Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Ex-hekiläisiä maailmalla

Viestiketju osiossa 'Peliitat' , aloittajana jyly, 05.03.2011 klo 13.51.

 1. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Avataan HeKillekin tämmöinen ketju. Eli tarkoituksena on listailla ketjuun entisiä HeKin pelaajia, jotka vaikuttavat tällä hetkellä jossain muualla kuin Heinolassa.

  Aloitetaan peli mainitsemalla, että Antti Höllin Sport taistelee Jani Keinäsen KooKoota vastaan kauden 2010-2011 finaalipaikasta. Jani Keinänen pelasi HeKissä viime kaudella ollen paras pistemies. Antti Hölli pelasi HeKissä 2008-2009 vajaan kauden, ja taisi olla top-5 pistemiehiä lähtöönsä asti. Höllin lähtöön vaikutti Heinolan työllisyystilanne, eli ei ollut tarpeeksi töitä rakennusaloilla.
   
 2. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  V-M Koponen pelaa hyvää kevättä Kärppien nelossentterinä. Tätä voidaan pitää tietynlaisena yllätyksenä, sillä aikasempina vuosina Koponen on profiloitunut ennenkaikkea kiekkolliseksi taitosentteriksi. Tällä kaudella Koponen on kuitenkin osoittanut, että nelosketjun rooli toimii ja ketju Alikoski - Koponen - Keränen onkin ollut Kärppien parhaimmistoa.

  Koponen pelasi upporikasta ja rutiköyhää tammikuussa hyväksyessään Kärppien tarjouksen 4-5-sentterin paikasta KLaserin ykkössentterin roolin sijaan, mutta tällä hetkellä näyttää, että ratkaisu oli oikea ja että Koponen pelaa itselleen liigasopimusta myös ensi kaudeksi, seuran toki ollessa vielä avoin.
   
 3. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Jets, Panthers
  Elite Prospectsin lista ex-hekiläisistä löytyy täältä.
   
 4. Jasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Entinen HeKi-hyökkääjä Henri Manninen voitti mestiksen mestaruuden ja kohtaa kasvattajaseuransa Pelicansin liigakarsinnassa.
   
 5. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Micke Niemelä siirtyy sarjaporrasta alemmas FPS:n riveihin. Onnea Niemelälle Forssaan!
   
 6. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Petteri Laine ja Jere Saarinen pelaavat ensi kaudella KooKoo 65:n riveissä. Molemmat olivat viime kaudella HeKin sopimuspelaajia, mutta pelasivat jo silloin HC Kuusankoskella lainassa. Laine on HeKin oma kasvatti, joka on edustanut koko tähän astisen uransa HeKiä.
   
 7. Sepedeus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Peliitat
  Tulipa mieleen, että tämän kauden liigassa valmennuspuolella on enemmänkin vanhoja HeKiläisiä hommissa. Yksi päävalmentajana tällä kaudella ja toinen ensi kaudella.

  Juuri Rauman Lukon päävalmentajaksi pestattu Juha Vuori pelasi aikoinaan muutaman ottelun uransa lopussa Heinolassa. En muista oliko loukkaantumiset vai mitkä, jotka katkaisivat kauden ja koko uran.
  Tilastot: Eliteprospects.com - Juha Vuori

  Toinen ex-HeKi on tietenkin Jokereiden nykyinen kakkosvalmentaja Tomi Lämsä, joka ottaa ensi kaudella Westerlundin paikan päävalmentajana. Lämsä kerkesi pelata kaksi kautta HeKissä, josta toisesta kaudesta allekirjoittanutkin muistaa hämärästi jotain. Eipä tuolloin olisi uskonut että mies jonain päivänä valmentaa yhtä SM-liigan suurimmista seuroista.
  Tilastot: Eliteprospects.com - Tomi Lämsä
   
 8. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Miettisen Arto se jaksaa yhä painaa vaan... Ikää viisarissa jo lähes neljäkymmentä, mutta se ei ole pistetehtailua Ruotsin kiekkokaukaloissa juuri hidastanut.

  Eliteprospects.com - Arto Miettinen
   
 9. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Denver Manderson jatkaa nousukiitoa urallaan; Viime kausi kului ECHL:ssä Wheeling Nailersissa. Tehot siellä 18+22=40. Ensi kaudella kanukki kiemurtelee jo AHL:ssä Wilkes-Barre Scranton Penguins:ssa!
   
 10. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
 11. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
 12. Joppe K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Kiekko-Vantaa
  Menee hieman OT, mutta menköön, kun kuitenkin ketju on täällä Peliittojen alla.

  Eli siis Peliittoja 1986-87 vahvistaneet jenkit Tim Army ja Kurt Kleinendorst ovat kumpikin päässeet aika pitkälle valmennusurallaan. Molemmat ovat olleet AHL -päävalmentajia ja apuvalmennuspestejä NHL:ssä löytyy myös molemmilta. Viime kauden työpaikka Timillä oli Colorado Avalanche ja Kurtilla Binghamton Senators.
   
 13. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Hyökkääjästä pakin paikalle Heinolassa jalostettu Josse Mielonen pelaa näemmä tätä nykyä Nastolan NasKissa. Yhdeksässä II-divarin ottelussa Mielonen on tehoillut 2+8 pisteen edestä.

  Suomi-sarjan Mikkelin Oilersissa kypsymässä oleva oma kasvatti Jesse Peltonen on tehnyt viidessä pelissä tehot 2+2. Myös Niklas Westerlund on onnistunut pisteiden takomisessa samaan tahtiin. 2 ottelua ja tehot 1+1. 14 peliä pelannut HeKi-kasvatti Jerry Kenakkala on lapioinut 1+2 tehopistettä 14 ottelussa.
   
 14. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Marko Rairama puskee näemmä Kiekko-Vantaan riveissä tällä hetkellä Peliittoja vastaan.
   
 15. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Heinolan herrat ovat hyvässä vauhdissa Suomi-sarjassa. Kalajoen Junkkareiden Tomi Stylman ja Joona Rönkkö pääsivät pisteiden makuun oheisessa pätkässä FPS:a vastaan.

  JHT-FPS 20.09.2013 maalikooste - YouTube

  Niklas Westerlund on Forssassa osunut jotakuinkin joka ottelussa maalipuiden väliin. Mikkelin Oilersissa maalitili auki Marko Kiiskisellä ja Jaakko Kauppi ehtinyt haalia syöttöpisteen.
   
 16. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Martin Ekström siirtyi keväällä Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Hockeyettanissa, pelaavan Åker-Strängnäsin riveihin. Joukkue on tällä hetkellä sarjan C-lohkon kärjessä ja Hockeyettanin kokonaiskilpailussa toisena. Martin on ollut kolmestatoista ottelusta mukana yhdessätoista ja tehnyt jo tähän mennessä paremmat tehot, kuin koko viime kaudella yhteensä: 4+9. Hammarbyn kasvattia peluutetaan tällä kaudella pysyvästi pakkina, joka näkyy vaikuttaneen pelivireeseen positiivisesti.
   
 17. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Oleg Puzanov on näemmä tehnyt Teemu Selänteet ja jatkanut uraansa pitkälti yli neljänkymmenen. Nyt tosin Puzanov on viimein malttanut ripustaa hokkarit naulaan. Luulin virolaisen kiekkotaiturin lopettaneen jo ainakin vuosikymmen sitten, mutta oheinen tilasto todistaa ukon pelanneen vielä kaudella 2010-2011 Viron liigaa neljä ottelua tehoin 3+3...

  Eliteprospects.com - Oleg Puzanov


  Sotaratsu Arto Miettinen on puolestaan kotiutunut Ruotsiin ja on vaihtanut pelitamineet valmentajan liituraitapukuun. Miettinen apuluotsaa Kallinge/Ronnebyn joukkuetta jo toista kautta.

  Eliteprospects.com - Arto Miettinen
   
 18. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Kalajoen sekamelskasta paenneet Tomi Stylman ja Joona Rönkkö löysivät uuden kodin Mikkelistä. Hullummin ei siirto toiseen Suomi-sarjajoukkueeseen onnistunut. Rönkkö paukautti heti pari kaappia ja Stylman säesti. Myös Jesse Peltonen pelaa tällä erää Mikkelissä, jossa on jälleen melkoinen heinolalaisedustus. Näistä entisistä Vierumäen A-junnuista mainittakoon vielä Rämön Late, joka on saanut viimein torjuntavastuutta niin ikään Suomi-sarjaa pelaavasta KeuPasta.
   
 19. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Maalivahtina isoveljensä Karri Rämön tapaan pelaava Lauri Rämö pääsi lainapestille LeKiin. Alkukausi Suomi-sarjassa KeuPan maalilla on sujunut suorastaan huikeasti torjuntaprosentin ollessa 92 hujakoilla. Hienoa, että vastuuta on viimein herunut ja hyvät otteet poikineet näyttöpaikan Mestikseen.
   
 20. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Maalivahti Juha Haimakainen kerää loppukauden ajan - muutaman muun Peliitan tapaan - peliaikaa ja arvokasta kokemusta Suomi-sarjassa Mikkelin Oilersin riveissä. Pääosin A-Peliittojen maalilla syyskauden viettänyt 19-vuotias pelasi ensimmäisen pelinsä Mikkelissä tänään KooVeetä vastaan ja otti öljymiesten 4-2 -voittoon päättyneessä pelissä 23 koppia. Mainitaan vielä, että Oilersin heinolalaissävytteisestä kakkosvitjasta (Rönkkö-Peltonen-Stylman) Jesse Peltonen pääsi tänään maalin makuun tehden joukkueensa 3-0 -johtomaalin.
   
 21. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Otetaas pieni katsaus maailmalle. Heinolalainen maalivahti Juha Haimakainen pelaa Raahessa II-divaria.

  Vanhoista ulkolaisvahvistuksista Denver Manderson jatkaa edelleen ECHL-liigassa Orlando Solar Bearsissa. Tehot eivät ole näemmä mihinkään kadonneet, sillä pisteitä Manderson on 39 otteluun lätkytellyt 11+31=42.

  Slovakialainen puolustaja Lukas Martinka kiekkoilee toista kauttaan Kazakstanin
  Kulager Petropavlovskin joukkueessa. Viime kaudella 51 ottelua ja mukavat 7+12=19 pisteet.

  Takaisin Heinolaan monesti huhuttu Roland Hofer pelaa Ritten/Renon joukkueessa Alppi-liigaa ja Italian sarjaa. 31 ottelua ja teho 3+18 Alppi-liigassa.

  Pesunkestävä hurri Martin Ekström jatkaa Ruotsin 1-divisioonassa. Joukkueena tällä kaudella Kallinge/Ronneby IF, jossa 29 ottelussa 1+9 tehopistettä.

  Yllä mainituista Denver Manderson olisi mielenkiintoista saada jollain kolehdilla Heinolaan. Maalintekovarmuus Mestikseen huippuluokkaa. Vaikka jäällä näytti neloskentän vaarattomalta haahuilijalta niin auta armias, kun mies käsiksi kiekkoon hyökkäyspäässä pääsi. En tiedä on Hoferin paluupuheissa todellista perää. Saattaa kyllä ollakin.... Luulisin siirron olevan kiinni lähinnä rahasta.
   
 22. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Kaikessa hiljaisuudessa 19-vuotias Eetu Tervala napsinut pisteitä Mikkelin Jukurien A-nuorten Liiga-revohkassa. 37 peliä ja mukiinmenevät 6+10 pistettä. Tästäkö potentiaalinen tulevaisuuden Peliitta-peluri?
   
 23. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  T. Tervala saanut kunnianarvoisen viran. Hienoa on se. Tomi Tervala muistuu mieleen pelimiehenä silloisessa II-divarissa. Muistuu elävästi mieleen herran kannustusjoukot katsomossa. Hepuilla oli jääkiekkokintaat käsissä, joita apinamaisen mylvinnän lomassa heiluttivat aina Tervalan ollessa jäällä.