Florida Panthers (1.) – Edmonton Oilers (2.), Stanley Cup -finaalit 2024

  • 207 083
  • 1 390

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hirveä pelko perseessä, että tässä tapahtuu joku vuosisadan nöyryytys ja Öljyt vie cupin, vaikka kaikki todennäköisyydet ovat sitä vastaan.
Oilers sen voisi tosiaan tehdä ja viime pelissä se ekan maalin edeltävä Florisan ylärima-tolppa-tolppa ja siitä sitten av maali ja uuden tarinan kirjoitus alkoi…hieno tarina olisi. 3-1 tilanne ei ihan kerro sitä miten tasaisia pelit olleet. Voisi olla hyvinkin 2-2 tai jopa 3-1 toisinpäin.

Tosin uskon, että Florida tulee ärsytettynä viemään pelin. Tosin jos samalla prosentilla uppoaa vedot Oilersilla kuin viime pelissä niin sitten eri asia…siihenkään en usko kahdessa peräkkäisessä pelissä.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Itse olen kanssa todennäköisyyksien puolesta puhuja. Varmuudella ei tiedetä, mitkä vaikutukset edellisellä pelillä oli Panthersiin tai Oilersiin. Edellispelin alun tuplatolppa ja vastahyökkäyksestä maali toiseen päähän viitoitti vahvasti pelin suuntaa. Nyt tilanne voi kääntyä tai sitten Oilersilla on jotain patoutunutta onnea käytettävissä, mutta tuskin kuitenkaan ja sattuman merkitys on myös huomattava.

Oma veikkaus on, että suuremmat vaikutukset koskevat Oilersia, kun saivat juonen päästä kiinni. Edelleen Panthersilla on kuitenkin kolme ottelupalloa, joista se käyttänee jonkun varmaan yli 80 % todennäköisyydellä. Varmasti tilastoja on tarjolla asiaan liittyen. Maurice kuitenkin totesi edellispelin jälkeen, että Panthers pääsi Edmontonissa tavoitteeseensa, eli tasapeliin. Siinä on mielestäni tärkein lähtökohta kokeneella joukkueella, kauneusvirheitä tilastoissa muistellaan ja/tai naureskellaan sitten tuonnempana. Eli en usko mailan erityisesti tärisevän, vaikka joutuisivat alussa takaa-ajoasemaan.

Oilers on edelleen tukalassa tilanteessa, mutta se haistoi veren ja uskoa ihmeeseen on nyt enemmän. Tyly fakta kuitenkin on, että Oilers pelasi itsensä ensimmäinen kolmen pelin aikana asemaan, jossa yksittäinenkin virhe voi päättää kauden. En tiedä mikä esim. kiekonmenetystysten saldo finaalien aikana on, mutta kyllä siellä luultavasti Nurse&co on kärkisijoilla ja tällä viittaan edellä kerrottuun. Toki Panthers tekee oman osansa virheistä, mutta etenkin alkusarjan parempi mv-peli on johtanut tähän pisteeseen. Paljon toki muitakin seikkoja ja tekijöitä on neljään peliin mahtunut.

Kyllä tämä omaan nenään haiskahtaa huomisaamun mestaruusjuhlilta, mutta mikä sen parempaa, jos Oilers vielä venyttäisi sarjan ja laittaisi asetelmat mielenkiintoisiksi. Jääkiekon kannalta tämä olisi vain erinomainen asia. Yksi voitto, vaikkakin murskaavin numeroin, ei omassa mielessäni erityisen paljoa paina, jos ja kun sarja ratkeaa vitospelissä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Tänään iso peli, ja luotto on kova siihen, että kannu nousee.
Vinkkejä kuinka pysyä hereillä? Ajattelin ostaa 16 purkkia energiajuomaa.

Laita hammastikku varpaankynnen alle ja potkaise jalka seinään aina, kun alkaa vähän pilkkimään. Jos varpaat loppuu, niin sama homma sormien kynsillä.

Ei kestä kiittää.
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Olihan se edellinen 1-8 turpasauna kova palautus maanpinnalle, ainakin minulle näin katsojana.

Isommassa kuvassa näkisin kuitenkin, että nämä totaaliset ohipelit ovat yleistyneet NHL:ssä ihan viime vuosina, kun pelin tempo ja intensiivisyys on ihan toista mitä se on koskaan aiemmin ollut. Silti sen rökäletappion jälkeen, kun samat joukkueet kohtaavat uudestaan, niin seuraavan ottelun saattaakin voittaa se rökitetty joukkue.

Enimmäkseen tällaisia otteluja tosin nähdään runkosarjassa, mutta muistanko oikein että viime vuoden playoffeissakin pelattiin aika suurinumeroisia otteluita?

Mielenkiintoinen seuraava peli. Harmi kun joudun töihin heräämään viideltä, niin ei pysty suorana katsomaan.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Enimmäkseen tällaisia otteluja tosin nähdään runkosarjassa, mutta muistanko oikein että viime vuoden playoffeissakin pelattiin aika suurinumeroisia otteluita?
Viimevuonna monessa sarjassa oli omituinen trendi, että ensin jengi X voittaa 6-1, seuraavassa pelissä ottaa turpaan 7-2 ja sitten taas toisinpäin.

Yön pelissä katseet varmaan kääntyy Bobrovskyyn ja siihen, kuinka hyvin on pystynyt käsittelemään edellisen pelin turpasaunan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tampereen Ilves
Tämä todennäköisesti on terveydellekin huomattavasti vähemmän vaarallisempaa kuin 16 purkkia energiajuomaa.

No jep. Tuossa 16 energiajuomassa varmasti vähän värikynää, mut jos haluaa jaksaa pelin katsoa ja valvoa, niin... ööö, nuku ennakkoon hyvin, ota pikku torkut ennen peliä jos siltä tuntuu. Ei se niin vaikeeta ole.

No joo, vähän lähtee aiheesta. Itse tälleen neutraalina seuraajana toivoisin mahdollisimman pitkää sarjaa ja draaman kaaria. Toki sen kannun Floridalle soisin ihan vaan Barkovin takia, mut ei haittaisi jos vielä ens yön jälkeen jatkuisi.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Stanley Cupin finaaleissa ja sodissa on sen verran samaa, että vaikka voitat yhden taistelun, niin et voita koko sotaa. Edmonton voitti edellisen taistelun, mutta veikkaan että ei voita koko sotaa. Eli Florida ottaa ratkaisevan voiton tulevassa vitospelissä.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Paul Maurice otti Sergei Bobrovskyn maalista pois, koska joukkue edessä luovutti tajutessaan, että nyt tuli ohipeli. Maurice ei polttanut veskariaan öljyssä. Hän suojeli veskariaan.
Jep, viimeistään 5-1 tilanteessa Florida nosti täysin jalan kaasulta ja lähti hakemaan asetelmia vitospeliin. Siinä kohtaa lopputuloksella ei ole oikeastaan merkitystä, koskan yhden voiton tuosta vain tulostaululle saa.
Oilersilla on tällä kaudella ollut kolme kolmen ottelun tappioputkea ja jokaista niistä on seurannut useamman pelin voittoputki. Marraskuun puolivälissä Oilers hävisi Carolinalle, Tampalle ja Floridalle. Sitä seurasi kahdeksan ottelun voittoputki. Toinen kolmen pelin tappioputki sattui joulukuulle, silloin hävittin Floridalle, Tampalle ja Islandersille. Sitä seurasi 16 pelin voittoputki. Helmikuun lopulla hävittiin Bostonille, Minnesotalle ja Calgarylle. Sitä seurasi viiden ottelun voittoputki.
Mitenkään väheksymättä Oilersin putkia, niin marraskuun puolenvälin tappioiden jälkeen voitot tuli järjestyksessä Washingtonista, Anaheimista, Vegasista, Winnipegistä, Carolinasta, Minnesotasta, Devilseistä ja Chicagosta. Noiden perään sitten tappiot joulukuussa mainitsemallesi kolmikolle. 16 voiton putki meni järjestyksessä Devils, Rangers, Sharks, Kings, Ducks, Flyers, Ottawa, Chicago, Detroit, Montreal, Toronto, Seattle, Calgary, Columbus, Chicago, Nashville. Helmikuussa sitten vielä Kings, Blues, Seattle, Penguins, Bruins.

Eli käytännössä, sanoisin että vain tuo Vegas-Winnipeg-Carolina oli putki jossa kaatoivat kolme kovaa joukkuetta putkeen. Muuten välissä on ollut sitten melko heppoisia jengejä vastassa, joita ei millään lailla voi verrata Floridaan, joka on vienyt kauden keskinäiset pelit 5-1. En sano ettei Oilers voisi nousta vielä seiskapeliin tai päätyynkin asti, mutta kolmen peräkkäisen voittaminen Panttereita vastaan kuulostaa erittäin vaikealta.
 

MiksuMan

Jäsen
Onneksi on mania niin ei väsytä eikä nukuta niin jaksaa valvoa. Muutenhan tämä kaksisuuntainen mielialahäiriö repii koko maailman palasiksi. Tai no manian alkuhuuma tuntuu aina yhtä hyvältä, mutta kuten naisten kans vituksi se lopulta menee. Mutta NHL lätkää tänään ja vielä Stanley Cup finaali. Jee.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Paul Maurice otti Sergei Bobrovskyn maalista pois, koska joukkue edessä luovutti tajutessaan, että nyt tuli ohipeli. Maurice ei polttanut veskariaan öljyssä. Hän suojeli veskariaan.
Joo, ehkä ainut ero mitä itse olisin tehnyt niin vaihtanut Bobin pois jo 4-1 tilanteessa, siitä olisi voinut pieni herättely vielä tulla tuohon peliin kun oli selvää ettei Bobilla ihan kulje. Noin muuten tosiaan joukkue nosti jalan kaasulta 5-1 maalin jälkeen.

Saas nähdä jaksaako sitä herätä yöllä. Voisi ehkä viiden maissa nousta ja katsoa päätöserän, jos siis näyttää siltä että kannu on tulossa Suomeen.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Just näin. Jos NHL-ammattilainen ei vielä tässä vaiheessa uraa ymmärrä, että tappiotkin kuuluvat lajiin ja yksittäinen tappio aiheuttaa kolauksen itseluottamukselle, voisi uran vaihto olla paikallaan...
Tämä ei kyllä pidä paikkaansa sitten alkuunkaan. NHL-pelaajat ovat ihmisiä siinä kuin muutkin ja siihen yhdistettynä vielä äärimmäinen kilpailuvietti, niin voit olla varma, että tappiot ns. "syövät miestä". Jokainen häviö varmasti ottaa itsetunnon päälle, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Monesti nämä kokemukset rankoista tappioista kasvattavat pelaajia ihmisenä ja siksi kokeneet joukkueet ja kokeneet pelaajat yleensä menestyvät ratkaisupeleissä paremmin. Esimerkkinä nyt vaikka tämän kauden Florida Panthers, joka on henkisesti paljon kokeneempi johtuen viime kauden massiivisesta pettymyksestä finaaleissa.

Mutta ehkä sinun mielestä Barkovinkin olisi viime kauden jälkeen vaan kannattanut vaihtaa lajia. Samanlaista vähättelyä oli Laineen ketjussakin, kun joku sanoi, ettei Laineen pelistä tule mitään kun häntä alkaa harmittamaan, kun peli ei kulje. Mielenterveys- ja muut henkiset ongelmat ovat läsnä jokaisen pelaajan arjessa ihan siinä missä muillakin, eivätkä he ole mitään sarjakuvien supersankareita. Tai ehkä vaan sen Laineenkin pitäisi vaan lopettaa kun tuollai harmittaa.
 
Viimeksi muokattu:

TanukkiSuvala

Jäsen
Suosikkijoukkue
CoCoDa
Mitä täällä tapahtuu?
Valvotaan.

Jos haluaa kivuttomampia vaihtoehtoja niin Antti Tuiskun kaikki biisit kuunteluun kun rupeaa silmiä painamaan. Kai sillä muutaman tunnin verran on umpisurkeaa musiikkia? Mikäli tämän varman keinon jälkeen oikeasti rupeaa nukuttamaan niin Suomen ja Ruotsin 2003 puolivälierä kokonaisuudessaan on hyvä katsoa mikäli sellainen VHS löytyy pölyttymästä hyllystä. 2 tuntia elämystä, josta dopamiinin virkistävät väliaineet hiljalleen kuolevat aivoista pois ja mieleen jää suunnaton vitutus.

Edit. No löytyihän tuo ottelu kaikkien meidän iloksi Youtubesta kokonaisuudessaan:


 
Viimeksi muokattu:

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
NBA:n puolella Boston Celtics tuli 3-1 tilanteessa ja rökäletappion jälkeen kotiin katkaisten tylysti isät vastaan pojat tyylisesti sarjan ja mestaruuden. Veikkaan hieman vastaavaa ensi yölle ja pääsee jenkkilästä kesälomille futisten pariin. Hieno kausi ollut jo näin ennakkoon loppua odotellen. Pelin jälkeen sitten kaikille pelaajille go pro kamera päähän ja pay per viewillä saa seurata sankareiden juhlintaa- woop woop!
 

Larionov #8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tasan kymmeneltä nukkumaan, ellei vaimo pidä väkisin hereillä. Kahdelta vilkuillaan kelloa, että joko saa herätä ja vartin yli kolme ylös ja pelin kimppuun. Jos herääminen myöhästyy, niin käytän ”aloita alusta” toimintoa. Helppoa, kun on aamuvirkku.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Yön pelissä katseet varmaan kääntyy Bobrovskyyn ja siihen, kuinka hyvin on pystynyt käsittelemään edellisen pelin turpasaunan.
Maalivahti toki pyrkii käsittelemään asian henkisesti yhdessä mv-valmentajien tukemana, mutta ratkaisevinta on se miten peli 1. erässä lähtee kulkemaan. Heti pelin alkuun vierasjoukkueelle 1-2 helppoa omaan rysään, niin korvien välissä alkaa kuumottamaan ja epävarmuus saa sijaa torjunnoissa. Siitä ei ole helppo nousta henkisesti ellei kotijoukkue onnistu nopeasti tasoittamaan peliä vaan se junnaa läpi pelin ajaen takaa vastustajan johtoasemaa.

Maalivahtipeli on pitkälle henkien taistoa mokkea itseään ja vastustajia vastaan. Kokenut Bobrovsky sai playoffsien alussa hyvää tukea koko joukkueen puolustamiselta, mutta viime Edmontonin pelissä se alkoi rakoilemaan jo pelin alussa ja Bobrovskylle tuli imuja, osin vahinko sellaisia (mm. pomppu Barkovista maaliin), jotka söivät pelivirettä.

Nyt on mielenkiintoista nähdä, että jatkuuko Edmontonin maalien tekovire vai nollaako Bobrovsky Oilersin kuten kolmessa eka pelissä, joissa venytti huikeita torjuntoja ja voitot eivät jääneet maalivahdista kiinni. Pitääkö taas räpsä ja miten patja löytää kiekon? Bobrovskylla on kotikentällä edessä harvinaisen paineinen peli, josta voittotorjunnat niin, kannu kohti kattoa, mutta tappio, niin Rogers Place saa vielä vieraita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös