Finaalisarja JYP - Kärpät, kevät 2009

  • 135 145
  • 587

dee_snyder

Jäsen
Suosikkijoukkue
JJK
Jostakin se voittamisen kulttuuri alkaa ja se alkaa Jyväskylässä NYT keväällä.

Kaikki puhuvat kuinka pelataan mestaruus gloryhunter Vesa Viitakoskelle. Tulee mieleen lähinnä Ray Bourque kun säälistä saa mestaruuden, meeshoor. Paskat, luotan Veskun pahaan karmaan olla ikuinen häviäjä ilman kultaista mitalia. JYPilläkin on yllättäen pelaajia ilman mestaruuksia, kokeneitakin, epäilen että se nälkä voittaa mestaruus on ihan yhtä kova kuin Kärppien.

Itselläni on kova luotto JYPin robottikiekkoon ja viisikkopuolustukseen. Kovasti on jauhettu ettei JYPin isot ja kankeat pakit pysy Kärppä-hyökkääjien perässä. Näinhän sen piti olla KalPaakin vastaan, mutta pakit antoivatkin KalPan pelaajien pörrätä kulmissa ja pitivät keskustan/parhaan maalintekosektorin tukossa, aivan turha lähteä kulmiin juoksemaan. Hyökkäyksestä on vaikea sanoa mitään. Kärpillä on toki rutkasti enemmän henkilökohtaista osaamista, mutta JYPillä jokainen ketju kykenee ratkaisemaan pelejä, helmenä toki VIP-ketju.

JYPin tulee iskeä Kärppien heikkoon puolustustyöskentelyyn, se eikä Tarkki vakuuttanut lainkaan Bluesia vastaan. Toisin sanoen JYP voittaa mestaruuden pelaamalla omalla tasollaan.

PS. Oulussa on kaikki sukua keskenään!
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Tällä logiikalla Mikko Pukka on kova pelaaja jos onnistuu olemaan suomenmestarijengin nelospakkiparissa. Come on.
Toisaalta, samalla logiikalla joku PYH:n pelaaja on kova pelaaja jos joku niistä joskus voittaa jotain?

Kerroppa meille sitten viisaampana, että miten Vänttisen aika ennen JYPiä liittyy nykyaikaan?
Odota hetki, lainaus sinulta tuolla alempana vastaa tähän erinomaisesti (se on merkitty kyllä).

Jos katsoo miehen pelaamista, niin siinä on "pieni" vivahde-ero, ennen pelattiin hyvin jos sattui kiinnostamaan ja luisteltiin pari potkua pelissä, nykyään mies menee 110-lasissa joka tilanteeseen. Ja silti fleguilun aikaan SaiPassa tämä mies teki playoffeissa n. piste/peli, sen kerran kun pääsi niissä pelaamaan. Jos haetaan playoff-pelaajia, Vänttinen on nimenomaan sellainen. Toivotaan, että mies on nytkin sen verran hyvässä pelikunnossa, että ei vammojen takia tarvitse säästellä tai jättää itsestään vaisua kuvaa.
No voi että... eihän tässä Kärpillä ole enää mitään jakoja, kun joku vitun mitään koskaan eläissään voittamaton rampa on niin helevetin kova pelimies, että siinähän koko Kärppien mestaruuksia voittanut runko kalpenee. Samaan syssyyn voisi sanoa, että toivottavasti Aarnio saa peliaikaa. Loppuu se lässyttmäninen.

Tämähän rupeaa saamaan samoja piirteitä kuin TPS-fanien hehkutus Kolunaattorista. No pelit sen näyttää, onko aiheellista vai ei.
(Vittu silmät auki samantien, tässä se merkitty osa) Nimenomaan. Enää ei todellakaan tarvitse kuin tuota vertausta mukaillen tasan yhtä paljon voittamisia ja mainetekoja Vänttiseltä, mille tunnetusti nykäskyläläisenä kannattajana kaivoit vertauskuvan häviäjästä.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Toisaalta, samalla logiikalla joku PYH:n pelaaja on kova pelaaja jos joku niistä joskus voittaa jotain?

Näinhän se vissiin menee ainakin quottaamani nimimerkin mielestä. Minä henkilökohtaisesti en taas arvosta pelaajan taitoja pelkästään saavutettujen mestaruuksien ja gloorioiden perusteella, vaan jäällä näkyvän työnteon perusteella. Tästäkin syystä JYPistä sellaiset nimettömät kaverit kuin Vänttinen ja Pesonen ansaitsevat arvostukseni.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelaaja on vain silloin hyvä, kun on voittanut joskus jotain? Ei väliä onko pelaaja sitten 20v vai 40v? Sellaisen käsityksen sain. Vänttinen on 25v ja nostanut tasoaan mitä pidemmälle mennään. Minulle sopii mainiosti jos kaikki oululaiset ajattelevat tuolla tavalla, mutta saavat sitten tottua siihen että kukaan ei ole voittaja syntyessään.

Jos JYP voittaa nyt mestaruuden niin muistan ensi keväänä käyttää tuota.
 

Nshr

Jäsen
Alatalo

En tiedä, mitä nimimerkki Diesel tarkalleen ottaen hakee viestillään, mutta Alatalon osuutta nyky-JYPistä puhuttaessa ei sovi väheksyä. Immonen on tietenkin paras esimerkki Alatalon aikakaudelta. Edeltäneenä vuotena Ässissä jämäminuutteja pelannut Immonen nousi heti ensimmäisellä JYP-kaudellaan Alatalon luottopelaajaksi, kehittyi huimin harppauksin, ja on tällä hetkellä kenties liigan paras kotimainen pelaaja. Kärjistetysti ottaen voi sanoa, että ilman Alataloa Immonen ei pelaisi nyt JYPissä.

Immosen lisäksi myös JYPin toiseksi ja kolmanneksi tärkeimmät hyökkääjät, Pihlman ja Hytönen, nousivat Alatalon alaisuudessa kunnollisiksi liigapelaajiksi. Pihlmanin perässä oli monta liigaseuraa keväällä 2002, mutta hän päätti jäädä Jyväskylään, kyllä, keskusteltuaan tulevan kauden roolistaan Matti Alatalon kanssa. Hytösen kohdalla täytyy muistaa vuoden Mestis-visiitti Mikkeliin, jolla oli varmasti iso rooli hänen kehityksen kannalta. Mutta myös Hytöseen Alatalo jaksoi uskoa, ja mikä onkaan tulos? Hytönen on tällä hetkellä sarjan parhaita puolustavia hyökkääjiä ja alivoimapelaajia, runkosarjan voittaneen joukkueen kapteeni ja suunnannäyttäjä.

JYP ei muuten pelaisi tulevissa finaaleissa ilman Immosta, Pihlmania tai Hytöstä.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tunnelmia sarjasta

Hiukan toistoa: tulin laittaneeksi aluksi vahingossa tuonne otteluketjuseurannan puolelle. Pahoittelut tuplasta ;)

Näin alkuun: huomaa, että Kärpät on pärjännyt 2000-luvulla SM-liigassa. Meno on aika erilaista kuin Kalpa-sarjassa. Voin vaan kuvitella miltä tilanne näyttää ensimmäisen pelin jälkeen, jos Porot veis sen.

Mutta joo: onhan sitä hyvä henkseleitäkin hiukan paukutella, kun menestystä on tullut. Meistä JYP-jengiläisistä on aika turhaa yrittää puristaa mitään vakavamielistä ylimielisyyttä kehiin tässä vaiheessa: omiin luottaen, mutta Kärppien hyökkäysarsenaalia peläten sitä tähän sarjaan lähdetään.

Näitähän on täällä jo nähtykin yllin kyllin ja kivet ja kannot on ennakkoanalyyseissä yritetty jo kääntää, mutta laitetaan nyt omatkin tunnelmat ennen sarjan alkua:

Kärpät:

+ Pelaamisen päivän vire kumpuaa joukkueesta (alhaalta), ei valmentajasta (ylhäältä) = "tämän päivän organisaatio"

+ Kulttuuri. Eihän se sarjaa ratkaise, mutta kyllä se aina auttaa.

+ Hyökkäysarsenaali: on totta, että Kärpillä on kaksi ykköstä, ei siitä mihinkään pääse.

+ Kyky nousta tappioasemasta voittoon. Ei mitään uutta tässäkään.

+ Ylivoima: 2 kykenevää jengiä ja luovuutta + tulivoimaa viivassa

- Alatalo: J.O.S tulee se aidosti tiukka paikka, allekirjoittanut ei edelleenkään pidä Mattia sellaisena, joka nostaa joukkueen "ylös" yhdellä erätauolla. Kääntäen plussien puolelta se "ylösnousemus" nouseekin Kärpissä keskimäärin pelaajista itsestään. Siksi vaikea sanoa kumpi on vahvempi assetti, plussapuolet vai miinukset. Sen aika näyttää. Ja ne mahdolliset tiukat paikat.

- Viisikkopelaaminen, ei niinkään monen peräänkuuluttama puolustuksen heiveröisyys. Pakisto osaa ja pelaa, mutta johtuen osin tuosta hiukan jäsentymättömästä pelitavasta / johtamisesta, viisikkopuolustus ei ole kurinalaisimmasta päästä. Siksi joukkue ottaa maaleja jonkin verran enemmän kuin tässä vaiheessa yleensä otetaan. J.O.S JYP pelaa tasollaan.

- Maalivahtipeli. Tämä voisi olla plussa tai miinus. Annettakoon anteeksi spekulointi ja ennustaminen: tällä kertaa Tarkki pettää, minulla on sellainen kutina. Tätä ei voi selittää millään kiekkoanalytiikalla, vaan puhtaalla veikkauksella. Anteeksi tällainen poikkeama objektiivisuuden pyrkimyksestä.

- Pelitapa vs. JYP. Liityn niiden joukkoon, jotka ovat veikanneet, että Kärppien sinänsä erinomainen maalinteko-osaaminen ei tule välttämättä riittämään JYPin kurinanalaista viisikkoa vastaan, jos Kärpät ei samalla itse hiukan tiivistä omaa pakkaansa.

JYP:
+ Määrätietoinen tahto voittaa NYT eikä ensi kaudella. Se huokuu koko organisaatiosta, tavoite on kaikilla sama. Yksiselitteisesti voittaa mestaruus NYT.

+ Viisikkopuolustus + ”systeemitekijät”. Tämä oli tammikuun lamaa ennen ja sen jälkeen JYPin suurin vahvuus eikä esim. VIP. JYP on saanut jokaisen viisikon pelaamaan kurinalaisesti, etäisyydet pieniä, suunnanmuutokset nopeita, keskimäärin pyritään kiekkokontrolliin varsinkin rakentelussa omassa päässä muttei tähän olla fiksoiduttu, mikä (Kalpan fiksaatio ylenmääräiseen kiekkokontrolliin tilanteesta riippumatta) kääntyi lopulta KalPan tappioksi. JYP osaa pelata pelin sisällä erilaisia pelitavallisia variaatioita taidokkaasti ja vastustajan peliä lukien.

+ Kolmosten ja nelosten vahva esiintyminen PO-sarjassa. VIP on tärkeä muttei tule olemaan yksin tässä sarjassa. Se on ollut allekirjoittaneellekin positiivinen yllätys, sillä esim. TPS-sarja oltaisiin hävitty ilman Vänttisiä, Sipiläisiä ja Riskoja.

+ Maalivahdit: tämän uskon kääntyvän JYPille: kaksi molaria tsemppaa ja tukee aidosti toisiaan ja vire säilyy molemmilla hyvänä.

+ Alivoima: Suomen paras tänä vuonna ei taitaisi olla paljoa valehdeltu? Pitänee kutinsa ainakin PO-sarjassa. Kyssäri tähänkin ;)

+ Valmennus: uskon, että RD on juuri se mies, joka voi nyt kaataa kulttuurin. RD on itse melkoinen kulttuuri eikä ole sikäli se klassisin ”pelataan nyt vaan omaa parastamme ja katsotaan mihin se riittää” –tyyppinen noviisi tosipeleissä. Hän pystyy tekemään pelaajista sotureita, hiukan samaan tyyliin kuin Petri Matikainen. Petri vaan on pelannut parempaa pokeria medioille, muuten näissä kahdessa on paljon samaa.

- Ehdottomasti mahdollinen kipsitila, jos peli ei lähdekään heti kulkemaan. Kokemattomuus voi näkyä, jos Kärpät saa sarjan 0-2 –tilanteeseen ja JYP on henkisesti selkä seinää vasten.

- Kulttuuri. Tällä kertaa sen puute.

- Ylivoiman tehot ja tietty mielikuvituksettomuus

- Jos se nälkä olisikin jo mennyt – tähän en tosin usko. Piti vaan saada vielä yksi miikka.

Laitetaan vielä osa-aluekohtaiset voimasuhteet:

Maalivahdit: JYP 52,5, Kärpät 47,5
Puolustus: JYP 55, Kärpät 45
Hyökkäys: JYP 42,5, Kärpät 57,5
Valmennus: JYP 52,5, Kärpät 47,5
Kulttuuri: JYP 10, Kärpät 90
Tahto: JYP 60, Kärpät 40

Näillä mennään; onneksi sain liput keskiviikolle ;)

PS. Kyydissä olis vielä tilaa välillä HKI-JKL-HKI

Jupa
 
Mikä mies tämä Vänttinen tosiaan on? itselle lähes outo pelaaja, eri seurojen nelosketjuja kierrellyt ja mestistä tälläkin kaudella hieronut pelaaja. Pistetään nimi mieleen, kuulostaa vaaralliselta.

Kyllä varmasti mm.Viitakoskea,Viuhkolaa ja Mikkolaa pelottaa kun ei ole moista miestä ennen kokenut eikä tuntenut.

Huomaa kyllä tästä keskustelusta että nyt on uudet innokkaat fanit liikkeellä kun keskustelukin on tämmöistä hehkutusta, no tuo Blues sarjan keskustelu olikin väsynyttä kun Espoon suunnalla jo tiedettiin mitä on odotettavissa. Selvästi Jyväskylässä on vielä lapsenomainen usko siihen että hyvällä runkosarjalla pötkitään pitkälle. Saitte toivevastustajanne vastaan, nyt on sitten aika nähdä mitä on keväällinen playoff-kiekko ala Oulun Kärpät.
 

Höyry

Jäsen
Tunteet käy näköjään kuumina puolin ja toisin. Näinhän pitää ollakkin, koska kysessä on Suomalaisen jääkiekon yksi huipentuma eli liigan finaalit. Toivoittavasti kaikki se tunnelataus mitä on, suunnattaisiin oman joukkueen kannattamiseen. Jätetään se provoilu vähemmälle ja käsitellään sarjaa jääkiekon perspektiivistä. Toivottavasti emme enää näe täällä lapsellisia väitttelyitä tyyliin vesku on parempi kuin vänä. Ne on suoraan sanottuna naurattavia. Yritetään alanysoida järkevästi. Jokainen näkee asiat omalta kantilta, se on ihan ok. Harva meistä on nähnyt kaikki Kärppien ja JYPin pelaamat pelit, joten kattavaa analyysiä ei pysty antamaan. Sen verran on pakko todeta että keskustelun perusteella Kärppäfanit vaikuttaa todella ylimielisiltä. Se saattaa antaa JYPille lisää virtaa kaataa hallitseva mestari.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikä mies tämä Vänttinen tosiaan on? itselle lähes outo pelaaja, eri seurojen nelosketjuja kierrellyt ja mestistä tälläkin kaudella hieronut pelaaja. Pistetään nimi mieleen, kuulostaa vaaralliselta.

Kyllä varmasti mm.Viitakoskea,Viuhkolaa ja Mikkolaa pelottaa kun ei ole moista miestä ennen kokenut eikä tuntenut.

Ericille ja muillekin: Vänttisestä ollaan tekemässä nyt JYPin vastinetta TPS:n Max Kolulle ;) Katsokaa tuolta TPS-sarjan puolelta kymmenet TPS-fanien viestit, joissa uhitellaan SuperMaxin kyvyllä voittaa sarja ilman muita kanssapelaajia ja saatte kiinni mistä tässä on kysymys.

Ei sillä, Vänttinen siis aidosti pelannut hyvän PO-sarjan tänä vuonna ja harmillinen pitkä loukkaantuminen myös jarruttanut tätä kautta.

Ja kyllä: olihan Vänttinen JYPissäkin aluksi ikisurffailija ennen kuin RD sai miehestä jonkinlaisen uudestisyntymisen tapahtumaan. Sikäli historiaan viittaaminen aiemmissa joukkueissa on turhaa / osoittaa aitoa tietämättömyyttä sen suhteen millainen muutos Tuomaksen pelaamisessa on viimeisten 2 vuoden aikana tapahtunut.

Mutta ei tehdä Vänttisestä mitään Max Kolua, vaan annetaan miehen yllättää mielummin positiivisesti ;)

Jupa
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sitä olen ihmetellyt kauheasti kun kaikki höpöttävät kuinka ylimielisiä JYP fanit ovat jne... Innokkaita ollaan, mutta meidän "ylimielisyys" ei ole kyllä mitään verrattuna playoff vastustajien ylimielisyyteen.

Oululaiset ehkä toivovat että mekin ajattelisimme "Aaa... Kärpät vastassa,eiköhä hönätä" niinkuin Blues kuulemma teki, taitaa olla Pelko niminen pupu pöksyissä vai? Hehe.

Keskiviikkona tosiaan hallille näkemään kuinka suuri ja mahtava hyökkäysarsenaali Kärpillä on! En oikein tiedä uskallanko mennä.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sitä olen ihmetellyt kauheasti kun kaikki höpöttävät kuinka ylimielisiä JYP fanit ovat jne... Innokkaita ollaan, mutta meidän "ylimielisyys" ei ole kyllä mitään verrattuna playoff vastustajien ylimielisyyteen.

No niin, alkuvuoden paras uutinen pamahti sitten ilmoille - Vänän kausi ei ole ohi. Ai että tekee gutaa. Nyt kirjoitan viimeisen lauseen ennen mestaruuden ratkeamista ja vetoan samalla muiden JYP-fanien tekevän samoin:

Antakaa pelien näyttää, vittu mehän voitetaan tää sarja!
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
hehe.. joku pikku ojanen siellä inisee ja provoilee. Bluesin viime kausien suurin ongelma on ollut Tampereelta raahattu moska. Pelaajat, jotka playoffseissa ovat olleet silkkaa paskaa. Taisi siellä joku Nurmi-niminen urpo olla kuudennessa ottelussa 3 viimeisen maalin aikaan kentällä ja ratkaisumaalissa vielä pelasi itsensä niin ihanasti pihalle.

Mitäs jos kipität takaisin Tesoman Esson baariin ja tilaat reippaasti vaan pari keppanaa lisää, kesälomahan sulla on jo ollut jonkin aikaa. Kyllä se ahdistus siitä sitten hellittää...

Sori, en käy Tesomalla koska olen Itäpuolen gangsta. Ja Blues ei kuitenkaan pelaa finaaleita, vai? Meikäläinen taitaa olla meistä kahdesta kuitenkin se, jota ahdistus ei rasita. Kyllä se elämä vielä jatkuu pronssimatsin jälkeenkin, älä huoli.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Heh, täällähän on mahtava meininki totta tosiaan. Ja aivan oikein, että uskotaan omiin. Turhan usein yritetään vierittää ennakkosuosikin asemaa vastustajalle. Taitaa johtua suomalaisten taikauskosta ja pessimismistä, jos mennään kehahtelemaan, Ukko Ylijumala rankaisee ja nöyryyttää välittömästi. Hienoa, että suomalaisen jääkiekon uutta Messiasta hehkutetaan, saapahan tälläinen amatöörikin tiedon tulevasta suurten pelien ratkaisijasta etukäteen. Vänttinen suomenmestariksi, maajoukkueeseen, maailmanmestariksi, NHL:llään, Stanley Cupin voittajaksi....mihin vielä ehtiikään (pelastaako koko maailman, jos Obama ei kykene?), on siinä semmoinen pelimies.
 

Basso75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin. Tosiasia kuitenkin on, ettei JYP pysty voittamaan Kärppiä neljää kertaa tässä sarjassa. Ei ole koskaan voittanut, ei voita nyt eikä tulevaisuudessa. Eläköön se kulttuuriero.

Kannun valantaan veljet ja siskot. Kärpät ovat pudottaneet matkalla Narrit ja Bluesin. JYP TPS:n ja KalPan. Niin, moraalinen loppuottelu oteltiin jo edellisessä Kärppien sarjassa.

JYP tuuletteli runkosarjan voittoa kuin mestaruutta. Peukut siitä.

Tarkki on isojen pelien mies, Tuokkolaa ja Sinkkua ei ole testattu tässä painekattilassa koskaan. Meinaan, että olipa kumpi hyvänsä maalissa, niin yli kiehuu ja komeasti.

Materiaaliero on huikea Kärppien eduksi. Laatu ratkaisee, neljä ketjua versus VIP. Finaalisarjassa tämä tulee näkymään Kärppien vyörytyksenä.

Kärpät vie 4 - 1 tämän sarjan. Oi Kärpät on niin ihana!
 

Tipi78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hö? Missä näin tehtiin? Runkosarjan viimeisessä pelissä olin paikalla, mutta siellä tuota ei tapahtunut. Perhana vieköön, olen missannut hyvät bileet jossain muualla!

urheiluruudussa oli kuvaa, kun Hytönen nosteli runkosarjan voittajan kannua kuin "poikaa" ja joukkue meni jäälle makaamaan kannun taakse kuin mestareina, tosin juttua en nyt netistä löytänyt.

Kärpät ei ole ikinä koskenut vikan pelin jälkeen runkosarjan voittajan kannuun ja eikä ole tuuletellut runkosarjan voittoa, koska runkosarjan ei merkitse mitään...

Tässä juhlintaa keskisuomalaisen jutussa...

http://www.ksml.fi/kiekko/uutiset/hirschovits-64-immonen-63/378709
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
Niin. Tosiasia kuitenkin on, ettei JYP pysty voittamaan Kärppiä neljää kertaa tässä sarjassa. Ei ole koskaan voittanut, ei voita nyt eikä tulevaisuudessa. Eläköön se kulttuuriero.

Onneksi kuitenkin muistit laittaa hyvät perustelut, nyt tämä tiedetään Jyväskylässäkin. Otetaan nyt se kolme voittoa vaikka alkuun ja palataan asiaan sen jälkeen.

Kannun valantaan veljet ja siskot. Kärpät ovat pudottaneet matkalla Narrit ja Bluesin. JYP TPS:n ja KalPan. Niin, moraalinen loppuottelu oteltiin jo edellisessä Kärppien sarjassa.

Niinpä, Kärpät onnistui hikisesti pudottamaan valmentajaansa vastaan kääntyneen narrilauman ja jo Pelicansia vastaan rämpineen yhden ketjun joukkueen. JYP ei kuitenkaan päässyt finaaliin helpolla, varsinkin TPS antoi ihan kunnollisen vastuksen. KalPalle, kuten myös Kärpille, JYPin pelityyli on myrkkyä. KalPan voimakkaasti kuopiolaistaustainen joukkue kuitenkin taisteli loppuun asti hienosti. Sama tuskin tulee toistumaan Kärppien palkkasoturien kohdalla. Viitakoski ja Koivisto saivat jo hopeaa (ja moraalisen finaalivoiton), eiköhän se heille riitä. Muilla niitä mestaruuksia onkin sitten sen verran, että tuskin enää jaksaa kiinnostaakaan. Saattepahan vapaata niistä europeleistäkin niin ei tarvitse itseään käydä nolaamassa jotain saksalaisia tusinajoukkueita vastaan.

JYP tuuletteli runkosarjan voittoa kuin mestaruutta. Peukut siitä.

En huomannut, että katsomossa kukaan olisi tanssinut kännissä ilman paitaa tai että toimitusjohtaja Seppänen olisi käynyt kultakravatti kaulassa jäällä tuulettelemassa tavalla, joka aiheuttaa suunnatonta myötähäpeää. Tästä haluan ehdottomasti kuvamateriaalia, jos asia on tosi.

Tarkki on isojen pelien mies, Tuokkolaa ja Sinkkua ei ole testattu tässä painekattilassa koskaan. Meinaan, että olipa kumpi hyvänsä maalissa, niin yli kiehuu ja komeasti.

Sen verran pitää kärppäjoukkuetta kehua, että välieräsarjan se voitti Tarkista huolimatta. Finaalisarjasta ei kuitenkaan tule samanlaista ilotulitusta, joten maalivahtiosasto on ehkä kaikista osa-alueista selkeimmin JYPin eduksi. Muutama etukulmahörppy Tarkille jokaisessa pelissä niin hyvä tulee.

Materiaaliero on huikea Kärppien eduksi. Laatu ratkaisee, neljä ketjua versus VIP. Finaalisarjassa tämä tulee näkymään Kärppien vyörytyksenä.

Luulen, että sinäkin saat katsella kyynel silmäkulmassa kun Vänttisen ja Hakkaraisen ketjut pyörittävät ylimielisesti sarjaan lähtevää kärppäjoukkuetta ihan miten tahtovat. JYP on nimittäin näistä kahdesta joukkueesta se, joka jyrää tasaisen tappavasti neljällä ketjulla. Saavatkos teidän alemmat ketjut ollenkaan peliaikaa, kun SM-liigan sivujen mukaan Selkä-Viuhkola näyttäisi pelaavan melkein puolet ottelusta? Ja olikos siellä kolmos- tai nelosketjussa muita kuin ennen kauden alkua maailman paskimmaksi haukuttu Viitakoski?
 

I ro1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja JM Aaltonen
Itseasiassa tähänhän voisi koettaa koota yhden joukkueen Jypin ja Kärppien pelaajista. Siinä nähtäisiin suurinpiirtein, ketä minkäkin joukkueen fanien mielestä kannataa seurata.
Eli aloitanpas tämän shown:

1. Andersson - Corso - Aaltonen
2. Pihlman - Immonen - Virtanen
3. Kuusela - Viuhkola - Koivisto
4. Viitakoski - Paakkolanvaara - Aarnio

Boumedienne - Mikkola
Mäntymaa - Forrest
Koskinen - Ohtamaa
Vänttinen(h) - Malmivaara

Tarkki
Tuokkola

Alatalo
Haapakoski
Dufva
 

TML

Jäsen
1. Andersson - Corso - Aaltonen
2. Pihlman - Immonen - Virtanen
3. Kuusela - Viuhkola - Koivisto
4. Viitakoski - Paakkolanvaara - Aarnio

Boumedienne - Mikkola
Mäntymaa - Forrest
Koskinen - Ohtamaa
Vänttinen(h) - Malmivaara

Tarkki
Tuokkola

Alatalo
Haapakoski
Dufva

Ihan hyvä nippu mutta neloskenttäs on kyllä ihan paska. Tai no ei ihan paska mutta ei kovin realistinen jos JYPistä ja Kärpistä parhaat kokoaa mukaan.

Mitä Ohtamaa tuolla tekee?

Haapakoski Dufvaa parempi koutsi?

Hienoksi menee tämäkin ketju.
 

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Toivottavasti Kärpät lähtee finaaliin yhtä takki auki, kuin osa Kärppien kannattajista. Mielenkiintoista nähdä mitkä selitykset täällä alkaa pyöriä kyseisten nimimerkkien suusta jos sellainen "vahinko" sattuisi, että JYP Suomen mestaruuden voittaisi.
 
Toivottavasti Kärpät lähtee finaaliin yhtä takki auki, kuin osa Kärppien kannattajista. Mielenkiintoista nähdä mitkä selitykset täällä alkaa pyöriä kyseisten nimimerkkien suusta jos sellainen "vahinko" sattuisi, että JYP Suomen mestaruuden voittaisi.

Mielenkiintoista tulee olla nähdä kumman tahansa mestaruuden tullessa. Kyllä on aivan päättömyyksiä esitelty tässä ketjussa molemmin puolin. Pitäisi vain koittaa arvata ketkä kirjoittavat satiiria ja ketkä ovat oikeasti riemuidiootteja.
 

Paha_Kurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin. Tosiasia kuitenkin on, ettei JYP pysty voittamaan Kärppiä neljää kertaa tässä sarjassa. Ei ole koskaan voittanut, ei voita nyt eikä tulevaisuudessa. Eläköön se kulttuuriero....

..Niin, moraalinen loppuottelu oteltiin jo edellisessä Kärppien sarjassa..

Materiaaliero on huikea Kärppien eduksi. Laatu ratkaisee, neljä ketjua versus VIP. Finaalisarjassa tämä tulee näkymään Kärppien vyörytyksenä...

Kärpät vie 4 - 1 tämän sarjan. Oi Kärpät on niin ihana!

Nämä edellä lainatut tekstin pätkät ovat sitä voittamisen kulttuuria! Eivät ylimielisyyttä. Jos nämä olisi ollut JYP -kannattajan tekstiä, se olisi ollut "keulivan valtran" puhetta. Kahden seuran kannattajien tekstien tulkinnan välillä on iso ero.

Veikkaan että hyvä finaalisarja on tulossa. Epäilen että kumpikaan ei sarjaa 4-0 voitoin katkaise. Ei välttämättä game7 ole kaukana.

Palataan vähän tarkempiin analyyseihin illalla tai huomenna..
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lähdetäänpä välillä näin toisinpäin kyseenalaistamaan tiettyjä asioita. Tässä on ikäänkuin esitetty faktoja ja toiveita mitä kärppälaiset esittävät ja toivovat.

1. Kokemus
Aloitetaan kokemuksesta. Kärpillä on aivan valtava kokemus tälläisistä peleistä. Kokemuksen perusteella Kärppien pitäisi hoitaa nämä pelit tuosta vaan. Mutta mitä tarjotaan selitykseksi jos Jyp tämän Finaalin vie? Tämä asia oli jo esillä TPS-sarjassa mutta minulle se jäi epäselväksi. Miten kokemus voi kääntyä vastaan tai missä tilanteessa se menettää merkityksensä?

2.VIP
Toisena asiana esitän Vip-ketjun pimentämisen, koska kaikkien mielestä JYP on yhden ketjun joukkue. Jos Kärpät onnistuu taltuttamaan JYPin ykkösen tehottomaksi, niin voiko JYP voittaa? Ja jos voi niin milläkeinoin se edes voisi olla mahdollista?

3.Fyysinen peli
Kukaan ei ole uhosta huolimatta pystynyt vastaamaan Kärppien fyysiseen peliin. Mitä jos tälläkään kertaa ei pystytä vaan toistuvasti jäädään jyrän alle ja hävitään fyysisyydessä. Tai JYPin fyysisyys on sääntöjen vastaista, josta tulee paljon jäähyjä. Voidaanko siitä huolimatta selvitä näistä pommeista elossa ja voittamaan pelejä tekemällä enemmän maaleja?

4. Maalivahtipeli
Etukäteen tätä osa-aluetta on heitelty puolin ja toisin. Nyt jos käykin niin että JYP epäonnistuu veskarivalinnassa ja joudutaan vaihtamaan kesken pelin tai sarjan ja menee arpomiseksi kuka pelaa, kaatuuko koko sarja tähän? Jypin veskareille menee joka pelissä esim. yksi helppo ja Tarkki pelaa tasaisesti eikä ime etukulmasta yhtään helppoa. Voiko silti JYP voittaa.

5.Pelaaja rosteri paperilla
Paperilla Kärpillä on huikea rosteri. Kaksi ykkösketjua ja huippupelaajia(nimekkäitä) myös muissa ketjuissa. Sarjan parhaat ulkomaalaiset (pl. BLUES) ja siirtorajan lähellä tulleet vahvistukset (bume). Jypillä hyviä paluumuuttajia (VIP)+koskinen+välivaara 1 hyvä vahvistus (malmivaara) mutta muut muista joukkueista ylijäämä pelaajia(viitanen+mäntymaa+kaijomaa+hakkarainen). Jos Kärppä-rosteri pelaa taitojensa mukaan, jääkö JYPille edes mahdollisuuksia pelaamalla hyvin joukkueena tai kurinalaisesti tai jopa nostamalla jokaisen pelaajan onnistumistasoa eikö edes tuurilla?

Näitä nyt vois kerätä loputtomiin. Oletan että näihin pointteihin osa kärppäfaneista tukeutuu omiensa mahdollisuuksia arvioidessa. Pitääkö näistä asioista kaikki toteutua että Kärpät voittaa, vai riittääkö yksikin? Entä toisinpäin, jotta JYP mestaruuden voittaisi pitääkö näissä kaikissa viidessä asiassa tapahtua Kärpillä epäonnistumisia ja Jypin puolella tason nostoa. Voisitte heittää jotain arvioita nyt ennen pelejä ja sitten lisää sarjan jälkeen.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Jotenkin minua henk.koht. ei voisi tämän kevään finaalit kiinnostaa pätkääkään. Syy: Kärpät pelaa aina finaaleissa ja voittavat, kuten tänäkin vuonna. JYP nyt taasen on kaikkien aikojen tylsin runkosarjan voittanut joukkue. Tehokkaasti perkeleet pelaavat, mutta jotenkin koko joukkue on niin HMV, kuin vain voi olla. Jyväskyläläiset kiekkofanit ovat tätä tosin jonkin verran saaneet rikottua, hankkimalla "ystäviä" ympäri Suomea, miellyttävällä down to earth käyttäytymisellään :)

Tulipahan laitettua oma lusikka soppaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös