FC Barcelona 2017–2018 – Valverden aikaan

  • 176 965
  • 917

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
On jälleen heinäkuu, ensimmäiset pelaajasiirrot tehty vaikka isompia odotellaan, Messin häämatka päättyy kohta ja on siis jälleen aika katsoa kohti tulevaa.

Tästä lähdetään:


Luchon aikakausi oli vähän niin kuin Pepin aikanaan: ensin voitetaan kaikki, sitten pikkuhiljaa homma hiipuu ja valmentajakin uupuu. Viimeistä kautta leimasivat etenkin keskikentän rakenteen ongelmat ja nuorennusleikkauksen nihkeä eteneminen, tuloksena vain kaksi pienempää pokaalia (ja pari hienoa viime hetken voittoa, jotka eivät pokaaleita tuoneet). Toisaalta liiga jäi lopulta vain muutaman pisteen päähän joidenkin suorastaan kaikkien aikojen parhaaksi tms. hehkuttaman Realin takana, mutta sillä nyt ei mitään historiankirjoihin jäävää merkitystä ole. Lucho siis lähti lepäilemään ja Valverde Bilbaosta roudattiin tilalle. Uutta kaivataan monessakin suhteessa, että niitä isompiakin pyttyjä taas saataisiin.

Näkymät ensi kaudelle:

Voinee sanoa, että haastajana lähdetään, jos ei nyt ihan Leicester-tyylin haastajana, kun yksi Euroopan jäteistä kaikilla mittareilla edelleen ollaan. Uuden valmentajan tulo on ehkä tavallistakin enemmän arvaamattomuutta tuova tekijä ainakin omissa arvioissani. Paljonko lähdetään taktisesti muuttamaan, onnistuuko se, miten paikataan miehistön tämänhetkiset aukot? Kuuluisan kärkikolmikon varassa on edelleen paljon, mutta kaikkea siellä takana pitäisi kehittää ja ehkä luoda uusi malli, millä keskikenttä (ja laitapakit) ja hyökkäys pelaavat yhteen, myös pallottomana. Viime kaudella hankituilta nuorilta vaaditaan askelta eteenpäin ja joidenkin vanhempien pelaajien rooli pienenee, jos kaikki menee hyvin.

Joukkue:

Toistaiseksi muutoksia on vähän. Deulofeu palaa hyökkäykseen tuomaan happea ykköskolmikolle ja Mathieu lähti Sporting Lissaboniin. Jos on luottaminen @Anonyymi n viime kauden ketjussa jakamaan linkkiin, Mathieun aivan liian suuresta palkasta päästiin siis eroon, mikä tuo vähän tilaa budjettiin.

Suurin aukko miehistössä lienee se, josta jo viime kesänä ehkä eniten puhuttiin: oikea laitapakki. Hankinta on melkein pakko tehdä, sillä viime kausi osoitti, ettei keskikenttämiehen koulutuksen saanut Sergi Roberto tuohon kokonaisuutena riitä, vaikka monia hyviäkin asioita joukkueen eteen teki viime kaudella. Ehdokkaita vahvistukseksi ovat ainakin Bellerin ja tämän päivän uutisten mukaan Azpilicueta, jotka olisivat melko varmasti parannus nykytilanteeseen. Myös sitä uutta Iniestaa/Xavia edelleen etsitään esim. Verrattin muodossa, mutta saapa nähdä. Kovasti myös huhutaan Paulinhosta, jonka toivottaisiin tuovan tasapainoa ja työntekoa keskikentälle paikkaamaan nykyistä ammottavaa aukkoa kärkikolmikon ja puolustuksen välillä. Hyökkäykseen ei ehkä tule enää isoja nimiä, siihen ei siirtobudjetti antaisi myöten jos nuo kaksi muuta toteutetaan. Epäilemättä joku vielä myydäänkin, esim. Arda - tai en yllättyisi myöskään Andre Gomesin lähdöstä, jos ostettava pelaaja keskikentälle löytyy.

Tässä tämänhetkinen pelaajalista, johon on tosiaan varmasti vielä muutoksia tulossa:

Maalivahdit:
ter Stegen
Cillesen

Puolustajat:
Pique
Mascherano
Alba
Umtiti
Aleix Vidal
Digne
S. Roberto

Keskikenttäpelaajat:
Rakitic
Busquets
Arda
Iniesta
Rafinha
Andre Gomes
Denis Suarez

Hyökkääjät:
Luis Suarez
Messi
Neymar
Deulofeu
Alcacer

Tästä näemme, että puolustukseen melko varmasti tarvitaan 1-2 pelaajaa lisää, mieluummin 2 jolloin Sergi Roberto voisi myös ehkä pelata enemmän keskikentällä. Ja se uusi Iniesta/Xavi olisi tosi kiva. Isoja kauppoja odotetaan, mutta jotenkin pahaa pelkään, että voi jäädä luu käteen. Teoriassa joku voi tietysti nousta edustukseen myös Barca B:stä, mutta sieltä lienee tällä hetkellä turha odottaa ketään, joka vahvistaisi avauskokoonpanoa tai edes tulisi vaihdosta kovin säännöllisesti sisään. Tämähän on valitettavasti ollut pääpiirteissään tilanne jo vuosia.

Pelitapa:

Tässä vaiheessa pelitavan mahdolliset muutokset ovat arvoitus - ehkä nähdään jopa sellainenkin käänne, ettei 4-3-3 enää ole ensisijainen kenttämuodostelma, esim. jos Messi tippuu keskikentälle. Viime kauden ketjussa jo vähän pohdittiin Valverden mahdollisesti mukanaan tuomia muutoksia, joten en palaa niihin tarkemmin, mutta yleensä korkea prässi on kuulunut tavaramerkkeihin. Lyhytsyötöistä ja pallonhallinnasta tuskin kokonaan luovutaan, kun suuri osa joukkueesta on siihen kasvatettu pikkujunnusta asti.

Harjoitusottelut:

Taas mennään Amerikan mantereelle, nyt kun arvokisoja ei ole (tosin mm. Ter Stegen ja Andre Gomes pelasivat Confederations Cupia pitkän kaavan mukaan ja pari jäbää oli U21-kisoissa). Vajaan kahden viikon päästä alkaa.

23.7. Juventus-Barcelona (New Jersey)
27.7. Barcelona-ManU (Washington)
30.7. Real Madrid-Barcelona (Miami)

Sitten mennään kohti Gamperia (7.8.), jossa vastassa Brasilian lentoturman tunnetuksi tuoma Chapecoense, ja Supercupia (Real Madrid 12. ja 15.8. tai jotain sinnepäin).

Muuta:

Paitapääsponsori vaihtui ainakin, vähän vähemmän ikävään vaihtoehtoon ehkä. Uuden stadionalueen rakennustöiden/remonttien pitäisi kai pian käynnistyä. Mitäköhän olen unohtanut? No, tästä kuitenkin kohti tulevaa kautta!
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Kiitoksia @Marquez jälleen kattavasta kausiketjusta, johan tässä tosiaan uhkaavasti kohti ensi kautta livutaan.

Uutisia on aika hiljakseen tänä kesänä tullut, siirtoja ei taida olla vielä kuin tuo mainitsemasi Mathieun siirto Sportingiin, sekä Samperin ja Deulofeun takaisintulot? Sen sijaan eilen kantautui Benediton jättämästä epäluottamuslauseesta lisätietoa, kun Benedito Twitterin välityksellä ilmoitti saaneensa tarvittavan tuen verkossa pitääkseen virallisen äänestyksen. Kuvio menee siis jokseenkin näin oman käsitykseni mukaan:

8.6.2017 Benedito jätti epäluottamuslauseen Bartomeun johtoryhmää vastaan ja keräsi epävirallisessa verkkoäänestyksessä yli 15 000 ääntä, minkä johdosta hän uskaltaa järjestää virallisen äänestyksen.

Tulevassa äänestyksessä Benedito tarvitsee kaksi kolmasosaa vähintään kymmenestä prosentista Soceista äänestämään Bartomeun johtoa vastaan kahden viikon kuluessa äänestyksen alkamisesta. Tämä äänestys siis on ihan fyysisesti toteutettava lappuäänestys, johon tämä kesäinen ajankohta ei ole mikään edukas kesälomien yms. takia. Hieman vaikea kuvio kaikkineen, mutta jos yhtään selventää, niin Barcelonalla on reilut 160 000 äänestyskelpoista Socia (mistään ei tuntunut tarkkaa lukua omalla googlaamisella löytyvän), joista siis tarvitaan vähintään 10%(16 000) äänestämään ja äänestäneistä vähintään 66% äänestämään Bartomeun johtoa vastaan.

Miinuksia Benediton kannalta ovat mm. mainitsemani kesäinen ajankohta, vanhojen Socien päätön luotto Bartomeuta kohtaan seurauksista välittämättä, sekä Bartomeun talutusnuorassa kulkevat Katalonialehdistö, jotka eivät ole uutisoineet kyseisestä tapahtumasta juuri mitenkään. Tämä vaikeuttaa etenkin sen vanhemman kansan äänestämistä.

Plussia sen sijaan on ainakin näillä näkymin kariutunut Verrattin hankinta, ja huhuihin tilalle noussut Kiinanihme Paulinho, jonka nöytöillä ei kyllä pitäisi Barcelonaan asiaa olla. Myös veropetossotkut ja rahankäytön järjettömyys viime vuosina pelannee Benediton pussiin.

Joka tapauksessa erittäin epätodennäköistä se Bartomeun hyllyttäminen vieläkin on, vaikka syitä pitäisi riittää. Toivotaan kuitenkin parasta ja mielenkiinnolla seuraan tätä saagaa, kävi tässä sitten miten kävikään.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Joo, tuo epäluottamuslause oli yksi asia joka unohtui - ehkä siksikin, että olen ollut niin skeptinen sen suhteen, että hanke vaikuttaisi mihinkään. Jos olenkin väärässä, ollaan jännän äärellä.

Oikean laitapakin osalta on ainakin portugalilaislehtien mukaan siirrytty siihen vaiheeseen, että olisi tehty 30 miljoonan tarjous kakkovaihtoehdosta eli Benfican Nelson Semedosta (Transfermarkt). Ehkä Bellerinin hinta on kipuamassa liian korkeaksi, tai vanha vanutuppo kertakaikkiaan kieltäytyy myymästä. No, voi tietysti olla vielä Barcelonan ja Arsenalin välistä taktista peliäkin. Kyllähän Arsu yleensä on joutunut myymään, kun vain hinnasta päästään sopuun, varsinkin siihen aikaan kun heillä oli vielä velkaa stadionista. Nyt ei kai enää ole. Semedo on samaa ikäluokkaa kuin nuo viime kesänä meille hankitut, eli syntynyt 1993. Ilmeisesti melko hyökkäävä laitapakki, kun tehojakin jonkin verran tullut, ja tuskin meille muunlaista hankittaisiinkaan, mutta sen tarkemmin en jäbää tunne. Huhu on ilmeisesti sen verran vahva, että katalaanilehdistö on myös tarttunut aiheeseen laajasti. Edit: MD muun muassa jo esittelee pelaajaa videoiden kera. Koosteiden perusteella tosiaan hyökkäävä laitapakki, ja osaa ainakin Portugalin liigan tasolla antaa monenlaisia keskityksiä maalipaikkoihin. Puolustuspäähän kuulemma ehkä enemmän kehittymisen varaa, mutta näemmä joku taklauskin onnistuu.

Kyllähän tässä nyt piru vie jotain pitäisi johdon saada aikaiseksi. Dembele meni ilmeisesti jo ohi, Verratti vaikuttaa epätodennäköiseltä - ellei Verrattin suhteen sittenkin olisi käännettä luvassa (tai joku tyyliin Coutinho tilalle), oikean pakin paikalle nyt vähintään pitäisi saada ykköslaatua. Silloin se ei olisi rahasta kiinni, koska budjetista jäisi joka tapauksessa roimasti yli jos kumpikaan noista muista isoista hankkeista ei toteudu. Silti, vaikka myös joku Paulinho meille roudattaisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Potentiaalia pitäisi olla, toivotaan parasta. Ja joka tapauksessa nyt meillä sitten on se lähtökohtaisesti avaukseen kelpaava oikea laitapakki. Seurajohtona pitäisin ehdottomasti sekä Aleix Vidalin että Sergi Roberton miehistössä, koska Vidal osoitti potentiaalisia otteita ennen loukkaantumistaan ja Roberto on itsekin taas todennut tuntevansa olonsa kotoisammaksi keskikentällä. Ja jos Semedon hankintahinta on suunnilleen aiemmin huhuttu 30-35 miljoonaa, budjetissa pitäisi olla tilaa vielä keskikenttähankinnallekin. Arda tai Andre Gomes Kiinaan, ja Verratti-rahatkin olisivat suunnilleen kasassa (hymiö).
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Täälläkin tyytyväisiä Semedon hankintaan. Belleriniä ei valitettavasti saatu tuotua takaisin kotiin, mutta Semedo oli sitten se toiseksi paras vaihtoehto. Youtube-scouttauksella vaikuttaa oikein pätevältä kaverilta.

Nyt sitten enää odotetaan Verrattia loppuun asti, ellei sitten tuoda jotain tusina-Paulinhoa. Materiaaliahan keskikentällä on ihan tarpeeksi ja se tarvitsisi nimenomaan laatua, joten jos Verrattia ei saada niin sitten pitäisi mennä nykyisillä eikä tuoda jotain jämäpelaajia ala Gomes. Gomesistahan saatiin aiemmin kesällä lehtien mukaan hyvä tarjous Valioliigasta, mutta jostain käsittämättömästä syystä Barca ei miestä suostunut myymään.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Bartomeu on kertonut kaupan hinnaksi 30m plus menestyksestä riippuvat bonukset. Mietin, että tämä liike ehkä vahvistaa sitä näkymää, että koska kärkeen tuskin hankitaan enää ketään Deulofeun lisäksi, Barcelonan ns. paras avauskokoonpano pysynee 4-3-3:na, jossa Messi ei ainakaan vielä siirry keskikentälle. Mutta olettaisin, että Valverde (ja toivon mukaan johtokin) keskittyy nyt siihen, miten keskikentän tilanne puolustuksen ja hyökkäyksen välillä ratkaistaan - joko hankinnalla tai taktisesti tai molemmilla. Kuten todettu, yksi kova nimi sinne maistuisi kyllä sivuunkirjoittaneelle.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mutta olettaisin, että Valverde (ja toivon mukaan johtokin) keskittyy nyt siihen, miten keskikentän tilanne puolustuksen ja hyökkäyksen välillä ratkaistaan - joko hankinnalla tai taktisesti tai molemmilla.
Tuntui noita vahvimpia vastustajia vastaan, että keskikenttää ei käytännössä ole ollenkaan vastustajan vähänkään nopeammissa hyökkäyksissä (joita toki myös siten käyttivät), vaan he saivat hyökätä suoraan puolustuslinjaa vastaan, joka ei varsinaisesti ole Piquen ym. vahvuus. Oliko syy joku pelimuodostelma, vai olisiko esim. Busin paikalle joku muu jo parempi vaihtoehto? Toivoisin jotain plääniä näihin matseihin, joissa hyökkäys ei ole paras puolustus.

Lievästi myös itseä harmittaa, että kun joukkuetta aloin seurata, se oli juuri onnistunut tuottamaan paljon omia pelureita huipulle, mutta nyttemmin ei ole oikeastaan mitään tältä osin näkynyt. No Thiago oli ja meni (isomman roolin perässä). Toki mistään alasarjasta ei ihan helpolla pelurit nouse, mutta nyt kun kakkonen nousi taas toiseksi korkeammalle tasolle, luulisi/toivoisi tähän panostettavan, ettei kaikkea tarvisi ostaa. Toki VOI ostaa, mutta olisihan tuo enemmän tämän joukkueen tyylistä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Valverde ei ole tainnut peluuttaa joukkueitaan 4-3-3 systeemillä, eli muutosta lienee luvassa ja Paulinhon himoitseminen viittaisi siihen, että Barcelona tulee pelaamaan 4-2-3-1 systeemillä jatkossa, jolloin keskikentän pohjalla olisi kaksi puolustavampaa pelaajaa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Eikö edes Kreikassa? Joka tapauksessa mm. Barcelonan jäsenlehden haastattelussa Valverde totesi jotain siihen suuntaan, ettei hänellä ole mitään yhtä ainoaa systeemiä ja taktiikkaa, vaan pelaajamateriaali pitää ottaa huomioon. Olisiko jotain seuran perinteistäkin tässä puhunut.

Oliko syy joku pelimuodostelma, vai olisiko esim. Busin paikalle joku muu jo parempi vaihtoehto?
(...)
Lievästi myös itseä harmittaa, että kun joukkuetta aloin seurata, se oli juuri onnistunut tuottamaan paljon omia pelureita huipulle, mutta nyttemmin ei ole oikeastaan mitään tältä osin näkynyt.

Varmaankin syytä keskikentän ongelmiin löytyy kaikista pelaajista valmennukseen. Etäisyyksissä oli melkein koko kauden ongelmia (ts. kategorisesti pelaajat olivat suuren osan aikaa liian kaukana toisistaan). Jos pitäisi nimetä yksi yksittäinen asia, itselle tulee mieleen Messi. Kas kun hän ei ensinnäkään pysy siellä oikealla laidalla, missä teoriassa suurimman osan kautta taas pelasi, eikä prässää kuin hetkittäin. Tästä seuraa, että oikean keskikenttämiehen pitää paikata ja/tai Sergi Roberto puolustuslinjan heikoimpana puolustuksellisena pelaajana jää yksin laidallaan, ja näin taas Busi jää liian kauas muista pelaajista -> ongelmat ovat valmiita heti kun pallo menetetään. Ehkä joku osaa antaa täsmällisempääkin analyysiä.

Masia on tosiaan ollut alamaissa jo vuosia, eikä uusia Messejä tai Iniestoja ole noussut (no, eipä niitä yleensä joukoiksi asti tule muualtakaan). Mutta silti Euroopan top-4 liigoihin muihin joukkueisiin on noussut Thiagon lisäksi mm. Bartra, Tello, Munir, Samper (vaikka kahden viimeksimainitun kaudet muualla olivat pettymyksiä), kai Bellerininkin tavallaan voi laskea. Ja Deulofeu, joka nyt palasi. Osa näistä olisi ehkä pitänyt pitää joukkueessa, mutta avauksen miehiksi eivät ehkä olisi nousseet, paitsi jo junnuna lähtenyt Bellerin.

Mitä muuten tulee Gomesiin, tulee lähinnä mieleen, ettei johto halua myydä ennen kuin kunnollinen vahvistus keskikentälle on saatu. Tai sitten he ja valmennus näkevät pelaajassa jotain, mitä me katsomossa ja televisioiden äärellä emme näe, jaa-a.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Verratti vaikuttaa epätodennäköiseltä - ellei Verrattin suhteen sittenkin olisi käännettä luvassa

Ainoa yhdistelmä, jolla Verratti saattaisi irrota on se, että PSG saa haalittua Mbappen Verrattin tilalle. Ja vaikka saisivatkin, niin en siltikään usko, että PSG päästää yhtään pelaajaansa Barcelonaan. Viime keväinen UCL-kohtaaminen ja Barcelonan uskomaton nousu ja PSG:n pudottaminen varmisti sen.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Eikö edes Kreikassa? Joka tapauksessa mm. Barcelonan jäsenlehden haastattelussa Valverde totesi jotain siihen suuntaan, ettei hänellä ole mitään yhtä ainoaa systeemiä ja taktiikkaa, vaan pelaajamateriaali pitää ottaa huomioon. Olisiko jotain seuran perinteistäkin tässä puhunut.

Näin tarkkaan en ole asiaa tutkinut, mutta tuon suuntaista olen Valverdesta lukenut, että ei ole 4-3-3 systeemin ystävä. Kohtahan se nähdään. Jos Paulinho roudataan Kiinasta 40 miljoonalla, niin tupla-pivote alkaa näyttää todennäköisemmältä vaihtoehdolta.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Marcan mukaan PSG on valmis maksamaan Neymarin 222 miljoonan euron ulosostohinnan.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Marcan mukaan PSG on valmis maksamaan Neymarin 222 miljoonan euron ulosostohinnan.

Ihan järjettömmiä summia oikeasti ? Sillä rahalla Barca kyllä hommaisi montakin pelaajaa mutta onko tarvetta ?

Muuten mitä mieltä sakki on siitä kun Katalonia suunnitteli irtautuvansa Espanjasta. Silloinhan Barca ei saisi enään pelata La Ligaa vaan joutuisi siirtymään toiseen sarjaan. Esim Ranskan liigaan ns ulkopuolisana kuten kaiketi Monaco pelaa ?
Siinähän ei kyllä olisi järkeä ?
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Marcan mukaan PSG on valmis maksamaan Neymarin 222 miljoonan euron ulosostohinnan.

Ihan järjettömmiä summia oikeasti ? Sillä rahalla Barca kyllä hommaisi montakin pelaajaa mutta onko tarvetta ?

Pienellä ajatusleikillä, Neymarista tuo 222M, 100M Verratti sisään ja 122M Dybala. Tosin mikä on PSGn halu myydä Verrattia Neymarin saadessaan, kun UCLn haluavat voittaa ja myykö Juvekaan Dybalaa, mutta uskoisin noiden olevan aika realistisia hintoja, joilla pelaajat olisivat saatavilla...
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Nojaa, Neymarin lähdöstä on huhuttu nyt ainakin viimeiset kolme kesää. Mitään realistista pohjaa näillä väitteillä ei ole ollut, ja vaikka nytkin ihan luotettavalta lähteeltä tieto on tullut, mutta en usko Neymarin halkuavan PSG:hen, hänellähän se valinta on loppujen lopuksi käsissä, vaikka seura neuvotteluista tiputettaisiinkin ulosostohinnan maksulla.

Muuten mitä mieltä sakki on siitä kun Katalonia suunnitteli irtautuvansa Espanjasta. Silloinhan Barca ei saisi enään pelata La Ligaa vaan joutuisi siirtymään toiseen sarjaan. Esim Ranskan liigaan ns ulkopuolisana kuten kaiketi Monaco pelaa ?
Siinähän ei kyllä olisi järkeä ?

Ei varmasti heittäisi La Liga Barcelonaa ulos sarjasta. Joku erikoislupa tms. tehtäisiin. Valtava summa rahaa häviäisi La Ligalta, jos Barcelona Ligan jättäisi.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Valtava summa rahaa häviäisi La Ligalta, jos Barcelona Ligan jättäisi.

Eikä pelkästään raha, vaan myös uskottavuus. Ilman Barcelonaa La Liga vajoaisi sarjana alaspäin eikä tästäkään syystä Barcelonaa tulla heittämään sarjasta pois, vaikka Madridin suunnalla sillä uhitellaankin, jos Katalonian itsenäisyys toteutuu.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Näin se varmastikin ihan käytännön kannalta lopulta menisi. En tosin näe Katalonian itsenäistymistä oikeasti kovin todennäköisenä ainakaan lähitulevaisuudessa, vaikka aika moni sitä teoriassa haluaisi ja asialla pelataan politiikassa.

Seuran varapuheenjohtaja Mestre muuten sanoi MD:n mukaan, että Neymar ei ole lähdössä mihinkään "200% varmuudella". Melko varmaa siis. No, Neymar varmaankin ymmärtää myös FFP:n realiteetit - enää ei PSG:kään voi hankkia satojen miljoonien pelaajia ilman vastaavia tulovirtoja, käytännössä siis isoja pelaajamyyntejä.

Edit: jotenkin näistä sarjanvaihtouutisista tuli mieleen myös tämän päivän viihdepläjäys: nyt puolestaan Espanjan jalkapalloliiton pomo Villar (ja poikansa vielä) on pidätetty korruptioepäilyjen vuoksi. Tässä on sekin hauskuus, että liiton johtoon saattaa ainakin väliaikaisesti nousta varapj Joan Gaspart, jonka vanhemmat fanit saattavat muistaa takavuosilta erään katalaaniseuran puheenjohtajana.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Huhut ja kommentit lentelevät suuntaan ja toiseen. Itse pidän toistaiseksi uskottavampina niitä lausuntoja, joiden mukaan Neymar ei ole lähdössä. Osin siksi, että vastaavia mediakohuja on ollut aiempinakin kesinä ilman mitään muutoksia.

Samalla uuden aikakauden alku lähestyy siltä osin, että ensimmäinen treenipeli on jo parin pelin päässä. Jännitys tiivistyy! Samalla pitää todeta, että Neymarin lisäksi USA:n kiertueella ovat ilmeisesti mukana herrat Munir, Samper, Douglas ja Vermaelen - kaikki kun ovat Barcelonan omaisuutta ja vuokrasopimukset päättyneet. Todennäköistä lienee, ettei kukaan heistä silti aloita varsinaista kautta Barcelonassa.

Uusin Paulinho-huhu MD:ssä on, että hänet hankittaisiin tammikuussa, kun sikäläiset sarjat ovat päättyneet. Uskoo ken haluaa. Niin ja Verratti on hankkinut kuulemma managerikseen ziljoonia siirroista laskuttavan Mino Raiolan ja L'Equipen mukaan tekemässä jatkoa PSG:hen, joten se ostohanke näyttää huonolta.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Iltalehti uutisoi tänään taas et PSG ois tosissaan haalimassa Neymaria itselleen...
Palkka ois 30 millii kaudessa ja yli 40 milliä tulisi ku vetää nimen paperiin...

linkki
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Edelleen tuossa on se epäuskottavuus, että etenkin tuolla palkalla ja vielä sillä yli 200 miljoonan siirtosummalla PSG huitaisee itsensä samantien kauas FFP-sääntöjen rajojen tuolle puolen. Heidän pitäisi myydä pelaajia ja karsia palkkakustannuksia muualta, tai tulee helposti sulkeminen europeleistä ym. penaltia. Ihme on, ellei Neymar itse tätä myös tajua. Seuraa lähempänä olevista katalaanilehdistä Sport näyttää tänään olevan huolissaan, että Neymar tosiaan lähtee (tai sitten vain haluavat myydä lehtiä luomalla kohua esimerkiksi tällaisilla maltillisilla otsikoilla nettisivuillaan), yleensä luotettavampi MD ottaa rauhallisemmin. Bartomeu on sanonut, ettei Neymar ole myynnissä, mutta tosiaan jos sen ulosostohinnan maksaa, niin silloinhan seuralla ei ole sanansijaa.

Pieni katastrofihan se olisi, jos Neymar lähtee, koska hänen olisi tarkoitus vuosi vuodelta enemmän olla Barcelonan hyökkäyksen sielu - ja niin paljon kuin asialla on väliä, markkinoinnillinen ja laajemminkin imagollinen ykköskasvo. Tietysti yli 200 miljoonalla olisi mahdollisuus ostaa 2-3 maailman huippuluokan pelaajaa, ehkä optimistisesti ajatellen joukkuetta voitaisiin kokonaisuutena vahvistaa jos se menisi putkeen. Tyyliin Coutinho, Dybala (hän tosin vähän epäilyttää jos huhut Juven sisäisistä tappeluista pitävät paikkansa) ja joku kolmaskin ehkä vielä. Neymarin lähtiessähän tarvittaisiin huipputason laitahyökkääjä ja se keskikentän tulevan maestron tarve ei ole poistunut.

Kohta on muuten liigakalenterin arvonta, palataan siihen vielä...
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
No niin, liigakausi tulee etenemään seuraavasti:

Avauspeli kotona Betisiä vastaan. Real Madrid - FC Barcelona pelataan 20. joulukuuta, tai siis sinä viikonloppuna. Harvinaisesti koti-Clasico on keväällä ja vieläpä ihan kauden loppusuoralla, 5.-6. toukokuuta (kierros 36.). Päätöspelikin on kotona Real Sociedadia vastaan, kun taas Realilla on vieraspeli Villarealin luona, eli tässäkin ehkä pientä edgeä meille, jos mestaruus olisi taas auki viimeisellä kierroksella. Näiltä osin siis vaikuttaisi ihan hyvältä arvalta.

Edit: jaa, tulipa heti mieleen, että Real on kai lähdössä seura-MM-höntsiin, ja noita joulua edeltävän kierroksen pelejä on niiden vuoksi usein siirretty. Lieneekö tuo eka Clasicokin lopulta joskus ihan muulloin.

Edit 2: lisätään vielä, että Barcelonalla on pahimmat vieraspelireissut kauden ekalla puolikkaalla ja kevään ruuhka (olettaen, että CL:ssä pärjätään) on helpompi kuin pahimmillaan voisi olla, vaikka Sevillassa ja Vigossa pitääkin käydä. Kaikkiaan näyttää menestymismahdollisuuksien kannalta hyvältä, sen vähän kuin kalenteri nyt siihen vaikuttaa.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nyt on Valverden avauspeli pelattu, ja vähintäänkin positiivisissa merkeissä kun Juve kaatui ansaitusti 2-1. Avointa menoa, jossa Barcelona kuitenkin edellä. Ja molemmat maalit teki tietenkin - Neymar. Eipä näyttänyt siirtokohu häiritsevän. Kannattaa käydä katsomassa Youtubesta, jos on maalit vielä näkemättä. Tämä oli tietysti vain yksi peli, mutta onhan tässä merkkejä, että Neymar tosiaan olisi se aiemmin mainittu hyökkäyksen sielu jo nyt eikä vasta tulevina vuosina. Joka tapauksessa muutamia aika näppäriä hyökkäyksiä Barcelona rakenteli viime yön pelissä. Niin ja perinteisellä 4-3-3:lla peli ainakin aloitettiin, lopusta olen koosteen varassa.

Siirtosaagasta ei näytä olevan konkreettista uutta. Huhut ja kommentit lentelevät suuntaan ja toiseen, mutta faktaa ei taida olla kellään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös