Ex-SaiPalaiset maailmalla

  • 1 489 045
  • 4 459

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Nokelainen teki sitten viime kierroksella kauden ensimmäisen maalinsa. Toivottavasti se siitä lähtisi kulkemaan paremmin.

Ainakin teksti-tv:ssa oli maininta, että ketju jossa Noksu maalin värkkäsi koostuu kokonaan kavereista jotka hankittiin Anaheimiin siirtorajan kynnyksellä. Olisihan se mielenkiintoista jos noista kavereista hitsautuisi toimiva ketju.

Kolmas peli Anaheimissä ja maalin tosiaan tekaisi. Mitä kattelin nhl.comin videoita, niin riparista pääsi laittaa. Hienoa että on heti käynyt luistin kulkemaan uudessa seurassa. Näyttää siltä että kokoajan on peliaika lisääntymässä. Tässä maalillisessa ottelussa tuli jo 16 minuuttia kun ekassa pelissä taisi tulla reilu 10 minuuttia.

Harmi vaan että loukkaantumiset ja Bostonin kova vire vei Noksun treidiin. Itse olisin mieluisasti katsellut Petteriä Bostonin paidassa. Mutta totta puhuakseni tämä treidi oli oli Nokelaisen oman uran kannalta hyvä. Samoin Bostonin. Boston sai kokemusta pakistoon ja Nokelainen uuden alun.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Petteri Nokelaisesta kolme "eri" juttua maikkarin sivuilla. Hienoa lukea että Noksulla on ruvennut kulkemaan Anaheimissä ja tuntuu viihtyvän siellä. Eihän se tietysti mikään ihme ole kun peliaika on tuplaantunut Bostonin ajoista. negatiivisena puolena jutussa mainitaan että tarvitsee kontrollia loukkaantuneen silmän takia loppuelämänsä. Ei haittaa pelaamista, mutta ikävää kuitenkin.

Linkit juttuihin:

Nokelainen: Anaheimissa uusi alku uralle

Nokelainen haluaa MM-kisoihin - jos NHL-kausi päättyy

Silmävamma Nokelaisen vaivana loppuelämän

Laitetaan vielä loppuun linkki Nokelaisen tilastoihin. Komeaa katseltavaa peliajan osalta. Suomi on saanut uuden pelaajan jonka jääaika tulee varmasti kohta puoleen ylittämään 20 minuuttia. Omasta mielestäni se on pelimiehen merkki.

Noksun tilastot
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Hyvin on Noksu saanut peliaikaa Anaheimissa, tehoja ei vain ole kovin paljoa tullut. Pikkuhiljaa pitäisi alkaa pistepussinkin karttua. Onko kenelläkään tarkempaa tietoa mitä Anaheim/fanit on mieltä Noksun otteista?
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Hyvin on Noksu saanut peliaikaa Anaheimissa, tehoja ei vain ole kovin paljoa tullut. Pikkuhiljaa pitäisi alkaa pistepussinkin karttua. Onko kenelläkään tarkempaa tietoa mitä Anaheim/fanit on mieltä Noksun otteista?

Scouttasin HFBoardsin ja siellähän oli jo avattu oma ketju Nokelaiselle. Kyllähän nuo muutamat kommentit ovat positiivisia ja ne kommentit voi lukea tästä linkistä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nohh, tuskin Noksulta kukaan siellä mitään mieletöntä pistetehtailua odottaakaan. Käsittääkseni mies on NHL:ssa sellainen joka paikan raataja, jolta tarpeen tullen onnistuu mehujen iskeminen ulos vastustajista. Olikos se viime kaudella, vai millon kun Noksu esitti oikein miehekkään puhtaan taklauksen, jossa kaveri lensi kuin törmäystestinukke. Raameja siis on.

Liigassa häneltä voisi ehkä ihan kohtuullisia pistemääriä odottaakin, mutta NHL:ssa jäänee sellaiseksi duunariksi kuitenkin, joka sinällään on varmasti arvokas pelaajatyyppi joukkueelle kuin joukkueelle.
 

Peggis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viime yönä kivat 1+1 pelin tosin jo ratkettua.
 

Viper

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viime yönä kivat 1+1 pelin tosin jo ratkettua.

Mukava yksityiskohta noissa molemmissa maaleissa oli se, että Nokelainen itse loi nuo maalitilanteet hyvillä kiekonriistoilla. Etenkin Noksun maalissa tuo karvaus oli kyllä ihailtavaa. Ensin kiekko pois hyökkääjältä, josta se liukui laidassa olleelle Colorado-pakille (Liles?). No Petterihän tunnetusti pelaa tilanteet loppuun ja niinpä tuloksena oli kiekonriisto vielä tältä pakiltakin ja Noksu lähes yksin laidasta läpi. Loppuun terävä rannelaukaus ja seitsemäs maali Anahaimille.

Niin ja peliaikaa Nokelainen sai jälleen ihan mukavasti - lähes 17 minuuttia. Selvästi enemmän kuin muuan Selänne..
 

ahal

Jäsen
Tässähän olisi sputnikeille oiva paluumuuttaja... paikatkin jo klesana valmiiksi. Ei vaan, hirmu taistelija on yhä kyseessä, ja mahtuisi mielestäni yhä sputnikkeihin halutessaan. Mutta taitaa sinnitellä Jypissä uransa loppuun asti.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei vaan, hirmu taistelija on yhä kyseessä, ja mahtuisi mielestäni yhä sputnikkeihin halutessaan. Mutta taitaa sinnitellä Jypissä uransa loppuun asti.
Eipä Vänä SaiPassa pelatessaan mikään hirmu taistelija ollut, että sinänsä sana yhä on hieman harhaanjohtava. Miehestä pyöri SaiPassa pelatessaan Mällin lanseeraamana juttu pullasta ja Vänästä. Muutenkin miehessä on tapahtunut nimenomaan asennepuolella aika muodonmuutos parempaan. Pientä saivartelua, mutta otinpa asiakseni korjata.

Jatkan vielä senverran, että 25-vuotiaalla Vänttisellä voi hyvinkin olla uraa jäljellä kymmenisen vuotta. Motivaation säilyessä pitempäänkin. Polvet ovat rikki, mutta edes leikkaukseenmeno ei ole löytämäsi linkin perusteella varmaa eli tuskinpa ura noihin vammoihin loppuu. Pitkäänpä Vänä siis meinaa Jypissä pelata...
 

ahal

Jäsen
No päällimmäisenä mulle jäi mieleen taisteleva Vänä, kun hirveästi en pelejä ehtinyt näkemään. Toki tiesin, että mielialapelaaja on kyseessä, ja että talvi meni paljolti vauhtia ottaessa D-Teamissa. Aika näyttää, miten polvet kestää, mutta aika kova kipukynnys kaverilla kuitenkin on ja tahto pelata. Varmaa kuitenkin lie, ettei Vänä(kään) enää sputnikeissa pelaa. Pieni ihme olisi.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No päällimmäisenä mulle jäi mieleen taisteleva Vänä, kun hirveästi en pelejä ehtinyt näkemään. Toki tiesin, että mielialapelaaja on kyseessä, ja että talvi meni paljolti vauhtia ottaessa D-Teamissa. Aika näyttää, miten polvet kestää, mutta aika kova kipukynnys kaverilla kuitenkin on ja tahto pelata.
Tajusin varmaan aiemman viestisi vähän väärin. Yritin puolestani sanoa, että SaiPassa pelatessaan Vänä oli aikamoinen taiteilija, joka parhaimmillaan teki upeita suorituksia. Pahimmillaan mies taas oli aivan turha kelluja.

Jypissä mies tosiaan on muuttanut pelityyliään ja asennettaan totaalisesti. Play-offseissa otteita oli loistava katsella ja harva SaiPan kannattaja ei nykyistä Vänttistä ottaisi avosylin takaisin. Mitä Jypin treenejä olen seuraillut paikalle sattuessani, ei ne kädet vieläkään mitkään duunarimaiset louhikkokosketustehtaat ole.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Etsiskelin tilastosivustoilta entisten SaiPa-ulkolaispelaajien edesottamuksia kuluneen kauden osalta. Kaikkien uudet seurat eivät varmasti ole mitään uutisia, mutta jotenkin aurinkoinen vapaapäivä on minunkin vietettävä.

Igor Bondarevs: HK Riga 2000, Belarus League 35 ottelua/4+11=15/54 min
Martin Richter: Södertälje SK, Elitserien 38/2+0=2/36
Aigars Cipruss: Dinamo Riga, KHL 32/1+1=2/14
Miha Rebolj: Acroni Jesenice, Austrian League 52/2+3=5/42
Jan Huokko: Leksands IF, Allsvenskan 31/11+21=32/14
Emil Lundberg: Luleå HF, Elitserien 55/6+4=10/34
Jens Bergenström: Leksands IF, Allsvenskan 41/17+27=44/14
Alex Nikiforuk: Herning IK, Danish League 44/22+30=52/42
Pat Kavanagh: Frankfurt Lions, DEL 49/15+25=40/96
Mike Gabinet: Springfield Falcons, AHL 45/2+6=8/29
Gregg Johnson: Wolfsburg Grizzly Adams, DEL 34/4+3=7/26
Kristian Kudroc: Sodertalje SK, Elitserien 52/4+8=12/103
Dale McTavish: Zug, Sveitsi-A 18/8+12=20/30
Peter Nylander: Khabarovsk Amur, KHL 49/11+7=18/24
Petr Sachl: Liberec HC, Tsekki-A 45/9+14=23/65
Tomas Slovak: Augsburg Panthers, DEL 34/1+7=8/28
Lubomir Vaic: HC Slovan Bratislava, Extraliga(SVK) 55/14+37=51/40
Morten Ask: Duisburg Foxes, DEL 50/11+24=35/139

Eniten noissa tilastoissa ottaa silmään Nikiforuk, Huokko, Bergenström, Kavanagh ja Vaic. Näistä neljä esiintyi mielestäni edukseen myös SaiPassa. Tästä syystä jäljellejäävä näistä yllättääkin pisteillään positiivisesti. Jokainen varmaan arvaa ketä tarkoitan.
 
Viimeksi muokattu:

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Lisätään vielä Franzin listaan Höglundin Henkka. Tällä kaudella Norjan liigassa 45 ottelua joissa tehot 36+33=69 ja 89 min penalttia.

Ensi kaudeksi Höglund siirtynee Sveitsiin tai ainankin sinnepäin miestä ollaan huhuilemassa.

Laitetaanpas vielä Rob Zeppin tämän kauden statsit..

43 ottelua 2,52 / 91,6 CHL 4 Ottelua 2,50 / 89,7
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Jouni Nieminen kehuu Nokelaista blogissaan. Mainitsee että pelaa tärkeitä minuutteja Ducksin alivoimassa. Viime peleissä Noksun peliaika on ollut 7-6 minuutin luokkaa. Ensimmäisessä pelissä San Josea vastaan Petteri pelasi kymmenisen minuuttia. Hienoa että Nokelainen pääsee nauttimaan playoff-huumasta vaikka kaupattiin pois Bostonista. Toivottavasti Anaheim menee pitkälle tänä vuonna. Ihan Nokelaisen takia.

Linkki Niemisen blogiin. Nokelaista/Anaheimia koskeva juttu löytyy lopusta.
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kossu sitten palasi Suomeen vaan ei SaiPaan. Kärppiin 2+1 vuotinen sopimus, eli se siitä "lupauksesta". Toivottavasti mies ei SaiPaa liiemmin rankaise tulevalla kaudella maalien merkeissä...
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Kossu sitten palasi Suomeen vaan ei SaiPaan. Kärppiin 2+1 vuotinen sopimus, eli se siitä "lupauksesta". Toivottavasti mies ei SaiPaa liiemmin rankaise tulevalla kaudella maalien merkeissä...

En näe yhtään hyvää syytä miksi Koskenkorva olisi edes harkinnut SaiPaa. Kärpissä palkka on varmasti parempaa, ja mikä tärkeintä, joukkue pelaa ensi kaudella mestaruudesta. En itsekään olisi pelaajana hirveän innoissani siirtymisestä sen sijaan joukkueeseen, jonka ainoa tavoite tuntuu olevan putoamisen välttäminen ja taloudellisen voiton tekeminen. Ei noita "lupauksia" kannata juurikaan ajatella, toki pelaajat mielellään muistelevat lämpimin sanoin SaiPa-vuosiaan. Tällä hetkellä tilanne vain on se ettei SaiPan meininki varmaan juuri inspiroi huippupelaajia.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kossu sitten palasi Suomeen vaan ei SaiPaan. Kärppiin 2+1 vuotinen sopimus, eli se siitä "lupauksesta". Toivottavasti mies ei SaiPaa liiemmin rankaise tulevalla kaudella maalien merkeissä...

Eiköhän se tänne vielä ''palaa'' kun ei saa sopimusta mistään muualta, joskus vuosien päästä.

Tosiasiassa Kossu hakee uutta nousua uralleen, kahta kautta SaiPassa (31 ja 42 pistettä) seurasi kaksi kautta Skellefteåssa (19 ja 24 pistettä). Tehot puolittuivat, joten Junnon ei tarvinnut hakea lainaa pankista.

Tuoreessa muistissa on Petren syöttö Kossulle, josta valelaukauksen jälkeen peliväline...ööö...Lundellin taakse, no kuitenkin Hifki rysään.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kyllähän SaiPa Kossua kyseli alkuvuonna, mutta vielä silloin kaveri kertoi suunnitelmissaan olevan Ruotsissa jatkaminen myös ensi kaudella. Taisi mieli muuttua, kun kärppien tarjous lyötiin eteen.
 

PoNppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Näyttävät sulamiset
Kyllähän SaiPa Kossua kyseli alkuvuonna, mutta vielä silloin kaveri kertoi suunnitelmissaan olevan Ruotsissa jatkaminen myös ensi kaudella. Taisi mieli muuttua, kun kärppien tarjous lyötiin eteen.

Jäikö myös jollain muulla vähän huono maku tuosta Koskenkorvan haastattelusta?

http://jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&id=8965

"– Ilo olla kotona. Seitsemän vuotta olin muualla, mutta aina on ollut kärppäsydän rinnassa - ja on varmaan hautaan asti. Ruotsissa meni pari kautta ja viihdyin tosi hyvin. Sieltä ei kuitenkaan löytynyt sitä roolia ja paikkaa, mitä halusin. Suomesta ei tarvinnut miettiä muita seuroja. Ainut ja oikea vaihtoehto, hyökkääjä kertoo"

Tuo särähti minulla hieman korvaan. Luulin Kossun viihtyneen SaiPassa ja SaiPassahan tuo ponnahdus pinnalle tapahtui. Tietenkin raha ratkaisee nämä sopimusasiat.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tämä taas karusti kertoo SaiPan vetovoiman. Tai sen, että sitä ei yksinkertaisesti ole. Kovin moni pelaaja ei jälkeenpäin mediassa mainitse SaiPassa pelattuja aikojaan merkittävinä uran nousun kannalta, tai sitten toimittajat eivät vaan keskity siihen. Olen huomannut, että se on usein yhdistävä tekijä, että SaiPa sivuutetaan kokonaan kun historiaa ja käännekohtia katsellaan.

No minkäs teet. Tälläistä tämä on.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Jäikö myös jollain muulla vähän huono maku tuosta Koskenkorvan haastattelusta?

Olisi ehkä jäänyt, mikäli SaiPa olisi oikeasti ollut varteenotettava vaihtoehto. Pelasihan Kossu sentään SaiPan kapteeninakin ja SaiPa oli ensimmäinen liigaporukka joka tarjosi tuollaisen roolin.

Mutta nyt SaiPa ei kyllä ollut vaihtoehto varmasti millään mittarilla katsottuna.

Paluu kotikonnuille ns. valmiina pelaajana, poika pääsee suvun hoiviin, tarjolla iso rooli liigan kestosuosikista, pitkä sopimus ja takuuvarmasti palkka on myös sillä tasolla, ettei SaiPa olisi pystynyt kilpailemaan... Eli ei sanan sijaa SaiPalla.
 

Jõse

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kova tuntuu olevan Kärppäleirillä luotto siihen, että mies tulee olemaan ykköskentän kamaa. Kaksi suunnilleen kahdenkymmenen pisteen kautta Ruotsin Elitserienissä ei vakuuttaisi ainakaan minua, jos kuitenkin puhutaan Sm-liigan melkeimpä ykköseurasta. Siksi epäilenkin, että Kossu ei tule olemaan se ykköskentän laituri. Sitä myötä epäilenkin, että rahalliset ansiot eivät tule olemaan mitään älyttömiä. Toki Kärppätasoinen ja kova,(eikä siihen kuitenkaan olisi SaiPan rahat riittäneet). Taitoi painaa enemmän perhesyyt kuin taloudelliset syyt, olisi luullut, että Ruotsista olisi löytynyt rahaa pitää mies myös siellä.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Kova tuntuu olevan Kärppäleirillä luotto siihen, että mies tulee olemaan ykköskentän kamaa. Kaksi suunnilleen kahdenkymmenen pisteen kautta Ruotsin Elitserienissä ei vakuuttaisi ainakaan minua, jos kuitenkin puhutaan Sm-liigan melkeimpä ykköseurasta. Siksi epäilenkin, että Kossu ei tule olemaan se ykköskentän laituri. Sitä myötä epäilenkin, että rahalliset ansiot eivät tule olemaan mitään älyttömiä. Toki Kärppätasoinen ja kova,(eikä siihen kuitenkaan olisi SaiPan rahat riittäneet). Taitoi painaa enemmän perhesyyt kuin taloudelliset syyt, olisi luullut, että Ruotsista olisi löytynyt rahaa pitää mies myös siellä.

Pari kappaletta parinkymmenen pisteen kautta ei ole paha, jos pelaa joukkueensa kolmosketjussa ja yv-aikaa tulee varsin niukasti. En muista Kossun ekan kauden roolia, mutta nyt toisella kaudellaan, oli hyvinkin tasaisesti kolmosketjun mies ja ei niinkään hyökkäävässä roolissa. Varmasti olisivat olleet pisteet toista luokkaa, jos olisi kurvaillut ylemmissä ketjuissa hieman tasokkaampien pelureiden kanssa. Ja kyllä se Kossu saa tuplaten sen mitä SaiPa olisi pystynyt tarjoamaan, jos SaiPa pystyisi tarjoamaan edes sitä.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Hyvä vaan ettei SaiPan haaviin jäänyt tai pitäisikö sanoa ettei ollut "varaa". Olisi saattanut tehdä Tarvaiset...no ehkä ei nyt sentään, mutta "Kossusta" ei oikein jäänyt hyvä maku SaiPa vuosistaan. Kaverihan surffaili ja kurvaili loppukauden jäällä, kun playoffs haaveet oli menny joukkueella ja itellä oli takataskussa sopimus jo Ruotsiin. Toki pisteitä teki mutta ei hän esim. Banhamin kaltanen duunari ollut.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä vaan ettei SaiPan haaviin jäänyt tai pitäisikö sanoa ettei ollut "varaa". Olisi saattanut tehdä Tarvaiset...no ehkä ei nyt sentään, mutta "Kossusta" ei oikein jäänyt hyvä maku SaiPa vuosistaan. Kaverihan surffaili ja kurvaili loppukauden jäällä, kun playoffs haaveet oli menny joukkueella ja itellä oli takataskussa sopimus jo Ruotsiin. Toki pisteitä teki mutta ei hän esim. Banhamin kaltanen duunari ollut.

Minusta Kossu painoi SaiPassa loppuun asti sata lasissa, ei 42 pojoa synny ihan ittestään, esim. Eetu hallitsee surffailun muttei pistenikkarointia.

On kyl totta että Kossu ei ole puolustuspään pelaaja extraordinaire, mutta senpä takia siellä on OPG tekemässä omanpään varmistuksia.

Tarvaista katsellessa tuli mieleen että onko toi joskus ollut niinku hyväki pelaaja. Tai sitten se oli joku kaksoisveli tai muuten vaan samannäköinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös