Mainos

Florida Panthers (1.) – Edmonton Oilers (2.), Stanley Cup -finaalit 2024

  • 221 580
  • 1 392

ipaz

Jäsen
Ainoa miinus Panthersissa on se ettei sieltä löyty yhtään kivaa kaikkien rakastamaa veteraania jolle toivoa pyttyä toisin kuin vaikkapa viime vuonna tai Dallasilla tänävuonna. Lähimpänä varmaan Bobrovsky. Edmontonilla sentään on Gagner, Ryan ja Perry jolta kannu tosin jo löytyykin.
Okposo. Panthersin Kimmo Timonen.
 

lai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks
Mielestäni ihan turha tämän sarjan kohdalla keskustella mistään voittaako hyökkäys vai puolustus asetelmasta. Molemmat joukkueet ovat pelanneet puolustus edellä. Toki yksilötasolla Edmontonin kirkkain kärki hieman terävämpi hyökkäyssuuntaan ja Floridalla taas puolustukseen. Mutta joukkuepeli tämä on ja molemmat pelaa erittäin kurinalaista puolustuspeliä.

Se mihin tämä voi ratketa, on tietysti erikoistilanteet ja sitä kautta tuomareihin. Montako jäähyä heillä on lupa viheltää finaaleissa? Konfrenssifinaaleissa meni aika pian pillit taskuun.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Samat fiilikset. Jääkiekko on joukkuepeli, ja näiden prima donnien kanssa keskustelu pyörii aina siinä, kuka olisi riittävän hyvä pelaamaan heidän kanssaan ja miten muu joukkue pitää näitä poikkeusyksilöitä panttivankeinaan esteenä menestykselle. Haastattelupresensin perusteella tämä on ukkojen omakin käsitys tilanteesta.

Ei ole bergeronit tai barkovit oireilleet paskoista ketjukumppaneista. Ovat opettaneet pojat pelaamaan, niin kuin joukkuelajeissa kuuluu. Kuten Kivenmäen Marko totesi Kuuselan vaihtaessa seuraa: "pitää sitten opettaa joku toinen junnu lyömään paikoista sisään."
Ei tässä varmaan tarvitse mennä jotain neljää vuotta kauemmaksi kun tällä palstalla kiroiltiin sitä kuinka Barkovilla on huono joukkue ympärillä ja pitäisi päästä oikeaan jääkiekkojoukkueeseen eikä jäädä mihinkään Floridaan homehtumaan. Menivät sen Bobrovskynkin hankkimaan joka oli melkoinen hutihankinta kun ei pelannut lähelläkään tasoaan. En nyt tiedä missä määrin McDavid ja Draisaitl ovat noita prima donnien elkeitä esittäneet, mutta on se vähän outoa ollut että kun McDavid ja Draisaitl vetivät kahdestaan joukkuetta pudotuspeleihin niin puhuttiin siitä kuinka heistä ei ole johtaviksi pelaajiksi kun jostain Maroonista tai Jussi Jokisen ja Cammallerin haamuista ei tullutkaan mitään piste per peli miehiä kun pääsivät noiden vierelle. Kuitenkin ei taida olla yhtään pelaajaa joka olisi pelannut huonommin McDavidin kanssa kuin ilman.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Mielenkiintoinen päävalmentajien taisto luvassa. Mauricella on kokemusta päävalmentajana runkosarjasta reilun 1800 pelin verran, ja siihen vielä pudotuspelit päälle. Knoblauchilla ei edes täyttä runkosarjaa. Hänen meriittinsä ovat kuitenkin muista sarjoista varsin hyvät, ja on todella vaikuttavaa, mille tasolle hän on valmennustiimeineen saanut nostettua Oilersin puolustuspelin kauden aikana ja sama meno on jatkunut pudotuspeleissä. Lähtökohtaisesti enemmän vietettäneen aikaa Edmontonin puolustusalueella, mutta joukkue on kyllä osoittanut, että se jaksaa sinnikkäästi olla puolustuskannalla pitkiäkin aikoja.

En usko, että tämä mikään läpihuutojuttu Floridalle on ja uidaan arvioissa vastarintaan: Oilers vie seitsemännessä.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Mielestäni olisi hyvä muutos, että konferenssifinaalit heitettäisiin romukuoppaan ja kun jäljellä on neljä parasta, niin mentäisiin 1. vs 4. ja 2. vs. 3. -systeemillä. Tuo mahdollistaisi rivalryen välisiä Stanley Cup -finaalejakin.
Tämähän se olisi. Mutta jenkit tykkää noista konfrensseistaan ja merkityksettömistä titteleistä ja pysteistä joihin kukaan ei halua koskea. Tämä vielä maassa, jossa aina korostetaan, että voittaminen on tärkeintä ja kukaan ei muista kakkosta tai kolmosta. Sitten kattoon hinataan ties mitä divisionaan paras sääliviirejä.

Näissä itä vs. länsi skaboista ei kyllä äkkiseltään tule yhtään rivalrya mieleen, jotka voisivat kohdata toisensa finaalissa, jos Red Wings ei pääse sinne asti tai kaksi kanadalaista joukkuetta jotenkin ihmeen kaupalla kampea itseään finaaleihin. Todennäköisyys, että samat joukkueet kohtaavat toisen finaaleissa on myös melko pieni, jolloin tuotakaan kautta ei kunnon rivalrya kyllä synny. Canucks vs. Rangers olisi toki ollut hieno uusinta 30 vuoden takaisesta, mutta eipä tuo nyt mikään ihmeellinen tarina ole.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tämä varmasti kelpaa Edmontonille. Ei ole ennakkosuosikin paineita tässäkään sarjassa
Nuo valmentajat ja seurapomot tuskin edustavat sitä isoa massaa, joka asettaa odotukset joukkueen menestykselle.

Ko. jutun kommenteissa sen sijaan oli paljon ihmettelyä ja sitä, että voittihan Oilers jo Starsin, jonka piti olla kova. Eli kyllä niitä odotuksia riittää - varsinkin Kanadassa.

Toisessa The Athleticin jutussa verrattiin joukkueita ja niiden pelaajia edistyneiden statsien ym. mukaan. Siinä lopputuloksena oli tasan 50-50.

Oilersilla on mahikset siinä kuin Panthersilla, mutta Oilersilla ne on paljon McDavidin, Draisaitlin, YV:n ja AV:n varassa. Panthersilta puuttuu vastaava huipputerävä kärki.

On jännä nähdä miten Oilers kestää Panthersin kovan karvauksen, kun se oli vaikeuksissa jo Starsin kanssa vikassa pelissä, ja Panthersin karvaukseen yhdistyy fyysinen peli, jota ei juuri ollut DAL-EDM-sarjassa.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Ainoa miinus Panthersissa on se ettei sieltä löyty yhtään kivaa kaikkien rakastamaa veteraania jolle toivoa pyttyä toisin kuin vaikkapa viime vuonna tai Dallasilla tänävuonna. Lähimpänä varmaan Bobrovsky. Edmontonilla sentään on Gagner, Ryan ja Perry jolta kannu tosin jo löytyykin.

Itse näen tämän täysin päinvastoin. Catsilla on 18 kauden veteraani Okposo, joka on päässyt kolme kertaa Islesin kanssa pudotuspeleihin eikä kertaakaan ennen tätä vuotta toista kierrosta pidemmälle. Lisäksi löytyy 14 kauden veteraani OEL, jolla vain kaksi playoff-runia 'yotesin kanssa. Molemmat kapteenitasoa aikaisemmin urallaan. Ja vielä päälle 35-vuotias Bob, jolla toki jo enemmän pudotuspeliesiintymisiä.

Kun taas Öljyllä on Gagner, joka ei todennäköisesti edes pelaa finaaleissa. Luonut toki ansiokkaan uran liigassa, mutta pienemmässä roolissa (jos Gretzkyn ennätyksen sivuamista ei huomioida). Sama pätee Ryaniin, jolla kevyempi yhdeksän kauden ura takana. Ekholmin sentään lasken sympaattiseksi veteraaniksi, samalle tasolle OEL:n kanssa.

Ja Perry. Kiva, kaikkien rakastama ja jolle soisi kannun on kaikki kuvauksia joihin liitän Perryn vain sarkasmilla. Viime vuosien finaalitappiot saattavat olla pyyhkineet Perryn ihmisroskaisuuden muistikuvista, mutta ei kaikilta. Minä muistan. Punainen päärynä ei saa sympatioita vaikka auttaisi McDavidin syöttöennätykseen.

Veteraanisympatiat selvästi Catsille.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Se on pian pelkkiä 03 lukemia Viaplayn laskurissa ottelun alkuun. Vielä kokonaista 3 päivää alkuun. Ei mulla muuta.
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Zach Hyman - 14 maalia. Mainitaan tässä ketjussa selvästi tuota määrää vähemmän, olisikohan jotain 7-8 kertaa?

Kun Hyman vie Oilersin ykköspelin ykköserässä 1-0 -johtoon, maaleja on yhtä paljon kuin ykköstykeillä yhteensä (McDavid 5, Draisaitl 10). Onko kukaan pelaaja pysynyt ikinä näin hyvin Jatkoajan palstatutkan alla aiemmin?
 
Zach Hyman - 14 maalia.

Tuo pitää vielä laittaa oikeaan perspektiiviin. Yhden kevään ennätys on 19 maalia, Jari Kurri keväällä 1985 ja Reggie Leach 1976.

Hyman on siis ”enää” viiden maalin päässä ennätyksestä. 2000-luvun ennätys on 15 maalia (Crosby ja joku venäläinen). Eli harvinaisen kovaa kevättä pelaa Hyman ja maalisaldo tuosta vielä luultavasti karttuu.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Jännä nähdä myös pystyykö McDavid jatkamaan mesoamistaan vastuksen kovetessa vielä siihen malliin että menisi 40 pinnan raja rikki näissä pudotuspeleissä. Kasassa on nyt 31 pistettä, ja jos sarja venyy sinne 6-7 peliin, ei pitäisi olla tälle kaverille mikään ylitsepääsemätön rasti, etenkään jos Oilers pääsee jauhamaan tuota ylivoimaansa.

2000-luvulla tuohon ei ole yltänyt yksikään pelaaja, ja ennen tätä 40 pinnaa on mennyt rikki neljä kertaa. Kolmesti Gretzkyn ja kerran Lemieuxin toimesta. Waynen ennätys 47 pinnaa, jonka teki samalla pelimäärällä missä McDavid on nyt näissä pleijareissa, eli 18 pelissä. Voidaanko puhua voittavasta jääkiekosta?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
McDavid, Hyman ja Bouchard. Ehkä RNH. En näe muilla asiaa Kanadan maajoukkueeseen, jos parhaat pelaavat.

Tuo on sinänsä hassu kolmikko, että Hymanilla on Oilersista eniten maaleja, McDavidillä ykkössyöttöjä ja Bouchardilla kakkossyöttöjä.

Onkohan yleisin Oilersin maalikin sellainen, että Bouchard antaa helpon siirron McTaavetille, joka rullaa kentän läpi ja sitten joku neppi maalin kulmalle Hymanin takapuoleen ja kädet pystyyn?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Knoblauch oli eilisissä treeneissä tehnyt muutoksia ketjuihin. Ykkösketju säilyi ennallaan, mutta kakkonen oli nyt muodossa Holloway - Draisaitl - Kane. Kolmosketju oli Janmark - Henrique - Brown ja nelonen McLeod - Carrick/Ryan - Perry. Pakkiparit oli samat kuin Stars-sarjan kahdessa viimeisessä pelissä. Kakkosketju oli tuossa koostumuksessa Dallas-sarjan ensimmäisissä peleissä ja nyt se on palautettu takaisin yhteen. Tällä pyritään vastaamaan Panthersin fyysisyyteen.
 
Miten tämä laajuus ilmenee suhteessa Oilersiin?

Varmaankin…laajuutena?

Hyökkääjien osalta sen voisi muotoilla vaikka niin, että Oilers ei saa tehoja nelikon McDavid/Draisaitl/Hyman/Nugent-Hopkins ulkopuolelta. Seuraavana jonossa olevat nimet ovatkin luokkaa Kane, Henrique ja Perry.

Floridalla on hyökkäyksessä enemmän syvyyttä kun kärkinelikon (makuasia kenet siihen laittaa mutta esim. Barkov, Tkachuk, Reinhart, Verhaeghe) takana on vielä Tarasenko, Lundell, Bennett, Luostarinen.

Kyllä minusta nimenomaan laajuudessa/syvyydessä Florida pesee Edmontonin.
 

Animal

Jäsen
Lundell, Bennett, Luostarinen.
Jos tämän tason kavereita aletaan vertailemaan, niin yhtä hyvin voit lisätä listalle Oilersilta Warren Foegelen, Ryan McLeodin ja Dylan Hollowayn.

Isoimpana kysymysmerkkinä Oilersilla näen mv-pelin ja siinä on Floridan sauma olla parempi. Pidän myös Floridan paistoa tasaisempana, jonka hyvän ja huonon päivän ero on ainakin tähän saakka ollut kapeampi kuin Oilersilla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos tämän tason kavereita aletaan vertailemaan, niin yhtä hyvin voit lisätä listalle Oilersilta Warren Foegelen, Ryan McLeodin ja Dylan Hollowayn.
Voi toki. Äkkiä huomaakin, että pelkästään Lundell on tehnyt enemmän pinnoja (12 vs 8) kuin tuo Oilersin kolmikko. Syvyydessä on siis todella merkittävä ero Floridan suuntaan.

Hauska nosto syvyydestä on Steven Lorentz. Ei ole kaikkiin peleihin mahtunut kentälle, mutta 12 peliin tehot 2+1. Edmontonilla on kaksi hyökkääjää, jotka ovat tehneet 2 ja 6 hyökkääjää, joilla on 0-1 maalia.
 
Viimeksi muokattu:
Onkohan yleisin Oilersin maalikin sellainen, että Bouchard antaa helpon siirron McTaavetille, joka rullaa kentän läpi ja sitten joku neppi maalin kulmalle Hymanin takapuoleen ja kädet pystyyn?
Hyvä kysymys, mutta itse nostan sen kanssa kyllä kädet pystyyn.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Zach Hyman - 14 maalia. Mainitaan tässä ketjussa selvästi tuota määrää vähemmän, olisikohan jotain 7-8 kertaa?

Kun Hyman vie Oilersin ykköspelin ykköserässä 1-0 -johtoon, maaleja on yhtä paljon kuin ykköstykeillä yhteensä (McDavid 5, Draisaitl 10). Onko kukaan pelaaja pysynyt ikinä näin hyvin Jatkoajan palstatutkan alla aiemmin?
Siihen on varmaan syynsä, että menee tutkan alla. Hän on se, miksi Rantasta kutsutaan: matkustaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös