Ex-Jokerit maailmalla

  • 1 289 202
  • 3 584

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Kontiola on ollut aikoinaan erittäin hyvä pelaaja.

Valitettavasti hän tuli Jokereihin vaiheessa, jolloin hän ei saanut enää KHL-sopimusta muualle. Muistaakseni paluu Suomeen uutisoitiin Suomessa tyyliin ”huippusentteri valitsi kotimaisen joukkueen”, mutta venäläisessä somessa spekuloitiin jo ennen sitä, ettei Kontiolalle tarjota jatkosopimusta ennen kaikkea sen takia, että hän oli ”muuttunut” loukkaantumisherkäksi (lasiseksi) eivätkä tilastot ehkä osittain loukkaantumisten jälkeen enää vakuuttaneet.

Minulle jäi Kontiolan Jokeriajasta mieleen vähän hassukin muisto siitä, kuinka hän ei ehtinyt muun ketjun mukaan hyökkäykseen ja kuinka hän valitsi silloin toimintatavakseen liu’un vaihtoaitioon. Tämä liuku toistui lukuisia kertoja ja jäi sen takia mieleen.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Kontiolahan pysyi Jokereissa paremmin kasassa kuin mitä kukaan olisi uskaltanut odottaa tuossa vaiheessa. Erinomainen pelikäsitys sekä lähes automaattinen paikka kokoonpanossa ja yv:llä antoivat mahdollisuuden takoa nuo pisteet. Allroundpelaaminen, liike ja dynaamisuus olivat sitten jotain muuta kuin KHL-1-2-sentteriltä vaadittua tasoa. Oliko järkeä ottaa, se on siinä ja siinä. Nyt kaveri on taas vuoden vanhempi. Eli kertoohan tuo pörssivoitto jotain liigan tasosta, mutta on se myös muistutus Kontiolan poikkeuksellisesta taidosta.

Ahti Oksasen suoritus lämmittää mieltä. Pidin kaverin otteista Jokereissa ja harmi että ikä- sekä statusseikat määrittelivät liiaksi peliajat. Olisi ollut hauska katsoa mihin eväät olisivat riittäneet KHL:ssä ihan reippaalla yv-kokeilulla.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Onnea Ahti ja Petri. Ei huonosti pelattu. Toivon, että Ahtin mahtivire säilyy kevääläkin.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Olisiko mahdotonta nähdä Ahti narreissa ensi kaudella taas ? Minulle ainakin kävisi.
Kenen tilalle? Jks siellä vapautuu Reginin, Mäenalasen, Savknaisen ja Pihlströmin tontti.
 

Buster

Jäsen
Olisiko mahdotonta nähdä Ahti narreissa ensi kaudella taas ? Minulle ainakin kävisi.
Ainakin irtopisteiden määrä lisääntyisi runkosarjassa, kun olisi joku jonka voisi jopa odottaa rankkarista kiekon sisään laittavan.

E: Vaikka toki Ahdinkin kaudella se taisi mennä niin, että alkukaudesta kun kerran epäonnistui rankkarissa, niin seuraavat veti sitten vasta loppukaudesta jonkun kisan pidentyessä ja huomattiin, että osaahan se niistä maaleja veivailla sittenkin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Janis Kalnins odotetusti mukana Latvian kisaleirityksessä valmistautumassa kesän MM-kisoihin.

Ryhmässä mukana tällä hetkellä kaikkiaan viisi maalivahtia, mutta jos näiden veijareiden tekemisiä viime kauden osalta kurkkaa tilastojen valossa, niin niiden perusteella Latvian maalivahtikaksikko kisoissa on Kalnins ja Ivars Punnenovs (Langnau).

Toki, se on sitten eri asia jos maailmalla on vielä latvialaisveskareita joiden sarjakaudet vielä jatkuvat.

Kalnins ( Latvia), Jensen ja Regin (Tanska), Sklenicka (Tsekki) ja O`Neill (USA).
Tässäkö viime kauden jengin ulkkarit, jotka kisoissa tullaan näkemään?
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Tässäkö viime kauden jengin ulkkarit, jotka kisoissa tullaan näkemään?
Loukkitilanteesta en tiedä, mutta luulisi Ruotsin kolmikon ja Grantin olevan ainakin tyrkyllö kisoihin, jos NHL pelaajat eivät kisoihin tule tai pääse.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Steve Moses eilen 2+1 ja 2 minuutin jäähy. SC Rapperswil-Jona Lakers voitti jatkoajalla HC Luganon ja jatkaa välieriin voitoin 4-1! Runkosarjan 10. sijoittunut Rapperswil on nyt pudottanut ensin sääläreissä 7. sijoittuneen EHC Bielin 2-0 voitoin, ja nyt runkosarjan kakkoseksi tulleen Luganon.

ed: lopputulos siis eilen 3-4 (ja.)
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On muuten Helmisen Raipe painanut aikamoiset näytöt tiskiin ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan. Mestaruuskaan ei riitä, koska sopimus uuden koutsin kanssa on jo tehty. Helminen kertoilikin, että KHL kiinnostaa. Toivottavasti löytäisi pestin jostakin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Katsotaas mitä nää meidän miehet ovat saaneet aikaan...

Eilen Geneve-Servette voitti Sveitsin sarjan välierien eka matsin 2-1. Voittomaalin syöttöjä, ykkössellainen vieläpä, oli muuan Linus. Aloitusvoiton jälkeen mies leikkasi laidasta keskelle, eleetön rystysyöttö pakille ja sieltä ranteella voittomaali sisälle, nopealla vilkaisulla puolustavan pelaajan kautta. Runkosarjassa 22+39, matseja 49 ja pleijareissa homma rokkaa vieläkin.

Steve Moses oli yksin viedä Jonan puolivälieristä välieriin, vikan matsin viimeiseen erään 2+0 ja oma joukkue 3-1 johdossa kun vajaa kymppi jäljellä. Ei kestänyt se johto, mutta jatkojen kautta välieriin. Välierien eka matsi ei sitten paljoa saumaa antanut, Zug oli 6-1 parempi. Mosesille statseihin -3 ja 2 minuuttia, eli ei siitä nyt ihan liikaa jäänyt käteen. Runkosarjassa vasta joukkueen 5. pistepörssissä ja tehotilastossa äärimmäisen ruma -24, kun seuraavalla oli "vain" -14. Pleijareissa saanut paremmin juonen päästä kiinni ja soppari kattaa ensi kauden, en silti pitäisi purkua täysin mahdottomana: Sveitsin brutaali ulkkarikiintiö nopeasti ulkoistaa ne, joihin ei olla tyytyväisiä. Tulijoita varmasti on.

Lokomon kolmas kaveri, Petr Koukal, ei päässyt juhlimaan. Runkosarjan kutoseksi sijoittunut Hradec Kralove lähti puolivälierissä lauluun. Jos oikein tshekiksi kirjattuja merkintöjä ymmärsin, voittivat nuo ensin jollain Liigan säälejä vastaavalla rundilla Litvinovin 3-0, mutta Liberec oli 4-0 voitoin parempi. Viimeisen matsin tulos 3-1, Kraloven viimeisen maalin iski Koukal. Uraa tuskin on ihan älyttömästi jäljellä noilla kilometreillä, vaikka kieltämättä tuolla Tshekin sarjassa on vedelty melkoisen kokemuksen syvällä rintaäänellä monenkin pelaajan toimesta.

Neljäs jätkä, kolmas Sveitsistä. Ryan Gunderson taisteli Fribourgin sisäisen pistepörssin voitosta loppuun asti runkosarjassa ja ehkä hieman yllättäen oli seuransa 2. paras tehotilastossa. Pleijareissa sitten viiteen matsiin 0+1 ja -7 kertonee omaa kieltään, ei paljon ollut saumaa Omarkin tähdittämää Servettä vastaan. Ekan matsin vielä veivät 2-1, mutta sen jälkeen 3-1, 3-8, 4-0 ja 5-0 eivät paljon armoa antaneet. Nii joo, tuo pleijarien ainoa syöttöpiste tuli tuossa 3-8 päättyneessä matsissa. Ajassa 57:42 kakkossyöttö ylivoimalla tuohon lopputuloksen kannalta merkityksettömään maaliin,

Daine Todd, nimi jota ei joka päivä muistele. Se oli se äijä, joka näytti ilmoitettua kokoaan pienemmältä ja jota peluutettiin pakin lisäksi myös hyökkääjänä. Kausi 2019-20 meni loukkien parissa ja vain 16 matsia kertyi tilastoihin. Tämän vuoden marraskuussa Iserlohn ilmoittikin, että sopimus on yhteysymmärryksessä purettu ja surkealla saksalla käännettynä Toddin aloitteesta. 0,5 PPG:n rajaa hätyytteli yhdellä kaudella meillä ja vielä Luleåssakin, mutta ilmeisesti runko ei vain riittänyt prohokiin. Noh, neljä kautta New Brunswickin yliopistossa pitäisi taata hyvän elämän. LinkedIn ei vielä tulevaisuuden suunnitelmia avaa.

Johan Harju. Siinä nimi, jota ei kaipaa. Pehmeitä otteita, nillitystä roolista ja jalka raskaampi kuin laki sallii. Lähti vielä siirtotakarajan jälkeen, niin edes korvaajaa ei voitu hankkia. Tämä kausi oli sitten hyvin harjumainen. Allsvenskanissa mies paukutti ihan kelvolliset pisteet, 32p ja 34o toivat sisäisen pörssin kolmossijan, kakkoseksi olisi mennyt heittämällä jos matseja olisi ollut vähän enemmän. Mutta niin vain Modo oli ensimmäinen, joka ei joutunut "karsintoihin", vai miten noita pitäisikään kuvata kun runkosarjan kaksi viimeistä pelaa vastakkain ja häviäjä tippuu kohtaamatta alemman sarjan joukkuetta?

Semir, ihana mies. Linkedinnin mukaan olisi ollut perustamassa JS Padelia tammikuussa. Sen verran tuo laji on pinnalla, että toivotaan homman menevän nappiin. Hirveästi en lafkasta löytänyt tietoa, mutta ainakin kaupungin päätöksellä löytyi tieto siitä, että The Park Boys OY:n (Semir ainoana hallituksen jäsenenä Finderin mukaan) vuokrasoppari Aurinkolahdessa siirtyi tälle yritykselle. Saa nähdä miten valmentamisen käy, viime kauden ainakin aloitti Jokerien B:ssä koutsina.

Sokerina pohjalla Frank Gymer. Meillä herätti ihan hyviä fiboja, oli junnumaajoukkueiden mukanakin ajoittain ja 2018-19 breikkasi aikuisissakin, tehden KalPan riveissä 46 matsiin 7+12. Nyt kahteen kauteen Lahdessa on tullut 3+6 ja otteluita 52, soppari ei jatku ja lahelaisten puheiden perusteella tuskin jatkojakaan on tulossa. Sääli, odotin tämän jätkän palaavan jossain vaiheessa "kotiin" kun Liigan on ensin pelannut läpi.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On muuten Helmisen Raipe painanut aikamoiset näytöt tiskiin ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan. Mestaruuskaan ei riitä, koska sopimus uuden koutsin kanssa on jo tehty. Helminen kertoilikin, että KHL kiinnostaa. Toivottavasti löytäisi pestin jostakin.

Eikös Raipe valmentanut Ilvestä pääkoutsina ja aikalailla flopiksi tuo kausi taisi lopulta kääntyä (jos nyt oikein muistan).

Mulla on muistikuva Raipesta että pelaajauran jälkeen valmennus hommat menneet enemmän ja vähemmän järjestäen perseelleen, hienoa että vihdoin TPS:ssä onnistui.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ex-Jokereita, Jokereita ja mahdollisia tulevia Jokereita on ollut kaukalossa Ruotsin ja Tanskan välisissä tupla-maaotteluissa keskiviikkona sekä torstaina.
Tanskan riveissä Jesper Jensen, Oliver Lauridssen ja Niklas Jensen.
Ruotsin riveissä Viktor Lööv ja Jonathan Pudas sekä huhuissakin pyörinyt Philip Holm.
Myös joidenkin toiveissa oleva Dennis Rasmussen mukana jengissä.

Tshekki pelasi eilen Saksaa vastaan ja kaukalossa myös Jokeri-pakki David Sklenicka.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Pekka Jormakan Grizzlys Wolfsburg siirtyi 1-0 johtoon Saksan finaaleissa Eisbären Berliiniä vastaan. Jormakka on poffeissa kerännyt vain yhden syöttöpisteen. Runkosarjassa iski kymmenen maalia 35 ottelussa. Joukkueessa pelaa myös toinen ex-Jokeri Mathis Olimb.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Päivä sen kun paranee. Karri Rämö torjui Tepsin finaaleihin. Onnittelut!

Vituttaa vieläkin ettei pystynyt pelaamaan siinä game 6 Moskovan maratonpelin jälkeen. Muistan kun Arenan uumenissa ennen matsia julkaistiin kokoonpanot ja siellä oli Zapon nimi. Pääsi syvä huokaus.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mainitaan vielä, että Raipelle natsa vyölle, kun sai joukkueensa ensin mitalipeleihin ja nyt finaaleihin. En ole montaa TPS:n peliä nähnyt tällä kaudella, joten en pelin toimivuudesta osaa sanoa mitään, vaan eipä tuo menestys Turussa ole ollut viime vuosina mikään itsestään selvyys, eikä Raipen valmennusurasta juuri mainittavaa tätä ennen ole ollut.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Päivä sen kun paranee. Karri Rämö torjui Tepsin finaaleihin. Onnittelut!
Eihän maalivahdit nyt yksin ratkaise mutta kun toisella on Tuohimaa ja toisella Rämö, niin jos terveyttä piisaa niin Rämön jengille roposet likoon.

Mutta nyt dilemma edessä, sympaattinen kestoluuseri Lukko, vaiko ex-Jokerit ja TPS? Kenelles tässä nyt pitää kädet taskussa pitää salaa peukkuja?
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pääasia on että punainen ei voita koskaan ikinä mitään.
Ihan sama vaikka voittaskin. Ei tuolla rantaruotsalaisten puuhastelujoukkueella oo enää mitään merkitystä.

sympaattinen kestoluuseri Lukko, vaiko ex-Jokerit ja TPS? Kenelles tässä nyt pitää kädet taskussa pitää salaa peukkuja?
Raipelle ja Rämölle peukkua tottakai. Altavastaajan puolella aina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös