähtäimessä olisivat ainakaan huhujen perusteella olleet. Ihan tyytyväinen voi siis tällaiseen vähän hiljaisempaan viikonloppuun olla. Jossain vaiheessa huhuttiin Tallonin olleen Rangersin Cam Talbotin perässä, mutta en usko että näillä huhuilla olisi ollut kovinkaan suurta totuuspohjaa. Sitten niihin vonkaleisiin:

#11: Lawson Crouse, LW, Canada, Kingston Frontenacs
Ontarion isosta pojasta onkin jo jonkin verran ehditty keskustelemaan, joten en kovinkaan pitkästi lähde ykkösvarauksestamme tässä kirjoittamaan. Omasta mielestäni Crouse oli BPA tuolla yhdennellätoista vuorolla ja tyytyväinen olen valintaan. Iso, työteliäs, fyysinen, älykäs ja kokoisekseen kaveriksi yllättävän vahva luistelija. Crouse on todennäköisesti parhaimmillaan ketjussa, jossa sekä keskeltä että laidasta löytyy puhdasta taitoa ja kykyä poimia Crousen rymistelyn seurauksena puusta pudonneet hedelmät. Panthersin palettiin Crouse sopii täydellisesti ja luo aikaa ja tilaa taitavimmille pelaajillemme. Nuorukaista ei pidä kuitenkaan tyrkätä puhtaan rymistelijän sarakkeeseen, sillä mies kykenee luomaan tilanteita myös peliälyllään. Lawson lienee fyysisesti jo valmis NHL-kaukaloihin, joten on mielenkiintoista nähdä minkälaisella aikataululla organisaatio häntä lähtee kehittämään. Ja mitä tulee käyttäjän @Taccutucca luonnostelemiin lempinimiin, niin lätäkön tuolla puolen mainetta madonsyöntivideollaan niittänyt Crouse on saanut lisänimen Worms. Kuulostaako tarpeeksi hämmentävältä?

#77: Samuel Montembeault, G, Canada, Blainville-Boisbriand Armada
Toisella kierroksella ei Panthersilla ollut varausvuoroa, kun joukkueen oma vuoro siirtyi Jagr-kaupassa Devilsiin. Joukkueen toinen varaus suoritettiin siis kolmannella kierroksella ja ehkäpä hieman yllättäen verkkoon tarttui kanadanranskalainen maalivahti. Montembeault - on muuten veemäinen nimi kirjoittaa oikein, joten kutsuttakoon kaveria tästä lähtien nimellä Monty - oli itse asiassa muutamaakymmentä pykälää korkeammalla erinäisissä veikkauksissa, mutta putosi hieman draftipäivänä. Kyseessä on yli 190-senttinen, mutta vielä tässä vaiheessa auttamattoman kevyt maalivahtilupaus Quebecista, jonka paras ominaisuus on liikkuvuus. Monty putoaa siis tähän nykyään kovin arvostettuun kategoriaan isot ja atleettiset maalivahdit. Kyseessä on hiomaton timantti ja kehitystä on vaikea arvioida. Kaikki mahdollisuudet Samuelilla joka tapauksessa on jonakin päivänä nousta aloittavaksi maalivahdiksi NHL:ssä. Mainitaan vielä, että monissa arvioissa Montyn edelle sijoitettu Callum Booth meni vasta neljännellä kierroksella eli jotain erityistä Panthersin skoutit ovat tässä nuorukaisessa nähneet. Monty on hyvä lisäys Panthersin maalivahtilupausten joukkoon ja saattaa jopa jossain vaiheessa nousta sen kirkkaimmaksi helmeksi. Kuka näistä tietää...

#88: Thomas Schemitsch, D, Canada, Owen Sound Attack
Kolmannen kierroksen jälkimmäinen varaus on jälleen yksi nimihirviö. Kyseessä on kookas oikealta laukova vasemman puolen puolustaja OHL:stä, jolla oli loistokausi Owen Soundin takalinjoilla ja joka nousi sitä myöten huminalla ylöspäin ennakkoveikkauksissa ja listoissa. Koko nuoren ikänsä hyökkääjän paikkaa pelannut Schemitsch vaihtoi puolustajan tontille vasta myöhäisessä vaiheessa junioriuraansa ja on siksi kokoisekseen puolustajaksi vaarallinen myös vastustajan puolustusalueella. Thomas vastaakin pelityyliltään loistavasti määritelmää all-around defenseman. Schemitsch osaa antaa peliä edistäviä helppoja syöttöjä ja löytää kentältä tilaa rakentaa tai purkaa peliä. Kehitettävää nuorukaisella on vielä fyysisessä pelissä, jotta suuret raamit saataisiin parhaiten hyödynnettyä. Kaiken kaikkiaan hieno poiminta kolmannen kierroksen häntäpäästä.

#102: Denis Malgin, C, Switzerland, Zurich Lions

Neljännellä kierroksella joukkue teki sitten valinnan, josta olen ehkäpä Crousen jälkeen eniten innoissani. Alle kaksikymppisten MM-kisoissa ihastuttanut sveitsiläinen on nyt osa Panthersin organisaatiota. Loistava luistelija ja kiekonkäsittelijä ja pienestä koostaan huolimatta vahva laitojen tuntumassa. Omaa keskushyökkääjän paikalle vaadittavan peliälyn ja pelintekokyvyn, mutta viimeistely ja aloitustyöskentely vaativat vielä hiomista. Pieni koko pudotti varmasti Malginia ennakkokaavailuja alemmas sekä kenties se fakta, että Malgin on ilmoittanut pelaavansa myös ensi kauden Sveitsissä. Pieneen kaukaloon Pohjois-Amerikan junioriliigaan siirtyminen kun saattaisi olla nuorukaiselle kehittymisen kannalta parempi ratkaisu. Joka tapauksessa laadukkaassa Marc Crawfordin valmennuksessa Zurichissa kehittynyt Malgin on ehdottomasti hieman pitemmän tähtäimen projekti, mutta saattaa osoittautua todelliseksi löydöksi.

#132: Karch Bachman, LW, USA, Culver Academy
Pienestä tuhannen asukkaan Wolcottvillen kaupungista lähtöisin oleva Bachman on loukkaantumisen läpi raivannut tiensä aina NCAA:han saakka, jossa nuorukainen aloittaa ensi kaudella Miamin yliopiston riveissä. Kyseessä on Tallonin peräänkuuluttamaa "characteria" ilmentävä hyökkääjä ja todella organisaation näköinen pelaaja. Bachmanista en oikeastaan mitää muuta tiedä, kuin että kyseessä on taistelija ja koko sielullaan ja sydämellään jääkiekosta elävä junnu. Tulevat kaudet näyttävät nuorukaisen suunnan ja on vain toivottava, että Karchia vaivanneet lonkka- ja käsivammat ovat historiaa. Kuten sanottua, organisaation näköinen varaus ja mikäpä siinä.

#162: Christopher Wilkie, RW, USA, Tri-City Storm
Kuudennella kierroksella Tallon jatkoi amerikkalaisten hyökkääjälupausten varaamista hyvän ja nopean luistelijan Chris Wilkien muodossa. Kyseessä on ensimmäinen Nebraska-syntyinen pelaaja, joka on NHL:ään varattu. Wilkie oli varauskelpoinen jo viime vuonna, mutta hyvä kausi USHL:ssä toi nuorukaiselle palkinnon NHL-varauksen muodossa vasta tänä vuonna. Kuten Bachmanilla, myös Wilkiella on taustallaan tarinaa vaikeista lähtöasetelmista ja olosuhteista jääkiekon suhteen ja toisaalta hyviä geenejä NHL-kiekkoilija-isän muodossa. Vaikea ennustaa Wilkielle kovin ihmeellistä uraa, mutta sellaistahan se kuudennella kierroksella on.

Tässä vaiheessa on pakko myöntää, että draftin valvominen ja päivän riennot alkavat viedä verojaan ja näkyä tässä kirjoittamisessa, joten tuon seitsemännen kierroksen kaksikon analysointi siirtyköön hamaan tulevaisuuteen. Kompataan palstaveljiä sen suhteen, että onnistuneen oloinen drafti oli ja jäädään seuraamaan uusien lisäysten kehitystä ja polkua kohti parrasvaloja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös