Floorball Talent Hunt 2023

  • 2 093
  • 28

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Pystytäänkö ulkomaalaisvahvistuksille maksamaan edes kunnon palkkaa pelaamisesta vai millä niitä varattuja pelaajia sitten houkutellaan tänne kylmään pohjolaan? Tällä hetkellähän F-liigaan ei taida olla mitään imua ulkomaalaispelaajistossa niin mitä drafti hyödyttää tässä asiassa.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Pystytäänkö ulkomaalaisvahvistuksille maksamaan edes kunnon palkkaa pelaamisesta vai millä niitä varattuja pelaajia sitten houkutellaan tänne kylmään pohjolaan? Tällä hetkellähän F-liigaan ei ole taida olla mitään imua ulkomaalaispelaajistossa niin mitä drafti hyödyttää tässä asiassa.
Ei kukaan maksa kunnon palkkaa, pääsääntöisesti pyritään etsimään sopiva työpaikka, mikä voi olla hankalaa etenkin jos pelaajan englannin kieli ei ole kovin vahva ja vaikka olisikin, niin sekään ei aina tahdo riittää. Pelaajat voivat saada ilmaisen kauden eli eivät maksa pelaamisesta mitään, kuten moni suomalainen pelaaja edelleen maksaa, etenkin naisten liigassa. Kulukorvauksia voidaan maksaa ja nimellinen sopimuksen allekirjoituspalkkio, mutta ne ovat kohtuullisen mitättömiä. Lisäksi voi olla joitain etuja, mutta käytännössä pelaajan pitää tehdä työtä täällä pelatakseen. Sama on toki suomalaisilla pelaajilla Ruotsissa tai Sveitsissä. Opiskelumahdollisuus on tietysti oma asiansa. En helposti näe tilanteen voimakkaasti muuttuvan, niin että pelaamisesta aloitettaisiin maksaa etenkään ulkomaisille neloskentän pelaajille. Draftissa pelaajat olisivat kuitenkin usein näitä 3- 4 kentän pelaajia.

Joukkueiden kulut ovat kuitenkin vuositasolla kohtuullisen suuria pääsarjassa johtuen pitkälti myös siitä, että joukkue taustoineen tarkoittaa noin 30 henkilöä, kuten myös jääkiekossa. Sponsoreista tappelevat kaikki ja vaikeaa on niitä saada runsaasti mukaan tukemaan, etenkään kun katsomossa istuu 50 - 200 henkilöä hyvin usein. Muutamat miesjoukkueet keräävät tietysti enemmän yleisöä. Ruudun kautta ei myöskään ole löytynyt seuraajia, joten sponsorit eivät jaksa kiinnostua. En halua dissata tällä hienoa lajia, mutta tällä hetkellä tilanne on tämä. Ensin tulee jääkiekko, sitten jalkapalloilu ja pesis, sen jälkeen sitten nämä muut ja vielä aika kaukana edellisistä.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pystytäänkö ulkomaalaisvahvistuksille maksamaan edes kunnon palkkaa pelaamisesta vai millä niitä varattuja pelaajia sitten houkutellaan tänne kylmään pohjolaan? Tällä hetkellähän F-liigaan ei ole taida olla mitään imua ulkomaalaispelaajistossa niin mitä drafti hyödyttää tässä asiassa.

Ei pystytä maksamaan. Jos jollekin voitaisiin jotain makseaa niin pelaajan täytyisi olla joku miesten maajoukkuetason pelaaja. Esim. Tshekin Filip Langer olisi voinut olla tällainen mutta pelaa nyt Ruotsissa Kalmarsundissa.

Filip Forman Bohemiansista tai Adam Delong Vitkovicestä voisivat olla sopivia pelaajia draftiin ja jopa niin että heille jotain pientä korvausta maksettaisiin. Mutta luultavasti saavat saman Tshekkien sarjasta joten tuskin olisi edes tulossa. Ja sitten on Ruotsi ja Sveitsi jotka molemmat on houkuttelevuudessa Suomea edellä. Siitä vaan draftia pyörittämään. Ei ole täl Draft suunnittelijalle hirveästi ollut kiinnostusta selvittää asiaa. Olisivat vaikka kysynyt Naavalta, Kettuselta tai vaikka Jussilalta onko tässä mitään järkeä.

Edit. Olipas kirjoitusvirheitä. Varmaan vieläkin
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Itsekin aktiivisena lajin harrastajana ja seuraajana olen asiaa miettinyt hetkisen jos toisenkin ja sillä linjalla olen, että annan tälle hommalle ison mahdollisuuden ja sikäli mielenkiintoinen tapahtuma mutta jos floppaa heti ekan kauden jälkeen, en voi muutakuin pyöritellä päätäni ja todeta, että tämäkin keino kasvattaa lajin brändiä meni pieleen. Mutta kattelaan, mitä tapahtuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös