Florida Panthers 2012-2013

  • 51 304
  • 136

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Nyt suosittelen katsomaan tappelun uudestaan :-) Sen verran paksut lasit on päässä. Harvoin sitä noin pihalla on tappelun jälkeen jos pelkkä tasapaino menee. Westy pääsee pari koukkua antamaan ja sen jälkeen lähtee Selleck kiertämään rataa.

Tomppa Selleck on hyvä lisä Floridan alempiin kenttiin mutta ei hänestä tule koskaan olemaan raskaansarjan ottelijaksi. Siihen hommaan pitää olla Parros. Näitä kahta voisi peluuttaa sitten vastustajien mukaan. Selleck tosiaan parempi pelillisesti ja pysyy hyvin ottelussa mukana. Joten enemmän hänestä sillä osastolla on hyötyä. Se että mies tappelisi illasta toiseen Westgarthin, Orrin, McLarenin, Kassianin ja kumppaneiden koituisi hänen kuolemakseen.
 

TxMatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, San Antonio Rampage
No niin, katsotaanpas uudestaan aamukahvin jälkeen ja koko ruudun kokoisena, ja kyllähän se Parker oli oikeassa. Westyn vasen käsi peittää sen mitä oikea tekee ja se pistelee aika makeasti lättyyn.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Nyt tätä joukkuetta on taas kiva seurata. Tätä tunnetta niin kaipasin jo alkukaudesta mutta eh, parempi myöhään kuin ei ollenkaan? ;)

Markström on kyllä osoittanut olevansa jo nyt huippumaalivahti joten toivottavasti kehitys jatkuu samaan tahtiin ja parin vuoden kuluttua meillä on tolppien välissä kenties jo Vezina-kandidaatti.

TJ Brennan on osoittautunut loistocatchiksi Sabresista. Sanoisin että siinä meillä on uusi James Garrison. Eilen kaksi loistavaa viivakutia ylivoimalla joista kummastakin Brennanille merkautettiin syöttöpisteet kun ensimmäisen ohjasi sisään Tomas Kopecky ja jälkimmäisen liigauransa ensimmäisellään Greg Rallo.

Onnittelut muuten Rallolle! Äijän tie näihin karkeloihin ei ole ollut se helpoin. 25-vuotiaaksi asti ECHL:ssä ja sen jälkeen 4,5 vuotta AHL:ää tahkoten kunnes viime kaudella pääsi tekemään kolmenkympin ikäisenä NHL-debyyttinsä Florida-paidassa, ja nyt siis NHL-uran ensimmäinen maali. Ei voi siis muuta kuin olla iloinen kaverin puolesta.

Shawn Matthias ei eilen päässyt pisteille mutta muuten mies on kuulunut viime aikoina joukkueen tärkeimpiin pelaajiin iskettyään kolmeen edelliseen matsiin huikeat 5 maalia! Huberdeaulta oli tällä kertaa vähän heikompi ilta, hänen mokastaan Tampa pääsi turnoverin kautta tasoittamaan pienellä onnenkantamoisella. Mutta Hube on vielä niin nuori kaveri että kyllähän niitä heikkoja pelejä väistämättä välillä tulee. Minulla ja Huberdeaulla on muuten ikäeroa vaivaiset 2 päivää. Tuli juuri tällainen tajuttua :D

Divisioonakärkeen Winnipegiin on matkaa enää 8 pistettä (kiitos että olette hävinneet 4 putkeen Jets) mikä ei ole täysin mahdoton ero kirittäväksi mutta kiirehän tässä tulee jos meinataan vielä totaalisesti kustun kauden alkupuolikkaan jälkeen nousta playoff-karkeloihin.

Tärkeintä tässä on tietty se että mikäli Pantterien peli-ilme säilyy nykyisellään runkosarjan loppuun saakka, on poikia kiva seurata, riitti loppukiri sitten playoffeihin taikka ei. Uskon että ainut mahdollisuus millä tästä poffeihin enää voitaisiin pienellä ihmeellä päästä olisi sneakata divisiionavoittoon toivoen että itse voitettaisiin vähintään yhdeksän jäljellä olevista yhdestätoista pelistä, Jets jatkaisi häviämistään eikä kukaan muukaan divisioonan kilpakumppaneista syttyisi pitkään voittoputkeen jolloin nämä haaveet käytännössä tuhoutuisivat alkuunsa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Sorry doublepost mutta sain juuri tietää että Jared Smithson (Oilers) <-> 4th round pick (Panthers)

Mitä jatkiksen harvat ja uskolliset Panters-fanit ovat tästä siirrosta mieltä? Minusta järkevä treidi. Smithson hankittiin tänne jarrukentän mieheksi eikä ole täysin täyttänyt odotuksia. Eikös juuri Greg Rallo ole pelannut viime pelit hänen paikallaan nelosessa?
 

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit
Lauantaina pitäisi päättyä yksi pitkään odottamistani asioista eli Nick Bjugstad pukee Florida paidan päälle ja debytoi Capsia vastaan!

Tämä on muuten mielenkiintoinen kaveri! Osaisiko joku antaa jäbästä tarkempaa infoa? Nähdäänkö Panthersissa joskus ykkösketju Huberdeau-Bjugstad-xxx?
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Hieman ihmetyttää väite, että Smithson ei täyttänyt odotuksia? Omasta mielestä teki juuri sitä mitä häneltä odotettiin, eli pelasi alivoimaa ja kaivoi aloituksia otteluiden tärkeillä hetkillä!

No joo, hieman typerästi muotoiltu minulta, myönnetään. Sanotaan sitten mieluummin että Smithsonilla on toki vahvuutensa (joista tärkein juuri tuo mainitsemasi kyky raapia aloitusvoittoja) mutta ei hän ole missään nimessä korvaamaton pelaaja tälle joukkueelle. Ilmeisesti Jerrediä ei sitten kuitenkaan nähty satsaamisen arvoisena kaverina Panthersin seuraavan kauden rosteria mietittäessä joten loogisin ratkaisu oli luopua hänestä nyt ja saada vaihdossa yksi varausvuoro lisää ensi kesälle. Mutta juu, näen tämän järkevänä treidinä kuten jo edellisessä viestissä sanoin.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Tullut vietettyä pientä hiljaiseloa änäriä ajatellen mutta nyt lauantaina täytyy katsella Bjugstadin ensimmäinen peli! Toivottavasti saadaan hänestä jo ensi kaudeksi nhl-tason pelimies.

Hieno homma että voittoja on alkanut tulemaan ja vielä hienompaa että se viime kaudella nähty taistelu ilme on taas löytynyt?. Loppu kaudesta riittää jännitettävää jatkosoppari rintamalla. Varsinkin Weissin tilanne on todella mielenkiintoinen, hän on kuulunut jo niin pitkään omiin Panthers suosikkeihin että toivoisin hänen tekevän jatkot Floridan kanssa. Toinen tärkeä signaus olisi Shawn Matthias mutta voi hyvin olla että mies lähtee rahastamaan vapailta markkinoilta.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
"Lyhyt" analyysi viikonlopun koitoksista


Capitals@Panthers

Pantterit aloitti vauhdikkaasti ja hallitsi ensimmäistä kymppiä lähes täysin. Washington loi tänä aikana vain kaksi tilannetta ja nekin molemmat Alex Ovechkinin toimesta. Jossain 13 minuutin kohdalla Capitals alkoi saamaan juonesta kiinni ja ensimmäisestä ei Ovechkinin luomasta paikasta vastasi neloskentän duunariosaston Eric Fehr mutta Markström torjui hänen terävän rannekutinsa vakuuttavasti. Pari minuuttia tästä ja Erik Gudbranson pistettiin varsin kyseenalaisesta tilanteesta suihkuun ja vierailija pääsi 5 minuutin ylivoimalle. Liigan paras ylivoima tarvitsikin vain reilun minuutin ja Mike Ribeiro pääsi syöttämään takatolpalle jossa Ovechkin odotti täysin vapaana ja siirsi kiekon helpon näköisesti ohi Markströmin.

Erän lopussa Panthers sai toisen kaksiminuuttisen koukkaamisesta kun pienen sekaannuksen jälkeen kentällä oli vielä jäähynkin päätyttyä vain neljä Pantteria kun Gudbransonin vitosta ei ollut istumassa ketään. Tässä siis tapahtui kuulemma joku sekaannus että Florida ei ehtinyt tehdä päätöstä vitosen kärsijästään ajoissa kunnes tuomari laittoikin jo pelin käyntiin. Tämä kakkonen tuli siis aivan avauserän lopulla joten jäähy jatkui toisen erän alkuun jollon Washingtonin kuvio ehti tällä kertaa pyöriä alle minuutin kun taas soi ja peli oli Ribeiron maalilla 2-0. Tästä puolitoista minuuttia myöhemmin Ovechkin osoitti henkilökohtaista taitoaan veivaamalla kiekon väkisin läpi Pantterien puolustuksesta ja laukomalla huonostakin asennosta kiekon jäätävästi Markströmin maalin yläpesään.

Lyhyessä hetkessä peli oli siis muuttunut 1-0:sta 3-0:aan ja tilanne näytti kaikin puolin tukalalta kotijoukkueen kannalta. Tämän jälkeen Panthers sai kuitenkin luotua muutamia hyviä tilanteita Holtbyn maalille kunnes sitten erän viidennellätoista minuutilla Capitals pääsi taas pyörittämään tuhoisaa ylivoimaansa tutuin seurauksin. Peli 4-0 ja Ovielle hattu. Homma oli aika pitkälti siinä kohtaa taputeltu.

Tuon 4-0 maalin jälkeen Dineen teki nerokkaan ratkaisun ja otti Markströmin maaliltaan vain hetkeksi pois puhutellakseen tätä ja kertoakseen jotakuinkin tällaista: "Älä rasita itteäsi. Joukkue luottaa edelleen täysin sinuun, mikään näistä ei ole ollu sinun maalejasi". Tämä siis oma veikkaukseni. Clemmensen oli siis tosiaan tuon alle minuutin pituisen pätkän maalissa kun valmentaja Dineen piti keskustelua Markströmin kanssa. Mielestäni tuo on hyvä osoitus siitä kuinka hyvä Kevin Dineen on nimenomaan yksilövalmentamisessa ja pelaajien henkisen puolen kehittämisessä. Moni muu koutsi ei tekisi 4-0 tilanteessa tuolleen, sen voin sanoa.

Tän jälkeen katoin vielä toisen erän loppuun jonka jälkeen lopetin kattomisen kunnes huomasin GameCenteristä Floridan tehneen kaksi nopeaa kavennusmaalia ja sitten katoinkin taas viimeisen kympin ja tulivatpahan pojat lopulta vielä maalinkin päähän mutta kolme päästettyä ylivoimamaalia ja 4-0 tappioasema oli lopulta jopa kovalla asenteella pelaavalle nuorelle porukalle liikaa. Niin hyvä ja miehekäs kiri tuo kuitenkin oli että en jääny pahemmin tappiota harmittelemaan vaan suuntasin jo katseeni sunnuntain Ottawa-peliin.


Senators@Panthers

Back-to-back kotipelien toinen osa ja vastassa kolmen ottelun tappioputkeen ajautunut Ottawa Senators. Mielenkiintoiseksi ottelun lähtökohdat teki se tosiasia että 6 viikkoa poissa tositoimista ollut Craig Anderson teki paluunsa Senatorsin maalinsuulle ja toisessa päässä aloitti Clemmensen jonka otteet Pantteripaidassa tällä kaudella eivät ole täysin vakuttaneet.

Noh, päätin olla välittämättä lähtökohdista ja päätin tosissani seurata peliä. Kisut eivät tällä kertaa oikein missään vaiheessa saaneet konettaan käyntiin, ehkä osittain johtuen edellisyönä pelatun Washington-pelin aiheuttamasta fyysisestä rasituksesta. Clemmensen pelasi kuitenkin maalinsuulla yllättävänkin vakuuttavasti läpi ottelun ja vaikka avauserässä Conacher pääsi Senatorsin nelosketjun komean syöttelykuvion päätteeksi siirtämään kiekon tyhjänä ammottavaan Panthers-reppuun, seisoi mies tämän jälkeen joka kiekon tiellä nollaten vierasjoukkueen epätoivoiset yritykset kerta toisensa jälkeen, joista ehdottomasti hienoin oli vanha kunnon hasekmainen patjavenytys toisen erän lopulla. *klik*

Panthers pääsi heti toisen erän toisella peliminuutilla tasoittamaan pelin kun Goc ohjasi hienosti aivan lähietäisyydeltä Fleischmannin lähettämän vedon ohi hölmistynen Andersonin. Päätöserässäkin näytti pitkään siltä että on vain ajan kysymys milloin Ottawa tekee toisen maalin ja menee menojaan. Mutta vaikka vikassakin erässä Sens tulitti Clemmenseniä kohti peräti 16 kiekkoa niin jotenkin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta melko ponnettomia olivat vierailijoiden hyökkäykset läpi ottelun. Nyt kun joukkueella on ollut viime aikoina vaikeaa niin Spezzan ja Karlssonin kaltaisen virtuoosien puuttuminen rosterista on alkanut näkymään ja niin tänäänkin.

Senators hakkasi kirjaimellisesti päätään seinään yrittäessään laittaa kiekkoja reppuun vailla tulosta. Lopulta koko homma huipentui Kissojen illan ainoaan ylivoimaan. Se yksikin riitti tänään sillä komea syöttelykuvio johti lopulta Huberdeaun tarjoiluun Kulikoville. Tämä hämäsi Andersonin sivuttaisliikkeeseen ja tykitti sitten kiekon varmasti reppuun. Tämän jälkeen Panthers hieman jopa piristyi ja alkoi luomaan enemmän hyökkäyksiä kuin aikaisemmin. Senaattorit pisti vielä päätösminuutilla hurjan paineen päälle mutta Florida ja Clemmensen kestivät vierasjoukkueen vyörytykset hienolla taistelulla ja illan lopussa se oli Panthers joka pääsi tuulettamaan 2-1 voittoa jopa laukausten mentyä selvästi 41-17 Ottawalle.

Clemmenseniltä kauden paras peli, kiva nähdä hänenkin välillä onnistuvan kaikkien niiden vaikeuksien jälkeen joista hän on aikaisemmin tällä kaudella kärsinyt. Ennen kaikkea näin nyt maalinsuulla rauhallisen tasapainoisen kakkosmaalivahdin, en sitä alkukaudesta tutuksi tullutta epävarman panikoivaa Clemmenseniä joka ei saisi rantapalloakaan kiinni. Hyvä näin, toivottavasti henkien taisto on Clemmsien osalta voitettu.

Huberdeau oli eilenkin isossa osassa alustettuaan voittomaalin. Tästä kaverista tullaan vielä kuulemaan paljon ja hän tulee olemaan iso osa Panthersin tulevaisuuden joukkuetta. Samaa täytyy sanoa TJ Brennanista joka YV-pyssyineen on loistava korvike Vancouveriin menetetylle James Garrisonille. Myös Drew Shorella, Quinton Howdenilla sekä Nick Bjugstadilla on edessään valoisa tulevaisuus Catsien johtavina hyökkääjinä mikäli kehityskäyrä jatkuu positiivisena. Howden hankki tänään vahvalla energisellä nousullaan juuri tuon jäähyn jonka aikana Kulikov teki sitten ottelun voittomaalin. Ihan näin kokonaisuutena uskon että Panttereilla on edessä valoisa tulevaisuus ja jo muutaman vuoden päästä laskisin heidät vakavasti otettaviksi Stanley Cup contendereiksi!

Kiitos Panthers, rakastan sitä kuinka tämä joukkue näyttää taas siltä viime kaudelta tutuksi tulleelta porukalta joka ei koskaan luovuta ja moni muu Pantteri-fani on kanssani tästä varmasti samaa mieltä. Tän joukkueen identiteetti oli alkukaudesta avainpelaajien loukkaannuttua pahasti hukassa mutta hyvin ovat prkl koonneet itsensä ja nyt näyttää siltä kuin jäällä luistelisi täysin eri porukka. Ihanaa ennen kaikkea nähdä kuinka joukkue esiintyy näin hienosti yleisölleen vaikka on selvää että playoffeihin ei ole enää asiaa.
 
Viimeksi muokattu:

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Tällä kaudella on tullut katsottua aika vähän matseja, mutta Florida kuuluu omiin sympatiajoukkueisiin. Senators-matsin katsoin kuitenkin, joten laitetaas muutama näkemys pelistä.

Smitty#41 hyvin kertoikin ottelusta, mutta täytyy heti aluksi kehua Clemmenseniä, joka oli vakuuttava. Varsinkin tuo toisen erän gamesaver oli upea. Howden pelasi myös loistavan ottelun. Luistelunopeus on vahvuus ja käytti kokoaan hyväksi kulmauksissa. Floridalla oli silti vaikeuksia koko ottelun ajan luoda maalipaikkoja, mutta Clemmensen pelasi huippupelin. Ja Panthers onnistui tietenkin tekemään riittävät maalit voittoon.

Kyllä itsekkin näen, että Floridalla on valoisa tulevaisuus edessään. Huberdeau, Howden, Kulikov, Bjugstad, Shore ja co. ovat kaikki loistavia nuoria. On muitakin maininnan arvoisia, kuten KHL:ssä Magnitogorskissa pelaava Jaroslav Kosov, OHL:ssä huippukauden pelannut Vince Trocheck ja yliopistopakki 1. kierroksella varattu Michael Matheson. Ja pieni väkkärä Rocco Grimaldi. Toivottavasti joukkue pystyy rakentamaan itseluottamusta tulevaa kautta varten runkosarjan loppupeleissä, jotta ensi kaudella nähdään entistä vahvempi joukkue! Ja ennen kaikkea playoff-hokia
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Bjugstadille ensimmäinen NHL-maali ja Selleckille ensimmäinen piste kreivin aikaan. Jee. Se oli siinä sitten. Taas.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Panthers ei saanut ykkösvarausta, mutta ei tuo mitenkään maailmaa kaatava uutinen Floridan organisaatiolle ole, koska Drouin tai MacKinnon ovat huikeita pelaajia. Jones lienee Coloradon valinta. Niin monta asiaa puoltaa sen puolesta. Veikkaisin Drouinin olevan Panthersin miehiä ensikaudella. Kahden Jonathanin varaan on sitten hyvä ruveta rakentamaan tulevaisuutta.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Offseasonilla Tallonin pitäisi ehdottomasti hankkiutua eroon kallispalkkaisista Filip Kubasta ja Scottie Upshallista. Kuba ei vakuuttanut kokokautena millään lailla ja Upshall on kaksi kautta ollut lähinnä loukkaantuneena ja näin näytöt ovat jääneet erittäin laihoiksi. Kapteeni Jovanovskia tuskin pois laitetaan, vaikka aika hänestä on ikävä kyllä ajanut jo ohi!
Jatkosopimuksia pitäis ehdottomasti tehdä Markströmille, Muellerille, Matthiakselle, Skillelle ja Robakille, kaikki ovat vielä suhteellisen nuoria ja kehittyviä pelaajia, jotka varmasti pystyvät nostamaan vielä tasoaan.
Vapaista pelaajista, kun kalastetaan pari täsmähankintaan niin usko on vahva siihen, että vuoden päästä ollaan jälleen Playoffeissa!
Kuba:sta eroon paaseminen, eiko se nyt laheta jonkinlaisen huonon viestin jos pelaaja vuosi sen jalkeen kun sopimus on allekirjoitettu, ostetaan ulos? Toinen juttu on tietenkin se etta onko Pantherseilla varaa tehda minkaanlaisia pois ostoja. Talla organisaatiolla ei ole varaa tehda samanlaisia korjausliikkeita kuin esim. Chicagolla joten nailla mennaan.

JOL
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös