FC Bayern München 2014–2015

  • 17 027
  • 65

zelios

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Bayern München
Odottelin aikani, mutta vuoden tauon jälkeen avaan Bayern-ketjun, odottelin vähän esim. palstaveli Müllerin sen tekevän, mutta parempi tämäkin kuin ei mitään:

Ensimmäinen Pepin kausi siis takana, mielestäni todella hyvä kausi lukuun ottamatta mestarien liigaa, jossa tuli selkeä tappio Realille välierissä, mutta tupla kuitenkin. Tätä huonompi saldo ei kelpaa ensi kaudellakaan faneille eikä seurajohdolle.

Mm-kisojen saldohan oli Bayernin osalta huikea, mestareissa siis seitsemän Bayernin pelaajaa isoissa rooleissa, joista Kroos sittemmin siirtynyt Realiin ennen Markkasta ja Jamesia. Lisäksi mm. Robben pelasi huikeat kisat oransseissa ja Shaq teki hattutempun. Bayern on ottanut siirtomarkkinoilla aika rauhallisesti (uusia hankintoja siis Rode ja Juan Bernat, jonka summan Bayern salasi Valencian kanssa), sekä kovimpana nimenä tietenkin Lewandowski, joka teki jo ensimmäisen maalinsa Rafinhan hienosta syötöstä MSV Duisburgia vastaan, joka päättyi siis tasan 1-1. Kokoonpano tuossa ottelussa oli muuten Starke – Badstuber (C), Gaudino, Contento, Hojberg, Scholl, Lewandowski, Alaba, Rafinha, Sieghart, Bernat. Bayern pelasi kolmen puolustuslinjalla (Contento, Badstuber, Rafinha) Alaban ollessa puolustava keskikenttämies Höjbergin kanssa. Muut pelaajat ovat jo aloittaneet harjoittelun, mutta Lahm, Boateng, Schweini, Neuer, Müller ja finaalin ratkaissut supersankari Götze ovat edelleen ansaitulla lomalla.

Lähtijöitä Bayernista on ainakin siis Madridiin siirtyneet Mandzukic (Atletico) ja Kroos, sekä Van Buyten, jonka sopimusta ei jatkettu. Reus on tehnyt päätöksen seurasta mihin haluaa ensi kesänä siirtyä, on toki joskus vannonut pelaavansa Dortmundissa koko uransa, mutta on ilmeisesti Götzen sydänystävä ja lapsuuden kaveri, joten siirto ei mahdottomuus, mutta tämän kesän huhut Bayerniin voidaan käsittääkseni haudata.

Saksasta ei taida löytyä ensi kaudellakaan todellista haastajaa, mutta mestarien liigassa haastetta riittää, esimerkiksi Real ja Barca ovat vahvistuneet merkittävästi ja rahaa on palanut järjettömät määrät. Ja mainitaan vielä loppuun, että Robben ei lähtenyt Manuun LVG:n pyynnöstä huolimatta ja Lahm olisi lopettanut henkilökohtaisista syistä johtuen maajoukkueessa ilman mestaruuttakin, ja keskittyy jatkossa 100 %:sti vain Bayerniin.

Lähteiden mukaan (mm. aina niin luotettava Bild) Bayern pelaisi ensi kaudella pääsääntöisesti koostumuksella 3-2-2-2-1, joka olisi ilmeisesti jotain tämmöistä:
Lewandowski
Ribery/Shaqiri - Müller/Robben
Schweinsteiger/Alaba - Lahm/Thiago
Bernat/Contento Rafinha
Dante-Martinez/Badstuber-Boateng
Neuer

ja kiitokset vielä kaikille edellisiin ketjuihin kirjoittaneille, Mia San Mia!

edit. transfermarktin mukaan:
lähteneet:
-Kroos (Real) 30 milj. €
-Mandzukic (Atl.) 22 milj. €
-Van Buyten (?) 0
-Schöpf (Nürnberg) 0,4 milj. €
-Raeder (Vitoria Setubal) 0

tulleet:
-Lewandowski (Dortmund) 0
-Rode (Eintracht Frankfurt) 0
-Juan Bernat (Valencia) 10 milj. €
 
Viimeksi muokattu:

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En ole nyt kerennyt katsomaan ollenkaan Bayernin harkkapelejä, kun olen ollut reissun päällä, mutta voisin silti kirjoittaa Rodesta, joka on ainakin raporttejen mukaan pelannut loistavasti. Rodehan on pelannut koko uransa ajan keskikentän pohjalla, mutta ainakin Bayernin sivuilla hänet on listattu puolustajaksi, ja Sammerin mukaan muistaakseni kaavailevat tästä oikeaa pakkia. Nyt harkkapeleissä Rode on kuitenkin pelannut omalla tutulla paikallaan, ja on esiintynyt edukseen loistavilla katkoilla, taklauksilla ja aktiivisella prässäämisellä. Toivottavasti Roden annetaan jatkossakin pelata keskikentän pohjalla, sillä hänellä on potentiaalia vaikka mihin. Ideaalitapauksessa tämä tarkottaisi myös sitä, että Lahm palaa omalle paikalleen oikean pakin tontille.

Kahden viikon päästä Bayern kohtaa Dortmundin Supercupin merkeissä Westfalenstadionilla. Silloin nähdään suunnilleen millaisella koostumuksella ja kokoonpanolla aikoo Guardiola Bayernia tällä kaudella pelottaa.

Yhtä kovan luokan topparia Bayern vielä tarvitsee, mieluiten oikeajalkaista, muita tarpeita ei ole, paitsi ehkä penkille uusi maalivahti.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pepe Reina ilmeisesti siirtymässä Bayerniin, matkalla lääkärintarkastukseen tällä hetkellä. Reina olisi kyllä hyvä kakkosvaihtoehto Neuerin takana. Median mukaan siirtosumma on £2m paikkeilla, ei ollenkaan paha siis.

Aika tyypillinen siirtoikkuna Bayernilta taas. Sitä uutta topparia odotellessa. Tosin Rummenigge on ilmeisesti todennut, että Reina oli Bayernin viimeinen hankinta. Toivottavasti ei.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Bayern hävisi siis Supercupin Dortmundille 0-2.

Peliä en nähnyt, mutta vähän huvitti tuo YLEn uutisessa ollut juttu Bayernin taktiikasta: Bayern yritti vastata takaiskuun pelaamalla taktista syöttöpeliä. Borussia ei kuitenkaan jättänyt Bundesliiga-mestareille tilaa ja pyrki estämään syöttösuunnat.

Inhorealistina tuppaan ajattelemaan, että siellä on taas Pepin ohjeesta hierottu barcamaisesti keskellä oikein olan takaa, eikä käytetty Mannschaftin tyylistä, laitojen kautta pelaamista.

Kertokaa toki joku paremmin, jos matsia näki.

Minä tuppaan ajattelemaan, ettei Pepin taktiikka välttämättä edes enää tällä kaudella riitä mestaruuteen, vaan Bayernin pelityyli on opiskeltu.
 

zelios

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Bayern München
Bayern hävisi siis Supercupin Dortmundille 0-2.

Peliä en nähnyt, mutta vähän huvitti tuo YLEn uutisessa ollut juttu Bayernin taktiikasta: Bayern yritti vastata takaiskuun pelaamalla taktista syöttöpeliä. Borussia ei kuitenkaan jättänyt Bundesliiga-mestareille tilaa ja pyrki estämään syöttösuunnat.

Inhorealistina tuppaan ajattelemaan, että siellä on taas Pepin ohjeesta hierottu barcamaisesti keskellä oikein olan takaa, eikä käytetty Mannschaftin tyylistä, laitojen kautta pelaamista.

Kertokaa toki joku paremmin, jos matsia näki.

Minä tuppaan ajattelemaan, ettei Pepin taktiikka välttämättä edes enää tällä kaudella riitä mestaruuteen, vaan Bayernin pelityyli on opiskeltu.

En nähnyt minäkään, mutta linkin takaa löytyy kokoonpanot livetulokset.comista(DOR 2-0 BAY | Dortmund - Bayern) kumpikaan ei pelannut ykkösmiehistöllään, vaikka vaihdosta tulivatkin Dante, Götze ja Lahm. Mainitaan vielä, että Martinez taisi loukata polvensa. Loukkaantumisten lista on muutenkin valitettavan pitkä tällä hetkellä, Rafinha loukkaantui vielä edellisessä pelissä.

Ylipäätään "tikitakaa" osataan nykyään puolustaa, mm. Real voitti Bayernin viime vuonna erittäin hyvällä vastaiskupelaamisella sekä hyvällä puolustamisella. Tasoeron pitää olla huomattavasti isompi (pakkien oltava esim. huomattavasti paremmat kuin vastustajien hyökkääjät), jotta ns. pallonhallintapelillä voitetaan suht. samantasoinen joukkue.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kertokaa toki joku paremmin, jos matsia näki.

Olin paikan päällä katsomassa matsin, joten en mitään syvällistä analyysia pysty kirjoittamaan, mutta jotakin sentäs.

Bayern ei päässyt kunnon paikoille koko matsin aikana, vaan jauhoi sitä surullisenkuuluisaa syöttöpeliä ilman tulosta. Eivät tainneet päästä kertaakaan edes Dortmundin boksiin. Dortmund puolestaan iski aina sitten vastahyökkäyksistä, joita Bayern ei pystynyt kunnolla edes puolustamaan. Bayernin peli ei ollut ollenkaan vakuuttavaa, vaikkakin monia avainpelaajia puuttui. Koko matsia kuvaa parhaiten se, että Bayern sai aikaiseksi vain neljä vetoa, joista kolme meni maalia kohti, kun taas Dortmundin vastaavat luvut olivat 22/9. Eipä tuosta matsista hirveästi muuta kerrottavaa jäänyt.

Niin ja Martínez loukkaantui ekalla puoliajalla, ja on nyt sitten sivussa koko loppuvuoden ainakin. Hienoa.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Bayern on vahvistanut, että ovat sittenkin vielä hankkimassa sen topparin nyt kun Martínez meni loukkaantumaan. Diego Godín, Mehdi Benatia, Daniel Agger, ja Stevan Savic ovat huhujen mukaan vaihtoehtoina. Noista neljästä Agger on mielestäni huonoin vaihtoehto, Savicista en osaa sanoa mitään, mutta on ainakin nuori ja voisi vielä kehittyä. Guardiola haluaisi topparin, joka on 190+cm, nopea, hyvä pallon kanssa ja hyvä päällä, sekä hyvä pelaamaan molemmilla jaloilla.

http://sportbild.bild.de/bundesliga/vereine/bundesliga/pep-guardiola-das-ist-mein-wunsch-ersatz-fuer-martinez-37274840.sport.html
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika heikolta näyttää Bayernin keskikentän suhteen. Martínez on poissa helmi-/maaliskuuhun 2015 asti. Schweinsteiger ja Thiago ovat poissa ilmeisesti lokakuuhun asti, ja ovat muutenkin loukkaantumisherkkiä. Tällä hetkellä Bayernilla on siis laittaa keskikentälle Lahm, Alaba, Rode, Höjbjerg, sekä Gaudino. Näistä Lahm ja Alaba ovat paljon parempia laitapakkeina, kun taas Rode, Höjbjerg, ja etenkin Gaudino ovat vielä varsin kokemattomia ja nuoria pelaajia.

Kroosin siirron jälken hieman epäilin, että se tulee vielä kostautumaan Bayernille, ja niin siinä sitten kävi, tosin paljon aikaisemmin kuin uskoin. Nyt kun Kroos on poissa, ei Bayernilla ole keskikentällä peliä rakentavaa ja rytmittävää maestroa. Oli Bayernin johdolta suuri virhe päästää Kroos menemään, tosin siihen vaikutti molempien osapuolien egot, mutta silti. Bayern ei tule missään vaiheessa löytämään Kroosille korvaajaa, se on varma. Huhujen mukaan Guardiola ei ole mielissään, sillä hänelle oli luvattu, ettei Kroosia myydä missään vaiheessa.

Nyt huhuissa on pyörinyt, että Bayern olisi Khediran perässä. Mielestäni olisi ihan hyvä hankinta, siirtosummakaan ei olisi varmana paha, sillä Khediralla on vain vuosi sopimusta jäljellä. Sillä ei ole oikeastaan väliä tuleeko sieltä Khedira vai kuka, kunhan on tasonsa osoittanut keskikenttäpelaaja. Myös uutta topparia Bayern tarvitsee kovasti. Mikäli näitä kahta pelaajaa ei Bayern saa hankittua, on edessä todennäköisesti välivuosi pokaalien kannalta. Noin heikolla keskikentällä ja puolustuksella on vaikea voittaa huippujoukkueita vastaan.

No, onhan tässä vielä 11 päivää siirtoikkunaa jäljellä.
 
Viimeksi muokattu:

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Nyt huhuissa on pyörinyt, että Bayern olisi Khediran perässä. Mielestäni olisi ihan hyvä hankinta, siirtosummakaan ei olisi varmana paha, sillä Khediralla on vain vuosi sopimusta jäljellä. Sillä ei ole oikeastaan väliä tuleeko sieltä Khedira vai kuka, kunhan on tasonsa osoittanut keskikenttäpelaaja. Myös uutta topparia Bayern tarvitsee kovasti. Mikäli näitä kahta pelaajaa ei Bayern saa hankittua, on edessä todennäköisesti välivuosi pokaalien kannalta. Noin heikolla keskikentällä ja puolustuksella on vaikea voittaa huippujoukkueita vastaan.

No, onhan tässä vielä 11 päivää siirtoikkunaa jäljellä.

Bayernin iskukyvystä saadaan jo viitteitä, kun aloittavat kauden kahdella kovalla vastuksella, Wolfsburg tänään kotona ja ensi viikolla Schalke vieraissa. Vedonlyöntimarkkinoilla on kyllä kova usko Bayernin dominoinnin jatkumiseen. Kotoinen Veikkauskin tarjosi Dortmundille voittajakertoimeksi 7, muille joukkueille sitten huomattavasti enemmän.

En jaksa uskoa, että tänä vuonna mestaruustaisto olisi syyskauden jälkeen ohi.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Bayern avasi kautensa eilen voittamalla Wolfsburgin kotonaan 2-1. Lewandowski missasi pari melkein avopaikkaa, ja ottelun lopussa Roden maali hylättiin väärin paitsiona. Ihan hyvä kauden avaus Bayernilta, tosin viimeistelyssä on parantamisen varaa, sillä ottelu olisi voinut ihan hyvin päättyä vaikka 7-1, ottaen huomioon tilanteet joista olisi pitänyt tehdä maali. Bayernin maaleista vastasivat Müller ja Robben, Volkkarin kavennuksen iski Olic.

Badstuber pelasi koko ottelun, ja olikin vakuuttava alusta loppuun puolustaen hyvin ja antamalla hyviä syöttöjä. Vahva paluu Badstuberilta, tosin Wolfsburgin kavennusmaalin voi pistää enemmän tai vähemmän hänen piikkiin. Lahm pelasi vanhalla tutulla paikallaan oikeana pakkina, ja dominoi oikeaa laitaa kuten der Kapitänin kuuluukin. Lahmin ja Robbenin yhteispelaaminen sujui todella hyvin, ja Bayernin vaarallisimmat hyökkäykset tulivatkin heidän kautta. Müller pelasi myös vahvasti, ja oli tuttuun tyyliinsä jatkuvasti aiheuttamassa ongelmia Volkkarin puolustukselle juoksuillaan. Bernat pelasi myös ihan hyvän ottelun, varsinkin kun ottaa huomioon heikon alkukauden. Neuer taisi olla vielä henkisesti lomalla, sillä teki pari todella tyhmää virhettä, joista yhden Bernat pelasti. Toivottavasti Rode aloittaa seuraavan ottelun, sillä hän on esiintynyt edukseen vähäisestä peliajasta huolimatta, kuten eilenkin.

Kickerin mukaan Benatian siirtyminen Bayerniin on lähellä. Sammer myös totesi, että Bayern saattaa pian julkaista uuden pelaajahankinnan, mutta ei tarkentanut sitä sen enempää. Huhujen mukaan Khedira olisi tänään Münchenissä juttelemassa mukavia Bayernin seurajohdon kanssa, mutta en tiedä kuinka luotettava tämä huhu on. Vielä on muutama päivä siirtoikkunaa jäljellä.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mehdi Benatia siirtyi Bayerniin 5-vuotisella sopimuksella. Huhujen mukaan Benatian hinnaksi muodostui €26m+€4m bonuksina. Ei ollenkaan paha hinta, varmaankaan, hirveästi en Benatian tasosta tiedä, eikä hänellä taida olla alla yhtään pelejä Mestarien liigassakaan. Toivottavasti on onnistunut haku joka tapauksessa.

En usko, että Bayern enää sitä puolustavaa keskikenttäpelaajaa hankkii, ikävä kyllä.

Benatia vor Wechsel zum FC Bayern - FC Bayern München AG
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Xabi Alonso on nyt sitten Bayernin pelaajaa. Siirtosumma ilmeisesti €10m, ja 2-vuotinen sopimus. Keskikenttäpelaajaa Bayern tarvitsi, mutta Alonso oli kyllä yllätyshankinta. Alonso pelaa numerolla 3.

Mehdi Benatia sai käyttöönsä Van Buytenin entisen numeron, eli #5.

Mestarien liigan lohkovaiheessa Bayern kohtaa taas vaihteeksi Man Cityn sekä TsSKA Moskovan, kuten viimekaudellakin. Vaihtelua lohkoon tuo AS Roma. Voisi oikeastaan sanoa, että Bayernin lohko on se kuoleman lohko.

Tänään jatkuu Bundesliga Bayernin osalta Schalkea vastaan Veltins Arenalla.
 
Viimeksi muokattu:

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Laitetaanpa tännekin samallainen lista, mitä Dortmundin ketjuun laitoin. Bayernin osalta kesän pelaajasiirrot on jo tehty, ja alta löytyy lista, mistä näkee kuka lähti ja kuka tuli. Kopioitu suoraan Bundesligan sivuilta.

Zugänge: Mehdi Benatia (AS Rom), Sinan Kurt (Borussia Mönchengladbach), Xabi Alonso (Real Madrid), Pepe Reina (FC Liverpool), Juan Bernat (FC Valencia), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt)

Abgänge: Diego Contento (Girondis Bordeaux), Toni Kroos (Real Madrid), Mario Mandzukic (Atletico Madrid), Daniel van Buyten (Ziel unbekannt), Alessandro Schöpf (1. FC Nürnberg), Lukas Raeder (Vitoria Setubal FC)
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
http://www.goal.com/en/news/90/france/2014/09/06/5088694/ribery-could-be-punished-platini?ICID=HP_HN_3

Kyllä tulee nyt niin sairasta juttua Platinilta. Ribery ei muka voi itse päättää, ettei jatkossa pelaa maajoukkueessa, vaan hän saisi 3 pelin pelikiellon Bayernin paidassa, jos hän ei suostu tulemaan maajoukkueeseen. Väittää vielä, että tämä sääntö löytyy FIFAn säännöistä.

Mistäs tälläinen "orja"-sääntö on ilmestynyt, kun aiemminkin pelaajat ovat lopettaneet maajoukkueissa omin lupineen, mm. Lahm kesällä, eikä ole mitään haloota noussut. Platini keksii siellä omia sääntöjä, kun oman maan ykköspelaaja lopettaa juuri ennen kotikisoja.

Ei ole Platinin mukaan pelaajien päätös missä pelaavat, vaan valmentajan. Pelaajat eivät ole mitään hemmetin orjia, jotka pelaavat missä käsketään. Jos Riberyä ei nappaa maajoukkue ja haluaa keskittyä Bayerniin, niin siihen ei ole kenelläkään nokan koputtamista ja Riberyllä on täysi oikeus niin tehdä.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan ulkomuistista, mutta eikö Makelele pakotettu vastaavalla pykälällä uransa loppuaikoina mukaan, vaikka olisi halunnut lopettaa maajoukkueessa? Muuten olisi tullut bannia seurajoukkueessa.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kolme kierrosta nyt takana, ja Bayern on kuudentena neljällä pisteellä. Pepin uusi 3-4-3-mikäliesysteemi ei ole vielä vakuuttanut. Mikäli ensi keskiviikkona Bayern jatkaa samallaisella pelillä, tulee City hyvin todennäköisesti voittamaan. Positiivista on se, että Ribéry on nyt pelikunnossa, ja tekikin vahvan paluun eilen Stuttgartia vastaan. Badstuber meni ja loukkaantui taas, edessä useamman kuukauden huili. Eihän se kerennyt kuin muutaman pelin pelaamaan.
 

mOtley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Pittsburgh Penguins, Bayern München
Näin on Champions League korkattu Bayernin osalta myös! Todella loistava peli ja päättyi oikeutetusti Bayernin voittoon, tasapeli olisi ollut jo melkein voitto Citylle. Sen pidempää analyysiä ei enään tähän aikaan viitsi alkaa pähkäilemään kun pitäisi myös nukkua jossain välissä ennen töitä.
Taisi myös nukkuva vaimoke kuulla kun Bayern teki voittomaaliksi jääneen maalin.. kenties joku voisi hänelle tulla huomenna näyttämään keltaista, ellei peräti punaista, kun tätä muistellaan jälleen huomenna ;)
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ensimmäisen puoliskon jaksoin katsoa, sitten piti mennä nukkumaan. Näkeekö näitä chämppäri maaleja tai koosteita mistään?
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft

Dinho

Jäsen
Aivan uskomattoman hieno peli eilen Bayernilta! Silloin, kun Pep Guardiolan joukkueiden pallollinen peli toimii, niin tulos on upeaa, kuten eilen nähtiin. Varsinkin murtautumisvaiheen kombinaatiot olivat kauniita ja ennenkaikkea tehokkaita. Tietysti täytyy muistaa, että Roman puolustuspeli oli surkeaa (linja jäi vaille tukea sekä ihmeelliset merkkausvirheet boksissa), mutta se ei ota mitään pois Bayernin pallolliselta dominanssilta.

Mielenkiintoinen Pep vs. Jose -asetelma jälleen UCL:ssä, kun molemmilla herroilla toinen kausi joukkueissaan ja menestys on alkukaudesta ollut hyvää. Pudotuspelikohtaaminen heidän välillään olisi taas hauska nähdä.
 

zelios

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Bayern München
Eilinen herätti ketjun uudelleen eloon ja hyvä niin.

Edellisen viestien jälkeen kaatui siis ensin Paderborn 4-0, sitten Köln 0-2, Moskovasta tuli nihkeä 0-1 voitto. Lokakuu onkin sujunut paremmin kuin hyvin, Pepin viime kauden kritisoidusta ajoittaisesta tehottomasta ”Tiki-Takasta” ei ole tietoakaan, vaan peli etenee ja hyökkäykset päätyvät laukauksiin, lisäksi pelataan todella pitkiä vapauttavia repiviä syöttöjä eteenpäin. Lokakuun alussa kaatui siis Hannover 4-0, viime viikonloppuna Werder Bremen 6-0 ja eilen murjottiin Roomassa 1-7 vieras voitto. Maalintekijöitä on ollut kahdessa edellisessäkin pelissä mukavasti (Lahm, Alonso, Müller, Götze, Lewandowski, Robben, Shaqiri ja Ribery).
Joukkue vaikuttaa tällä hetkellä todella vahvalta, poissa siis ainakin edelleen Martinez, Thiago ja Schweinsteiger. Loukkaantuneina myös Starke ja Reina, minkä takia eilen penkillä oli kakkosjoukkueessa pelaava Leopold Zingerle.

Tällä hetkellä joukkue muistuttaa pelillisesti mielestäni aika paljon Saksan kesäistä mm-joukkuetta parhammillaan, ja tuota on ilo katsoa. Rooma muistutti kesäistä Brasiliaa, mielenkiintoinen kohtaaminen tulossa kahden viikon päästä Münchenissä.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viimeisin viesti tässä ketjussa on vajaan kolmen kuukauden takaa, joten voisi varmaan jotain tilannepäivitystä laittaa. Bayern lähti joulutaulle Herbstmeisterina, alla nolla tappiota ja kolme tasapeliä. Loput luonnollisesti voittoja. Sairastuvalla on tällä hetkellä David Alaba, Javi Martínez, Philipp Lahm sekä Thiago. Kaikkien odotetaan tekevän paluun seuraavan kahden kuukauden sisään, joten hyvään aikaan tuli talvitauko Bundesligassa. Holger Badstuber on jo tehnyt paluun treenikentille. Toivottavasti Badstuber pysyisi loppukauden ehjänä ja nousisi takaisin omalle tasolleen, mistä nähtiin väläyksiä kauden alussa ennen uutta loukkaantumista.

Bayernin osalta Bungesliga jatkuu 30. päivä Volkswagen Arenalla. Mestarien liiga puolestaan jatkuu helmikuun 17. päivä Ukrainassa Shakhtarin vieraana.

Mitä tammikuun siirtoihin tulee, niin Pierre-Emile Højbjerg lähti Augsburgiin loppukauden lainalle, ja teki siinä samalla jatkosopimuksen Bayernin kanssa kesään 2018 asti. Xherdan Shaqiri puolestaan lähti Inter Milaniin loppukauden lainalle, ja kesällä Inter sitten pulittaa €18m Bayernille, jotta Shaqiri siirtyy pysyvästi. Mitchell Weiser saisi myös lähteä jonnekin, vaikka pysyvällä siirrolla.

Maailman paras maalivahti Manuel Neuer on ehdolla Ballon d'Or:n saajaksi.

Niin ja Müller on nyt tehnyt 24 maalia Mestarien liigassa, mikä on uusi ennätys. Edellinen oli Mario Gomez ja 23 maalia.

E: Niin, unohtui ihan mainita Joshua Kimmich, jonka Bayern hankki Stuttgartista €7m hintaan. Kimmich on 19-vuotias keskikenttäpeluri, ja pelaa loppukauden RB Leipzigissa lainalla. Tai jotenkin silleen se meni, Kimmichin siirtokuvio on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen, sillä Stuttgart ilmeisesti hankki hänet Leipzigista tammikuun 1. päivä €750,000 hintaan, ja myivät heti seuraavana päivänä Bayernille melkein kymmenen kertaa kalliimmalla. Kimmich siirtyi juurikin Stuttgartista Leipzigiin pari vuotta sitten puolella miljoonalla.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös