Entiset Peliitat maailmalla

  • 24 929
  • 25

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Avataan HeKillekin tämmöinen ketju. Eli tarkoituksena on listailla ketjuun entisiä HeKin pelaajia, jotka vaikuttavat tällä hetkellä jossain muualla kuin Heinolassa.

Aloitetaan peli mainitsemalla, että Antti Höllin Sport taistelee Jani Keinäsen KooKoota vastaan kauden 2010-2011 finaalipaikasta. Jani Keinänen pelasi HeKissä viime kaudella ollen paras pistemies. Antti Hölli pelasi HeKissä 2008-2009 vajaan kauden, ja taisi olla top-5 pistemiehiä lähtöönsä asti. Höllin lähtöön vaikutti Heinolan työllisyystilanne, eli ei ollut tarpeeksi töitä rakennusaloilla.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
V-M Koponen pelaa hyvää kevättä Kärppien nelossentterinä. Tätä voidaan pitää tietynlaisena yllätyksenä, sillä aikasempina vuosina Koponen on profiloitunut ennenkaikkea kiekkolliseksi taitosentteriksi. Tällä kaudella Koponen on kuitenkin osoittanut, että nelosketjun rooli toimii ja ketju Alikoski - Koponen - Keränen onkin ollut Kärppien parhaimmistoa.

Koponen pelasi upporikasta ja rutiköyhää tammikuussa hyväksyessään Kärppien tarjouksen 4-5-sentterin paikasta KLaserin ykkössentterin roolin sijaan, mutta tällä hetkellä näyttää, että ratkaisu oli oikea ja että Koponen pelaa itselleen liigasopimusta myös ensi kaudeksi, seuran toki ollessa vielä avoin.
 

Jasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Entinen HeKi-hyökkääjä Henri Manninen voitti mestiksen mestaruuden ja kohtaa kasvattajaseuransa Pelicansin liigakarsinnassa.
 

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Micke Niemelä siirtyy sarjaporrasta alemmas FPS:n riveihin. Onnea Niemelälle Forssaan!
 

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Petteri Laine ja Jere Saarinen pelaavat ensi kaudella KooKoo 65:n riveissä. Molemmat olivat viime kaudella HeKin sopimuspelaajia, mutta pelasivat jo silloin HC Kuusankoskella lainassa. Laine on HeKin oma kasvatti, joka on edustanut koko tähän astisen uransa HeKiä.
 

Sepedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Peliitat
Tulipa mieleen, että tämän kauden liigassa valmennuspuolella on enemmänkin vanhoja HeKiläisiä hommissa. Yksi päävalmentajana tällä kaudella ja toinen ensi kaudella.

Juuri Rauman Lukon päävalmentajaksi pestattu Juha Vuori pelasi aikoinaan muutaman ottelun uransa lopussa Heinolassa. En muista oliko loukkaantumiset vai mitkä, jotka katkaisivat kauden ja koko uran.
Tilastot: Eliteprospects.com - Juha Vuori

Toinen ex-HeKi on tietenkin Jokereiden nykyinen kakkosvalmentaja Tomi Lämsä, joka ottaa ensi kaudella Westerlundin paikan päävalmentajana. Lämsä kerkesi pelata kaksi kautta HeKissä, josta toisesta kaudesta allekirjoittanutkin muistaa hämärästi jotain. Eipä tuolloin olisi uskonut että mies jonain päivänä valmentaa yhtä SM-liigan suurimmista seuroista.
Tilastot: Eliteprospects.com - Tomi Lämsä
 

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Denver Manderson jatkaa nousukiitoa urallaan; Viime kausi kului ECHL:ssä Wheeling Nailersissa. Tehot siellä 18+22=40. Ensi kaudella kanukki kiemurtelee jo AHL:ssä Wilkes-Barre Scranton Penguins:ssa!
 

Joppe K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Menee hieman OT, mutta menköön, kun kuitenkin ketju on täällä Peliittojen alla.

Eli siis Peliittoja 1986-87 vahvistaneet jenkit Tim Army ja Kurt Kleinendorst ovat kumpikin päässeet aika pitkälle valmennusurallaan. Molemmat ovat olleet AHL -päävalmentajia ja apuvalmennuspestejä NHL:ssä löytyy myös molemmilta. Viime kauden työpaikka Timillä oli Colorado Avalanche ja Kurtilla Binghamton Senators.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Hyökkääjästä pakin paikalle Heinolassa jalostettu Josse Mielonen pelaa näemmä tätä nykyä Nastolan NasKissa. Yhdeksässä II-divarin ottelussa Mielonen on tehoillut 2+8 pisteen edestä.

Suomi-sarjan Mikkelin Oilersissa kypsymässä oleva oma kasvatti Jesse Peltonen on tehnyt viidessä pelissä tehot 2+2. Myös Niklas Westerlund on onnistunut pisteiden takomisessa samaan tahtiin. 2 ottelua ja tehot 1+1. 14 peliä pelannut HeKi-kasvatti Jerry Kenakkala on lapioinut 1+2 tehopistettä 14 ottelussa.
 

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Marko Rairama puskee näemmä Kiekko-Vantaan riveissä tällä hetkellä Peliittoja vastaan.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Heinolan herrat ovat hyvässä vauhdissa Suomi-sarjassa. Kalajoen Junkkareiden Tomi Stylman ja Joona Rönkkö pääsivät pisteiden makuun oheisessa pätkässä FPS:a vastaan.

JHT-FPS 20.09.2013 maalikooste - YouTube

Niklas Westerlund on Forssassa osunut jotakuinkin joka ottelussa maalipuiden väliin. Mikkelin Oilersissa maalitili auki Marko Kiiskisellä ja Jaakko Kauppi ehtinyt haalia syöttöpisteen.
 

Oksemanden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
Martin Ekström siirtyi keväällä Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Hockeyettanissa, pelaavan Åker-Strängnäsin riveihin. Joukkue on tällä hetkellä sarjan C-lohkon kärjessä ja Hockeyettanin kokonaiskilpailussa toisena. Martin on ollut kolmestatoista ottelusta mukana yhdessätoista ja tehnyt jo tähän mennessä paremmat tehot, kuin koko viime kaudella yhteensä: 4+9. Hammarbyn kasvattia peluutetaan tällä kaudella pysyvästi pakkina, joka näkyy vaikuttaneen pelivireeseen positiivisesti.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Oleg Puzanov on näemmä tehnyt Teemu Selänteet ja jatkanut uraansa pitkälti yli neljänkymmenen. Nyt tosin Puzanov on viimein malttanut ripustaa hokkarit naulaan. Luulin virolaisen kiekkotaiturin lopettaneen jo ainakin vuosikymmen sitten, mutta oheinen tilasto todistaa ukon pelanneen vielä kaudella 2010-2011 Viron liigaa neljä ottelua tehoin 3+3...

Eliteprospects.com - Oleg Puzanov


Sotaratsu Arto Miettinen on puolestaan kotiutunut Ruotsiin ja on vaihtanut pelitamineet valmentajan liituraitapukuun. Miettinen apuluotsaa Kallinge/Ronnebyn joukkuetta jo toista kautta.

Eliteprospects.com - Arto Miettinen
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kalajoen sekamelskasta paenneet Tomi Stylman ja Joona Rönkkö löysivät uuden kodin Mikkelistä. Hullummin ei siirto toiseen Suomi-sarjajoukkueeseen onnistunut. Rönkkö paukautti heti pari kaappia ja Stylman säesti. Myös Jesse Peltonen pelaa tällä erää Mikkelissä, jossa on jälleen melkoinen heinolalaisedustus. Näistä entisistä Vierumäen A-junnuista mainittakoon vielä Rämön Late, joka on saanut viimein torjuntavastuutta niin ikään Suomi-sarjaa pelaavasta KeuPasta.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Maalivahtina isoveljensä Karri Rämön tapaan pelaava Lauri Rämö pääsi lainapestille LeKiin. Alkukausi Suomi-sarjassa KeuPan maalilla on sujunut suorastaan huikeasti torjuntaprosentin ollessa 92 hujakoilla. Hienoa, että vastuuta on viimein herunut ja hyvät otteet poikineet näyttöpaikan Mestikseen.
 

Oksemanden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
Maalivahti Juha Haimakainen kerää loppukauden ajan - muutaman muun Peliitan tapaan - peliaikaa ja arvokasta kokemusta Suomi-sarjassa Mikkelin Oilersin riveissä. Pääosin A-Peliittojen maalilla syyskauden viettänyt 19-vuotias pelasi ensimmäisen pelinsä Mikkelissä tänään KooVeetä vastaan ja otti öljymiesten 4-2 -voittoon päättyneessä pelissä 23 koppia. Mainitaan vielä, että Oilersin heinolalaissävytteisestä kakkosvitjasta (Rönkkö-Peltonen-Stylman) Jesse Peltonen pääsi tänään maalin makuun tehden joukkueensa 3-0 -johtomaalin.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Otetaas pieni katsaus maailmalle. Heinolalainen maalivahti Juha Haimakainen pelaa Raahessa II-divaria.

Vanhoista ulkolaisvahvistuksista Denver Manderson jatkaa edelleen ECHL-liigassa Orlando Solar Bearsissa. Tehot eivät ole näemmä mihinkään kadonneet, sillä pisteitä Manderson on 39 otteluun lätkytellyt 11+31=42.

Slovakialainen puolustaja Lukas Martinka kiekkoilee toista kauttaan Kazakstanin
Kulager Petropavlovskin joukkueessa. Viime kaudella 51 ottelua ja mukavat 7+12=19 pisteet.

Takaisin Heinolaan monesti huhuttu Roland Hofer pelaa Ritten/Renon joukkueessa Alppi-liigaa ja Italian sarjaa. 31 ottelua ja teho 3+18 Alppi-liigassa.

Pesunkestävä hurri Martin Ekström jatkaa Ruotsin 1-divisioonassa. Joukkueena tällä kaudella Kallinge/Ronneby IF, jossa 29 ottelussa 1+9 tehopistettä.

Yllä mainituista Denver Manderson olisi mielenkiintoista saada jollain kolehdilla Heinolaan. Maalintekovarmuus Mestikseen huippuluokkaa. Vaikka jäällä näytti neloskentän vaarattomalta haahuilijalta niin auta armias, kun mies käsiksi kiekkoon hyökkäyspäässä pääsi. En tiedä on Hoferin paluupuheissa todellista perää. Saattaa kyllä ollakin.... Luulisin siirron olevan kiinni lähinnä rahasta.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kaikessa hiljaisuudessa 19-vuotias Eetu Tervala napsinut pisteitä Mikkelin Jukurien A-nuorten Liiga-revohkassa. 37 peliä ja mukiinmenevät 6+10 pistettä. Tästäkö potentiaalinen tulevaisuuden Peliitta-peluri?
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Suomi-sarjan kurinpitäjäksi on liiton taholta valittu Tomi Tervala (SJL:n uutinen).

T. Tervala saanut kunnianarvoisen viran. Hienoa on se. Tomi Tervala muistuu mieleen pelimiehenä silloisessa II-divarissa. Muistuu elävästi mieleen herran kannustusjoukot katsomossa. Hepuilla oli jääkiekkokintaat käsissä, joita apinamaisen mylvinnän lomassa heiluttivat aina Tervalan ollessa jäällä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ketjun otsikkoa voisi ehkä viilailla vähän ajankohtaisemmaksi...

Mutta: Santtu Kinnunen oli vielä pari kautta sitten Peliitoissa ihan ok-tason pakki. Nyt on SM-kultamies ja takataskussa uunituore NHL-soppari. Nopeasti voi pelaajat harpata urallaan monta steppiä eteenpäin.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ketjun otsikkoa voisi ehkä viilailla vähän ajankohtaisemmaksi...

Mutta: Santtu Kinnunen oli vielä pari kautta sitten Peliitoissa ihan ok-tason pakki. Nyt on SM-kultamies ja takataskussa uunituore NHL-soppari. Nopeasti voi pelaajat harpata urallaan monta steppiä eteenpäin.

Samoja asioita tuli mietiskeltyä. Oli Peliitoissa pirteä ja lupaavan oloinen kaveri, mutta eipä olisi tuolloin uskonut noin nopeaa harppausta NHL-tasolle. Hienoja juttuja Peliitoille ja Mestikselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös