Finaalisarja JYP - Kärpät, kevät 2009

  • 134 978
  • 587
The budget

Hyvä JYP! Näillä nappuloilla pelataan näin - voi ajatella niinkin että jos JYP saisi nyt samankokoisen pelaajabudjetin kuin Kärpillä ELI melkein miljoona euroa (+30%)"ylimääräistä" pelaajapalkkioihin niin tuolla rahallahan saisi maajoukkuetason hyökkäysketjun tai melkein kolme Jarkko Immosta (SM-Liigan kallein pelaaja!) rosteriin - tässä tilanteessa JYP voisi huoletta pelata "näyttävämpää" ja "hyökkäysvoittoisempaa" lätkää vaikka Dufvan alaisuudessa pelattaisiinkin.

Show me the money and I show you the style!
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ihan mukavalta vaikuttaa, että noinkin huonolla pelillä voidaan voittaa mitä Oulussa pelattiin. Toki peli oli todella hyvä puolustussuuntaan ja Peki varasti matsin JYPille salakmaisesti, mutta kaikki käy. Viitasen pommia kun osattaisiin käyttää paremmin voisi maaleja tulla vieläkin enemmän.

Tänään sitten jatkuu Hippoksella ja pääsen itsekkin finaalitunnelmaan ihan Hippokselta käsin. Maalivahtivalinnasta peliin en uskalla mitään, mutta RD on heittänyt kyllä romukoppaan sen teorian, että tässä vaiheessa kautta pitäisi olla selkeä ykkönen. Taistelu jatkuu, toivottavasti hyökkäs nousee samalle tasolle kuin koko puolustus ja maalivahtipeli tänään, muuten tulee noutaja.
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
No niin se ois Kärpillä herätyksen paikka. Pitäs kaivaa jostakin tahto sota-alueelle menettämättä malttia. Toivo ei kuitenkaan liene menetetty. Huhujen mukaan nimittäin Viitakoski ei ole ollut ainoa kipeä pelaaja Kärpillä. Kookoon menettäminen takalinjoilta oli paha isku, mutta kiekollisesti mitään suurta hävikkiä ei tapahtunut.

Avainasiat, joita seuraan pelissä suurennuslasilla Kärppien pelissä:
1) Laukaisupaikkoihin hakeutuminen
2) Reboundeille hakeutuminen
3) Onetimerit
4) Pelin puolen pakin aktiivikarvaus hyökkäysalueella (siis tilanne, kun kiekko tulee vastustajan laiturille rännistä, ja normaalisti pakki lähtee peruuttelemaan punaiselle päin.) Nyt pitäis rohkeammin kuin 1. ja 2. finaalissa pakin mennä ja taklata hyökkääjä pystöön jättäen mahdollinen irtokiekko toisen pakin poimittavaksi. Tiedän, että on riskialtis, jos kenttätasapaino ei ole kunnossa. Finaaleissa sen vain on oltava kunnossa.
5) Virtasen ja Immosen peli-ilon pilaaminen. Keränen, Aarnio ja OPG - miten horjutatte ko. kaksikon peliä. Ja riittääkö fysiikka yleensäkin horjuttamaan. Onko fysiikka se tapa, millä heitä edes pitää horjuttaa?
6) Andersson. Paperi Venäjälle taskussa tai sitten ei. Aivan yössä ollut kuitenkin finaalisarjassa. Nouseeko esiin vai pysyykö piilossa.
7) Ketjulotto - Joko nähdään Andersson - Corso -Viitakoski akseli, joka on mielestäni paras kärppien ketju ollut koko kaudella.
8) Turhautuuko Koivisto vai aukeaako ketsuppipullo.

Niin. Parannettavaa löytyy mielestäni paljonkin. Tässä mielestäni selkeimmät. Alkaa jo oikeastaan jännittään illan koitos.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Harmittaa seurata keskustelua eilisen matsin suhteen, kun kovasti tunnutaan rakennettavan oikeusmurha-asetelmaa, kuinka pelillisesti heikompi joukkue voitti pelin.

Itseäni harmittaa, että hyvät voittajat tuntuvat nykyään olevan kortilla. Ei riitä, että JYP vie ottelun (kannun), vaan kaikki krediitti pitäisi viedä vastustajajoukkueen esityksiä koskevista lausunnoista. Onko tämä nyt sitä faneihin tarttunutta dufvamaista perfektionismia?

Esimerkiksi oma lausuntoni tuossa vähän ylempänä muisteli viime vuoden toista finaalimatsia, jonka Kärpät vei Bluesilta. Myönnän ihan suoraan, että pelitapahtumiin nähden tuolloin vääryys tapahtui. Mitä taas tulee tämän vuoden toiseen finaaliin, Kärpät painosti, JYP puolusti loistavasti. Mestaruusjoukkueen näköistä peliä JYPiltä.

voi ajatella niinkin että jos JYP saisi nyt samankokoisen pelaajabudjetin kuin Kärpillä -- niin tuolla rahallahan saisi maajoukkuetason hyökkäysketjun

Jotenkin väsynyttä budjetti-jossittelua. Samankaltaista jyväskyläläistä ajattelumaailmaa kuin edellisessä lainauksessa. Mestaruudessa kiinni oleva joukkue ei riitä, vaan pitäisi saada joukkue, joka vie mestaruuden murskaten vastustajansa?

Tekstini oli tarkoitettu käännyttämään väärästä junasta pois

Tämä lainaus puolestaan on Kärppien boardilta Bandwagon-viestiketjusta, jossa Mosabacka yrittää aivopestä ihmisiä JYP-faneiksi.

Selvää voittamisen kulttuurin puutetta.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Joppajoo.

Nyt kun sarja ei mennytkään neljä-muna Kärpille JYP on huono voittaja eikä sillä ole vieläkään sitä voittamisen kulttuuria. Who gives a fuck? Voittajat muistetaan, eikä ketään kiinnosta oliko "hyvin voitettu" (mitä se sitten tarkoittaakin) kun Poika on lauteilla.
Toivottavasti JYP vie kolmannen kiinnityksen tänään niin kuullaan, mikä siinä oli väärin.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Nyt kun sarja ei mennytkään neljä-muna Kärpille JYP on huono voittaja eikä sillä ole vieläkään sitä voittamisen kulttuuria.

Todistit, että olen oikeassa: tämän ketjun keskustelijat provosoituvat vähästä :). Mitä pelilliseen puoleen tulee, niin JYP on ilman muuta ollut parempi ja ansaitsee johtonsa / kanadamaljansa.
 

Pikherz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Finaalipelit ovat tähän mennessä olleet kamalaa roskaa. Ainoastaan kotijoukkue on hyökännyt/yrittänyt hyökätä. Toivottavasti tänään hyökkäillään innokkaammin.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Finaalisarjan ja oman pelitilin puolesta toivon Kärppien vievän tänään.
Jos jyppi hoitaa ja sarja on jo 3-0, taidan itse ainakin alkaa odottelemaan mömmöm kisoja, hiukan valjuhkolta finaalit ovat vaikuttaneet. Etukäteis-onnittelut Jyväskylään, kannu matkaa sinne, eihän kukaan ole tainnut ryssiä 2-0 johtoa finaaleissa?
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se oli sitten siinä! Onnittelut JYPille ja faneille mestaruudesta! Tuosta ei näätä enää nouse, saattavat hoitaa kotipelin, mutta Jyväskylään mestaruus menee. Täytyy myöntää, että itselleni on ollut todella suuri yllätys JYPin onnistuminen Kärppien pelin totaalisessa jäädyttämisessä. Olin ennen sarjaa melko varma, että nyt voitot olisivat juurikin toisin päin. No hieno huomata olleensa väärässä.
 

zztop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onnittelut Jyväskylään voitosta. Ei kyllä Jalosen Kärpät ihan tämäntyyppistä paskaa esittänyt kuin Jyp, mutta eihän sillä tyylillä ole väliä pl. Bluesia vastaan peli jossa Ylönen ampui ropellin maaliin. Vielä on aikaa keksiä myrkyt tämän homman hoitamiseen ja niitä todella tarvitaan. Edelleenkään en pidä voittoa mahdottomana, mutta jotenkin tuota pelinrakentelua pitäisi saada auki.

Nyt vain valmennustiimin/joukkueen pitää todella miettiä sopivia keinoja tätä kevättä kautta jatkoa ajatellen. Periaatteessa Oulussa voidaan käyttää vanhoja konsteja, mutta vieraissa Träppiä aktiivisella karvauksella niin hyvä tulee. ööööööööööö.... Tiedä sitten kannattaako tuokaan.
 

Reckless

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Sami Kapanen
Ei KalPa/TPS mitään helppoja vastustajia ollut. JYPin pelityyli sattuu vaan olemaan semmoista myrkkyä, että se aiheuttaa varmasti myös harmaita hiuksia siellä lapissa. Turhaan aliarvioitte noita aikaisempia koitoksia jyväskyläläisten osalta. Kunhan nyt eivät vain yllättäisi Kärppälaumaa housutkintuissa kun kiekko jäähän putoaa.

Näin ennusteltiin ennen sarjan alkua ja näköjään juuri käymässä niinkuin veikkailin. En jaksa millään uskoa että Kärpät enää nousisi, toki yhden voiton voivat ottaa, mutta 4 voittoa putkeen olisi jo melkoinen saavutus.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taisin sitten erehtyä pahemman kerran, kun luulin The Tammisen olevan ainut laatuaan. Ehei, niitähän on kokonainen kaupungillinen tuolla pohjoisessa + kärppien bandwagoniin runttautuneet gloryhuntterit.

"Jääkiekon syöpä" johtaa robottikiekollaan ottelusarjaa 3-0. Tämän tilanteen takana on selkeästi ensin Sportin mestikseen jättänyt SM-liigan salaliitto, joka järjestelmällisesti johtaa JYP:n ei-ansaittuihin finaalivoittoihin. Ottelun voi aina voittaa "vääryydellä", mutta että 3 putkeen. Just joo.

Kärppien luovan ja kauniin Taitopelin tulokset lasketaan binääriluvuilla. Näin kolmen pelin perusteellaa ihmetelenkin, millä meriiteillä moinen on kärpille jaettu? Viime kausien perusteella? Vai otteluissa ammuttujen laukauksien perusteella (nekin "Pyh" voitti tänään)? Vai onko ne kenties tulosta välierissä liigan keskikastin joukkueen teurastamisesta?

Valtra "keulii" kohti mestaruutta, mutta jos Kärpät tästä sillasta nousee, niin se mestaruuden todella ansaitsee. Muussa tapauksessa taisi kärpillä olla vaan "helppo" kaavio.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jyp-TPS sarja näyttä olleen tämän kevään finaalisarja. Kalpa ja Kärpät näyttävät olleen ihan vastaantulijoita Jypiä vastaan.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Jyp-TPS sarja näyttä olleen tämän kevään finaalisarja. Kalpa ja Kärpät näyttävät olleen ihan vastaantulijoita Jypiä vastaan.

Kyllä se oli Bluesin ja Kärppien sarja.

Ja onnittelut täältäkin Jypille mestaruudesta. Tilanne on 3-0, ei siitä enää kukaan nouse, ei edes Kärpät. Ihmettelen vain sitä kuinka paskoja molempien joukkueiden ns. tähtipelaajat ovat olleet finaalisarjan aikana. Tämän sarjan perusteella olen edelleen sitä mieltä, että esim. Immosella ja Koivistolla ei ole mitään asiaa mm-joukkueeseen. Täysin harmaata massaa molemmat.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ei kyllä Jalosen Kärpät ihan tämäntyyppistä paskaa esittänyt kuin Jyp, mutta eihän sillä tyylillä ole väliä pl. Bluesia vastaan peli jossa Ylönen ampui ropellin maaliin.

Ei esittänyt ei. Kärpät esimerkiksi löi viime vuonna yhdessä matsissakin enemmän pitkiä kiekkoja kuin Jyp nyt kolmessa pelatussa matsissa.
Jalosen Kärpät oli kone siinä missä RD:n Jyp. Kauneus taitaa riippua siitä kenen puolella on?

Monelle Kärppä-kirjoittajalle voisi tehdä hyvää käydä lukemassa vuoden takaisia ketjuja.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
1-0 maali, ai että miten komeasti Järventie taklaakaan Hytösestä ohi, niin tyylipuhdas huti kuin vaan olla voi. Äkkiä sopimusta Venäjälle jonnekin Siperian mutkaan, jos ei vielä tunnettaisi.
 
Viimeksi muokattu:

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taisin sitten erehtyä pahemman kerran, kun luulin The Tammisen olevan ainut laatuaan. Ehei, niitähän on kokonainen kaupungillinen tuolla pohjoisessa + kärppien bandwagoniin runttautuneet gloryhuntterit.

Taidat viitata tuohon kitinään hylätystä maalista? Oletko sitä mieltä että tuomari teki oikean ratkaisun? Mielellään jotain perusteluita myös.
 

molari

Jäsen
Niinpä, Blues pelasi (sarja oli) vauhdikasta kiekkoa, mutta ei siitä espoolaisittain jäänyt lopulta mitään käteen - paitsi vitutus.

Ei toi nyt niin kaunista ole, mutta tavallaan hienoa katsoa, miten tiivis puolustus höystettynä huippukassarilla nollaa Näädät ja hyökkäys tekee paikoista maalit, noin niitä mestaruuksia (kai) voitetaan - Blues yritti semeissä lähteä maalintekoskabaan ja hävisi. Muutenkin liigan mittapuun mukaan Jyp taklaa paljon ja se yhdistettynä Jypin tiiviiseen puolustamiseen selkeästi saa Näädät turhautumaan ja osa jätkistä keskittyy (osin) muuhun kuin pelaamiseen.

Onhan Jypillä paikkoja ollut tehdä enemmänkin maaleja, semeissä Tarkki oli huono, nyt hyvä, mutta Kärppien puolustus edelleen yhtä huono kuin semeissä - henkilökohtaisella tasolla tulee junnutason (merkkaus)virheitä.

Antaakaa se armonlaukaus Maamme-laulun "väärinkäyttäjille" asap, niin ei tarvitse jännittää CHL-karasintamestaa.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oletko sitä mieltä että tuomari teki oikean ratkaisun? Mielellään jotain perusteluita myös.

Sieltä voit käydä otteluseurannasta katsomassa, niin taisin olla nopeimpien joukossa joka kirjoitti maalin olleen selviö, ja näin ollen väärin perustein hylätty.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Ei esittänyt ei. Kärpät esimerkiksi löi viime vuonna yhdessä matsissakin enemmän pitkiä kiekkoja kuin Jyp nyt kolmessa pelatussa matsissa.
Jalosen Kärpät oli kone siinä missä RD:n Jyp. Kauneus taitaa riippua siitä kenen puolella on?

Monelle Kärppä-kirjoittajalle voisi tehdä hyvää käydä lukemassa vuoden takaisia ketjuja.

Tämä pitää kyllä paikkansa. Peruspelaaminen on aivan samaa tämän kauden Jypillä ja viime kauden Kärpillä. Suurin ero on siinä, että Kärpillä oli viime kaudella enemmän staroja, kun taas Jypillä resurssien puutteen vuoksi Hyvöset ja Brossit on mallia Hytönen ja Jääskeläinen.

Jos Kärpät pelaisivat kuten Jyp pelaa nyt ja johtaisi 3-0 niin täällä ei olisi yksikään Golden Awe, Jääkone tai vastaava itkemässä "robottikiekosta". Se vain vituttaa kun taululla on kolmemuna ja kun se syy ei ole omassa jengissä, niin jostain se syy pitää repiä.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sieltä voit käydä otteluseurannasta katsomassa, niin taisin olla nopeimpien joukossa joka kirjoitti maalin olleen selviö, ja näin ollen väärin perustein hylätty.

Kommenttisi oli mielenkiintoinen sitten. Nämä pelit päättyvät yhden maalin marginaalilla, joten tällainen ratkaisu voi ratkaista koko pelin, jopa sarjan. Ja sinä ihmettelet miksi koko puoli Suomea hiiltyy tuomareihin. No helppohan se on voittajana huudella mitä sattuu.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Taidat viitata tuohon kitinään hylätystä maalista? Oletko sitä mieltä että tuomari teki oikean ratkaisun? Mielellään jotain perusteluita myös.
Itse livenä näin tilanteen siten että Tuokkola on lähes maalissa sisällä ja Tuokkolan päällä Kärppien pelaaja. Vasta sen jälkeen tulee laukaus ja kiekko maaliin. Eikö tuo nyt ole ihan selkeä maalivahdin alueella oleminen josta aina maali hylätään? Korostan, että videolta en ole tuota vielä nähnyt.

Joo. Kolmas voitto putkeen ja yhtä vaatii vielä. Onhan täälläkin kitisty ettei JYPin pelityyli ole kaunista katsottavaa. Totta, mutta täytyy muistaa että ensin pitää oppia häviämään, sen jälkeen pitää oppia voittamaan ja sitten oppia voittamaan tyylillä.

Kyllähän tämä nyt hyvältä tuntuu mutta tiistaina pitää olla taas nöyränä ja toivottavasti saalistaa se viimeinen voitto. Alatalo ainakin oli aivan lyöty. Pressissä katseli tyhjyyteen kun asioita vaisusti selitteli. Edellisen kerran kun todistin vastaavaa, oli kyseessä TPS:n Suikkanen ja JYP ei hävinnyt enää kertaakaan sen jälkeen. Toivon että historia toistaa itseään.
 
Itse livenä näin tilanteen siten että Tuokkola on lähes maalissa sisällä ja Tuokkolan päällä Kärppien pelaaja. Vasta sen jälkeen tulee laukaus ja kiekko maaliin. Eikö tuo nyt ole ihan selkeä maalivahdin alueella oleminen josta aina maali hylätään? Korostan, että videolta en ole tuota vielä nähnyt.
...
Ja se Kärppä-pelaaja päätyy siihen Tuokkolan päälle, kun Tuppurainen(?) sen sinne työntää. Siinäpä se juju olikin.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nämä pelit päättyvät yhden maalin marginaalilla, joten tällainen ratkaisu voi ratkaista koko pelin, jopa sarjan. Ja sinä ihmettelet miksi koko puoli Suomea hiiltyy tuomareihin. No helppohan se on voittajana huudella mitä sattuu.

Parempi voittaa aina. Yhden pelin voi voittaa tuurin avulla, muttei neljää peliä seitsemästä.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Parempi voittaa aina. Yhden pelin voi voittaa tuurin avulla, muttei neljää peliä seitsemästä.

Samaa mieltä. Tänään parempi voitti maalein 2-2.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös