Florida Panthers (1.) – Edmonton Oilers (2.), Stanley Cup -finaalit 2024

  • 198 184
  • 1 364

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kuten Barkovin ketjuun kirjoitin, McDavid oli Sashan taskussa. Florida hyödynsi kyllä vaihtoedun täysimääräisesti ja se kannatti.

Laukausmäärät ei kerro koko totuutta, koska Oilers haki jatkuvalla syötöllä viivavetoja maalille, kun taas Panthers haki pidempiä kulmaralleja. Pari ekaa erää Bobrovsky otti muutaman huikean kopin, mutta viimeisessä Oilers ei parhaille paikoille edes päässyt. Nostan hattua Floridan maalineduspuolustamiselle, jokainen pakki ylipäätään on varma toisin kuin Oilersilla.

On kyllä Florida huikea playoff-joukkue. Kokoajan iholla, taklauksia haetaan joka paikasta, upeaa kiekkoa. Pari turhaa jäähyä oli mitkä pitää saada pois. Oilers ei montaa 0/3 yv-peliä tule pelaamaan.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ai että. McJeesus myöhässä ja Barkovin ketju rankoo avausmaalin. Oilers vei laukaukset selvästi mutta kuten edelläkin mainittu, eivät kerro koko totuutta. Bobo toki oli maalilla loistava. Let’s go Panthers!
 

Isäntä

Jäsen
Ps. McDavidilla olisi idässä sata pistettä tiukassa.
15 vuotta sitten oli idän huumoripuolustukset Crosbya ja Ovechkinia varten. Nykyään McDavid saa pelata lännessä siten, että vastustajalla ei ole maalivahtia ollenkaan. Supertähdet saa koko ajan enemmän helpotuksia.

Tällä kaudella itää vastaan runkosarjassa 31. 13+48=61 +22. Playoffeissa 1. 0+0=0 -2.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kyllähän tämä eka peli meni puhtaasti Bobrovskylle. Oilersilta pari puolustuspään virhettä ja Panthers osasi kyllä niistä rokottaa armottomasti ja se maksoi voiton. Seuraavaan peliin ei tarvitse muuta muuttaa kuin oman pään peliä tiivistää, niin kyllä se rupeaa tuottamaan tulosta. Millään en jaksa uskoa että toista kertaa Oilers jäisi nollille tässä finaalisarjassa.
Yksittäisissä otteluissa on niin paljon liikkuvia osa, että pelit harvoin pysyvät kauhean staattisina - vaikea on siis myös uskoa, että Florida tulee jatkossa pelaamaan näin passiivisesti ja altavastaajana kuin kaksi ensimmäistä erää. Toki se Oilersin pörräys oli osin näennäistäkin mutta silti.
 
Mitä itse katsoin vain tiivistetyn ottelun nhl:n verkkosivuilta, niin tasainen ottelusarja tämä todennäköisesti vain on. Ihmeellisen paljon tuli maalipaikkoja ihan vain joko hermostuneisuudesta tai sitten jopa puhtaasti virheistä. Ehkä viikon pelitauko latasi akkuja mutta latautuminen ei välttämättä kovin helppoa. Se mikä pisti silmään oli myös että esim. Barkovilla kaksi kertaa oma mies karkaa läpiajoon tai jää merkkaamatta toisesta aallosta. Mitään poisottamatta siis hänen suorituksestaan. Ja tämä condensed game on luonnollisesti vain maalit ja maalipaikat sisältävä kooste, joten oletettavasti ne kymmenet hyvät pelilliset ratkaisut jäi näkemättä. Kaksi erää Bobrovsky voitti pelin Floridalle ja kolmannessa niitä paikkoja ei sitten enää paljoa ollutkaan.

Viihdyttävää lätkää kyllä kerta kaikkiaan!
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
En ihan osta, enkä ymmärrä Ika Lehkosen ajatusta, mitä Ika pitää podcastissaan ja tänään studiossa, että Sam Bennettia peluutettaisiin Connor McDavidia vastaan Sasha Barkovin sijasta.
Jos joukkueessa on maailman paras puolustava (keskus)hyökkääjä, niin eiköhän häntä peluuteta maailman vaarallisinta hyökkääjää vastaan. Ika perustelee haluaan peluuttaa Bennettia McDavidia vastaan sillä, että Paul Maurice on ovela, Bennett taklaa sielun ulos McDavidista (Bennett muuten veti hyvän niitin McDavidiin) ja Barkoville annetaan enemmän pistevastuuta.
 
Viimeksi muokattu:

F#21

Jäsen
Sportsnetin koosteen kun katsoi, niin Öljyillä oli yksi iso muuri edessä ja se oli Bobrovsky. Monia A-luokan paikkoja ekassa sekä toisessa erässä, mutteivat saaneet kiekkoa sisään.

Tasainen sarja tästä on tulossa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Mistäs niitä tilastoja nyt löytyikään? Kenttien tai pelaajistojen väliset vaaralliset paikat maaliodottamat jne

Olisi kiva nähdä miten Barkov vs. McD menee tai ketkä muut McD vs. pelasivatkaan. Tuloksellisesti Floridia sai miehen kuriin. Mutta olihan tuolla Edmontonilla kuin McDlläkin tonttia.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos Florida alkaa nyt pelaamaan omaa peliään ja Bobi jatkaa samalla tasolla, niin ei ole Edmontonista mihinkään. Hieman turhauttavasti Florida himmaili, mutta onneksi Bobi ei. Pelasti Barkovin myös parilta miinusmerkinnältä, kun tämä epätyypilliseen tyyliin hieman löysäili omassa päässä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KiVi

Punamani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saiko joku laskettua nuo Edmontonin läpiajot? Aika monta niitä näytti koosteen mukaan olevan... Kyllähän Bobrovski tuossa kotiryöstön otti.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
Aika hyvin Philipp Broberg asteli finaaliin. Pakeista kolmanneksi eniten peliaikaa Oilersista lähes 18 min Bouchardin ja Ekholmin jälkeen. Nostettiin välillä Bouchardin pariksi ja pelasi McDavidin ja Draisaitlin takana. Pelasi alivoimaa timantissa Barkovia ja Tkachukia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ps. McDavidilla olisi idässä sata pistettä tiukassa.
Aivan hirveää huttua tällaiset kommentit. Vaikka tässä pelataan omissa konferensseissa, niin niitä pelejä konferenssien välillä tulee kuitenkin 32 kaudessa. Eli jos tämä haluttaisiin jakaa tasan, niin 9 ottelua oman konferenssin välisistä otteluista pelattaisiinkin toisen konferenssin joukkueita vastaan.

32-50 on kuitenkin vähän eri kuin vaikkapa 16-66.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Saiko joku laskettua nuo Edmontonin läpiajot? Aika monta niitä näytti koosteen mukaan olevan... Kyllähän Bobrovski tuossa kotiryöstön otti.

Sain, 2 (kaksi) kpl niitä oli: Henrique ja RNH. Onhan se toki ainakin 200% enemmän kuin Floridalla (0).

Bobby oli voiton takuumies, mutta en usko että Kissat tulevat olemaan noin alakynnessä jatkoasa. Varmaan tuo aikainen avausmaali ensimmäiseen kotifinaaliin pitkän tauon jälkeen määritti pelin kulkua. Floridan oman pään pelaamisen pitää silti parantua, tuollaisella esityksellä ei kovin usein voiteta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Erikoinen peli. Kahdessa ekassa erässä Florida pistää melkein kaikista vaarallisista paikoistaan maalin, joilla joukkue pääsi 2-0 johtoon. Edmontonilla oli sitten vaikka kuinka monta läpiajoa ja muuta vaarallista maalipaikkaa, mutta niin vain Bobrovsky torjui kaiken. Kolmannessa erässä Florida pisti sitten taas tuttuun tyyliin portit kiinni eikä antanut vastustajalle paljoa paikkoja kavennusmaalin tekoon.

Oilersilla nuo heikot lenkit maksoivat taas aika paljon, kun esim. Ceci & Nurse -pakkipari pelasi tokan Floridan maalin ihan käsittämättömän huonosti. Esim. Broberg tuntui paljon varmemmalta vaihtoehdolta kuin nuo kaksi veteraanipakkia. Floridan ei puolestaan tarvinnut esittää ottelussa ihmeitä, kun Bobrovsky oli niin liekeissä. Helposti ottelun ykköstähti.

Edmonton laittoi ottelun kolmanteen erään (tai saattoi olla jo tokan erän lopussa) McDavidin ja Draisaitlin taas yhteen. Jotenkin tuo kaikkien munien laittaminen samaan koriin ei vaan palvele joukkueen etua, kun muut ketjut eivät saa sen jälkeen oikein mitään aikaan, ja muutenkin Barkovin ketju puolusti kolmannessa erässä todella tehokkaasti tuon Edmontonin tehokaksikon pois.

Kiinnostavaa nähdä, mihin suuntaan ottelusarja kehittyy tästä. Floridan kannattaisi kyllä alkaa pelaamaan vähän enemmän omaa peliäänkin jatkossa, kun ei tuollaista maalivahtipeliä voi joka matsista odottaa. Eikä sillä, uskon että joukkue on seuraavissa peleissä vaarallisempi hyökkäyssuuntaan. Oilersin kannattaa puolestaan jättää nuo yksittäisen oman pään nukahdukset pois, jos meinaavat tehdä tästä sarjan. Ja tehokkuutta viimeistelyyn.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Mihinköhän mahtoi perustua? Kumpi tuhlaa enemmän paikkoja on voittaja?
Iso määrä (tuhat?) simulaatioita siitä, kuinka monta kertaa joukkue voittaisi pelin keskimäärin, kun mukaan otetaan ottelun aikana tulleet maalipaikat ja jos molempien joukkueiden maalivahdit pelaisivat keskivertostatseilla.

 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ole itse vielä ihan varma ovatko nuo edistyneet tilastot kovin vakavasti otettavia. Niissä kuitenkin jollain tasolla ajatellaan pelaajan toimivan kuin robotti, eikä huomioida tällaista pelipäivää, jolloin ne maalintekijät ovat hieman kohmeessa ja maalivahti pelaa aivan timanttisella tasolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös