Mainos

Florida Panthers (1.) – Edmonton Oilers (2.), Stanley Cup -finaalit 2024

  • 221 314
  • 1 392

Animal

Jäsen
Eikä kerro, se kertoo nykypäivän Perrystä.
Tämä on ihan tunnepohjaista höpöhöpöä. Vai millä perusteella arvioit tietäväsi paremmin kuin ne GM:t jotka tämän toistuvasti liki nelikymppisenä haluavat kannujahtiin mukaan.

Rotta se on, sitä ei kiistä kukaan, mutta vastaavia on Floridalla useampia kokoonpanossa.
Panthersin materiaalin laajuus vie voiton Oilersin yksilöistä.
Miten tämä laajuus ilmenee suhteessa Oilersiin?

Oilers on muutenkin päässyt suhteettoman helpolla. Ensin kevyt Kings alkupalaksi, sitten pitkän kaavan kautta liki yhtä heppoinen Canucks 2. kiekalla ja konferenssifinaalissa punaisen langan hukannut Stars. Hukkuiko lanka sitten bensan loppumiseen vai johtavien pelaajien kyykkäämiseen, mutta eri Stars oli kentällä kuin Vegasia ja Avsia vastaan. Oilers pelasi kyllä hyvin, joten ei kaikki ollut Dallasin huonoutta.
Yksikään joukkue ei pääse Stanley Cupin finaaleihin "suhteettoman helpolla". Ei ole koskaan päässyt.

Väitän silti, että 1. kierroksella Oilersilla ei olisi ollut mitään palaa Starsia vastaan.
Jos, jos ja jos.

Panthers taas jatkoi siitä, mihin viime vuonna jäi. Ja viime vuodelta jäi ennen kaikkea nälkää. Joukkuetta vahvistettiin sieltä, missä oli vajausta ja nyt kone käy neljällä pytyllä.
Oilers pääsi viime vuonna semeihin, jossa hävisi mestareille. Oletko sitä mieltä, että McDavidilla ei ole nälkää ja Oilersia ei olisi vahvistettu?

Oma ennustus on, että tämä sarja on ohi 5 tai 6 pelin jälkeen Oilersille.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kova sarja tulossa. Edmontonilla on hirmukaksikko ja Floridalla etu hyökkäyksen syvyydessä. Puolustus oli pitkään heikkous Edmontonille. Nyt tilanne on muuttunut, vaikka nimilista ei vieläkään päätä huimaa. Tulokset puhuvat kuitenkin puolestaan. Floridan puolustus on ihan pätevä. Maalivahtiosastolla Bobrovski on vedossa ja Edmontonilla on Skinner, joka ei nimenä herätä mitään luottamusta, mutta viime vuosina ovat kaikenlaiset random kanadalaiset veskat riittäneet mestaruuden voittoon, niin miksei Skinnerkin?

Florida kävi viime vuonna finaalissa opintomatkalla ja tänä vuonna on tilaisuus näyttää, mitä he oppivat. Joukkue näyttää vaan hyvin rakennetulta kaikin puolin ja tietojen mukaan pelaajat ovat terveitä, mikä on tässä vaiheessa pudotuspelejä hyvä juttu. Edmontonin isoin kysymysmerkki lienee Draisaitl. Varmaan siellä on pelaajilla jotain pienempiä vammoja, joista ollaan ihan hiljaa ja ne selviävät finaalien jälkeen. Molemmat joukkueet ovat nyt levänneet pitkään, joten voi olla että molemmat ovat vähän ruosteessa ensimmäisen pelin alkaessa.

Sydän ja järki sanovat Florida, mutta kun vastapuolella on McDavid, jolla on nyt ensimmäinen tilaisuus voittaa jotain suurta, niin ei sitä tiedä, minkälaisiin ihmetekoihin hän pystyy. Hän on naama mutrussa hakenut niitä henkilökohtaisia pystejä useita kausia putkeen ja nyt on mahdollisuus voittaa komea maljakko joukkueen kanssa. Se jos mikä varmasti motivoi.

Floridan kausi muistuttaa parin kauden takaista Tampan kautta, jolloin he pelasivat runkosarjan rutiinilla läpi ja pudotuspeleissä painoivat kunnolla kaasua ja voittivat pytyn. Edmontonin kausi on ollut nousujohteinen vaikeuksien kautta voittoon -tyylinen kasvutarina. Kumpi tarina saa onnellisen lopun?
 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
4 suomalaista SC-voittajaa kerralla olisi nannaa
 

Alejandro

Jäsen
Aijai, pitääpä yrittää väijyä pari ottelua, vaikka onkin vielä rutkasti töitä edessä ennen kesälomia. Tänä kesänä tehdään suomalaista jääkiekkohistoriaa: Florida Panthers voittaa ottelusarjan voitoin 4-1, Aleksandr Barkov voittaa Conn Smythen ja nostaa ensimmäisenä suomalaisena kapteenina Lordi Stanleyn maljan ilmaan. Veikkaan, että jopa hieman ylimielisesti tuulettaa yli hartialinjan. Ratkaisevan ottelun voittomaalin tekee muuten Anton Lundell.
 

stonec_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Florida lähtee ennakkosuosikkina mutta toivottavasti ei kipsaa liikaa. Jos Florida saa hyvän startin sarjaan niin uskon että ovat vahvoilla. Jos Edmonton ja Skinner sen sijaan saavat nollattua myös Floridan hyökkäyksen heti alkuun niin voi mennä vaikeaksi.

Edmonton on siitä paha joukkue että tekevät käytännössä sen maalin per peli yv:llä ja tuon lisäksi voi melkein budjetoida myös toisen maalin Draisaitl-McDavid-kaksikolle. Jos Florida mielii voittaa pitäisi se yli kolme maalia per peli käytännössä pystyä tekemään. Ei pitäisi olla mahdottomuus kun katsoo Edmontonin puolustusta, mutta yllättävän hyvin ovat puolustaneet.
 

Largo

Jäsen
Floridan pelejä liuta nähtynä ja olen oikeasti yllättynyt jos pelataan enemmän kuin viisi ottelua. Tämä saattaa jopa mennä sweeppinä Floridalle. Mitenkään väheksymättä Oilersia, mutta Florida on vaan parempi. Ja aika selkeästi. Olen nähnyt muutaman Oilersin matsin ja Florida on vaan aivan liian myrkyllinen tuohon Oilersin pelitapaan. Veikkaan että Barkov ei tehoilla mässäile, mutta Lundellin sekä Bennettin ketjut hoitavat tarvittavan. Barkov vain nollaan McDavidin ja se on siinä.
 

Largo

Jäsen
Panthersin paras pelaaja näissä pudotuspeleissä on ollut Oilersin vanha tuttu vihollinen Matthew Tkachuk, joka on summannut 17 ottelussa 19 tehopistettä.
Tähän on pakko kommentoida. Matthew Tkachuck ei todellakaan ole ollut Panthersin paras pelaaja. En itse asiassa laittaisi häntä edes TOP-3 listalle. Tehopisteillä mitattuna hän on Panthersin tehokkain hyökkääjä mutta ei läheskään paras pelaaja. Edelle menevät ainakin Barkov, Forsling ja Bobrovsky. Pienelle väittelyllä myös Verhaeghe saadaan edelle ja ehkä jopa Anton Lundell.
 

Animal

Jäsen
Mikäs syy on, että viikko taukoa tähän tuli? Pelaajille lepoa?
Kyllä ne aina ottaa vähän pitemmän huilin semien ja finaalien välissä juuri tuon levon takia, mutta kuten on mainittu, niin tuo, että molemmat sarjat meni poikki jo kuudennessa, ja se, että tuo etäisyys Floridan ja Edmontonin välillä on niin pitkä vaikuttaa myös.

Summa summarum, pyrkimys on ennenkaikkea se, että finaaleihin molemmat joukkueet lähtisivät samalta viivalta ja niin levänneenä kuin tässä vaiheessa kautta on mahdollista.
 

Mattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset
Edmonton on todella tiivistänyt puolustuspelaamistaan loppua kohden ja hyökkäyksessäkin leveyttä, vaikka pelkästä McDavidista jatkuvasti puhutaankin. Nugent-Hopkins ja Hyman ovat ihan vertailukelpoisia Floridan kärkimaalintekijöiden kanssa.
Se mihin oma katseeni kiinnittyy on maalivahtipeli. Skinnerillä on kausi ollut melkoista vuoristorataa, pudotuspeleissä välillä istuttu katsomossakin, viimeiset pelit sujuneet tosin mallikkaasti. Mikäli Florida pystyy häntä horjuttamaan heti alkuun, voi se tietää Oilerssille vaikeita aikoja. 5vs.5 pelissä uskoisin Floridan olevan vahvempi ja sarjan alussa heillä on iskun paikka, jäähyaitiosta peli kääntyy kyllä Edmontonille.
Ei Bobrovskikaan ihan muuri ole, oteissa välillä aikalailla heittelyä, mutta kaiken kaikkiaan modessa ollessaan on kyllä ihan liigan huippuvahteja, tämä saattaa kääntää sarjan Floridalle.
Veskareilla varmaan aikamoiset paineet ennen sarjan alkua, itse joutuisin kyllä nappailemaan jatkuvasti Melarestiä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Pimennä McDavidin ketju ja minimoi jäähyt.

Ja näin Panthers nostelee noin parin viikon päästä kannua.

Ihan siis vakavissaan, niin tuossa se resepti aika pitkälti minusta on. Jos Florida jäähyilee paljon, niin silloin Edmontonille kyllä annetaan avaimet. Ja McDavidia tuskin kukaan pystyy täysin pimentämään edes tasaviisikoin, mutta jos siinä nyt edes kohtalaisen hyvin Florida onnistuu ja tosiaan pysyvät poissa jäähypenkiltä, niin tässä vaiheessa Floridan hyökkäysmateriaalin leveys alkaa kääntämään sarjaa heille. Floridalla on 5vs5 pelissä tuloksentekoon kykeneviä pelaajia selvästi enemmän.

Maalivahtipeli tietysti näyttelee myös ihan valtavaa roolia, kuten aina. Jos Bobrovski vielä pääsee oikein kunnon god-modeen, ja Florida onnistuu noissa em. asioissa, niin silloin Panthers on todella vahvoilla.
 
Viimeksi muokattu:

Parson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat. NHL - Suomipelaajat
Onhan tässä ainekset vaikka mihin ja erilaisia skenaarioita on monia. Vaikea myös päätellä miten jo käyty 12 voiton polku vaikuttaa kummankin tekemiseen. Kieltämättä Floridan polku on ollut kovempi kuitenkin ilman infernaalista pelaamista kuten 2023. Unohtaa ei pidä myöskään sitä, että Edmonton oli jo talvella sarjan paras joukkue jonkin aikaa, miksei voisi olla nytkin?

Florida on suosikki, mutta kestääkö nuo paineet vai osaako Edmonton käyttää tilanteen hyväksi? Vai onko Edmontonin hyvyys pelatuissa sarjoissa perustunut vastustajan tylsyyteen ja väsymiseen? Mitä tekee liki viikon tauko? Vaikuttaako pitkä matkustaminen?

Jos tämä olisi ensimmäinen kierros, veisi Florida liki 100 varmasti. Mutta nyt on finaali.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tuo ylivoima on Oilersille todella isossa osassa ja ihan myös McDavidille. Dallas-sarjan kaksi viimeistä peliä meni Oilersille todella vahvan puolustamisen lisäksi myös siksi, että tuo yv taas aukesi. Arvioisin, että tasakentällisin pantterit pystyvät pimentämään Oilersin ja sen tähdetkin, mutta tuon ylivoiman pimentäminen on osoittautunut melkein mahdottomaksi.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tilastoja selailessa sattui silmään ettei Oilers päästänyt maaliakaan alivoimalla Stars-sarjassa. Kuitenkin reilusti yli 20min jäähyjä.
Kummankaan ei kannata jäähyillä sillä uskon verkon heiluvan yv:llä
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tilastoja selailessa sattui silmään ettei Oilers päästänyt maaliakaan alivoimalla Stars-sarjassa.
Starsin yv yski suurimman osan kaudesta. Aluelle meno ja siellä pysyminen tuotti tuskaa. Jos pyöritys saatiin aikaan, syötöt olivat hitaita ja helppo lukea. Miro on kyllä loistava playmaker, mutta laukaisu-uhka ei ole kummoinenkaan. Ohjureitahan tuo heitti viivalta, mutta Pavelski hukkasi mojonsa jossain vaiheessa. Lisäksi Robolla oli ruuti märkää. Oilersia vastaan tuo kaikki korostui.

Katsotaan nyt sitten, osaako Oilers Panthersin yv:n ulkoa. Kiekko oikeaan laitaan Sashalle, Reinhart päivystää maalin edessä. Ja siinä se.
 

Argon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Koko playoffien ajalta Oilersin PK on 93,9 %. Sarjan paras. Toiseksi paras on Panthersin 88,2 %. Viimeiset 10 ottelua Oilersilla 100 % ja Panthersilla 92,3 %.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
5 vs. 5 Maalierot:
-Florida 31-24 = +7
-Edmonton 39-38 = +1

YV:llä
Florida 14-3 = +11
Edmonton 19-0 = +19

AV:lla
Florida 2-6 = -4
Edmonton 1-3 = -2

Onhan siinä erikoistilanteet Edmonton-painotteiset ja Florida taasen paras tasakenttäjoukkue pleijareissa. Edmonton vasta 5.paras.

Tasakentin nämä pitkät ja tasaiset sarjat ratkaistaan ja jos Florida hallitsee kenttätapahtumia mielin määrin, niin Oilers tulee istumaan tuplat jäähyllä. Vaikka AV toimisikin, niin kyllähän se kuormittaa.

Lisäksi Floridan YV saattaaa olla paras, jonka Oilers tähän asti tulee kohtaamaan, joten nuo menneet 3 lännen sarjaa ei ennusta tulevaa. Atlantic Divisioonan ykkönen on kuitenkin isossa kuvassa koko NHL:n kingi, vaikka tässä sarjassa kävisi miten hyvänsä.
 
Viimeksi muokattu:

Animal

Jäsen
Varmaan oot keksinyt jonkun erinomaisen selityksen millä oot myynyt tämän ajatuksen itsellesi?
Nämä ovat tosiaan mielenkiintoisia ajatuskyhäelmiä. Parhaasta joukkueesta ei ole mitään jossiteltavaa, jos raivaat itsesi 32 joukkueesta 16 joukkueen pudotuspeleihin ja pelaat sen jälkeen 4 pudotuspelikierrosta paras seitsemästä pudotuspelejä ja loppuun nostelet kannua.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
-maalivahtien taisto: Floridan Bobrovsky on aloittanut joukkueensa jokaisessa pelissä. Parantanut otteitaan peli peliltä ja oli joukkueensa eliittiä Rangers-sarjassa. Edmontonin Skinner on ollut aloittavana maalivahtina, luukkuvahtina ja noussut takaisin ykkösvahdiksi. Dallas-sarjan ehdoton ykkönen. Laskisin maalivahtien otteet pienellä edulla Edmontonille.
Mielenkiintoista olisi kuulla perustelut tuohon miksi Skinner on edellä?

Kummaltakin lähes kaikki pelit kosteiden muodossa on tullut nähtyä ja lähdin lähdin hakemaan tilastojen kautta tukea.

- Konferenssin finaalit Bobrovsky 92,1 % / Skinner 92,2 % (käytännössä tasan, voidaan antaa etu Skinnerille)
- Edellinen kierros Bobrovsky 90,7 % / Skinner 83,3 % (Bobrovsky vei)
- Pudotuspelit yhteensä Bobrovsky 90,8 % - Skinner 89,7 % (Bobrovsky vei)
- Hyvät pelit (yli 92%) Bobrovsky 8 peliä / Skinner 6 peliä (Bobrovsky vei)
- Huonot pelit (alle 90%) Bobrovsky 7 - Skinner 8 (Bobrovsky vei)

Hyvien pelien prosentti (92%) on nyt otettu omasta päästä, mutta jos laitetaan vaikka 91% niin ero vaan kasvaa Bobrovskyn eduksi (10-7).

Väitän lisäksi, että Bobrovsky on kohdannut kovemmat hyökkäykset kuin Skinner. Tampa, Boston ja NY Rangers on mielestäni kertaluokkaa kovempi kolmikko kuin Kings, Canucks ja Dallas. Toki runkosarjan perusteella ensimmäinen kolmikko teki vain muutaman maalin enemmän kuin jälkimmäinen.

Vielä jos tarkastellaan aiempia playoff-näyttöjä niin Bobrovskyn uran tilastot 87 ottelussa 90,6% / Skinner 28 ottelua 89,1 %. Skinner ei ole vielä pudotuspeleissä rikkonut kertaakaan 90%, kun Bobrovsky veti viime keväänäkin 91,5% ja uralta löytyy mm 92,5%. Kokemus ja näytöt on siis vahvasti Bobrovskyn puolella.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sanoisin, että jos pelattaisiin oikeasti koko liigan kesken 1. vs. 16., 2. vs 15., jne. Niin finaaleissa olisi kaksi idän joukkuetta vastakkain.
Mielestäni olisi hyvä muutos, että konferenssifinaalit heitettäisiin romukuoppaan ja kun jäljellä on neljä parasta, niin mentäisiin 1. vs 4. ja 2. vs. 3. -systeemillä. Tuo mahdollistaisi rivalryen välisiä Stanley Cup -finaalejakin.
 

Seiskakerros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Sanoisin, että jos pelattaisiin oikeasti koko liigan kesken 1. vs. 16., 2. vs 15., jne. Niin finaaleissa olisi kaksi idän joukkuetta vastakkain.
Voihan se pitää paikkansa. Parina viime vuonna idän mestari on jäänyt aika pahasti jalkoihin lännen ykköstä vastaan, mutta eihän se sinänsä mitään takaa tämän vuoden tilanteesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös