Florida Panthers (1.) – Edmonton Oilers (2.), Stanley Cup -finaalit 2024

  • 207 331
  • 1 390

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Paljon puhuttu sulamisista ja henkisestä kantista, mutta kyllä viime pelin jälkeen on pakko myöntää, että pirun hyvää jääkiekkoa Oilers tällä hetkellä pelaa. Sarja ansaitusti tasan.

Syvä on kuoppa, mutta usko on vielä vahva, että Maurice ja pantterit keksivät lääkkeet Edmontoniin kaatamiseen.
Joo. Oman suosikin Rangersin kanssa on nyt nähnyt 3 kevättä putkeen, miltä se näyttää, kun ei vaan enää riitä. Ja Panthersin kannalta se näyttää nyt juuri siltä samalta. Mutta, ovat kuitenkin seiskapeliin selvinneet, joten on se voitto mahdollista kairata, totta kai.Ei tässä vaiheessa enää päätä pensaaseen laiteta.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Munsta tässä kostautuu Floridan pelitavan kuluttavuus. Joukkue luisteli ja taklasi selvästi enemmän eka peleissä, ja vaikka kovia ukkoja ovatkin, niin kyllä se vaan alkaa painaa. Öljy taas on saanut selvästi tiivistettyä oman alueen keskustaa, eikä lähde prässäämään ylös kuin täysin selvissä paikoissa. Vähintään virheet lisääntyvät väsyneenä, jos ei muuten näkyisikään. Jännä peli tulee, huh huh.
Kyllä se väsy alkaa varmastikin painaa ja ihan tietysti molemmissa leireissä. On melkoisen pitkä kausi takana. Tämä näkyy selvästi virheiden määrässä varsinkin Floridan osalta joka puskee samalla lailla kuin aina ennenkin.

Täytyy kyllä nostaa hattua Öljylle että he ovat muuttaneet pelitapaansa paremmin Floridaa vastaan sopivammaksi. Keskusta puolustetaan tiiviisti ja energiatehokkaasti kärsivällisyyden ollessa avainsana.

Sitten kun Florida pintshaa pakeilla rohkeasti ja syvälle useimmiten onnistuen mutta ei aina, ja sitten lähtee Oilers pitkällä syötöllä laitaan ja saa ylivoimahyökkäyksen aikaiseksi. Lähes kaikki maalit ovat tulleet tällä tavoin ja Bobrovski on jäänyt monesti jopa ihan yksin ja vielä useammin kahdella yhtä vastaan. Tämä oli jo nähtävissä aikaisemmin Bruins sarjassa mutta Bostonin ukot eivät saaneet tarpeeksi usein laadukkaita viimeistelyjä aikaan ja Bobi veti pidemmän korren. Mutta nyt Edmonton on saanut aikaan niitä laadukkaita laukauksia. Ei Bobilla ole juuri palaa ollut noihin maaleihin poislukien se McDavidin maali viime pelissä.

Jännä kyllä nähdä miten Florida tulee viimeiseen matsiin. Edmonton tuskin muuttaa mitään.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Katsottuani 5. matsin 3. erän ja muut pidennettyinä koosteina niin tulee ihan 2011 vibat HIFK-Jokerit sarjasta. Taitaa olla vika matsi valitettava ylikävely Edmontonilta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Todistamme parhaillaan melko käsittämätöntä nousua ja sulamista. En olisi ikinä uskonut, että pantterit menevät noin kipsiin. Pelin alussa jo perus torjunnoista pystyi aistimaan ja näkemään, että myös Bob maalinsuulla on kaikkea muuta kuin terävänä.

Jääkiekko on hieno laji playoff-sarjoineen, en tosin haluaisi olla just nyt Panthers-fani, vaikka edelleen se on vain yksi ainut voitto mikä erottaa taivaan ja helvetin! Vaatii joukkueilta todellista henkistä lujuutta käsitellä pitkin kautta jos jonkinlaisia tilanteita.
 

Kyle

Jäsen
Itsellä on sellainen tuntuma, että aika usein nämä 0-3 tai 1-3 tappioasemasta nousseet joukkueet lopulta häviävät game 7:in. Vaikka ennakkoon hehkutetaan, että nyt on henki päällä ja jne. Kyllä ammattijoukkueet nollaavat tuollaiset sulamiset ja kaikki on taas auki lähdetään seuraavaan peliin 0-0 tilanteesta. Itse antaisin edelleen Floridan edgen koti- ja vaihtoedun turvin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanotaan näin, että enpä olisi uskonut 3–0 -tilanteessa tällaiseen täyskäännökseen kummankaan joukkueen osalta. Samaan hengenvetoon täytyy todeta, että kyseessä on yksi kaikkien aikojen sulamisista, hävisi seiskapelin kumpi tahansa. Koska jos Oilers onnistuu tämän henkisen yliotteensa vielä viime metreillä sössimään tappioksi, on sekin huikea suoritus.

Joku sanoikin jo hyvin, että Floridan pitää pelata sopivan epätoivoisesti, jotta voittoon on mahdollisuus. Tässä sarjassa ei ole nähty vielä yhtään jatkoerää, joten kyllä seiskapelin soisi ratkeavan jatkoilla. Draaman kaari olisi silloin täydellinen.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Vaikka maalaisjärjellä ajateltuna Edmontonilla on vahva momentum päällä ja he syövät Floridan elävältä 7. pelissä, esimerkiksi Unibetin mukaan kertoimet ovat Floridalle 2,43 ja Edmontonille 2,55 (tasuri 4,10). Pari muutakin vedonlyöntisivua antoi edun Floridalle. Kävin lyömässä vetoa Oilersin puolesta, pääsee ainakin ulos syömään jos öljymiehet vievät varsinaisella peliajalla.
 

Kopss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Mihin pelillisiin asioihin perustat uskosi? Haluaisin jakaa sen itsekin, mutta omaan silmään kentällä on näkynyt äärimmäisen vähän lääkkeitä parissa viime pelissä (Tkatchuk 5-pelissä ja Barkov tässä).

Vaikea uskoa, että Maurice tekee mitään muutoksia vikaan peliin joten sama pään seinään hakkaaminen jatkunee, samalla kun peräpää vuotaa (pelissä, kentällä).

Mä en viestissäni kirjoittanut, että tämä perustuisi pelillisiin asioihin.

Mutta on tää meininki täällä todella polarisoitunutta: joko Barkov on kaikkien aikojen paras pelaaja ja Florida ylivoimainen, tai Maurice on ECHL tason päävalmentaja jolla ei riitä voittamiseen ja joukkue täynnä märkiä rättejä. Totuus varmaan on jossain siellä keskellä, ja toki voi muuttua pelistä toiseen.

Mutta itse sun kysymykseen. Joukkueesta löytyy maalivahti, joka kykenee ryöstämään peleja, sekä potentiaalisia ratkaisijoita koko rosterin leveydeltä. Tämä jengi Mauricen alaisuudessa on ollut tiukoissa paikoissa ennenkin ja ainoa paikka mihin ei keksitty lääkkeitä, oli viime vuoden finaali Vegasia vastaan. Mun mielestä aika kova track record.

Kun puhutaan yhdestä pelistä, niin tässä voi käydä vielä ihan mitä vaan. Selkeä henkinen yliote on Edmontonilla ja he lähtevät tähän monien papereissa suosikkina. Mutta jos Panthers saa ekan maalin niin se voi riittää, että löytävät taas itseluottamuksen ja kone lähtee mylläämään.
 

pahakurki

Jäsen
Florida voisi koittaa pelata nyt sen verran tarkemmin, ettei päästä noita kaksykkösiä tai läpiajoja tuota määrää. Bobrovskylle ei ole nuo nyt tarttuneet ja vähän hankalaa kairata voittoja kun pitää pelata parin kolmen maalin takamatkalla puolet pelistä. Vieläpä kun tuo hyökkääminen ei ole enää kovin tehokasta. Verhaeghen voisi heittää vaikka kolmoseen, ettei pilaa ykkösen ja kakkosen peliä. Sähläsi ainakin tässä game 6:ssa ihan huolella kiekon kanssa pitkin peliä (vaikka nyt saikin syöttärin tuohon Barkovin yksilösuoritukseen).
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ryan Nugent-Hopkins sanoi pelin jälkeen haastattelussa, että Oilers aikoo seiskapeliin valmistautumisessa panostaa hyvään starttiin ja itseluottamuksella pelaamiseen. Job is not done-mantra tänäänkin pelin jälkeen haastatteluissa toistui. Kyllä siellä tiedostetaan että maanantain peli tulee olemaan vaikein tähän saakka ja tehdään kaikki voitava kannun tuomiseksi Edmontoniin. Draisaitl heräsi tänään ja siellä on vielä McDavid, joka omalla panoksellaan pystyy kääntämään otteluita. Hieno peli tulossa maanantaina.
 
Viimeksi muokattu:

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
Jep Edmonton vie Stanley Cupin Kanadaan 31v jälkeen. Florida on jo lyöty. Vittu tätä elämää. Liikaa suomalaisia joukkueessa niin ei maljaa nostella. Paitsi juuri Edmontonissa kasarilla. Oliko pakko juuri tänä vuonna pakko tehdä historiaa ja murtaa kirouksia?

Voisi edes kerran elämässä kokea itse jonkun todellisen Suomi-jacpotin urheilussa. Eikä pelkkää ämämmää ja voiko edes futiksen EM-kisoihin pääsyä laskea sellaiseksi?

Joo menee tunteisiin. ;D Mutta tää on vain jääkiekkoa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jep Edmonton vie Stanley Cupin Kanadaan 31v jälkeen. Florida on jo lyöty. Vittu tätä elämää. Liikaa suomalaisia joukkueessa niin ei maljaa nostella. Paitsi juuri Edmontonissa kasarilla. Oliko pakko juuri tänä vuonna pakko tehdä historiaa ja murtaa kirouksia?

.
Eihän tässä kirouksia rikota, vaan mitellään, mikä kirous on vahvin. Todellinen battle of curses.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Näen sieluni silmin kuinka @Evolving myhäilee nyt jossain siellä banaanisaarilla tyyliin: eNkÖs mÄ sAnOnUt eTtÄ McJeEsuS oN pArEmPi jOhTaJa kU bArKoV

Mut joo, on kyllä historiallinen sulaminen lähempänä kuin koskaan.
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Panthers vie, koska... se on parempi joukkue
Oilers vie, koska... se pelaa paremmin

Niinpä. Joukkueena Panthers on parempi, mutta on nyt pelannut reilusti alle tasonsa, kun taas Oilers on pelannut oman tasonsa ylärajoilla, vaikka varmasti pystynee vielä parantamaankin.

Panthersilla on game 7ssä kotietu, mutta juurikaan tässä vaiheessa se ei paljoa paina. Toki vaihtoetu on todellinen etu jos sitä osaa hyödyntää. Ja vaikka Oilers on "huonompi joukkue", niin sen yksilöt on päässeet hyvään vireeseen vrt Panthersin vastaaviin. Ja kyllähän Oilers on itseasiassa loistava joukkue.

Varmaa on, että molemmilla on kovat paineet, mutta fiowtila on Edmontonin puolella. Silti uskon, että tulee ns maalinpeli ja voisipa jopa ratketa ensi kertaa tässä sarjassa jatkoajalla? Se, jos mikä olisi urheiluromantikolle herkkua. Toisaaltaan karmein tapa hävitä, mutta upein tapa voittaa. Itse toivon Panthersin vievän, mutta minun toivomisilla tuskin on merkitystä lopputulokseen ;)

Joka tapauksessa ainakin itselläni kello soi tiistai aamuna joskus kolmen jälkeen. Parempi voittakoon....
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
En kyllä ymmärrä yhtä asiaa Floridan pelistä.

Edelleen jaetaan ihan hirveitä poikkisyöttöjä siniviivalla. Pakit pinchaavat sisään ja hyökkääjät eivät ole paikkaamassa. Tulee järkyttävä määrä ylivoimahyökkäyksiä omiin ja jopa läpiajoja. Ekoissa 3 pelissä näistä selvittiin osittain Bobin ansiosta osittain tuurilla. Mutta jos nuita antaa tuon määrän joka peliin niin kyllähän ne joskus alkavat sisään mennä.


Olisi luullut, että se 8-1 peli olisi ollut tuohon jo herätys. Kun Barkovin tuosta jälkihaastiksessa mainitsi. Mutta mitä vielä. Sama paska jatkuu ja Edmonton saanut ilmasen johtomaalin jo 3 peliä putkeen.

Floridan olisi pitänyt jo aikoja sitten muuttaa tuota systeemiä. Onko Mauricen sokeutta? Shokeemista vai mitä? Vielä on yksi peli aika tehdä muutoksia.

Edmontonille nostettava hattua. AV on rautaa. Sitkeä jengi. Ja kyttää Floridan virheet. Iskee niihin ja iskee niistä maalit. Puolustaa todella hyvin oman maalinedustan. Avausmaalin tehneenä yksinkertainen ja toimiva resepti. Näyttäisi Edmonton vaan tekevän kovan tempun. Johon en itsekkään koskaan olisi uskonut.

7. peli on kuitenkin aina oma pelinsä. Ei ole varaa ylimielisyyteen, virheisiin, ylilyönteihin. Vaikka olisit voittoputkessa silti puhutaan myös häviöstä. Jos häviät tämän niin häviät SC mestaruuden. Ja kausi päättyy aivan maaliviivan tuntumaan häviöllisesti. Paineet ovat ehdottomasti edelleen Floridalla histoallisen sulamisen takia. Mutta on siinä isot paineet Edmontonillakin. Ollaan tultu 3x jo haudasta takaisin eloon ja vielä pitäisi kerran temppu toistaa. Joskin nyt tilanne on 0-0 ja pelataan enää siitä yhdestä voitosta.
Boldaus oma. Samaa ihmettelin voittojen ollessa 3-0. Mutta silloin en kuulemma ollut pätevä tekemään analyysejä pelkkien koosteiden perusteella. No näyttää, että sama trendi on jatkunut läpi sarjan ja kyllä, kun noin paljon antaa ylivoimahyökkäyksiä omiin ja av-maaleja, niin kääntyyhän ne pelit väkisinkin. Käsittämättömän huolimatonta ja riskialtista pelaamista vielä tässä vaiheessa kautta, SC-finaaleissa! Ymmärtäisin jos ko. tyyli toisi flowta ja tehoja hyökkäyspäähän mutta kun ei tuo.. Silloin se on vain ja ainoastaan typerää!

Yksi peli aikaa saada Floridalla pakka kasaan.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Jep Edmonton vie Stanley Cupin Kanadaan 31v jälkeen. Florida on jo lyöty. Vittu tätä elämää. Liikaa suomalaisia joukkueessa niin ei maljaa nostella. Paitsi juuri Edmontonissa kasarilla. Oliko pakko juuri tänä vuonna pakko tehdä historiaa ja murtaa kirouksia?

Voisi edes kerran elämässä kokea itse jonkun todellisen Suomi-jacpotin urheilussa. Eikä pelkkää ämämmää ja voiko edes futiksen EM-kisoihin pääsyä laskea sellaiseksi?

Joo menee tunteisiin. ;D Mutta tää on vain jääkiekkoa.
Ei niitä tule. Ollaan finaalitappioiden ja finaalihäviäjien luvattu maa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Vitospelin tulos vitutti, kun sen aamulla näin ja en saanut sen jälkeen enää unta. Kutosottelun kohdalla arvasin jo entuudestaan, että Oilers voittaisi, niin sai jatkettua uniakin vielä aamulla.

Nyt sitten game seiska jäljellä ja veikkaan Oilersin vievän. McDavid pelaa varmaan joka toista vaihtoa ja tekee neljä pistettä ja pelin jälkeen hänet kruunataan maailman kuninkaaksi. Floridan mahdollisuus on pelin alussa, jos saavat unelmastartin, esimerkiksi että Skinner päästää yksi tai kaksi helppoa maalia ja Florida saisi jonkinlaisen fiiliksen päälle. Jos Edmonton menee johtoon yhdellä tai kahdella maalilla, niin pantterien fiilikset ovat että "taas mennään" ja sitten voi tulla rumiakin lukemia.
 

Kilimaisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin eli kun perinteisesti naama ajetaan kauden päätyttyä, niin nyt annettaisiin ikäänkuin ennen kauden tärkeintä peliä viestiä, että karvat pois ja kesäloma alkaa? Voisivat varmaan käydä vielä porukalla hipelöimässä kannua ennen peliä.

Nooh, samapa tuo millä tempuilla Maurice saa joukkueensa pelaamaan.
En itse tällaisissa asioissa ole mikään asiantuntija, joten delegoin nämä asiat Lou Lamoriellolle. Ja Lou kyllä tietää. Helvettiin ne karvat naamasta, ei kukaan pysty pelaamaan tasollaan kun naamaa kutittaa ja joulupukkiparta on tiellä joka tilanteessa. Ei pysty pelaamaan selkäytimellä kun joka tilanteessa pitää miettiä olisko aikaa rapsuttaa sitä partaa vai pitäskö luistella johonkin.
 
En itse tällaisissa asioissa ole mikään asiantuntija, joten delegoin nämä asiat Lou Lamoriellolle. Ja Lou kyllä tietää. Helvettiin ne karvat naamasta, ei kukaan pysty pelaamaan tasollaan kun naamaa kutittaa ja joulupukkiparta on tiellä joka tilanteessa. Ei pysty pelaamaan selkäytimellä kun joka tilanteessa pitää miettiä olisko aikaa rapsuttaa sitä partaa vai pitäskö luistella johonkin.

Alan kallistua itsekin sille kannalle, että kaikki temput käyttöön Floridan kopissa. Parrat, munakarvat, kaikki…pois.
 

Solari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Siinä missä nelospeliin on 3-0 johtoasemassa aina vaikea lähteä ja myös varsinkin kutospelin lähtötilanne oli varmasti Panthersille vaikea vastustajan hurmoksellisen kotiyleisön edessä sekä mahdollisen kaikkien aikojen sulamisen johdosta, niin uskoisin seiskapelin lähtökohtien olevan helpommat Panthersille kuin aiempiin peleihin.

Toki pelillinen ja henkinen etu on tällä hetkellä Oilersilla, mutta kannu on myös Panthersille edelleen vain yhden voiton päässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös