FC Barcelona 2015–2016 – kohti uusia ennätyksiä?

  • 123 588
  • 753

Soolo

Jäsen
Minulla oli se käsitys, että Bravo alunperinkin hankittiin vain ter Stegenin sisäänajajan rooliin. Otettiin mukaan varma ja kokenut kehäkettu siltä varalta, että nuorukainen ei kestäkään isoja paineita. Ja nyt ollaan tilanteessa, jossa ter Stegen on mielestäni osoittanut olevansa se maalivahti, johon voidaan luottaa jopa tulevan vuosikymmenen ajan. Mutta Bravo on päässyt myös yllättämään pelaamalla mahtavalla tasolla illasta toiseen. Hän on nostanut profiiiaan voittamalla Barcassa sekä myös Chilen kanssa.

Ei tämä silti mikään älytön ongelma pitäisi Barcalle olla: nuoremmassa on tulevaisuus ja Bravosta saisi kivasti rahaakin vielä takaisin.

Ter Stegen tottakai yrittää nyt pistää hieman painetta seurajohdolle ja se on ok koska on nyt kaksi kautta hyväksynyt asemansa. Nyt on aika nousta ykköseksi. Ehkä Lucho haluaisi jatkaa näin vielä 1-2 kautta mutta ei ter Stegeniä kannata tämän vuoksi menettää. Courtois kuulostaa siltä kuin Barca olisi heittänyt vastaavan kategorian jannun nimen ilmoille vastaiskuna. Tuskin mitään perää siis.

Hauska juttu muuten, kun Valdesin ilmoitettua lähdöstään muutama vuosi sitten olin huolestunut Barcan maalivahtitilanteesta. Nyt joukkueessa pelaa kaksi parempaa vaihtoehtoa. Victorilla ei sen sijaan ole mennyt häävisti. Toki loukkaantuminen vaikutti asiaan, mutta Valdesilla oli mahdollisuus sitä ennen tehdä jatkosopimus ja jatkaa ykkösenä Barcassa. Toki voi olla, että Valdes lähti kilpailua (ter Stegen)pakoon, mutta kuitenkin. Ja muistetaan vielä Pinto kakkosena noihin aikoihin, eteenpäin on menty.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Barcelonassa on pääsiäisen aikana muistettu Cruyffia aika näkyvästi ja sankoin joukoin. Hänen merkityksensä seuran kannattajakunnalle näyttää olevan ehkä jopa suurempi kuin osasin ajatella. Kaikki elossaolevat puheenjohtajat ovat myös tulossa paikalle Clasicoon, jossa siis myös muistetaan numeroa 14 Camp Noun katsomoissa etenkin minuutilla 14. Suomalainenkin media on kirjoittanut hänestä paljon, syystä toki. Ja siellähän on jalkapalloilullisten ansioiden ja menestysten mukana ollut esillä (ainakin Hesarin jutussa) myös Cruyffin merkitys Katalonialle erityisesti diktatuurin viimeisinä vuosina. Tässä mennään ehkä minun makuuni jo liikaakin jalkapallon ja politiikan sekoittamiseen, mutta pakkohan on arvostaa myös joitakin noista Cruyffin tempuista diktatuurin rajoituksia vastaan: ainakin vanhemmat palstalaiset ehkä muistavatkin hänen esimerkiksi nimenneen poikansa Jordiksi, mitä katalaanit itse eivät lain mukaan silloin voineet tehdä - ja Jordihan pelasikin meillä pari vuotta 90-luvulla.

Pikkuhiljaa katseet kääntyvät sitten kohti noita madridilaisten kohtaamisia. Kuulostaa kovalta tuo Atletin loukkaantumistilanne, harmi heille ja urheilullisesti, mutta eipä sitä kai liikaa voi valittaa jos urakkaan ainakin noin teoriassa tulee vähän helpotusta. Mutta 0 minuuttia pelattu niistä peleistä tässä kohtaa eikä yhtään maalia ole vielä tehty, vaikka pelaisivat ilman toppareita.
 

BaronFIN

Jäsen
Miksi Chelsea edes myisi Courtoisin? Kauden alla laittoivat jo Cechin lihoiksi ja pelikautta myöhemmin pitäisi toisesta maailmanluokan maalivahdista luopua? Pakko kysyä: mitä siellä sitten naarattaisiin tilalle ja rahasta ei Chelsean kohdalla tarvitse edes keskustella. Ei ole mitään syytä myydä.

Ainoa syy olisi Courtoisin kiukuttelu ja unelma kataloonialaisesta joukkueesta, mutta vastaavasti ManU:n De Geallakin oli unelma Real Madridista ja kuinkas sitten kävikään? Kaveri veti kylmänviileästi nimen jatkosopimukseen. Press talks, bullshit walks.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Mediapeliähän tuo lienee, kuten yllä todettiin. Enkä minäkään usko, että Chelsea luopuisi Courtoisista millään sellaisella hinnalla, jota kenenkään - muunkaan kuin Barcelonan - kannattaisi maksaa, ja palkankin varmasti pitäisi olla kova. Huippuveska parhaassa iässä tai oikeastaan vasta tulossa sinne, lieneekö pitkä sopimuskin. Raha huomioiden Barcelonan kokonaistilanne maalivahtiosastolla on nyt parempi kuin siinä teoreettisessa tilanteessa, että myytäisiin ter Stegen ja ostettaisiin melko varmasti paljon kalliimmalla Courtois tilalle, jos se siis edes olisi mahdollista.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Maajoukkuepelit alkavat olla pelatut ja klassikko vaanii muutaman päivän päässä. Vaihtelevia kohtaloita Barcelonan miehillä viime päivinä: Messi maalasi pilkulta, samoin Arda ja Alves tekivät maalin mieheen, Suarezille syöttö, ter Stegen pääsi pelaamaan Saksan voitossa Italiasta - mutta mikä katastrofi, Mathieu loukkaantui! No, vakavamminkin voihan se hankaliakin tilanteita pelaajavajeen muodossa aiheuttaa, jos vamma on paha ja vaatii leikkausta, kuten nyt näyttää.

Olenko muuten ainoa, jonka mielestä Jordi Cruyff näyttää tässä mm. seuran omilla sivuilla julkaistussa kuvassa ihan Michael Owenin kaljulta kaksoisveljeltä? Jordi puhui siis poismenneestä isästään eilen Camp Noulla.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nyt on pakko jakaa. El Clasico siis jälleen huomenna, ja sen kunniaksi FC Barcelonan sivut ovat julkaisseet tarinan, jota suosittelen lämpimästi kaikille jalkapallon ystäville, vaikkei kumpikaan näistä seuroista olisikaan se oma suosikki. Vaikka olen seuran historiaan vuosien varrella vähän perehtynytkin, tämä oli minulle uutta: ensimmäinen Clasico, joka silloin oli vielä kaukana tuon nimen arvosta koska valkoiset olivat vasta aloittelemassa seurana, pelattiin hiukan vajaat 114 vuotta sitten Madridissa melko lailla nykyisen Bernabeun sijoilla. Mutta silloin se oli ravirata, ja peli pelattiin ylikokoisella kentällä hevosenlannan päällystämällä nurmella. Barcelona voitti odotetusti 3-1 ja matkasi Copa Coronaciónin finaaliin kohtaamaan kovemman vastuksen, Bilbaon. Ensimmäisen maalin teki kuitenkin Madrid ja Arthur Johnson. Saksalainen Udo Steinberg heitti kaksi byyriä Barcalle ja Henry Morris rankkarista lopullisen niitin. Kaikki maalintekijät olivat siis ulkomaalaisia, mikä ehkä kertoo siitä, että futis oli tuolloin vielä ihan uusi juttu Espanjassa. Ja kyllä, kentällä oli myös muuan Hans-Max Gamper, joka Kataloniassa tunnetaan paremmin nimellä Joan Gamper, hän ei faneille varmaan enempää esittelyjä kaipaa (ja muille tässä Wikipedia). Seuran sivujen jutussa muuten jopa kuva tuosta pelistä vuodelta 1902.

Historiasta puheen ollen, jännää muuten että meillä on riveissä pelaajia, jotka ovat kohdanneet vastustajan valmentajan kentällä Clasicossa. Tässä Sport muistelee miten Zidane potki Messiä syksyllä 2005. Joo, tulee nuoruus mieleen kun katselee Decoja, Ronaldinhoja ja Puyoleita tuolla kentällä! Lucho puolestaan varmasti kohtasi aikanaan Casillasin, mutta ei taida enää niin pitkään pelanneita valkoisissa olla?

Päivityksiä aiempiin: Mathieu leikattiin (polvi) ja poissa 6-8 viikkoa eli käytännössä melkein loppukauden. Bartralle peliaikaa? Cityn tarjouksesta ter Stegenille huhuillaan. Saapa nähdä.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Mitä hemmettiä oikein tapahtui lopussa? Homma oli ihan Barcan hallussa, mutta sitten pojat lakkaa käsittämättömällä tavalla lopussa puolustamasta ja Real saa täysin avoimet ovet hyökätä. Jossiteltavaa jäi kyllä, kun pelin alussa Messi nöyryytti Ramosia ja tämä joutui kaatamaan Leon ja tilanteesta olisi pitänyt tuomita pilkku. Balen hylätty maali-tuomio meni puolestaan täysin oikein tuomarilta. Bale selvästi hyppäsi Alban selkään, ja esti tätä hyppäämästä tilanteessa.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Mitä hemmettiä oikein tapahtui lopussa? Homma oli ihan Barcan hallussa, mutta sitten pojat lakkaa käsittämättömällä tavalla lopussa puolustamasta ja Real saa täysin avoimet ovet hyökätä. Jossiteltavaa jäi kyllä, kun pelin alussa Messi nöyryytti Ramosia ja tämä joutui kaatamaan Leon ja tilanteesta olisi pitänyt tuomita pilkku. Balen hylätty maali-tuomio meni puolestaan täysin oikein tuomarilta. Bale selvästi hyppäsi Alban selkään, ja esti tätä hyppäämästä tilanteessa.
Noh, niin tai näin. Tuomaripeli oli alusta asti shokeeraavaa La Ligan tyyliin, puolin ja toisin. Messin tilanteessa mielestäni Ramos koski palloon ja joka tapauksessa rike tapahtui kuudentoista ulkopuolella. Balen tapaus taas oli vähän siinä ja siinä. Toki siinä Bale selkään tuli, mutta suurelta osin se johtui siitä, että Alba peruutti itse Balen päälle. Itse olisin hyväksynyt maalin. ^

Syvästi toivon, että puolustus ei Ticoa vastaan ei ole näin avointa, koska silloin saattaa olla oikeasti tiukat paikat siinä Triplan metsästyksessä. Tämä peli oli sinällään merkityksetön, mutta paskan maku tästä suuhun ehdottomasti jäi...
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Porttila, Ruudut ja Ässien sylkykupit.
Jossiteltavaa jäi kyllä, kun pelin alussa Messi nöyryytti Ramosia ja tämä joutui kaatamaan Leon ja tilanteesta olisi pitänyt tuomita pilkku.

Pilkku rangaistusalueen ulkopuolella tapahtuneesta tilanteesta? Vaikka tuomarit totutusti kuutamolla olivat, niin tässä tilanteessa sentään hereillä. Ja kyllä tuo maalin hylkäyskin oli ihan täysi farssi. Oikeus voitti, jos sitä tuossa liigassa voi edes olla.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Oli kyllä ihan uskomattoman paskaa tuomarointia. Ramosin olisi pitänyt saada varmaan viisi keltaista. Toisaalta myös ihan huumorituomio se Balen "rike" Albaan jossa spanski juoksee itse Balen alle ja kaatuu huomattuaan jääneensä ihan kakkoseksi. Kyllä Real tuolla lopun rynnistyksellään ansaitsi voiton.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Oli kyllä ihan uskomattoman paskaa tuomarointia.

Kyllä ja vähemmän yllättäen FC Barcelona tuosta hyötyi noin 85 minuutin verran. No, eipä sillä ole väliä, että päättyykö ottelu 1-2 vai 1-3, kun voitto vain menee oikeaan osoitteeseen. Uskomatonta perseilyä joka tapauksessa, että Camp Noulla varsin usein vierasjoukkueen maali muuttuu kotijoukkueen vapaapotkuksi.

No, pikkuseurathan yleensä saavat tuomaristolta vähän apuja.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Kyllä ja vähemmän yllättäen FC Barcelona tuosta hyötyi noin 85 minuutin verran. No, eipä sillä ole väliä, että päättyykö ottelu 1-2 vai 1-3, kun voitto vain menee oikeaan osoitteeseen. Uskomatonta perseilyä joka tapauksessa, että nuo muutamien kääpiöiden filmit menevät aina läpi. On ihan luonnollista, että pienempi häviää kaksinkamppailut, kuten nyt Alba hävisi Balelle.

Ei siitä kuitenkaan pidä isompaa syyttää, jos tämä ei riko sääntöjä.

Heh, ei yllättänyt tämä kommentti. Vihellettiinhän siellä pari turhaa paitsiota Barcaltakin, sekä yksi 2-2 hyökkäys kaatui Barcan "rikkeeseen". Pepenkin kuoleva joutsen toimi tuomariin, joten Uefalona voitti taas, eikö? :)
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
joten Uefalona voitti taas, eikö? :)

Ei, vaan hävisi. Ei tosin ole mikään yllätys, että Barcelonan jonneosasto ei osaa ottaa tappioita kunniakkaasti, tuota samaa kitinäähän se on joka ainoa kerta, kun Barca häviää. Toki on muutama poikkeus, jotka osaavat antaa tunnustusta myös vastustajalle, nämä vanhan liiton jatkoaikalaiset tosin eivät mene millään jonneosasto-kategoriaan.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Ei, vaan hävisi. Ei tosin ole mikään yllätys, että Barcelonan jonneosasto ei osaa ottaa tappioita kunniakkaasti, tuota samaa kitinäähän se on joka ainoa kerta, kun Barca häviää. Toki on muutama poikkeus, jotka osaavat antaa tunnustusta myös vastustajalle, nämä vanhan liiton jatkoaikalaiset tosin eivät mene millään jonneosasto-kategoriaan.
Heh, kuten jo sanoin, niin ansaittu voitto Realille ja itse olisin myös Balen maalin hyväksynyt. Onhan se silti jotenkin koomista, että oli tulos mikä tahansa, niin aina on kyse Uefalonasta ja sama nillitys jatkuu ottelusta toiseen. Se nyt vain sattuu olemaan ihan fakta, että La Ligassa on ylivoimaisesti heikoimmat tuomarit isoista sarjoista.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Karu tappio, kun RM:n juoksuosasto hoiteli voiton valkoisille melkoisen vakuuttavasti ottelun lopussa. Alba ja Alves olivat pahasti kujalla. Tämä tappio harmittaisi huomattavasti enemmän, mikäli Klassikoiden keskinäiset eivät olisi menneet Barcelonalle tai sarjajohto olisi pienempi. Kahdeksasta jäljellä olevasta pelistä pitää ottaa viisi voittoa, minkä luulisi olevan mahdollista.

Lucholle kuitenkin iso miinus tästä pelistä, jossa kunnioitettiin Johanin muistoa. Cruyff kääntyi luultavasti haudassaan eilisen vuoksi..
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Noh, niin tai näin. Tuomaripeli oli alusta asti shokeeraavaa La Ligan tyyliin, puolin ja toisin. Messin tilanteessa mielestäni Ramos koski palloon ja joka tapauksessa rike tapahtui kuudentoista ulkopuolella. Balen tapaus taas oli vähän siinä ja siinä. Toki siinä Bale selkään tuli, mutta suurelta osin se johtui siitä, että Alba peruutti itse Balen päälle. Itse olisin hyväksynyt maalin. ^

Syvästi toivon, että puolustus ei Ticoa vastaan ei ole näin avointa, koska silloin saattaa olla oikeasti tiukat paikat siinä Triplan metsästyksessä. Tämä peli oli sinällään merkityksetön, mutta paskan maku tästä suuhun ehdottomasti jäi...

Mielestäni loistavaa että fani pystyy näinkin objektiviiseen arviontiin juuri hävityn pelin jälkeen. Iso peukku täältä.

Barcelonalla suurin ongelma oli se, että Real pystyi viimeiset ~20minuuttia pelaamaan heti riiston jälkeen pallon prässin alta pois. Barcalla oli laitapakit tosi ylhäällä ja keskikentän taspainokin niin ja näin. Tätä kautta Real pääsi hyödyntämään sitä vahvuuttaan mikä heillä on. Eli todella juoksuvoimaisia pelaajia pitkissäkin kuljetuksissa.

Barcelonan puolustaminen kuitenkin perustuu aikalailla siihen prässiin ja jos ei siihen päästä, niin ollaan kusessa. Tämä nähty niissä kerroissa, kun Barcelona harvoin on ollut lirissä. Eli joko vastustaja pystyy pitämään palloa pidempään tai pystyy pelaamaan niin hyvin ja nopeasti prässistä ulos, että Barcelonan pakka on levällään. Harva tähän pystyy, mutta Real eilen lopussa pystyi.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Kahdeksasta jäljellä olevasta pelistä pitää ottaa viisi voittoa, minkä luulisi olevan mahdollista.

Jaahas, seitsemän matsia niitä näyttääkin olevan jäljellä.

Real Sociedad
Valencia
Deportivo
Gijon
Betis
Espanyol
Granada

Ero Atleticoon on sarjataulukossa tällä hetkellä kuusi ja Madridiin seitsemän pistettä.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Täytyy myöntää että on se kyllä fakta, että Madiridissa pelataan tuon maan parasta futista kun täälläkin fanipoikien peräänkuuluttama Madridin "kakkosseura" haki pisteet suvereenilla esityksellä Camp Noulta ja tekivät vielä voittomaalin miehen vajaalla joka oli Maailman Parhaan käsialaa. En edes uskalla ajatella mitä se ykkösseura tekee tiistaina...
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Täytyy myöntää että on se kyllä fakta, että Madiridissa pelataan tuon maan parasta futista kun täälläkin fanipoikien peräänkuuluttama Madridin "kakkosseura" haki pisteet suvereenilla esityksellä Camp Noulta ja tekivät vielä voittomaalin miehen vajaalla joka oli Maailman Parhaan käsialaa. En edes uskalla ajatella mitä se ykkösseura tekee tiistaina...
Sinäkään se et kyllä koskaan petä :D Kyllä ottaa joillekkin koville se Barcan menestys.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Barca kusi tän ihan itse. Real Madrid ansaitsi voiton lopun hyvällä pelaamisellaan. Messin tilanteesta olisi pitänyt tulla vapaapotku. Benzeman maalia ei olisi pitänyt hylätä.

Noh mutta mestaruusjunassa ollaan ja kyllä se sieltä tulee. Tiistaina tärkee peli taas edessä, ei muutakun etiäpäin!
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Mitä hemmettiä oikein tapahtui lopussa? Homma oli ihan Barcan hallussa, mutta sitten pojat lakkaa käsittämättömällä tavalla lopussa puolustamasta ja Real saa täysin avoimet ovet hyökätä. Jossiteltavaa jäi kyllä, kun pelin alussa Messi nöyryytti Ramosia ja tämä joutui kaatamaan Leon ja tilanteesta olisi pitänyt tuomita pilkku. Balen hylätty maali-tuomio meni puolestaan täysin oikein tuomarilta. Bale selvästi hyppäsi Alban selkään, ja esti tätä hyppäämästä tilanteessa.

Ville hei. Yksi pieni kysymys, onko tää nyt objektiivista kommentointia? En muista että olisit koskaan sanonut mitään Barcan vastaista näissä tuomiotilanteissa, eli oletko nyt ihan tosissasi? Täällä kuitenkin muut fanit pystyvät myöntämään näitä päivänselviä tilanteita, kuten eilen toi Alban tilanne missä ei ollut mitään rikettä kun pikku-Jordi kaatui kenttään isomman kaverin kanssa pallontavoittelu tilanteessa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Pelin alku näytti että Barca voittaa mennen tullen, mutta eipä niin vaan käynytkään. Alba oli toisenkin kerran ihan väärässä paikassa tuon "maalin" jälkeen Realin vastaiskussa, mutta se tilanne kuihtui johonkin. Itsekin olisin tuon puskun hyväksynyt. Toisella laidalla Alves esitti surkuhupaisan puskuyrityksen Ronaldon maalia ennen. Toivotaan tosiaankin parempaa tiistaina, joka onkin mukavasti taas tv2:n pelinä. Mitä muuten tämä, selostajan mukaan "Turkin Messi" tuo lisää kokoonpanoon?
 

Steeger#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kovalchuk, Zinovyev, Morozov, Zherdev & Versteeg
Pelin alku näytti että Barca voittaa mennen tullen, mutta eipä niin vaan käynytkään. Alba oli toisenkin kerran ihan väärässä paikassa tuon "maalin" jälkeen Realin vastaiskussa, mutta se tilanne kuihtui johonkin. Itsekin olisin tuon puskun hyväksynyt. Toisella laidalla Alves esitti surkuhupaisan puskuyrityksen Ronaldon maalia ennen. Toivotaan tosiaankin parempaa tiistaina, joka onkin mukavasti taas tv2:n pelinä. Mitä muuten tämä, selostajan mukaan "Turkin Messi" tuo lisää kokoonpanoon?

"Turkin messin" sisääntulo ainakin tuntu kovasti sekoittavan barcan peliä, että kyllä se jotain ainakin toi. Tosin saattoi suurempi merkitys olla sillä että Rakitic otettiin pois eikä esim Iniesta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Pari sanaa minultakin. Ensimmäinen tiivistelmäni pelistä on sama, jonka sanoin muutamallekin jotka halusivat jutella lauantain pelistä: minusta kumpikaan ei olisi ansainnut voittoa. Barcelona hallitsi palloa ja piti pitkän aikaa Realin vastaiskut pääosin vaarattomina, mutta homma jäi näennäiseksi eikä maalipaikkoja luotu tarpeeksi. Ei riitä. Toki tsägällä olisi toisenkin maalin voinut noista saada, mutta... Ja sitten oli se viimeisten parinkymmenen minuutin aika järkyttävä epätasapaino, joka muutti muutaman Realin vastahyökkäyksistä sitten paljon vaarallisemmiksi ja pienellä tuurillakin niistä tuli ne kaksi maalia. Niin, vastahyökkäykset. Valtaosan ajasta valkoisilla ei ollut tarjota peliin oikeastaan yhtään mitään muuta, ja siksi minun on vaikea heidänkään suoritusta paljoa ylistää. No, yksi asia siinä oli hyvää, ja se on aiemmissa viesteissä (esim. @eagle) jo mainittukin: nopeasti pystyivät lähtemään ja ohittamaan ensimmäiset Barcelonan pelaajat. Krediittiä toki siitä, koska kaikki eivät vastaavaan pysty. Jotenkin sitä vain tuntuu, että jos on jotain 8 ziljardia sijoitettu hyökkäysvoimaisiin ja pallon pelaamiseenkin muka kykeneviin pelaajiin, on vähän noloa jos ei pystytä mihinkään muuhun kuin että pallo laidalle ja kaasu pohjaan. Siihen hyviä edellytyksiä tuolta laidoilta heiltä toki löytyy, maailman kärkiluokan tasoa. Joskus se sitten riittää voittoon näemmä.

Messi-Ramos oli minusta vapari, Bale-Alba tilanteesta sanoisin että Bale vähän hölmösti painoi kädellä Albaa hypätessään vaikka olisi voittanut pallon ilmankin. Nähdäkseni tuo oli siis mahdollista ja jopa omasta mielestäni tavallaan oikeinkin viheltää, vaikka aika usein noin kevyttä rikettä ei vihellettäisi. Tuota kohtaa lukuunottamatta näin kyllä ennemmin Realin hyötyneen väärin menneistä tuomioista/rajatapauksista (Se Messin tapaus, Pepen filmit ja myöhemmin jälkipelinä Suarezia käsivarrella kupoliin jne) pelin aikana, mutta nämä on näitä, kullakin on omat värilasit. Ramosia voi vain ihmetellä, hän ei ainakaan pysty syyttämään suihkukomennuksestaan ketään muuta kuin itseään. Mutta eipä se lopulta joukkuetta haitannut.

Pari harvaa positiivista tästä jäi: Cruyffin muistaminen ja omituista kyllä, jälleen kerran keskityksestä maali Realia vastaan. Siihen nähden, kuinka harvoin Barcelona tekee maaleja kulmista tai sivuvapareista, niitä on viime vuosina tullut aika paljon Clasicoissa. Kun maaliin johtanut kulma lähti, ehdin jo puoli sekuntia ihmetellä, että oho, taasko Barcelona antaakin kulman pitkänä, ja sitten Pique jo nikkasikin pallon maaliin. Toisaalta tämä ehkä kuvastaa sitä, ettei Barcelonan normaali hyökkäystenrakentelu toiminut kovin tehokkaasti lauantaina. Ei päästy todellisille vaaran paikoille tarpeeksi usein.

Yksi pointti vielä: viime vuodet Barcelona on tehnyt Clasicoissa parempaa tulosta Bernabeulla kuin kotona. Jännä.

Mutta jo huomenna on vielä tärkeämpi peli edessä. Toivottavasti tuossa oli nyt jotain henkistä pulmaa tai reissuväsymystä ja suoritus on Atletia vastaan parempi, koska sen täytyy olla. Lucholta vaaditaan nyt myös joitain pieniä taikatemppuja. Tähän saakka hän on yleensä onnistunut nostamaan joukkuetta vaikeampien hetkien jälkeen, nyt sen pitää onnistua taas.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Otetaanpas nyt vielä kiinni tuohon Ardaan, kun mies on noussut esille sekä täällä että lehdistössä. Alku oli ihan pirteä, pari maalisyöttöä ja ihan hyvää energiaa, mutta kyllä nyt näyttää siltä, ettei mies oikein riitä tuomaan mitään erityistä lisäarvoa ainakaan noita kovempia vastustajia vastaan. Pahimmillaan päinvastoin. Antaa lepoa Rakiticille (ja jatkossa mieluiten helpommissa peleissä), mutta siinä se. Vaikuttaa vähän heikolta vastineelta rahalle tähän saakka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös