Flipperit

  • 3 629
  • 11

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En äkkiseltään löytänyt näille retrolaitteille omaa ketjua.

Eli kyse ei ole veneistä, eikä mistään tietokoneilla pelattavasta pikselipallosta tms. vaan sähköfortunasta.

Itse tykkään aina silloin tällöin pelailla vanhaa kunnon flipperiä, jos sellaisen ohi satun joskus kulkemaan. Hyvä flipperi kahvilan nurkassa on jokseenkin aisteja miellyttävä ilmestys.

Paras flipperi on mielestäni Gilligan's Island, jota on tullut takavuosina hakattua antaumuksella. Onhan näitä muitakin hyviä, mutta tämä nyt nousi ykkösenä mieleen.

Sana on vapaa. Muistoja, mistä pelejä vielä löytyy mistäkin kaupungista, jne, vai omistaako joku jatkoaikalainen peräti oman flipperin??

Multiball!!
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
Flipperit ovat kyllä hienoja laitteita! Nuorena tuli pelailtua flipperia lähes päivittäin ja muistan kuinka kaikki taskurahani tuhlasin lähibaarin nurkassa seisovaan flipperiin. Varsinaista suosikkia minulla ei ole, mutta nuo erilaiset Star Wars-aiheiset flipperit ovat hyviä .

Nykynuorisoon tuo flipperkulttuuri ei oikein ole iskeytynyt, kun on Playstationit, Xboxit ja muut. Nykyään ei valitettavasti flippereitä löydy juuri muualta kuin huvipuistoista ja joistakin pelihalleista tms...
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Huh huh! Tulipa nimittäin aikoinaan hakattua myllikän odekalla pamin kiskalla huolella flippereitä. Adams Family oli ja on edelleen rakkain kaikista.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Addams_Family_(pinball)

Itselleni rakkain on Apollo 13- flipperi, joka löytyi paikallisesta videovuokraamosta. Pelissä sai hyvin pelatessaan 13(!!) pallon multiballin!! Siinä oli kiire lätkiä kuulia.. Harmi vain että nykyään harvemmin löytyy tavan kahviloista flippereitä.. Pelihallit taitavat olla tätä nykyä ne paikat josta näitä enää bongaa.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pari konetta on ja toinen niistä Gilligan's Island :).
Jösses! Oma Gilligan's flipperi? Tämä olisi jo "tee muut kateellisiksi"- ketjun kamaa :)

Missä hintaluokissa tällaiset laitteet liikkuvat? Mistä/miten laitteita ostetaan? Huoltoakin tuollainen vaatinee? Omaako RAY näihin jotain oikeuksia.. Ainakin joskus taisi näin olla. Täytyypä perehtyä linkkiisi. edit. ja sieltähän sitä faktaa rupesi löytymään.
 
Viimeksi muokattu:

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kyllä selkeä suosikki oli bensa-aseman baarin legendaarinen OXO. Siihen tuli harjoitusmarkkoja tungettua useampi taskullinen. Joskus vaan huoltomies oli säätänyt TILTin liian herkäksi. Se ihana napsahdus kun vapaapeli oli saavutettu...

http://www.youtube.com/watch?v=qvNbwBA9Ipg

Helpompi kuin OXO mutta ei niin mukava pelata oli Boomerang. Siihen ei lopulta tarvinnut kuin eka peli maksaa ja loput tuli vapaapeleinä. Niiden maksimimäärä oli muuten 32, enempää ei kone "tauluun" ottanut.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Adams Family oli ja on edelleen rakkain kaikista.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Addams_Family_(pinball)
Jeps, tuota Addams Familya paukutettiin aikoinaan myös täällä päin oikein antaumuksella. Myös jo mainittuun Gilligans Island -masiinaan tuli aikoinaan tungettua markkoja runsaasti. Mahtoiko se olla niin, että yksi peli 3 mk ja kaksinpelin sai vitosella?

Nykyään niitä vekottimia ei taida enää olla kahviloissa ja huoltsikoilla siinä määrin kun vielä 80-90 luvuilla oli. En ole huvipuistoissakaan muutamaan vuoteen käynyt, mutta siellä ainakin oli joskus pelisaleja, jossa flippereitäkin oli pitkä rivi.

Vielä noista suosikkifilppereistä. Taxi-niminen flipperi taitaa olla jopa tämän alan legendoja. Muistan vielä hyvin miten sitä joskus naputettiin paikallisessa kuppilassa monen monituista kertaa. Kun kyytiin piti poimia mm Gorbatsov, Marilyn ja Joulupukki. Ja sitten vitutti kun pallo meni sivuporteista ulos tai "kusi" suoraan keskeltä.

TILT - GAME OVER!
 
Viimeksi muokattu:

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Kuka vei flipperin?

...laulettiin jo -91 mutta silloin ei tilanne ollut vielä niin paha. Nyt niitä ei taida tosiaan olla kuin Lintsillä kahta vierekkäin. Turun ja Rollon Pelikaaneissa tuli vietettyä aikanaan aikaa kunnes niistäkin aika jätti, tosin esim. Turun liikkeessä loppuaikoina videopelien osuus ja koko kasvoi aika massiiviseksi. Samalla kun vastaavia pelejä saapui kotiin PS:n ja XBoxin muodossa niin ei ihme että pelihalleja ei enää juuri ole.

Ensimmäinen kosketus taisi olla Niinisalon kassun Star Trek ja viimeisin jopa tältä vuodelta, Päiväkoti-klubin Twilight Zone. Omat suosikkini ovat Star Trek NG ja Attack from Mars. Myös White Water, Judge Dredd ja Addamsit saivat osansa retropojan viikkorahoista. Tosin mitä paremmaksi tuli, sitä vähemmällä rahallahan aina selvisi.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Turun ja Rollon Pelikaaneissa tuli vietettyä aikanaan aikaa kunnes niistäkin aika jätti, tosin esim. Turun liikkeessä loppuaikoina videopelien osuus ja koko kasvoi aika massiiviseksi. Samalla kun vastaavia pelejä saapui kotiin PS:n ja XBoxin muodossa niin ei ihme että pelihalleja ei enää juuri ole.
Oletko muuten käynyt Paraisilla päin? Eikös siinä vähän ennen Paraista (Kirjalan paikkeilla) ole se joku Flash Café Bar tms. Mun käsittääkseni Turun seudulla ainakin siellä pitäisi olla flippereitä rivissä. Täytyykin harkita, jos tänään tekisi pienen saaristokierroksen ja pyörähtäisi siellä päin tarkastamassa tilanteen.

Oma ehdoton suosikkini oli/on "Maaa-mushkaaaaa!" eli Addam's Family. Maariankadun ja Kauppiaskadun kulmassa (sisäpihalla) sijaitsevassa pikkuruisessa pelihallissa tuota tuli silloin läiskittyä aivan uskomattomia määriä. Lukio sijaitsi korttelin päässä, joten ei liene vaikea arvata, mistä Mr.Fox löytyi väli-/hyppytunneilla. "Ei vittu! Hissantunnit alko viis minsaa sitte ja vieläki ois kolme vapaapelii!"
 

TheT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, Montreal Canadiens
Parhaiten on jäänyt mieleen Niinisalon varuskunnan sodesta löytyvä Twister, jota tuli hakattua harva se ilta monta tuntia putkeen. Kerran vieläpä joutui lähtemään parin vapaapelin ollessa koneessa, kun sode pistettiin tavallista aikaisemmin kiinni. Sittemmin tuli aina hakattua vain se tunti-pari ja sitten myin vapaapelit halvalla seuraavalle halukkaalle. Haastavinta oli tähdätä heti alussa pelilaudalla sijaitsevaan magneettiseen levyyn, josta rapisi mahtavat bonukset monen osuman jälkeen.

Pleikkareilla ja muilla vastaavilla nähnyt monta hyvää, mutta kyllä se live-flipperin tunnelma pieksee ne 100-0.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Oletko muuten käynyt Paraisilla päin?
---
Maariankadun ja Kauppiaskadun kulmassa (sisäpihalla) sijaitsevassa pikkuruisessa pelihallissa tuota tuli silloin läiskittyä aivan uskomattomia määriä.

Pargas ei ole tuttu mutta se sisäpihan Addams muistuu kyllä mieleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös