Florida Panthers (1.) – Tampa Bay Lightning (WC1), Atlantic 1. kierros

  • 22 540
  • 92

Zohan

Jäsen
Se olisi sitten yhden välivuoden jälkeen Panthersin ja Lightningin pudotuspelisarjan aika. Tampa hallitsi tätä otteluparia vuosien ajan, mutta nyt suunta on muuttunut ja Florida on se, joka määrää tahtia.

Florida Panthers pääsee lähtemään ensimmäiseen otteluun oikeastaan täysin terveenä, jos tiedot pitävät paikkansa. Oliver Ekman-Larsson on ainut, joka on pieni kysymysmerkki. Tampan leiristä isoin kysymysmerkki on Sergachev, jonka paluusta ollaan jo huhuiltu. Todennäköistä on silti, että häntä ei tässä sarjassa nähdä.

Panthersilla on mielestäni (pienet värilasit) liigan ehkäpä jopa laajin hyökkäysosasto. Tämä on se, millä tuota Tampan verrattain heikkoa puolustusta pystytään horjuttamaan. Runkosarjassa jo nähtiin, kuinka pulassa he olivat kovat paineen alla. Tampalla taas on tuo koko liigan paras ylivoima, joka on se heidän suurin ase tässä sarjassa. Siihen perään, kun kerrotaan vielä Floridan jäähymäärät (toiseksi eniten koko NHL:ssä)..

Tästä tulee viihdyttävä sarja, josta ei tunnetta puutu. Molemmilla joukkueilla pelaa sarjan parhaimpiin lukeutuvat maalivahdit. Löytyy pistepörssin voittajaa (Kucherov), löytyy tämän kauden Selke-voittaja (Barkov). On Point, on Reinhart. On sarjan parasta ylivoimaa. Ja totta kai, löytyy myös Matthew Tkachuk.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kenties ensimmäisen kierroksen kiinnostavin parivaljakko. Florida meni viime vuonna finaaliin asti ja jälleen joukkueen ennustetaan menevän pitkälle. Tampa ei ole sama joukkue, mikä se oli muutama vuosi sitten, mutta ei se ole mikään vitsikään. Kova vastus edelleen ja tosiaankin Barkovilla on kiire pimentämään Kucherovia. Vasilevsky ei ole tällä kaudella ollut oma itsensä ja saa nähdä, miten hän syttyy pudotuspeleihin. Floridan hyökkäys on kovaa kamaa syvyydeltään, joten töitä on luvassa. Tampan iskunpaikka on ylivoimalla. Jos Florida alkaa pelleilemään, niin Tampa tulee rankaisemaan paljon.

Sanotaan nyt 4-2 Floridalle. Panthers näyttää vaan kokonaisvaltaisesti paremmalta nipulta, etenkin jos he lähtevät sarjaan terveinä.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tampan leiristä isoin kysymysmerkki on Sergachev, jonka paluusta ollaan jo huhuiltu. Todennäköistä on silti, että häntä ei tässä sarjassa nähdä.
Korjauksena/lisäyksenä tähän että on jo ilmoitettu että Sergachev ei ensimmäisellä kierroksella pelaa.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Jes kiitos @Zohan avauksesta.

Sergachev tuskin pelaa tässä sarjassa, huhut olivat että aikaisintaan toisella kierrokselle voisi tehdä paluun. Lisäksi Motte ja Glendening kokivat kovia näissä viimeisissä peleissä ja olisivat tärkeitä palasia alaketjuihin ja alivoimalle.

Tampan viimeiset pelit playoff paikan varmistamisen jälkeen ovat olleet todella haluttomia, mutta uskotaan nyt että saavat saman draivin päälle millä vetivät maaliskuussa.

Floridalla ennakkosuosikin asema, vaikea nähdä että Lightning tästä jatkoon menisi surkean puolustuspään pelin takia, mutta pelaillaan pelit nyt ensin.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Bruinsia vastaan olisin nähnyt Boltsilla melko hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon, mutta nyt osui kyllä ennakkoon kaikista pahin joukkue vastaan, nimenomaan pelityylillisesti. Panthers on todella hyvä päätypeli- ja karvausjoukkue ja tämä yhdistettynä Boltsin heikohkoon pakistoon, joka ei kestä käytännössä ollenkaan painetta, niin aika hankalaksi menee.

Näkisin, että salamapaitojen ainoat mahdollisuudet piilevät siinä, että Panthersin santapaperiosasto sortuu ylilyönteihin ja meikeläisten ylivoima lyö lättyä pussiin jollain yli 30 % teholla. Boltsille elinehto on myös se, että saataisiin hidastettua peliä ja rikottua Panthersin vahvaa neljän ketjun vyörytystä. Sanomattakin selvää on myös, että Vasyn pitää alkaa pelaamaan aivan ylärekisterissä, tai noutaja tulee nopeaan.

Sydän sanoo, että 4-3 Boltsille, mutta järki sanoo 4-1 Panthersille.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Tämä sarja on meikäläiselle ylivoimaisesti mielenkiintoisin avauskierroksella. Panthersilla on nyt kaikkea mitä heillä ei ollut viimeksi kun nämä joukkueet kohtasivat. On syvyyttä, pelin osa-alueet on tikissä. Löytyy maalintekovoimaa sekä hyvä grindiosasto. Myös kokemusta näistä peleistä ihan erinlailla kuin viimekerralla. Bolts on vastaavasti heikentynyt. Kaikesta huolimatta Panthersin pitää tulla hyvin tähän sarjaan sillä Tampalla on edelleen iskukykyinen joukkue ja yksi jokerikortti seisoo maalilla. Jos Vasy saa jonkinlaisen jumalmoodin päälle niin voi tulla vaikeaa Floridalle.

Oma veikkaus on Panthers in 6.
 

Straight Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Leafs, Jokerit
Kyllähän tämä Floridalle menee, valitettavasti. Ehkä tosiaan avauskierroksen kiinnostavin pari, ja täytynee jopa valita katseluun tätä sarjaa Boston-Toronton sijaan. Kaikkea kun ei pysty aamuisin katsomaan, harmi kyllä.
 

Larionov #8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Zohan

Jäsen
Sieltä ensimmäinen kiinnitys! Vähän oli epäilyksiä, että miten joukkueet heräävät tähän 12:30 alkavaan otteluun. Oli fyysistä peliä ainakin. Kumpikaan jengi ei ollut parhaimmillaan, mutta Florida oli silti selvästi parempi. Barkovilta todella hyvä aloitus tälle keväälle. Bennett oli tänään heikko, mutta varmasti parantaa seuraaviin peleihin. Ekbladilta myös hyvä paluu loukin jälkeen. Kyllä häntä tarvitaan, että pitkälle pystytään pääsemään.

Boksista pysyttiin hyvin poissa ja Bobrovsky teki kaiken tarvittavan. Lundell jatkaa myös hyviä otteita ja tuo ketju tulee olemaan todella tärkeä, kun on sitä laajuutta kolmeen hyvään kenttään.

Tampan alakerta oli haavoittuvainen, kuten ennakkoon tiedettiin. Vaikea uskoa, että he pystyvät neljää ottelua voittamaan.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Lunkka ja Luostarinen oli kyllä ihan pelipäällä ja varsinkin yks vaihto oli aikaa kovaa suorittamista, mutta ei vielä pisteissä näkynyt. Hyvältä näyttää Floridan kannalta tämä sarja.
 

ralph cox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, AS Roma, Blues
Harvinainen peli, kun tuli katsottua kokonaan, muttei oikein nähtyä. Kovasti ennakkokäsikirjoituksen näköinen ottelu. Floridan ykkönen ratkoi 5:5 -pelissä.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Meni ihan ohi suun tämän pelin jännittäminen, koska iltavuorossa ollut. No, tämä oli kuitenkin hyvä uutinen tämä voitto.
 

Kopss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Paras mahdollinen alku sarjaan, hieman vaan jännittää että miten tällaisen painisarjan jälkeen riittää pitkään kevääseen (jos siis jatkoon kampeavat). Florida oli tosi hyvä kolmannessa erässä.

Hieman kyllä ihmetyttää että miten ihmeessä Mäkisellä ja Viaplayn jengillä ei ole nhl.tvtä varana tuolla studiossa tällaisten varalta. Aikamoista sekoilua ja vaikka ei vissiin Viaplayn vika ollut niin jos tällainen tavis voi läppäriltä seurata matsia kun Viaplay näyttää sinistä ruutua niin vähän noloa kun studiossa selostavat pöytäkirjan pohjalta.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Panthersille ansaittu voitto. Alkuun Panthers tuli juuri niin, kuin odotettiin, eli löi painetta Boltsin heikkoon alakertaan ja saivatkin riistojen jälkeen luotua ihan hyviä paikkoja. Bolts pääsi tasoitusmaalin jälkeen ihan hyvin mukaan, mutta kyllähän Panthers puolusti aika mestarillisesti. Tuli tuosta kotijoukkueen pelistä mieleen ihan menestysvuosien Bolts, kun peli ei kuitenkaan ollut mitään ilotulitusta, mutta se tarvittava maalimäärä saatiin kaivettua, viisikko pysyi omalla alueella tiiviinä ja pussari otti ne pari haamupelastusta kun tarvittiin.

Uskon, että Boltsilla oli tässä se paras ryöstön paikka ja Panthers tulee parantamaan todella paljon sarjan edetessä. Salamapaitojen pitää ehdottomasti saada ykkösketju peliin mukaan muutenkin, kun ylivoimalla.

Jos kummastakin joukkueesta jotain pelaajanostoja miettii, niin Panthersilta Luostarinen ja Lundell pistivät silmään jämäkällä pelaamisella ja nyt kun katsoin tarkemmin Forslingia, niin en yhtään ihmettele miehen +/- lukemaa runkosarjasta. Boltsista puolestaan omaan silmään pisti ehkä eniten Duclairin pehmeys. Otanta on pieni, mutta vaikuttaisi siltä, että runkosarjassa mies pystyy hyvien ketjukavereiden kanssa tekemään tulosta, mutta pelin koventuessa katoaa kuvasta. Lilleberg ja koko kakkosketju mielestäni positiivinen esitys ja tuo Cirellin ketju olikin kirkkaasti vieraiden paras.
 

Zohan

Jäsen
Yöllä olisi taas herkkua luvassa ja game 2! Floridalta Lomberg kipeänä, joten hänen paikkansa ottaa Lorentz. Okposo ja Gadjovich vielä siis odottelevat vuoroaan, mutta Lorentz oli oikein mainio kauden viimeisissä peleissä, joten paikka on ansaittu.

Tarasenko-Barkov-Reinhart
Verhaeghe-Bennett-Tkachuk
Luostarinen-Lundell-Rodrigues
Cousins-Stenlund-Lorentz

Forsling-Ekblad
Mikkola-Montour
OEL-Kulikov

Bobrovsky
 

Zohan

Jäsen
Mr.Clutch ratkaisee jatkoajalla! Verhaeghe on kyllä uskomaton pelaaja ratkaisevilla hetkillä. Hirveästi ei nyt huvita voittoa juhlia, kun mielessä on Bennettin loukkaantuminen. Näyttäisi siltä, että käsi murtui, joten pelit voivat olla siinä.. Huoh.

Bobrovsky ja Vasilevsky ottelun isoimmat tähdet.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Tärkeääkin tärkeämpi voitto Panttereille. Bobi pelasi uskomatonta peliä. Ei sillä kyllähän Vasy vastasi haasteeseen yhtä kovalla esityksellä. Mahtava oli katsoa tätä peliä!
 

Jariparta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa bay lightning
Loistava ottelu, mutta katkera loppu. Bobi ja Vasi molemmat loistivat ja ottivat kilpaa isoja torjuntoja. Isoimpana tietysti tuo Bobin ihan ok torjunta Dumban tyhjään maaliin. Vasikin näyttää ihan eri maalivahdilta kuin runkosarjassa.

Forsling ollut kyllä hyvä puolustamaan Kucherovia, varsinkin ylivoimalla. Ei yllätä kuka lopulta pelin ratkaisi, vaikka toivoinkin, että ratkaisu tulisi Duken lavasta Kuchin uskomattoman syötön seurauksena. Vieläköhän tuo Verhaeghe ois mahdollista saada meille seuraavaan peliin?

Toivottavasti Bennetille ei käynyt pahemmin. Todella iso kolaus Panttereille, jos hän putoaa pois.

Pari päivää ja sit mennään Tampassa. Go Bolts!
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Voisiko vanha herra Okposo nousta sentterin paikalle tuohon kakkoseen, jos Bennett on poissa vai nostetaanko Lundell siihen ja Luostarinen/Stenlund ottaa sentterin paikan kolmosessa?

Tosin en ole varma onko Okposo puhdas sentteri, mutta ainakin sitä paikkaa mielestäni pelasi Sabresin nelosessa viime kaudella.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kyllähän tässä nyt ensifiilikset on sellaiset, että homma alkaa olemaan paketissa. Ensimmäinen, ja varsinkin tämä toinen peli olivat sen verran tasaisia, että toinen olisi Boltsin pitänyt pystyä kääntämään voitoksi, mikäli jatkoon mielitään. Vieraiden olisi vaan pitänyt pystyä hyödyntämään se kolmannen erän alun 4 minuutin ylivoima, koska ei Panthersin tasoista nippua vastaan paljon parempia tilaisuuksia tule.

Panthers on onnistunut Kucherovin pimentämisessä täydellisesti ja tähän nyt toivottavasti saadaan helpotusta Amalie Arenalla peluutusedun turvin. Nyt on sitten Boltsilla pakkovoitto seuraavat 2 peliä, tai muuten voidaan toivottaa pikkuveljelle (ainakin vielä tällä hetkellä) onnea loppukauteen ja kannujahtiin.

Ei muistu kyllä ihan hetkeen mieleen toista ottelua, jossa kumpikin maalivahti lyö pöytään tuollaisen esityksen. Se Bobin koppi Dumban yritykseen oli aivan toiselta planeetalta, mutta ei jäänyt kyllä Vasy yhtään kakkoseksi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tosin en ole varma onko Okposo puhdas sentteri, mutta ainakin sitä paikkaa mielestäni pelasi Sabresin nelosessa viime kaudella.
No ei ole Okposo ainakaan puhdas sentteri vaan on pelannut lähes koko uransa laidalla. En tiedä onko jossain otteluissa ollut sitten keskellä. Näyttää olevan Girgensons - Krebs - Okposo yleisin Buffalosta viime kausilta, joten kuvittelisin Krebsin olleen sentterinä.

Eiköhän Lundell ja Luostarinen ota nuo 2/3 sentterien paikat.
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän tässä nyt ensifiilikset on sellaiset, että homma alkaa olemaan paketissa. Ensimmäinen, ja varsinkin tämä toinen peli olivat sen verran tasaisia, että toinen olisi Boltsin pitänyt pystyä kääntämään voitoksi, mikäli jatkoon mielitään. Vieraiden olisi vaan pitänyt pystyä hyödyntämään se kolmannen erän alun 4 minuutin ylivoima, koska ei Panthersin tasoista nippua vastaan paljon parempia tilaisuuksia tule.

Panthers on onnistunut Kucherovin pimentämisessä täydellisesti ja tähän nyt toivottavasti saadaan helpotusta Amalie Arenalla peluutusedun turvin. Nyt on sitten Boltsilla pakkovoitto seuraavat 2 peliä, tai muuten voidaan toivottaa pikkuveljelle (ainakin vielä tällä hetkellä) onnea loppukauteen ja kannujahtiin.

Ei muistu kyllä ihan hetkeen mieleen toista ottelua, jossa kumpikin maalivahti lyö pöytään tuollaisen esityksen. Se Bobin koppi Dumban yritykseen oli aivan toiselta planeetalta, mutta ei jäänyt kyllä Vasy yhtään kakkoseksi.
Olihan harvinaisen viihdyttävä peli…yksi vierasvoitto Floridalle niin sitten alkaa näyttämään hyvälle.

Tiukka sarja tulee olemaan niin kuin uumoiltiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös