Ex-SaiPalaiset maailmalla

  • 1 489 957
  • 4 459

redpecka

Jäsen
Lakatos on kyllä näyttänyt ihan ylijumalalta tuolla Tsekin liigassa mutta ehkä se kertoo sen liigan tasosta tarpeeksi.
Ei sarjan absoluuttista tasoa voi yhden ukkelin pärjäämisen kautta arvioida. Jollekin sopii joku sarja ja toiselle toinen. Ei siinä, tuskin Tsekin Liiga on tasoltaan kotoisen liigamme tasoa paitsi ehkä huippupelaajien osalta ja niille maksettavan palkan osalta. Tai mistä minä tiedän, mutuilen. Mutta hyvä kun Lakatosilla kulkee.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Katsastin vähän SaiPassa parin viime kauden aikana pelanneiden, muille maille lähteneiden puolustajien tilanteita. Seuran ja sarjatason vaihdos on näköjään ollut joillekin pelaajille ihan hyvä ratkaisu.
  • David Bernhard: Bernhard dominoi Allsvenskanin MoDo:ssa, 30 otteluun tehot 9+13=22.
  • Veeti Vainio: Veeti ehti pelata Allsvenskanin Björklövenissä alkusyksystä viisi ottelua tehoilla 1+2=3, jonka jälkeen siirtyi sairastuvalle. Ei kovin lupaava alku, mutta Veeti ehti tehdä niin ison vaikutuksen seurajohtoon, että joulukuun alussa sopimusta jatkettiin vuodella. Seuran tiedotteen mukaan "den storväxte finske backen imponerade med sin fina skridskoåkning och spelskicklighet under säsongsinledningen innan en oturlig skada hindrade hans framfart". Niinpä seuran UTJ Per Kenttä teki tarjouksen, josta Uumajaa ja seuran faneja rakastava Veeti ei voinut kieltäytyä. Toivottavasti Veeti pääsee välttyy loukkaantumisilta jatkossa, yhtä miestä on koeteltu viime vuosina vähintään riittävästi!
  • Jimi Jalonen: Jimi on jo ehtinyt pelata kolme ottelua Allsvenskanin Vesterås IK:ssa tehoin 1+2=3 (+5), hieno avaus uudessa ympäristössä!
  • Markus Kojo: Kojo jatkaa DEL-Liigan sarjataulukon häntäpäässä majailevan Bietigheim Steelersin riveissä siitä mihin SaiPassa jäi. Pelannut kahta vaille täydet 32 ottelua tehoilla 0+3=3.
  • Niklas Nevalainen: Norjasta löytyi sopiva ympäristö Nevalaiselle. Sarjataulukossa kolmantena olevan Frisk Askerin paidassa 25 otteluun tehot 2+20=22, ja kuudessa CHL-ottelussakin 2+2=4.
  • Jacob Moverare: Jacob on pelannut 20 ottelua Ontario Reignissa tehoin 3+5=8, mutta NHL-ura LA Kingisin puolella on vielä avaamatta.
  • Urho Vaakanainen: Urho on pelannut 20 ottelua Providencessa, eikä vielä yhtään ottelua Boston Bruinsissa. Kolmen edellisen kauden aikana Urho on pelannut ainakin muutaman ottelun NHL:n puolella, nyt ei näytä hyvältä, kun edes korona-protokollat eivät ole avanneet pelipaikkaa NHL:ssä.
  • Christoffer Sedoff: Christoffer palasi WHL:n Red Deer Rebelsiin, ja on tehnyt 32 peliin tehot 1+27=28. Isoa roolia lupailtiin, ja Sedoff on vastannut huutoon.
Linkit johtavat ko. pelaajan Eliteprospects-sivulle.
 

redpecka

Jäsen
Jonne Virtanen ilmoittaa lopettavan uransa tähän kauteen.

Mennään järjestyksessä: alussa suon ja kuokan jälkeen tuli Jonne, tepsitaustainen motivoitunut urheilija, joka nousi SaiPan junnuista Kaksosen ja Löfmanin kanssa edareihin muodostaen sympaattisen nuorisoketjun Mällin alaisuudessa. Jonnesta nopeasti tuli Jonne kun haastoi nuorena jässikkänä veteraani-Heleniuksen tappeluihin kolme kertaa aloittaen ensin häviöllä, siitä sitten saavuttaen tasurin kunnes kolmannessa ja viimeisessä kohtaamisessa otti valtikan itselleen jopa röyhkeän ylimielisesti pitäen Heleniuksen päätä kainalossaan takoen toisella nyrkillä sarjaa ja samalla etsien katseellaan missä täällä on ne TV-kamerat.

Sitten tapahtui jotain konfliktia kai jossain yöelämässä ja Jonne heivattiin vittuun. SaiPa on ollut aika strikti näissä.

Ei siinä, nuorelle tapahtuu. Jonnen egoa oli kumminkin nyt loukattu ja ei maininnut missään tulevissa haastatteluissaan mitään hyvää SaiPasta kun kertoili urastaan. Mällin silti mainitsi hyvänä hessuna. Jei.

Vaikka nuorena on äkkipikainen ja semmonen niin paremmalla mediapelillä myöhemmin tääkin saattaisi olla meikäläisen silmissä SaiPa-legenda, se sellainen kulttihahmo Mällin ajoilta. Mutta ei kai Jonne tarvii jotain itärajan arvostusta jos kerran häntä on loukattu hei. Tätä kirjoittaessa tulee hänestä mieleen joku wannabeibrahimovits. E: Siis Ibra itse on hyvä, legenda isolla iillä, ei siinä.

Terve vaan. Hyviä eläkepäiviä. Vuoden kuluttua kukaan ei muista Jonnea.
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
Tässä kun nyt on raketiipauke loppunut ja hempeissä viineissä ja nostalgioissa.

Se oli hyvä se meidän Flinck. Hulluja taklaajia on historiassa ollut, niitä ihmiskuulia, mutta Markku oli teknisesti ehkä paras taklaaja modernilta ajalta mitä nyt tässä itse päässyt seuraamaan ja muistaa. Saihan sekin parit ulosajot kun ei aina voi mennä just nappiin kun liikkuvia muuttujia on niin paljon, mutta missään nimessä ei ollut likainen taklari vaan jakoi painavia ja puhtaita litistyksiä laitaa vasten koko ajan - tarkoituksena satuttaa ja viedä mehuja muttei vahingoittaa. Tai tältä se omaan silmääni vaikutti.

Flinckillä oli muutenkin sellainen jännä pelityyli, se liukuili energiaystävällisesti ja saattoi vaikuttaa jopa flegulta, mutta itse näin siinä erittäin hyvää pelin rytmittämistä. Ei se liuku varmaan ihan rintasmaista tietenkään ollut, mutta siinä oli se sellainen maltti eikä aina höökitty pää kainalossa eteenpäin.

Flinckin aika tuli luonnollisesti jossain vaiheessa päätökseen SaiPassa pelaamisen osalta eikä siinä mitään, kauan se jaksoikin nelossentterin virkaa duunata. Sitten mentiinkin vähän aikaa ettei kukaan taklannut SaiPassa... ja hyvät menestysmahikset mahtavilla taitopelaajilla hukattiin kun ei ne tontut pärjännyt muun maailman jyrille playareissa.

Flinck pelasi muistaakseni kumminkin heti seuraavalla kaudella Ilveksessä jotain ykkössentterin paikkaa ja tehoili alkuun hurjasti, mutta kai se sitten sillekin pian tuli se luonnollinen poistuma eteen suurilta areenoilta. En jaksa kattoa elitestä mitähän sille kuuluu.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En jaksa kattoa elitestä mitähän sille kuuluu.

Lopetti uransa toissa kaudella Suomi-Sarjassa. Hyvät muistot jäi kyl Makesta. Kova taklaaja, mut ei ollut ihan kädetönkään.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Matias Mäntykivi ja Santeri Virtanen ovat muodostaneet viime aikoina todella toimivan kolmikon Ilveksen kolmosessa kapteeni Eemeli Suomen kanssa. Mutta ei tuota Petmannia saataisi lainaan pudotuspeleihin?
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Matias Mäntykivi ja Santeri Virtanen ovat muodostaneet viime aikoina todella toimivan kolmikon Ilveksen kolmosessa kapteeni Eemeli Suomen kanssa. Mutta ei tuota Petmannia saataisi lainaan pudotuspeleihin?
Ei nyt lainaan, mutta vuokralle voisi onnistuakin. Ajattelitko heti ekalle kierrokselle, vai vasta mitalipeleihin? Oisko Andy McCoyn 50 donaa mitään? Per kierros siis.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Ei nyt lainaan, mutta vuokralle voisi onnistuakin. Ajattelitko heti ekalle kierrokselle, vai vasta mitalipeleihin? Oisko Andy McCoyn 50 donaa mitään? Per kierros siis.

Ei ei kyllä se on lähettävä alhaalta. Ja sun on tingittävä heti aika reilusti hintapyyntöä että päästään kauppoihin edes lähelle. Eli mitä me tuossa Helin kanssa äsken laskettiin että ei tuosta voi perkale vieköön maksaa kuin 20 donaa SaiPalle + miehelle itselle palkka siltä ajalta kun Ilveksessä pelaa vaikka laskis kuinka. Jollakin se on meidänkin täällä pienessä areenassa elettävä.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Ei ei kyllä se on lähettävä alhaalta. Ja sun on tingittävä heti aika reilusti hintapyyntöä että päästään kauppoihin edes lähelle. Eli mitä me tuossa Helin kanssa äsken laskettiin että ei tuosta voi perkale vieköön maksaa kuin 20 donaa SaiPalle + miehelle itselle palkka siltä ajalta vaikka kun Ilveksessä pelaa vaikka laskis kuinka. Jollakin se on meidänkin täällä pienessä areenassa elettävä.
Hulluhan se on, joka ei puolta tarjoa. 25 donaa ja palkat, niin hakekaa vaikka huomenna. Prosenttivuokraan ei uskalleta lähteä, sillä sen verran on vire laskenut tuosta alkusyksystä.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Ei missään nimessä meidän runkopelaajia tässä vaiheessa minnekään lainalle. Nyt vaan paljon pelejä yhdessä ilman paineita, tärkeätä oppimisaikaa ensi kautta ajatellen. Oman oksan sahaamista olisi nyt lainata tärkeimpiä palasia pois.
 

emz1

Jäsen
Urho Vaakanainen: Urho on pelannut 20 ottelua Providencessa, eikä vielä yhtään ottelua Boston Bruinsissa. Kolmen edellisen kauden aikana Urho on pelannut ainakin muutaman ottelun NHL:n puolella, nyt ei näytä hyvältä, kun edes korona-protokollat eivät ole avanneet pelipaikkaa NHL:ssä.
Latu on vihdoin auennut ylhäällä parin pelin verran joissa syntynyt tehot 0+2 ja tehotilasto +3.
 

emz1

Jäsen
Ja viime yönä aukesi maalitilikin. Ei paha.
Tarkastelujen jälkeen tuo maali merkattiin Curtis Lazarille. Kelpo peli siitä huolimatta Vaakanaisella:

0+1 +1, 21:03 peliaikaa joista 0:48 ylivoimaa ja 3:44 alivoimaa. Pelasi näköjään toiseksi eniten alivoimaa Bruinsin puolustajista.
 

Jay

Jäsen
Suosikkijoukkue
IF Gnistan, Bajen, Barça ja SaiPa
Tarkastelujen jälkeen tuo maali merkattiin Curtis Lazarille. Kelpo peli siitä huolimatta Vaakanaisella:

0+1 +1, 21:03 peliaikaa joista 0:48 ylivoimaa ja 3:44 alivoimaa. Pelasi näköjään toiseksi eniten alivoimaa Bruinsin puolustajista.
Pöh. Ylen aamutv huijasi. Mut hyvin tuntuu Urholla kulkevan.
 

emz1

Jäsen
Pöh. Ylen aamutv huijasi. Mut hyvin tuntuu Urholla kulkevan.
Ei tullut maalia viime yönäkään mutta muuten näyttää hyvältä. Toiseksi eniten peliaikaa (23.17), eniten alivoimaminuutteja (4.17) ja ykkösparissa Charlie McAvoyn kanssa. Vaakanainen on yksi sellaisista pelureista SaiPan historiassa jolle toivoo kyllä vilpittömästi kaikkea hyvää. Lisäpisteet siitä että tuli viime kaudella vielä piipahtamaan vaikka jäikin lyhyeksi visiitiksi olosuhteista johtuen.
 

KovaT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, seurannassa TPS
Ei tullut maalia viime yönäkään mutta muuten näyttää hyvältä. Toiseksi eniten peliaikaa (23.17), eniten alivoimaminuutteja (4.17) ja ykkösparissa Charlie McAvoyn kanssa. Vaakanainen on yksi sellaisista pelureista SaiPan historiassa jolle toivoo kyllä vilpittömästi kaikkea hyvää. Lisäpisteet siitä että tuli viime kaudella vielä piipahtamaan vaikka jäikin lyhyeksi visiitiksi olosuhteista johtuen.
Joskus noin 15(?) vuoden päästä sitten hakemaan kannua kotiin SaiPa-dynastiaan.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Nyt äkkiä yhteyttä Napanderiin, että kait sää nyt jonkun miljoonan sijoitat ex-seuraasi!

Tuskinpa 500 000 € voitosta ihan hirveästi vippaillaan urheiluseuroille. Pärren perheelle varmasti kuitenkin erittäin hieno juttu! Kyllä varmaan hymy on ollut vähintään samanmoinen kuin Raksilan pihassa välieräjatkoaikavoiton jälkeen!
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ei tullut maalia viime yönäkään mutta muuten näyttää hyvältä. Toiseksi eniten peliaikaa (23.17), eniten alivoimaminuutteja (4.17) ja ykkösparissa Charlie McAvoyn kanssa. Vaakanainen on yksi sellaisista pelureista SaiPan historiassa jolle toivoo kyllä vilpittömästi kaikkea hyvää. Lisäpisteet siitä että tuli viime kaudella vielä piipahtamaan vaikka jäikin lyhyeksi visiitiksi olosuhteista johtuen.
Vaakanainen on nyt pelannut viisi ottelua Bostonissa. Tehot 0+4=4, (+6) ja yli 20 minuutin peliaikoja. Viime yönä Boston voitti Nashvillen jatkoajalla, ja maaliin johtanut suora hyökkäys käynnistyi Urhon syötönkatkosta. Luulisi että loukkaantumisten ja koronoiden helpottaessa Providence Bruinsiin reissaa joku muu kuin Urho.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös